עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dan111,

כרגע מותקן מאורר מסוג: Scythe Katana 4 CPU Cooler שנרכש ב-KSP בחודש יולי האחרון. (בן כחצי שנה בלבד!!!) כל פעם שאני מדליק את המחשב אני מקבל CPU FAN ERROR ורואים שהוא מסתובב בחצי כח (ב-BIOS זה רושם 350-400RPM שזה הרף התחתון לפי היצרן, המקסימום הוא 2500RPM) נקיתי את המחשב מאבק (כמעט ולא היה) וזה לא עזר, ולא מצאתי שום פוטנציומטר לכיול המהירות שלו. לשמן את המאורר?אגב הלוח אם הוא ASUS P8Z68-V PRO עם BIOS אחרון מעודכן המעבד אם זה משנה זה i5-2500K בלי OC. מה אתם ממליצים? לקנות שוב קירור חדש? -האחריות של KSP על המוצר היא לחודש אחד בלבד תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by nadav275,

קיבלתי (סופסופ...) את הדות'ן במקום ההוא שנשרף בטרם עת... בינתיים אני עם קירור סטוק שמגיע עם המתאם. לוח נקי בלי מודים. קצת תוצאות: http://img428.imageshack.us/my.php?image=30secpi4fi.png עדיין מחכה לזיכרונות החדשים.. בינתיים אני עם ג'נריים דרע'ק שמגבילים אותי. עוד תוצאות בהמשך...

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. יש לי PD 2.66 עם מכפלה של 20 בתכלס זו לא אמורה להיות בעיה... מדובר פה על עליה מ133 בסטוק ל150 אבל מסיבה מסויימת המעבד לא מוכן לעשות אפילו POST ב3GHZ ניסיתי להעלות מתח/להוריד יחס מעבד זיכרון מבחינת הטמפרטורות אין בעיה 2.98 עובד מעולה הלוח אם הוא GA-EP43-UD3L

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by sambusak,

כל הרעיון הזה של קירור מים מתחיל למצוא חן בעיני. יש לי כבר רדיאטור בגודל די מתאים (רדיאטור קטן של רכב בערך 20X10 ס"מ) מה שאני צריך זב צינורות ומשאבה. חשבתי על משאבת שפריצרים של רכב, אבל הבנתי שהן אל אמורות לעבוד רצוף לאורך זמן. אז השגתי משאבת דלק חשמלית של מיצובישי, אבל אני חושש שהיא לא מותאמת למים (היא תחליד) בקיצור: איזה משאבה צריך בשביל קירור מים? איפה משיגים ציוד? (צינורות וכו...) ברגע שיהי משהו אני אשלח תמונות (רק שהמחשב לא ילך קקען...)

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by Idan-h,

טוב ככה כמו שאתם רואים לפי המפרט יש לי 2.4B עם באס 533, וזכרון Dual DDR 333MHZ, כלומר פועל ב666MHZ. מה שרציתי לעשות זה להשוות את הבאס של המעבד לבאס של הזכרון (166/666MHZ). לפני כן כאשר העלתי לבאס של יותר מ145 כרטיס הקול לא פעל, אבל הצלחתי למצוא את מקור הבעיה. הבעיה הייתה שלא נעלתי את תדרי הAGP/PCI, בסוף מצאתי את האופצייה הזאת והורדתי את הAGP/PCI לתדרים הרגילים שלהם - 66/33, עכשיו הכל פועל, כאשר הבאס של המעבד הוא במצב של 167, בדיוק כמו המצב של הזכרון, כלומר יחס של 1:1. העלתי מתח למעבד ל1.6 ואז חזרתי למצב בלי העלת מתח כי גם ככה הOC פועל. הזכרון כמובן בלי OC. הטמפ' לפני אוברקלוק במנוחה לוח - 33-34 מעבד - 35 הטמפ' אחרי אוברקלוק לוח (מנוחה + מאמץ) - 33-35 מעבד (מנוח…

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  6. Started by noos,

יש לי לוח של ASUS P5B DELUXE על הלוח כתוב שהוא תומך בזיכרון של 800 מגהרץ עכשיו אני חושב לשים לו זיכרון כזה של 800 השאלות שלי הם ככה 1. האם הלוח יזהה אותם ישר ואני לא אצתרך להגדיר כלום בביוס? (הכוונה שלי "ליזהה" זה שהוא ישר יעבוד איתם על 800 מגהרץ ללא כל כיוון מהביוס) 2. אם התשובה של 1 זה שכן צריך לכוון בביוס אז איך בדיוק עושים את זה ?

• 0 תגובות
    • 454 צפיות
  7. Started by sbtgn1,

מפרט E8400 3.0@3.8 ASUS P5Q DELUXE 4GB G.SKILL 1000MHZ CL5 כרגע אני על 420 *9 עם 1.26 למעבד יציב זכרונות 1:1 מתח לזכרונות 2.1 תזמונים מוגדרים 5-5-5-15 לא משנה מה אני לא יכול לעלות את ה FSB ל440 גם עם אני יורד במכפלה ל7 ועולה במתח ל 1.45 ממה שקראתי בפורומים בחול הבעיה היא שכל שאר הגדרות הם על AUTO וצריך להגדיר אותם אך אני לא יודע את הערכים המומלצים ועוד בקשה קטנה באיזו תוכנה אני יכול לראות מה המתח לזכרונות שאני כבר ב VISTA

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  8. אני ממש לא מסתפק במה שיש לי עכשיו (חתימה) אז אני רוצה שתמליצו לי על מספר דברים ל OC ! קירור אני רוצה להגיע לפחות ל 3.2-3.4 לוח אם מצויין ל OC קירור לכרטיס מסך אני כבר יודע מה להזמין (סליינסר 5 ) זהו . לוח אם + קירור למעבד (אני רוצה קירור יחסית שקט ) התקציב 1000 שקל תודה ותביאו לי דברים משתלמים לא את ההכי יקר בשביל שיגמור לי את התקציב

• 8 תגובות
    • 614 צפיות
  9. כמו שכתוב בנושא לוח אם: Asus P4P800-E Deluxe לא נותן לשנות את ה Frequency ולא נותן לשנות את ה FSB אני תוהה, אולי יש גירסא מיוחדת לביוס שלו כי עשיתי עידכון לביוס וזה לא עזר, או משהו אחר שצריך לעשות תודה רבהההה מראש...

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  10. Started by LORIANTA,

מעדיף של חברת zalman דגש על שקט תקציב 150-250?

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  11. Started by mk4,

שלום יש לי נייד hp tx2000 הידוע בבעיות החום שלו. מעבד: AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-62 כ. מסך: NVIDIA GeForce Go 6150M עם סתם עבודה באופיס וויסטה מעוך (הוא נראה כמו 98 מבחינה ויזואלית) המעבד נע סביב 50 מעלות וכרטיס המסך סביב 70 וזה נמוך למחשב הזה. מאחר וויסטה סתם מערכת לא טובה אני אשדרג ל7 אבל השאלה לאיזה? 64Bit כדי לנצל את כל ה4G זכרון שיש לי או ל32Bit? מאחר והמחשב הזה יכול בקלות לקפוץ לטמפרטורות שיעשו נזק בלתי הפיך (והאינטרנט מלא בכאלה שעברו את ה100 עם כרטיס המסך) אני שואל אם מערכת הפעלה של 64 יותר "חמה" מ32 כי היא מעבירה יותר מידע? או אולי ה32 יותר "חמה" כי היא רצה בשעון גבוה יותר? או שאין הבדל? תודה משה

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  12. Started by enzo,

בקרוב אקנה את הכרטיס (לגבי החברה אני לא בטוח עדיין אבל אני לא חושב שזה משנה) ואני צריך פתרון קירור טוב ולא רועש שיחזיק לי על טמפ' סבירות גם ב-LOADכי הבנתי שהכרטיס מתחמם מהר (ובמיוחד ב-OC). ביקורות ברשת לא מצאתי ואני זקוק לעצות בנוגע לפתרון הקירור שהכי יתאים.

