עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Satlan,

שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש עם הפריטים הנ"ל ומעוניין לעשות לו המהרה צנועה. אני אוסיף לו כנראה קירור בסיסי בכ-150 ש"ח (AC \ CM). רציתי לדעת האם השילוב של השניים (לפי דעתי אקח אחד מדגמי Z87 של חברת אסוס) יביא לתוצאות טובות עד כמה שאפשר לנבא. אני הייתי מאוד שמח להיות על 4.2GHZ~ יציב בלי לשחק יותר מידי ומבלי לעבור את ה1.2 וולט למעבד. מה דעתכם? אפשרי? אולי יש בתקציבים האלה באנדלים יותר מוצלחים? תודה

• 30 תגובות
    • 37.1k צפיות
  2. אני מחפש מידע על חנויות שמוכרות מאווררים לקירור מארז במחיר מוזל של כ 20-30 למאורר 120 ממ או 80 ממ באזור המרכז תודה 8)

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אז ככה .. העלתי את הבאס מ- 133 ל 150 שזה 2.7 עכשיו ממה שהבנתי הזכרונות עלו ל 434 נכון ? כי 17 באס שהעלתי כפול 2 = 434 .... עכשיו לשאלות .. למה המחשב לא עולה ב- 155 ? יש לי קירור רגיל ..+ מאורר על המארז הטמפ' במאמץ על 50 מעלות בסדר נכון ? אפילו שהורדתי את מהירות הזכרון ל- 266=133 באס ...שעובד 1:1 עם המעבד ...זה לא עלה ... גם הוספתי מתח ל- 1.6 לא עלה ... מה לעשות ? יכול להיות הלוח אם שלי דפוק ?

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by liiight,

CPUZ הראה לי 2.6 VCORE, מה שכמובן לא הגיוני. יצאתי מהתוכנה, הפעלתי מחדש, וזה חזר ל1.4-1.5. WTF?

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  5. מי שיכול להדריך אותי אני מאוד הודה לו

• 3 תגובות
    • 529 צפיות
  6. מה ההבדל ביניהם חוץ מהגדול לכל אחד יש תפקיד שונה או שככל שהם יותר גדולים זה מקרר יותר טוב? אני רוצה לשים במחשב שלי מארז full tower 3 מאוררים של אנטק הצבעוניים ואני לא יודע איזה מאווררים לקנות לספק כח כמה ואיזה גודל הספק הוא 550 w .

• 2 תגובות
    • 956 צפיות
  7. דבר ראשון זה שאני יעלה את הV מ1.4 ל1.5 למשל יעזור לי במשו ב OC?.. אני עם מעבד AMD 3500 A8N-E 512X2 OCZ CL2.5 400MHZ לא שיניתי יחסים.. המעבד כרגע 2552 הזיכרון יציב 464MHZ והוא נשאר עדיין על CPU/11 וסוחב.. החרא שיש לי ספק ג'נרי והוא כנראה גם מגביל אותי כי הייתי כבר על 2600+ בלי לשנות יחסים והמחשה עשה ריסטים פעם ב.. למרות שהוא עבר בדיקת יציבות של 16מגה.. לעלות V במעבד?. יעזור במשו?

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  8. שלום לכם! התקנתי בשעה טובה וויסטה.. והטמפרטורה של הלוח אם עלתה לי ב10 מעלות! והמאוורר שלו עובד על 4400 RPM ובXP הוא עבד ב6500 RPM!! וגם הטמפרטורה של המעדב וההארד דיסקים עלתה! יש לכם מושג למה זה קרה? ומה אפשר לעשות כדי להוריד את הטמפרורה של הלוח ושאר הרכיבים ??? תודה מראש אריאל

• 14 תגובות
    • 631 צפיות
  9. Started by captaincaveman,

טוב, לאחר חששות שהתבדו WINDOWS XP הצליח לעלות והכל מוגדר כמו שצריך. לא נתקלתי בשום בעיה למרות החלפת הלוח מ-A7M266 ללוח הנ"ל. כמובן שמיד בדקתי האם ה-CRUCIAL PC2100 יעבדו ב-166, עובדים כמו גדולים. הטמפרטורה של המעבד צנחה פלאים גם לפי MBM5 וגם לפי ה-BIOS. מאיזור ה-50 ל-38-39 ב-IDLE. הצעד הבא, עדכון BIOS ועוד משחקים עם ה-FSB...... בהצלחה לי. ;D

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. אז ככה הלוח אם שלי הוא asrock k7vm3 כרטיס מסך מובנה ספק ככל הנראה גנרי משו כמו 300W זיכרונות 2X256 166MHZ והשני 200MHZ מעבד AMD 1800MHZ והגעתי בזיכרונות ל203 MHZ שזה ממש מצויין פעם זה לא נתן לי ל190 להגיע המעבד על 2150 עכשיו כמה עוד אפשר לדעתם? עם הקירור סטוק על 42 מעלות במנוחה

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  11. שלום לכולם בלוח האם שלי (חתימה) השליטה על מהירות המאוורר שך ה-CPU היא רק עי PWM וכמובן מאוורר תומך. כשהמערכת הייתה חדשה המאוורר המקורי שהגיע עם ה HSF של INTEL נשלט בצורה מושלמת עי ה-Q FAN. לאחר ששידרגתי לקרור צד שלישי והשתמשתי כמה חודשים במאוורר ללא שליטה על המהירות (3 פינים), החלטתי להחליף את המאוורר ל-PWM ולתת ל-Q FAN לשלוט על המהירות. לאכזבתי אף מאוורר PWM (כולל המקורי של INTEL) עובדים במקסימום מהירות ! ניסיתי לחזור לגרסת ה-BIOS המקורית, ריסטטי את ה-RTC , בדקתי אם הלוח אם ... כלום לא עזר. רעיונות ? תודה

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום! ברצוני לקנות קירור למעבד הנ"ל בסכום בסביבות 100 שח ראיתי שיש את Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=247 ב107 שהמליצו עליו וראיתי שיש גם קופון של אייבורי לקירור למעבד Corsair דגם Air Series A50 ב92 שח http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7735&CatCode השאלה מה יותר טוב ? או שיש הצעות נוספות באותו טווח מחירים? תודה וחג שמח

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  13. Started by kobibo,

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=3420 רציתי לדעת האם מישהו שמע על הקירור הזה ? איך הוא נחשב לעומת הזלמן ? ( שניהם נראים דיי זהים ) האם הוא מתאים ל GTO2 ? אודה לחוות דעתכם.

• 15 תגובות
    • 897 צפיות
  14. הי חברה, המאווררים שלי עושים רעשים מוזרים כשאני מדליק את המחשב אז נראה לי שהגיע הזמן לחליף אותם. אני מעוניין להוציא על כל מאוורר לא יותר מ-40 ש"ח, ואשמח גם אם תגידו לי מאיפה להזמין. אני מדגיש שוב למי שלא הבין מהכותרת - לא רוצה שיהיו בהם בהם לדים או כל דבר אחר שנוצץ\זוהר וכו'... תודה

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  15. רוצה לשנות מהירות מאוורר של 6A19 (אחורי) , לוח ga-k8ne . כיצד ?

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  16. יש לי מאורר על המעבד ,על הציפסט, על הכרטיס מסך ועוד מאורר שמוציא אויר מאחור יש לי מקום לשני מאוררים בצד שמאל של המארז אני חושב לשים אותו שם, עכשיו האם כדי לשים אותו שם ? ואם כן לשים אותו שהוא מוציא ,או מכניס אויר תודה מראש

• 4 תגובות
    • 491 צפיות
  17. Started by BobCaT,

אהלן יש לי כמה שאלות אליכם מה ההבדלים בין P4 A ל B ומה הקירור אויר הכי טוב שאני יכול למצוא למעבד שלי (P4 ) ואם מישהו שמע פעם מאורר של 50 DBA זה הרבה? למה אפשר להשוות את הרעש הזה? תודה מראש גיא

• 9 תגובות
    • 616 צפיות
  18. במחשב שלי יש כרטיס geforce4, כנראה שמקצר או נפילת מתח נהרס משהו במאוורר המקורי שלו והוא לא מסתובב. כרגע המחשב נתקע כשאני משחק במשחקים רציניים והכרטיס חם אז אני מניח שלא כדאי להמשיך ולעבוד עם המחשב כפי שהוא. אבל, אני לא רוצה לקנות כרטיס חדש אלא מחפש פתרון זול יותר. אני גר בירושלים ואשמח לקבל הצעות לפתרון הבעיה.

19. Started by manticore,

יש ברשותי את המארז הנ"ל ואני רוצה לקנות את הקירור הנ"ל למעבד של אינטל השאלה שלי אם הקירור הזה בכלל יוכל להכנס למארז הזה כך שהוא יוכל להסגר ואם כן, האם אני אוכל לחבר אותו במאוזן כמו בתמונה על הלוח הזה (Abit IP35-E)כדי שהמאוורר שלו ימשוך אוויר והמאוורר האחורי שנמצא לי במארז יוכל יש להוציא אותו כי הוא נמצא מולו? תודה.

• 1 תגובה
    • 484 צפיות
  20. Started by mana1111,

אהלן חברים, ברצוני לבצע OC למעבד E6750. לוח האם מדגם GA-G41M-ES2L, יש לציין כי זו פעם ראשונה שאני מבצע OC. קראתי את המדריך והבנתי בגדול את מהלך הפעולות שיש לבצע. עדכנתי בהתאם את הביוס אך הצלחתי להעלות FSB רק עד 336, ניסיתי להתעסק עם המתחים השונים ללא הצלחה. העליתי בהדרגה את מתח המעבד אך בכל מצב קרס הביוס ועלה הביוס החלופי. חשוב לציין שהערכים בביוס הזה שונים ולא מוכרים לי כפי שמתוארים מהמדריכים. צילומים של הביוס: בעיקר קשה לי להבין אילו מתחים של CPU עלי להרים ובאיזה סדר וקצב. מה ההבדל בין ה terminarion ל referecne? המטרה שלי היא להגיע לכל היותר ל 3.4, אבל אני בספק אם אגיע ל 3 בקצב הזה.. בבקשה תעזרו לי תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by טל קורקוס,

מה נכון יותר ? לשים באמצע משחה טרמית על המעבד או למרוח את המשחה על כל המעבד ?

• 5 תגובות
    • 982 צפיות
  22. Started by odedyac,

הייתי חייב למשוך את תשומת לבכם עם כותרת כזו. יש משהו בכל הקירורים הנוזליים המוכנים (אני מדבר על רכיבים כגון הH100 וכו'.... ובכלל רדיאטורים וגופי קירור במערכות סגורות). אז אני מבין שהנוזל יוצא מכיוון אחד -> מתחמם -> חוזר לגוף הקירור -> המאוררים יונקים אויר קר מבחוץ ומקררים את הנוזל שחוזר לכלי הקירור (רדיאטור) -> ושוב חוזר חלילה. האם זה נכון עד לכאן? יופי. מה שיושב לי בראש זה ה..יחס של הדברים. מה קורה בקיץ? הרי המאוררים לא יונקים אויר קר. הטמפ בחדר ביום קיץ חם טיפוסי לא מספקת אויר קר למאוררים שיונקים, המאוררים יונקים אויר חם ולא ממש מקררים. או שאני טועה? אנא האירו את עיניי. אני יכול לכבד מערכת קירור שהמיים עוברים במעין מנגנון קירור כמו של מקרר, כך שגם אם חם בחוץ…

• 5 תגובות
    • 4.8k צפיות
  23. Started by Spootnik,

טוב ככה לקחתי ת Ati Raedon 9550 Se Sappihre 256mega 128 bit שלי ועליתי איתו מ 1915 נקודות של ה 3D-mark ל 2766 נקודות מ 200hertz le @ 410 hertz ve memory 200 @ 250 עכשיו אני צריך לקרר אותו עם קולר? טוב או שמה שיש לי זה מספיק יש לי קורל של ati

• 12 תגובות
    • 899 צפיות
  24. Started by MagnuM_47,

שלום, המאורר של הספק-כוח שלי משום מה הפסיק לעבוד. הוא כל 3 שניות מסתובב קצת ומפסיק זו בעצם הפעולה שלו. כל 3 שניות סיבוב. ANYWAY אני מעוניין לדעת האם יש תוכנה לבדיקת טמפרטורה של ספק-כוח? אם כן איזו? אני מעוניין לשחק במחשב, כמובן שהמחשב יהיה במאמץ ואני לא רוצה להגיע לטמפ' גבוהות. יש לי מארז ANTEC 900 אז הסירקולציה די טובה ודי מקררת אני משער. אני לא יודע כמה זה עוזר לספק... אגב, יש תוכנה לבדיקת טמפ' שבודקת גם חום של מעבד + כ.מסך ועוד...? הורדתי כרגע REAL TEMP 3.40 היא לא כ"כ מובנת... אני רק מבין שהטמפרטורה נעה בין 31 - 36 כרגע... תודה רבה לעוזרים. מצטער אם זה לא הפורום הנכון.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  25. Started by poltergeits,

המעבד הוא 2000 הרץ ואני לא מעוניין לשנות מכפלה או משהו כזה רק לעשות אובר לזכרונות כדיי להגיע בסך הכל ל 2400 הרץ ... אני רוצה לדעת בכללי מה אני צריך לעשות , מתחים , מכפלות וכו ...

• 5 תגובות
    • 461 צפיות

דיונים חדשים בפורומים