עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by House M.D.,

שלום, ברשותי לוח אם GIGABYTE GA-945GCM-S2L . לוח אם פשוט מאוד עבד טוב כשנה וחצי , ועכשיו התחיל להתחמם בצ'יפסט. הבעיה בו שאין שום סנסור לטמפרטורה של ה NB אבל עדיין כשאני נוגע בו הוא רותח. אין לי מדחום שמתאים למדוד טמפרטורה שלו אבל הכרטיס מסך שלי כרגע 55 מעלות וכשאני נוגע בו אני מרגיש פחות חם מה NB (לפי מה שאני יודע טמפרטורה נורמאלית של צ'יפסט היא 40 מעלות) אני חווה קריסות של המחשב פעם ביומיים בערך ואני חושב שזה בגלל הצ'יפסט כי הרכיבים האחרים בסדר. יש לי מארז ג'נרי , אבל יש לי מאוורר אחד מאחורה אחד מקדימה ואחד בצד לדעתי זה אמור להספיק אבל עדיין הוא חם. מה אתם ממליצים לי לעשות איך לקרר אותו? קירור מיוחד לצ'יפסט לא בא בחשבון כי הוא תקוע בין הקירור של המעבד לכרטיס מסך ובמרווח …

• 8 תגובות
    • 978 צפיות
  2. Started by nim901,

הנה צרפתי כמה תמונות [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 565 צפיות
  3. Started by TheRedEye,

הכול תקין חוץ מזה שהוא נורא נורא חלש.. זה עדיין עוזר לקירור המארז?

• 8 תגובות
    • 766 צפיות
  4. Started by corefff,

איך הקירור ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL למעבד I5 2500?? אני אגב לא מתכוון לבצע OC למעבד, אם זה משנה משהו. תודה לכל מי שיגיב.

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. אני רוצה להכין VU-METTER לHD אני רוצה להכין אותו מבוסס על לדים אם מישהו יודע איפו אני מוצא כזה מדריך? ???

• 8 תגובות
    • 724 צפיות
  6. היי ,רציתי לדעת אם השימוש בכונסי אוויר נועד אך ורק להביא אוויר אל המעבד ישרות מהאוויר שמחוץ למארז או ,שאולי יישנם כונסים שמצליחים להשתמש בעקרון של צינור וונטורי על מנת להגדיל את מהירות האוויר הזורם על צלעות הקירור שעל המעבד. או שאולי העקרון לא יעבוד עם מאווררים סטנדרטים. בכל מקרה לא מצאתי התייחסות לשאלה באתר

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by BaraKulA,

אני רוצה לעצב את המארז . כדי להכין חלון אני חייב דרמל ? כי אני בטוח שזה יצא לי עקום יש לכם המלצות על בעלי מקצוע שיעשו לי את זה ? אם לא - אני אלך על מקדח כוס כדי ליצור חור למאוורר וזה הכל ... זה עוד משהו שאני יכול לעשות לבד . מה כדאי ?

• 8 תגובות
    • 763 צפיות
  8. אוקי קודם כל המעבד המדובר הוא PD915 2.8GHZ ובאס 200. העלתי את הבאס בהדרגה (בקפיצות של 20 ) בהתחלה 220 אח"כ 240 ואח"כ 260. ב260 נהיה לי את המסך הכחול אז הורדתי את הבאס ל250. כרגע אני על באס 250 ומהירות 3.5GHZ. מה עכשיו ? אני עם זיכרונות 533MHZ , אני צריך עכשיו להעלות מתחים או מה ? נ.ב. הרצתי כמה בדיקות עם SUPER PI של 1MB ויצא 40 שניות. עריכה: עוד כמה פרטים ששכחתי להגיד- המחשב זה המחשב השני שבמפרט (לוח אסרוק). ויש לי עוד שאלה קטנה, לפי הביוס אני יכול הגדיר את הבאס עד 340 שלפי המכפלה (14) זה 4760MHZ , זה אפשרי להגיע למהירות כזאת עם קירור אויר (במקרה שלי סטוק) ?

• 8 תגובות
    • 488 צפיות
  9. טוב אז ככה אני רוצה לעשות OC כבר עשיתי OC חלקי אבל הייתי רוצה לעשות אותו יותר מקצועי ואולי להגיע לרמות יותר גבוהות חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי כל משמצאתי היה על הבסיס ,בסיסי כזה. האם יש איזה אתר יותר מקצועי שמפרט יותר על איך לשחק אם ה voltage והסנכרון של הזכרונות.... and BTW ! i im now on OC 9x140=1260 Mhz וקיבלתי ב 3d2001 6500!!!!! במקום 5500 )) ואני אם א geforce 3ti 200 העלוב שלי! ו6500 זה מעולה אבל הייתי רוצה קצת יותר כי אני יודע שהמעבד שלי מסוגל ליותר.... הטמפ שלי עכשיו 47c אולי גם אתם תוכלו לעזור לי קצת יש לי לוח a7v 333 מעבד Tbird 1.1 זיכרונות micron 2700 256 twinmos 3200 512

• 8 תגובות
    • 853 צפיות
  10. Started by PART MAN,

יש לי לוח אם של PARTNER

• 8 תגובות
    • 495 צפיות
  11. Started by Vatos-Locos,

הייתי בבאס 125 (סטוק 100) החלטתי להמשיך להעלות, כמו שידוע לכם (או שלא) אני לא מעלה מתח, נשאר במתח מקור בקיצור העלתי ל130 הכל היה טוב ויפה, העלתי ל 140.. הוינדוס לא רצה להעלות, הורדתי ל 135.. סבבה יציב משם התחלתי להעלות לאט לאט עד שהגעתי ל137 (הכי גבוה שהמעבד נשאר יציב) ב138 בPRIME95 קפץ חלון כחול ועשה ריסט החזרתי ל137 הכל יציב וזה סבבה בקיצור לעניין בגלל שהרצתי אותו על 138 והוא הראה מסך כחול ובגלל שהוא היה על באס 140 לכמה שניות (רק עשה ריסט וחזרתי לביוס) האם זה גרם נזק כלשהו למעבד, או שזה עניין שולי ולא קרה שום דבר? תודה.

• 8 תגובות
    • 720 צפיות
  12. האם אפשר לשים חיישן חום בתוך המיכל של הקרור מים?? לפי מה שידוע לי הנוזל לא מוליך חשמל.

• 8 תגובות
    • 482 צפיות
  13. אני מתכנן לרכוש מערכת מבוססת I5 עם OC לצורך הפעלת תוכנות כבדות, לא למשחקים. הבעיה היא שאני גר באזור חם ,ללא מזגן והמאוורר שיש לא ממש עוזר. אני מתלבט איזה לוח יספיק לי לOC טוב ויציב 24/7 כולל להשאירו פועל בלילה. הלוחות הנ"ל: http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=1121 קונה משם... GIGABYTE GA-P55M-UD2 GIGABYTE GA-P55-US3L GIGABYTE GA-P55-UD3 GIGABYTE GA-P55M-UD4 הראשון והאחרון בעלי כ.מ מובנה ,ישפיע על פליטת חום ,ביצועים וכו'? יגזול זכרון מהמערכת? מה שאני רוצה לדעת זה איך כל המערכות ויסות המתח ,היט סינק ,קבלים וכו' שלהם ישפיעו ועד כמה כי נראה שיש שוני רב ביניהם ,במיוחד האחרון שנראה הכי טוב ל OC אבל יקר (התקציב שלי מוגבל...) פליטת החום והיציבות חשובים. …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום יש לי עכשיו מעבד amd athlon 64 3000+ ואני רוצה להחליף אותו בamd athlon 64 X2 3600+ או דגם מהיר יותר (3800/4200) בתקווה שזה ישפר בקצת את הביצועים של המחשב.... עכשיו אם אני יכול להעביר את הקירור של המעבד שלי למעבד שאני חושב לקנות(הקירור הוא קירור שבא עם המעבד הזה) לא תיהיה בעיות התחממויות? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 841 צפיות
  15. לפני כחודש משתמש בשם andrey12341 \ Suxoy פתח תרד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=233714.50 בו הוא החליט להפוך את הספק הגנרי שלו לפסיבי לאחר נסיונות רבים בהם הוסבר לו על סכנות העניין הוא המשיך בשלו ואמר שהוא הולך להלחים את הצלעות קירור לספק וחוזר עם תשובות אז אני הייתי סקרן איפה הוא נעלם ואיפה התוצאות ????? : (שרדתה?? המחשב שרד?? ;D )

• 8 תגובות
    • 659 צפיות
  16. ניסיתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי (xfx 7900gt rxtreme) מהירות ליבה 520 זיכרון 1500 ... את הזיכרון אני יכול להעלות בלי בעיה אבל את הליבה רק 15 נוספים . כל זה בקירור סטוק . אם אני אקנה קירור איכותי של זלמן לדוגמא זה יעזור ?

• 8 תגובות
    • 501 צפיות
  17. Started by ezx,

עשיתי אובר למעבד שלי יש לי אטלון 2800 עכשיו אני עומד על באס 204 מכפלה 11 עכשיו ברגע שאני מעלה ל 205 ומעלה יש לי הפרעות בסאונד בזמן הכתיבה הכרטיס קול שלי זה קריאטיב extige לוח msi delta ilsr כבר הישתגעתי מזה תעזרו לי לפתור תבעייה המציקה הזאת מצורפת תמונה של שעונים תודה לכול העונים [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 598 צפיות
  18. Started by the ultimate,

שלום לכולם. רציתי לדעת כיצד אני יכול לנקות את המחשב מאבק (בפנים), אבל ללא ספריי דחוס - נראה לי תמוה לקנות אוויר... : בכל מקרה, חשבתי על שואב אבק - הבעיה שהוא לא שואב כלום ??? מה עם מייבש שיער (על קור, לא חום)? ובכל מקרה, האם פשוט לא נוגעים בלוח, או ש...? אפשר הסבר כיצד לעשות את זה ? תודה..

