עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, כהמשך לOC של המחשב שלי, החלטתי לעלות מFSB375 ל400. מה שהעלה את המעבד ל3.2 (X8, 1.36V, יציב 3 שעות בPRIME95 והגיע עד 51 מעלות - אני מרוצה). ואם זאת, העלה את הזכרונות ל800Mhz (מהירות מקורית 675). הבעיה היא כזאת, במהירות הזאת אני לא מצליח להגיע לתזמונם 4-4-4-12, או אפילו 5-5-5-15. אני עכשיו עובד על תזמונים 5-6-6-18, עם מתח של 2.06V וזה עדיין לא עובד כזה טוב, אחרי 20 דקות בדיקת זכרונות בPRIME95 קיבלתי שגיאה =/ . (החברה אומרת שהם אמורים לעבוד ב1.9 ב675 עם תזמונים 4-4-4-12 מה שלא בדיוק נכון, היה צריך עוד מתח). האם נראה לכם שאני יכול לעלות עוד את המתח של הזכרונות בלי לגרום ליותר מדי נזק? יש בכלל סיכוי להרוס את הזכרונות מ-OverVolt? לזכרונות אומנם יש אחריות לכל החיים,…

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by kaki356,

איזה קירור יהיה כדאי לתדר רציני של 3.6?

• 13 תגובות
    • 997 צפיות
  3. תודה . . .

• 3 תגובות
    • 386 צפיות
  4. סוף סוף גמרתי להרכיב את המחשב שלי (...) ואני רוצה לבדוק ביצועי מערכת לפני שאתחיל ב OC רציני. 1. איזה תוכנה מעמיסה את כל 4 הליבות של Q6600? ניסיתי להריץ שני עותקים ויותר של ORTHOS או PRIME95 ולא הגעתי ליותר מ 50% ניסיתי את S&M אבל היא תוקעת את המחשב כך שלא ניתן לקרוא את נתוני הטמפרטורה/עומס. 2. איזה תוכנה מבצעת בדיקת זיכרון ורצה ב XP או Vista? 3. האם ניתן להשתמש ב MBM5 למדידת טמפרטורה עם Q6600 בלוח אם ABit IP35 Pro ? לא הצלחתי למצוא שום תוכנה אחרת שתציג לי את הטמפרטורה במערכת (TAT לא עובד אצלי, CoreTemp מפיל את המחשב)

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  5. Started by amitbatito,

אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב שלי אבל לא הבנתי איך לשנות תזמוני זיכרון ואיך אני אמור לדעת כמה לשנות ואותו דבר לגבי המתח

• 7 תגובות
    • 512 צפיות
  6. Started by SendaRider,

אני מעוניין לקנות קירור למעבד , ואני מתלבט אם לקנות את הזלמן 9700 או לא, אני פשוט יכול להשיג אותו בזול ולא כמו במחיר של חנות רגילה, עכשיו הבעיה שאני צריך לדעת אם הוא רועש או שקט, זה כל מה שחשוב לי. או טוניק טאוור אבל אין לי חנות מאיפה לקנות אני לא מוצא.. אז תעזרו לי ותגידו לי אם זלמן 9700 רועש ! תודה מראש ;]

• 8 תגובות
    • 664 צפיות
  7. הייתי רוצה לדעת מהי הטמפ' האידיאלית עבור המעבד E6750 במהירות FSB של 1333

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  8. Started by zroytman,

היי. לא מצאתי התייחסויות למאוורר מהסוג שבנידון. האם מישהו מכיר את הדגם הזה ויכול להגיד עליו משהו? (לינק לאתר היצרן: http://www.asus.com/products4.aspx?l1=16&l2=66&l3=0&model=1446&modelmenu=1) בנוסף, אני מחפש מאוורר כמה שיותר שקט, ובשמחה אקבל המלצות. יש לי socket 775 , מעבד intel, לוח asus p5gpl. תודה.

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  9. Started by Gil28,

קראתי באיזה אתר נידח שקים הבדל טמפרטורה מזערי לטובת הטוניק ללא הלד. היתכן?

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  10. Started by חננב,

חשבתי להתחיל לעשות OC למחשב שלי סופסוף, והייתי שמח לשמוע מה אתם אומרים - כדאי או לא? מדובר במחשב בן קרוב ל 4, ביצועים נמוכים בינוניים וזאת המערכת (אני מקווה ) : המארז גנרי, כמו כן מערכת הקירור די סטנדרטית לפי מה שאני יודע... ממליצים לעשות OC לכזה מחשב? כמה אחוז שיפור אפשר להשיג מכזה מעבד -\+? כמה אפשר להשיג מהכרטיס מסך? (GF5200) *הערה קטנה: את המשחה התרמית אני מחליף בכל מקרה בימים הקרובים אם זה משנה משהו : \ תודה מראש !!

• 4 תגובות
    • 480 צפיות
  11. Started by Classify,

המאורר של המארז שלי (נראה לי זה 120MM) התחיל להרעיש פתאום (זה מאורר סטנדרתי שבא עם המארז -HEC), ולא בא לי להוציא כסף על מאורר חדש. יש משהו שאפשר לעשות? ניסיתי להוציא אותו להבריג יותר חזק, לנקות בקטנה עם נייר טואלט כי אין לי פראון אבל זה לא עוזר. האם זהו סימן שצריך לקנות חדש? הוא מסתובב ב-1385RPM, הוא אמור להסתובב ב-1800 לא?

• 0 תגובות
    • 434 צפיות
  12. Started by Gil28,

קירור למעבד xigmatek hdt-s1283... http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=699 קירור טוב יחסית לאינפיניטי?

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  13. הי, הומלץ לי על קירור למעבד zalman CNPS9500 האם הוא טוב? יש מומלץ יותר בסדר גודל זה? והאם הוא מתאים ללוח לוח gigabyte p35-ds4 ? תודה על העזרה

• 7 תגובות
    • 584 צפיות
  14. שלום לכולם. ברשותי המפרט הבא: Q6600 G0 עם קירור של AC FREEZER 7 PRO. לוח אם GB P35 DS3 זכרונות של CORSAIR 800MHZ רגילים. יש את התוכנה של ג'יגה בייט שדרך הווינדוס ניתן לבצע OC, האם כדאי ? ואיך עושים זאת ? או שכדאי לבצע OC דרך הביוס - גם כן איך עושים זאת ? בדקתי במדריך של האתר אך ללא כל הבנה. דבר נוסף, אני משתמש במע' הפעלה אולטימט 64BIT - הבנתי שTAT לא עובד בה משום מה... בכל מקרה, יש לי את SPEEDFAN לבקרה. תודה לעוזרים, מוטי.

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  15. שלום אני רוצה להבין האם קרור מים מסוכן ? שמעתי הרבה סיפורי נזק ? איזה קירור מים הכי טוב כיום לתושבת 939 דגם 5200 X2 ? איך תראה הטמפרטורה של המעבד לאחר לקירור החדש ? בעניין של כסף פתוח להצעות שאלה כדאיות מול תועלת

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. השאלה בכותרת, איך ניתן להסיר את גוף הקירור מבלי לגרום לנזק למעבד וללוח אם?

17. Started by oron_s,

ראיתי את : *Scythe "KAMA-METER" Multi Functional Controller *SUNBEAM Chromatic windmill למישהו יש נסיון/המצלות איתם?

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  18. כרגע אני על BUS 400*8, אני יודע שמבחינת המעבד אני יכול ללכת עוד, מה שמגביל אותי זה הזכורונות יש לי כרגע 4 גיגה של OCZ platinum rev2 שבמקור מגיעים 800MHZ עם תזמונים של 4-4-4-15 כרגע המתח בלוח הוא במצב אוטומטי, הצלחתי לסחוב עם התזמונים האלה עד 900MHZ מעבר לזה אני משנה את קביעת התזמונים לAUTO ואז אני מגיע ל960MHZ, הבעיה היא שאני מקבל תזמונים משוחררים מאוד 5-7-7-18, גרוע. *יחס העבודה שלי הוא DRAM:FSB - 12:10 לפי OCZ יש אחריות גם אם עולים למתח של 2.2 השאלה שלי איך אני בודק מה מתח העבודה של הרכיבים במחשב? בדקתי בCPU-Z וצירפתי תמונות, אם אני מבין נכון כרגע הזכרונות על 1.8 והמעבד על 1.408 (קצת גבוה בשביל המעבד, לא?) האם אני צריך להוסיף עוד מתח על מנת להדק את התזמונים? אם כן, האם …

• 6 תגובות
    • 500 צפיות
  19. Started by poop,

שלום לכולם! רציתי לדעת אם יש תוכנה שמאפשרת לראות את מהירות הסיבובים RPM של המאוורר שבמארז, והדגש הוא על המאוורר עם חיבור 4 PIN MLOEX ולא החיבור שמתחבר ללוח עם 3 פינים. האם ישנה תוכנה כזו? ואם לא, אולי יש למישהו רעיון איך אני יכול לדעת את מהירות הסיבובים של המאורר שלי? תודה רבה מראש!

• 7 תגובות
    • 657 צפיות
  20. Started by yossi_s1,

קניתי לפני שבוע בערך מחשב חדש, בגלל התקציב הנמוך לקחתי חלקים טובים לOC (אבל לא קיצוני מדי, לא בא לי לפגוע בחלקים) מפרט: E2140 Scythe Ninja Rev.B Gigabyte GA-P35-S3L 2X1G Transcend JetRam DDR2 667MHZ CL5 Shappire ATI X1950GT PSU: Delta GPS-400AB 400W Case: KSP HJA-70 כרגע הקלוקים הם: 8X333 למעבד ו600/700 לכרטיס מסך (מעבד ב2.6 במקום 1.6 וכרטיס מסך 100MHZ לליבה ולזיכרון) לגבי הכרטיס מסך, אני די מרוצה. עברתי קלוקים של PRO בקלות ואני יכול להגיע אפילו יותר רחוק, אבל אני לא חושב שזה באמת הכרחי, או שאולי להעלות עוד? לגבי המעבד, היה ממש פשוט להביא אותו לתדר הזה והכל יציב אבל.. יש לי בעייה חמורה של קירור, ואני לא יודע למה זה קורה, הפעלתי TAT למשך כמה דקות, הטמפ' לפי TAT היי…

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by Phezex,

באמת שאין לי מושג מה עשיתי אז תקנו אותי אם תעשיתי משהו לא טוב חח ד"א קראתי את כל המדריך שיש לOC בקטגוריות מדריכים אבל אני לא מוצא כמעט שום אפשרויות שהוא אומר שם אצלי בBIOS זה ממש שונה וגם השמות שונים.. בקיצור:

• 7 תגובות
    • 582 צפיות
  22. [glow=red,2,300]אז ככה יש לי את המפרט הבא: 3GHZ 775 P35DS3P 1GB KINGSTON 667 ENERMAX 400 7100GS ואני בעיקרון צריך הסבר על הלוח מפורט ואיך עושים איתו OCתודה מראש לעונים [/glow] :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 6 תגובות
    • 693 צפיות
  23. Started by Maor Shahar,

שלום! אני מעוניין לקנות זוג מאווררי 80מ"מ המאירים באור כתום ומחפש חנות באזור המרכז המוכרת כאלו.. אם תוכלו לומר לי היכן אוכל להשיג אותם אודה לכם.. תודה מראש! מאור.

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  24. Started by oron_s,

שלום עשיתי OC למעבד שלי ל3.2GHZ והוא עובד טוב ויציב (357*9). השאלה שלי מה עדיף 357*9 או 400*8? הזכרונות שלי הם 800MHZ. עכשיו לשאלה אחרת המעבד מקבל כרגע 3.25V (סטוק) אבל ב CPU-Z זה מראה לי 1.296V יש מישהו מושג למה?

• 11 תגובות
    • 627 צפיות
  25. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. המאוורר של המעבד לא עבד טוב - מהירותו ירדה ל 300 סל"ד וכתוצאה מכך המעבד התחמם. כשניסיתי לשמן את הציר של המאוורר הוא נשבר. אני מחפש כרגע קירור חדש מצאתי ב KSP קירור דומה למה שהיה מתוצרת SPIRE : דגם ‏KestrelKing II SP708B3. יש לציין שמחירו מאוד זול והוא מבוסס על מיסב וגם אורך החיים שלו אמור להיות ארוך 50000 שעות. מה דעתכם עליו, מה שמפחיד אותי זה הרעש 31DB האם זה רועש מידי? האופציה השניה שלי היא יקרה יותר בהרבה: ‏Alpine 7 מתוצרת ארקטיק קולינג. כמובן שהוא יותר טוב אך אני גם נתון לשיקולי תקציב בסה"כ המעבד לא שווה היום הרבה. מה נראה לכם עדיף?

• 5 תגובות
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים