עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by חובב,

יש לי 9600 128 (אפשר להסתכל על המפרט)......המחשב מריץ לי את רוב המשחקים בלי יותר מידי בעיות ודי סבבה מבחינת FPS (ברוב המחשקים) אבל אני רוצה יותר.......אבל אני רוצה להשיג יותר FPS ......בצורה משמעותית...... OC יתן לי משהו ?...משמעותי או שלא כל כך שווה להתעסק עם זה?...... הכי הרבה שהגעתי זה 220 לזיכרון ו 350 (בערך )לליבה(ATITOOLS)......זה כלום ...יותר מיזה מתחילים הארטיפקטים...יש איזו שהיא דרך להגיע יותר מיזה?? תודה לכל מי שיעזור....

• 5 תגובות
    • 586 צפיות
  2. Started by kipi25,

שלום, יש לי מעבד E6600 + לוח P5B DLX. עשיתי OC קטן - FSB 333, DRAM 677 המכפלה של המעבד היא 9, לכן אני אמור לקבל תדר 3000MHZ. הקטע המוזר הוא שמכפלת המעבד כל הזמן קופצת מ-9 ל-6 ובחזרה, כלומר המכפלה לא נשארת קבועה. כל שאר הפרמטרים (FSB, DRAM) נשארים קבועים. האם יש דרך לקבע גם את המכפלה? תודה מראש 8)

• 2 תגובות
    • 478 צפיות
  3. Started by ReDev1L,

קודם כל קניתי מחשב חדש עם מעבד E6750 ולא בא איתו משחה טרמית והבנתי שמה שיש על המאוורר שבא עם המעבד זה די גרוע. אז קודם כל אני רוצה לשאול על איזה משחה טרמית אתם ממליצים לי וגם אם אפשר חנות בירושלים, כי חבל לי לשלם על משלוח שיעלה יותר מהמשחה ובנוסף רציתי לשאול האם יש צורך לנקות את המעבד עם אלכוהול לפני שאני שם את המשחה, כי אני כבר התקנתי את המאוורר עליו בעיקרון שבא איתו אבל עדיין לא הפעלתי את המחשב (כמו שציינתי, מחשב חדש) תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 446 צפיות
  4. אני בוהנ כמה מחשבים מה הVCORE הכי גבוה שהמעבידם הבאים יעמדו בוא בלי להינזק בצורה משמעותית המעבדים E4500 E6600 Q6600 כולם על לוחות P35 של גיגהבייט

• 0 תגובות
    • 404 צפיות
  5. Started by idanp1,

אוקיי קראתי את המדריכים שלכם... הקטע שזה לא מפורט לגבי מעבד אינטל ולכן איני יודע לעשות זאת! אם אפשר מישהו שיסביר לי איך עושים את הoc למעבד של אינטל אסוס .. p4s5333-vm זה הלוח אם ^^^^ חוץ מזה יש לי כרטיס מסך 7600 gs ואני רוצה גם לו לעשות oc אני עקבתי אחריי המדריך שלכם אבל לא הבנתי מה לעשות אחריי הבדיקה הראשונה שהייתה לראות אם הכרטיס מתחמם ועברתי אותה עכשיו מה אני עושה ? אנא עיזרו לי אני כבר חודש מנסה לעשות את זה ואף אחד לא עונה . בבקשה ...

• 0 תגובות
    • 367 צפיות
  6. ^ ואיזה מעבד הכי משתלם לOC?

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום בחנות שקניתי אמרו לי שהמהירות שעון של הSUPER היא כמו של הSONIC 1.6GHZ מה שלא נכון והוא 1.4GHZ אני ממש מתלבט אם לעשות OC או ללכת להחזיר אותו אז רציתי לדעת אם אני עושה OC לכרטיס הזה ל1.6GHZ אני יכול עם הקרור שיש לו עכשיו? ועוד שאלה אך אני ידע שזה 1.6/1.4 כי בדרייברים יש לי מהירות GPU ומהירות זיכרון אך מחשבים אותם? סליחה על הבורות אני אף פעם לא התעמקתי בOC

• 6 תגובות
    • 549 צפיות
  8. יש לי שאלה בנוגע לCRYSIS, קיבלתי היום את ה8800GT שלי בשעה טובה ואני משחק בCRYSIS. בשלבים הראשונים הכל פעל על HIGH בלי בעיה אבל בערך בשלב של RECOVERY ככה הכל התחיל להיות קשה בHIGH והייתי צריך להעביר לMEDIUM אחרת לא יכולתי להזיז את העכבר מהר מימין לשמאל בלי לגים רציניים. הבעיה היחידה שלי כרגע היא שעדיין לא השגתי לטעמי מספיק RAM לCRYSIS, ולהשערתי זה יכול ליצור צוואר בקבוק- יש לי רק 1 GB של RAM. אני מחר כבר קונה RAM כדי שיהיה לי 2 GB, האם זה יספיק? מדובר כאן על מסך 19 אינץ' LCD ברזולציה 1280 על 1024. יש לי מעבד של CORE DUO E6300 1.86 GHZ. האם זו באמת הבעיה או שזה פשוט הE6300? אמרו לי שאפשר לעשות לו OVERCLOCK אבל אני לא יודע איך. למישהו יש עצות?

• 5 תגובות
    • 516 צפיות
  9. Started by aviv00,

שלום מצאתי משהו שקשור ללוח אם שלי לכמה מעלות מותר להגיע [אולי אין לי מושג [ הינה הלינק http://www.digit-life.com/articles2/mainboard/gigabyte-965g-ds3-i965g.html וזה הציטוט ממנו שאולי קשור guaranteed 3000 hours of service under the maximum admissible temperature of 105°P¡ זה קשור ? מה הכוונה ומזה ה-P¡ תודה מראש אביב

• 0 תגובות
    • 595 צפיות
  10. Started by ArielBiMBa,

טוב שאלתי שאלה דומה בפורום מפרטי מחשב אבל השאלה תפסה כיוונים חזקים של OC והבנה בעניין,אז החלטתי שעדיף לשאול פה. אני מתכוון לקנות מחר את המפרט הבא מTMS: מעבד Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T 593 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L 559 מארז NZXT Apollo No PSU Black 399 קירור למעבד Sunbeam Tuniq Tower 120mm 260 ספק כוח Compucase HEC 400ART 24PINS 208 קירור למארז Glacialtech 120mm Case Fan Entering Bearing 18dba 36CFM 24 זיכרון RAM OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Gold XTC CL5-5-5-12 361 דיסק קשיח WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS 406 כרטיס מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail 1580 צורב Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 S2…

• 2 תגובות
    • 451 צפיות
  11. Started by XMB,

היי , עשיתי OC , לא רציני בכלל 35% , עבר את כל הבדיקות עם כל התוכנות האחרות פיקס שום דבר לא קרה טמפרטורות סבבה לגמרי 55 מעלות בLOAD 100%. אך עם S&M המחשב נתקע כאשר הוא בטסט 4 בזיכרון. המחשב עובד ככה רגיל ואין שום דבר , אין תקיעות אין כלום , הטסט בוצע ב 100% LOAD , את כל ה3 טסטים עבר לפני זה בלי בעיה , יש לזה השפעה כולשהיא? הזיכרונות פועלים על 720MHZ (בפועל הם 667 אבל אין מה לעשות הם זזים עם היחס של המעבד , אם אני מוריד אותם הם יהיו 500). תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 509 צפיות
  12. קוניפיגרציות: מעבדי E6600 SL9S8 L632A קירור Glacialtech 5700MC - עברו Lapping קליל משחה Arctic Cooling MX-1 החלפת גופי קירור ללוחות אם: Noctua NC-U6 ו-Thermaltake Extreme Spirit II מארז Chieftech, מאוורר 120 מ"מ אחורי מוציא Arctic Cooling 1500RPM 53CFM, שני מאווררי צד Glacialtech 80mm 1700RPM 25CFM מכניסים. ספקי HEC 475 זיכרון ג'נרי 667 מ"ה. פרטים לשינוי בביוס: FSB ל-334 מ"ה. מתח מעבד ל-1.45v PCIE ל-100 מ"ה +0.1 לצ'יפסט הייתי מנסה להגיע ל-3.5Ghz, אבל לחבר'ה האלה יש 8GB של הזיכרון המחורבן הזה.. יש עוד משהו? צריך לשנות גם VID? עם איזה תוכנות לבדוק טמפ' ויציבות? בזמנו הייתי נותן הרצה עם s&m אבל אני זוכר שהיא בעייתית עם C2D, ראיתי שמזכירים את השם TAT מדי פעם, זה התחליף? O…

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  13. Started by LORIANTA,

אני לא רואה את המסכים האלה מה צריך לעשות? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 673 צפיות
  14. שלום לכולם. ברשותי כרטיס מסך של ASUS, 8800 GTS עם 320 זיכרון. הכרטיס באוברקלוק של core 600, mem 900, דרך ati tools. תחילה קיבלתי טמפרטורות איידל (בלי פעילות) די גבוהות, סביב ה65, וכשמשחקים עובדים - היה טס לי עד 85. לאחר מכן, החלטתי להעלות את עוצמת המאוורר ל100%, כל הזמן. מאז, הכרטיס פחות או יותר נח על 56-57, ובשעות הערב והלילה כשמאוד קר, אף יכול להגיע ל52-53. בזמן משחקים המקס' אולי היה 79, וזה גם לא קרה הרבה. לרוב הוא ישב על 75. היום כשיצאתי מ Hitman Blood Money, גיליתי ב NVTemplogger שהטמפרטורה עלתה לי עד 85 שוב, בזמן המשחק. סגרתי את המחשב, פתחתי את המארז, ניקיתי קצת עם לוכד-אבק, החזרתי. בינתיים הטמפרטורה יושבת על 57. החלונות פתוחים פה ויש זרימת אוויר. רציתי את חוות הדעת…

15. הטמפרטורות על 18-17 במנוחה זה פשוט לא הגיוני מעבד E6750 STOCK לוח אם G33 קירור FREEZER PRO מה הולך פה? האם יש פוטנציאל OC לא נורמלי??? מעבד לא מהעולם הזה?? צירפתי תמונה : בדיקה של 3 תוכנות

• 10 תגובות
    • 841 צפיות
  16. Started by gaya,

לפני כמה ימים קניתי מחשב עם מעבד E2180. המעבד עבר OC בחנות ל 3000(ב-TMS). הורדתי כמה תוכנות לבדוק את ההמהרה והתוצאה נראתה לי קצת מוזרה. בדקתי בעזרת CPUZ וEVEREST את ה-OC והוא כותב לי כל כמה שניות פעם שהמעבד רץ ב3000 ואחרי 2-3 שניות שהוא רץ ב1800. התוצאות זהות בשני התוכנות. השאלה שלי היא:האם זה בסדר או שישנה כאן בעייה כלשהיא ?

• 2 תגובות
    • 448 צפיות
  17. איני מוצע בביוס את האפשרות לשנות מתחים אלה רק לשנות מהירות מעבד כלומר GHZ ושינוי תיזמוני זיכרון שני מצבים וניסיתי לעשות CTRL?F1 ועדיין לא מצא כשאני מנסה דרך הביוס להעלות את הBUS מעל 134 המחשב לא עושה POST ואני צריך לאפס את הביוס דרך התוכנה essytune הצלחתי להגיע ל 3.8 אבל זה כול הזמן מתאפס ודרך הביוס זה לא יתאפס וגם זה כנראה יותר טוב 29 מעלות במנוחה הלוח הוא 945gcm gigabyte rev 6.0 המעבד הוא CELERON 3.06 775 הקירור הוא : zalman 9500AT הזיכרונות הם שני זיכרונות 512 כול אחד שרצים ביחד על 533 על מתח 1.8 שאיני יכול לשנות

• 1 תגובה
    • 399 צפיות
  18. אז ככה אחרי שסיימתי לייצב את המעבד מבחינת מתחים ובאס הייתי בטוח שהכל הסתדר,אז הרשיתי לעצמי לעלות את הזיכרונות לתדר עבודה הרגיל שלהם. עשיתי בדיקת BLEND והמחשב להפתעתי קרס באס 320 מתח 1.4625 מחלק 2.5 זיכרונות gskill 800 2sgb pk יש לציין שאחרי שלפני העלאת הזיכרונות לתדר הרגיל בדקתי יציבות של המעבד ב SMALL ועבר חלק ול השינוי שעשיתי זה החזרת הזיכרונות לתדר הרגיל שלהם מה יכולה להיות הבעייה?

• 10 תגובות
    • 732 צפיות
  19. חייב עזרה בדחיפות... לא הצלחתי להוציא את הכרטיס , במקום זה הוא חצי לא מחובר וחצי כן מחובר. אני לא יודע כיצד לחבר אותו חזרה , אני פוחד ללחוץ עליו בכח... אין כפתור כזה להוציא אותו או להכניס אותו? כמו בזכרונות? בבקשה תעזרו , אני תקוע בלי מחשב ובקרוב זה יהיה גרוע

• 3 תגובות
    • 547 צפיות
  20. Started by david32,

הם יש איזשהו קיצור זמן החיים של מעבד שעבר OC די רציני (נגיד E4400 @ 3.2 )? אני שואל כי אמא שלי טוענת שכן ואני אישית ממש לא בטוח.

• 4 תגובות
    • 618 צפיות
  21. Started by matvey99,

לפני כמה זמן עשיתי OC למעבד שלי E4300 965P DS3 8800GTS320 2GB800MHZ ENERMAX LIBERTY 400 והייתה לי בעיה שבמקום שהביצועים שלי יעלו במשחקים הם ירדו בצורה מפחידה ( 5 - 10 FPS על הגדרות נמוכות ) אז אתמול כשהייתי בפאנדס דיברתי עם אחד הטכנאים וניראה לי שהוא מצא את הבעיה שלי.. כששאלתי פה מה אני אמור לעשות עם הזכרונות ב OC אז אמרו לי שבאופציה בביוס אני צריך לשנות שם ל 2 ואז הזכרונות שלי יהיו על 1:1 והטכנאי אמר לי שפיצלתי את תדר הזכרונות והם עכשיו לא פועלים אצלי על 800MHZ אלה על 400MHZ וזה מה שגורם לירידת הביצועים. אז אתם יכולים להגיד לי בבקשה מה אני צריך לעשות? תודה.

• 4 תגובות
    • 538 צפיות
  22. Started by yaloner,

שלום, ב-TMS המליצו לי על המעבד המאוורר הנ"ל (אפשר לראות אותו כאן http://tms.co.il/product_info.php?cPath=146_107_266&products_id=4870) בתור מעבד מאוורר זול ושקט שיחזיק לי Q6600 ללא OC. מה דעתכם ? חשוב לי לציין שיותר עקרוני לי עניין הרעש כי אני בטוח שמבחינת קירור לא תהיה בעיה... (דרך אגב, מרכיבים לי אותו עכשיו, אז עוד אפשר להתחרט אם מישהו חושב שהוא לא טוב מבחינה כלשהי !)

• 3 תגובות
    • 737 צפיות
  23. נראה כי כל קפיצה מעל 325 FSB לא נותנת BOOT העלתי מתח ל1.56!!!! וכלום למה הוא לא נותן לעלות ל1333 FSB אני כרגע על 2.9 1.31 על גירסה ישנה B3 אבל חברה מה הולך פה? מישהו ?

• 10 תגובות
    • 783 צפיות
  24. כולם מכירים את ה-NF-S12 החרישי, אבל קשה להמליץ עליו במקרים שיש צורך ב-CFM גבוה או הפרש לחץ גבוה (רדיאטורים, HSF וכו'). תוסיפו לזה מחיר גבוה ותמצאו שבהרבה מקרים אפשר פשוט "להחליש" מאוורר זול יותר ולקבל תוצאות קרובות (רובוקופ אולי יכול להבחין בהבדל בין 8dB ל-17dB, אני לא). ולפני שמעירים לי שתוספת של 9dB משמעה עוצמה חזקה פי 2.7 - אני יודע את זה. זה עדיין שקט בהרבה מהקולות שהבטן שלי עושה עכשיו. בכל מקרה, קבלו את NF-P12. במקום 7 להבים כמעט מאונכים למישור הזרימה יש לו 9 להבים כמעט מקבילים למישור שביחד כמעט מכסים את שטח המאוורר. מה זה נותן? לחץ. כשאתה צריך לדחוף/למשוך אוויר לתווך עם התנגדות גבוהה (=צפוף) כמו סנפירים של HS או רדיאטור, הסנפירים המאונכים של ה-S12 מתקשים לשכנע את הא…

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  25. אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי... יש עליו את הגוף קירור המקורי ואני מפעיל את המאוורר על 100% והטמפ' במנוחה 50 מעלות ובמאמץ 59 מעלות... המהירות המקורית : 513/792 ניסיתי 610/950 ושיחקתי קריסיס במשך חצי שעה רצוף והכל היה תקין והטמפ' לא עברה את ה70 מעלות... לאן אני יכול להמשיך? מה המקסימום במספרים שלא כדאי לעבור ? ומה הטמפ' שלא כדאי לעבור? ואיך אני יודע בוודאות שזה יציב? תודה לעוזרים! נ.ב. אני משתמש בRiva Tuner 2.02

• 14 תגובות
    • 670 צפיות

דיונים חדשים בפורומים