עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by rino,

בשעה טובה השלמתי את מערכת קירור המים שלי וחום המעבד עומד על 27 מעלות עם OC מ2.4 ל2.9 במקסימום גם כשאני מענה אותו עם תוכנות בדיקה במשך 24 שעות. מה מידות החום הנחשבות כטובות למעבד פנטיום 4 במצב רגיל ותחת עומס? :AR15:

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  2. Started by naimna,

שלום אני משתמש חדש בפורום, חבר המליץ לי על המקום הזה בקשר לקבלת עזרה לOverclocking לCPU שלי. המפרט מחשב שלי הוא כזה: Popular Name: Athlon 64 Processor 3000+ Frequency: 1800MHz BIOS Vendor: Award Software International, Inc BIOS Type: AT/AT COMPATIBLE . BIOS Version: F3 Copyright: Nvidia - 42302e31 v6.00PG Date: 04/07/2005 Motherboard Vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd. Motherboard Model: GA-K8NF-9 הVideo קרד שלי הוא: Video Adapter Name: ATI Radeon HD 4850 512mb ----- זיכרון מחשב DDR1 1500MB אף פעם לא עשיתי Overclocking אני חדש בתחום אם תוכלו לתת לי פרוט איך לעשות את זה בדיוק דרך הביוס או דרך משהוא אחר יש לצין שיש לי מאוורר רגיל על המעבד לא משהוא במיוחד לOvercloc…

• 9 תגובות
    • 856 צפיות
  3. Started by digitalseeker,

יש לי E8400 (התחדשתי) , אני מנסה לעשות OC אני ביטלתי את הCPUID LIMIT , ואת הTHROLLING. הגדרתי באופן ידני את המהירות במכפלה של X9 עם תוספת של X0.5 (זה המקסימום). שיניתי את המהירות BUS שלו ללא זוכר איזה מספר שמראה לי שהוא צריך להיות על 3.5GHZ וזה גם ציין שזה שינה את מהירות הזיכרון. שיניתי את הכל לEXTREME. וגם שיניתי את המתח של הליבה ל1.2650V העניין הוא כשאני נכנס למאפיינים של המחשב שלי אני רואה רק 3.0GHZ וגם כשאני מפעיל OCCT אני רואה 0% OC ו3.0GHZ. מה אני עושה לא נכון ? אגב אני משתמש בGIGABYTE DS4 X48 בתור לוח אם. מישהו יכול לעזור לי בבקשה ?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אורח ztos--
    Started by אורח ztos--,

שלום ,רציתי לשאול העם הטמפרטורת שלי בסדר, אז כך, במנוחה 44, מאמץ 52. זה תקין? תודה-LaZy-©BoY*

• 3 תגובות
    • 473 צפיות
  5. Started by GoldenGold,

אוקיי עוד מעט אני קונה מחשב חדש בעזרת ה' וחשבתי לעשות לו OC עכשיו אני לא הכי מבין בזה... אז חשבתי לבקש מחנות לעשות לי... 1. איזה חנות מומלצת בשביל לבקש שיעשו OC 2. חשבתי לעשות OC מ-2.4GHz ל-3GHz כדאי? 3. חשבתי לעשות ל-Front Side Bus Speed מ-1066MHz ל-1333MHz כדאי? 4. איזה קירור כדי ואיזה מעבד לקנות box או tray? 5. איזה ספק אני צריך ואיזה מארז-(עדיף cooler master) 6. מה הסיכונים? אם החנות עושה לי אז אם תיהיה תקלה הם יתקנו בחינם? 7. כל ידע ועזרה שתוכלו לתת לי אשמח לקבל! 8. עזרה בשינוי המפרט שיהיה טוב ל-oc תקציב עד 3000 ש"ח הנה החלק הרלוונטי של המפרט שלי: (לא כולל ספק ומארז כי אני לא יודע מה כדאי...) Core 2 Quad Q6600 EP43-DS3L 2GB Kingston Value 800Mhz HD 4670 512MB GDDR3 a…

6. הפעלתי את SPEEDFAN, וראיתי שם בטמפ' 4 טמפ', ואני לא מזהה שניים מהם. עזרו לי: אחרי דקה בערך בדקתי ב EVEREST ששם יש רק 3 , ואלו הנתונים:

