עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yonni,

ברשותי מחשב מבוסס על פנטיום 2.4C עם קירור מקורי. לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב. לא פירקתי את ההיטסינק רק שחרתי קצת עברתי עם מברשת על המאורר כמו שתמיד אני עושה. כשהדלקתי אותו שמתי לב שהמחשב מרעיש יותר ממקודם. יש לציין שלפני הניקוי המעבד היה בOC מאוד קטן ל2.6 וכשהדלקתי אותו הוא חזר למהירות רגילה. כאילו הביוס התאפס. אני לא יודע לוודא את זה אבל לדעתי הרעש נובע מכך שהמאורר עובד על RPM גבוה יחסית (לא יורד מ 2400), וזאת למרות שהטמפטורות נמוכות (35 בidle). דבר חדש שלא היה לפני הניקוי. כי במצב מנוחה המאורר היה שקט יותר. האלה אם זה נובע ממשהו שעשיתי בניקוי אן ממשהו בביוס שאני צריך להגדיר שוב (למרות שעברתי על כל האפשרויות ולא ראיתי משהו רלוונטי) עזרתכם חשובה …

• 11 תגובות
    • 874 צפיות
  2. Started by PRD,

המאוורר במחשב שלי לא עובד טוב המחשב מתחיל להתחמם. אז ככה אני רוצה לקנות 2 מאוורים חדשים, אז מאיפה כדי לקנות, ואילו סוגים? התקציב הוא משהו כזה 100-150 ש"ח אפשר אפילו לחרוג ל 200-250 ש"ח

• 18 תגובות
    • 874 צפיות
  3. Started by avivlevy,

אני רוצה לקנות מישהו מעבד איך אני יכל לדעת שהוא לא עשה לו OC (הוא אמר לי שלא אבל אני רוצה לבדוק)

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  4. Started by tavor21,

לאחר הרבה תארדים שפתחתי , נענו ועזרו לי סוף כל סוף בניתי את הלד פאן שרציתי והוא עובד טוב אך חלש ולא נותן את האפקט האימית הבעיה אני חושב שאני צריך לדים חזקים יותר הם יש דבר כזה ???? הלדים שיש לי עולים 1 ש"ח

• 12 תגובות
    • 874 צפיות
  5. Started by Bah_gots_pIII_450,

יש לי מאוורר על השבב הצפוני שכבר ממש התחיל להרעיש ולהסתובב באיטיות. איפה משיגים מאווררים כאלה קטנים והאם זה בטוח להוריד אותו או סתם לנתק אותו מהזרם?

• 14 תגובות
    • 874 צפיות
  6. Started by iPsych,

כל הזמן מדברים פה על ה 1.6A (נורת'ווד) ושאר בבל"ת... רציתי לדעת מה לגבי המעבד הנ"ל, לדעתי שמו וויליאמיט... הוא פועל במכפיל של 15... אתם כל הזמן מדברים על 3/4, 1/1... איפה אני רואה את הדברים בתוכנות שיש לי (Sandra למשל), איך הם נקראים? אם רשום לי 4X100MHZ זה המכפיל של הFSB נכון? ועוד כמה שאלות נוספות- 1.יש לי לוח של אינטל D850DMV האם זה משפיע על האוברקלוק האפשרי למעבד? 2. האם עם המעבד הנ"ל אפשר לעשות אוברקלוק טוב בלי להוסיף מאווררים, עד כמה ניתן להגיע עם אוברקלוק כזה? 3.איך אני משנה את המכפיל ואת ה FSB?

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  7. Started by asili,

יש לי מאוורר 60 ממ על הוולקנו 6CU+ והוא די מרעיש 39 דציבלים ודוחף 36 CFM רציתי להחליף את המאוורר באחד יותר שקט ויעיל כלומר מאוורר שעושה את העבודה ולא מרעיש יותר מידי והאם יש גנריק 60 ממ? אם כן מה ביצועיו?

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  8. Started by yotamoo,

שלום. עד כמה שאני יודע היום אינטל עם ליבת northwood הוא המעבד הכי טוב להמהרות, מה שמאוד מעצבן אותי. אתם חושבים שכשה-T-bred 0 שיהיה מבוסס על 0.13 מיקרון יצא הוא יהיה יותר טוב להמהרות? אני מקווה...

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  9. Started by eli777f,

יש לי מחשב חדש עם e8400 ו msi x48c ו 4giga ddr2 800 אני רוצה לעשות oc אבל לא מצליח יש למישהו מושג בביוס של הלוח אם שיכול לעזור לי? בבקשה!

• 7 תגובות
    • 874 צפיות
  10. שלום לכולם, רכשתי מחשב בתצורת HTPC (מארז LANBOZ של TT). מעבד QUAD . לוח ASUS P5K-MV כרטיס מסך SAPPHIRE 2600PRO 512 MB עכשיו אני בבעיה רצינית הלוח יושב בתצורה כזו שהמעבד מתחת לספק והקירור STOCK (גובה חמש ס"מ בערך) רחוק ב3-4 ס"מ מתחתית הספק. המארז יחסית קטן והקירור סטוק כמעט יושב בדופן. הייתי בנועה ולא היו מספיק קירורי מעבד במלאי כך שלא יכולנו לבדוק. כרגע הוא המעבד נע בין 58-62 אחרי שלוש שעות של צפייה בתוכן HD. אני חושש לעלות משחקים שלא יגרם נזק. מישהו מכיר איזה קירור טוב נמוך ולפחות במימדים של קירור ה STOCK שיכול להוריד לי את הטמפ משמעותית? לא משנה המחיר,אני לא רוצה בעיות חום. אני אנסה לעלות תמונות של איך הכל נראה בפנים. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 874 צפיות
  11. היי, אני עומד לקנות מחשב ורציתי לקבל המלצה על מארז מאוורר ושקט. בניגוד לרוב החבר'ה כאן אני לא מתכנן כרגע OC, אז אני לא זקוק למשהו מפוצץ. סתם מארז שיהיה טוב, רצוי לא יקר, מאוורר כמו שצריך, והכי חשוב: שקט ! (אני רוצה לא לשמוע אותו כשאני הולך לישון והוא ליידי...). הציעו לי גם להחליף מאוורר על המעבד כדי שיהיה קצת יותר קריר ובעיקר כדי שיהיה שקט יותר. יש המלצות על משהו כזה? (סדר גודל של 200 ש"ח. זה לא בשביל OC או משהו אז לא צריך קירור מאסיבי מידי). וכמובן, פרטים על המחשב: מעבד: ?Athlon 64 3000+ (S-939)? לוח אם: Gygabyte K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) כרטיס מסך (אני לא יודע אם זה רלוונטי): 6600GT 128MB DVI,TV,PCI-E? של Gygabyte כל המלצה תתקבל בברכה, תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 874 צפיות
  12. הסתכלתי קצת באתר של TT וראיתי שיש להם שני מערכות חיצונית ופנימית החיצונית נשמעת לי הרבה יותר טוב Liquid 3 הקטע שאין לי מושג עם הבלוק שלה תומך בAMD64 ודבר נוסף אם היא באמת טובה מישהו יודע איזה מערכת קירור מים שווה לקנות?

• 8 תגובות
    • 874 צפיות
  13. CPU Properties בהתחלה זה היה על 100 ... העליתי אותו ל 103 והמהירות עלתה מ 451MHZ ל 464MHZ CPU Type Intel Pentium III, 464 MHz (4.5 x 103) לוח של Motherboard Name DFI CA61/CB50-V3/CB60-V3/PA61/PB50-V3/PB61-V3 זיכרון 128X2 SDRAM PC100 KINGTONE אני לא יודע איך בודקים תיזמונים של הזיכרון וגם לא יודע לעלות מתחים.. אם צריך טפ מעבד 36 ללא מאמץ ולאיזה מהירות מומלצת אפשר להגיע עם המעבד הזה אם בכלל כדיי.... ----------עריכה ---------עשיתי לו בדידקה קלה------ העליתי ל 112/37.33 מהירות חדשה = 503.63 MHz זה תוצאות מההתחלה עד עכשיו האם לעלות עוד?. טמ לא במאמץ 37-39 [Fri Aug 27 03:36:01 2004] Compare your results to other computers at http://www.mersenne.org/bench.htm That web page als…

• 10 תגובות
    • 874 צפיות
  14. אני הולך לעשות מודינג שלם למארז (צביעה וכו'). אני כמובן הולך גם להוסיף 3 חורים (קדימה, בדלת, בגג) למאווררים 92 מ"מ. עכשיו אני נאלץ לשים בחור האחורי של המארז מאוורר 80 מ"מ, כי החור הזה היה כבר עשוי עם המארז. שמעתי שמאווררים 80 מ"מ עושים המון רעש, ושמאוורר 92 מ"מ עושה פחות רעש. אז רציתי לדעת אם אני אוכל לשים מאוורר בגודל 92 מ"מ על החור שמיועד למאוורר 80 מ"מ? זה יתאים מבחינת מיקום מברגים וכו'? ודבר נוסף: בדרך כלל כשעושים חור מקדימה למאוורר אז צריכים גם לעשות חור בפנל הקדמי של המארז (ולשים עליו גריל) כדי שהמאוורר הקדמי יוכל לשאוב אוויר. אז אני לא יכול לעשות חור גדול בפנל הקדמי כדי שהמאוורר ישאב ממנו אוויר ורציתי לדעת אם אני אעשה במקום חור גדול, כאלה חורים מאוד קטנים המאוורר י…

• 6 תגובות
    • 874 צפיות
  15. היום היינו באייבורי וקנינו לאח שלי מחשב פשוט לאינטרנט ואז המנהל סניף אמר שיש לו מתנה בישבילנו הוא הביא לי מאוורר למעבד ענק של ZALMAN וכתוב עליו SOCKET 775 אחשיו לי יש בבית מחשב טוב עם מעבד e8400 ואני רוצה להרכיב אותו אצלי מיפרט שלי: e8400 P5QL-E 4GB RAM OCZ WD 500GB AAKS CORSIAR 550WTT 9800gtx+ NzxtTempest רציתי לדעת עם הוא יתאים לי ואיך הוא? הינה צילמתי אותו תגידו איך הוא(יש לציין כי לפי איך שהוא ניראה הוא משומש יש קצת שריטות על הכנף וקצת אבק) הוא פשוט אמר שהוא לא צריך אותו יותר הוא אמר שהוא עולה 300 שקל קראתי שהוא לא מתאים לכל הלוחות כי הוא יחסית גדול,עוד משהוא שהמנהל סניף אמר לי שם זה לא לחבר את הבקר מאוורר כי חסר חיבור כי זה משומש הוא פשוט אמר שהוא לא צריך…

• 4 תגובות
    • 874 צפיות
  16. Started by PayneBack3251,

שלום רב יש לי כרטיס מסך leadtek 8600GT והוא מאוד מאוד מרעיש.. האמת הוא הרכיב היחיד במחשב שלי שעושה רעש היום פירקתי אותו לגורמים וממש ניקיתי אותו כמו חדש,וזה לא עזר השאלה שלי היא,אם אני יכול לנתק את המאוורר ולהשאיר את הכרטיס רק עם הגוף קירור... (אי אפשר להנמיך את המהירות של המאוורר בכרטיס הזה) תודה מראש לעוזרים עם פתרון יצירתי לבעיה.

• 6 תגובות
    • 874 צפיות
  17. ידוע שהמאוורים לגוף הזה צריכים להיות בעלי קוטר של 120MM אבל יש לי שאלה: האם ה- NOCTUA NF-P14 יתאים כי החורים ממוקמים אחרת, או פשוט עדיף לקחת את ה- NOCTUA NF-P12. ובכלל מה עדיף באספקט היחידי של ביצועים מכיוון שרעש אינו רלוונטי. תודה!

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  18. Started by yotamavi,

שלום לכולם, אשמח להמלצה גם על מאווררי 80 שקטים כמה שאפשר. יש לי במארז מקום למאוררי 120MM מקדימה ומאחורה, ומקום ל2 מאוררי 80MM בצד ועוד אחד למעלה. עשיתי חיפוש בפורום והבנתי שהמאווררים הכי שקטים שאוכל להשיג ב120 הם ה-Sickflow.

• 4 תגובות
    • 874 צפיות
  19. Started by lubian,

שלום לכולם. אני עשיתי OC למעבד שלי Q6600 לתדר 3200 לפי מדריכים שמצאתי וגם ראיתי ביוטוב איך לעשות את זה. מהתחלה חשבתי לא לגעת במתח, אבל זה נפל לי בבדיקה של prime95 אחרי שעה וחצי, אז העלתי מתח ל1.325 והרצתי prime 95 שוב למשך 24 שעות והכל היה יציב. עכשיו השאלה: זה אמור להשאר בתדר הזה כל הזמן אן שיש אפשרות כמו שהיה קודם שכשמעבד לא במאמץ הוא מוריד תדר עבודה שלו. וכמו שהבנתי זה קשור לאופציה של EIST שאיכשהו נעלמה לי מהגדרות בBIOS, לא נמצאת באותו מקום שהיתה קודם. אם כבר פתחתי נושא, אז תאשרו לי בבקשה שעשיתי הכל נכון והכל תקין. בעיקרון טמפרטורות לא ממש השתנו מסטוק. היה 33, עכשיו 35, במאמץ היה כ62, עכשיו כ65. VID-1.300 VCORE-1.312 שבמאמץ יורד ל1.296. זכרונות הם מסוג CL4 ב2.1V, אז ג…

• 4 תגובות
    • 874 צפיות
  20. Started by 00Amir,

כאשר מחברים LN2 ומתחילים לעלות מתח למעבד לרמה שהיא כבר נחשבת מטורפת בעולם הסטנדרטי , איך הלוח אם מתמודד עם המתח הזה? הקבלים של הלוח אם גם מתחחמים מאוד... איך זה עובד? האם קירור אקסטרים למעבד זה כל מה שנדרש?

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  21. יש לי GTX 260 216SP חשבתי על זה ואת הכרטיס מסך אני לא מתכוון להחליף בזמן הקרוב הכרטיס הזה מספיק לי אין לי זמן לשחק יותר מדי רק שיוצא איזה משחק ממש שווה... עכשיו הכרטיס בלי OC כי אני לא יכול לעשות OC נורמלי כי אני רגיש לרעש כול החלקים במחשב שקטים - ספק 20 DBA מאווררים 21 DBA קירור למעבד 26 DBA הדבר הכי רועש במחשב שלי זה הכרטיס מסך עכשיו באתר רשום שבמהירות המקסימלית של המאוררים בקירור זה 0.5 SONE כמה DBA זה יוצא ? ולשאלה הכי חשובה עד כמה זה יתן שיפור ועד כמה OC אני יוכל להגיע בלי להעלות מתחים לכרטיס מסך? כי הדבר היחיד שדיי מונע ממני לקנות את הקירור זה הכאבי ראש זאת אומרת ההרכבה שלו וזה שאני אצתרך לפרק את הכלוב של הכוננים קשיחים ולהרחיק אותו כדי שהיה מקום לקי…

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  22. חיברתי את המאוורר של המעבד הישן שלי לחיבור של ה-3 פינים בלוח (יש לו קונקטר של 4 פינים אבל אין לי עוד חיבור של 4 על הלוח ולכן חיברתי ל-3) , עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לשלוט במהירות הסיבוב? אם כן , איך ? (ניסתי את כל האפשריות של האחוזים בSPEEF FAN ולא ראיתי שינוי במאוורר הנ"ל) תודה מראש

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  23. ככה: או ככה: ואם אפשר הסבר, אז תודה עריכה: אני שם 2 מאווררים על הקירור

• 8 תגובות
    • 874 צפיות
  24. Started by House M.D.,

יש לי כרטיס מסך ATI HD4550 , ואני לא ממש מרוצה ממנו במשחקים, ברצוני לעשות לו OC. התחלתי לעשות לו OC, בזיכרון הצלחתי להעלות לו 100MHZ עד שהופיעו ארטיפקטים בבדיקת מאמץ לכרטיס, לעומת זאת בליבה הצלחתי להעלות רק 30MHZ עד שהופיעו ארטיפקטים. לכן ברצוני להעלות לו את מתח העבודה, שעומד כרגע על 1.10V כדי להצליח להעלות יותר . הטמפרטורות של הכרטיס נורמאליות אז אין סיבה שייגרם לו נזק כתוצאה מחימום יתר. אבל הבעיה היא שאני לא יודע איך להעלות לו מתח, קראתי מדריכים באינטרנט וראיתי שצריך לצרוב לו ביוס ערוך, אבל רוב המדריכים שמצאתי הם מלפני 4-6 שנים, ואני די פוחד להשתמש בתוכנות המומלצות שם לכרטיס שהוא יחסית חדש (יוצר בסוף 2008) אשמח לקבל המלצות ותוכנות מעודכנות לעינין הזה , השגתי את הביוס המ…

דיונים חדשים בפורומים