עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by DarkX,

אוקיי הגיע הזמן והחלטתי לחורר את המארז שלי.. מאיפה אני יכול להשיג מקדח כוס? או לחורר בדרך אחרת. (לא בגזרת ג'קסון) תודה

• 8 תגובות
    • 860 צפיות
  2. אני מחפש לקנות (בארץ) את המאוורר 120 ממ הכי שקט שיש, בנתוני סטוק!! כלומר בלי אנדר-וולטג' וכל זה

• 6 תגובות
    • 860 צפיות
  3. שלום! אשמח אם תגידו לי האם הקירורים הבאים קלים להרכבה (כלומר-לא צריך להוציא את לוח האם וכל מיני סיבוכים כאלה), וכן אם הם מומלצים: קירור ל X850XT: Arctic Cooling ATi Silencer5 REV.2 קירור למעבד P4 3.2 640 Prescott (אני רוצה שהקירור יספיק לי לאוברקלוק ל-4.0GHZ): Thermalright XP-120 with Enermax 120mm Fan תודה מראש

• 17 תגובות
    • 860 צפיות
  4. שלום, לפני מספר חודשים התקנתי קירור (סיילנסר) לX850XT שלי, אך הסרתי אותו כי מסרתי אותו ליצרן לבדיקה מסויימת. בכל מקרה, אני רוצה להרכיב אותו עכשיו בחזרה, והשאלה שלי היא האם אני צריך למרוח מחדש משחה תרמית, או שזה בסך הכל הבדל של מקסימום 5 טמפרטורות ואין צורך שאני אקנה משחה חדשה על מנת למרוח אותה (את המשחה שבאה עם הסיילנסר מרחתי לפני כמה חודשים- כשהתקנתי אותו). תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 860 צפיות
  5. שלום, קראתי קצת באתר על OC וקניתי מחשב די מתוכנן לOC ע''פ היעוץ שלכם [שיניתי רק את המארז והכ.מסך]: מעבד E4300 לוח GA-965P-DS3 REV3.3 זכרונות שכרגע לפי CPU-Z פועלים על CL5 ואין לי מושג איך לשנות ל4 G.skill 800mhz 2gb[1GBx2] 6400 CL4-PK כ.מסך leadtek 7900gs extreme הארד דיסק wd 250gb 2500ks צורב lg h42 מארז hec 6c60 עם הספק HEC-300AR-TF 300w אוקיי, אז זאת המערכת, עכשיו קראתי את המדריך לOC באתר והוא לא כל כך הספיק לי כדי לדעת מתי צריך לעלות את המתחים ובכמה, וכיצד לשנות את תזמוני הזכרונות לCL4 כך כרגע המערכת פועלת כרגע אני עם קירור סטוק ככה שאני לא מחפש OC גבוהה מדי, רק עד שאקנה קירור טוב למעבד. תודה רבה

• 10 תגובות
    • 860 צפיות
  6. בתמונות של היצרן (התמונות לא מצולמות אלא וירטואליות) נראה כי חלק מצינורות הנחושת שנועדו לקירור מחוצים בקצה ומכוסים בציפוי כסוף. http://www.arctic-cooling.com/pics/f7p_03h.jpg התמונה של היצרן. למישהו יש מושג למה זה והאם זה אמור להיות ככה??? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 860 צפיות
  7. אני מעוניין לקנות קירור מים ואני רוצה לדעת איך זה עובד בכלל מה צריך לקנות איזה חברה ואיזה דגם

• 1 תגובה
    • 860 צפיות
  8. איך הוא? האם באמת שקט? תודה.

• 4 תגובות
    • 860 צפיות
  9. Started by LI,

אני רוצה לחבר מאוורר נוסף למארז, אבל כל חיבורי המאוורר בלוח האם תפוסים וכך גם כל החיבורים של הספק. הבנתי שניתן לשרשר מאווררים. איך אני עושה זאת? יש משהו אחר לעשות? תודה

• 10 תגובות
    • 860 צפיות
  10. יש לי כמה בעיות ב OC אני לא מצליח לעבור את ה 400 באס אין לי את האופציה לשנות מתח מעבד, למי שיש את הלוח יודע איך משנים את זה ???? הזכרונות אמורים להיות 4-5-4-15 אבל בפועל המחשב עולה רק עם 5-6-6-18 יכול להיות שזו בעיית מתח ??

• 9 תגובות
    • 860 צפיות
  11. Started by ScreameR,

לפי הגראף הבא אני מוכיח את מה שאמרתי שוולקנו 9 חרא של דבר זמני מטומטם

• 9 תגובות
    • 860 צפיות
  12. הודעה ראשונה שלי, אז דבר ראשון שלום. רציתי להתחיל להתעסק באוברקלוקינג, קראתי את המדריכים באתר, אבל שמתי לב שהם די ישנים ולא כ"כ רלוונטיים. הרצתי חיפוש ומצאתי את הקישור הבא: http://www.pcarena.org/ib/index.php?showtopic=2329 אני חושב שהמדריך עזר לי, את האמת הייתי בשוונג ובטוח שאני הולך לבצע אוברקלוק רצחני עד שנכנסתי לביוס. נתחיל מכמה דברים בסיסיים. אני רץ על P4 2.6 עם לוח אינטל D865PERL. שיכלול של הטמפ' שראיתי בביוס וב speedfan (שהורדתי מהמאגר פה) מראה שהטמפ' הממוצעת(לא במאמץ) היא משהו כמו 50 מעלות +- 3 מעלות. חזרה למאמר, אני לא ממש יודע מה הכופל ומה הFSB אצלי. ב CPU-Z יש ערך Multiplier של x13, אז כנראה שזו המכפלה. ה FSB נושק ל 200, אבל לא נוגע בו. אני מאמין שאלו באמת הער…

• 17 תגובות
    • 860 צפיות
  13. Started by Vortex,

קודם כל תמונות 1) 2) 3) 4) 5) אתם רואים שהמארז שלי די מבולגן, וזה מתבטא בטמפרטורה.... הלוח - 47 מעלות המעבד - 56 מעלות המארז - 41 מעלות.... כמו שאתם רואים, יש לי רק מאוורר אחד בתחתית המארז....הסתכלתי במדריך הסירקולציה באתר אבל לא מצאתי משהו פרקטי בשבילי...אני לא הולך לחורר את המארז שלי. יכול להיות שיהיה לי כאן ספק איתו אני אוכל לאלתר מאוורר, אז אם אני אצליח, איפה למקם אותו? בתמונה 2 יש גריל כזה, תראו, אולי אני יכול לשים שם מאוורר שיוציא/יכניס אוויר - לא יודע, אני לא מבין בזה.... ומה כדאי לעשות עם החוטים? תודה

• 13 תגובות
    • 860 צפיות
  14. Started by guybz72,

שלום רב לכולם, לאחר ביצוע OC למערכת: ספק: Enermax 400W כ.מסך: EVGA 8800GTS 320mb SC מעבד: Q6600 + tower Toniq 120 1.5V זכרון: G-skill 4G 800M +0.4v לוח : GA965P-DS3 הצלחתי להגיע ל-3.5GHz, אלא שלהפתעתי גיליתי שבסיום התהליך אמנם המערכת עובדת ללא נפילות אך במשחקים מסויימים יש קטיעות ותופעה של חוסר רציפות בבדיקה שערכתי גיליתי בהרצת CPU-Z שמתח הליבה של המעבד המדוד בפועל הוא לא יציב ונע בין 1.1V ל- 1.4V למרות שעפ"י הBIOS הוא מקונפג ל-1.5V לאחר שניסיתי להוריד מעט את מתח הליבה בביוס ל-1.475 נרשם שיפור במדידה והוא התייצב על 1.428 אך לא מעבר לכך. הורדה נוספת לא משפרת יותר מ1.428 , בנוסף תופעת חוסר הרציפות והקטיעות נעלמה לחלוטין. שאלתי היא: - האם יתכן שהספק לא עומד בביקוש…

• 6 תגובות
    • 859 צפיות
  15. Started by DJO,

שלום, יש לי HERCULES GF2MX 400 ועשיתי לו אוברקלוק דרך הדרייברים אבל הבעיה היא שלא חשוב מה אני מסמן זה לא נשמר, החלטתי שאני רוצה לצרוב ביוס חדש כי ככה זה דיי ברור שזה ישמר. הורדתי את ה NVIDIA BIOS Editor אבל זה פחות קל משחשבתי, לא הבנתי בדיוק איך משתמשים בתוכנה כתוב שם: How to Flash BIOS You must have these files before flashing your bios: NVFLASH.EXE - NVIDIA Flash Until DOS4GW.EXE - DOS/4GW Protected Mode Run-time loader --- Create bootable floppy, place these files and ROM file for example G2GTSCH.ROM Boot your computer from floppy and write this command and DOS prompt a:\nvflash.exe /f[here_write_bios_file_name] and press enter. אין לי את שני הקבצים הראשונים ולא קובץ R…

• 6 תגובות
    • 859 צפיות
  16. Started by Vidati,

שלום! קניתי לא מזמן קירור לכרטיס שלי ZALMAN VF700ALCU קירור עצבני! בעזרת פורום אחר (לא הציין את שמו) עשיתו לו OC עכשיו למי שלא יודע גרסאת הAGP באה מהירות זכרון 900 מעבד 500 אני הצלחתי לעלות ל1100\600 השאלה שלי האם זו התוצאה הסופית שאליה אני יכול להגיע? הטמפרטורה במנוחה על 40 ובמאמץ (אחרי 3 שעות משחק) על 55 ככה שהוא לא ממש חם! פשוט בדקתי בRIVATUNER והוא מגביל אותי ולא נותן לעלות יותר מ1100\600... וב3DMARK03 קבלתי "9150" האם התוצאה טובה? תודה

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  17. Started by אהלן וסהלן יחביבי,

מישהוא שמע על זה ? http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3974600

• 5 תגובות
    • 859 צפיות
  18. Started by CaRTeR,

יש לי פרספקט צהוב כן כן צהוב אייך אני חותך אותו במידות שאני רוצה איזה כלי ? ועם איזה כלי אני עושה חריטות לרשום את השם שלי למשל שהוא יהיה זוהר על לדים ? בתודה מראש

• 10 תגובות
    • 859 צפיות
  19. Started by ReDev1L,

אני רוצה לקנות מאוורר בנוסף לקירור לכרטיס מסך שאני קונה, HR-03GT, עכשיו אין לי מושג איזה מאוורר לקנות ואיך לדעת איזה. אני מחפש כמובן מאוורר טוב ושקט נורא. הנה רשימה של מאווררים למשל: http://logicpc.co.il/heb/itemlist.aspx?cnam=cooli-fans מה לקנות? איך לדעת מה לקנות? מה ההבדלים ביניהם? תודה

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  20. איך עושים את זה זה אפשרי? אמרו לי שאיפשר לעשות oc עם הלוח הספציפי של אינטל מה אתם אומרים יש פתרונות?

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  21. שלום לכולם רציתי לדעת פרטים על מעכרת קירור מים של THERMALTEK דגם BIGWATER 735. מה דעתכם על המערכת הזו שעולה היום 530 ש"ח. ואם יש למישהו ביקורת עליה. תודה..

• 12 תגובות
    • 859 צפיות
  22. Started by gilad121,

הטמפ אצלי הם 47 מנוחה ו- מאמץ 65 בסטוק . 55 במנוחה ו 76 במאמץ על 3.0 ghz במתח של 1.3 . השאלה היא אם אני יחליף את הv1 ל 120 extreme , האם אני יקבל שיפור משמעותי שאני יוכל להמשיך באוברקלוק? כי כרגע מה שתוקע אותי זה הטמפ הגבוהות .

• 20 תגובות
    • 859 צפיות
  23. Started by azr_nec,

הי חברים המארז כולל 2 מאוררים 12 : קידמי תחתון, ואחורי עליון. רק המאוורר הקידמי, נצפה בתוכנת speedfan, וכמובן מאוורר ה- CPU. המאוורר האחורי, מחובר באמצעות 3 פינים, ולא נצפה על ידי התוכנה. אין לי על הלוח חיבורים נוספים למאווררים. למישהו יש רעיון לפתרון אלגנטי לבעיה שלי?

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  24. Started by einpoklum,

רכשתי 3570k (בלי פתרון קירור; או אולי יגיע עם קירור stock), ואני מתכוון להמהיר אותו - לא בצורה קיצונית. נשחק קצת עם המכפיל, אולי נגדיל מעט את ה-Vcore, בלי משחקי FSB וכו'. האם יש טעם שארכוש פתרון קירור עצום ואימתני (ויקר), או שמשהו כמו, נגיד Arctic Alpine 11 Rev.2 יכול להיות סביר? או משהו אחר שנופל מתחת ל-100 ש"ח? אציין שהמארז שלי נמצא במין גומחה כזו עם מעט מאוד חלל מצדדיו (2 ס"מ לכל צד) ומאחוריו (10 ס"מ), והרבה לפניו. עדכון: מצאתי את ההודעה הזו, שנותנת לי מעין-תשובה לגבי פתרונות מעט יותר יקרים. נראה שבתחום של 120-140 ש"ח, וכעת הזו, ה-Katana 4 הוא אפשרות מומלצת. אבל עד כמה אני צריך את זה?

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  25. Started by xtract1,

עברת פה על הרבה ביקורות עליו בפורום,..(עשיתי חיפוש) וראיתי שיש דעות די חלוקות... בכל מקרה..רציתי לדעת אם יש עוד גדלים למאוורר..כי ראיתי הצעה של גוף כזה עם מאורר 92 מ"מ..זה נחשב טוב? גדול?

• 12 תגובות
    • 859 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.