עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מחפש קירור חדש וטוב למחשב בתקציב של 250+- אני מחפש משהוא עם צינורות כמו BT שי לוח על המעבד וצינורות שעולים לגוף עצמו ואני מעדיף שתהיה גישה מלאה ללוחית שעל המעבד כדי שאני יוכל לנקות שם!! חשבתי על BT אבל אני לא יודע אם הוא יכנס ואני מתלבט הרבה זמן!! אין אני יכול לבדוק אם BT יכנס למארז שלי??

• 23 תגובות
    • 875 צפיות
  2. המארז שלי דיי שקט אבל עדיין הוא דיי מפריע לי לישון. זה antec 300 ושמתי את המאווררים על הכי שקט. מה שעושה בעיה זה מאוורר ה 80MM מקדימה , שהוריד בהרבה את הטמפרטורות כי המארז מגיע בלי מאוורר קידמי (הוריד לי 7 מעלות בדיסקים הקשיחים) אבל הוא מרעיש מאוד. אני מצאתי בחנות בחו"ל קיט להשתקת המחשב: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=60_485_489&products_id=21209 יש שם הכול כולל חיבורי גומי למאווררים, להארדיסקים, רגליות גומי יותר טובות ואפילו כבלים להורדת המתח של המאוורר. כל זה טוב ויפה, אבל עלויות המשלוח של הקיט הזה גבוהות הרבה יותר מהמחיר של הקיט עצמו... האם יש משהו דומה בארץ, או מחו"ל אבל עם עלויות משלוח יותר סבירות?

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  3. המארז הוא CM690. מקדימה יש את המאורר שבא עם המארז, מאחורה יש 120MM של AC, למעלה 80MM של AC, ובצד יש 120MM שבא עם המארז. אני מתכונן להמהיר את המעבד + כרטיס מסך (ראו מפרט). חשוב לי מאוד מאוד שקט, לכן אקנה גם פאן באס : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811992004 או http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811999174&Tpk=ZALMAN%20MFC2 אני מחפש מאוררים שקטים שמכניסים הרבה אוויר, אני רגיש לרעש, אז בעזרת הפאן באס בלילה הוריד את מהירות המאווררים. חשוב לי שקט, והרבה אוויר. מה המלצותיכם? אפשרות לקנות בארה''ב או להזמין משם אם יהיה הבדל מחירים משתלם.

• 13 תגובות
    • 875 צפיות
  4. שלום לכולם - יש לי זכרונות DDR400 של סמסונג ולאט לאט הורדתי להם את התזמונים. עכשין הם 2.5-3-2-4 תאמת שאין לי מושג מה זה אומר אבל זה עובד ב 2.7V - בלי שגיאות בMEMTEST. השאלה היא כמה נמוך אני יכול להגיע עם זכרונות כאלה "פושטים"? ואם יש מצב לגרום להם נזק ע"י הורדת התזמונים? ואם מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר או להפנות אותי לקישור מתאים. תודה. -> מתוך EVEREST - CPU Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Latency This Computer Abit NF7(-S) v2.0 nForce2-U400 Dual PC3300 DDR 2.5-3-2-4 87.8 ns

• 13 תגובות
    • 875 צפיות
  5. Started by itaysk,

מישהו עשה משהו כזה? או שיכול לקשר אותי לכתבה כזאת?

• 6 תגובות
    • 875 צפיות
  6. הפריימים יורדים לי כשאני שם הכל על הכי גבוה ב DiRT2 וזה פתיר לדעתי כי המצב לא כזה נורא, אני מוריד טיפה את ההגדרות והוא רץ חלק לגמרי! *** המדריך בנעוץ לא עובד, ובמדור באתר מצאתי רק למעבדים. +אני עובד עם Windows 7 וניסיתי להוריד collbits וכנראה שזה לא עובד בווינדוס 7.. אני אשמח להדרכה מדויקת כי זה קצת מפחיד אותי לשרוף רכיבים עכשיו חח תודה

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  7. Started by 00Amir,

אז שידרגתי למוגן 2 - וחיברתי לו 2 מאווררים שמכניסים אוויר אחד מול השני ועוד אחד שמוציא אוויר מהצד.. מתח המעבד עומד על 1.275V מתח ה VVT עומד על 1.31V, התעקשתי להשאר עם HT Enable . הבעיה היא שכאשר אני פותח פוטושופ במהלך הטעינה של תמונה המחשב מקרטע ז"א קירטוע של תזוזת העכבר.. מה שגם כאשר המחשב מתאמץ אני שומע רעשים מכיוון המעבד של פסססס - ולא ברור לי למה.. הטמפ במנוחה עומדות על 45 ובמאמץ מגיע ל 85 - לזכור שאני באילת אשמח כיוון...

• 5 תגובות
    • 875 צפיות
  8. Started by A-L-o-n,

שלום רציתי לדעת אם הקירור של palit hd 4850 הקירור שאיתו הוא מגיע הוא טוב? הוא מספיק ? זה הקירור http://www.techpowerup.com/img/08-08-20/hd4850.jpg איזה קירור יותר טוב זה (הקישור הראשון) או זה? http://www.modreactor.com/images/stories/news/2008/June/28/Palit_HD4850_1.JPG תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 875 צפיות
  9. אני מעוניין להחליף את המאוור שאני מקבל עם THERMALRIGHT 120 בסוקט 1366 ברשימה הנ"ל מופיעים מחליפים פוטנציאלים http://www.scythe-usa.com/support/support_temp/002/fan_spec.html יש כמה שנראים לי כמו : http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html או זה http://www.scythe-usa.com/product/acc/022/dfs1238_detail.html או אך הרעש שלהם גבוהה האם יש למישהו מאוורר חלופי שנותן הספק דחיפת אויר כמו כאן עם רעש נמוך ???

• 11 תגובות
    • 875 צפיות
  10. Started by SEFi,

אין לי שום אופציות בלוח, וגם אין ג'מפרים. וכיצד ניתן לדעת כמה V הכרטיס מקבל? (עם איזו תוכנה?) לוח ASUS P4S533 AGP GF2 TI

• 11 תגובות
    • 875 צפיות
  11. כן, אני קצת משוגע, החלטתי שאני בודק לכמה טמפ' אני יכול להגיע פשוט כמו איזה דפוק.... הפעלתי את התוכנה PRIME 95... יש לי 15 מאוררים במארז עצמו, כיביתי את כולם. כמובן שגם כיביתי מאוררים של לוח אם ומעבד (את המאורר של המעבד תקעתי עם חתיכת נייר ואת המאורר של הלוח אם ניתקתי בכלל). אז הנה לכם תמונות: זה אחרי שנבהלתי מזה שהגעתי ל 77 מעלות, הדלקתי בחזרה את כל המאוררים והוצאתי את הנייר מהמאורר של המעבד, שימו לב למהירת המאורר, בדרך-כלל הוא על 3100 RPM והוא עלה כזה גבוה! בדיקה שניה: זה לפני שידעתי לכמה מעלות עומד להגיע הלוח באמת... והמקסימום שהעזתי להגיע!!!! כבר פחדתי להגיע יותר מזה פשוט המעלות עלו בקצב השעון!! (כל שניה מעלה) אז מיד הדלקתי את כל המאוררים וסיימתי להיום.…

• 10 תגובות
    • 875 צפיות
  12. Started by BeNzZy-BoY,

מישהו יכול בבקשה לתת לי מדריך עם הסברים על התוכנה הזו, מה היא עושה איך משתמשים בה, כל העניין הזה של הנקודות שלא מובן לי בכלל וכו' או שאולי אתם ממליצים לי על תוכנה אחרת דומה, שיותר נוחה למרות שאני מעדיף ללמוד יותר על התוכנה הזאת... בתודה בנצי עריכה ---------- אפשר גם פשוט להסביר לי במילים.. יותר נוח ונחמד

• 13 תגובות
    • 875 צפיות
  13. אני לא מבין זה משגע אותי..קניתי מחשב חדש לפני חודשיים כבר אז היו לו טמפ' מטורפות אבל השארתי את זה ככה.היום בכלל כבר אני יוצא מדעתי 76 מעלות בזמן מנוחה!! מה עשיתי לו?? ועוד עשיתי מחקר שלם על כיווני המאוורים במארז שלי וסידרתי שלושה מאוורים במיקומים הכי טובים..ועכשיו היום הוא היה בכלל על 50 מעלות פתאום התחיל לעלות ל76 וזה לא פעם ראשונה.. יש משהו דפוק במעבד?? ואני עוד עם התוכנה C2NGO שמורידה טמפ' בזמן מנוחה.. בכל מקרה בזמן מנוחה המעבד על 50-55 (מדגיש שזה עם התוכנה שהורידה 10-15 מעלות!) בזמן מאמץ 75-84! כשב84 הוא פשוט מכבה את המחשב..הצלחתי להמנע מלהגיע ל84 ע"י הוספת עוד מאוורר..ראוי לציין שהלוח אם שלי כל הזמן על33-37 מעלות! איך יש כאלה הפרשים?! דפקו אותי עם מעבד פגום?? והחימום…

• 11 תגובות
    • 875 צפיות
  14. בשביל מה אני צריך קירור מיוחד על המעבד? הרי כשקונים מעבד זה מגיע אם מאוורר? אז מה המיוחד ב"קירור"? או שאולי צריך את זה כש"מעבידים" את המחשב בצורה רצינית?

• 6 תגובות
    • 875 צפיות
  15. 1. יש לי סתם גוף קירור בדיוק בגודל של הכונן הקשיח. האם יעזור אם אני אחבר אותו מתחת הכונן הקשיח שלי? כדאי לחבר עם אזיקונים ולשים משחה טרמית? 2. מה זה המארזים החדשים האלו שיש להם בצד (בדלת) מאורר בגודל 25 ס"מ!!! משהו טוב.... מסתובבים לאט(בסביבות 600RPM) וכמעט לא עושים רעש והם נותנים בסביסות 60CFM!!! שווה?

• 10 תגובות
    • 875 צפיות
  16. Started by nesber,

האם הקירור שמגיע עם המעבד הזה עובד "כמו שצריך" אם לא עושים אוברקלוק? כשאני אומר "עובד כמו שצריך" אני מתכוון לטמפרטורות סטנדרטיות לדגם הנוכחי ועבודה רציפה תקינה. אני מתכוון לשחק במשחקים, כך שהמעבד מין הסתם יעבוד ב100% לאורך זמן. שאר הרכיבים פחות או יותר סטנדרטיים כך שלא מדובר במערכת חמה במיוחד באופן כללי. האם קירור הסטוק יעשה את העבודה?

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  17. חנות ליד הבית אמרה לי 30 שקל מארז סטנדרטי אין שם ואין חברה.. אני מניח שאני לא אקפוץ על זה.. אבל בכל זאת המחיר בלי התקנה עכשיו השאלה.. איך מתקינים מאוורר? איפה להתקין אותו? יש לי אחד מלפנים למטה ואחד באמצע מאחורה במארז MIDI TOWER שלי.. אז איך מתקינים איפה כדאי לי באיזה כיוון כל זה.. כרגע האחורי מוציא אוויר והקדמי מכניס.. טמפרטורותל שלי כרגע: CPU 62C SYSTEM 40C 4200RPM CPU FAN 2109ROM SYSTEM FAN ויש עוד מאוורר אבל הביוס לא יכול לקרוא אותו כי הוא מחובר רק לחשמל ולא ללוח אם..