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  13. Started by ShadowFlame,

אני מתכוון לקנות בקרוב מארז חדש, שבו אני אתעלל המון. כרגע יש לי מארז שהוא די יפה, אבל יש לו דפנות עם ציפוי פלסטיק, אבל לא כזה צמוד, אלא הפלסטיק עגול, ויש בינו לפח (השטוח) רווח גדול של אויר. משמע לא ניתן לעשות איתו הרבה. בכל מקרה, אני רוצה לקנות מארז יחסית גדול (רצוי לגובה), כמה שיותר פשוט מבחוץ, וכמה שיותר טוב מבפנים. רצוי גם המון מקום מקדימה, ודפנות שנוח לפרק. אני משיג את זה דרך אבא שלי שיכול להשיג לי דברים בלא הרבה יותר מהמחיר שקונים בו מספקים (הוא עבד בחברת מחשבים). אבל בכל זאת גם עדיף כמה שיותר זול. אם אתם יכולים, תביאו לינקים ואפילו תמונות... תודה. עריכה: שכחתי לציין כי על המארז להתאים ללוחות של פנטיום 3 (הלוח שלי ספציפית הוא מסדרת CUV4X-C של אסוס)

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by shloogy,

הי , יש ברשותי מחשב בעל המפרט הנ"ל : Q9550 2.83 GHZ 12MB לוח אם P5QC ASUS זכרונות - שלושה סטיקים של 2GB DDRII 800MHZ של CORSAIR כרטיס מסך - 8600GS מערכת הפעלה XP 64 BIT קירור - זלמן מסויים לא יודע את הדגם אבל יש לו לד סגול כזה, ויש לו אופציה לשחק עם מהירות הסיבובים, בנוסף יש עוד מאוורר אחד סטנדרטי 120MM -טמפ המעבד בזמן עבודה 50c -טמפ' ההרדיסק - 35 טמפ' כרטיס המסך - 60 קניתי את המחשב לשם עיבוד של אפליקציה מסויומת, הביצועים שאני מקבל כרגע לא משביעים את רצוני. הCPU שלי מגיע לניצול מקסימלי בחלק מהזמן ואני חושב שהמהרה שלו תביא לתוצאות טובות הרבה יותר. אין לי נסיון בOC כלל וכלל, יש המון מדריכים ואני מרגיש נורא מבולבל. 1.OC נעשה אך ורק דרך הBIOS, כאשר ה"משחק" היחיד הוא עם המה…

• 7 תגובות
    • 706 צפיות
  15. הנה התוצאות (העלתי רק ב 5%) http://www.pictor.co.il/lils22/77071/2891015.jpg **אם לא רואים תעתיקו את הכתובת לדפדפן http://www.pictor.co.il/lils22/77071/2891015.jpg עכשיו. הלכתי ישירות על 20% וזה לא העלה לי את הוינדוז. 10% עשה לי ריסט קצת. עכשיו אני ב 5%. אין אופציה לעשות 9% או משהו כזה. התוצאות טובות. תנו לי טיפים משהו

16. Started by BIR,

יש לי כמה שאלות.. ברשותי הכרטיס x300 se 256 mb אני רוצה לעשות לו OC האם זה אפשרי? אני רוצה לעשות לו פתיחת צינורות. האם זה אפשרי לכרטיס הזה? אם כן אני רוצה מדריכים לשניהם.. לפי מה שהבנתי אני צריך להשתמש עם התוכנה ATI TOOL נגיד שאפשר לעשות לו את 2 הדברים האלה למה אני יכול להפוך אותו? יש סיכוי להפוך אותו לx500 או x600 ? אשמח לקבל עזרה בנושא איך לעשות לכרטיס מסך הזה אוברקלוק והאם זה כדאי ביכלל ויראו שיפור? תודה לכול מי שיעזור

• 4 תגובות
    • 438 צפיות
  17. אז אני מחפש קירור חזק ביותר למעבד I7 920 המטרה היא לאוברקלוק גבוהה במחיר של 400 שקל בערך מותר לחרוג טיפה לא הרבה אבל למישהוא יש הצעות ?

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  18. שלום. רכשתי לפני כשבוע palit hd4870 sonic dual 512MB עכשיו שמתי לב שמהירות המאווררים הוא 880RPM, זה תקין? זה לא שאני שואל סתם כי שמתי לב שכשאני משחק FAR CRY2 בהתלחה המשחק פועל חלק אבל לאחר כרבע שעת משחק הכרטיס כנראה מתחמם והמשחק מתחיל לקרטע פה ושם.. השאלה היא איך אני יודע שהכרטיס תקין ואין שום בעיה איתו?

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  19. מה עדיף לי לקחת? זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1404&products_id=5820 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_1614&products_id=4943 ולמה? תודה מראש!

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי... יש עליו את הגוף קירור המקורי ואני מפעיל את המאוורר על 100% והטמפ' במנוחה 50 מעלות ובמאמץ 59 מעלות... המהירות המקורית : 513/792 ניסיתי 610/950 ושיחקתי קריסיס במשך חצי שעה רצוף והכל היה תקין והטמפ' לא עברה את ה70 מעלות... לאן אני יכול להמשיך? מה המקסימום במספרים שלא כדאי לעבור ? ומה הטמפ' שלא כדאי לעבור? ואיך אני יודע בוודאות שזה יציב? תודה לעוזרים! נ.ב. אני משתמש בRiva Tuner 2.02

• 14 תגובות
    • 702 צפיות
  21. Started by innoVision,

אני רואה פה הרבה רושמים בתרדים על קתודה, מה זה בכלל??למישהו יש תמונה של זה??

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by broke_overclocker,

יש לי בעיה ..... יש לי ASUS GeForce 5200 הליבה של הכ"מ שלי על 325 והזיכרונות על 490 בלי שהיה לי קירור התאמצתי והבאתי קירור ואני לא יכול עדיין לעלות במגה הרץ אחד בלי שיהיה ארטיפקטים ואני נוגע בסינקים של הזיכרונות והם לא חמים כנ"ל הסינק של הליבה אמרו לי שיש לי בעיה במתח שמוזר לכ"מ שלי ויש לי לוח הכי מסכן בארץ שאי אפשר להעלות מתח לכרטיס אני רוצה בבקשה שתביאו לי ביוס של 5500 של אסוס ומדריך איך לעשות את זה

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by -LosNir-,

שלום, ביצעתי O.C. לזיכרונות (מ 900 ל 1066) ואני מרגיש שאני עושה משהו לא נכון. אני חושב שהתיזמונים שהגדרתי הם לא נכונים. הזכרונות הם: F2-7200CL4-4GBPI-B http://www.overclockersclub.com/reviews/gskill_pi_cl4/ (רק ששלי הם 7200 ולא 6400). לא הצלחתי למצוא אותם באתר היצרן. אשמח לדעת מהם התזמונים הנכונים ל 1066! תודה.

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  24. מחפש. תודה מראש..

• 3 תגובות
    • 723 צפיות
  25. Started by crik,

אהלן, יש לי מאוור שמחובר ליציאה של הSYS FAN ע"י התוכנה SPEED FAN. המהירות בא נמצאהוא2766RPM כך שהוא עושה רעש מטורף!!!! האם יש תוכנה שבעזרתה אני אוכל להוריד את עוצמת החשמל המגיעה לחיבור על מנת להוריד את מהירות המהאוור. תודה, משה

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים