אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד Amd Atholn 64 3500+ Vince איזה קירור אתם אומרים שעליי לבחור מבין השניים ? Thermaltake BigTyphoon או Thermalright XP-120+Smartcase II 120mm ???
-
- 8 תגובות
- 913 צפיות
-
-
העליתי את המתח מ- 1.25 ל- 1.36 וולט, הורדתי את המחלק מ- 12.5 ל- 12, והעליתי את הFSB מ 200 ל- 300MHz. הקפיצה ל- 3.6GHz הייתה מתבקשת, אבל CPU-Z מראה שביצועי ה FSB האפקטיבי עלו מ-800 ל- 1200MHz.. מה שהפתיעה אותי מאוד. כי קראתי שהלוח שלי, GA-73-PVM-S2H, לא תומך בשליטה במתח הזכרונות ואילו המכפלה הגבוהה עם ה-FSB הנמוך אמורים עקרונית להגביל את מהירות הזכרונות, כמו שמישהו כבר כתב וקיבל כאן. אבל בפועל העליתי גם את מהירות המעבד וגם מהירות הזכרונות - מה שבא לידי ביטוי בפועל בהעלאת הציון ש MS7 נתן למעבד - עלה מ 6.0 ל- 6.8 ולזכרונות- עלה ומ 5.9 ל- 6.8. OCCT אומר שבינתיים הכל יציב, עם טמפרטורות מאמץ של 65-71 מעלות, ומנוחה של 50-60 מעלות. האם העלאת ה FSB היא סוג של מזל של מתחילים…
-
- 4 תגובות
- 913 צפיות
-
-
האם הרמת התדר מעל הסטוק עלולה לגרום נזק ממשי למחשב או שבמקרה הכי גרוע הוא רק ייתקע?
-
- 14 תגובות
- 913 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, ניסיתי למצוא את החיווי על טמפרטורה באוורסט אבל התוכנה בכלל לא מזהה את ה- X1950PRO שלי. Field Value Sensor Properties Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h) Temperatures CPU 16 °C (61 °F) Aux 25 °C (77 °F) WDC WD1600AAJS-00PSA0 46 °C (115 °F) Cooling Fans CPU 2755 RPM Power Supply 7670 RPM Voltage Values CPU Core 2.29 V +2.5 V 2.70 V +3.3 V 3.12 V +5 V 4.81 V +12 V 11.84 V +5 V Standby 4.68 V VBAT Battery 3.12 V Debug Info F F5 FF 58 Debug Info T 25 251 16 Debug Info V 8F A9 C3 B3 B9 41 3B (77) מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה? נקודה נוספת: בעץ מצד שמאל בתוכנה, תחת ראש התפריט "Display" -> "GPU" לא מופיע מידע כלל, כאילו הוא איננו מזהה את הכרטיס מסך. מישהו י…
-
- 12 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אוקיי, יש לי את הקריסטל כבר הרבה זמן, ולפני כמה חודשים נשברה לו כנף אחת... בעקבות השבר, הרעש העצום שלו גדל אפילו עוד יותר... חשבתי על 2 פתרונות: 1. לקנות את הכרום אורב ולהחליף מנוע כפי שמתואר במדריך שבאתר. e-Pit@m אמר שהמנוע הזה לא מרעיש כמו הקודם. 2. לקנות את Ventec IceBerg ולשלוח את הקריסטל לעזאזל... אז 2 שאלות: 1. מה יותר טוב - הקריסטל (לא אחרי מוד) או האייסברג? 2. מה מבין האופציות שלמעלה כדאי לי לעשות? נ.ב. הכרום אורב עולה כ-50 שקל, לעומת 75 לאייסברג... תודה
-
- 9 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב עם לוח GA-8IK1100. http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1631 המאוורר של הצ'יפסט ממש רועש ואני חייב להחליף אותו. אני לא יודע לאיזה קירור להחליף. אני לא יודע מה מתאים ומה טוב. אני חייב קירור שקט. תודה
-
- 12 תגובות
- 913 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של סאמסונג דגם N102S עם מעבד אינטל אטום (אבל שידרגתי את הRAM ל4 ג"ב) עם BIOS של סאמסונג, רציתי לדעת אם אפשר בכלל לבצע אוברקלוקינג כל שהוא למעבד ואולי גם לכרטיס המסך, ואם כן איך (הבעיה שהBIOS שונה ולכן המדריכים הרגילים לא עוזרים) אני חדש בתחום אז אני אודה על כל עזרה. והנה כל הפרטים [ATTACH=CONFIG]2972[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2973[/ATTACH]
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-
-
אני חושב על קניית phase change. אין בעיה של תקציב אבל עדיף שהוא יהיה יחסית קטן ולא ענק והכי חשוב אמין. אם אתם יכולים להביא לי קישור לאיזה מוצר (גם מחו"ל אני יכול להזמין) זה יהיה מצוין. תודה.
-
- 14 תגובות
- 913 צפיות
-
-
http://www.vr-zone.com/?i=3437&s=4 :coolman:
-
- 14 תגובות
- 913 צפיות
-
-
תכננתי לרכוש גוף קירור למעבד ואז שמתי לב באתרים שונים שיש בעיה מיוחדת עם לוח האם שלי (ABIT IP35-E) עקב הגובה של גוף הקירור של הציפסט,ושאפילו הfreezer 7 pro לא נכנס בו,השאלה שלי היא כזו,האם ניתן להחליף קירור לציפסט,או לפחות לחתוך חלק ממנו כדי שהגוף יכנס? הנה סרטון של בחור עם הלוח שלי עם הבעיה:
-
- 4 תגובות
- 913 צפיות
-
-
מה המוד נותן? מה כל כך טוב בו? ואיזה חומרים צריכים למוד? ואיך מבצעים אותו?
-
- 13 תגובות
- 913 צפיות
-
-
נראה לי שמצאתי את המאוורר 80 מ"מ הכי משתלם שיש... http://www.tr2tt.com/products/coolers/m6se/m6se.htm אומנם הוא מגיע כמאוורר למעבד עם גוף קירור אבל המחיר שלו הוא כמו של מאוורר רגיל - כ 60 ש"ח. זורק 32.4 CFM ברעש של 21 DBA שזה שקט מאוד... האם מישהו מכיר מאוורר 80 מ"מ שזורק יותר באותה כמות רעש?
-
- 15 תגובות
- 913 צפיות
-
-
למישהו כאן יש את התוכנה EasyTune 4 על דיסק מקורי שהוא קיבל עם הלוח אם ומוכן לשתף אותנו בה כי לא נראה לי שבאתר של גיגהבייט התוכנה מלאה. מישהו?? נ.ב. התוכנה הזאת משנה את הFSB בביוס!!! תודה
-
- 7 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום, זה המפרט שאני רוצה לקנות, אני רוצה לעשות OC בסיסי של 4- 4.3 גיגה הרץ עם העלת מתח קטנה (כי הלוח לא מצטיין בהנדסת חשמל לפי מה שהנתי ) הOC יהיה 24/7.... המארז יהיה CM 922 מה אתם אומרים ? יש צורך לשנות משהו ? [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 3- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪1209[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 כמות: 1 מחיר: ₪287[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Reta…
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
טוב ככה, לפני כמה ימים מת לי הספק כוח אז פתחתי אותו והוצאתי ממנו את המאורר עכשיו המאורר היה מחובר ע"י 2 חוטים (אדום ושחור) שהיו מולחמים למקום כלשהו בספק (הלוח הזה עם הרכיבים והכל) עכשיו הוצאתי את המאורר ע"י משיכה פשוטה של החוטים והכול בסדר אבל יש לי בעיה קטנה, אני לא יודע איך לחבר את המאורר לחשמל כי אין לו חיבור של מולקס כזה וגם אין לו חיבור שמתחבר ללוח אם (כמו מאורר למעבד למשל) אז איך אני אמור לחבר אותו? (אם אפשר תתנו דרך כלשהי שלא תתפוס מחבר על הלוח אם כי אין לי פנוי וגם עדיף שלא יתפוס מחבר מולקס,אפילו שזה לא קריטי)
-
- 11 תגובות
- 912 צפיות
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=HgGaEZjb5Ls נו, זה מתבקש ...
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני עשיתי OC למעבד שלי Q6600 לתדר 3200 לפי מדריכים שמצאתי וגם ראיתי ביוטוב איך לעשות את זה. מהתחלה חשבתי לא לגעת במתח, אבל זה נפל לי בבדיקה של prime95 אחרי שעה וחצי, אז העלתי מתח ל1.325 והרצתי prime 95 שוב למשך 24 שעות והכל היה יציב. עכשיו השאלה: זה אמור להשאר בתדר הזה כל הזמן אן שיש אפשרות כמו שהיה קודם שכשמעבד לא במאמץ הוא מוריד תדר עבודה שלו. וכמו שהבנתי זה קשור לאופציה של EIST שאיכשהו נעלמה לי מהגדרות בBIOS, לא נמצאת באותו מקום שהיתה קודם. אם כבר פתחתי נושא, אז תאשרו לי בבקשה שעשיתי הכל נכון והכל תקין. בעיקרון טמפרטורות לא ממש השתנו מסטוק. היה 33, עכשיו 35, במאמץ היה כ62, עכשיו כ65. VID-1.300 VCORE-1.312 שבמאמץ יורד ל1.296. זכרונות הם מסוג CL4 ב2.1V, אז ג…
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי מחשב בתצורת HTPC (מארז LANBOZ של TT). מעבד QUAD . לוח ASUS P5K-MV כרטיס מסך SAPPHIRE 2600PRO 512 MB עכשיו אני בבעיה רצינית הלוח יושב בתצורה כזו שהמעבד מתחת לספק והקירור STOCK (גובה חמש ס"מ בערך) רחוק ב3-4 ס"מ מתחתית הספק. המארז יחסית קטן והקירור סטוק כמעט יושב בדופן. הייתי בנועה ולא היו מספיק קירורי מעבד במלאי כך שלא יכולנו לבדוק. כרגע הוא המעבד נע בין 58-62 אחרי שלוש שעות של צפייה בתוכן HD. אני חושש לעלות משחקים שלא יגרם נזק. מישהו מכיר איזה קירור טוב נמוך ולפחות במימדים של קירור ה STOCK שיכול להוריד לי את הטמפ משמעותית? לא משנה המחיר,אני לא רוצה בעיות חום. אני אנסה לעלות תמונות של איך הכל נראה בפנים. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
סוף סוף ... ;D קיבלתי אותו לפני כשעתיים ... מכיוון שהוולקנו מותאם גם לפנטיום 4 וגם לאת'לון XP , הוא מגיע עם שני סוגי קליפסים .לקחתי את הקליפ המתאים - של האת'לון (יש לי פנטיום 3) וחיברתי אותו לוולקנו . למרבה הפתעתי , כאשר נסיתי להכניס אותו למקומו , סירב הנ"ל בכל תוקף , בדקתי וגילתי שהבעייה היא בלוח-אם - יש קבל קטן שלא מאפשר לכל התופסן להיכנס . לאחר כ5 דקות של חשיבה מאומצת החלטתי לחתוך את החלק שנוגע בקבל . רק לאחר שחתכתי את חלק המתכת הקטן , הואיל בטובו ההיט-סינק להתיישב על המעבד שלי . המעבד עכשיו בטמפ' של 30 מעלות (לאחר שני בנצ'ים ומשחק קטן) ובOC ל900 מה"צ . כרגע המהירות מכוונת לMedium אבל לא נראה לי שתהיה בעיה כאשר אעביר אותו לLow. מבחינת רעש , המאוורר עושה רעש בדרגה ב…
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי! אני מתכנן לרכוש דרמל או איך שאתם קוראים למכשיר(לא למותג). אני רוצה לקנות זול יחסית ושיהיה הכי טוב לאותו תקציב... כוון שאני לא ממש מנוסה אני רוצה לדעת שתתנו לי המלצה ממקודת(עד הפרט האחרון), בדיוק מה הכי כדאי לקנות. אני בעיקר רוצה לעבוד עם הכל, מתכת, פלסטיק, פרספקט,עץ וכל חומר אחר, וגם מומלץ שתגידו לי איפה אפשר לקנות. תודה למגיבים....
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
הבנתי מהאתר שלהם שאפשר לקבל OC בחינם של עד 40% מהמהירות סטוק אם קונים שם מערכת שלמה. למישהו כאן יש ניסיון עם זה? הם מוודאים שהכל פועל פיקס אחרי הOC/לוקחים אחריות במידה וקורה משהו לאחד החלקים?
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אתם מכרים את הקירור הזה להרד דיסק:ICYDock MB122 Aluminum/Plastic UATA 133 Mobie Rack, LCD, ואים לא אז תציאו לי אחד טוב
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום, ה-UPS שלי מאוכסן בתוך ארון סגור, ביחד עם הראוטר והסאב וופר. טמפרטורת הUPS מגיעה לכ-40 מעלות כשהארון סגור ול-35 כשהוא פתוח. לארון פתח אוורור 6*25 אבל אין זרימת אוויר. אני מעוניין להתקין מאוורר צמוד לפתח הזה. האם להתקין בתצורת יניקה או פליטת אוויר? מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מאוורר קטן שכזה שמתחבר לשקע הביתי? תודה, דובי
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני מקבל מסכים כחולים כל הזמן, אני עומד על OC של 4.05 יציב, עבר שעתיים בOCCT ושעתיים בP95 ו5 לופים בסופר PI הינה CPUZ : הרצתי את RegistryBooster מצא לי מעל 1000 שגיאות, תקינתי אותם . הBSOD האחרון : שגיאה : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0X20000002, 0X0000001C, 0X00000000, 0X804E2B79 אני לא מקבל שגיאות על קבצים ספציפיים חוץ מפעם אחת שקיבלתי שגיאה על שתי קבצים בעלי שם זהה. שמם הוא RtkHDAud.sys בדקתי, וזה אותו קובץ, הם אותו גודל והם במקומות שונים . סרקתי את גוגל ומצאתי כל מיני תוצאות כגון בעיות בזכרונות, במעבד ובכלל יציבות המערכת . המליצו שם לעשת בדיקות בתוכנות OCCT, SUPER PI, PRIME95, ועוד תוכנה אחת לבדיקת הזכרונות, הורדתי אותה ולא הצלחתי לתפעל אותה . אם …
-
- 13 תגובות
- 912 צפיות
-