אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אני חושב שהגיע הזמן לחבר מאוורר 120 מ"מ בקידמת המארז .. אני צריך שהוא יהיה שקט (זה חשוב) וטוב ושלא יעלה המון ... אם מישהו יוכל לתת לי שם של מאוורר שעונה על הדרישות (ונמכר בחנויות הוירטואליות בארץ) , אני אודה לו מאד.
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מעבד אינטל פנטיום 4 2.8 GHZ prescot ht. המעבד האמת נמצא בטמפרטורות לא רעות יחסית(בגלל המשחה הטרמית לא עובר את ה50 עם המאוורר המקורי שלו) אני גם לא עושה OC או משהו בסגנון.... אם אפשר המלצה למאוורר בתקציב של עד 200 שקל....חשוב מן הסתם שיוכל לקרר טוב אך בגלל שאמרתי שאיני מתכנן OC אני צריך שיקרר בעוצמה של המאוורר המקורי לא חייב יותר...(עדיף... ;D) מה שכן חשוב שהמאוורר יהיה שקט....זה בעצם הפרט הכי חשוב.... בקיצור מאוורר עם ביצועים סבירים העיקר שיהיה מאוד שקט.... אהה גם אם אפשר שהמאוורר יהיה מהחנות של KSP מטעמי נוחות (WWW.KSP.CO.IL).... תודה... ;D ;D
-
- 15 תגובות
- 850 צפיות
-
-
מה זה Lapping ????? האם זה מדד לרמת השיוף וההחלקה של ההיטסינק ? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
כמובן שלחנויות הקטנות לא יהיו חלקים כאלו. חבל שאין בארץ חנויות מחשבים רציניות.. או שאולי אני לא מכיר (אני מקווה שזה נכון). אז מאיפה באמת קונים חלקים כאלו? תודה
-
- 7 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, יש לי 7600gs של Leadtek ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק קטן הטמפרטורה כרגע היא 45 מעלות לפי הסנסור (למרות שזה לא נראה לי כי לא יכול להיות שאיך שאני מדליק את המחשב זה לא יכול להיות 45 מעלות ) עם איזו תוכנה לעשות OC, ולכמה MHz לדעתכם אני אגיע? ;D
-
- 10 תגובות
- 849 צפיות
-
-
הנה פיסת חדשות שעוד לא הגיע לאתר: חברת DANAMICS הדנית פיתחה מערכת קירור המשתמשת במתכת-נוזלית (!!!) ונקראת LM10 http://www.danamics.com/danamics-lm10.aspx בעיקרון מדובר בגוף-קירור למעבד אשר נראה שגוף-קירור פאסיבי הכולל HEATPIPES אבל באופן מפתיע אין בHEATPIPES שמן אלא מתכת נוזלית! בראש גוף הקירור מורכבת משאבה קטנה היוצרת סירקולציה של המתכת ולפי טענת החברה רמת הקירור גבוהה יותר משל קירור מים וגם חוסכת התעסקות עם צנרת וסכנת דליפות. גוף הקירור: משאבה:
-
- 4 תגובות
- 849 צפיות
-
-
הכותרת דיי מסבירת את הבעיה, אני רק ירחיב שיש לי לוח אם Epox 8k9a תודה.
-
- 4 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אתם חייבים לעזור לי!! היו לי לאחרונה בעיות עם משחקים בנושא VPU RECOVER. דבר ראשון בדקתי האם זו בעיה עם התחממות ואכן המאוורר לא זז. בתחילה נדמה היה לי שזו לא תקלה כי לא היה נראה שהוא תקוע או שהוא בכלל רוצה לזוז. אבל בנסיון חוזר לבדוק גיליתי שהוא כן תקוע מסיבה כל שהיא ובעזרת מכות קלות על הגוף המגן עליו הוא התחיל לזוז. לאחר כיום הוא שוב נעצר ושוב הזזתי אותו וחוזר חלילה... איך ניתן לזהות מה תוקע אותו (ניקיתי אותו כמה שהצלחתי כי אי אפשר כ"כ לפתוח את הגוף העוטף שלו)? האם יש דרך להשיג מאוורר חלופי? הכרטיס כבר לא בתקופת אחריות. תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
לראשונה אני רואה איך הצ'יפסט נראה מאחורי הגוף קירור משום שהמאוורר המקורי של הצ'יפסט נדפק לי. ובכן הוצאתי את המאוורר ואני רואה מן מגן דק כזה על הצ'יפסט שבאמצע יש ריבוע קטן, עליו אני צריך למרוח את המשחה? האם עליי לקלף את הישן או משהו כזה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
כשהמחשב מתחיל לעלות אני מקבלת הודעת שגיאה שכתוב שאני צריכה להיכנס לbios לבדוק הגדרות oc אני לא יודעת מה זה, לא שיניתי הגדרות ולא ניסיתי להמהיר את המחשב או משהו (כמו שאני רואה שכתוב שזה) , מישהו יודע אולי למה זה קורה מעצמו ומה הוא רוצה שאשנה שם?
-
- 8 תגובות
- 849 צפיות
-
-
ידוע שכאשר מעלים מהירות מעבד/BUS/וכו' צריך לרוב לתת מתח גבוה יותר . השאלה היא אם הKT 3 של MSI עושה את זה אוטומטית. הלוח הוא ללא ג'מפרים - הכל דרך הBIOS מה שמעורר את השאלה אם הוא יודע גם "להחליט בעצמו".
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
הייתי רוצה להתחיל oc למעבד שלי intel core i7 2600k, יש לי את הקירור noctua nh d14. במאמץ מלא המעלות של המעבד הן 63 מעלות ובמנוחה הן 37 מעלות. האם המעלות האלה תקינו ואפשר להתחיל את הoc?
