עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקיי בהיטסינק שלי יש מאוורר בחיבור ללוח אם עובד איך לומר את זה לאט! אני מחבר אותו לספק עם כבל כזה והוא ניהיה טורנדו אבל הלוח אם מכבה את עצמו כ3 שניות לאחר ההדלקה וזה קורה בגלל שהלוח לא מזהה שמחובר מאוורר למעבד והוא נותן הוראה לכבות מידית בגלל סכנה, אני מעוניין לדעת איך אני יכול לעקוף את המערכת הזאת בביוס באיזה מדור ואיפה אפשרויות אני צריך לשנות כדי שהוא ימשיך לעבוד ולא יכבה גם כאין חיבור ישיר ללוח והוא לא מזהה מאוורר. תודה.

2. Started by yair_gobani,

מה אתם חושבים על הזכרון הנ"ל האם הוא טוב להמהרה 8) והאם הוא שווה 350 ש"ח

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  3. מחפש בלוק קירור נורמאלי למעבד I7, חשוב שלא יהיה יקר במיוחד. כבר התייאשתי מלחפש...

• 7 תגובות
    • 866 צפיות
  4. היי.. אני עם בעיה מאוד רצינית.. יש לי מחשב דיי ישן [amd sempron le1250 ו9400gt 1gb] וכשקניתי אותו לא כל כך הבנתי בדברים האלה.. אז בקיצור, לא ביקשתי להוסיף מאוורר כי אמרו לי שלא ממש צריך. המעלות : של הכ.מסך 64 במנוחה [אין מאוורר יש צלעות קירור, פשוט אין מאוורר] של המעבד 45-45-42 במאמץ המעבד מגיע ל49-51-48 [TMPIN0/1/2] והכ.מסך במאמץ מגיע ל 75 [יכול להגיע יותר תלוי איזה משחק אני משחק] וזה פשוט משגע אותי אני רואה אנשים עם כ.מסך 30 מעלות ומעבד 16 מעלות ואין לי מושג איך זה אפשרי.. אז, יש סיכון למחשב? אם יש סיכון תוכלו להמליץ לי על קירור טוב וזול [אני כרגע חוסך למחשב חדש אז.. ויקח לי הרבה זמן] תודה.

• 6 תגובות
    • 866 צפיות
  5. Started by ivry,

שלום במהלך ההתקנה של המחשב התברר שמוגן 3 לא יכנס בגלל גובה הזכרונות( VENGEACE) בחרתי במקום זאת את הנוקטואה שבא עם מאוור אחד מלמעלה שאלתי היא האם עשיתי בחירה טובה או טעות מרה המחשב הוא 3770K ולא מיועד לאובר אלא לעבודה מאומצת מאוד עם 16 גיגה זכרונות כרגע אודה

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  6. Started by lipact,

אני רוצה לקנות קירור מים אבל אני מפחד אני לא יודע בדיוק עם יש אפשרות לנזילה לא יודע איך זה עובד בדיוק רק שלא יהיה תקלה ויהרס לי החומרה המחשב על חום ממוצע של 60-65 בבקשה עצות

• 11 תגובות
    • 866 צפיות
  7. במידה ואין, בנוגע לקירור מים, קראתי מאמרים באתר פה דיי ישנים ונראה לי דברים השתנו קצת מאז. אין שום סיכוי שאני אבנה בעצמי מערכת קירור, חנויות עושות את זה? מה העלויות, והאם זה משתלם? (כלכלית, רעש, עבודת קירור) כל מה מערכות הקירור שראיתי היו מתוסבחות ומבולגנות, יש אולי כאלו יותר מסודרות? ניתן יהיה לסגור את המחשב כשכל הברדק נמצא בתוכו?

8. Started by sgsg,

יש לי דל 1520 כבר שנתיים בערך. מהיום הראשון המחשב היה די חם, אבל לא משהו מיוחד שבמעבדה יסכימו לפתוח את המחשב בשבילו. 55-65 מעלות במנוחה. לפני כשנה המחשב התחיל כל כך להתחמם בפעילות מאומצת עד שהמעבד היה מגיע ל- 98-100 מעלות והמחשב היה מכבה את עצמו. במעבדה (הידועה לשמצה) של דל בהתחלה אמרו שאין בעיה כי המחשב עובד כבר יומיים ולא נכבה, אבל אחרי שהדרכתי אותם להפעיל ORTHOS כדי לאמץ את המעבד הם השתכנעו וסידרו שם משהו... בערך. עכשיו שנה אחרי, שוב במאמץ (משחקים/פלאש וכו') המעבד מגיע ל- 98 מעלות, אבל הפעם הוא לא נכבה אלא פשוט מתחיל להעלות ולהוריד את מהירות המעבד: מ- 2 לסביבות 1.2GHZ, יורדות כמה מעלות ואז הוא חוזר ל- 2. הדבר הזה גורם ללאגים מעצבנים ביותר וזה בלי קשר לחום שיוצא מתוכו. …

• 4 תגובות
    • 866 צפיות
  9. Started by dima_s,

שלום! יש לי את הMUGEN II ואני רוצה לשים עליו עוד מאוורר. הבעיה שהפכתי את כל האינטרנת ואני לא מוצא בשום מקום את התפסנים שמחזיקים את המאוורר על גוף קירור. אם מישהו יודע באיזה אתר מוכרים אותם תנו לי לינק בבקשה. מדובר בפריט הזה: http://www.scythe-usa.com/product/acc/053/scy12fc_detail.html

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  10. שלום לפורום! בעקבות עצות שלכם וקריאה באתר המעולה www.buildsilentpc.com החלטתי לקנות אוורור שקט שאוכל למען השם לישון בלילה עם מחשב דלוק! אני קונה את המאוורר הזה שהוא כאמור ממש שקט : 25 דציבל ! אז קודם כל - האם מאוורר זה טוב? יש עליו עוד המלצות? דבר שני - 30000 שעות - למה הכוונה? 30000 שעות עבודה או 30000 שעות רגילות (שאלה טיפשית אבל רצוי לדעת). האם מאוורר זה אמין? ולשאלה החשובה : כמה כאלה לקנות? אם אני לא טועה יש לי רק מאוורר אחד למארז . שמתי את היד והרגשתי רק אחד נושב ואילו יש עוד אחד שהוא של ספק כוח שאליו נגיע מיד . הבעיה היא שאני לא יודע אם אחד מספיק ואני לא יודע איך לדעת אם יש לי חלקות לעוד מאווררים כאלה. והאם עוד מאוורר יגדיל את הרעש וכבר לא יהיה בסה'כ 25 דציבל ? טו…

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  11. Started by fox116,

אני רוצה להפוך אותו ל 5500 יש לי עליו קירור טוב הוספתי לו מאורר גדול וחזק.... אני יודע שהוא מעפן אז אל תתחילו להתלהב עלי חחחח ואם אפשר הסבר קצת איך אני מריץ תפקודות של הביוס [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 866 צפיות
  12. Started by BoJlk,

שלום רב לכולם. קיבלתי את הכרטיס מסך ATI Radeon X1800GTO של Connect3D ונדהמתי מכמות הרעש שהוא עושה והמשקל העצום. אני לא בטוח אם יש לו בקרת שליטה אוטומתי על מהירות המאורר של הכרטיס. ראיתי שהכרטיס אמור להגיע לטמפ' של 69 מעלות! שזה מטורף ואני לא רגיל גם לטמפ' כזאת. אני מחפש פתרונות קירור לפי כמות הרעש (פחות יותר טוב) ובקרת שליטה כלשהי. האם פתרון fanless של ThermalTake יכול להיות טוב מספיק? ולמשהו יש יצרים שחושבים שקירור זכרון זה לא רלוונטי Arctic-Cooling NV Silencer 5 REV2

• 18 תגובות
    • 866 צפיות
  13. Started by segev22,

ככה לפי מה שקראתי במאמרים שפה ובהודעות ממולץ להשתמש בחומר שיש בו בין 70 ל-90 אחוז אלכוהול(אין לי מושג מאיפה משיגים כזה חומר). לי יש חומר שנקרא "תרסיס לניקוי והגנת מגעים" או בשפה הצבאית שלו "קונטקט" (אני טכנאי בחיל התקשוב) החומר הזה ממיס כמעט כל לכלוך שקיים ומנקה ממש טוב את כל החלקים האלקטרונים, רציתי לדעת אם מומלץ להשתמש איתו גם לניקוי גריז טרמי מעל המעבד? ???

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  14. המחשב מפעיל מחדש באמצע משחק, הפעלתי את ה hardware monitoring של ה-riva tuner אבל הוא הפעיל מחדש אז זה לא ממש מראה לי לאיזה טמפרטורה זה מגיע. וזה דווקא לא משחק כ"כ כבד (need for speed pro street) למרות שזה קרה לי ב call of duty 4, אבל זה קורה יותר בNFS. כשהעברתי את המאוורר ל100% זה לא קרה. משום מה נראה לי שהמאוורר לא מגביר את המהירות שלו כשהטמפ' עולה, זה לא נשמע ככה, כשהוא ב100% שומעים אותו ברור, הוא טיפה רועש. השאלה איך אני בוחר את השליטה שלו. כלומר, באיזה טמפ הוא יעלה את המהירות של המאוורר. ואולי ההפעלה מחדש באמצע המשחק אינה קשורה לטמפ'.. תודה מראש על כל עזרה שתהיה. אה והכי חשוב הטמפ'. שמעתי שאצל אחרים זה 80מעלות בסטנדרט, ושזה סביר וניתן לפעול ככה. אצלי זה ממש לא ככ…

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  15. Started by barak350,

כמשתמע מהכותרת, אני מחפש קירור למעבד Q6600. אני ממש לא עושה OC ופשוט רוצה להחליף את הקירור המקורי הרועש. לכן כל קירור בטווח של 70-80 ש"ח שיעיל לפחות כמו הקירור סטוק רק ללא אפקט הרעש יתקבל בברכה.

• 13 תגובות
    • 866 צפיות
  16. Started by oron_s,

שבוע שעבר התקנתי את ה-TUNIQ. בפעם הראשונה התקנתי אותו שהמאוורר עובד מלמעלה למטה, אחרי ההתקנה הטמפ' לא ירדו והחלטתי להתקין אותו מחדש. בעת ההתקנה מחדש שמתי לב שכנראה לא חיזקתי אותו מספיק אבל בגלל שהייתי עייף התקנתי אותו הפוך (המאורר לוקח אוויר מימין לשמאל) אחרי שסגרתי את הכל הפעלתי את המחשב וראיתי שיפור בטמפ' אבל עדיין נראה לי שהטמפ' יחסית גבוהה. עוד משהו מוזר הוא שאין הבדל בטמפ' בין שהמאורר על הכי גבוה לבין הכי נמוך... למישהו יש רעיון ? האם זה משנה לאיזה כיוון הTUNIQ מותקן?

• 17 תגובות
    • 866 צפיות
  17. Started by mt_nro,

שלום! רציתי לדעת מה הקירור הכי שקט שאפשר להשיג ב100 שקל (יש חיה כזאת?) למעבד פנטיום 4 (פרסקוט אם זה משנה) תודה לעוזרים!

• 14 תגובות
    • 866 צפיות
  18. Started by silky,

שלום לכולם, חג שמח!! רכשתי שבוע שעבר את הכרטיס שבכותרת, שבא עם שני מאוורים. המאוורים פועלים ב 100%(כך אני חושב) כל הזמן, ואני שואל כיצד אני יכול להגיד להם לנוח כשאני לא משחק במשחק? ניסיתי: RIVATUNER, אך אני יכול רק לשנות את המהירות שלהם ב 3D GAMES(לא אכפת לי שירצוצו על פול שאני מפוצץ קוריאנים/חייזרים/ערבים ממדינה שהמציאו). בדרייברים: NTUNE, אין אפשרות, רק לנטר. אודה מאוד לעוזרים בנושא!

• 10 תגובות
    • 865 צפיות
  19. או שטי.אמ.אס לא עשו את הoc שהבטיחו, או שאני סתום ותיראו את הטמפ'.. הן לא גבוהות מידי?! (קירור BT במארז P150)!

• 13 תגובות
    • 865 צפיות
  20. Started by ביז'ו המוס,

אם קירור STOCK של ספייר http://www.members.lycos.co.uk/misterbla/orr/3d%20mark.JPG http://www.members.lycos.co.uk/misterbla/orr/untitled.JPG

• 14 תגובות
    • 865 צפיות
  21. Started by mrsph666,

שלום, , אני חדש בפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי כאן! אז ככה, יש לי מעבד Intel Pentium 4 2.6GHz Hyper-Threading וברצוני לבצע אוברקלוק ולעשות אותו שיהיה 3 או 3.2GHZ... מספר שאלות: 1. איזה מאוור כדאי? אחד שיקרר מספיק טוב - ולא קירור מים... 2. האם ה HT פוגע בביצועים במשחקים? 3. איזו טמפרטורה מומלצת למעבד שלי? תודה, והמשך יום טוב!

• 7 תגובות
    • 865 צפיות
  22. Started by Yaron-Cohen,

אז חשבתי לקנות אותו..! http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm ולהוציא את המאורר הלבן...ולקנות את זה http://www.thermaltake.com/dcfans/35drivebay/a2002.htm ולשים את 2 מאוררי ה90mm...שאלה המפרט שלהם.. Fan Dimension 90x90x25 mm Rated Voltage 12V Started Voltage 7V Rated Current 0.25 A Power Input 3.00 W FAN Speed 1300±200 R.P.M~ 3000±10% R.P.M MAX. Air Pressure 4.3mmH2O Max. Air Flow 64.42CFM Noise 17 dBA at 1300 RPM~ 36.5 dBA at 3000 RPM Bearing Type Sleeve Life Expectation 30,000 Hours Connector 4 Pin אתם אומרים שזה טוב??..או שלא שווה להשקיע ככה בקירור.... שזה יוצא ביחד 350 שח ככה...

• 17 תגובות
    • 865 צפיות
  23. החלטתי ללכת על הפרויקט של לבנות בלוק ולא לקנות. התכנון הוא כניסה במרכז ושתי יציאות בצדדים. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם המידות שבחרתי יהיו טובות לסוקטים 478, 754 ו-939 בהנחה שהפרספקס מעל יהיה מה שישתנה בהתאם לחורים של כל סוקט? 2. האם העיצוב טוב או שכדאי להוריד/להוסיף צלע, להגדיל/להקטין את הצלעות המרכזיות, לשנות את הרווחים ביניהן, להסיר את הצלע האמצעית מהמרכז או בכלל הסידור שלהן? 3. עובי הבסיס הוא 3 מ"מ וגובה תעלות המים הוא ס"מ1 זה בסדר או שצריך פחות/יותר? עוד הערות והצעות ייעול יתקבלו בברכה, תודה לכולם! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 9 תגובות
    • 865 צפיות
  24. ב www.2cooltek.com מוכרים את AX-7 עם מאוורר שקט מאוד 21 דציבילים שזה אפילו פחות מהמאווררים של אינטל....... אומנם לאוברקלוקרים זה לא מספיק אבל למשתמש שרוצה שקט זה ממש מעולה. אפילו לא חייבים לתת לו אשראי, אפשר לשלוח כסף מזומן/צ'ק ואז הוא יישלח לכם את זה לארץ.....

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  25. אז ככה יש לי כרטיס מסך GeForce mx 400 64mb וברצוני לעשות לו OC לאחר OC מוצלח למעבד קראתי את המדריך באתר - וראיתי שאם כרטיס פחות טוב משלי הגיעו לאחלה ביצועים ! אז קודם כל - אני רוצה לקנות את המוצרים הבאים את זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=788 ואת זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=736 ואז להתחיל אם ה - OC אם אני יקנה את המוצרים הנ"ל אני ירגיש שיפור משמעותי לאחר OC ? או שאני לא יצליח להגיע רחוק ?

• 9 תגובות
    • 865 צפיות

דיונים חדשים בפורומים