עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by spike_staff,

שלום אנשים! יש לי מעבד Q9550 וזכרונות CORSAIR XMS2 2X2GB 1066MHZ עשיתי אוברקלוק למעבד 3.70GHZ וזכרונות על 1050 MHZ. ניכנסתי לEVEREST וראיתי את התוצאות הבאות עבור זיכרונות READ10135 WRITE 9827 COPY 8763 LATENCY 49.8 . החלתטי ללכת עוד צעד קדיה והצלחתי להגיע לתדר של 3.88GHZ במעבד ו1096MHZ בזכרונות. אבל הפעם כשנכנסתי לאוורסט הביצועים היו יותר נמוכים! READ 9672 WRITE 9253 COPY7672 LATENCY 71.2 עכשיו אני לא מבין למה עם תדרים יותר גבוהים אני מקבל ביצועים נמוכים יותר? ד"א גם ב-3D MARK אני מקבל פחות עם OC יותר גבוה. אני רוצה לציין גם שבשני המקרים בדקתי את יציבות האוברקלוק ע"י PRIME 95 גרסה25.9 במשך 12שעות כמעט. ה-TIMINGים בשני המקרים היו 5-5-5-15. לוח אם STRIKER II FORMULA.

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  2. Started by zivM,

יש ברשותי ביג טייפון. עם מאוורר לד כחול שהחלפתי לטרמלטייק טנדבליידר-שהוא די מרעיש ובזמן האחרון הוא מאבד כוח לבד-פתאום מ2100 הוא 1200 סל"ד בלבד.. החשמל בסדר והכול בסדר סתם ככה פתאום ההארד קאנו 13 מצפצף מאוורר 2 (הביגטייפון) ירד למהירות מתחת ל1000. בקיצור-אני מעוניין להחליפו. חשבתי על הסמארטפן של טרמלטייק אבל כשהם על 3500-4500 סל"ד אומנם הם מכניסים המון אוויר (ואיתו המון אבק) אבל רועשים ברמות מטורפות. על 2500 זה כבר מתחיל להיות בלתי נסבל. חשבתי אולי על מאוורר UV נחמד שיעשה את העבודה מצויין שקט במיוחד הכי חשוב ועם CFM מכובד... חשבתי על קולר מסטר אבל 1200 סל"ד בלבד-כנל ANTEC וכל דומיו... אין משהו רציני חוץ מטרמלטייק. חשוב לציין שאני מעוניין במאוורר עם לד או UV בלבד ולא מאוורר…

• 14 תגובות
    • 868 צפיות
  3. Started by EagleX,

היי, אשמח אם תמליצו לי על מאורר לAMD 64 3000 S754, עם thermalright xp90, במקום הVANTEC טורנדו "השקט" שיש לי עכשיו. תודה.

• 11 תגובות
    • 868 צפיות
  4. לפני כמה חודשים קניתי מחשב שהורכב במארז COMPUCASE 6A21 ובאו איתו שני מאווררי 12 ס"מ אחד קידמי למטה ואחד אחורי... האמת שהתחיל להמאס לי מהם... קנף אחת במאוורר ההקידמי נשברה והוא בקושי מכניס אוויר למארז (גם לפני שהקנף שלו נשברה העוצמה שלו הייתה חלשה אולי מפני שהוא מחובר ללוח אם ולא לספק.. אבל אני לא רואה אפשרות לשנות את החיבור לספק) והמאורר האחורי מוציא אוויר אבל מאוד מרעיש. הייתי רוצה המצלצה מכם על שני מאווררים טובים.. ממולץ עד 100 שקל או 120 גג. ללא לדים ושטויות. (חשבתי על TT או AC) תודה.

• 16 תגובות
    • 868 צפיות
  5. Started by omerha,

בלי התחשבות במחיר , האם יש תחרות בניהם ?

• 8 תגובות
    • 868 צפיות
  6. Started by SerpentMage,

אני ביצעתי חיפוש לגבי זה פה בפורומים והיה לי קשה לקבל החלטה: אני מתכנן OC צנוע לבאס של עד 340Mhz, לא יותר, למערכת עם E6600. לדעתכם הלוח יעמוד בזה?

• 16 תגובות
    • 868 צפיות
  7. Started by genia,

/

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  8. Started by m.l,

הרצתי את המעבד שלי (3.0GHZ סוקט 478).....הרצתי אותו ב100 אחוז למשך 20 דקות....החום שלי הגיע ל- חום מעבד: 58 מעלות... חום לוח אם: 35 מעלות. חום דיסק קשיח: 32 מעלות... ברגע שהפסקתי את ההרצה החום ירד במהירות מטורפת של ממש דקה לטמפרטורה של 45 ואחרי 2-3 דקות ירד חזרה ל38-40... הקירור שלי במארז הוא טוב או שיש משהו לשפר...משום מה ניראה לי חם מידיי ל20 דקות במאמץ מלא....

• 11 תגובות
    • 868 צפיות
  9. כשאני מעלה את ה- CPU host frequency, זה משפיע גם על ה-memory frequency, לדוגמא שהעלתי את הבאס מ-133 ל-140 זה העלה לי את הבאס של הזכרונות ל-350 במקום 333, ככה זה צריך להיות? ויש לי את הדבר הזה שאני חושב שזה נעילת ה-AGP ו-PCI, כי כתוב לי PCI/AGP frequency 33/66, זאת הנעילה?

• 11 תגובות
    • 868 צפיות
  10. מאוורר מארז פשוט,,, אני רוצה לסובב אותו יותר מהר איך?

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  11. מערכת קירור מיים מסוג Thermaltake AquariusII ברוב הביקורות שקראתי היא נחשבת למערכת מצויינת מה דעתכם ?

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  12. יש לי מחשב ישן עם מעבד פנטיום 2 266 mhz ו כשה אני עושה לו אוורקלוק ל בואו נגיד 300 מגההרץ הוא עובד יותר לאט ו ב 350 הוא פשוט נתקע למה זה???

• 11 תגובות
    • 868 צפיות
  13. ברשותי כרטיס geforce 3 v8200 deluxe של asus הטמפרטורות עליו מראות... 75 ציפ 55 זיכרונות זה לא חם מדי???? נראה לי אפשר לבשל חביתה על זה.... מי עוזר לי בבקשה?

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  14. ביימים החמים כמעט כל הזמן המזגן פועל וחשבתי אם הוא פועל למה לא לנצל עם תעלה קטנה שתאוורר קצת את המארז אין לחות באוויר של המזגן לכן חשבתי שזה אפשרי מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  15. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

השאלה שלי היא כזאת, בהרבה מקמות בעולם אנשים קונים מארזים פשוטים, עושים להם מודינג ובסוף מוכרים אותם במחיר של רווח קטן על ההשקעה במארז והמאווררים. השאלה שלי היא האם אנשים בארץ יהיו מוכנים לקנות מארז MIDI לדוגמא שעבר מודינג או מארז FULL TOWER שקדחו לו מקומות למאוורי 120 מ"מ ו90 מ"מ במקום המקומות של ה80... האפשרי הוא הדבר? או שמה רק עושקי קברים קונים חלקי מחשב יד שנייה, והם כמובן יורידו את המחיר של המארז למחיר של פקק קקולה ממיחזור...

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  16. הצלחתי לייצב GF4 Mx440 של VisionTek על ליבה 325 זיכרון 475 הביצועים טובים אני רוצה להמשיך חשבתי אולי לבנות קירור רציני ולנסות להגיע ל390 מגה הרץ בליבה כמה שזה נשמע לא הגיוני ובזיכרון השאיפה שלי היא להגיע ללפחות 520 אנירוצה לעשות קירור רציני לליבה אבל אתם חושבים שגם עם היא תיהיה קרה מאוד ועל משהו כמו 390 מגה הרץ היא יכולה פתאום למות לי ? דוגרי אני מסוגל לעשות את זה עם אני רוצה...השאלה מה יהיה?!

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  17. Started by gilibong,

אהלן חברים יש לי מעבד amd 2500+xp והמעבד יושב על 42 מעלות ללא עבדוה והוא מגיע 49 מתי שאני עוד עם המחשב או משחק איתו מה אני אמור לעשות? המעלות בסדר? לפעמים הוא מגיע 39 מעלות שהוא סתם יושב ולא עובד

• 14 תגובות
    • 868 צפיות
  18. אז כך מפרט אתם יכולים לראות בחתימה.. ויש לי שאלה.. אני מצליח להגיע ל4.35 גיגה הרץ אבל הבעיה היא שבתדר הזה הוא יותר נכון מ4.3 גיגה הרץ אני שומע את הספק שלי tt 480 w מעלה ומוריד את המאוורים שלו או לא יודע מה שם אבל אני שומע כאילו יש עלייה וירידה של מתח כאילו הוא רגע אחד מתאמץ ורגע אחד נירגע מוזר לגמרי... עכשיו השאלה שלי היא כזו העם זה קורה בגלל הלוח שכאילו הלוח רגע אחד צורך מתח גבוהה ורגע אחר צורך מתח נמוך.? או שאולי הבעייה היא בספק? ועוד משהו העם הספק יכול להשפיע באופן משמעותי על האוברקלוק או לא?? נ.ב עוד משהו מוזר הספק הזה לא מצליח להחזיק לי את הvapochill שלי לפי הספרים המערכת דורשת 15 אמפר מינימום והספק הזה נותן 18 אבל משום מה שאני מחבר אותו אז הvapochill אומר לי שהמתח נ…