-
- 7 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אני יודע שזה נישמע מצחיק אבל הhd שלי נמצא תמיד בטמפ החדר חחחחחחח 28 מעלות תמיד
-
- 10 תגובות
- 849 צפיות
-
-
טוב אז לפני חודש בערך נדפק לי המאוורר של הכרטיס מסך ומין הסתם הוא התחיל להחמם בטרוף (תאמינו לי אפילו נגעתי בו וכמעט קיבלתי כוויה ) מה שחייב אותי לפעול מהר כדי שאני יכול עדיין להשתמש במחשב עד שיהיה לי כוח לקחת את הכרטיס לחנות שיחליפו לי אותו (ד"א זה כרטיס Gforce 4 ti 4200 128 ddr של אינו-ויג'ן - לא לקנות חרא של כרטיס !!!) היות ולא היו לי עוד מאווררים רזוורים (אני חדש בקטע של ה oc והמודינג) אז לקחתי יוזמה ירדתי למחסן והבאתי מאוורר גדול בקוטר של המארז בערך שהתמשני בו כדי להוריד את הטמפרטורות שלי והנחתי אותו מול המארז כשהדלת פתוחה המאוורר חוץ מי זה שהוא עשה כצת רעש קירר ממש לא רק את הכרטיס מסך אלה גם את כול המחשב !!! אז אני שואל האם להמשיך עם הרעיון הזה ? או שזה יכו…
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אז שידרגתי למוגן 2 - וחיברתי לו 2 מאווררים שמכניסים אוויר אחד מול השני ועוד אחד שמוציא אוויר מהצד.. מתח המעבד עומד על 1.275V מתח ה VVT עומד על 1.31V, התעקשתי להשאר עם HT Enable . הבעיה היא שכאשר אני פותח פוטושופ במהלך הטעינה של תמונה המחשב מקרטע ז"א קירטוע של תזוזת העכבר.. מה שגם כאשר המחשב מתאמץ אני שומע רעשים מכיוון המעבד של פסססס - ולא ברור לי למה.. הטמפ במנוחה עומדות על 45 ובמאמץ מגיע ל 85 - לזכור שאני באילת אשמח כיוון...
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מערכות הקירור האלו למעבד שיהיה בעתיד Core i7 3930k על לוח אם של G1.ASSASSIN2 מה יותר כדי לדעתכם במידה ואני יעשה OC ?
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
יש לי את ה HS המקורי של P4 המאוורר שנמצא עליו כרגע גם קטן וגם נראה די מעפן איך אני מחבר עליו SF2 ? מדריך או הסבר ממכם יעזור, תודה.
-
- 14 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום אפשר לעשות OC לזיכרונות? אם כן, איך בדיוק? אשמח להסבר. אני מודע לכך שתרומתו של ה-OC במקרה הזה היא לא גדולה. תודה
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
היה לי וולקנו 9 עדיין יש אבל הוא מקרר זוועה ב1.73 מתח במאמץ הוא מגיע ל 49 מעלות , זה עוד שיום לפני זה ב1.9 במאמץ הוא הגיע לגג של 34. זה יכול להיות שמשהו קרה למעבד (כי החלפתי) או שזה הקירור? אפשר המלצה לקירור טוב של עד 180 שקל.
-
- 13 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום...בימים הקרובים אני מקבל את הזלמן לכרטיס מסך שלי ורציתי לדעת איך לשים את הגריז הטרמי ( שאני מקבל בחבילה) על הציפ. האם לשים על כללל הציפ השחור ( לא כמו במעבד שזה רק בחלק המתכתי והקטן)? איזה כמות למרוח? שכבה לבנה אחידה או שיכבה חצי שקופה? האם אפשר למרוח עם האצבעות? תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
יש לי את המעבד הנ"ל והוא מתחמם לי כל הזמן עכשיו במאמץ הוא ממש רותח הטמפרטורה שלו היא 70 מעלות בערך למעבד יש את המאוורר הרגיל של אינטל אם למישהו יש פיתרון לעיניין של החום אני מאוד ישמח אני מנקה אותו כל הזמן ומורח משחה טרמית ועדיין הוא מתחמם זה מחזיק רק לזמן קצר
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
חברה אם איזה 88GTS אפשר להגיע לOC הכי טוב ללא החלפת קירור סטוק? ומה דעתכם על הגירסה של ה88GTS 640MB של LEATDEK? וללא קירור פצצתי במחשב עד לאיזה תוצאות אפשר להגיע איתו לליבה וזיכרון?
-
- 13 תגובות
- 849 צפיות
-
-
הינה המעלות במנוחה: והמעלות בעבודה בערך 70~80 המפרט שלי בצד המארז שלי הוא M5 תמונה: http://www.pandas.co.il/images/products/small/21613.jpg אין לי בעיה להשקיע כמה כסף אז מה אני יכול לעשות בשביל שהטמפ' שלי יגיע למינימום? מה להוסיף? דרך אגב הספק שלי הוא 650W ולא ג'נארי
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
האם אפשר לעשות אוברקלוק בדרך הפוכה מהמקובל? דהיינו קודם כל להעלות את המתח של המעבד לרמה מסויימת ומשם להמשיך להעלות את המכפלות וכו?
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך MSI SUPRIM X RTX 3090 TI ואני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס אני רוצה לעשות באמצעות תוכנת msi afterburner וראיתי שיש דבר כזה בתוכנה voltage control האם זה עושה נזק? האם זה מרים את המתח ליותר גבוה ממה שהכרטיס מגיע? אשמח לעזרה וטיפים איך לעשות אוברקלוק בלי לעשות נזק לכרטיס
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-