• 5 תגובות
    • 523 צפיות
  7. שלום לכולם!!!! הרכבתי גוף קרור מידגם ARCTIC COOLING FREEZER PRO 64 מחדש כי בפעם הקודמת לא שמתי מספיק מישחה טרמית ורציתי לדעת לאחר כמה זמן אני יכול לעשות בדיקת מאמץ למעבד ומה הטמפרטורות הרצויות למעבד מידגם AMD ATHLON 4800+ X2 לאחר הרכבת גוף הקרור הנ"ל תודה מראש לכל העונים משה

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  8. Started by SpriteSoda,

למעבד ה Athlon XP 1800+ Palimino שלי יש קירור סטוק שהוא קירור צלעות ועליו מאוורר. (כנראה שיש גם משחה טרמית מתחת לצלעות). עכשיו, רציתי לדעת אם אני יכול להוסיף עוד מאורר על צלעות הקירור, בנוסף למאוורר שנמצא למעלה, והאם זה יהיה אפקטיבי יותר או שאולי זה אף יזיק? המעבד בIDLE נמצא בין 43-46 ובעבודה הוא עולה אני חושב מעל 49-50. הנה תמונה שממחישה בערך מה שאני רוצה לעשות: תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  9. לפני שבוע פירסמתי על כשל של מאוורר של הכרטיס שנתגלה ע"י חיישן טמפ' וקניתי בחנות בסביבת אור יהודה BLUEORB והדבקתי אותו עם המדבקה הדו כיוונית אך כעבור 72 שעות (היום בבוקר ככל הנראה) המאוורר נפל מהמדבקה וכרגע מה שמחזיק אותו זה טונה שד דבק חם לא אפקטיבית בכלל! שאלות אליכם: כיצד אני יוריד מהGPU את סימני המדבקה הישנה ואת סימני הדבק הטרמי של המפעל? איזה דבק טרמי מומלץ היום ושייחזיק את BO לאורך זמן? האם יש לשים כמות עדינה בשתי הכיוונים או טונה?? אבקש לשלוח לי בPM חנויות שניתן שקנות בהם את הדבק הנ"ל (חברה לאלק' בפ"ת ביקשה 16 יורו למזרק 10CC)?

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  10. Started by eliaz_b,

במאמר עליה לא צויין כול כמה זמן לערך צריך לשים מים? נגיד לפי שעות עבודה של מחשב כדי שיהיה אומדן של זמן (סתם לדגמא כול 20 שעות שהמחשב דולק צריך לשים ככה וככה וכו וכו) ועוד שאלה למי שבדק ויודע האם אפשר לשים סתם מים מהברז או שצריך ליקנות איזה נוזל מיוחד ואם כן אז מאיפה קונים וכמה עולה? תודה מראש ..

• 8 תגובות
    • 652 צפיות
  11. Started by CaRTeR,

אוקיי אז לפני שאני מתחיל בכלל להסביר את הבעיה(בעיות) אני אדגיש שזהו לא המחשב שלי !! אז ככה. המחשב של חבר שלי התחיל לקצר לו לפני כמה זמן זאת אומרת שהוא היה משחק במשחקים או סתם גולש וםתאום הוא היה מתכבה לו לאחר מספר פעמים הוא פתח לראות מה קורה שם בתוכו שלעזעזאל עושה את זה ! הוא ראה שהחוטים היוצאים מהספק למין חיבור מולקס גדול זה שמתחבר ללוח אם החיבור הראשי אחד החוטים שם החוט הצהוב הוא זה שגורם לבעיה מאה אחוז. עכשיו הלכנו לחנות מחשבים שכונתיתי עם הבעיה וראינו שאחד החוטים שמתחבר נשרף בתוך הפלסטיק והותיר סימן שחור ונאמר לנו שצריך להחליף ספק עכשיו השאלה שלי היא האם צריך להחליף את כל הספק או שאפשר רק את הכבל הראשי הזה שיוצא מהספק? עכשיו עוד בעיה לפי מה שאני הסתכלתי וראיתי על הציפ…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by MotoCross,

שלום, בשותי מחשב בעל 2 גיגהרץ של אינטל ולוח אם P4533-E של אסוס. היום ביצעתי בו אוברקלוק בלי שום בעיה עד 2.4 גיגהרץ אך כשהעלתי אותו ל 2.5, כל פעם שהמחשב עלה, הוא לא העלה את הווינדוס ועשה רסטרט עוד שלפני שהווינדוס התחיל להיטען. חשבתי שהבעיה עלולה להיות במתח הוולטאז (המעבד לא קיבל מספיק חשמל), יכול להיות? לא רציתי לנסות להעלות את הוולטאז כי לא ידעתי אם אני יכול לגרום נזק. ואם להעלות את המתח אז בכמה? מישהו כאן מבין ויכול לעזור לי? :-\

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  13. שלום הנה מפרט המחשב שלי -קצת ישן: מעבד -סלרון 2000 מגההרץ (400FSB), לוח אם של גיגהבייט 8S648 זיכרון 512 מגה של קורסייר VALUE, כרטיס מסך RADEON 9800SE 256MB. השאלה הגדולה: יש לי מעבד חלופי של 2400 מגההרץ פנטיום 4. בקיצור - חשבתי אולי לעשות לו אוברקלוק ולהעלות את המהירות שלו ל3000 מגההרץ או אפילו 4000. יש לי קירור סטוק של אינטל אבל נראה לי שהוא ממש מספיק כי במאמץ הוא מגיע ל45 מעלות גג 50. השאלה הגדולה שלי אליכם זה האם זה מסכן רכיבים אחרים במחשב חוץ מהמעבד? לא איכפת לי שהמעבד יישרף לי (ברור שאני לא רוצה את זה) אבל האם זה יכול לשרוף לי את הזיכרון או לוח אם או כרטיס מסך? דרך אגב החברה של הספק שלי לא ידועה זה סתם ספק באיזה 150 שקל (בזמנו). תודה

• 0 תגובות
    • 459 צפיות
  14. Started by nuke,

אני מיצטער שזה לא קשור אבל יש בפורום הזה הרבה אנשים ואני ממש ממש צריך עזרה אז בבקשה אל תנעלו שלום יש לי בעיה חמורה אם האינטרנט החדש שלי (ADSL 0.5 של NETVISION) ואני כבר מיואש נטויזיון לא רוצים לעזור לי כי הם אומרים שזה בעיה בווינדווס ומיקרוסופת רודפי בצע גנבים והתמיכה הטכנית שלהם היא בתשלום. אתם האחרונים שאולי יכולים לעזור לי . מאז שקיבלתי את האינטרנט והתקנטי את המודם היו לי בעיות אם תוכנות שמשתמשותבאינטרנט. בהתחלה המנהלי הורדות לא פעלו EMULE לא פעל אבל KAZAA פעל המוריד של ווינדווז פעל וגם האינטרנט אקספלורר, אקיצור רוב התוכנות שבאות אם הWIN XP PRO שיש לי. באותו הזמן אלה היו כל התוכנות שבדקתי אבל ניראה לי שגם דברים אחרים לא היו פועלים. אז עשיתיFORMAT והתקנטי את WIN XP שוב…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by lalo,

אני מתכנן לקנות מחשב עם מארז שיש בו קירור מים חשבתי על זה :http://www.thermaltakeusa.com/product/Chassis/fulltower/armor_lcs/ve2000bws.asp הוא עולה 1230 בTMS ואני רוצה לדעת בערך כמה מעלות יהיה המעבד E8400 עם הקירור הזה ? האם המארז משתלם ? ומה יותר עדיף(מבחינת ביצועים):http://tms.co.il/product/4789 עם גוף קירור למעבד : http://tms.co.il/product/4815 ומאוורר למעבד : http://tms.co.il/product/5010 וגם שני מאוררים למארז : http://tms.co.il/product/1683 וכל זה יוצא : 736 ש''ח לעומת המארז של Tt שעולה 1229 עם כל הקירור +מאווררים אז מה עדיף ? מה יקרר יותר ? ומבחינת מחיר/תועלת מה עדיף ? תנו המלצות/ביקורות על המוצרים הנ''ל

• 13 תגובות
    • 794 צפיות
  16. Started by Nitro Viper,

יש דבר כזה ? בערך ב550, 600 גג. הנה שאר המפרט : AXP 2500 epox 8rda radeon 9600 pro תודה!