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by squeal,

שלום לכם. רציתי לדעת האם הטמפרטורות שלי טובות [מעבד + לוח אם]. מעבד - Intel Pentium 4 , 3.0Ghz Prescott 1Mb Cache לוח אם - Intel Corporation D915GAV טמפ' מעבד: 45-48 במנוחה 55-57 במאמץ טמפ' לוח אם: 35-38 במנוחה 40-42 במאמץ אז האם הטמפ' שלי בסדר או לא? תודה מראש לעוזרים !

• 8 תגובות
    • 563 צפיות
  20. Started by AmitDanan,

יש לי את הקירור הבא, thermaltake blue orb silent 140mm cpu for 775. היום הוא התחיל לעשות רעש פתחתי את המארז ראיתי שאכן מדובר במאוורר של המעבד ניראה שהמאוורר יושב על מעיין מגנט כזה ומעט רופף ולכן הרעש כאשר הוא פוגע בגוף קירור ניסיתי לסדר את זה לבד בלי הצלחה, לשאלה שלי יש לי אחריות על המחשב אני יכולל ללכת רק עים הגוף קירור או שחייב לקחת את כל המחשב ועוד דבר יכול להיות שיראו שפתחתי את המארז יכול להיות שלא ירצו להחליף לי אותו? כרגע המחשב עובד בלי גוף קירור, המחשב נקנה בksp האים הם יעשו בעיות? בדף של האחריות ליד המאוורר של המעבד לא רשום כלום זאת אומרת שזה לכל החיים או שאין עליו בכלל אחריות?

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by GamesFreak,

היי! זה שוב אני. קיבלתי כסף מיום ההולדת אז החלטתי לעשות שידרוג קטן. התקציב הוא 1000 ש"ח. המפרט שלי הוא: לוח ECS( :-[) מעבד AMD Athlon XP 2400+ הארד דיסק של 40 גיגה(10 פנויים) זיכרון 256 MB DDR כרטיס מסך Radeon 7000 הערה: אני לא מעוניין לשדרג את כרטיס המסך! חשבתי על לקנות הארד דיסק נוסף של 40 גיגה, עוד 256MB DDR וגם Aerocool Extreme CPU Cooler. אני צריך קירור למעבד! אשמח אם תציעו לי אם כדאי לי וגם של איזה חברות הכי כדאי. תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 585 צפיות
  22. שלום, כבר במשך שנה המחשב שלי עושה את זה. המפרט שלי : כרטיס מסך : Albatron nVidia GeForce 8800GT 512MB מעבד : Intel C2D Dual Core 2.66 זכרונות : Corsair XMS2 2GB ספק + מארז : Compucase HEC BA19 + ספק 500W של TrueSilent או משהו כזה. לוח אם : Gigabyte GA-P35-DS3L מסך : LG 226WTQ המחשב לא עבר אוברקלוק ונוסף לו מאוורר קדמי לא מזמן. עכשיו לבעיה - כשאני נמצא הרבה זמן בתוך משחק מסויים (לצורך העניין - Crysis, Unreal Tournament 3, Team Fortress 2, Insurgency, World of Warcraft) ואפילו המצב מתדרדר לGTA San Andreas כשאני משחק במשחק - בד"כ חצי שעה בערך או קצת יותר, כשזה מגיע למקום עם אקשן או שיש גרפיקה קצת יותר חזקה שצריך לטפל בה המחשב פשוט קורס, המסך נכנס ל"Power Savi…

• 8 תגובות
    • 840 צפיות
  23. Started by bck,

שלום קניתי את הגוך קירור הזה לזיכרון הלוהט שלי. הבעיה שלי שאני לא יודע איך לחבר אותו לזיכרון , אין הוראות :'( :'( למישהו יש ניסיון או שהוא סתם יודע איך לחבר את הגוף על הזיכרון? תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Judas Iscariot,

שלום לכולם, ברשותי מחשב הנמצא במארז CoolerMaster 590 המכיל 2 מאווררי 120MM מקוריים. הבעיה? הוא מחמם. לא את עצמו, אלא את החדר. ישנו הבדל טמ' ברור מאוד בחדר כאשר המחשב דלוק וכאשר הוא כבוי - הדבר מפריע במיוחד בלילה(בטח עכשיו בקיץ...) ובעצם מונע ממני להשאיר את המחשב דלוק במהלך הלילה גם אם יש לי בכך צורך. השאלה היא - כיצד אני יכול לצמצם את השפעתו של המחשב על הטמ' בחדרי, מבלי להעלות את הטמ' במארז עצמו? תודה מראש לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם, אני מחפש מאורר שאיבה ופליטה למארז החדש. חשוב לי שיהיה שקט אך עדיין יציג ביצועי CFM טובים. העלות עד 180 שקל. האם כדאי להשקיע ב-NOCTUA או ב-SilentX? (כל מאורר בסביבות 100 שקל) תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 593 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.