אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
עברתי לויסטה.. ככה לנסות וזה.. עכשיו לא משנה איזה תוכנה אני מתקין(COOLBITS\ATITOOL\POWERSTRIP\RIVATUNER) פשוט אף אחד מהם לא עובד.. אני לא יכול לשנות את המהירויות שעון! אני משתגעעע! מישהו יכול לעזור לי כאן.. זה ממש דחוף מכיוון שהשיפור הנובע מהאוברקלוק לכרטיס מסך שלי הוא משמעותי ביותר.
-
- 2 תגובות
- 627 צפיות
-
-
.שלום חברים אני חדש פה . השאלה שלי למעלה . ומה זה עוזר למחשב ? למה זה מסייע בכללי ?
-
- 3 תגובות
- 473 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי ספק CORSAIR TX750, עם הזמן הוא התחיל לעשות רעש של טרקטור. מחיפוש ברשת מצאתי שדרוש מאוורר מסוים שיעבוד עם הספק אחרת הוא לא יקבל מתח כי לא כל מאוורר כנראה מותאם לספק כוח. לא יודע אם זה נכון ולא מבין בנושא הזה בדיוק. אשמח להמלצה למאוורר לספק, 140mm אפשר מהארץ אבל מעדיף מחול לגבי טווח מחירים אין לי מושג. אני לא מבין בזה אשמח להמלצות גם בזה תודה וחג שמח!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
vx = voltage extreme ולפי האתר של ocz צריכים לעבוד עם 3.2v מכובדים, מה שמצריך מרוב הלוחות לעשות מוד vdimm או לקנות בוסטר. ובאמת הבוסטר: בסה"כ מילה טובה ל ocz, לאחר כיוון קל הוא מוכן לעבודה, ומאוד קל ונוח לקינפוג. על ה msi וה pcb שלו אני באמת יכול לרשום סיפור, אבל מי שתכנן את התצורה של הלוח חייב לעוף ומהר. בין שאר החסרונות ה dimms כל כך צפופים שחייבים להכניס את הזיכרונות קודם ורק לאחר מכן את הבוסטר (ולפרק באותו סדר) וגם במצב הזה הבוסטר עדיין נוגע בזיכרונות. עוד מילה קטנה על החיבור הבוסטר, הוא מקבל מתחים ישירות מהספק דרך כבל מתאם 20 פינים מהספק ללוח שממנו יוצאים 2 מולקסים, החלק הזה לא נועד ליופי, אם תנסו לשרשר או לחבר את המולקסים האלו לרכיב אחר סביר להניח שהוא יפסיק ל…
-
- 66 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אני עוד כמה שבועות בערך הולך לקנות לי AXP 2400+ B, עם הלוח של אפוקס 8RDA+ ואני מקווה מקווה זכרונות 3200 cas 2 של קורסאיר. למען האמת, אני לא בטוח שאני הולך להשאיר את המחשב על אובקלוק, אבל מה שנראה לי דיי וודאי זה שבעתיד אני יעשה איזו אובקלוק. אולי אפילו אני ירצה לבדוק את הגבולות של המחשב מתי שאני יקבל אותו, ואם זה יהיה טוב אז אולי אני ישאיר אותו על אובר. עכשיו, אני דיי אובססיבי בקשר לקירור, זאת פעם ראשונה שלי שאני קונה AMD, ואני לא רוצה לשרוף משהו. וכן, אני יודע שזה לא נכון, ושהמעבד מותאם לעבוד במעלות יותר גבוהות משל אינטל, אבל עדיין, דעות קדומות אי אפשר לשנות, הם תמיד ישארו. אם לא בזכרון המודע אז בתת מודע. בקיצור, אני חשבתי על 2 פרוצדורות, ואם יש משהו יותר מתאים לי אז בבק…
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום! הזמנתי מחשב חדש והוא יגיע כנראה עד יום ראשון. לא הזמנתי שום קירור למערכת, הכל מגיע עם מאווררים סטוק בינתיים. המחשב עלי לי 7100 ש"ח כאשר התקציב הכולל שלי הוא 7500 ש"ח כלומר עוד 400 ש"ח לקירור...(עם חריגה אולי של 100 ש"ח). אשמח להצעות קירור. מפרט: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 Twinmos 1GBX2 DDR400 PC3200 Western Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM Gainward GeForce 7900GT 256MB PCI-E NEC ND3550AX16 DL DVD+-RW HEC Compucase 6919 Black+מאוורר 120mm נוסף HEC ACE580 580W 20/24PIN סה"כ 7,100 ש"ח.
-
- 8 תגובות
- 621 צפיות
-
-
טוב, כפי שאתם רואים למטה יש לי מחשב ישן לאללה ויש לו הארדיסק ישן לאללה שגם עושה המון רעש.. בכמה חודשים האחרונים התחזק ונעשה די בלתי נסבל, במיוחד לאור העובדה שמהחשב בחדר שאני ישן בו והוא דולק 24/7. היום חזרתי מבצפר והחלטתי שנמאס לי וזה מה שעשיתי: לקחתי קופסת לפסטיק יותר גדולה ממהארדיס בשלוש סנטימטר בכל לאורך ולרוחב, ובערך בגובה 6 סנטימטר מקדימה עשיתי חור ושמתי מאורר של פנטיום 1 על 7 וולט ככה שממש לא שומעים אותו את צד הפנימי של הקופסה ציפיתי מכל צד בספוג די אורירי ואחרי זה בבד קצת יותר דחוס, את הקפסה הנחתי על חתיכת בד מקופלת הגובה של שני סנטימטר הפעלתי את המחשב ו... לא שמעו בכלל את ההארדיסק! הרעיון מאחורי זה: המטרה הראשונה היתה למנוע מגע בין ההאדיסק לגוף המחשב. כשההארדיס…
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכולם, השאלה שלי במדוייק יותר היא כמה הבדל בביצועים יהיה נגיד בין מעבד שהומהר לתדר מסויים לבין מעבד שעובד על אותו תדר בסטוק? נגיד לפי הכותרת: ATHLON 64 3000 שהFSB שלו הומהר והתדר הכולל עומד על 2000MHZ ל ATHLON 64 3200 שהמכפלה שלו היא פשוט 10 ולא 9 וגם הוא עומד על 2000MHZ (ונגיד תאורטית שמכפלת הזכרון לא יורדת בהמהרה של ה3000).. האם המומהר ייתן את אותם ביצועים?? לפי דעתי קצת פחות בגלל (א) פליטת חום עקב העלאת מתחים שלו (ב) תמיד עדיף מעבד שעובד על תדר מסויים בסטוק ולא מומהר אליו.. אשמח לשמוע דעות בנושא כי נושא שמסקרן אותי כבר תקופה..
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
תראו במדריך של האתר כתוב ככה: 1. להריץ בין 5 ל-10 לופים של 3DMark 05/06 ברצף 2. לשחק במשחק כבד על הגדרות גבוהות למשך כשעתיים 3. הרצת תוכנת RTHDRIBL במשך כחצי שעה (זוהי תוכנה המבצעת עיבוד HDR בזמן אמת ומעמיסה מאוד על כרטיס המסך) ואז בתהליך של ה OC עצמו כתוב ככה: העיקרון הבסיסי של אוברקלוק לכרטיס מסך הוא מאוד פשוט וזהה לאוברקלוק למעבד: מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות > מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות וכן הלאה. אז השאלה היא: צריך לעשות את אחד שתים ושלוש אחרי כל העלאה של 5 MHZ ? איזה מין דבר זה - מה אני משועמם לחרוש על משחק במשך שעתים רק כדי לראות שהכרטיס יציב ? ה 10 לופים ב 3DMARK לא מספיקים (ואני גם לא יודע כמה זמן לוקח כל לופ) ??? מלא אחרי שסימתי את ה OC א…
-
- 5 תגובות
- 623 צפיות
-
-
-
-
המון הודעות מדברות פה על פתיחת מכפלה ואני שמתי לב שיש לאנשים טעות בסיסית ביותר. מעביד ה-TBRED B (לא יודע לגבי ה-A) מגיעים עם מכפלה פתוחה. בכל לוח שמאפשר שינוי מכפלה זה יתאפשר (לא רק KT400 ו-NF2). כשמדברים על פתיחת מכפלה למעבדים האלה הכוונה היא למכפלות גבוהות/נמוכות למעבדים איטיים/מהירים. הסבר: עבור כל מעבד TBRED B עם מכפלה נמוכה או שווה ל-12.5 תתאפשר בחירה של מכפלה עד 12.5 אבל לא מעל. עבור כל מעבד TBRED B עם מכפלה גבוהה או שווה ל-13 תתאפשר בחירה של מכפלה מ-13 עד למקסימום באותו לוח. כל זה מותנה כמובן באפשרות שינוי מכפלה ב-BIOS או ע"י JUMPERS בלוח הנתון.
-
- 30 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב ומאוד חשוב לי לגבי תאימות החלקים הבאים SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 עם לוח אם P5B Deluxe/WiFi-AP והכול בתוך מארז Thermaltake SwInG Window ATX MIDI Tower CASE - Black השאלה הגדולה האם הכול יכנס?הבנתי שמדובר בכוף קירור באמת תותח ,אשמח לתשובה
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
נכון לעכשיו יש את הגוף קירור המקורי של המעבד והרבה פעמים כשיש עומס על המעבד הטמפ מגיע ל 70 מעלות!!! המחשב לא נמצא במצב OC אני מעוניין לרכוש גוף קירור עבור המעבד בתקציב של עד 200 שח חשבתי על Thermaltake Extreme Volcano 12 CPU Cooler for AMD Athlon XP שעולה 160 שח בפנדה יש משהו יותר טוב במסגרת התקציב שלי? אפשר להשיג אותו במחיר יותר נמוך? מה דעתכם על [185שח] Thermaltake SilentTower 4-in-1 CL-P0025 Heatpipe Cooler (צריך בשבילו לעשות חורים בלוח אם? אם כן זה בעיתי?) או [175שח] Thermaltake POLO 735 Extreme 3-in-1 A2144 Cooler [170שח] ZALMAN CNPS7000B-AlCu הם יותר טובים מ Volcano 12 ? …
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי היטסינק של מעבד Celeron Tualatin שאני לא משתמש בו. חשבתי לשים אותו על הכרטיס מסך בשביל לשפר את המהירות המקסימלית של ה OC. איזה דרכים יש להלביש אותו על הכרטיס מסך? (GF4 Ti4400 או Radeon 8500)......... תודה.
-
- 12 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום לכולם....אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד ולעשות לו אוברקלוק... עכשיו השאלה שלי היא אם אני אכן יעשה לו זה ישפר לי את הביצועים של המחשב? החלקים של המחשב שלי מספיק טובים לאוברקוק? או שאולי כדי פשוט לחכות איזה שנה ככה ולקנות מחשב חדש פשוט(כי המחשב שלי בן שנה...לא נעים לבקש מההורים עוד אחד כל כך מהר חח)
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-
-
למה הוא נועד, מה הסיכונים, האם יש דרך חזרה, ובכללי הסבר על הפעולה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 494 צפיות
-
-
עבדתי עפ"י ההנחיות שפורסמו כאן שמתי מעט (גודל גרגר אורז בערך) על מרכז המעבד ובאמצעות שקית נילון פיזרתי את המשחה לשאר האיזורים עד שבקושי ניתן היה להבחין בצבע המשחה. כנ"ל לגבי שארית המשחה שהכתימה את ההיטסינק. לעומת זאת באתר של AS ממליצים לשים מעט משחה על מרכז המעבד, להצמיד אליו את ההיטסינק ולסובב את ההיטסינק פעם אחת עם ונגד סיבוב השעון, מה שיוצר כתם של המשחה בצורת עיגול בגודל של איזור המגע עם ההיטסינק. לא ידעתי איזו שיטה עדיפה אז שילבתי את שתיהן. כרגע יש משחה שמפוזרת על כל איזור המגע של המעבד וההיטסינק (כמעט ולא מבחינים בה) ובמרכז יש כתם עגול. איזו שיטה עדיפה? מרחתי לפני יומיים ואין שינוי בטמפ' לעומת המצב הקודם. צריך להמשיך לחכות שהמשחה תיתפס?
-
- 8 תגובות
- 616 צפיות
-
-
זה הכרטיס: (הגירסא של 512MB אבל הקירור זהה לכרטיס שאליו קשרתי) http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=568&pid=177&psn=&lid=1&leg=0 המאורר הרעיש יותר מדי, לכן שמנתי אותו וחדשתי את המשחה הטרמית. בנוסף הורדתי את התדרים ל- 500/500 ואת מהירות המאורר ל-36% ל הצעד הזה הוריד כ- 3-4 מעלות מהכרטיס אבל עדיין לא מספיק. ב- 40% ומעלה המאורר של הכרטיס מסך מתחיל להרעיש. המחשב אמנם שקט אבל המאורר מגיע ל- 72 מעלות במנוחה אם אני שם את המאורר על Auto הטמפ' צונחת לכיוון ה- 60 מעלות אבל הרעש מתחיל להציק. יש דרך לשפר את הקירור/להחליף את המאורר בהשקעה כספית מאוד נמוכה? אני מוכן להשקיע באיזור ה- 40-50 ש"ח לא יותר. יש לי מאורר סטוק של AMD אם זה …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב לעשות OC לכרטיס מסך leadtek geforce 8800 gts 640mb עד כמה אפשר לעשות oc בלי לקחת סיכון גדול...ואם בכלל יש טעם לעשות אותו אם המפרט שיש לי...(אני מוסיף ספק enermax liberty 400W )??
-
- 1 תגובה
- 791 צפיות
-
-
הי, אני צריך מקרר לאקווריום, ומבקום להוציא 2,000 ש"ח על מקרר ייעודי, חשבתי לנסות לעשות מה שאתם עושים לקרר את המעבד. הבעיה שאני לא מוצא את החלקים בארץ, רק בחו"ל (איביי וכד'), ואין לי כוח להמתין חודש עד שזה יגיע... האם אתם מכירים מקום בארץ שאפשר לקנות את הדברים הבאים?: peltier בלוק מים אלומניום למעבד הרעיון, לעשות סנדוויץ' של 2 מאווררים Alpine 11 PLUS שביניהם ה-peltier והבלוק מים. וכל פעם שהטמפרטורה באקווריום תעלה המים מהאקוורים יעברו בתוך הבלוק מים הקר, וזה יקרר את האקווריום. מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב שלי חדש משהו כמו חודשיים ככה. בקיצור בזמן האחרון המחשב התחיל לעשות ריסטרטים במחשחק אמריכאס ארמי. הוא העלה מסך כחול ואז עשה ריסט. יש לי ספק כוח של TOPOWER 550W. והינה הטמפרטורות שלי: http://img371.imageshack.us/my.php?image=19za1.jpg האם הטמפ' של המעבד והכרטיס מסך טובה??
-
- 3 תגובות
- 536 צפיות
-
-
תשמעו קראתי את המדריך והכל אני מתחנן לעשות את זה. אבל רציתי לדעת בקשר למנורה כמה בערך היא עולה? איפה אפשר להשיג אותה? וגם איך היא מורכבת? כאילו הבית נורה אני יכול לקנות בנפרד ולהוסיף לזה מנורה משלי? זאת מנורה מיוחדת? איך קוראים רק לבית מנורה? יש לי אפשרות לקנות רק מנורה ולעשות לבד בית מנורה? אם כן איזה חומרים אני צריך לקנות כדי לעשות את הבית מנורה? תגידו איפה וכמה עולה גומיות H לחלון במארז? תודה לכל העוזרים...... ;D
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
המאוורר של ההיטסינק אצלי עובד על 2860RPM ומולו יש עוד מאורר ג'נרי שניהם שואבים אוייר פנימה . שאלתי היא אם אני אחליף את המאוורר של המעבד המאוורר בלבד הם יהיה ירידה בטמפ? כי הקיץ הזה כנראה לא ביא לאטלון שלי. תודה מראש. .ProtoSs.
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
-
-
כאמור, Abit KD7, מעבד AXP 1700+ 0.13, TB, זכרון 256+128 2100. ה-OC לא היה מתוכנן ולא רציני במיוחד... קירור; צלעות קירור מקוריות ג'נריות שבאו עם המעבד + קצת עזרה מהמזגן בחדר..... מכפלה - 18, באס - 133, מתח מעבד - 2.325 לא היה יציב, ולא קר דיו בכדי להחזיק מעמד לאורך זמן. התוצאות: AXP 1700 זה בערך 1460 מגה-הרץ, ואני כאמור הגעתי ל - 2412 מגה-הרץ.
-
- 48 תגובות
- 2.4k צפיות
-