אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מעבד I3 2120 ורציתי לשאול שאלה לגבי הטמפרטורה שלו ובהבדלים בין קיץ וחורף חשוב!! אני גר באילת כרגע אצלנו כבר 35 מעלות בצל בקיץ זה מגיע גם ל 45 במצב רגיל ללא מאמץ הטמפרטורה של המעבד בין 32 ל37 עכשיו זה בערך 40-42 במאמץ בחורף אף פעם לא ראיתי יותר מ44 עכשיו זה מגיע ל50 ביחד בשעות הערב שאז החום מצטבר בבית ככה זה באילת המחשב חד הוחלף לו לוח אם לפני חודשיים והותקן קירור freezer 13 השאלה האם הטמפרטורות תקינות ? שאלתי מספר טכנאים והרבה אמרו שזה לא נורא וזה תקין אבל מקריאה פה בפרום הבנתי שמעל 50 זה לא בריא במיוחד קירור מים יותר אפקטיבי? יש משהו פשוט שלא צריך להשקיע בו הרבה זמן ומאמץ? וגם לא יקר נורא?
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
שלום, אני מדבר על כרטיסי מסך כרגע, נכון יש קירור שהוא מאורר ויש קרור שהוא מעין חתיכה של נחושת או שזה חומר אחר לא בטוח. אז החתיכה מנחושת הזאת, מקררת טוב כמו מאורר או שהקרור הזה לא כ"כ אפקטיבי. אני מבין שזה נותן שקט ותוחלת זמן ארוכה, השאלה היא האם זה מקרר כמו שצריך ? למשל הקרור שעל הכרטיס הזה: ------------------ חד משמעית מה עדיף קרור כזה או מאורר... ? ??? תודה.
-
- 15 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום הזמנתי את הספק 430 של אנטק אך הוא חסר במלאי ויכול להיות שהוא יגיע רק בסוף החודש מצד שני יש את הספק של טרמל טייק שאני לא יודע איך הוא לאוברקלוק אז אשמח לכמה רעיונות מה לעשות תודה
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אינטל, כל פעם שאני נכנס לביוס לחיפוש אחר המהרה של המעבד אני רואה שהאפשרויות הללו סגורות. האם זה בכלל אפשרי לבצע אוברקלוק בלוח של אינטל?
-
- 12 תגובות
- 907 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מחשב HTPC עם הנתונים הבאים: מארז של ANTEC - FUSION לוח אם ג'יגה בייט- GAMA69GMS2H AM2 AMD מעבד - ATH64 4000x2 d.c am2 amd אני מרוצה מהכל אבל המאוורר של המעבד עושה הרבה רעש (יחסית). אני מעוניין לרכוש מאוורר שקט למעבד. התקציב עד 200 ש"ח (מוכן לעלות עד 250 אם היתרון יהיה שווה את זה).
-
- 10 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום חברה יש לי בעייה ה8800 שלי מתחמם מהר (הוא לפעמים מגיע ל87C בזמן משחק) יש לי מארז Compucase 6A21 עם מאוורר 12CM אחד (אחורי) ובלי מאוורר איפו ההארד דיסק עכשיו השאלה שלי היא אם אני אוסיף עוד מאוורר 12CM של ARTIC COOLING (מקדימה)זה יעזור בקירור הכרטיס מסך? [br]פורסם בתאריך: 27.08.2007 בשעה 22:29:48 למיקום הזה אני מתכוון ועוד שאלה האם המאוורר במיקום הזה יכניס אוויר או יוציא אויר?
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
ניסיתי אתמול לעשות לכרטיס שלי OC, ואני קצת מאוכזב =/ תגידו לי מה דעתכם... המהירויות הרגילות הן: GPU - 700Mhz Memory - 1000Mhz (x2 = 2000Mhz) Shader - 1500Mhz אחרי OC והרצה של 3Dmark06 כדי לבדוק קריסות למיניהן או ארטיפקטים, הגעתי למצב מקסימלי של: GPU - 750Mhz Memory - 1070Mhz (x2 = 2140Mhz) Shader - 1590Mhz והעניין הוא שלא ממש ראיתי הבדלים בביצועים... וגם ב3Dmark06 הוא הראה הבדל של איזה 150 כולה בתוצאה... מה אתם אומרים?
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
[glow=yellow,2,300]****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****[/glow] אז ככה קניתי את המחשב לפני בערך שבועיים שלוש, ישר עשיתי אובר קלוק . מפרט: Dual Core E2180 65nm 65W 2Ghz Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinum 800Mhz CL4 DDR2 1024MB X 2 Shapphire Radeon HD 3870 DDR4 512MB Hec ComputerCase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer pro 7 Seagate 32MB 500GB SATA Samsung 80GB IDE אז ככה. לפני שבועיים בערך עשיתי את האובר קלוק ניסיתי כמה שיותר להגיע אבל לא הצלחתי לעבור את ה 3GHZ ושהמחשב ישאר יציב... הוא התכבה לי בפתאומיות, התוכנה שהמליצו עליה לא הצלחתי להוריד... ויש לי תוכנה מוזרה.. OCCT. עכשיו המחשב גם …
-
- 12 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום רב, חיברתי LCD כמו שכתוב במדריך הזה, אבל כנראה שאני לא מצליח לקנפג את התוכנה (שמופיעה בעמוד השני של המדריך) כמו שצריך. מישהו בעל ניסיון עם המסכים האלה יכול לנסות לעזור לי? בתודה מראש, עדי רובין.
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם Q6600, לוח P35-DS3R, וזיכרון XTC REV2 של OCZ האם מישהו כבר ניסה לבצע OC למעבד? יש לו פוטנציאל? ושאלה נוספת, כיצד אני יכול לברר את הסטפינג של המעבד שלי? (בתקווה שהוא "יצא" G0 )
-
- 10 תגובות
- 907 צפיות
-
-
האם זה יכול לשלוט על 4 מאווררי smf2 של Tt ? http://www.vantecusa.com/product-peripheral.html דגם nxp-205
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה ימים התחלתי ב OC ל 8800GT שלי. אני משתמש בתוכנה RIVATUNER. ה STOCK של הכרטיס הוא 600/1500/900. כרגע אני נמצא ב OC יציב על 700/1750/1000 לאחר כמה לופים ב 3DMARK 06. 700 - CORE CLOCK 1750 - SHADER CLOCK שזז בהתאם ל CORE CLOCK 1000 - MEMORY CLOCK כשאני מנסה להעלות את ה CORE CLOCK או את ה MEMORY CLOCK בממש טיפה (5 לכל אחד, גם בניפרד וגם ביחד) אני מקבל תקיעות בדמואים(בעיקר בסוף כל בנצ'מארק) ב 3DMARK. אני משתמש בקירור סטוק של הכרטיס. הטמפ' במנוחה על 38% מאוורר: 60C ובמאמץ (ללא העלאת המאוורר): 75~, אבל כשאני מאמץ אותו המאוורר עולה אוטומטית עם פרופילים בתוכנה כך שהטמפ' נשארת באזור ה 65~. אשמח לקבל עזרה תודה.
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
מישהו אמר לי שיש על הלןח אם דבר כזה שניקרא ג'מפר OC שנועד לעשות OC לא דרך הביוס אני לא שמעתי על זה וזה נשמאה קצת לא הגיוני מישהו שמעה על זה???
-
- 8 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אזז ככה עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לדעת תמיגבלה שלו על קירור אוויר ובנתיים הכל סבבה עם 4200MHZ שזה 495X8.5 וFSB של 1980MHZ על 1.5250V כמו שתם גם יכולים ליראות שהמעבד שלי בסטפינגE0 וגם ללוח יש תמיכה מלאה במעבדי הE0 אז המעבד ללא OC בטמפ' של 19-18 מעלות אז זה מעבד דיי טוב לOC, לא יודע לאן זה יקח אותי אבל אני קצת מפחד להמשיך מה לעשות ? ומה אתם אומרים על האוברקלוק עם המערכת שלי ?
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שוב ושוב אני שומע על הדברים האלה כתחליפים מצויינים ואף עדיפים לרדיאטורים המיוצרים במיוחד לצורך קירור מים למחשב יצא למישהו להתעסק עם אחד ?
-
- 8 תגובות
- 907 צפיות
-
-
מחפש קירור ל-i5 750, שיהיה שקט ככל הניתן. OC יתכן, אבל רק בהמשך, ויהיה מינורי (~20%) ראיתי שההמלצות כאן בפורום הן בעיקר ל-Ninja rev2 ול-Mugen 2. האם אלו גם האופציות השקטות ביותר? משהו אחר שכדאי לקחת? תודה, ערן
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות amd 3200+ לאן אני יכול להגיע איתו לאוברקלוק רציני עם arctic 64 freezer או שתמליצו על קולר אחד שיעשה את העבודה. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג למזוודה (שהמזודה תשמש במארז ו תוכל להיסגר אם איורור והכל) מישהו יכול לרשום מדריך איך, או לעזור בשלבים? (ראיתי כבר מישהו מהאתר שיש לו). תודה.
