אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
-
-
שלום, אני וחבר שלי התווכחנו אם אוברקלוק מקצר את חיי הרכיב. אני אמרתי לו שאם אתה קונה ביט טייפון למעבד (נגיד) ועושה OC של כ 300MHZ -500MHZ והטמפ' נשארו כמו שהיה לך המעבד בלי OC וקירור סטוק, אז זה לא מקצר ,והוא טוען שזה מקצר. מי צודק? ויש לי שאלה: אם אני עושה OC ואחר כך מחזיר אותו למצב הרגיל לפני ה OC, חיי הרכיב חוזרים אליו? (אם זה באמת מקצר)
-
- 7 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אם לא עושים OC כמו שצריך הכרטיס מסך יכול להידפק?
-
- 5 תגובות
- 913 צפיות
-
-
למה, אבל למה תמיד חסרים דברים פה בארץ שמובנים מאליו בכל מקום. אני כבר מספר ימים מחפש ראש חיתוך(דיסקיט ליתר דיוק) לדרמל מספר 426, לכל מקום שהלכתי לא היה אותו. ברשת של ACE לא ידעו בכלל מה זה דרמל, וכשהסברתי לאידיוט שם, שלא מבין מהחיים שלו מה זה הוא הראה לי איזה סט של דיסקיות תוצרת סין שהצלחתי לפורר את אחת מהן ביד(מעניין מה היה קורה להן כשהיו מנסים לקדוח איתן במתחת). אחרי זה ניסיתי את רשת הום-סנטר, שעד היום לא היו לי אכזבות ממנה, ולתדהמתי גילית: הם החליפו ספק עבור המוצרים של דרמל, וכרגע הם עובדים, ככל הנראה, עם איזה יבואן עפור שלא מוסר את הדגמים המדוייקים של מה שהוא מוכר להם. בקיצור, אני ניגש לארונית של הראשים לדרמל ומתחיל לחפש את 426, מחפש מחפש לא מוצא. הבחורצ'יק התורן, שמח…
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
AeroCool Shark 140mm או NZXT FZ-140MM
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
שלום. עד כמה שאני יודע היום אינטל עם ליבת northwood הוא המעבד הכי טוב להמהרות, מה שמאוד מעצבן אותי. אתם חושבים שכשה-T-bred 0 שיהיה מבוסס על 0.13 מיקרון יצא הוא יהיה יותר טוב להמהרות? אני מקווה...
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני מחפש 2 מאוררי 120 בתקציב של 100-120 ש"ח, אחד כנראה ישב על הMUGEN2 והשני ילך למארז עצמו או ששינהם על הקירור. איזה מאווררים הכי מומלצים? מבחינת רעש פחות חשוב לי העיקר שיקרר
-
- 7 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אז כמו שכתוב אני מחפש מאווררים שהכי חשוב לי שיהיו שקטים כי כרגע יש לי תחנת כוח במארז מרוב רעש! אני מחפש גם גדלים של 80 מ"מ וגם 120מ"מ אם זה לא מייקר מאוד אז שיהיו עם לדים אבל לא חובה אבל שיקררו לא סתם משהו שקט ושלא עושה רוח. ד"א אני לא מבצע OC לשום רכיב במחשב שלי. ישנה עדיפות לזיגזאג כי יש לי נסיון קודם איתם . תודה! נועם
-
- 7 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום, בעודי גולש באינטרנט מצאתי קירור מים של חברת "Titan" מדגם DWC-A01. מישהו מכיר אולי את החברה הזאת או יודע על ביקורת על המוצר הנ"ל? מכיוון שהמחיר שלו נראה די זול... באתר לא היה מפורט הרבה על מה מכילה החבילה (חוץ מתמונה של משהו שנראה כאילו הוא נכנס למפרץ של ה5.25". בתודה מראש, Ameralis Zaiir
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק לג'יפורס שלי... וכן קראתי את המדריך באתר (אגב חח למי שכתב אותו... המדריך הכי טוב לג'יפורס שנתקלתי בו עד עכשיו!) בכל אופן... יש לי 2 שאלות!: 1.מה עדיף? Blue Orb או Crystal Orb 2.אנלא מוצא מאפה לקנות גופי קרור לזכרונות (היטסינקים קטנים) לא מצאתי בפנדה מישהו יכול לעזור?
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
טוב בקצרה אני מכוון הגדרות אוברקלוק בביוס להגדרות שכבר נבדקו והן מתאימות ותקינות ולאחר מכן כמובן F10 ושמירה. אבל כשהמחשב נטען מחדש המעבד נשאר בסטוק למרות שההגדרות בביוס עדיין מכוונות לOC. הדבר היחיד שהשתנה זאת מחלקת הזכרון. הצעות לפתרון? הנה ההגדרות: (הזכרון בתדר של 266X2 )
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
סליחה;קורה,אם הייתי יודע איך למחוק - הייתי מוחק נושא זה בעצמי. !
-
- 9 תגובות
- 912 צפיות
-
-
מעבד AMD 2500 לוח 8RDA3I EPOX 2 סטיקי זכרון של 256 מגה כל אחד, של A-DATA במהירות 400 הבנתי שהלוח + זכרון שלי יכולים לעבוד ב 400MHZ, אבל המעבד רק ב 333. כמו כן הבנתי שביצוע OC ל 3200 גם תעלה את מהירות המעבד/באס ל 400. אני Newbie בתחום ה OC, לכן השאלה הראשונה שלי היא : 1. האם ה OC מ 2500 ל 3200 נחשב OC מסוכן ? השאלה השניה היא : 2. מה בדיוק אני צריך לעשות ? (רק לשנות איזו מכפלה / פרמטר בביוס ? תודה רבה לכם !!! :-*
-
- 11 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם . אני משתמש במדרך הנ''ל לאוברקלוק למעבד , וצצות לי כמה שאלות ובעיות : המדריך - http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=2070766 המערכת - Q6600 GIGABYTE GM41-ES2L 2GB G.SKILL - 800 עכשיו , כפי שמוסבר במדריך , ביטלתי את כל האפשרויות בביוס שמונעות/מפריעות ל-OC , ועד אז הכל היה תקין . הגעתי לשלב שבו מעלים MHZ ל FSB , העלתי ב 10MHZ כפי שהוסבר( מ 266 ל 276 ) , שמרתי ויצאתי מהביוס, וכבר אז צצה בעיה והמחשב לא עלה בריסטרט הראשון וישר נכבה ונדלק מחדש. בריסטרט השני הוא עלה , אך ללא ה OC . ומשם הבנתי מהמדריך שצריך לעלות מתחים . אצלי בביוס ההגדרות מתחים נראות ככה : CPU Vcore - 1.28750v CPU Termination - 1.200v CPU Reference - 0.805v DRAM Voltage - 1.800v במדריך…
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
עשיתי OC למחשב שלי מ3.0GHZ ל3.2 המכפלה 215*15=3225GHZ סבבה עכשיו נעלתי את חריץ הAGP ב66/33 ואת שאר חרצי PCI (למרות שאין לי כלום בהם) הזכרונות נעולים גם על 400MHZ ושאני מפעיל תמחשב ונכנס לCPUZ הוא אומר לי שהתדר של הזכרונות(2.5-3-3-6) זה 215MHZ למרות שנעלתי אותם מהביוס למה? והיחס שלי זה 1:1 :s05:
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
המליצו לי על ה Scythe Katana 3. ראיתי באינטרנט שהתוצאות במבחנים שלו הם לא הכי טובים, איזו המלצה יש לכם לקירור יציב שיחזיק לי כמה שנים טובות? התקציב הוא עד 200 ש"ח.
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
כרגע המעבד על 2200 (220X11) עם מתח של 1.725. והמעבד ממש לא יציב, אחרי 5 דקות בPrime95 הוא קורס, ואחרי 5-10 דקות 3DMark03. לפני זה המעבד היה על 191X11 עם מתח המקורי ותזמונים גובהים והכול היה סבבה. זה ממש מעצבן ש9 MHz מז***נים מחרבשים הכול. והמעבד כרגע על 36- 38, ובאמץ על 41-43. המפרט של המחשב: AMD ATHLON XP 2500 +Volcno 6 ABIT NF7-SL ver 2.0 OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Revision 2 Performance Series 2.5/4/4/7 ALBATRON GeForce 4 TI 4280TD 250@270/ 512@576 המעבד עם מכפלה נעולה (ועם חרא סטפינג) מה יכול לגרום לחוסר היציבות???
-
תראו מה קניתי : "מזגן" ן את היותר צבעוני
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אוקי אז באיזה מחשב רגיל פנטיום 4 היתה לי איזה בעיית התחממות של המעבד משהו בסביביות 60 מעלות אז נקיתי את צלעות הקירור ושמתי משחה טרמית חדשה אך משום מה אחרי שהחזרתי הכל המעבד קפץ ל 90 מעלות + וכמובן שאיני יכול להפעיל אותו ככה ואינני מודע למה הוא עושה את זה !! לכן פניתי אליכם אנשים ! מה דעתכם למה זה קורה ומה עלי לעשות בשביל לפטור את זה ? !! תודה !
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אז ככה עשיתי אובר קלוקינג מ 2800 ל 3200 עכשיו שאני כותב המוזיקה וכול הצלילים קופצים ואני מישתגע מה זה יכול להיות יש רעיות תודה למי שיענה
-
- 8 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אהלן לכולם, לאחרונה שדרגתי את המפרט שלי, החלפתי את ה Q9550 שלי ל-2500K שאני מתכוון לנסות ולהביא עד 5GHz אבל גם אסתפק ב-4.8 נרכש לוח אם Z77A-GD65 של MSI ונרכשו זכרונות חדשים. המחשב החדש עוד לא הורכב, אבל מתוכנן בו OC כבד כמו שאמרתי. המארז הנוכחי שלי הוא P182 שאותו אני מוכר לחבר שלי ואני מתכנן לקנות מארז חדש, כנראה P280, נורא אהבתי את הביקורות עליו, המחיר שלו די משתלם ויש לו אחלה אפשרויות לסידור כבלים והוא גם נראה מעולה. כרגע אני עם קירור אוויר Zalman CNPS10X Extreme, אוהב אותו מאוד, אבל רציתי לשאול האם כדאי לשקול לעבוד עם קירור מים ואם כן, עד כמה זה משתלם או בכלל נדרש למפרט כמו שלי? אשמח לתגובות ולידע כללי בנושא, כי מעולם לא התעסקתי בקירור מים. תודה
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני זוכר שלפני חודשיים בערך דאגתי כי הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי היה 80. עכשיו הוא בסביבות ה90 ואחרי מאמץ איזה 100. רוב הסיכויים שהחיישן מקולקל כי אני ניקיתי את המאוורים איזה מאה פעמים וזה לא עוזר... בזמן האחרון באמצע משחקים מופיע לי הודעה שהמהירות השעון יורדת אוטומטי כדי שכרטיס המסך לא יתחמם יותר מידי. אז - יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הטמפרטורה הזאת? אם אני אביא לתיקון בחנות, האם הם יש משהו שהם יכולים לעשות כדי לתקן את זה? כי לא בא לי גוף קירור חדש, זה הרבה כסף... ד"א: יש לי Radeon X1800GTO ופעם הטמפרטורות היו רגילות, 50-60. [אני בודק בATI TOOL ובCCC]
-
- 13 תגובות
- 912 צפיות
-
-
יש לי סיס אונבוארד עם SHARED MEMORY 64 MEGA וקיבלתי 250 ב3DMARK למההההה
-
- 14 תגובות
- 912 צפיות
-
-
מפרט בפרטים אני מעלה את המחשב והוא יציב כסלע ב216, עושה 3DMARK2001 ו2003, אי סי קיו עובד ברקע, עובד כמו כלום. כשאני עובר את ה216 (219 למשל) המחשב קורס אחרי הבדיקה השלישית ב3DMARK 2001, עם או בלי אי סי קיו. הזכרונות שלי בדואל, אבל לא נראה לי שזה משנה כל כך בכזה אוברקלוק קל, המתחים בדפולט. יש לכם מושג למה זה קורה? ואיך אני מסדר את זה? אם אני צריך לעשות משהו תגידו ואני אעשה, כי אני נואש :-\
-
- 14 תגובות
- 912 צפיות
-