עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by X - DreaM,

שלום לכולם, אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב הישן שלי..... המהירות שלו עכשיו 133 למעבד ו-66 ללוח אם פירקתי את כל המחשב ואז ראיתי על הלוח טבלה של המהירויות שאני יכול לשנות: cpu/bus 75/50 90/63 100/66 120/60 133/66 180/60 200/66 150/60 166/66 (יש גם איך לשים את הגאמפרים אבל לא היה לי כוח להעתיק) והשאלה: לאיזה מהירות כדאי לי לשנות כדי שהמחשב יעבוד ולא ישרף? ועוד שאלה: קניתי לדים כחולים....איפה כדאי לשים אותם כדי שיאירו טוב את המארז והחלון?

• 8 תגובות
    • 705 צפיות
  2. Started by Men7a,

שלום , עשיתי סריקה בפורום ויש משהו שאני מחפש המון זמן ולא מוצא תשובה , איך אני משנה את המתחים שהמאווררים שמחוברים ללוח אם יקבלו??? המחשב עכשיו פתוח אני מסתכל על המאווררים , ביד אני יכול לסובב אותם יותר מהר ממה שהם מסתובבים.... והם לא מוציאים אוויר , אני מצמיד תיד כמעט נוגע בלהבים , ואין....לא מרגיש אוויר , זה מסתובב סתם... זה ב2 המאווררים שלי של ה80MM... ה2 האחרים של ה 120MM עובדים מצויין....הם מסתובבים לפחות...

• 8 תגובות
    • 599 צפיות
  3. Started by skullfacer,

Thermalright Ultima 90I CPU Cooler +120 Scythe INFINITY Sunbeam Tuniq Tower 120MM Cooler OCZ Vendetta CPU Cooler זה דיי דחוף למעבד Q6600 כן מתוכנן OC הבעיה שלי עם ה Tuniq שהוא ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק

• 8 תגובות
    • 697 צפיות
  4. Started by 1nstall,

היי התחלתי להתעניין באוברקלוק לכרטיס מסך, אבל שמתי לב שהכרטיס שלי בלי אוברקלוק די חם,32 במנוחה ובמאמץ 42. שמתי לס מביקורות שהVGA Silencer יותר אוב מgiant 3 eextreme אז החלתטי לקנות אותו. אז השאלה שלי אם VGA Silencer מתאים ל inno3d geforce fx 5600 128 mb ????

• 8 תגובות
    • 591 צפיות
  5. Started by ha_miki,

היי יש לי בעיה עם אוברקלוקינג לוח ABIT NF7 S 2.0 מעבד וקירור של TT VOLCANO 7 athlon xp 1800+ tbred B על הביוס של הלוח אם שמתי את ה D26 MANTARAYS XT + עשיתי את המוד L12 למעבד להעביר אותו לבאס 166 זיכרון 3200 twinmos twister 512 cl 2 עכשיו ככה לא משנה מה אני עושה אני לא מסוגל לתת ל FSB יותר מ 200 מגה הרץ יש לציין ששיחקתי עם התיזמונים וירדתי איתם ל 11 4 4 3 ועדיין לא עוזר המתח למעבד עומד על 1.975 כל עזרה תתקבל בברכה זה המצב כרגע דו"ח של CPUZ המעבד עצמו במכפלה של 12X200 ומגיע במנוחה ל 53 מעלות ו64 במאמץ Name AMD Athlon XP Code Name Thoroughbred Specification AMD Athlon Family / Model / Stepping 6 8 1 Extended Family / Model 7 8 Package Socket A Core Stepping B0 Tech…

• 8 תגובות
    • 721 צפיות
  6. מעדיף אחד בלי כפתור לכיוון, אחד שאי אפשר לשמוע אותו ;D

• 8 תגובות
    • 642 צפיות
  7. Started by jj516,

יש לי כבר עליו מאוורר של 80*70, וה VOLCANO הוא 80*80 הוא יתחבר לשם?

• 8 תגובות
    • 653 צפיות
  8. אהלן.. ברשותי מארז: Hec Compucase Ci-6a19 300W .. חשבתי להוסיף לו מאוורר קדמי לקראת הקיץ.. משהו עד 100 שקל... האם יש מצב לקנות מאוורר שקט ויעיל במחיר זול ? תודה !

• 8 תגובות
    • 603 צפיות
  9. לאחרונה קניתי מחשב חדש(במפרט<<<) על המעבד הזה ורק עכשיו אמרתי אני ינסה לעשות OC עכשיו הטמפ' במאמץ בOC ל2500MHZ בבדיקת OCCT עמדו על 46-48.5 בבדיקה של חצי שעה השאלה מה הטמפ' שלא מומלץ לעבור במעבד הזה? וגם שאני מנסה להגיעה ל2600 MHZ המחשב עולה אבל בOCCT אני מקבל EROR אחרי כמה שניות למה? צריך עוד מתח? הגדרתי ככה: NB X5 מכפלה 10.5 PCIE 100 שמתי על 100 זכרונות על X3.33 במקרה שצריך עוד מתח לכמה כדאי להעלות?

• 8 תגובות
    • 658 צפיות
  10. טוב אז בקשר לקירור החלטתי על הספארק 7.... תודה עוד שאלה - לכל מי שיש או שיודע אולי האם עם הספארק 7 מגיע משחה טרמית טובה? או לקנות גם את ה- Northen blue 2 ??????

• 8 תגובות
    • 756 צפיות
  11. Started by ^Z^,

הבעיה שלי היא שהמעבד לא מצליח להגיע אל מעל 217FSB. עד 217FSB הוא יציב לגמרי, לא עובד 59 מע' בfull load ויורד מ42 מע' בidle. ברגע שאני מעלה ל220FSB נגיד המחשב לא מאתחל. מה לדעתכם הבעיה? לוח אם? זכרונות? מתח? אמור להיות אפשרי להגיע בכאלה תנאים ל3.5GHZ ויותר. תודה, Zzzz

• 8 תגובות
    • 590 צפיות
  12. אז ככה יש לי משחק שדורש 800MHZ במעבד (הנסיך הפרסי) אבל לי יש רק 700... (מחשב מלפני 6 שנים המחשב השני יותר טוב) אבל לפחות אני הולך לקנות מחשב חדש... בתחילת נובמבר... אז בינתיים רציתי לשחק במשחק... יש לי את שאר הדרישות הנחוצות... איך אני עושה OC של 100MHZ למעבד? אם אתם צריכים עוד פרטים אני יגיד בשמחה!

• 8 תגובות
    • 506 צפיות
  13. Started by ArielBiMBa,

ממה שקראתי פה קצת אלה הן התוכנות המומלצות לבדיקת הטמפרטורה מכיוון שהן מודדים מהחיישן של המעבד עצמו(מהDTS?) או משהו בסגנון. בכל מקרה,אני מפעיל עכשיו את שניהם ואני מקבל הבדל מאוד גדול בטמפרטורות.הטמפרטורה בReal Temp נמוכה ב15 מעלות מהטמפרטורה בCore Tep (30 מעלות לעומת 45 מעלות,בIdle).איזו תוכנה צודקת? ועוד משהו לא קשור - מה אני מבטל בביוס כדי שאני אוכל לשלוט ידנית בTuniq ע"י הפנל האחורי שלו?

• 8 תגובות
    • 997 צפיות
  14. יש לי מארז מאוד מבולגן מה אפשר לעשות כדי לסדר את החוטים כדי לשפר את זרימת האוויר במארז החצים מסמלים את כיוון האוויר של המאוורר אוויר החוצה או פנימה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 625 צפיות
  15. Started by BigO,

אף אחד לא הצליח לעזור לי למצוא איך להשיג מדבקות טרמיות ו/או כמה הן עולות !!! ואולי בכל זאת ??? עודד

16. Started by dan_dekel,

שלום, ברשותי מעבד E6600, צפו במפרט עם קירור TONIQ TOWER המעולה. במנוחה המעבדים על 27-30 מעלות - בEVEREST רשום למעבד - 34. הזכרונות שלי הם TWINMOS TWISTER 800MHZ 2GB. הלוח - Gigabyte 965PDS3. ביצעתי בעבר אוברקלוק לP4, ופה זה הרבה יותר מסובך, הרבה יותר אפשרויות, מכפלות ואני חושש להתעסק עם זה ללא עזרה מכם. צפיתי במדריכים לאוברקלוק למינהם אך בפועל, לא ספציפית על מערכת כמו שלי. אשמח לקצת עזרה ממישהו. אני לא רוצה לעשות אוברקלוק מטורף, אני שואף למינימום 3.0GHZ מבלי העלאת מתח. אם תוכלו לפרט את כל התהליך - מצויין - הבנתי שצריך לבטל את האפשרות של המעבד להוריד תמכפלה כשהוא לא בעומס... זה 1.... עריכה: מישהו ?

• 8 תגובות
    • 542 צפיות
  17. שלום, אני מעוניין בקירור מים למחשב, על איזה אתם ממליצים? עד 600 שקל. ויש לי שאלה האם יש בזה איזשהו סיכון שישפך מים על החלקים? תודה..

• 8 תגובות
    • 583 צפיות
  18. Started by efee123,

התקנתי לאחרונה את הקירור המצויין הזה אבל לפתע אני שומע אותו מרעיש ממש אני לא יודע ממה זה. כל הברגים מחוזקים כמו שצריך, אין אף חוט שנוגע באף מאוורר אם למישהו יש רעיון אני אשמח. דרך אגב הRPM של הnocuta עומד על 1250 בערך במנוחה ובמאמץ הוא על-1300. יש סיכוי שהוא עובד על 100% גם במנוחה (הטמפרטורה היא בין 29-35).

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by An7i,

טוב אז עשיתי קצת שיעורי בית ולמדתי פה מדריך וחצי וקראתי כמה טופיקים וזה מה שעשיתי א: זה המפרט שלי לוח אם - asus p5e rev 1.x.x ציפסט - x38 גשר צפוני - 82801ir (ich9r)b ביוס - american megatrends inc גירסה - 0303 תאריך עידכון - 10/30/07 מעבד -3.00GHz e8400 טכנולוגיה - 45nm מתח ליבה כרגע - 1.192 זיכרון - corsair ddr2 duel 2048 mb dram frequency - 400.X fsb:dram 5:6 הגדרות cl - 5-5-5-12 לפי הייצרן cr - 2t קירור למעבד cooler master hyper tx2 ב: ה fsb במובן ישב על 333 בדיפולט והרמתי אותו ל 400 וגם את ה fsb start on northbrigh ל 400 כי לא עלה לי טוב בלעדי זה אחרי זה התחיל לעשות בעיות ולא לעלות והתחלתי להרים את המתח למעבד, הרמתי אותו בהתחלה ל 1.28 ולא ממש הלך ואז הרמתי ל 1.3 ורץ…

• 8 תגובות
    • 777 צפיות
  20. Started by Teknik,

שלום לכולם, אני קונה מחשב עם המארז FD R4 ורציתי לדעת איזה מאווררים מומלץ לשים. זה המפרט כנראה: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪906 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 - מחיר: ₪159 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 כמות: 1 - מחיר: ₪455 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪825 זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרטיס מסך: Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 4GB - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪2074 קשיח למחשב שולחני: Seagate Ba…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by The TrCkeR,

שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם בOC שביצעתי במערכת שלי בעיקר כדי לעזור לאלה שרוצים לקנות מחשב עם חלקים זולים ולעשות OC איכותי. אז ככה, המפרט שלי הוא: מעבד core2 duo e6300 לוח אם gigabyte 965p-s3 זיכרונות TWINMOS 667 ג'יגה אחד כפול שני סטיקים ספק כוח ג'נרי 500W חלקים שלא קשורים לOC: דיסק קשיח 320GB 16MB CACHE כרטיס מסך X1950PRO SAPPHIRE. קירור עם AMD OPTERON, עם קצת MODDING הוא נכנס (: המערכת כעת באוברקלוק לבאס 470. הזיכרונות פועלים על 940MHZ (סטוק 667MHZ), במתח של 2.1V, ובתזמונים של 4-5-5-15 (לילה שלם של memtest ללא שיגאות). המעבד פועל על 3290MHZ (סטוק 1860MHZ), במתח של 1.25V, טמפ במנוחה ~27 מעלות, טמפ במאמץ ~38 מעלות (DUAL PRIME95). סופר פאי: 17 שניות. [attachment deleted by…

• 8 תגובות
    • 665 צפיות
  22. היום החלפתי את גוף הקירור והמעלות היו ונשארו 43-40.5 מעלות. גם אחרי שאני משחק במשחקים המעלות נשארות אותו הדבר, יש לכם רעיון למה? אולי המשחה הטרמית עוד לא התייבשה ורק עוד כמה ימים אני אראה תוצאות? ??? תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  23. Started by big_fishy,

לפני כמה ימים נזכרתי שיושב אצלי game boy advance (לא sp) וחשבתי אולי אפשר לסדר איזה משהו עם המסך שלו..... חיפשתי הרבה ברשת והגעתי למסקנה שזה ממש ממש ממש מסובך ואפילו גובל בבלתי אפשרי לתכנת את הגיימבוי לצרכי.... אבל!!!!!!!!!!!!!!!! היום נתקלתי בדבר מדהים שלא ידעתי על קיומו- AV adapter ל-gba, כלומר במקום של המשחק מכניסים adapter שיש בו כניסות AV!!!!! הנה לינק למוצר: http://www.lik-sang.com/info.php?category=45&products_id=3097& זאת אומרת שאני יכול לעשות יציאות RCA מהכרטיס מסך שלי כמו לטלויזיה ולחבר את ה-lcd של הגיימבוי כמו dual screen ואז לסדר איזה מוד יפה ככה שהוא ישב לי במארז!!!!! מה אתם אומרים.... זה יעבוד?????? ועוד משהו, מה לגבי התאורה? למסך אין תאורה פנימית כ…

24. Started by BenK,

שלום. יש לי מעבד P3 800........ עם היטסינק ישן של CHRONOS מהירות 5114rpm לוח אם Cuv4x של ASUS מאוורר חיצוני 1. טמפ' לוח אם לפי MBM וSandra היא 27 וטמפ' המעבד לפי Sandra נעה בין 35-40 האם כדי לי לבצע OC למעבד?! אחרי הכל אני יכול להרים אותו עד 970 וחבל........... אודה מאוד על כל תשובה שהיא......

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by The TrCkeR,

הלוח כרגע על באס של 460, הזיכורונות ביחס ישיר לבאס (920MHZ), ומהעבד E6300 על המכפלה הטבעית שלו 7. המחשב יציב מאוד על הבאס הזה. הבעיה היא שמתי שאני מכבה את המחשב ולאחר מכן מפעיל אותו מחדש, המחשב מתחיל לפעול ואז נכבה ושוב מתחיל לפעול ושוב נכבה, ככה כמה פעמים עד שהוא מצליח לעשות POST, ואז או שהוא נשאר עם הגדרות הOC או שהוא עושה להן ריסט. התופעה נראית לי מאוד מוזרה, ואני חושד בספק שלי (ספק ג'נרי 500W, שאני לא בטוח לגבי איכות השנאי שלו). מה יכולה להיות פה הבעיה? :s05: תודה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 741 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.