אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שיניתי את המהירות של המעבד בביוס מX200 לX214 המקסימום שאני יכול למהירות 400MHZ ולא נגעתי בתדירויות זיכרון הAGP/PCI וכו והמעבד עלה ל2.99GH הבעיה היא שכשאני נכנס לWINDOWS מתחילות לי הבעיות: א.אני לא יכול להכנס לאינטרנט אקספלורר כי מופיעות לי שגיאות וERROR REPORTS ולאחר מכן המחשב קורס ומופיעה לי הודעת שגיאה במסך כחול והמחשב יוצא מWINDOWS וזה קורה גם שאני מכבה את המחשב ואז אני צריך ללחוץ על RESET. למישהו יש מושג איך אני יכול לעשות O.C בטוח מבלי שהמחשב שלי יקרוס ויהיו לי השגיאות הללו לאחר שכבר ניקיתי את הקירור והמאוורר ושמתי משחת ARCTIC SILVER והחלפתי ספק כוח מחברה ג'נרית לחברת HEC425W 2 FANS. אודה לתגובות ומענות למי שמבין בנושא
-
- 12 תגובות
- 863 צפיות
-
-
O.K החלפתי את הדרייבר לאומגה והתחלתי ב O.C . הגעתי ל 540 ליבה ו 620 זיכרונות על טמפ' של 36-37 מנוחה, 50-51 מאמץ ( טמפרטורות לא רעות כלל עוד לקירור סטוק ). בצעתי בדיקה ב 3DMARK05 והגעתי ל 6420 . זהו נתקעתי ב O.C .כל עלייה של הליבה ואו הזיכרונות גורמות למסך להכנס ל STANDBY,נסיתי להוריד ליבה ולנסות לעלות זיכרונות אך זה פשוט לא עוזר,מה שמטריד אותי זה שהטמפ' ממש ממש בסדר אבל בכל זאת אני לא מצליח להמשיך. רציתי לדעת האם לערכתכם במידה והחליף קירור אחר ( סיילנסר ) יש סיכוי להמשיך ב O.C ? או שפשוט הכרטיס שלי הגיע לגבול שלו מבחינת O.C ולא יעזור לי להחליף את הקירור ( בכל זאת הטמפ' שלי בסטוק טובה ולא נראה לי שזה מה שעוצר אותי ). יש מצב שנפלתי על כרטיס פחות איכותי ?
-
- 6 תגובות
- 863 צפיות
-
-
עזבו זה סיפור טיפשי אבל זה ככה אממ יש לי בבית BT שקניתי הכול טובי ויפה חוץ מדבר אחד אממ יש לו מן שתי תופסנים אפשר לקרוא לזה אחד קדימה ואחד מאחורי הלוח אם. הלוח שלי נשרף השתמשתי באחריות החליפו אותו בחנות בלי שידעתי ועכשיו התופסן שמאחורה הוא היה דבוק (כי יש ספוג שמדביק אותו ללוח למנוע פגיועת במערכת החשמלית) עכשיו יש לי רק אח מהם ואין לי את השני אז איך אני יוכל לחבר לו יודע יש אפשרות לקנות רק אותם למה חבל על הכסף או שיש לי שכן שמתעסק הרבה עם ברזל יש לו מסגרייה אתם חושבים שכדאי לי לבקש ממנו שישכפל לי אחד?
-
- 13 תגובות
- 863 צפיות
-
-
טוב, כחלק מהפראנוית חימום של המחשב שלי אני אספר את הסיפור המלא... שמתי סנסור חיצוני והנה הממצאים: 1. ההארד דיסק מגיע ל44 מעלות (הסנסור שלו טוען 46, לא קריטי) במאמץ 2. הסנסור של המעבד דפוק, הוא טועה רק ב20 מעלות, למטה, כלומר, הסנסור מראה 30 מעלות, המעבד על 50 מעלות עכשיו הנה הדבר המרגיז, אבא (כל המהנדסים האלו אוף :-( ) החליט שהוא מנסה לראות איפה הסנסור אולי אפשר להזיז אותו, אמרתי לו שלא, שאני בספק, בכל אופן, הוא הרים את הגוף קירור. ברגע שהוא הרים את הגוף קירור, רוב המשחה התרמית עלתה איתו, וחלק קטן ממנה נשאר על הלוח אם, קצת פחות קריטי אם מחזירים את הגוף קירור בדיוק לאותו המקום. ואז אבא הסתכל וחשב לעצמו: "הממ משחה תרמית" ונגע בה . לא נגיעה רצינית, אבל בהתחשב בכמות שיש שם (כל…
-
- 11 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום אני חושב לקנות 6600 ולוח איכותי למדיי לא סגור עדיין על איזה אני מתלבט על ביצוע OC וחשבתי שאם יש תוספת ביצועים חינם דבילי לא לעשות אז השאלות שלי הם אלו: אני חושב לקנות זכרונות 667 והcנתי שהכי טוב זה יחס של 1:1 אז אם אני מעלה באס ל 333 הזכרונות יעבדו על 667 ביחס של 1:1 ולא תהיה בעיה או שאני צריך לעשות משהו נוסף חוץ מהעלאת הבאס? האם אני אצטרך לעלות מתחים? אין לי מושג בזה מעולם לא עשיתי רק קראתי כאן ומדריך נחמד שפורסם כאן בעבר נ.ב קצת מוזר וחבל שבפורום מקצועי ואיכותי כמו כאן שמתמחה ב OC אין נעוץ הסבר לשלבים הראשונים
-
- 10 תגובות
- 863 צפיות
-
-
איך הטמפ' של המחשב שלי במאמץ? נורמליות? מעבד :37 לוח אם: 36 כרטיס מסך: 62 (לא גבוה מדי?) דיסק קשיח: 42
-
- 11 תגובות
- 863 צפיות
-
-
כפי שאמרתי קניתי לוח של גיגה בייט המוזכר למעלה ויחד איתו קניתי מעבד 1700 kiuhb רציתי לדעת כמה דברים לא ברורים על הלוח.... 1) האם הוא נעול על מכפלה של 11? 2) כתוב על הקופסא שהוא מגיע לבאס של 200 ובתוך הביוס הוא מגיע רק ל165 תודה רבה למי שעוזר...
-
- 11 תגובות
- 863 צפיות
-
-
אוקיי אז אני תצכנן ליבנות פאן בס ניוחד יהיה לו 3 מצבים OFF פוטנציומטר וON עכשיו מפסק אני קונה של ON\ON עם OFF יהיה לד שיציג מצב אז תנו עצות. ותוכנות טובות לשירטוט מעגלים. בתודה דניאל נורמן חדש!!!! אני צריך לדעת דחוף איזה נגד מישתנה לקינות כמה אום הבאסה זה שהכי נמוך שמצאתי זה 500 אום?!?!? http://www.dse.com.au/cgi-bin/dse.filereader?3f9e4cc5055736cc273fc0a87f9c06fe+EN/catalogs/CTG0001062 זה מאיפה שאני קונה את זה
-
- 6 תגובות
- 863 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את כרטיס המסך MSI GeForce4 Ti4200 - TD128 וחשבתי לקנות אתurl=http://www.thermaltake.com/products/chipset/g4.htm]מערכת הקירור המיוחדת לזה אבל אולי כדאי לי משהו אחר, או שבכלל אפשר לוותר על זה? האם מערכת הקירור הזאת תקרר לי גם את שאר המחשב?
-
- 10 תגובות
- 863 צפיות
-
-
אני יודע שנשאלו הרבה שאלו בנושא( ראיתי בחיפוש) אבל רציתי לדעת איזה מאווררי 80 הם הטובים ביותר ( שקטים !!!) יש של אנטרמקס והם רועשים לי ( 2 מקדימה ) האם יש יותר שקטים מהם שיכניסו לי אוויר ( גם) נ.ב קיבלתי את המאוורים עם הדרגון אלומיניום שלי
-
- 14 תגובות
- 863 צפיות
-
-
אפוקס הוציעו לאחרונה מספר ביוסים חדשים ללחות שלהם. ללוח 8RDA3 אפילו הוציאו תיקון לכל הביות שהעלתי בביקורת החדשה שעלתה היום (למי שקרא כבר) . בכל מקרה אני ממליץ לא להתקין אותם כי הם פשוט מחסלים כל סיכוי לאוברקלוק נורמלי (לא ניתן לעבור את סף ה 200 ביציבות). מדובר על מספרי ביוסים : 8rd33630 8rd33619 אם משהו התקין אותם וגילה משהו אחר ממני אנא ספרו .
-
- 9 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שוב ושוב אני שומע על הדברים האלה כתחליפים מצויינים ואף עדיפים לרדיאטורים המיוצרים במיוחד לצורך קירור מים למחשב יצא למישהו להתעסק עם אחד ?
-
- 8 תגובות
- 863 צפיות
-
-
יש לי מעבד 2.6 בבאס 800 עם ג'יגה זיכרון של סמסונג 1:1 העלתי את הבאס מ200 ל 231 מה שהעלה את תדר המעבד ל 3.0 ג'יגה את הזיכרונות הורדתי ל 5:4 והגל עובד יופי אבל........אני לא רואה שום הבדל בביצועים מישהוא יודע מה קורה פה?
-
- 18 תגובות
- 863 צפיות
-
-
מכרתי לפני מס' ימים את מערכת המחשב הקודמת שלי שהחזיקה בשיא עולם ואני בימים אלו ממש בונה לעצמי מערכת מחשב חדשה לצרכיי OC בלבד! כבר יש ברשותי זכרונות Corsair PC3200C2 Rev4.2 TCCD 256MB * 2 , בחרתי דווקא בנפחים האלו בגלל שהם עדיפים לOC. מתוכנן מעבד AMD Athlon 64 (Venice Core) 3000+ (אפשר גם להמליץ לי סטפינג מוצלח אם מישהו מכיר) החלק האחרון הוא הלוח אם שעליו אני שוקד בכובד ראש בימים האחרונים, משום שאני צריך שהוא יעבור מהירות באס של 340Mhz לפחות (אני חוזה שזה מה שהזכרונות האלו יעשו בערך). 1. זול - בסביבות ה600 שקל. 2. לפחות 3V לזכרונות (אם יש יותר הריי זו ברכה ;D ) 3. עדיפות לAGP (כן שם ישב הGeForce2 העתיק ,חחח מי יודע אולי עליו נשבור איזה שיא לסדרה הזו) כדי לחסוך קניית כרטיס…
-
- 8 תגובות
- 863 צפיות
-
-
יש כרגע את המאורר המקורי של המעבד נכון לעכשיו אין בכלל מאורר במארז (מאחורה) לקנות 1 או 2 (יש מקום ל2 מאוררים 80mm) זה יעזור בכלל? או שצריך להחליף את המאורר שיושב על המעבד? מה אתם ממליצים?
-
- 10 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שמתי לב שבשוק ישנם המון מוצרי קירור להארד דיסק.. עכשיו .. למה זה באמת הכרחי ? עד עכשיו לא שמעתי על הארד דיסק שנשרף מחום, למרות שידוע שהוא מתחמם מאוד 0_o וכפי הידוע לי, הוא לא מתחמם עוד אם עושים למערכת OC, אז למה באמת צריך את אותם אמצעי קירור ? שווה לקנות http://www.comp-il.co.il/product.asp?cat2cat1id=1421&Cat2ID=1698&pid=FNVARSHDCA לSAMSUNG 160GB SATAII החדש שלי ? **אני לא OC**
-
- 11 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום. איזה זכרונות יהיו מצויינים בשבילי לצורכי אוברקלוק גבוהים, כלומר שאני יוכל לעלות ת'מהירות וזה בכלל לא יזיז להם. היו ת'זכרונות המעולים של סדרת הBH5 אבל לצערי הם כבר לא נמכרים ...אם אתם יודעים לגבי איזה חנות שעדיין מוכרת ת'זה אני אשמח לשמוע ישנם עכשיו זכרונות גם מעולים מסדרת TCCD וחשבתי עליהם, אם כבר אין מצב לBH5 אז פה מגיעה השאלה איזה זכרונות טובים שווה לקנות מהגרסא הזו של חברה טובה...תזמונים טובים שיהיה אפשר להוריד אם הם לא נמוכים דיו (חח) שיהיו 512 מגה אני לא צריך יותר...ומהירות עדיף 500 MHZ אבל אולי זה מוגזם אז לא משנה אבל ככל שיותר טוב ככה יותר יועיל לי לביצועי "המארה" גבוהים.... התקציב נע על 1000 שקל גמיש כי עוד מעט יש לי יומולדת! עריכה: האם הזכרונות האלו טובים…
-
- 18 תגובות
- 862 צפיות
-
-
האם הוא שקט ?! אם לא האם הרעש שלו קריטי ? והאם הוא עדיף ההרבה על ה - BIGTYPHOON ??
-
- 6 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אני די מוגבל בתקציב, אז כמה שיותר זול יותר טוב. ראיתי שה- thermalake big water הוא הכי הזול, אבל יש לו כאלה בקבוקים של נוזל שכל פעם צריך לקנות וזה אני לא רוצה. אולי אפשר לשים במקום הנוזל הזה מים רגילים?
-
- 13 תגובות
- 862 צפיות
-
-
בEVEREST זה מציג טמפ' נמוכה ב10 מעלות מבדריוור אז מה משניהם היא הטמפ' האמיתית? תודה
-
- 10 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים אלו אני קונה מחשב חדש ומקריאה בפורומים וכתבות נגלתי לעולם ה oc. יש לציין שאף פעם לא עשיתי oc וזה נראה לי דבר קצת מסובך, אך אני לומד את הדבר, קורא פה וקורא שם והשאלה שרציתי לשאול אתכם היא כזאת הבנתי שכאשר מבצעים oc החום עולה וצריך אמצעי קירור נוספים, השאלה שלי היא כזאת אם אני עושה oc פשוט ולא גדול אם הקירור שמגיע עם החלקים שקניתי מספיק ואם לא אז מה חסר ומה צריך ויהיה חכם להוסיף Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box GIGABYTE GA-965P-DS4 LGA775 G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB CL 5-5-5-15 CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER דבר שני שלא כל כך הבנתי אם אני oc לחלק אחד בלבד האם אני חייב לעשות oc לכל ה…
-
- 12 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המאורר הזה למעבד שלי.. הוא מגיע כבר עם משחה טרמית של AC או שצריך לקנות בנוסף?
-
- 7 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לשמוע המלצות לקירור לI7 920, שאם אני אקנה אני אעשה לו OC לסביביות 4GHz.. עד 500 ש"ח כולל מאוורר, 400 לא כולל. תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום לכולם, הזמנתי אתמול מחשב עם המארז הנ"ל. המוכר יידע אותי שיש לו רק מאוורר אחורי,אבל טען שאין לי צורך במאוורר קדמי,מכיוון שזו מערכת שהיא די Low-Middle-End(מעבד corei3). מאוורר של CoolerMaster עולה עוד 88 ש"ח,והעסקה כולה מתבצעת ב-12 תשלומים שווים,אז אם אני מוסיף אחד,מדובר על עוד כמה שקלים בודדים כל חודש. האם כדאי להשקיע קצת יותר ולרכוש גם מאוורר קדמי,או שזה לא ממש משנה? המחשב נמצא בתוך חלל פתוח,כאשר כ-20 ס"מ מאחוריו יש קיר. בתודה מראש, יוחאי.
-
- 5 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אני מעדיף לקנות בIQPC אז אלה בערך האפשרויות שלי, איזו מהן יותר כדאי? http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=450 המשחה אגב, להחליף את המשחה של הפריזר פרו 64 בגלל שכשהתקנתי אותו(פעם ראשונה שלי) נמרחה לי לצדדים לפחות 5 פעמים, בקיצור בלאגן והמעבד שלי עומד על 40 מעלות מינימום(במצב שקט-900RPM)
-
- 5 תגובות
- 862 צפיות
-