עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ROEY--1,

שלום לכולם קניתי לא מזמן מחשב חדש כאשר הוא התחיל להרעיש ממש מהפעם הראשונה שהפעלתי אותו לאחורנה פתחתי אותו גילתי שזה לא מן האיורור של הספק או של המעבד (יחסית שקטים) אלה מן המאורר של המארז (גדול מאוד יחסית) אשר יושב מתחת לכונן הדיסקטים מלפנים (כאשר המארז סגור לא רואים אותו ) עכשיו..אין לי אוברקלוקינג במחשב...רציתי לשאול האם ניתן לבטל אותו ולנתק אותו לצמיתות.. בכלל לפי מה שהרגשתי כשפתחתי את המחשב שחוץ מלהכניס אליו הרבה אבק הוא לא תורם הרבה.. קראתי את ענייני השימון והניקוי של המאוררים אבל שוב פעם הוא ממהתחלה הרעיש כשהוא היה חדש לחלוטין כך שאני לא מאמין שזה בגלל זה...

• 8 תגובות
    • 800 צפיות
  2. יש לי עכבר אופטי עם לד אדום אני רוצה להחליף לכחול השאלה שלי זה האם יש סוגים מיוחדים של לדים שאני צריך לשים? או שכל לד רגיל בצבע כחול יתאים? ד"א יש לי את העכבר בידיוק הזה http://www.linkitch.dk/Guides/Mouse-mod/Mouse.htm ואני הולך לפעול לפני המדריך הזה אם למישהו יש משהו לתקן או להוסיף בבקשה להגיד תודה

• 8 תגובות
    • 597 צפיות
  3. Started by FTP,

יש לי כרטיס מסך Gecube 9550 ואני רוצה לצרוב לו ביוס חדש של 9700 או יותר גבוהה.. הזכרונות של הכרטיס הם של INFINEON. הכרטיס רץ עכשיו במהיות של 440 לליבה ו220 לזיכרון(הסטוק זה 325 לליבה ו195 לזיכרון) איזה ביוס אני יכול לצרוב לכרטיס שלי ואיך עושים את זה?

• 8 תגובות
    • 535 צפיות
  4. Started by explize,

פתחתי את הEASYTUNE והמחוון של המאוורר מעבד מראה אותו מסתובב על 740 RPM עם סימן אזהרה..המעבד עומד על 22 מעלות. והקרור מארז עומד על 36 מעלות שהמאווררים עובדים על 1100RPM 1)למה האזהרה? 2)זה בכלל תקין? 3) שאני מסובב את הפונטציומטר...אני לא מרגיש שהמאוורר מגדיל את הסיבובים בכלל? זה בגלל הSMARTFUN?? איך מבטלים את האופ' ואם זה בכלל מומלץ? (הכל עדין על סטוק)

• 8 תגובות
    • 615 צפיות
  5. Started by the_one23,

אהלן, אני די חדש בנושא הOC, קראתי כמה מאמרים בנושא בפורומים בארץ ובאתרים בחו"ל, וכשקבלתי לפני שבוע את המחשב החדש החלטתי לעשות לו OC קטן, המפרט שלי: E6750 לוח: GIGA GA-P35-DS3L זיכרון: OCZ 2GB 800HZ CLX PLATINUM 4-4-4-14 מארז+ספק: 120NM FAN+ Antec Sonata 3 + antec EArthWatts 500W קירור: סטוק... בינתיים עשיתי OC כזה : E6750@2.8GHZ על מתח סטוק, זיכרון:400MHZ@432 על מתח +0.2V ומחלק של 5:6 טמפרטורות: מנוחה 31-35, מאמץ: 50-52, עשיתי לו בדיקת מאמץ של שעה בOCCT ולא היו בעיות.. איך נראה לכם הOC בינתיים? יש מקום לשיפור? כמה שאלות: 50C .1 זו טמפרטורה גבוהה במאמץ? 2. יש תוכנת בדיקה אמינה/איכותית יותר מOCCT, אבל שלא לוקחת כך כך הרבה זמן לבדוק יציבות? 3.ושאלה אחרונה: מה התדר המקמסל…