• 8 תגובות
    • 725 צפיות
  17. מערכת: מעבד: אינטל dual core e2160 לוח אםGigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6 ספק כוח golf 500w sata (אם צריך עוד תגידו..) אחרי ביצוע האוברקלוק המחשב צריך לאתחל את עצמו נכון?אז הוא מאתחל ולמעלה רשום במעבד מהירות 220*9 שזה בסוגריים וכתוב שהמיהורת היא 1980 אח"כ הוא ממשיך לעלות ואז רגע לפני העלאת הווינדוס שהבאנר של הXP עושה כאילו סריקה הוא מאתחל את עצמו עוד פעם ולמעלה רשום במעבד 200*9 שזה 1800 הרמה הבסיסית כאילו לא ביצעתי אובר קלוק אבל כנשכנסים לביוס רואים שהFSB כביכול הוא 220 אבל גם המחשב עצמו ולא רק התוכנות כאילו מוחק את ההגדרה ומחזיר ל1800MHZ למרות שבביוס רואים את הההגדרה האחרונה... מה עושים?

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  18. היי-אני לא מבים באובר קלוק-האם בעתיד אולי עוד שנה כשכרטיס מסך לא יסחוב משחקים חדשים ברזולציה של 1920 על 1080 אפשרי לבצע בו אוברקלוק ובמעבד?? תודה רבה המחשב בחתימה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by daniel_18,

שלום, אני מתכוון לעשות OC למעבד (E4300), המעבד כנראה יישב על לוח אם GAEP45UD3L/R (אחד מהשניים). איזה קירור הכי מומלץ למעבד הזה בשביל להגיע למהירות כמעט מקסימלית? האם הקירור יחליף את הקירור סטוק או שיבוא בנוסף? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  20. Started by Idanp,

שמומלץ לתת ל A64 3000 939?? כרגע אני עובד עם 1.5 זה בסדר? וה HT-link control זה אפשרות להעלות מתח לצ'יפסט?

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  21. תודה לעונים

22. Started by Jack_g,

זכור לי שקראתי כתבה לפני איזה חודש שAMD התחילה לשווק גופי קירור+מאווררים יותר טובים מ ה ספיירים הקטנים שהיו מכניסים לחבילת RETAIL בזמנו. זה באמת כך או שאם אני קונה את הבארטון RETAIL אני מקבל את אותו הספייר הקטן ?

• 10 תגובות
    • 735 צפיות
  23. Started by eins,

שלום, קניתי מחשב חדש ואני חושב שהמארז די מתחמם, האמת גם המסך אבל זה אני יבדוק בפורום LCD יש תוכנה שיכולה להגיד לי מה הטמ'פ של הלוח אם \מעבד?

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  24. שלום! אני מעוניין לקנות מאוורר נוסף לכרטיס מסך שלי: HD4850 את המחשב קניתי (לצערי) מ- KSP, ועכשיו הוא אצלם בבדיקה כי הכרטיס מתחמם.. בכל מקרה אני רוצה לקנות מאוורר נוסף www.ksp.co.il - אני רוצה להשקיע בסביבות ה150 ככה... כל עצה תתקבל בברכה, איתי

• 1 תגובה
    • 669 צפיות
  25. Started by FeedMe,

מראש: אולי זה לא המקום לבקש. אם זה אכן לא, סליחה ושמנהלי הפורום יעיפו את זה מפה. ;D אני התחלתי בפרוייקט של קירור גז (בעזרת שחר ואליאור, תודה לשניכם ) השגתי חלק ניכר מהרכיבים (למרות שבגלל ההפגזות היו עיכובים לא מתוכננים :'() עכשיו אני צריך למצוא טכנאי קירור שיוכל: להחליף שמן במדחס (משמן של R22 לשמן של R507, לרתך את החלקים, למלא גז, לוודא שאין נזילות ולעזור בנושא הבידוד. תאריך היעד שלי לביצוע הדברים האלה הוא בערך אמצע אוגוסט, אני עוד צריך לגרד תקציב לכמה דברים. אם יש מישהו עד אזור ת"א (כולל) שיכול לתת לי הצעת מחיר ודרכי יצירת קשר, אפשר גם ב-PM (הודעה אישית), במייל או במסנג'ר. תודה רבה מראש (אה, ואליאור, אני אקח את ההצעה שלך אם לא יציעו לי שום דבר יותר אטרקטיבי, אבל…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים