עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, קניתי מחשב חדש בחלקים חבר עזר לי להרכיב אותו, בעקבות החוויה יצא לי לשוטט פה בפורום, ומתחשק לי לעשות לו אוברקלוקינג, עשיתי חיפוש ב bios וגם באינטרנט ואני לא מוצא אפשרויות אובקלוקינג ללוח אם הזה, לא מצאתי דרך לשנות את מהירות הBUS את המחלקים או כל דבר אחר. המחשב שקניתי: amd athlon 5200 msi k9agm3 2X1024 OCZ DDR2 800 Mhz הזכרון יכול לעבוד במהירות 800 MHZ, ואני לא חושב שהוא עובד במהירות הזאת אני לא בטוח שאני יודע לקרוא נכון את הנתונים. בכל מקרה ב bios אין שום אופציה לשנות את מחלק התדר בין הזכרון למעבד, האם יכול להיות. מצורפים screen shots של cpu-z אשמח לעזרה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 394 צפיות
  2. Started by Raped,

הזמנתי אם המחשב החדש Thermaltake V1 יש משהו יותר מומלץ או יותר טוב להשים על המעבד הזה? תודה ושבוע טוב.

• 5 תגובות
    • 463 צפיות
  3. Started by Night_Fox,

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302883.0 למה אף אחד לא עוזר לי תכנסו לדיון ותעזרו בבקשה

• 2 תגובות
    • 406 צפיות
  4. Started by ofirr,

האם יש הבדל גדול ששוווה את הבדל המחירים בין המאווררים: וGlacialTech GT1225HBDL-1 Hydrodynamic Bearing 120mm 18dba 36CFM עלות: כ40 שקלים חדשים. Thermaltake Smart Case Fan Blue LED 120mm A2018 עלות: כ80 שקלים חדשים הקריטריונים הם: איזה מאוורר מקרר טוב יותר, איזה שקט יותר. והאם ההבדלים בינהם שווים את המחיר הכפול של הTT לעומת הגלאקיאלטק. *אם יש מאוורר למארז אחר שטוב מהשניים במסגרת התקציב עד 40-80 שקלים אשמח לשמוע. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 761 צפיות
  5. Started by UnderDawg,

לא מזמן קניתי מחשב חדש והכל מושלם מבחינת טמפ' ורק הכרטיס מסך הזה עובר את ה50... הכרטיס מסך על 60 עד 70 במנוחה ומגיע לעד כ87+ במאמץ. חשבתי לקנות Zalman VX1000 LED השאלה מה עוד יתאים ומה מומלץ ביותר.

• 11 תגובות
    • 807 צפיות
  6. Started by Night_Fox,

עשיתי OC למעבד שלי כרגע הוא על 1950 MHZ והיה 1800 רגיל עכשיו כשאני בוד יציבות עם התוכנה זה רושם לי שהכל עבר אבל בזיכרון יש שגיאה מה אפשר לעשות אה עוד משו הFSB שלי היה 166 עכשיו הוא על 186 כמה עוד לדעתם אפשר כי הטמפ עדין בסדר 40C עריכה עשיתי בדיקה עם התוכנה S&M היא טובה?

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  7. Started by RGod,

קיצר ככה הכרטיס הוא 9800PRO עם קירור מקורי -שלא מתפקד כמו שצריך -יש ארטיפקטים וכו וכו ,ניסיתי כל מיני קומבינות עזר אבל אני רוצה משהו איכותי יותר . הקירור הוא: Arctic Cooling ATI Silencer 2 Rev.2 ATI 9600 (Pro, XT http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1605&products_id=9693 רשום שהוא מתאים רק ל 9600,ויש את זה : Arctic-Cooling ATI Silencer 3 REV2 שרשום שהוא מתאים ל 9800XT שהוא בעצם 9800 רק מומהר ומגיע בדרך כלל עם 256 MB זיכרון .....בעיקרון הוא אמור להתאים אבל אני לא בטוח כי הוא בנוי אחרת ... אז עם מישהו יודע עם הם יתאימו לי אז ענה להגיד ....עם לא אז נלך על ה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_2305&products_id=15364 עריכה :מצאתי א…

• 7 תגובות
    • 453 צפיות
  8. שלום, אני לומד את כל הנושא של האוברקלוקינג והיום נכנסתי לביוס רק כדי לראות את הדברים וזה... כשהגעתי לשורה של ה"CPU Ratio CMOS Setting" שמכוונת כרגע על 15... ראיתי שאי אפשר לשנות אותה.. היא מסומנת באפור וכשאני מעביר אליה את הסמן הוא פשוט ממשיך לשורה הבאה ומדלג על השורה הזאת... הנה תמונת מצב: http://i177.photobucket.com/albums/w227/jamustafa/DSC00289.jpg ככה שעם מכפלה כזאת אני מנחש שאני לא יוכל להגיע רחוק באוברקלוק... מה אני צריך לעשות כדי שאני יוכל לשנות את המכפלה? תודה

• 7 תגובות
    • 565 צפיות
  9. Started by see4,

אני הולך לקנות את אחד הלוחות האלה בשביל יכולת ה CROSSFIRE ( יש לי 2X 2900PRO) , ועבור OC .... יש ברשותי שני מעבדים E6400 ו E2140 ... שני הלוחות מאפשרים CF ב X8- X8 כמובן התיחסות ל BADAXE אחרי PENCILE MOD שמאפשר OC חופשי ( פותח מתחים וכו ....) את שניהים אני יכול להשיג בסביבות ה 500 ש"ח .... אם מישהו יודע על לוח אחר שמאפשר CROSSFIRE ב X8 - X8 בסביבות מחיר זה אז גם טוב ....תודה

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  10. Started by m.l,

שמעו אני לא יכול יותר. הקירור האקטיבי של SPARKEL הורג אותי. אני ממליץ לכול מי שרק מתכנן לא לעשות את הטעות שלי ולהשקיע ולקנות של חברה חארת עם קירור פאסיבי, עכשיו אני יודע שלפני כמה זמן לא היה בשוק קירורים תחליפיים לסידרה 8XXX אבל עבר מספיק זמן, ניראה לי שהיו אמורים לצאת כמה אבל אני לא מוצא אותם, אני חיים קירור תחליפי לכרטיס מסך, שיהיה פאסיבי, תקציב עד 300 שקל, אבל אם יש ביותר אני ייקנה גם רק תראו לי למה הוא פשוט חופר לי במוח אפילו אחרי שהורדתי בRIVA TUNER את המהירות למינימום, יש את הקירור הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3030 רשום ששהוא אוניברסלי ומתאים לכול כרטיס מסך האם זה נכון.?? נ.ב החלפת הקירור מבטלת את האחריות?

• 6 תגובות
    • 543 צפיות
  11. Started by Agono1ze^,

שלום לכולם ברצוני לבצע אוברקלוק למעבד שלי. ברשותי מעבד כפול ליבה פנטיום די 805 סטפינג B0, כרגע עובד ב3.33 לעומת מהירות סטוק 2.66. הקירור שלו זה קירור זאלמן 9700LED עם המשחה של זאלמן STG1. הלוח אם שאני משתמש בו הוא GIGABYTE GA-8I945P-G-RH. והזכרונות הם סמסונג DDR2-667 4-4-4, כרגע עובדים ב3-3-3. וספק HEC400W. לאן אני יכול להגיע אם המפרט הנל? האם יש בכלל טעם להמשיך להעלות את המהירות? והאם ההמשך באוברקלוק יפגע משמעותית באורך החיים של המעבד שלי? ולמה לעזאזל GA-X38-DQ6 לא תומך במעבד הנל?! תודה מראש

• 1 תגובה
    • 453 צפיות
  12. Started by SubX,

מעבד הE4500 הצליח להגיע למהירות מקסימלית יציבה של 3600Mhz , כאשר הE2180 הצליח להגיע ל3760Mhz ושם היתאזן בכוחו מול הE4500 (זכרון מטמון של 1MB כנגד 2MB בE4500). המעבדים הותקנו תחת קירור סטוק של אינטל. לוח אם ASUS P5B מעפן עם סימפטומים רבים. הזכרונות הם F2-6400CL4D-2GBPK אשר הרשימו אותי מאוד (גם ציפתי לכך) כשהגיעו למהירויות: 700MHz בתזמונים 3-3-3-10 ובמתח 2.1V 1000MHz בתזמונים 4-4-4-10 ובמתח 2.1V 1100MHz בתזמונים 4-5-5-10 ובמתח 2.1V בבדיקות שבתמונות היו על תזמונים 4-4-3-10 , במתח 1.8V וביחס של 1:1 תמונות: SuperPI 1MB : E4500 @ 3600MHz VS E2180 @ 3600MHz SuperPI 2MB : E4500 @ 3600MHz VS E2180 @ 3600MHz והינה האיזון עם תוספת תדר: E2180 @ 3760MHz לסיכום : הE2180 מומלץ לOC תקצי…

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. המחשב שלי הגיע היום מTMS ואיתו הOC מ 2GHZ ל 2.8GHZ.. בדקתי עם אוורסט ואח"כ עם TAT, והטמפ' של הליבות אפילו לא מתקרבת ל40 מעלות.. 34-37 בליבה 0 ו32-34 בליבה 1 (זה לא במאמץ, סתם גלישה באינטרנט וכמה תוכנות ברקע..) זה הגיוני<? או שאולי יש איזה בעיה בסנסורים? אם זו באמת הטמפ', אולי אפשר להוריד קצת את המהירות של המאוורר?=פחות רעש.. איך עושים זאת? ~תודה רבה מראש~ עריכה: גרמתי לשניהם לעבוד ב100% עם TAT, קפצו מיד ל68-73.. זה כבר יותר מפחיד.. אבל מה צריך בשביל לגרום למעבד באמת לעבוד ב100%?

• 5 תגובות
    • 527 צפיות
  14. הכותרת אומרת הכל...

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  15. איזה מאוורר השקט ביותר ומקרר הטוב ביותר? ואיזה המשתלם ביותר? COOLERMASTER GEMINI II BIG TYPHOON ZALMAN 9700 Scythe infinity V1 CL-P0401 Zalman CNPS9700 SUNBEAM TUNIQ TOWER Thermalright Ultra-120 CPU Cooler

• 10 תגובות
    • 831 צפיות
  16. Started by SPIDERRRMAN,

Thermaltake BigTyphoon VX CPU Cooler http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=10980 או Thermalright Ultra-120 CPU Cooler http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=11066 אני לא קונה אותם אז המחיר לא משנה, אני פשוט רוצה לדעת איזה אחד יותר טוב, חשוב להדגיש שאני לא עושה אוברקלוק לשום חלק והמעבד הוא E6600

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  17. מה מקרר יותר טוב מבין 2 אלה: קרור למעבד Thermaltake BigTyp 120 VX ¤246 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TT-CL-P0310D או קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ ¤252 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TOWER120 הסכום אפשר להגיד אותו דבר.. השאלה מי נותן ביצועים טובים ועדיפים יותר? קרור למעבד Q6600

• 7 תגובות
    • 553 צפיות
  18. Started by NoFeX,

חשבתי על Zalman FSV9 אבל כשחיפשתי פה טיפה ראיתי שלכרטיס מסך כ''כ חם רצוי קירור אחר, השאלה איזה? אני כבר משתגע מהכרטיס מסך הזה, היום הוא הגיע לי ל105 מעלות כשיחקתי בCOD4, ולא רק שהוא חם אלא הוא גם מציג קווים משוגעים על המסך שמפריעים לשחק. האם קירור יעזור לכרטיס הזה, או שזה כבר אבוד?

• 14 תגובות
    • 777 צפיות
  19. עכשיו השאלה אם הוא יוציא אוויר או יכניס אוויר ... (אני רציני מצפה לתשובה ) תודה ושבת שלום [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  20. Started by urdead,

לחבר שלי יש כרטיס מסך X1900GT שעבד בסדר גמור אבל לאחרונה הוא עושה ריסטים (כאילו המסך התנתק ושוב מתחבר אחרי זמן קצר או שיוצאים משמישחק בדרך כמו ALT+TAB )במשחקים אז חשבתי שהוא מתחמם יותר מידי אבל אני לא ממש בטוח שהוא מתחמם כי שבדקתי ב ATITOOLS הוא הגיע ל 83 מעלות בבדיקה של הארטיפקטים וזהו אבל במשחקים הוא עושה ריסט ודיי נראה לי שבגלל החום .. קרה לעוד מישהו ?? אני חושב שזה יכול להיות המארז שלו - הטמפרטורה בדרך כלל מסביב לכרטיס מסך(GPU AMBIANT או משהו כזה ) באוורסט היא 55 מעלות יש לו מארז גנרי עם מאורר אחד שמכניס אוויר מקדימה ואחד שמוציא מהצד והכבלים דיי מבולגנים אני הצאתי לו להוסיף מאוור שיוציא אוויר מאחור ושיסדר כבלים לדעתכם זה יכול לעזור ?? או שהבעיה היא אחרת ??

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  21. Started by kfir_dnd,

שלום, יש לי נייד די ישן (Compaq Presario 2500) עכשיו בנייד יש 3 מאווררים. אחד לא עובד בכלל, השני עושה המון רעש והשלישי עובד בסדר... עכשיו בחנות שממנה קניתי את הנייד אמרו לי שלא שווה לתקן כי לקנות חדש יהיה לי זול יותר... אז רציתי לשאול אם אתה מכירים מקום כלשהו שיוכל לעשות את התיקון במחיר סביר או מקום לקנות מאווררים חדשים + הסבר הרכבה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 417 צפיות
  22. Started by DorM,

אחרי שאני קונה מבנאדם שאבא שלי ביקש ממנו החלטתי לקחת את המארז CM690 ראיתי שיש שם אפשרות להוסיף מאוררים אז המינימום שאני אוסיף זה מאורר אחד. הוא עובד רק עם קולרמאסטר אז אם אפשר המלצה על מאורר וקירור למעבד של קולר מאסטר המארז : http://www.slg.co.il/shop/product_info.php?products_id=458 מה שבטוח שאני שם לפחות מאורר אחד בטופ. תודה לעוזרים וזה ממש דחוף לי.

• 6 תגובות
    • 684 צפיות
  23. Started by Ozen,

טוב, החלטתי לנסות לעשות OC לכרטיס מסך שלי, הGeforce 6600GT של Gigabyte עם 256MB זיכרון GDDR3 - מהירות מעבד 500MHz. קראתי ברחבי הפורום שאי אפשר לשחרר עוד צינורות עיבוד לכרטיס הזה, דיי מבאס... זאת הפעם הראשונה שעשיתי את זה, ואני אפילו לא בטוח שסיימתי, אבל רציתי להראות לכם, ולקבל חוות דעת על מה שעשיתי: הצלחתי להעלות את המעבד ל570, ואת הזיכרון ל870 - שיחקתי OBLIVION כמה שעות עם המוניטור של RIVATUNER פתוח - זה באמת עבד על 570! הטמפ' הכי גבוהה של המעבד של הכ.מסך בכמה שעות על OBLIVION הגיע לאזור ה41 מעלות - זאת טמפ' טובה? - הכ.מסך מגיע עם קירור שקט SILENT PIPE 2, אני הוספתי מאוורר 80מ"מ על האזור של המעבד (סתם רעיון שעלה לי). מה אתם חושבים? כמה רחוק עוד אפשר\כדאי ללכת (אני ע…

• 8 תגובות
    • 605 צפיות
  24. Started by Danman,

היי! אני עומד לקנות E2180 ולעשות לו אוברקלוק, ואני מתלבט איזה קירור לקנות. בעיקרון, הייתי די סגור על Tuniq Tower, אבל המארז שלי די מעפן ( Sunbeam Samurai ) הביג טייפון למשל נכנס ממש בקושי, מנשק את המאורר של הדלת) אז חשבתי על אלטרנטיבות, מה דעתכם על MaxOrb או V1? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 461 צפיות
  25. בעיקרון מבחינת האורל והרוחב הוא יכנס אבל מהחינת בגובה זה גבולי כי המאוורר שנמצא על הדלת משהו ניסה לדחוף למארז הזה קירור באורך של 15.5ס"מ ומה היו התוצאות? ואם משהו ניסה או הכניס לתוכו TUNIQ אני מאוד ישמח אפילו לראות תמונות! תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 504 צפיות

דיונים חדשים בפורומים