אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול להציע על קירור להארדדיסק הוא עומד לי על 37 מעלות גבוהה לא??
-
- 14 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם הייתי רוצה קצת לשפר את הבצועים במחשב שלי,ממש קצת לא משהו שהמחשב יתחיל להתחמם רצח,אז ככה,אני לא רוצה להתחיל להתעסק עם ה jumpers על הלוח-אם שלי,לפי המאמרים הרבים שקראתי פה אתם יכולים לסחוט מהמעבד עוד כמה Mhz טובים דרך הביוס,השאלה שלי איך אני יכול לעשות את זה? הדבר היחידי שאני יכול לעשות הוא לשנות את ה DRAM/CPU Speed/Frequency ב DRAM אני רק יכול לשנות מ 100Mhz ל 133Mhz וב CPU זה נמצא על HW/TRAP ואני יכול לשנות עד 10x אני חושב,אין לי מושג מה זה עושה. יש לי לוח-אם של SiS המודל שלו הוא ECS M935LR האם מישהו יודע איך אני יכול אולי להשיג את קבצי ה INF שלו ועדכון (אם יש בכלל) לביוס? ניסיתי דרך באתר של SiS אבל אני מתקשה למצוא שם אנא עיזרו לי תודה.
-
- 8 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אפוקס הוציעו לאחרונה מספר ביוסים חדשים ללחות שלהם. ללוח 8RDA3 אפילו הוציאו תיקון לכל הביות שהעלתי בביקורת החדשה שעלתה היום (למי שקרא כבר) . בכל מקרה אני ממליץ לא להתקין אותם כי הם פשוט מחסלים כל סיכוי לאוברקלוק נורמלי (לא ניתן לעבור את סף ה 200 ביציבות). מדובר על מספרי ביוסים : 8rd33630 8rd33619 אם משהו התקין אותם וגילה משהו אחר ממני אנא ספרו .
-
- 9 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לשדרג את המחשב וגם את הקירור למעבד. הקירור הזה תופס מקום רב. השאלה אם יכנס למארז coolermaster haf -x לפי הנתונים הוא אמור אך האם זה גם תלוי בשאר הרכיבים?
-
- 6 תגובות
- 929 צפיות
-
-
ערב טוב ! כחלק מפרוייקט ה-HTPC שלי ההולך ומתקרב על כל חלקיו השונים, אני גאה להציג לראשונה את הבסיס לפרוייקט, והחלקים המרכזיים בו מבחינה תפקודית. היום קבלתי בדואר את הזמנת הרכיבים מצרפת, ובהודעה זו אציג לכם אותם מורכבים על משטח פרספקס המשמש להמחשת מיקום הרכיבים בפרספקס, כנראה החומר ממנו יהיה עשוי המארז הסופי למערכת ה-HTPC כולה. בין הרכיבים - חיבורי 3.5 סטראו נקבות, נגמ"שים לשליטה על עוצמת הקול (נגמ"ש = נגד משתנה), וחיבורים "חופשיים" לחיווט רמקולים אפשריים. אשמח לתגובות
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה לקירור למעבד 2500K התקציב המקסימאלי הוא 300 ש"ח חשוב לציין שהOC לא יהיה מסיבי אפשר להגדיר אותו בינוני. בכל זאת כדאי לקנות את הNOCTUA NHD14 או שאפשר להסתפק בMUGEN2 למשל?
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אהלן ! יש לי 3700+ ע"ג לוח ASUS דגם A8N-SLI Deluxe, החלטתי לקנות ביג טייפון אבל יש לי דאגה קטנה, המארז שלי נמוך יחסית ולכן המרווח של הלוח אם לספק הכח קטן יחסית. לכן אני מפחד שלא יהיה מספיק מקום בשביל הביג טייפון כי הרי ידוע שהוא מאוד רחב. אם מישהו פה התקין ביג טייפון על לוח כמו שלי ויוכל לומר לי בכמה הוא בולט החוצה מחוץ ללוח אם מאוד אשמח. תודה !
