עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ariel-ro,

שלום אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי AMD ATHLON 64 3200+ VENICE יש לי כמה שאלות ובקשות... 1. לכמה כדי לעלות את המהירות שלו? כדי שיעבוד טוב? 2. האם צריך לשים קירור מיוחד או להשאר עם הרגיל? (arctic cooling silencer 64) 3. מישהו יכול לתת לי מספר מדריכים איך לעשות OC כי זה פעם ראשונה שלי. ואם צריך לדעת אז המפרט הוא ספק: Antec smart power 450w לוח אם:DFI LANPARTY UT nF4 ULTRA-D מארז: cooler muster centurion 5 זכרונות: OCZ 1024MB 400MHZ כרטיס מסך:leadrek 680gs pci-e 256MB תודה מראש אריאל [br]פורסם בתאריך: 21.10.2007 בשעה 15:14:17 מישהו יכול לעזור בבקשה? זה חשוב לי!! תודה אריאל

• 3 תגובות
    • 536 צפיות
  2. Started by Daniel.S,

תקשיבו... יש לי מעבד עם 2 ליבות.. ובדקתי עם SPEED FAN וליבה אחת טמפ' של 27 מעלות שזה טוב והשנייה 57 מעלות!!! איך אני יכול לתקן את זה? נתתי לו לנוח 3 שעות הדלקתי היה 44 ותוך שני דקות עלה ל-57 איך אני מסדר שתמיד יהיה נמוך? יכול להיות שזה כי יש לי אבק במחשב ואני פשוט צריך לנקות?

3. Started by Ym92,

אהלן. המארז הוא ANTEC900, עם הטייפון יש בעיה, הוא גם חוסם אוויר למאוורר האחורי של המארז וגם לא מוציא את האוויר נכון, מוציא אותו לדלת השמאלית של המארז (השקופה) וחלק מהמאוורר בכלל חסום ובזמן מאמץ מה יקרה? כל המארז יהיה כמו סאונה :-[ עם האינפיניטי ההפך, אוכל לשים ל גם עוד מאוור לקירור הכרטיס מסך אם ארצה בעתיד וגם הוא הרבה יותר יתאים למארז. אז היום הולך לחנות שוב בכל מקרה כי שכחנו לבקש מהם כונן DVD שורה תחתונה, מה עדיף יותר מבחינת קירור המעבד ותרומה לטמפרטורה הכוללת בתוך המארז? האינפיניטי או הטייפון? ולמה ;D כי חבל במארז שכזה שייזרק אוויר חם פנימה

• 7 תגובות
    • 558 צפיות
  4. Started by haKo$,

בדקתי בכמה אתרים את הביקורות עליו ונכתב שהוא ממש מומלץ, העיניין הוא האם למשהו יש נסיון איתו והאם הוא שווה את ההשקעה.. יש לציין שיש לי מעבד Q6600 B3 ואני מתכוון לעשות OC למחשב ואני רוצה להגיע ממהירות 2.4 ל-3HZ, ועוד דבר יש לי מארז soprano האם הוא מפסיק גדול שV1 יכנס לתוכו?

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אני מתכוון לקנות בקרוב את המעבד Q6600 GO ידוע לי שהמאוורר שמגיע עם המעבד בקופסא הוא לא רציני דיו לכן אני רוצה לקנות ''מפלצת'' שתקרר את המעבד הרותח הנ''ל וביחד עם זאת תשמור על שקט יחסי התקציב שאני מקצה לקירור למעבד הוא 500 ש''ח אני מעוניין באיורור בלבד ללא קירור מים ולא מתוכנן OC בנוסף אשמח לשמוע ממכם איזה חברה מובילה היום בקירור למעבדים האם זו : ZALMAN, THERMALTAKE ועוד..... יש מצב שאני אוכל להגיע לטמפרטורה של 40 מעלות עם מעבד ה- Q6600 GO עם מאוורר איכותי?

• 2 תגובות
    • 514 צפיות
  6. האם ניתן לפתוח בצורה פשוטה כלשהיא צינורות נוספים מעבר לסטנדרט ב- X1900GT ATI?

7. Started by AdamS,

שלום לכולם, קניתי אתמול Xbox חדש, רובכם בטח מכירים את בעיית ההתחממות שיש לו. אני ממש לא מתכוון לשים לו אינטרקולר כי זה עושה רעש וזה נורא מכוער חח. עכשיו, קראתי בגיימר שאיזה מישהו שם מגש קירור של מחשב נייד מתחת ל-Xbox וזה מקרר אותו ממש באופן משמעותי. חשבתי לקנות גם לי אחד, המליצו שם על המגש הזה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=8845 אני מתלבט בין המגש הזה לבין המגש הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6516 למישהו יש ניסיון עם אחד מהם? שווה את ה-120 שקל הנוספים? תודה מראש, אדם

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  8. היו גיליתי שה ה7900 שלי (סטוק 450 לליבה ו660 לזכרון) יכול לעבוד באוברקלוק די מרשים של (549 לליבה ו868 לזכרון). ובעקבות זאת אני מריץ עליו מבחני ביצועים כל היום, ורק עכשיו נפל לי האסימון לבדוק לו טמפרטורה.. ובמאמץ היא הגיע ל68 מעלות. ונגעתי בזכרנות והם די רתחו. השאלה היא עד כמה זה באמת רע לכרטיס.. משום שבדריוורים הכרטיס רק על הפס הצהוב הראשון.. ורשום שם שהליבה מתכבה לבד ברגע שהיא מגיע ל125 מעלות! אם זה היה באמת מסוכן היו מגדירים שהיא תככבה קודם לא? בכל מקרה.. אני מתכנן להדביק סינקים על הזכרונות ואולי לכוון איזה מאורר 80 על הכרטיס..פשוט אין לי כסף למאורר יעודי עכשיו.. או אף פעם בעצם.. אז כמה זה מסוכן :-\? בתודה Mickel116

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  9. שלום לכולם,אני כרגע במהלך בניית מערכת קירור מים עצמית (תמונות בקרוב) ;D עד עכשיו: 1.בלוק למעבד-יש(הכנתי בעצמי) 2.רדיאטור----יש ,של הונדה סיוויק 95 קטן עבה ומכיל 2X120 80 CFM 3.משאבה-ATAMAN 202)1200 L|H) שאלתי היא האם המשאבה טבולה כמו זאתי מוסיפה חום משמעותי? חיברתי את המערכת זמנית לבדיקה,אבל השתמשתי ב 1.20 מ צינור מה שנראה לי הוריד את קצב המים ל200 ליטר לשעה. המעבד הוא E2160 עם זלמן 9500 רץ על 50C 63C עם מים רץ על 54C 78C מה אני עושה לא נכון? (המעבד בO|C 2900) [br]פורסם בתאריך: 21.10.2007 בשעה 19:45:15 שכחתי לציין שהעלות עד עכשיו---200 ש"ח1-ראדיאטור :100 2-משאבה :80 3-חיבורים ושטויות:20 זמן ועצבים ,טוב לזה אין מחיר...

• 63 תגובות
    • 6.7k צפיות
  10. Started by noamm,

רציתי לקנות את ה AC freezer 64 pro אבל בKSP אין את זה בזמנות מיידית. מישהו יכול להמליץ לי על מאורר אחר טוב לAMD 4200+ ואשמח אם זה מהמלאי של KSP תודה.

• 1 תגובה
    • 441 צפיות
  11. Started by matvey99,

אוקי , אחרי כמה סיבות אישיות אני מחליט למכור את ה טוניק שלי ולקנות קירור אחר ובינתיים שמתי עין על הביג טייפון... הוא פחות טוב מהטוניק TOWER?אם כן , בכמה מעלות בערך? לפי מה שאני יודע הוא גם אחד הקירורים הכי שקטים שיש , זה נכון?

• 8 תגובות
    • 525 צפיות
  12. http://img505.imageshack.us/my.php?image=copyofgridhv2.gif אז ככה מספרתי את המאוורירים והחלקים כדי לתת הסבר טוב 1.מאוורר שנושף אוויר לכיוון הקירור ואחר כך לזכרונות פוגש שם את זרם האוויר של מאוורר מס 3 ויוצא דרך מאווררים מס 2 ו5 2.מאוורר 14סמ גדול האמור להוצאי אוויר 3.מאוורר הנושף אוויר לכיוון כרטיס המסך וה זכרונות+לוח אם (חצי חצי) האוויר שמגיעה לכרטיס מסך יוצא מחורים מס 6 האוויר שנושף למעלה פוגש בזרם האוויר של מס 1 ויוצא דרך מס 2 ו5 4.נושף אוויר לדיסקים הקשיחים ואז האוויר פוגש בזרם של מס 3 ויוצא באותה צורה מהמארז 5.מאוורר מוציא אוויר 12סמ 6.חורים קטנים המאפשרים התקנת קירור מים והוצאה של האוויר החוצה הזכרונות הם נקודת המפגש של זרמי האוויר ולכן צפיפות האוויר בהם גבו…

• 8 תגובות
    • 986 צפיות
  13. הזמנתי לפני שבועיים את ה Thermalright HR 03 Plus ואיתו את המאוורר Thermaltake Smart Case Fan Blue LED 90mm מפנדה. דיברתי עם נציג שלהם היום ומתברר שעם הגוף קירור אין בעיה והוא אצלם אבל יש בעיה בזמינות של המאוורר והם הציעו לי לבחור כל מאוורר 92 אחר שקיים אצלם. מכיוון שאני לא מבין גדול במאווררים אז אין לי כל כך מושג באיזה לבחור, הדרישות שלי נעות יותר לכיוון ביצועים מאשר לכיוון של שקט אבל שהרעש יהיה בגדר נסבל ולא איזה מכסחת דשא(כמו דלתא). לסיכום, אני צריך מאוורר 92 טוב ויעיל, לא חייב להיות שקט, בעל דחיפת אויר טובה ושיהיה קיים בפנדה. http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140

