עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, רכשתי מחשב בתצורת HTPC (מארז LANBOZ של TT). מעבד QUAD . לוח ASUS P5K-MV כרטיס מסך SAPPHIRE 2600PRO 512 MB עכשיו אני בבעיה רצינית הלוח יושב בתצורה כזו שהמעבד מתחת לספק והקירור STOCK (גובה חמש ס"מ בערך) רחוק ב3-4 ס"מ מתחתית הספק. המארז יחסית קטן והקירור סטוק כמעט יושב בדופן. הייתי בנועה ולא היו מספיק קירורי מעבד במלאי כך שלא יכולנו לבדוק. כרגע הוא המעבד נע בין 58-62 אחרי שלוש שעות של צפייה בתוכן HD. אני חושש לעלות משחקים שלא יגרם נזק. מישהו מכיר איזה קירור טוב נמוך ולפחות במימדים של קירור ה STOCK שיכול להוריד לי את הטמפ משמעותית? לא משנה המחיר,אני לא רוצה בעיות חום. אני אנסה לעלות תמונות של איך הכל נראה בפנים. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 903 צפיות
  2. אוקיי, אתמול אספתי את החלקים של המחשב שלי והיום הרכבתי וביצעתי OC. להלן התוצאות: נתוני מערכת: Intel C2D E4300 @ 1.8GHz OCZ 2GB DDR2 800MHz CL 4-5-4-15 965P-DS3 Rev 2.0 Tunic Tower 120mm Gigabyte Posiedon with rear Arctic Fan 12CM הרכבתי את הטוניק שיוציא אוויר ישר לכיוון ה-AC מאחורה, הם ממש צמודים. לאחר OC: E4300@3.42GHz 1.55V OCZ DDR2-950MHz CL 5-5-5-15 2.2V ה-OC היציב היחידי שהצלחתי להגיע אליו לאחר שניסיתי וריאציות שונות (הורדת מכפלה, העלאת באס, שינוי תזמונים, מתחים, כלום לא עזר). טמפ' מעבד במנוחה 50 מעלות, במאמץ 77 מעלות (נמדד ב-Core Temp 0.95 בו ה-Tjun מכוונת ל-100). הטוניק שלי יושב על הגבול שבין מרעיש לשקט (1900RPM ע"פ התוכנה של ג'יגהבייט, אבל נראה לי שהיא קצת מזייפת)…

• 12 תגובות
    • 903 צפיות
  3. שלום , היום פתחתי את המחשב בשביל לקנות קצת אבק הוצאתי גם קירור מעבד ושמתי עוד קצת משחה ) לפני שפתחתי אותו וניקיתי הטמפ הייתה 32 ככה לאחר הניקוי והמשחה היא 35-6 מעבד i5 750 2.67 הטמפ תקינה? תודה!

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  4. Started by lamborghini,

מפרט p 2.6c 800mhz 200 x 13 asus p4p800 elixir 2 x 256 400 pci-network card ספק 380 שבא עם מארז atx .. wd 80 8m inno3d fx 5200 280/455 נתונים מהירות 239 כפול 13 נותן 3100 בערך.. מתח על 1.6 ברגע שאני מעלה זה לא מעלה לי תמחשב בכלל ! המסך נכבה כזה.. ואז אני מדליק אחרי כמה דקות וזה כותב לי שיש שגיאה ואני צריך להכנס לביוס לשנות את זה.. agp/pci frequency - 33.33/66.66 פה אני לא ממש מבין .. אני יכול לשים על מחלק יותר גבוה? זכרונות 2.75 (מקסימום זה 2.85) תזמונים 2.5-2-2-5 ברגע שאנ ייורד מ ה 2וחצי ל 2 זה כותב לי שגיאה שאני מפעיל תמחשב.. טוב עכשיו שאני מעלה את הבאס ליותר ... דוגמא 245... המחשב עולה יפה והוינדואס(xp) עולה יפה ... הכל טוב ופועל רק שבפריים ת…

• 11 תגובות
    • 903 צפיות
  5. Started by captaincaveman,

בצד האחורי של הכרטיס יש הרבה ברגים קטנים, משני סוגים. סוג אחד (אני מניח) מחבר את גוף הפלסטיק לכרטיס, והשני את ה-heatsink של ה-GPU. את כל הברגים מהסוג הראשון הסרתי בלי בעיה. את הברגים מהסוג השני (שהם גם קטנים יותר), אני פשוט לא מצליח לפתוח... יש למישהו טיפים?

6. Started by yotamavi,

שלום לכולם, אשמח להמלצה גם על מאווררי 80 שקטים כמה שאפשר. יש לי במארז מקום למאוררי 120MM מקדימה ומאחורה, ומקום ל2 מאוררי 80MM בצד ועוד אחד למעלה. עשיתי חיפוש בפורום והבנתי שהמאווררים הכי שקטים שאוכל להשיג ב120 הם ה-Sickflow.

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  7. Started by shimon23,

שלום יש לי p4 1.4 ghz, מישהו מכיר תוכנה שאיתה אני יוכל להעלות את ה fsb? אומנם יש לי זכרונות rdram, אך אולי ניתן יהיה להעלות את מהירותם קצת?

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  8. העליתי את המתח מ- 1.25 ל- 1.36 וולט, הורדתי את המחלק מ- 12.5 ל- 12, והעליתי את הFSB מ 200 ל- 300MHz. הקפיצה ל- 3.6GHz הייתה מתבקשת, אבל CPU-Z מראה שביצועי ה FSB האפקטיבי עלו מ-800 ל- 1200MHz.. מה שהפתיעה אותי מאוד. כי קראתי שהלוח שלי, GA-73-PVM-S2H, לא תומך בשליטה במתח הזכרונות ואילו המכפלה הגבוהה עם ה-FSB הנמוך אמורים עקרונית להגביל את מהירות הזכרונות, כמו שמישהו כבר כתב וקיבל כאן. אבל בפועל העליתי גם את מהירות המעבד וגם מהירות הזכרונות - מה שבא לידי ביטוי בפועל בהעלאת הציון ש MS7 נתן למעבד - עלה מ 6.0 ל- 6.8 ולזכרונות- עלה ומ 5.9 ל- 6.8. OCCT אומר שבינתיים הכל יציב, עם טמפרטורות מאמץ של 65-71 מעלות, ומנוחה של 50-60 מעלות. האם העלאת ה FSB היא סוג של מזל של מתחילים…

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  9. Started by tavor21,

לאחר הרבה תארדים שפתחתי , נענו ועזרו לי סוף כל סוף בניתי את הלד פאן שרציתי והוא עובד טוב אך חלש ולא נותן את האפקט האימית הבעיה אני חושב שאני צריך לדים חזקים יותר הם יש דבר כזה ???? הלדים שיש לי עולים 1 ש"ח

• 12 תגובות
    • 903 צפיות
  10. Started by dubilev,

שלום, ה-UPS שלי מאוכסן בתוך ארון סגור, ביחד עם הראוטר והסאב וופר. טמפרטורת הUPS מגיעה לכ-40 מעלות כשהארון סגור ול-35 כשהוא פתוח. לארון פתח אוורור 6*25 אבל אין זרימת אוויר. אני מעוניין להתקין מאוורר צמוד לפתח הזה. האם להתקין בתצורת יניקה או פליטת אוויר? מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מאוורר קטן שכזה שמתחבר לשקע הביתי? תודה, דובי

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  11. Started by X-BLADE,

יש לי גרסה beta 0.25 13 והיא לא מראה לי טמפרטורה וכשאני משנה מהירויות באברסט לא רואים שינוי...

• 9 תגובות
    • 903 צפיות
  12. אם מישהו מבין ויש לו ניסיון בזה פנה אלי ב ICQ בבקשה המספר שלי הוא 84638170 יש לי ASUS V7700 DELUXE 512RAM שפועלים ב 100 מגהרץ מעבד AMD THENDER BIRD שעובד ב 100X11 ויש לי לוח אם מבוסס על KT133 של חברת LUCKY STAR מדגם K7VAT מי שמבין בבקשה בוא ל ICQ שלי תודה מראש jhracham או בכינוי האמיתי שלי GTK

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  13. אני חושב על קניית phase change. אין בעיה של תקציב אבל עדיף שהוא יהיה יחסית קטן ולא ענק והכי חשוב אמין. אם אתם יכולים להביא לי קישור לאיזה מוצר (גם מחו"ל אני יכול להזמין) זה יהיה מצוין. תודה.

• 14 תגובות
    • 903 צפיות
  14. לדוגמא אני יקח TRUE 120 של 775 וישים על I7 , יעשה אולי איזה מודינג קטן בשביל להבריג אותו שם , סך הכל הקירור יקרר , הרי הוא לא מחובר אלקטרונית למעבד אלא רק פיזית , לא ככה? אז ההבדל היחידי בין הקירורים בסוקטים הוא בדרך ההברגה או מה?

• 10 תגובות
    • 903 צפיות
  15. Started by yambtz,

כמה שהבנתי קטודה קרה זה מנורת פלורסנט. יש סיבה לא לקנות בחנות וזהו? אני אוכל לחבר אותה למחשב?

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  16. Started by 47,

מה המוד נותן? מה כל כך טוב בו? ואיזה חומרים צריכים למוד? ואיך מבצעים אותו?

• 13 תגובות
    • 903 צפיות
  17. שלום אנשים ! יש לי כבר כמה שנים טובות את ה-1.4 של אינטל כמובן והוא מתחיל להזדקן . לקראת הסוף לא יזיק לו לתת את הפוש האחרון . בכל מקרה אני לא בטוח איך עושים אוברקלוקינג ולפי מה שראיתי בפורום יש פה הרבה מילים שאני לא מבין אז לא יעזור לי פשוט להסתכל על הודעות אחרות ולהבין בעצמי . אם תוכלו לעזור לי בלהתחיל משהו זה יהיה נחמד , רק חבל שאין פה מדריך לדברים האלה באתר מושקע כמו זה ...תודה

• 8 תגובות
    • 902 צפיות
  18. Started by dyn,

שלום, לפני כמה ימים עשו לי OC במעבד ל 3.4 GHZ, כ - 40% המחשב פעל בסדר גמור (מפרט מחשב מימין). היום הדלקתי את המחשב בבוקר, המחשב התחיל להידלק, נכבה ואז נדלק לבד עוד פעם, חזר על אותה פעולה שוב ואז התחיל לעלות. כשהסתכלתי בהתחלה של המחשב איפה שרשומים הפרטים של BIOS כשהמחשב עולה אני רואה שהואברקלוק התבטל והמחשב חזר להיות על 2.4 GHZ. אודה למי שיוכל לעזור לי לתקן את המצב. תמונה למטה מצורפת [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 902 צפיות
  19. שלום! רציתי לדעת מה יותר טוב: קירור מים פנימי או חיצוני. ומה בכלל הקירור מים מקרר? וצריך מאווררים אם יש קירור מים? תודה רבה

• 13 תגובות
    • 902 צפיות
  20. הצלחתי לייצב GF4 Mx440 של VisionTek על ליבה 325 זיכרון 475 הביצועים טובים אני רוצה להמשיך חשבתי אולי לבנות קירור רציני ולנסות להגיע ל390 מגה הרץ בליבה כמה שזה נשמע לא הגיוני ובזיכרון השאיפה שלי היא להגיע ללפחות 520 אנירוצה לעשות קירור רציני לליבה אבל אתם חושבים שגם עם היא תיהיה קרה מאוד ועל משהו כמו 390 מגה הרץ היא יכולה פתאום למות לי ? דוגרי אני מסוגל לעשות את זה עם אני רוצה...השאלה מה יהיה?!

• 10 תגובות
    • 902 צפיות
  21. ברשותי כרטיס geforce 3 v8200 deluxe של asus הטמפרטורות עליו מראות... 75 ציפ 55 זיכרונות זה לא חם מדי???? נראה לי אפשר לבשל חביתה על זה.... מי עוזר לי בבקשה?

• 4 תגובות
    • 902 צפיות
  22. Started by Armageddon,

I have recently bought a P4 2.4B and i am running it on a Gigabyte GA-8PE667 Ultra 2 board with Corsair 512 mb PC3200C2 memory. When i try to overclock the furthest i get is 2.86 ghz so far (158 FSB) with DDR doing 395 (2.5x158) mhz, PCI bus locked to 33 and AGP bus locked to 66 the CPU is also over volted to 1.575. This configuration is stable through 5 hours of 100 % load via cpu stability tester and 10 3dmark loops (i stopped the test after 10 loops), the 3d card currently installed is an Asus GF2 GTS 32mb since my MSI Ti4600 is temporarily dead. There is a Vibra 128 and a Genius Realtek chip based 10/100 mbit lan card install on the PCI aswell. I was wondering if …

• 6 תגובות
    • 902 צפיות
  23. יש לי מחשב ישן עם מעבד פנטיום 2 266 mhz ו כשה אני עושה לו אוורקלוק ל בואו נגיד 300 מגההרץ הוא עובד יותר לאט ו ב 350 הוא פשוט נתקע למה זה???

• 11 תגובות
    • 902 צפיות
  24. Started by Buffer,

אני מחפש קירור למעבד למחשב HTPC, כלומר הקירור צריך להיות שקט ויעיל. מההמלצות של המפרטים פה באתר, ראיתי שהמומלצים הם: Glacialtech Igloo 7310 Scythe Shuriken איזה מהם עדיף, או שאולי יש משהו אחר עדיף על שניהם. בקשר לתקציב, מעדיף לא לחרוג מ-100 וקצת חח תמליצו, אחרי זה נסתדר על תקציב חג שמח, אור.

• 10 תגובות
    • 902 צפיות
  25. Started by VooDoo3,

סוף סוף ... ;D קיבלתי אותו לפני כשעתיים ... מכיוון שהוולקנו מותאם גם לפנטיום 4 וגם לאת'לון XP , הוא מגיע עם שני סוגי קליפסים .לקחתי את הקליפ המתאים - של האת'לון (יש לי פנטיום 3) וחיברתי אותו לוולקנו . למרבה הפתעתי , כאשר נסיתי להכניס אותו למקומו , סירב הנ"ל בכל תוקף , בדקתי וגילתי שהבעייה היא בלוח-אם - יש קבל קטן שלא מאפשר לכל התופסן להיכנס . לאחר כ5 דקות של חשיבה מאומצת החלטתי לחתוך את החלק שנוגע בקבל . רק לאחר שחתכתי את חלק המתכת הקטן , הואיל בטובו ההיט-סינק להתיישב על המעבד שלי . המעבד עכשיו בטמפ' של 30 מעלות (לאחר שני בנצ'ים ומשחק קטן) ובOC ל900 מה"צ . כרגע המהירות מכוונת לMedium אבל לא נראה לי שתהיה בעיה כאשר אעביר אותו לLow. מבחינת רעש , המאוורר עושה רעש בדרגה ב…

• 6 תגובות
    • 902 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.