-
- 14 תגובות
- 929 צפיות
-
-
-
ברשותי EPOX 8K3A עם ATHLON 1700 לאחר התקנת הוולקנו 7 (אלומיניום) הטמפ, 60 בעומס ו 53 במנוחה אם יש למישהו עצה כיצד לשפר ? חשבתי אולי הגוף של המפזר חום לא יושב טוב או שהחומר הלבן שנשאר לאחר הורדת הגוף של AMD עושה בעיות וכיצד לוודא שהמפזר יושב טוב מבלי להוריד נ.ב. זכרו שהלוח הזה קורא טמפ. מהדיודה הפנימית של המעבד
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
האים מישהו הצליח להשיג מעבד P4 3 GHZ עם 30 CAPS בארץ? שמעתי שאלה הכי טובים לOVERCLOCK מבין המעבדים של 3 GHZ. (כמובן NORTHWOOD).... אני מקווה לקנות בעתיד הקרוב מעבד וזכרונות כשהמטרה היא להגיע ל 3600 MHZ - תוך שימוש בציוד הקיים (ראה חתימה). בנוסף חשבתי לקנות קודם את המעבד ולראות עד כמה הוא מגיע (כמובן להוריד את מגבלת הזכרון הישן שלי חשבתי להתחיל להריץ את הזכרון מ 100 MHZ ולהעלות משם את ה FSB לזכרונות ולמעבד כלומר אסינכרוני). ואח"כ לקנות זכרונות מתאימים בהתאם למהירות המירבית של המעבד - אני נוטה לכיוון של ADATA 512 MB X2 מסוג DDR 500. - אבל גם OCZ 512X2 PERFORMANCE בא בחשבון. חבל שבכתבה על הזכרונות לא נבדקו זכרונות GEIL - אם יש למישהו ניסיון איתם ו OVERCLOCKING - שיגיד ... אש…
-
- 8 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי לוח אם מהפנטיום 2 הישן שלי, והורדתי ממנו את ההיטסינק של הצ'יספט, יש איזה שהיא אפשרות שאני יוכל להדביק אותו על ההיטסינק שיש לי עכשיו בA7V133?אם כן, האם זה יתן לי משהו בכלל?
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
-
-
השאלה בכותרת. אני מגיע עם המעבד עד בערך 2.8GHZ יציב עם קירור סטוק. זה אומר שיש לו פוטנציאל לעוד, או שהוא כבר בגבול היכולת שלו? איך ניתן לדעת? תודה לעוזרים, עמית
-
- 11 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני הולך לקנות מפרט בתחילת שבוע הבא שמתוכנן עליו OC רציני, וכרגע בארץ לפי מיטב ידיעתי, הדגם היחיד של 1700+ הוא DUT3C, שהמתח ההתחלתי שלו הוא 1.6v לעומת 1.5v של ה DLT3C, וזה יתרון דיי רציני. קראתי כמה ת'רדים מאתרים בחו"ל, ויש הפרש ממש לא קטן בין האובקלוק של ה L ו ה U. גם אני זוכר שראיתי אחד שעשה 2.3ghz עם קירור אוויר על 1.6v, דבר שנותן עידוד לא קטן .. אז רציתי לשאול, יש סיכוי שיגיע מעבד 1700+ DLT3C בזמן הקרוב ? והאם שווה לחכות לדעתכם ? כי בכל זאת, אני כבר רוצה לקבל את המחשב..
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
מה זה Lapping ????? האם זה מדד לרמת השיוף וההחלקה של ההיטסינק ? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 928 צפיות
-
-
יש לי E6600 כרגע עם קירור סטוק. אני רוצה לעשות OC אבל אני לא יודע איזה קירור לקנות ??? התקציב שלי הוא 200-300 אני מתכנן לעשות OC כבד ! חשוב שהקירור לא יהיה יותר מידי גדול כי המארז שלי קטן יחסית (TT ARMOR JR) ושיתאים גם לסוקטים החשים של אינטל כדי שאוכל להשתמש בו בעתיד. תודה.
-
- 6 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום! יש לי את הMUGEN II ואני רוצה לשים עליו עוד מאוורר. הבעיה שהפכתי את כל האינטרנת ואני לא מוצא בשום מקום את התפסנים שמחזיקים את המאוורר על גוף קירור. אם מישהו יודע באיזה אתר מוכרים אותם תנו לי לינק בבקשה. מדובר בפריט הזה: http://www.scythe-usa.com/product/acc/053/scy12fc_detail.html
-
- 10 תגובות
- 928 צפיות
-
-
קיבלתי ב3DMark2001 SE תוצאה עלובה של 5000 נקודות זה הגיוני למחשב שלי?? דרך אגב מתחת לשם שלי יש את המפרט מחשב שלי
-
- 14 תגובות
- 928 צפיות
-
-
המעבד שלי לא מומהר, והוא על 61 מעלות ברגע זה. על המעבד יש Thermaltake VOLCANO 6CU. המארז פתוח עם מאוור מקדימה שמכניס אויר מאורר אמצעי ומאוור אחורי ומאורר שמוציא. יש למישהו דרך זולה ויעילה לפתור את הבעיה הזאת בלי הוצאה כספית גדולה(אם היציאות חש"ן, לא שווה לי להשקיע גרוש).
