אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
האם מישהו רכש את ה HSF הנ"ל ואם כן האם הוא מרוצה ממנו? האם ההתקנה נוחה וקלה או שצריך להיאבק עם התופסן? ראיתי שהמחיר באתר של zigzag הוא 24$, מישהו יודע אם המחיר כולל את המודול לשליטה על המהירות, במידה ולא מישהו אולי יודע מה כלול בחבילה שהם מוכרים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום לכולם, הזמנתי אתמול מחשב עם המארז הנ"ל. המוכר יידע אותי שיש לו רק מאוורר אחורי,אבל טען שאין לי צורך במאוורר קדמי,מכיוון שזו מערכת שהיא די Low-Middle-End(מעבד corei3). מאוורר של CoolerMaster עולה עוד 88 ש"ח,והעסקה כולה מתבצעת ב-12 תשלומים שווים,אז אם אני מוסיף אחד,מדובר על עוד כמה שקלים בודדים כל חודש. האם כדאי להשקיע קצת יותר ולרכוש גם מאוורר קדמי,או שזה לא ממש משנה? המחשב נמצא בתוך חלל פתוח,כאשר כ-20 ס"מ מאחוריו יש קיר. בתודה מראש, יוחאי.
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אני מחפש את המדריך השלם לOC אבל ממש מההתחלה כולל ההגדרות שצריך להעשות בהתחלה בביוס לא משנה אם זה באנגלית או עברית, עדיף שיהיה תמונות. חיפשתי הרבה אבל לא מצאתי אתר שמסביר בבירור אז מה שצריך להגדיר בהתחלה
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום לכולן וכולם. לא מזמן רכשתי כרטיס מסך 4850 של Connect3D עם הקירור הנ"ל. על פי מפרט היצרן הוא אמור להגיע ל 2000 סל"ד במהירות המקסימלית. אצלי הוא מגיע ל 1400 סל"ד מקסימום והכרטיס חוצה את 80 המעלות למרות שבכל הביקורות על הכרטיס עם הקירור הנ"ל הוא אמור להגיע לאזור ה 60-65 מעלות בפעילות מלאה. ניסיתי לאלץ ידנית ל 100% פעילות של המאוורר אך הוא עדיין תקוע על 1400 סל"ד. אשמח לרעיונות\עצות. תודה
-
- 10 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אין לי מושג בדברים האלה שאני עומד לשאול ולכן אני צריך עזרה. התקנתי את ה asus probe שם כתוב לי שהטמפרטורה של המעבד (intel4 1600) היא 57 וטמפרטורת לוח האם (asus p4t-e) היא 31 בגלל שאלו נראו לי טמפ' גבוהות החלטתי לפתוח את המארז בפעם הראשונה (יש לי את המחשב הזה כבר חצי שנה בערך) וגיליתי שיש לי שתי מאווררים-אחד על המעבד ואחד ליד לוח האם (לא כולל המאוורר שעל הספק ועל הכרטיס מסך) עכשיו השאלות שלי הן: 1) האם הטמפרטורות טובות או שהמחשב חם מידי 2) אם כן אז כמה מאווררים אני צריך לחבר בתוך המחשב
-
- 10 תגובות
- 875 צפיות
-
-
לאחר קריאת כמה דיונים פה של משתמשים שבידיהם epox 4g4a+ עם מעבד 1.8 של אינטל מסדרת ה"עץ הצפוני" שהגיעו ל2.2 והחלו להגיד שהלוח אינו טוב ועוד הרבה בולשיט ... אני בעצמי באותה תקופה גם האמנתי פחות בלוח כי הגעתי עמו רק ל2.3 עד שכמובן אנטי_וירוס נתן לי טיפים חשובים . לזכרונות , מעבד ולוח תסתכלו במפרט ( מעבד 1.6 למי שלא יודע איפה המפרט ) מקווה שזה יעבוד : wcpuid קצת מסנדרה ( לא ידעתי מה להשים , אז שמתי את מה שנראה לי הכי הגיוני 8) הנה 3dmark , התוצאה יחסית נמוכה ( כנראה בגלל שאני משתמש בwin200 , אבל אני מעדיף את היציבות של win2k ופחות חמישה-עשרה פריימים מאשר את xp אבל זה לדיון אחר : הנה התוצאות , הזכרונות בראטיו של 4:5 ... מקווה שתבינו שישנם גם מעבדים עם ס…
-
- 7 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום לכולם. היה לי על המעבד(AMD2000,לוח-ג'גבייט VAX) וולקנו 7+ ועכשיו החלפתי ל-Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler for AMD,השאלה שלי היא האם המאוורר החדש מתאים לתושבת או איך שקוראים לזה איפה שהוולקנו 7+ ישב? אני פשוט מכניס אותו וזהו או שדרוש שינוי ועוד שאלה היא האם המאוורר הזה יותר גדול מהוולקנו 7+?
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום לכולם... היות וכל כך נהניתי מה-OC לכרטיס מסך אני רוצה להמשיך עם ה-OC גם למעבד. השאלה שלי היא כמו בכותרת וגם מתי העסק מתחיל להיות לא בריא למעבד(איזה טמפ' לא מומלצות?).. הטמפרטורות שלי הם אלה: במנוחה: ובמאמץ:
-
- 15 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום.. מיקודם נגעתי בצ'יפסט של הלוח אם על הצלכות קירור וזה היה ממש רותח אי אפשר ליגוע... MSI K9NGM זה אמור להיות ככה רותח?
-
- 7 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אני די מוגבל בתקציב, אז כמה שיותר זול יותר טוב. ראיתי שה- thermalake big water הוא הכי הזול, אבל יש לו כאלה בקבוקים של נוזל שכל פעם צריך לקנות וזה אני לא רוצה. אולי אפשר לשים במקום הנוזל הזה מים רגילים?
-
- 13 תגובות
- 875 צפיות
-
-
איך עושים שהspeedfan יעלה עם המחשב? חיפשתי שעות ובתוכנה וכנראה כמו שהבנתי אין אצלה את האפשרות... אבל אמרו לי שיש לי דרך אחרת דרך "startup " משהו כזה, לא יודע ניסיתי ולא מצאתי אם זה עוזר לעזור לי המערכת הפעלה windows 7 ultimate 64 bit תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום אני מחפש גוף קירור חשיבות יתר לקירור אים הוא גם לא רועש אז עוד יותר טוב, ממתי שהלך לי גוף הקירור אני משתמש בגוף קירור של 50 שקל ובאמת בחורף לא היתה כל בעיה , במאמץ המעבד הגיע ל45-50 היום שיחקתי במשחק ראיתי קצת ארטיפקטים המעבד עמד על 75 מעלות הכרטיס מסך על אותה הטמפרטורה, אני יודע שלכרטיס זה די נורמלי, הבעיה היא כנראה במעבד וכנראה שבמשחק הזה יש שימוש חזק במעבד לכן הוא הגיע למעלות 75 במספר. כמעת ושחכתי התקציב הוא עד 150 שקל ללא משחה טרמית אים אפשר המלצה גם למשחה, התושבת של המעבד היא 775. עריכה: רצוי מKSP כי זה החנות הכי קרובה לבית שלי.
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אני עומד לבצע הזמנה מג'בטק, אני הולך לקנות שני מאווררים 92MM שיהיו טובים (ועוד דבר אחד או שתיים). הנה חמש שמצאתי שנדמה לי שהם טובים, אבל אני מתקשה לבחור אחד מחברה טובה שיהיה טובה וחזק (ולא ירעיש הרבה): http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=2001&cat=80&page=1 http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1493&cat=80&page=1 http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1473&cat=80&page=1 http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1496&cat=80&page=1 http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1498&cat=80&page=1 שני המאווררים שאני הולך לקנות אמורים להיות על דלת המארז מכניסים: אחד…
-
- 12 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אני רוצה פילטר למאוורר כמו שיש פה לחץ כאןבאיזה חנויות אפשר לקנות את זה ? אני גר באזור השרון אין בעיה להגיע לגוש דן אם צריך! ומה המחיר?
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
עם איזה תוכנה אני יכול לדעת מה הטמפרטורה של הכרטיס מסך? יש לי את הג'יפורס 5750
-
- 7 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אזז ככה עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לדעת תמיגבלה שלו על קירור אוויר ובנתיים הכל סבבה עם 4200MHZ שזה 495X8.5 וFSB של 1980MHZ על 1.5250V כמו שתם גם יכולים ליראות שהמעבד שלי בסטפינגE0 וגם ללוח יש תמיכה מלאה במעבדי הE0 אז המעבד ללא OC בטמפ' של 19-18 מעלות אז זה מעבד דיי טוב לOC, לא יודע לאן זה יקח אותי אבל אני קצת מפחד להמשיך מה לעשות ? ומה אתם אומרים על האוברקלוק עם המערכת שלי ?
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
מה קורה? אז ככה,יש לי לוח ASUS-p4s533-mX ואני לא ידוע לאן לחבר את המאוורר,יש לו חיבור עם 4 פינים כמו של כונן פלופי,אז מחברים אותו ישירות ללוח אם או ישירות לספק?ואם תוכלו להסביר לי איך עושים זאת אני אשמח.
-
- 8 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכם.. עכשיו לבעיה.. קיבלתי לוח אם חדש ASRock ConRoeXFire-eSATA2 עכשיו אני מעלה את הBUS SPEED בביוס ושום דבר לא קורה... אני יסביר יותר טוב.. הBUS SPEED המקורי עומד על 200 עכשיו העלאתי אותו ל210,220,230,240,250 ושום דבר לא קרה.. אני חייב לציין שבלוח הקודם שהעלאתי כמו שניסיתי לעלות בלוח הזה המהירות של המעבד השתנתה.... גם עם אני יעשה עכשיו ריסטרט ויכנס לביוס הBUS SPEED ישאר במהירות שקבעתי לו... זאת אומרת שזה כן נשמר... ובתוכנה CPU-Z רשום שאני רק ב200.. נ.ב זאת לא הפעם הראשונה שאני עושה OC תודה לעוזרים...
-
- 12 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שיניתי את המהירות של המעבד בביוס מX200 לX214 המקסימום שאני יכול למהירות 400MHZ ולא נגעתי בתדירויות זיכרון הAGP/PCI וכו והמעבד עלה ל2.99GH הבעיה היא שכשאני נכנס לWINDOWS מתחילות לי הבעיות: א.אני לא יכול להכנס לאינטרנט אקספלורר כי מופיעות לי שגיאות וERROR REPORTS ולאחר מכן המחשב קורס ומופיעה לי הודעת שגיאה במסך כחול והמחשב יוצא מWINDOWS וזה קורה גם שאני מכבה את המחשב ואז אני צריך ללחוץ על RESET. למישהו יש מושג איך אני יכול לעשות O.C בטוח מבלי שהמחשב שלי יקרוס ויהיו לי השגיאות הללו לאחר שכבר ניקיתי את הקירור והמאוורר ושמתי משחת ARCTIC SILVER והחלפתי ספק כוח מחברה ג'נרית לחברת HEC425W 2 FANS. אודה לתגובות ומענות למי שמבין בנושא
-
- 12 תגובות
- 874 צפיות
-
-
המחשב החדש שלי הגיע E2180 DS3L P31 והזכרונות אמורים להיות Dual kit 2GB G.SKILL 800Mhz cl4 אך הזיכרונות שברשותי כרגע הם של Kingston 667mhz 1gb עם קירור של TUNIQ אני לא מצליח להגיע לבאס של 370 וגם אפילו אם אני יורד למכפלה של9 המתח אצלי בביוס הוא על 1.6 והוא מקבל רק 1.55 והאפשרות הבאה היא לתת 1.8 שזה יתן לי 1.75 שזה לא הייתי רוצה הטמפ' היא 26 בערך בלי מאמץ. העלתי את המתח לזיכרון ב0.2 וגם את הFSB ב0.2 וגם את הMCM ב0.2 וזה לא עוזר יכול להיות שאני מוגבל בגלל הזיכרון? יעזור אולי אם אני יעדכן את הביוס? [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 874 צפיות
-
-
אהלן, אבא החליט שהמחשב שלו קצת חם והוא רוצה משטח קירור. קשה לי להגיד תקציב כי אני לא מבין בתחום אבל בוא נגיד שעד 300 ש"ח כשכמובן כמובן אם יש משהו יותר זול אך עדיין משתלם - זה יהיה עדיף (הכסף לא צומח על העצים, לפחות לא אצלנו במשפחה). כעיקרון אין בעיה עם המחשב והוא לא רותח, פשוט חם כמו כל מחשב רגיל לכן לא צריך יכולות קירור יוצאות דופן אבל עדיין שיהיה משהו מורגש ולא שיוריד 1-2 מעלות. כמובן שכמה שיותר שקט יותר טוב ואולי זה הדגש העיקרי - לא מעוניין במשטח מרעיש, אל תשכחו שעובדים עם זה גם בשעות המאוחרות של הלילה בבית ואי אפשר שיהיו זימזומים או קירקושים כאלו ואחרים
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
http://www.hardware-review.net/html/modules.php?name=News&file=article&sid=987 מה שממש מוזר .. המעבד לא עלה אפילו מעלה אחת בין מאמץ למנוחה ... לא ממש מאמין לזה .. אבל לשיפוטכם..
-
- 10 תגובות
- 874 צפיות
-
-
איך עושים אוברקלוק למעבד כפול ליבה? אני מדבר על AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core, הקירור הוא Thermaltake BigTyphoon. חשבתי לעשות לו אוברקלוק קטן שהוא מגיע אלי, אבל לא לקחתי חומרה מתאימה ל-OC מלבד ה-BT. אגב לא עושים OC לכל ליבה בנפרד נכון?
-
- 16 תגובות
- 874 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 3GHZ והכל טוב ויפה.. יש לי בנוסף Arctic Cooling Freezer 7 PRO ואני מעלה ל3300 MHZ כלומר מ204 מה"ץ FSB ל220... אבל כשאני מעלה ל221 או יותר המחשב קורס... תמונה של CPUZ מישהו יכול אולי לעזור בלעבור את המחסום? אגב, יש לי ספק 520W ג'נרי (לא טוב - אבל מספיק)
-
- 10 תגובות
- 874 צפיות
-
-