• 7 תגובות
    • 629 צפיות
  14. היי יש לי לוח חדש והוא: GigaByte GA-945GCM-S2 גירסא 6.6 והוא מזייף בטמפרטורות ואחרי עידכון ביוס שכנראה היה צריך לתקן את הבעיה לא תיקן העידכון ביוס הצליח אבל לא השתפר כלום בלוח GigaByte GA-945GCM-S2 הטמפרטורות הם: ide 49-50 load 65-70 ובלוח הישן שלי ide 38-40 load 53-54 אני בטוח בכך שהלוח החדש מזייף כי אפילו קניתי קירור חדש מהפשוטים(COLOR MASTER) אבל יותר חזק מהסטוק שאיתו השתמשתי בלוח הקודם ואין סיכום שזה מריחה לא נכונה כי המשחה הגיע עם הקירור כבר מרוחה(פד טרמי) אז לנסות ללכת לחנות שממנה קניתי את הלוח ולבקש להחליף אותו? או איזו אפשרויות יש לי?

• 0 תגובות
    • 472 צפיות
  15. שלום רב, כבר הרבה זמן אני חושב איך לשאול את השאלה זהו. יש לי את המפרט הנ"ל <----- והאוברקלוק והכל עובד אך יש רק בעיה קטנה אבל ממש מציקה ברגע שאני מבצע RESTART לא ממשנה ממה ( ידני או אחרי התקנה של משהו) המחשב לרוב (1\100 שכן) לא עולה פשוט נשאר במסך שחור מדבר קצת אם עצמו ולא יודע מה הוא בדיוק עושה אבל אחרי זה יש כזו פרוצדורה של כיבוי לחקות 10 דקות ורק אז הוא שוב עולה רגיל בלי אוברקלוק האוברקלוק מתאפס ""||||| כל פעם אני צריך לעשות את זה אם אני עושה RESTART אם אני פשוט מכבה רגיל ואז מדליק כמובן אחרי 2-3 דקות זה עובד חלק. מה אפשר לעשות? למה זה קשור? האם יש לזה פתרון? !"תודה רבה! מראש לעוזרים !"

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום בזמן האחרון המאוור של המעבד עושה בעיות והחלטתי ליקנות חדש התקציב עד 330 שקל. אני מתלבט בין sunbeam tuniq שיש אותו לחבר שלי והוא מעולה... לבין zalman cnps9700 led שאומרים שהוא תותח בקירור אני מחפש במאוורר שיהיה שקט ויקרר טוב מה עדיף לי ליקנות? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 497 צפיות
  17. שבוע טוב לכולם. ריבוי הפרוייקטים כאן לאחרונה(דגש על זה של xVertigo ו-Nimrodim) בהחלט עוררו מהומה חיובית, וכולי תקווה שיותר אנשים יבחרו לשתף אותנו בהצלחותיהם ובניסיונותיהם. אין ספק שהחבר'ה כאן העירו קצת את העניינים, וגם בי התעורר שנית הרצון לבצע קצת ניסויים בעצמי. לצערי הרב החומרה שבידי כבר נבדקה והוכחה כמאכזבת למדי באוברקלוק, אך בכל זאת החלטתי לתת לעניין ניסיון שני, והתוצאות היו מפתיעות מאוד. ולדיציה מקסימלית הייתה בדיוק ב-4300MHz. למען האמת הצלחתי לגרד עוד כמה מגה הרצים, ודווקא היה נראה שאצליח יותר, אך לאחר שפרסמתי את הולידציה התברר לי שגרסת ה-CPUz שלי אינה מעודכנת, ולכן אי אפשר לפרסם את הפרוייקט. לבסוף המעבד החליט שהספיק לו לעבוד בתדרים כאלה גבוהים ולא הסכים להניב תד…

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by asaf556,

האם הטמפרטורות אלה סבירות כי נראה לי הכרטיס מסך חם מדי כל הטמרטורות נמדדו במנוחה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  19. Started by amit_R,

יש לי את המארז 6A19 .. אז ככה הכבלים לא ממש מסודרים הם תפוסים עם חווקים לכלוב של הכוננים.. חשבתי להעביר אותם בין "הדלת" הצדדית לבין איפה שהלוח אם יושב.. השאלה עם יש שם מספיק רווח כדי להעביר אותם ועם לא אז איך לסדר ?