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  19. Started by eran1,

שלום לכולם אני מתכוון לקנות מחשב חדש עם מעבד 3200 של amd אני בחיים לא עשיתי אוברקלוקינג ואני לא יודע אם אני יעשה והשאלה שלי מתי כדאי וצריך לקנות קירור מיוחד למעבד במקום המאוורר שהוא מגיע איתו?

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  20. יש לי מעבד Amd Atholn 64 3500+ Vince איזה קירור אתם אומרים שעליי לבחור מבין השניים ? Thermaltake BigTyphoon או Thermalright XP-120+Smartcase II 120mm ???

• 8 תגובות
    • 868 צפיות
  21. Started by tomer87,

אני מתכוון לקנות את הקירור הנ"ל: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 והשאלה שלי להיום (ויכול להיות שהיא קצת דיבילית ותעצבן פה כמה אנשים אבל אני חייב לשאול אותה !!!) : במאפיינים שהסתכלתי באתר החברה כתוב שהוא מתאים לP4 3.2 ומעלה. עכשיו האם זה יכול להתאים גם,נגיד, למעבד מומהר שיש לי במחשב עכשיו??? המעבד הוא 2.6c מומהר ל3.2. מה אתם אומרים??? תומר בכר

• 11 תגובות
    • 868 צפיות
  22. שלום לכולם ! אני מנסה לעשות OC 200/230 בתור התחלה. עכשיו איך אני דואג שהזיכרון לא יעלה יותר מידי גבוה ??? כי אם אני משאיר אותו ביחס של 1:1 עם הבאס אז 230X2=460 נכון ? חשבתי על יותר מאוחר כשאני יעשה 250 אז לא תיהיה בעיה כי אני ישים יחס 5:4 וככה הזיכרון ישאר על 400MHZ. ועוד שאלה ממתי צריך לעלות לו גם מתח ? התיזמונים שלי כרגע הם 8-3-3-3 איך אני מעלה לכם תמונת מצב שלי ? (JPEG)

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  23. http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/4-cool-comp.html Big Typhoon ניצח ובגדול זלמן בהחלט צריכים לבדוק על מה הם מדברים לפני שהם מצהירים על קירור אוויר שביצועיו יותר טובים מקירור מים... עכשיו לכמה דברים ששמתי לב אליהם ב Big Typhoon : -אין מגע מספיק טוב בין פלטת הנחושת להיט פייפים וניתן לראות זאת... כיצד ניתן לפתור את בעיה זאת? ישנו איזה חומר טרמי שיעשה את העבודה? -בסיס הסינק אינו משוייף הייטב לכן המגע נחשב "כלא איכותי" האם מישהו ראה ממדידות של אנשים ששייפו את בסיס הסינק? -מישהו ניסה להחליף למאורר יותר חזק? [כי לא ראיתי שום ביקורת שבה שמו לסינק מאוורר יותר חזק...] ואם כן מה השיפור שהושג?

• 8 תגובות
    • 867 צפיות
  24. Started by elad the master,

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1792 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5699 המעבד יהיה 3800*2. עכשיו יש כמה שאלות: איזה לוח יהיה יותר טוב בOC ? כרטיס מסך מובנה 6150 ו6100 כמה זיכרון משותף יכול להיות להם במקס' ? 6150 יותר טוב בהרבה מ6100 ?

25. Started by RenTex,

טוב אז מרוב שאני ממהר פה להקשיע וכו' .. שחכתי לציין את ה OC שלי לכרטיס מסך שלי ה9800GTX שלי מספיק דיבורים הנה תמונות : אמ זה כרטיס מסך EVGA, גרסא רגילה, קירור סטוק .. והנה התוצאות אני לא ממשיך כי אז יש זיופים, אחרי איזה 50 מגה הרץ שאין לי כוח להעלות ^^ אבל כשיהייה לי פתרון לקירור של הגשר הדרומי, אני יוכל להמשיך =]

• 7 תגובות
    • 867 צפיות

דיונים חדשים בפורומים