• 2 תגובות
    • 875 צפיות
  18. Started by BobCaT,

שי ברשותי מעבד P4 2.2 FSB 400 ולוח אם P4T533-C לכמה אני יגיע אם הקירור המקורי? אז מה המקסימום שאני יכול לדחוק אותו ? ואל תגידו הלוח לא טוב לOC כי ראיתי בזמנו איזה יפני משוגע עם קירור חנקן שהגיע לתוצאה די מרשימה בלשון המעטה

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  19. חברים אני רק רוצה לספר לכם שהזזתי את המחשב מעמדת המחשב למטה בספרייה (ליד הרגליים) לשולחן בספרייה ליד המסך והכל צנח משמעותית! סתכלו על הקובץ המצורף: לא הצלחתי לרדת בלוח אם מה40 מעלות בכרטיס מסך לא הצלחתי לרדת מ60 (שמתי את המאוורר שלו קבוע על 85%). והמעבדים עובדים על 30 מעלות שזה יפה מאוד!!! רק רציתי ליידע אתכם ...ונראה לי גם שאני אחשוב על אוברקלוק קטן למעבד ולכרטיס מסך מאחר שאני יודע שהם יכולים לעבוד בלפחות 10 מעלות יותר (כך הם עבדו חודשיים מאז שקניתי את המחשב). [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 875 צפיות
  20. Started by LI,

אני רוצה לחבר מאוורר נוסף למארז, אבל כל חיבורי המאוורר בלוח האם תפוסים וכך גם כל החיבורים של הספק. הבנתי שניתן לשרשר מאווררים. איך אני עושה זאת? יש משהו אחר לעשות? תודה

• 10 תגובות
    • 875 צפיות
  21. Started by -=THE MUMMY=-,

הזמנתי AX 478 ונאמר לי שאין עכשיו בארץ (בדקתי בשני אתרים)כי אין יןתר אז מציעים לי לקחת גופי קירור אחרים ואני לא יודע מה לבחור משהו בטווח 200 שקל?? ראיתי את 2 אלה : ZALMAN CNPS6500B-Cu FOR PEN 4 CoolerMaster Aero 4 CPU Cooler מה יותר טוב? או שיש לכם להציע לי משהו אחר?

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  22. הנה משהו מעניין http://electronics.up.co.il/ במיוחד אהבתי את הפיצוץ האטומי עם הלדים.

23. Started by someonewhy,

אהלן חברים אני מעוניין לרכוש קירור מים מהאתר Performance-PCS עכשיו אני לא כלכך מבין בנושא את המפרט תוכלו לראות בחתימה שלי אני רוצה לקרר את המעבד והכרטיס מסך אני דיי סגור על XSPC Raystorm RX36 שמקרר את הכול עכשיו אני לא יודע איזה טובינג צריך מה ומו אם תוכלו לעזור לי איזה דברים אני צריך להוסיף מאוד אני אשמח מאוד אני מעוניין שהטובינג יהיה בצבע כחול או לבן. תודה רבה והמשך יום טוב!

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  24. Started by scorpio,

[glow=blue,2,300]מודינג[/glow] מה קורה? אני מעוניין להתחיל לעסוק במודינג ואני רוצה לדעת איפה אפשר (בישראל) לקנות חומרים למודינג אם זה אתרים או חנויות... אם אתם יודעים, תגידו... תודה!

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  25. Started by fx-57,

לבנדוד שלי יש את המעבד הזה עם לוח אם של ג'יגה בייט שאני כרגע לא זוכר את הדגם הספציפי שלו והוא מעוניין לעשות OC. כשהמחשב נדלק הטמפרטורה שלו היא 68 מעלות (זה הגיוני בכלל?) וכשהוא מתחיל להתאמץ הוא מגיע ל75 מעלות ונתקע כל הפעולות האלה קורות כשהמחשב בלי OC. מרחתי משחה טרמית רק באמצע של המעבד (איפה שיש את הנקודה הקטנה) ושמתי קירור טיפה יותר טוב מהסטוק אבל זה לא הולך איתו, מה אפשר לעשות כדי שיהיה OC מוצלח כמו שצריך בלי לדפוק את המעבד? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 875 צפיות

דיונים חדשים בפורומים