• 1 תגובה
    • 529 צפיות
  20. רציתי לדעת איזה קירור עדיף למפרט הזה: האם SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm או THERMALTAKE V1 FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : CL-P0401 זה המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.0GHz(E4400) 800MHz/FSB 2MB- BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס מסך: SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS CALIBRE OVERCLOCK 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 מארז: NZXT APOLLO w/o PS SILVER ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ה-OC שאני מכנן להגיע אליו הוא לפחות 3.0 ג'יגה הרץ אז מה יותר כדאי לי ?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by DrecK,

יש לי e6300 עם הקירור שבא מksp והבעיה העיקרית שלי היא הלוח, הוא של אסרוק, ושמעתי שהלוחות שלהם ממש גרועים באוברקלוק... אז מה אתם אומרים, אני אוכל להגיע לאיזור ה 2.4 ג'יגה הרץ?

• 6 תגובות
    • 673 צפיות
  22. תראו אני צריך היום לקנות כמה מאווררים ושאלתי פה כמה דברים אבל לא ענו לי חלקית יש לי מאוורר אחורי שמוציא אוויר כן והוא 80 MM אני חושב פשוט לא כתוב על המאוורר איזה גודל הוא רק כתוב תחברה שלו EVENTCOOL משהוא קיצר לא חשוב הנה תמונה של המאוורר כן הוא קצת לא נקי מה לעשות חח http://img81.imageshack.us/img81/5769/70499093xl9.jpg זה 80MM המאוורר הזה נכון? ועכשיו רציתי לדעת אם יש לי מקום לשים מקדימה במארז מאווררים שמכניסים אוויר הנה תמונות כי לא כול כך הבנתי אם יש לי מקום הנה כמה מקום תגידו לי אם זה בשביל מאווררים יש לי 2 עיגולים כאלו אחד מימים ואחד משמאל http://img91.imageshack.us/img91/9885/15394019ro4.jpg הנה עוד תמונה וזאת אומרת איך אני מעיף תדבר הזה ליד הארד דיסק? כי …

• 11 תגובות
    • 662 צפיות
  23. Started by Impreza,

האם הוא לא אמור למצוא לבד את ה Max Core ולהפסיק מתישהוא? הרצתי את הבדיקה עד שהכרטיס הגיע ל45 מעלות ואז כל המסך התחרפן. התוכנה לא אמורה להפסיק או להודיע שיש בעיה? ולמה בכלל ב 45 מעלות זה קורה? הכרטיס לא מסוגל להחזיק יותר? גם נגיד הגדרתי שהליבה תעבוד ב 600MHZ (הרגיל זה 500MHZ) והמחשב נתקע תוך כמה שניות. האם זה הגיוני? על כמה רצוי להישאר? כמה עוד אפשר לסחוט מהכרטיס הזה? ואם ניסיונות כאלה יכולים ליצור נזק? אם המחשב נתקע או שהצבעים נמרחים אני פשוט עושה ריסט וזה מסתדר אבל אני מפחד שהוא יכול להידפק לי תוך שניה יש לי Radeon 9600XT 256MB עם קרור Crystal ORB של TT. במנוחה הוא על 33 מעלות

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  24. Started by Speed Demon,

היי אנשים,קניתי מחשב חדש ביום חמישי,יום שישי הרכבתי אותו והיום,יום שבת שמתי ווינדוס והכל עובד טוב ויפה,המשחקים טסים כי המחשב שלקחתי חזק ואיכותי... אבל... נתקלתי בבעיה קטנה\גדולה שהמחשב מתחמם,ממש מרגישים את זה כשנוגעים בו,יש לי מארז של טרמאלטייק סופראנו עם מאווררים והכל וספק של טרמאלטייק 550W,למה הוא מתחמם? אם צריך להציג את המפרט של המחשב שלי תגידו. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by MisterKiller,

אהלן אנשים, אני די חדש לתחום האוברקלוקינג בכללי.. אבל קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים והחלטתי לשדרג אותו קצת עם אוברקלוקינג עדין.. נתוני המערכת: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz לוח אם ASUS P5KR (Intel P35 Express Chipset) כרטיס מסך Gigabtye GeForce 8600GT (Silent-Pipe II) זכרונות OCZ DDR2 800 PC2-6400 CL4 Platinum 2GB Kit מארז EZCool Black-Silver עם מאוורר צד 25 ס"מ קירור מעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro טוב אז נתוני המחשב המקוריים מ-CPU-Z היו: Core Speed 2003.7 MHz Multiplier x Bus speed 6.0 x 334.0 MHz Rated Bus speed 1335.8 MHz Stock frequency 2666 MHz Memory Type DDR2 Memory Size 2048 MBytes Memory Frequency 400.7 MHz (5:6) CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks RAS# to CAS#…

• 30 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים