עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by RASTA^MAN,

תארד ריאשון שלי אז סלחו לי אם משהו ניראה לא מקצועי אוקיי אתם כנראה לא מכירים אותי בפורמים באתר הזה ... אז קודם כל שלום לכולם קוראים לי שגיא נימני ... דרך אגב אני מבקר בפורם באופן קבוע פשוט לא הגבתי לתארדים ... אז ככה : המפרט שלי הוא P4 2.53 לוח של אינטל ... טעות קריאה של אבא שלי ... זכרונות של סמסונג עם גופי קירור ....RDRAM 800 עוד טעות ... (כנראה משקפיים לא יזיקו ) ורדאון 9700 פרו של גיג'ה בייט ומארז אנטק פול טאוור מאורר היטב הרי יש לי לוח של אינטל - אין אובר קלוק למעבד ... אבל עדיין אפשר לכרטיס מסך ... ועכשיו לשאלה .. : אני מעוניין להכין כמו שרבים וטובים עשו : מערכת קירור מים ... בינתיים לא למעבד בגלל הלוח אלא לכרטיס מסך האם אוברקלוק לכרטיס יי…

• 12 תגובות
    • 960 צפיות
  2. Started by m_j,

היי, אני חדש כאן. אני דיי מתעניין במודינג (לא O\C), כבר המון זמן רציתי לשים את המארז שלי בגלריה וקבל עליו תגובות. היום הרגשתי שהוא מוכן (קיבלתי את הקתודה ).. הנה המפרט שלי : Amd xp 1600+ (אני אבדוק את הסטפינג בקרוב, בדקתי פעם ושכחתי, הוא היה משהו עם K ) INNO3d GeForce 2 ti 64 ddr Gigabyte 7vtxe (266) DDR micron 256 LG dvd TEAC 48X40 Segate (5400) 30GB מערכת קרור: 2*80 מ"מ מאחורה (של צ'יפטק) -> מוציאים אוויר 2*80 מ"מ מקדימה (אחד מהם של זלמן, השני של צ'יפטק) -> מכניסים אוויר 92 מ"מ בדלת המארז -> מכניס אוויר (של אנטק אני חושב) 92 מ"מ מול הFHS (של זלמן) למעבד: ZALMAN CNPS6000-Cu להארד דיסק (לא שהוא מקרר ממש..) Hardcano 2 קריאת טמפ' זכרונות:…

• 12 תגובות
    • 960 צפיות
  3. במפרט של KATANA 4, הדגם הממשיך ל-KATANA 3 המומלץ, ניתן להבחין כי גודל המאורר לא השתנה וגם נתוני הרעש. האם זה אומר שבפועל אקבל את אותו השקט עם ביצועים ועיצוב משופרים? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  4. שלום, היום אחים שלי אמרו לי שהיתה הפסקת חשמל. בכל מקרה, הכרטיס מסך שלי 8600GT בעל 2 DVI יציאות. השמאלית מהן שעבדתי בה כל הזמן עד עכשיו פתאום הפסיקה להגיב במפתיע, וזאת לאחר שאחים שלי הדליקו את המחשב, המחשב הגיע לעשות POST ונתקע במסך בחירת וינדוס 7 או XP וכו'... בכל מקרה, עשו RESET והמחשב הפסיק להגיב, עד שהחלפתי את החיבור ליציאה DVI השניה שקיימת על הכרטיס. ראיתי שהמחשב איפס הגדרות OC, החזרתי OC של המעבד חזרה ל 330 FSB, המחשב עולה כרגיל, שוב מגיע לבחירת וינדוס ועושה רידט בעצמו, ומאפס לי את ההגדרות של ה OC שוב. מדוע זה קורה? עד כה לא היתה לי שום בעיה עם OC, הורדתי FSB חזרה ל 320, ושוב עושה את אותה הבעיה. החזרתי למקור (200), המחשב עולה כרגיל. אין בעיית טמ"פ, המחשב לא עובר את ה…

• 4 תגובות
    • 960 צפיות
  5. Started by iakovl,

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  6. Started by itsik1231995,

פתחתי אותו ל 6970 (מיזמן) והחלתטי היום לעשות לו רצת OC העלתי את הליבה ל 945 (מי 880) והכרטיס היה יציב כמו סלע תחת אותם מתחים של HD 6970 (ב 950 הכרטיס כבר לא יציב ) התחלתי להעלות את הזכרון ו .... הביצועים יורדים העלתי מי 1375 ל 1390 והביצועים ירדו ב 3 בנצ'ים שונים שניסיתי כמה פעמים העלתי עוד טיפה ל 1400 וירד עוד יותר מה ההיגיון בזה ? איך יכול להיות שתוספת התדר לזכרון מורידה ביצועים ?? הביוס שיש על הכרטיס הוא של HD 6970 של ספיר, אם לדעתכם זה הביוס אז אפשר קישור לביוס שידוע שהוא טוב ל OC ? (למרות שאני בספק שזה הביוס ) תודה ... אני שם לב גם שיש בעיה ביציבות התדר עצמו בתדר של הזכרון לא יושב בדיוק על מה שמכניסים לו למשל במקום 1440 זה 1437.5 או במקום 1390 זה 1387.5 בנו…

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  7. Started by edoson,

שלום לכולם! יש לי בעיה פשוטה עבורכם: קניתי לא מזמן ASUS TI4200 64MB ואני רוצה לעשות לו OVERCLOCKING הבעיה היא שהתוכנה שקבלתי מהחברה, SMARTDOCTOR, לא עובדת על הכרטיס שלי יש תוכנה אחרת?? אני מתכוון גם שנותנת טמפרטורה, גם מזהירה במידה וצריך, וגם יודעת לקרר את המעבד. גם תוכנות חלקיות יתקבלו בברכה. חוצמזה, הייתי רוצה שתכניסו אותי קצת לעניינים. עד כמה אפשר להאיץ מעסד של כרטיס מסך בכלל ואת שלי בפרט? מה הטמפ' המקסימלית או המסוכנת למעבד? עד כמה ניתן להאיץ ללא שימוש בפתרונות קירור? ומה לעז... הסיפור הזה עם הנקודות, איך מדרגים? ככל שתפרטו יותר כך ייטב, פשוט תציפו אותי במידע

• 8 תגובות
    • 960 צפיות
  8. היי חבר'ה, אני עכשיו מתכנן לעשות OC (לא משהו רציני מידי) למחשב החדש (מפרט תוכלו לראות בפרופיל), רציתי לשמוע כמה טיפים, דרכים מומלצים לעשות OC בצורה בטוחה ושתורגש במשחקים לפחות. האמת שעדיין לא יצא לי לנסות לעשות OC במחשב הזה, אבל כשניסיתי לפני בערך חודש לא הצלחתי לעשות משהו רציני, ומה שהכי גבוה ההצלחתי הוא אני חושב 3.6 או משהו כזה, וגם זה היה בצורה לא טובה מכיוון שלא הכל היה עולה בהפעלת המחשב, כמו דרייברים וכו'. אז חשוב לי לשמוע מכמה אנשים שאמת מבינים וטובים בנושא, מומץ שזה יהיה כם מישהו שיש לו מעבד זהה, שאני ידע לאיפה בערך אני יכול להגיע בOC. תודה רבה חברים!

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  9. שאלתי בעבר ולא זוכר כבר מה ענו לי. מה אוכל לעשות על מנת להשתיק אותו? פתחתי אותו ולא היה נראה שאפשר להוציא את המאוורר.

• 14 תגובות
    • 960 צפיות
  10. אז לקראת הקיץ החלטתי להחליף את המאוור הזקן של המעבד העוד יורת זקן שלי כמובן שהחלטתי לבדוק את הטמפ' במאמץ, וכשבדקתי את הטמפ' גיליתי להפתעתי חוסר עקביות משמעותי בין תוכנות המדידה השונות אז.... מי צודק?

11. Started by O.G.D 2k5,

שלום אני נסיתי לעשות אוברקלוקינג לAsus fx 5600+zalman vf700-alcu עם ריווה טיונר והביצועים ב3dmark03 ירדו פלאים מ 2198 ל 590 איך יכול להיות???

• 17 תגובות
    • 960 צפיות
  12. Started by a-v-i,

נראה לי שמצאתי את המאוורר 80 מ"מ הכי משתלם שיש... http://www.tr2tt.com/products/coolers/m6se/m6se.htm אומנם הוא מגיע כמאוורר למעבד עם גוף קירור אבל המחיר שלו הוא כמו של מאוורר רגיל - כ 60 ש"ח. זורק 32.4 CFM ברעש של 21 DBA שזה שקט מאוד... האם מישהו מכיר מאוורר 80 מ"מ שזורק יותר באותה כמות רעש?

• 15 תגובות
    • 960 צפיות
  13. המפרט הוא כדלקמן: E2140 gigabyte 945gcmx OCZ 667Mhz, זכרון VALUE, לא משהו מיוחד התחלתי את האוברקלוק 1.העלתי את הבאס מ-200 ל-220 2.נעלתי את ה PCI-E 3.שיניתי את המכפלה של של הזכרונות ל-2.66 כדי שלא יעלה מעל 667 כשניסיתי לעלות ל-225 הוא כבר לא עלה וחזר לברירת מחדל אני אשמח לדעת מה עוד אני אוכל לעשות אפילו שהלוח אם הזה פשוט עלוב קשה לי להאמין שאפשר להאיץ את המעבד הזה מ1.6 רק ל-1.76 הרצתי גם חיפוש בגוגל של מערכות דומות ואנשים כמובן עברו את המהירות הזו

• 12 תגובות
    • 960 צפיות
  14. זה המפרט שלי כרגע, קניתי אותו לפני שבועיים: Intel Core i5-750 Gigabyte GA-P55M-UD2 Kingston KVR1333D3N9/2G x2 Sapphire ATI Radeon HD 5850 1024MB PCIe Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS Seasonic 520W S12II-520Bronze Retail Antec Two Hundred Artic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 Retail Zalman ZM-F3 Retail לפי מה שקראתי, המעבד שלי מתאים מאוד לOC, וראיתי מלא דוגמאות שאנשים מעלים אותו בקלות ל4GHZ. המפרט שלי מתאים לOC כלשהו למעבד? (אפילו אם לא ל4GHZ) הנה תצלום מSpeedFan של הטמפ' במנוחה: בכל אופן המחשב ממש חזק, מריץ הכל על High, אבל תמיד רוצים יותר ביצועים תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  15. Started by Fetalo,

עוד כמה ימים אני אני קונה מארז חדש (עוד לא החלטתי איזה) אז בינתיים אני רוצה להתעלל בזה שיש לי עכשיו (הזה שמקבלים עם מחשב ניורון עם הפאנל הכחול מקדימה) אני מחפש רעיונות למודינג - אשמח לקבל רעיונות מכם או לינק לאתרים אחרים תודה

• 7 תגובות
    • 959 צפיות
  16. Started by RT2,

מדובר ב3500 WINIE.. אני כרגע על 267*10 יציב.. 33 שניות בפריים. 45C במאמץ.. 33C במנוחה VCORE 1.59.. זה לא יותר מדי? כמה אפשר מקסימום? 60K באקוומארק. (6600GT) נראה לי שזה הOC הסופי שלי..אולי 10*272..לא יותר. אני אשאיר את זה כמו שזה. האם המכפלה משנה משהו בביצועים? לדוגמא.. זה משנה אם המכפלה היא 10 או 11? ומישהו מוכן בבקשה להסביר לי מה זה HTT? תודה!

• 8 תגובות
    • 959 צפיות
  17. מתי שאני משחק משחקים או עם המחשב מתאמץ אז הטמפרטורה של הדיסק קשיח היא 46-48 מעלות זה טוב? עם לא: יש איזהשהו נזק שיכול להיגרם מהטמפרטורה הזאת? יש פיתרון?

• 16 תגובות
    • 959 צפיות
  18. Started by taotao,

כן זה נראה קצת אבל גם זה הגיע... חובב מכוניות ומחשבים החליט לעצמו למה לא לפרק את הטורבו מהאוטו (במקרה הזה מיצובישי אקליפס) ולהתקין אותו (לקירור כמובן) במחשב.. התוצאות לפניכם.. http://raktron.com/turbopc/ וזה כל הפרויקט.. http://raktron.com/turbopc/buildup.html אומנם זה לא כזה מעשי אבל רעיון נחמד.... ;D

• 8 תגובות
    • 959 צפיות
  19. Started by ZpoWer,

לוח אם: Gigabyte EP45-UD3L - Socket 775 צ'יפסט: Intel P45 מעבד: Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66GHz - Yorkfield 45nm Technology קירור מעבד: Mugen 2 זיכרון: 2x2GB DDR2 @ 533MHz Mushkin XP Black Frostbyte Series כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9800GT 512MB GIGABYTE אחרי קריאת כל המאמרים, הסתבכתי והלכתי לאיבוד, אשמח לדעת איך ואם אפשר לבצע OC למעבד שלי ? ואם אפשר לעשות משהו עם הכרטיס מסך ? אשמח להדרכה קצרה ולעניין תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 959 צפיות
  20. Started by Dready,

יש לי את המערכת הבאה: p4 2.4c ht 800 fsb p4p800 1024 ddr memory (micron) s עכשיו כשאני עושה אוברקלוק למעבד ל3100 גיגה המחשב נטקע אחרי 15 דקות, עכשיו מה יכולה להיות הבעיה?, (אני לא משתמש בקרור מיוחד) ושאני עושה על 2.8 זה פועל סבבה, ד"א בביוס אני עושה "AI Overclock %30 אני פשוט לא יודע להשתמש ב-manual ^^

21. שלום לכולם יש לי את כרטיס המסך nvidia 6800gt ויש לי בעיית חום קשה איתו. הכרטיס פעם עבר אובר קלוק בעזרת התוכנה atitool.בקיצור התוכנה מחשבת את התדר המקסימלי שהכרטיס יכול להגיע, והיא ממש הרסה לי את הכרטיס. בזמן הרצת התוכנה הכרטיס הגיע לי ל110 מעלות! ניתקתי הכל וכיבתי את המחשב. מאז הכרטיס שלי במנוחה על טמפרטורה של 56 מעלות ובמאמץ הוא ממש משתגע! הטמפרטורה עולה ממש ממש מהר ל70 +-. יש לציין שמאז אני לא במצב של אובר קלוק. כדי לנסות לקרר אותו אני דבר ראשון העלתי את מהירות המאוורר שלו ב riva tuner ל 100 אחוז וניקתי את הכרטיס מאבק. אבל עדיין הטמפרטורה גבוהה, גם בגלל שהמאוורר שלו הוא איטי. בגלל המצב הוספתי לו לצלע קירור את המאוורר של המעבד athlon שהיה לי ז"ל, אבל עדיין! שום …

• 11 תגובות
    • 959 צפיות
  22. המליצו לי על ה Scythe Katana 3. ראיתי באינטרנט שהתוצאות במבחנים שלו הם לא הכי טובים, איזו המלצה יש לכם לקירור יציב שיחזיק לי כמה שנים טובות? התקציב הוא עד 200 ש"ח.

• 4 תגובות
    • 959 צפיות
  23. זה המבחר שיש בפנדה התקציב הוא עד 200 שקל מה שאומר שאפשר לבחור מכולם! אבל אני יודע שלא תמיד הכי יקר גם הכי טוב או לפכות לא משתלם אני רוצה את התמורה כי גדולה לכסף שלי! אני מזמין יחד עם עוד חבר אם זה עוזר לי אין חלון(!), ולחבר שלי יש הכרטיס שלי זה: (לא צריך להיות יפה) GIGABYTE RADEON 9800 PRO ושל חבר שלי: ג'יגה קיוב 9800 NP אין לי ליד הכרטיס כרטיס PCI כול שהו כך שאני יכול להרשות לעצמי לאבד אחד (כנ"ל גם חבר שלי) הקירור לא חייב להיות זהה אני אישית מחזיק בA64 עם ערכת השבים של VIA לאל אופצית נעילת ה PCI ואני רוצה לעשות OC עד שהכרטיס מסך שלי כבר לא יעמוד בזה לכן הקירור צריך להיות חזק מספיק תודה 3DVG סנוסף להשלמת המעגל אשמח אם תענו לי גם לא הנושא הזה כדיי לסגור מעגל שוב תודה

• 10 תגובות
    • 959 צפיות
  24. אני כבר משתגע מכול הדעות והסקרים אז החלטתי לעשות דבר כזה אני שם פה לינק לאתר של FOXPC לקירורים למעבד.. תסתכלו ותמליצו לי מה אתם חושבים הכי טוב מהבחר שם.. כי למרות שאמרו לי להסתפק בפריזר זה לא נראה לי ואני רוצה משהוא שקט במיוחד ויותר רציני.. ואל תנסו לחסוך לי התקציב הוא 400 לעניין הזה אז אין בעיה. תודה מראש .. http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?catCode=148&ParentID=19&page=1

• 12 תגובות
    • 959 צפיות
  25. אני צריך לפתור בעיית התחממות יתר עבור מחשב שלא עומד בעומס. המעבד הוא AMD64 3200, סוקט 939, שלא עבר אוברקלוק. ההיסטסינק הוא היטסינק פשוט של Spire שהגיע עם המחשב, ומאוורר ה-80 מ"מ שעליו רץ ב-1500RPM בערך. המארז הוא Soprano של תרמלטייק, כל המאווררים מחוברים ופועלים. המחשב מצליח להריץ את WoW, ואחרי פרק זמן מסוים (דקות או שעות), הוא מכבה את עצמו מחימום יתר (נמדדו 87 מעלות על המעבד), וזה כמה ימים אחרי שנוקה ממנו האבק, הכבלים במחשב מסודרים למשעי. כרגע אני נוטה לכוון שדרוג הקירור, ואני מתלבט בין קירור אוויר וקירור מים. חשבתי על CNPS7700-AlCu של זלמן כאופציה לקירור אוויר, ולגבי קירור מים אני ממש לא בטוח- לתרמלטייק יש מערכות מוכנות באזור ה-500 שקל, אבל אני לא יודע אם בכלל יש צורך ב…

• 6 תגובות
    • 959 צפיות

דיונים חדשים בפורומים