• 8 תגובות
    • 637 צפיות
  6. Started by taotao,

כן זה נראה קצת אבל גם זה הגיע... חובב מכוניות ומחשבים החליט לעצמו למה לא לפרק את הטורבו מהאוטו (במקרה הזה מיצובישי אקליפס) ולהתקין אותו (לקירור כמובן) במחשב.. התוצאות לפניכם.. http://raktron.com/turbopc/ וזה כל הפרויקט.. http://raktron.com/turbopc/buildup.html אומנם זה לא כזה מעשי אבל רעיון נחמד.... ;D

• 8 תגובות
    • 892 צפיות
  7. התחלתי לבנות מיכל מים שיחליף את הסיר שלי אחרי שאני ימצא רדיאטור, אבל אני לא יכול לחליט איפה לעשות את הפיה לכניסת המים ואיפה ליציאה. ??? והנה קצת תמונות של מה שעשית עד כאן. החומר ממנו התחלטי, פרספקס בעובי 10 מ"מ. הברגה. בחרתי לעשות אחת הצלעות מאלומיניום משום שצד זה יהיה מול המאוורר הקדמי 120 מ"מ כך זה גם ישמש בתור קירור למים. עכשיו המיכל מלא במים ועומד לכמה ימים לבדיקת אטימות .

• 8 תגובות
    • 800 צפיות
  8. כרטיס המסך שלי:Device Description PCI Express x16: nVIDIA GeForce 8800 GTS + אוברקלוק לכרטיס יש את המאוורר שלו לא משהו מיוחד שאני שמתי... וכשאני מסתכל על חום הכרטיס בeverest זה מעלות של 40 ואפילו 50 לפעמים.. ואני רואה בeveresrt שהמאוורר של הכרטיס שלי עובד רק ב60% : Field Value GPU 1498 RPM (60%) עכשיו אני רוצה לדעת אם זה בעיה במאוורר או שזה המאפיינים שלו שאפשר לשנות שיהיו על 100% תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור! הנה תמונה שמראה את מצבי: http://img291.imageshack.us/my.php?image=sensorah0.png

• 8 תגובות
    • 807 צפיות
  9. Started by stingeR-,

מה עדיף? באס גבוהה יותר או או MHZ יותר גבוהה? בבאס 166 הוא כאילו עובד כמו מעבד 2700+ ובבאס 200 הוא עובד כאילו מעבד 2600+ , מה מומלץ יותר?

• 8 תגובות
    • 753 צפיות
  10. Started by romkush,

דגם המעבד: Intel Core2Duo E8400 3.00 GHz קירור למעבד: ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO דגם לוח-אם: Gigabyte EP43-DS3L דגם זכרונות: Kingston Value PC2-6400 800 MHz CL6 תדר מעבד : 3.60 GHz תדר 400 Mhz FSB תדר זכרונות : 800 MHz (ללא שינוי) מתח מעבד : (ללא שינוי) מתח זכרונות : (ללא שינוי) מכפלה: 9 (ללא שינוי) יחס זכרונות : 1:1 תזמונים: 6-6-6-18 (ללא שינוי) טמפ' מקסימלית במנוחה: 38C טמפ' מקסימלית במאמץ: 60C רשום על הלוח אם שהוא תומך בבאס מקסימלי של 400 אבל הבנתי שאפשר להעלות אותו גם מעל. הזיכרונות פשוטים ולכן מגבילים אותי. שווה לי להוריד את תדר הזכרונות ל-667 ולנסות להמשיך עם ה OC?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by giloman,

כשאני שם אותה על הVGA אני יכול שהי תיגע קצת על הGPU -הכל מרוח על הליבה אבל המעבד שסביב הוא גם רגיש למשחה כמו הלוח של הכרטיס ? אני מדבר על איפה שרשום ATI כעל הליבה ועל כל מה שבתוך המגן הלבן כעל המעבד ועל איפה שהצבע האדום כעל הלוח ...

• 8 תגובות
    • 800 צפיות
  12. Started by 10GaZ,

עשיתי OC אוטומטי בעזרת התוכנה שבאה עם הכרטיס. היא הגיעה ל621mhz בליבה ו786mhz בזיכרונות. (התדרים בסטוק הם 595mhz לליבה ו690 לזיכרון). לאחר מכן עשיתי את אפשרות Find Max Core בATi Tool (לאחר שהחזרתי את התדרים למקוריים בתוכנת הכרטיס), והוא התייצב יפה עד 624.38mhz (ליבה). לאחר בדיקת התלת מימד הוא בדק יציבות והכל היה בסדר, אך כמה שניות אחר כך אני מניח שהוא ניסה להעלות את התדר המסך הפך לשחור ואני ישר לחצתי על כפתור הריסט. רגע לפני כן הטמפ' היו: 57 לכרטיס, כ36 למעבד, כ45 מעלות בלוח אם (לא נעשה OC פרט לכרטיס). לא היה שום ריח שרוף ולא ריח. עכשיו המחשב נדלק לכשתי שניות ואז נכבה, ושוב מדליק את עצמו וכך הלאה בלופים, כאילו הוא עושה ריסט לעצמו. מה הבעיה?? איך אפשר לפתור אותה? :'(

• 8 תגובות
    • 601 צפיות
  13. יש לי מעבד 3ghz אינל פרסקוט עשיתי לו אובר ל3.2 ולכרטיס מסך לליבה 270/300 זכרונות 400/420 האם תהיה התחממות משמעותית במעלות??(אם כן אז כמה מעלות+-) תודה מראש לכל העוזרים!!!

• 8 תגובות
    • 606 צפיות
  14. Started by manticore,

יש לי את המאוורר הזה איך אני מנתק את הכפתור של המהירות מהמלבן ברזל שהוא מחובר עליו?

• 8 תגובות
    • 500 צפיות
  15. Started by Netanel16,

יש לי כרטיס geforce 7800GTX, העלתי לו את מהירויות שעון הליבה והזיכרון לאט לאט תוך כדי שאני עושה benchmark ב 3dmark06, הגעתי ל 494mhz core ו 1379mhz זיכרון (דיפולט זה 430mhz ו 1200mhz) עד שהתחלתי לראות artifacting והטמפרטורה בשיא המאמץ הגיעה ל 80~. הטמפרטורה במנוחה היא 47~.עכשיו במשחקים, למשל team fortress 2, הטמפרטורה לא עוברת את ה66~ בשיא המאמץ עם ה OC שעשיתי. השאלה שלי היא האם אני יכול בעצם להתייחס לטמפרטורה שיש במשחקים ולא לטמפרטורה הגבוהה מאוד שאני מקבל ב 3dmark? וככה אני אוכל להרים את המהירות של הכרטיס עוד יותר? אגב זה פעם ראשונה שלי שאני עושה OC, עשיתי פחות או יותר מה שצריך? (פעלתי לפי כל מיני מדריכים שמצאתי) יש לכם עצות? תודה

• 8 תגובות
    • 606 צפיות
  16. נגיד שאני מחבר את הפינים כמו שעשו במדריך לפתיחת מכפלה אבל הלוח שלי לא תומך בפתיחת מכפלה,כאילו אין אפשרות כזאת בביוס האם יש דרך אחרת לשנות אותה? תוכנה או משהו?

• 8 תגובות
    • 743 צפיות
  17. Started by chenrp,

http://www.lamir.co.il/product.asp?product=10146 איפה מחברים אותו?

• 8 תגובות
    • 697 צפיות
  18. למה אתם ממליצים תמיד לקחת את ה SF2 במקום הדלתא ב SLK800, כששניהם מרעישים בערך באותה מידה - ה SF2 ב 48db ב4800 RPM, והדלתא שבא בגירסאות האקסטרים מרעיש ב 52.5 dbl ב 5700 rpm?

• 8 תגובות
    • 563 צפיות
  19. Started by azr_nec,

הי חברים המארז כולל 2 מאוררים 12 : קידמי תחתון, ואחורי עליון. רק המאוורר הקידמי, נצפה בתוכנת speedfan, וכמובן מאוורר ה- CPU. המאוורר האחורי, מחובר באמצעות 3 פינים, ולא נצפה על ידי התוכנה. אין לי על הלוח חיבורים נוספים למאווררים. למישהו יש רעיון לפתרון אלגנטי לבעיה שלי?

• 8 תגובות
    • 854 צפיות
  20. Started by RT-PRO,

יש לי בתכנון אוברקלוק , אבל לפני זה אני רוצה לעשות קירור נכון במארז הוספתי מאווררים אבל זה לא הכי עוזר אז איך אתם ממליצים לסדר אותם ? הוספתי תמונה של הסידור שעשיתי אבל זה לא פועל הכי טוב....

• 8 תגובות
    • 650 צפיות
  21. Started by Sarm1x,

היי לכולם, אני צריך עזרה בלעשות OC למעבד אני כבר שיחקתי איתו קצת אבל אף פעם לא מצליח להגיע ליציבות מלאה. הכי נורמלי שהגעתי זה 4.2 עם 1.22-1.24 אבל עדיין המחשב פתאום עושה ריסטרטים באופן פתאומי ואקראי. אני לא מצליח להבין מאיפה בדיוק הבעיה? הבנתי גם שHASWELL לא כאלה חזקים בOC, אבל עדיין אני רואה הרבה תוצאות של אנשים שמגיעים ל4.4-4.6 איתו ואין לי מושג איך, כן אני מודע שכל CHIP מתנהג אחרת אבל עדיין אני אפילו לא הצלחתי להעלות את המערכת עם 1.25 ו4.3... הזכרונות מוגדרים לתדר של 1600 אם זה עוזר.. אשמח לעזרה בלהגיע לOC גבוה ככל האפשר ויציב כמובן תודה לכל העוזרים!!

• 8 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by Ozen,

טוב, החלטתי לנסות לעשות OC לכרטיס מסך שלי, הGeforce 6600GT של Gigabyte עם 256MB זיכרון GDDR3 - מהירות מעבד 500MHz. קראתי ברחבי הפורום שאי אפשר לשחרר עוד צינורות עיבוד לכרטיס הזה, דיי מבאס... זאת הפעם הראשונה שעשיתי את זה, ואני אפילו לא בטוח שסיימתי, אבל רציתי להראות לכם, ולקבל חוות דעת על מה שעשיתי: הצלחתי להעלות את המעבד ל570, ואת הזיכרון ל870 - שיחקתי OBLIVION כמה שעות עם המוניטור של RIVATUNER פתוח - זה באמת עבד על 570! הטמפ' הכי גבוהה של המעבד של הכ.מסך בכמה שעות על OBLIVION הגיע לאזור ה41 מעלות - זאת טמפ' טובה? - הכ.מסך מגיע עם קירור שקט SILENT PIPE 2, אני הוספתי מאוורר 80מ"מ על האזור של המעבד (סתם רעיון שעלה לי). מה אתם חושבים? כמה רחוק עוד אפשר\כדאי ללכת (אני ע…

• 8 תגובות
    • 610 צפיות
  23. הוא קרור הכי משתלם בתקציב שלו? הוא יתן ביצועים יותר טובים מסטוק? תודה

• 8 תגובות
    • 531 צפיות
  24. Started by Jack_g,

ראיתי ברשת כמה דגמים של הגוף קירור הזה slk800U slk800A מה ההבדל בין השניים ויש בכלל את ה EXTREME גם .

• 8 תגובות
    • 690 צפיות
  25. Started by Monstalicious,

אז ככה, קניתי 512 זכרון נוסף מחברה לא מוכרת, ג'נרי, מה שכן הוא נותן Cl 2.5 עכשיו, הבעייה היא שזכרון אחד עובד במהירות נמוכה יותר מ 200 הרץ , והמשחב נמצא באוברקלוק של 220 Fsb וזה מציג 189 Fsb למרות שכתוב ב Everest ששניהם pc3200. מה הבעייה ? איך אפשר לפתור את זה?

• 8 תגובות
    • 507 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.