עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם ברשותי; E6600 @ 2.4ghz - AC Freezer 7Pro Asus P5B 8800GTS OC2 380MB Ceon 2X2GB 800mhz CL5 Corsair 520W לפני שרציתי להתחיל בOC קטן למערכת הרצתי בדיקה ב OCCT בסטוק, להשוות נתונים לפני ואחרי הOC, אך בתוכנה הלשוניות של הכרטיס מסך והספק נעולות לי. אני רוצה לבדוק את טמפ' הכרטיס מסך כי בEVEREST הטמפ' נראות לי קצת גבוהות - 65 מעלות! תודה מראש, אריאל

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  2. Started by davidz85,

שלום לכולם, לפני הצגת השאלות אני אתן לכם רקע למערכת שלי לOC ולהגדרות שאני משתמש בהן בביוס. אני עובד עם Q6600, עשיתי לו OC ל-3.2, FSB 356, והמון זמן אני עובד איתו על מתח שרק השבוע הבנתי שהוא נמוך מידי, הNORMAL שלו ממה שרשום בביוס זה 1.3125, אני עבדתי איתו על 1.350. הכל עבד ללא קריסות אבל תמיד חשבתי שאני יכול לקבל ביצועים יותר טובים, גם במשחקים וגם בעבודה רגיל בויסטה שזה אומר גלישה צפייה בסרטים וכל מיני העתקות קבצים קידודים וכאלה.. אז השבוע חבר אמר לי שכדאי להעלות את המתח בגלל שאם משתמשים ב4 סטיקים של 1 ג'יגה זיכרון, מומלץ להעלות את המתח. אני חשבתי שאפשר לספק למעבד מתח נמוך כי הוא מסוג G0 שמתחמם פחות מהדגם הפחות חדיש B משהו. העלתי את המתח ל-1.400 ובאמת שמתי לב לBOOST מ…

• 8 תגובות
    • 886 צפיות
  3. כן, אני קצת משוגע, החלטתי שאני בודק לכמה טמפ' אני יכול להגיע פשוט כמו איזה דפוק.... הפעלתי את התוכנה PRIME 95... יש לי 15 מאוררים במארז עצמו, כיביתי את כולם. כמובן שגם כיביתי מאוררים של לוח אם ומעבד (את המאורר של המעבד תקעתי עם חתיכת נייר ואת המאורר של הלוח אם ניתקתי בכלל). אז הנה לכם תמונות: זה אחרי שנבהלתי מזה שהגעתי ל 77 מעלות, הדלקתי בחזרה את כל המאוררים והוצאתי את הנייר מהמאורר של המעבד, שימו לב למהירת המאורר, בדרך-כלל הוא על 3100 RPM והוא עלה כזה גבוה! בדיקה שניה: זה לפני שידעתי לכמה מעלות עומד להגיע הלוח באמת... והמקסימום שהעזתי להגיע!!!! כבר פחדתי להגיע יותר מזה פשוט המעלות עלו בקצב השעון!! (כל שניה מעלה) אז מיד הדלקתי את כל המאוררים וסיימתי להיום.…

• 10 תגובות
    • 886 צפיות
  4. שלום.. רציתי לשאול איך כדי לי לסדר את המאווררים במארז שלי.... אז ככה... יש לי שלושה של 80 MM (רק שניים מותקנים)... ועוד שניים קטנים של 50MM שמכניסים אוויר מהקדימה.. (זה מין מודינג קטן שעשיתי... שמתי את שני הקטנים (50MM) במקום של הכונן תקליטונים (1.44)... רציתי לשאול איך לסדר את כל המאווררים ביחד ככה שהתוצאה תיהיה קרירה ביותר... תודה רבה רבה ... נ.ב ... אני מאד אשמח אם מישהו אוכל לתת לי את המסנג'ר שלו כדי ליוכל לעזור לי להתחיל את התחליך של ה OC שאני רוצה לעשות... וגם בקשר למאווררים... דניאל

• 13 תגובות
    • 886 צפיות
  5. Started by דנדן,

שלום לכולם, לאחר כמעט שלב סיום המודינג של המארז, רציתי לדעת האם הטמפ' האלו תקינות מדובר על לוח GA-73PVM-S2H ומעבד E6300. כמו כן, מה זה MCP? הוא לפעמים גבוה. התמונה הראשונה בעבודה רגילה+אנטי וירוס שסרק את המחשב התמונה השנייה במאמץ של EVEREST [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 886 צפיות
  6. Started by locke,

אפשר בכלל למצוא דבר כזה בנפרד ממכשיר גדול יותר? אני צריך משהו כזה שדומה ל- LCD שאני אוכל איכשהו לאלתר לו חיבור למחשב.

• 2 תגובות
    • 886 צפיות
  7. שלום לכולם, לפני כמה חודשים קנו לי מחשב מ-KSP, על המארז מדבקה שאם אני פותח דלת של המארז המדבקה נקרעת והאחריות תפוג, השאלה אילו אפשרויות קירור יש בלי לפתוח את המחשב? (אם בכלל) בתודה מראש, רועי.

• 7 תגובות
    • 886 צפיות
  8. 1. יש לי סתם גוף קירור בדיוק בגודל של הכונן הקשיח. האם יעזור אם אני אחבר אותו מתחת הכונן הקשיח שלי? כדאי לחבר עם אזיקונים ולשים משחה טרמית? 2. מה זה המארזים החדשים האלו שיש להם בצד (בדלת) מאורר בגודל 25 ס"מ!!! משהו טוב.... מסתובבים לאט(בסביבות 600RPM) וכמעט לא עושים רעש והם נותנים בסביסות 60CFM!!! שווה?

• 10 תגובות
    • 886 צפיות
  9. Started by x-pac,

יש לי קירור למעבד Zalman CNPS7000B-AlCu 92MM Fan והיתי רוצה לדעת האם אני יכול להגביר את מהירות סיבוב המאוורר :s05:

• 14 תגובות
    • 886 צפיות
  10. Started by TYCOONMAN,

שלום...בימים הקרובים אני מקבל את הזלמן לכרטיס מסך שלי ורציתי לדעת איך לשים את הגריז הטרמי ( שאני מקבל בחבילה) על הציפ. האם לשים על כללל הציפ השחור ( לא כמו במעבד שזה רק בחלק המתכתי והקטן)? איזה כמות למרוח? שכבה לבנה אחידה או שיכבה חצי שקופה? האם אפשר למרוח עם האצבעות? תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 886 צפיות
  11. אני מעוניין לדעת איך ניתן למדוד זרימת מים ואיך ניתן למדוד את טמפרטורת המים...תודה..

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  12. Started by chris_u16,

הצלחתי סופסוף לעשות המהרה נורמאלית (יציבה) למחשב שלי. לוח אם: ECS P4VXASD2 V1.1A מעבד: P4 2.0GHz זכרונות: 256MB PC2700 (זכרון של חברה לא ידועה) כרטיס מסך: GIGABYTE RADEON 9000pro II 128MB מארז: Enermax CS-3181L-BBS - RAINBOW העליתי את ה-VCORE ל1.725 אוברקלוק: 2300MHz הסיבה העיקרית לאוברקלוק היא לא ה300מה"ץ שאני מקבל אלא מהירות הזכרון. בגלל שהלוח הזה לא תומך ביותר מ266MHz זכרון, ויש לי 333MHz זכרון, יש פה מהירות שלא מנוצלת, ולכן האוברקלוק. מה שיחסית מיוחד בOC שלי זה שאני עשיתי אותו על מפרט גרוע, כלומר לוח אם ישן ומעפן שאין לו בכלל אפשרויות OC עליו, כל הOC בוצע דרך CPUFSB, העליתי את הVCORE ע"י מוד, קיצור כמה פינים למעבד. מהירות הזכרון אחרי האוברקלוק: 306MHz. (לפחות אני מנצל…

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  13. Started by Jook,

יש לי AMD TB 1400, asus a7m, DDr micron 256 לאן אני יכול להגיע...? איזה קירור אתם ממליצים ? בכמה מגה הרץ אני אעלה את המעבד ? האם שווה לעשות למעבד כזה OC ?

14. Started by LI,

אני רוצה לחבר מאוורר נוסף למארז, אבל כל חיבורי המאוורר בלוח האם תפוסים וכך גם כל החיבורים של הספק. הבנתי שניתן לשרשר מאווררים. איך אני עושה זאת? יש משהו אחר לעשות? תודה

• 10 תגובות
    • 886 צפיות
  15. http://www.upit.ws/picture.php?file=b96b9d33cbaa4.GIF עכשיו רציתי לדעת עם אני צריך להוסיף עוד חלק למערכת או שזהו היא מוכנה?

• 10 תגובות
    • 886 צפיות
  16. Started by xtract1,

אנשים קראתי פה את כל המדריכים ואני מודה שעדיין לא הבנתי ככ. בחיים לא התנסתי בOC ובקושי ידעתי מזה..אני חושב אבל לעשות OC ל2 מחשבים בבית.P4 עם תושבת 478 ששמעתי שהם טובים. אז כמה דברים. 1. אמרתם שיש איזו ליבה שלא מומלצת בתושבת הזו...אז איך אני בודק איזה ליבה יש לי? 2.הבנתי שיש תוכנה לOC של כרטיסי מסך וכו'...לא הבנתי איך אני עושה בפשטות OC למעבד מישו יכול להסביר לי במילים פשוטות או עם איזה תוכנה וכו'?

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  17. Started by SpiritKnight,

כיצד ניתן לעשות O\C לסומה G4TI4200SE 64MB? האם ניתן רק דרך הוינדוס, או גם דרך הביוס? פשוט, אני קונה מסימלפטק מחשב, וממש אין לי סיבה לשלם 500 ש"ח על וינדוס בשביל O\C. אמרו לי שניתן לעשות דרך ביוס, חוץ מזה שדרך וינדוס, אחרי פירמוט צריך מחדש :-/ עזרה?

• 5 תגובות
    • 886 צפיות
  18. Started by asafm,

שלום קניתי מחשב חדש המעבד הוא AMD ATHLON XP 2000 וקיבלתי איתו את המאוורר הסטנדרטי של AMD אין לי שום מאווררי צד במחשב ובמארז עכשיו אמרו לי(רק אחרי שחיברתי והרכבתי את המעבד) שכשמרכיבים מעבדים של AMD חייבים למרוח עליהם משחה טרמית ואני לא מרחתי עכשיו הטמפ' של המעבד היא 49 מעלות זה גבוה מאוד או נורמלי? ואם אני צריך לקנות מאוורר חדש למעבד

• 12 תגובות
    • 885 צפיות
  19. הי, מקווה שזה לפה. לאחרונה אני עד לתופעה דיי מוזרה במחשב של ההורים שלי. לאחר שימוש בתוכנה מסוימת (אוטוקד) התצוגה "נכבית" והמחשב מציג אנלוג-דיגיטל, נראה שהמחשב מכניס את עצמו למצב שינה (בדקתי בהגדרות של צריכת חשמל, לא מסומן שם שהוא צריך לעשות את זה), עכשיו גם קרה שהוא לא הצליח להתעורר ממצב השינה שאליו הוא נכנס על דעת עצמו. המעבד הוא Intel E2140 2GB DDR2 מריץ ווינדוס 7 הום בייסיק אמור להספיק בשביל התוכנה הזאת. עשיתי בדיקת מאמץ עם PRIME95 ושמתי לב שהטמפ' של הליבות עולה בהדרגה עד ל 67 מעלות (להבנתי, הטמפ' המקסימלית היא 61~). בנוסף הבחנתי ב HW MONITOR שמהירות המאוורר "AUXFAN" היא 577RPM~. מה דעתכם? אפשר לדעת מי המאוורר האיטי לפי השם או שצריך לנתק אחד אחד? למה הטמפ' כ"כ גבוהה? י…

• 5 תגובות
    • 885 צפיות
  20. Started by BuNKeR,

שלום לכולם לפני מספר חודשים קניתי לוח אם של GIGABYTE עם מעבד E6300 ולקינוח מאוורר NINJA בעת ההתקנה של המאוורר יש להדביק בתחתית של הלוח אם את התושבת של המאוורר כעת נראה שיש תקלה ורציתי להחזיר את הלוח אם לספק לבדיקה אך לא ניתן להסיר את התחתית מהלוח אם מישהו במקרה הצליח לפרק פעם את המאורר הזה כולל החלק התחתון ?

• 11 תגובות
    • 885 צפיות
  21. היי ושוב שלום את המחשב הזה החלטי להרכיב מ א עד ת בעזרת יעוץ ושיתוף של פורם האתר אוברקלוקינג וקירור.... אחרי השירשורים האלו.... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=340314.0 http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=340418.10 עבדתי אתמול אני וחברה על המחשב ממש במרץ וחשק (זה כייף שהכל חדש) והיתי רוצה לשתף את כולם בתוצאות (כמו שהבטחתי) ויותר חשוב במסקנות... אז ככה נתחיל במפרט: E4700 2.6 @ 3.8 OC 47% ZALMAN 8000 4GB 2GBX2 Transcend 800HZ @ 938HZ GIGABYTE GA-EP35-DS3 Sparkle 8600GT 256MB DDR3 Edimax EW-7128G AverMedia AVerTV Super 007 FM LG DVD±RW GH20NS x20 SATA Seagate 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II Arctic Cooling Arctic Fan 8L 80mm Exhaust X3 Ar…

• 10 תגובות
    • 885 צפיות
  22. Started by מאיה גרינברג,

שווה לעשות למעבד OC ? אפשר להגיע איתו ל 3GHZ שיהיה ברמה של E8400 ? המפרט שלי בצד ימין יש לי ספק Thermaltake עם הספק 400W RSI בזיג זג מחשבים אמרו לי שזה ספק כח מעולה ואפשר לעשות לו OC .

• 8 תגובות
    • 885 צפיות
  23. Started by Mister-G,

אין בחנות שאני קונה ARTIC SILVER 3 אז יש למשהו משחה טובה אחרת\או אפילו יותר טובה? תודה רבה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 885 צפיות
  24. Started by JonyPony,

טוב, אז לקראת החומרה החדשה שהולכת להכנס למארז החלטתי שהגיע הזמן להחליף לו את מנועי הסילון שלו (נשבר לי מהרעש). אני מחפש מאווררי 80ס"מ שקטים! הCMF לא כל-כך חשוב, חשוב לי השקט! עדיף עם חיבורים ללוח-אם ואולי גם פאנל שליטה... תודה מראש! ;D

• 7 תגובות
    • 885 צפיות
  25. והפעם המערכת בתוך המארז.. עדיין הרצה על יבש הרדיאטור :

• 11 תגובות
    • 885 צפיות

דיונים חדשים בפורומים