-
- 5 תגובות
- 906 צפיות
-
-
קודם כל אני חושב שהמחשב נורא חם מפרט המחשב intel e6600 2gb ram 320gb 8600GT xp עכשו אני משחק איתו המון והוא מתחמם נורא אפשר לראות בתוכנה speedfan מה אתם ממליצים לי לשפר אני חושב לקנות איזה קירור מים באיז 500 שקל
-
- 12 תגובות
- 906 צפיות
-
-
ראיתי כמה דגמים של זלמן שנראים ממש טוב ה 6500 7000 וה 7000-cu מה זה אומר ? ב KSP הם עולים כ 200 שקל ... מה יותר כדאי ?? המעבד הוא AMD Xp 2200
-
- 12 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אז ככה בזמן האחרון אין אפשרות לשחק במחשב מכיוון שהוא מתחמם יתר על המידה (קיצות קודמים זה לא היה ככה, ולא השתנה דבר) ניקיתי את המחשב פיקס כמו שצריך, שואב, לחץ אוויר. למעבד אני צריך להחליף משחה טרמית, אך כרגע הטמפרטורות שלו עומדות על כ52, ו54 במנוחה (לפי SPEED FAN, CORE 0 CORE 1). והכרטיס מסך נמצא על טמפרטורה מאוד גבוהה ונראה לי שהוא הגורם לבעיה, כרגע על 62 מעלות במנוחה אחרי שהעלתי את המאוורר מ30% ל100%, כולל דלת פתוחה של המארז ומזגן שמקפיא את החדר. ככה שבתנאים "רגילים" ז"א מארז סגור, מזגן על טמפרטורה נורמלית\בלי מזגן ומאורר על מהירות של כסביבות ה60% המעבד עומד על קרוב ל70 מעלות במנוחה. מה אני יכול לעשות בשביל לסדר קצת את הדברים ושאוכל לשחק שוב במשחקים ולהוריד טמפרטורות? הה…
-
- 5 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אני מדבר על מאורר 80ממ מה שחשוב לי זה העבודה שלו, וכמובן השששששקקקקקקטטטטטטט !!!!!! מצד אחד יש את ה ANTEC שעולה 90 שקל , שלפי מה שהבנתי מפנה הוא על מיסב רגיל ולא כדורי http://209.235.219.174/pro_details_cooling.php?ProdID=77042 מצד שני יש את ה Cooler Master שעולה 86 שקל, ולפי זיגזג המאורר עובד על מיסב כלשהו שקולר מסטר פיתחה, לא ידוע להם איזה ואיך הוא עובד לא מצאתי קישור באתר של החברה אז יש רק קישור של זיגזג.. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=835 מצד שלישי ואחרון יש את Spire שעולה 42 שקל בלבד!! הוא עובד על מיסב כדורי, כנראה... http://www.spire.nl/asp/hdd.asp?ProdID=58
-
- 12 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום אנשים! יש לי מעבד Q9550 וזכרונות CORSAIR XMS2 2X2GB 1066MHZ עשיתי אוברקלוק למעבד 3.70GHZ וזכרונות על 1050 MHZ. ניכנסתי לEVEREST וראיתי את התוצאות הבאות עבור זיכרונות READ10135 WRITE 9827 COPY 8763 LATENCY 49.8 . החלתטי ללכת עוד צעד קדיה והצלחתי להגיע לתדר של 3.88GHZ במעבד ו1096MHZ בזכרונות. אבל הפעם כשנכנסתי לאוורסט הביצועים היו יותר נמוכים! READ 9672 WRITE 9253 COPY7672 LATENCY 71.2 עכשיו אני לא מבין למה עם תדרים יותר גבוהים אני מקבל ביצועים נמוכים יותר? ד"א גם ב-3D MARK אני מקבל פחות עם OC יותר גבוה. אני רוצה לציין גם שבשני המקרים בדקתי את יציבות האוברקלוק ע"י PRIME 95 גרסה25.9 במשך 12שעות כמעט. ה-TIMINGים בשני המקרים היו 5-5-5-15. לוח אם STRIKER II FORMULA.
-
- 6 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום אנשים, התוכנה מטרת את מצס הטמפרטורה של לוח האם והעמבד בדיוק וללא בעיה. כמו מטרת את מהירות הסיבובים של מאוורר המעבד והמארז. הבעיה מתחילה כשאני בוחר בתפריט Q-FAN מה שאמור להתאים את מהירות סיבובי המאווררים בהתאם לנתוני הטמפרטורה. אלא שבפועלה ברגע שאני מפעיל את הפונקציה הזו אכן המאוורר של המעבד יורד מ- 3000 RPM ל0 1500 RPM וזה הגיוני בטמ' מעבד של 31 מע'. הבעיה היא במאוורר המארז - מאוור שבא עם מארז COMUCASE ברגע שאני בוחר מתוך ה- PC PROBE את הופציית ה- Q-FAN המאוורר של המארז משתגע מפסיק לעבוד לחלוטין ! אח"כ קובץ למהירויות קטנות של 800 RPM לשניות בודדות ושוב חוזר חלילה. והתוכנית מדווחת על כשל במאורר המארז והטמפרטורות של המארז והמאוורר עולות מייד. ניסיתי להוריד תוכנה מהאתר …
-
- 12 תגובות
- 906 צפיות
-