-
- 13 תגובות
- 928 צפיות
-
-
יש ברשותי ביג טייפון. עם מאוורר לד כחול שהחלפתי לטרמלטייק טנדבליידר-שהוא די מרעיש ובזמן האחרון הוא מאבד כוח לבד-פתאום מ2100 הוא 1200 סל"ד בלבד.. החשמל בסדר והכול בסדר סתם ככה פתאום ההארד קאנו 13 מצפצף מאוורר 2 (הביגטייפון) ירד למהירות מתחת ל1000. בקיצור-אני מעוניין להחליפו. חשבתי על הסמארטפן של טרמלטייק אבל כשהם על 3500-4500 סל"ד אומנם הם מכניסים המון אוויר (ואיתו המון אבק) אבל רועשים ברמות מטורפות. על 2500 זה כבר מתחיל להיות בלתי נסבל. חשבתי אולי על מאוורר UV נחמד שיעשה את העבודה מצויין שקט במיוחד הכי חשוב ועם CFM מכובד... חשבתי על קולר מסטר אבל 1200 סל"ד בלבד-כנל ANTEC וכל דומיו... אין משהו רציני חוץ מטרמלטייק. חשוב לציין שאני מעוניין במאוורר עם לד או UV בלבד ולא מאוורר…
-
- 14 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה בדקתי את הטמפ' של המעבד שלי (גם בביוס וגם באוורסט) והטמפ' נעה בין 58-62 מעלות... יש לי מעבד פנטיום 4, 2.4 ג'יגהרץ.. הוספתי שני מאווררים למארז (מקדימה שמכניס ומאחורה שמוציא) החלפתי משחה טרמית בין גוף הקירור למעבד, נקיתי את כל האבק וליפפתי את החוטים שלא יפריעו לזרימת האוויר אבל הטמפרטורה ירדה אולי ב-2 מעלות... (ואחרי דקה עולה שוב ל60) מה עוד צריך לעשות ?????
-
- 11 תגובות
- 928 צפיות
-
-
האצתי את הבאס בלי שום בעיה וגם הזיכרון עובד על 400 והכל יציב כשהמשכתי להאיץ את הבאס למהירויות עוד יותר גבוהות פתאום גיליתי בעיות בעבודה עם אביזרי IDE דיסקים התחילו להדפק בצריבה והתקנות מתוך הדיסק או פתיחת זיפ התחילו לייצר שגיאות כשהורדתי את המהירות של הבאס פתאום הכל הסתדר. היכן הבעיה ? המערכת מאוד יציבה גם במהירויות גבוהות ולא מתחממת.
-
- 8 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום, יש לי ביג טייפון שמתאים לתושבת 939 של AMD ואני רוצה להתקין אותו על לוח AM2 שיש לי. האם הדבר אפשרי? יש לי את ה"קליפ" שמגיע עם ה ביג טייפון VX בשביל AM2. אני אשמח לעזרה
-
- 3 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שיניתי את המהירות של המעבד בביוס מX200 לX214 המקסימום שאני יכול למהירות 400MHZ ולא נגעתי בתדירויות זיכרון הAGP/PCI וכו והמעבד עלה ל2.99GH הבעיה היא שכשאני נכנס לWINDOWS מתחילות לי הבעיות: א.אני לא יכול להכנס לאינטרנט אקספלורר כי מופיעות לי שגיאות וERROR REPORTS ולאחר מכן המחשב קורס ומופיעה לי הודעת שגיאה במסך כחול והמחשב יוצא מWINDOWS וזה קורה גם שאני מכבה את המחשב ואז אני צריך ללחוץ על RESET. למישהו יש מושג איך אני יכול לעשות O.C בטוח מבלי שהמחשב שלי יקרוס ויהיו לי השגיאות הללו לאחר שכבר ניקיתי את הקירור והמאוורר ושמתי משחת ARCTIC SILVER והחלפתי ספק כוח מחברה ג'נרית לחברת HEC425W 2 FANS. אודה לתגובות ומענות למי שמבין בנושא
-
- 12 תגובות
- 928 צפיות
-
-
O.K החלפתי את הדרייבר לאומגה והתחלתי ב O.C . הגעתי ל 540 ליבה ו 620 זיכרונות על טמפ' של 36-37 מנוחה, 50-51 מאמץ ( טמפרטורות לא רעות כלל עוד לקירור סטוק ). בצעתי בדיקה ב 3DMARK05 והגעתי ל 6420 . זהו נתקעתי ב O.C .כל עלייה של הליבה ואו הזיכרונות גורמות למסך להכנס ל STANDBY,נסיתי להוריד ליבה ולנסות לעלות זיכרונות אך זה פשוט לא עוזר,מה שמטריד אותי זה שהטמפ' ממש ממש בסדר אבל בכל זאת אני לא מצליח להמשיך. רציתי לדעת האם לערכתכם במידה והחליף קירור אחר ( סיילנסר ) יש סיכוי להמשיך ב O.C ? או שפשוט הכרטיס שלי הגיע לגבול שלו מבחינת O.C ולא יעזור לי להחליף את הקירור ( בכל זאת הטמפ' שלי בסטוק טובה ולא נראה לי שזה מה שעוצר אותי ). יש מצב שנפלתי על כרטיס פחות איכותי ?
-
- 6 תגובות
- 928 צפיות
-
-
בגדלים של 80 מ"מ, ושל 120 מ"מ. אני יודע שתאמרו לי להסתכל במדריך של פבל, אבל השבלונה שם לא ממש עגולה, ואין חור מדוייק באמצע. מישהו יכול לתת לי שבלונה יותר מדוייקת בבקשה?
-
- 10 תגובות
- 928 צפיות
-