אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
- 

שלום, רציתי להתייעץ עמכם על סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר וקרור אופטימלי, משום שאני עצלן מדי להחליף כל פעם את המיקום ולבדוק טמפ'. ;D כרגע ברשותי 2 מאווררי 120מ"מ, 2 מאווררי 90מ"מ ומאוורר 80מ"מ שקט אחד. כאמור חשבתי על הרעיון הבא: 1290 מקדימה מכניס, 120 מאחורה מוציא, 2 מאווררי 90 מלמעלה מוציאים, וה-80 ישב בצד השני על איזור המעבד ויזרוק עליו אוויר קר. הצעות טובות יותר? יש לי אפשרות לקנות מאוורר 120 נוסף, אך האם יש טעם וצורך לבזבז 50 שקל? תודה!
- 

- 5 תגובות
 - 903 צפיות

- 

- 

שלום, לאחרונה רכשתי מחשב חדש (עם דגש על שקט), ועל-פי המלצתכם התקנתי את כרטיס המסך - SAPPHIRE HD4670 . לצערי, המאוורר שלו מרעיש כ"כ עד שנאלצתי לנתקו. מדובר על רעש ברמה בלתי נסבלת. לא יודעת אם זוהי דרכו של הכרטיס, או שמא הכרטיס שברשותי פגום. רציתי לשאול אם קיימת עצה או המלצה על כרטיס אחר עבורי, בתקווה שהחנות תסכים להחליף. תודה, יפעת.
- 

- 6 תגובות
 - 903 צפיות

- 

- 

וממשיכים במסורת גיבורי הקומיקס שנלחמים בחום שמאיים לכבוש את העולם בעזרת ארסנל קירורים מיוחדים, לעזרתם של פטיש ת'ור ובאטמן לנצח, הצטרף "לוחם החופש" להגן על הכרטיס מסך מפני החום המרושע שרוצה להשתלט על היקום עם בואו הקיץ. הקירור מבית AKASA מחומש בעזרת 4 היטפיפס ו9 היטסטינקס לזיכרונות, משקלו יהיה 440 גרם. להבדיל מקירורי הסטוק הוא מצויד ב2 מאווררים אשר שקטים בעוצמה המקסימלית שלהם בכ250% מקירורי סטוק. המאווררי LED זוהרים בפעולה וככה 'מבריחים' את החום. AKASA מבטיחים שהוא יתאים לכל סדרות הכרטיסי מסך הקיימות בשוק, ומחירו מתויג ל40$. ATI Radeon HD 4000/3000/2000 NVIDIA GeForce GTX 200 (GTX 260, 275, 280, 285) GeForce 9/8/7 series מקור: http://www.cpusers.gr/showthr…
- 

- 2 תגובות
 - 903 צפיות

- 

- 

מישהו יודע מתי הוא יוצא? ואם הוא כבר יצא איפה אפשר להשיג אותו?
- 

- 7 תגובות
 - 903 צפיות

- 

- 

שלום רב! לאחר שנים של עבודה אמינה הלך לגן עדן של המאווררים המאוורר של הכרטיס מסך. רציתי לבקש המלצה למאוורר טוב לכרטיס מסך. אני מניח שאין צורך ברכיב המתקדם והיקר ביותר, עדיף אפילו משהו שאפשר יהיה לקנות יד 2, אבל שיעשה את העבודה בצורה נאמנה. תודה רבה.
- 

- 5 תגובות
 - 903 צפיות

- 

- 

שלום, לפני שנה וחצי עשו לי OC למעבד מ 2.4 ל 3.3 לעיתים כשהייתי מדליק את המחשב הוא היה נכבה לשנייה ואז נדלק מחדש כשה OC מבוטל, כשזה היה קורה הייתי פשוט טוען את הפרופיל של האוברקלוק מהביוס ע"י לחיצה על f12 ואז הכל היה בסדר וה OC חוזר כרגיל. היום ניסיתי לשחזר עוד פעם את ה OC למעבד וזה פשוט לא עובד, האוברקלוק נשאר רגיל על 2.4 כאילו הוא לא נטען מהפרופיל (או שכנראה יש בעיה אחרת). מה ניתן לעשות כדי לסדר את זה?
- 

- 1 תגובה
 - 903 צפיות

- 

- 

אז ככה: אתמול החלטתי לנסות פעם ראשונה OC לכרטיס. הגדלתי מעט את מהירות הזכרון ל-1100 ואז 1160 מגההרץ(עם AMD gpu clock tool), ובדקתי עם furmark, בשני אינטרוולים של רבע שעה. זה עבר בסדר, בסך הכל נראה שהכרטיס יציב, הדבר היחיד הוא שטמפרטורת הכרטיס היתה מאוד גבוהה, הגיעה כמעט ל-100 צלזיוס לקראת הסוף... אבל אחרי שכיביתי את furmark הכרטיס הצטנן חזרה, והכל נראה בסדר. הדבר המוזר שקרה הוא שמאז שעשיתי ריסטרט למחשב, ה-gpu clock tool מראה שתדר הזיכרון הוא עכשיו 300 מגההרץ (הגדרות המפעל הם 1000) ותדר ה-core (שכלל לא שיניתי) הוא 157 מגההרץ (לעומת מפעל- 750). בהתחלה חשבתי שהתוכנה עצמה השתגעה, אבל הסרה והתקנה חוזרת לא שינו כלום. הפעלתי AMD overdrive דרך catalyst וגם הוא הראה את אותם נתוני…
- 

- 4 תגובות
 - 903 צפיות

- 

- 

שלושת הלוחות זהים מבחינת הצ'יפסט(האסוס עולה איזה 50שקל יותר משניהם) השאלה היא מיהו The Overclocking King כאן...
- 

- 11 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

I have the ABIT IC-7 and i saw the review about the wornt reading of temps, i just wanna know if bios flesh can solve the problem ?. If anyone can explain how to flash the mobo bios it will be great! on the first moments that i turn my computer the temps already about 40-45C, i have Vantec Aeroflow (4500RPM) + AS5, two 120 mm, one Vantec stealth at the front, one globefan at the back. Please help me, Thanks!
- 

- 14 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

www.pchardware.co.il/docs/pd-73977067.htm www.pchardware.co.il/docs/pd235135224.htm אני לא מתכוון לOC חשוב שהיה שקט אם יש דעות נוספות אני אשמח תודה
- 

- 11 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

נכנסתי בביוס ל-FREQUENCY/VOLTAGE CONTROL ויש שם שתיי אופציות CPU HOST FREQUENCY על 200 PCI/AGP FREQUENCY על 33/66 משם אני עושה את ה-OC ? בחוברת של הלוח אם כתוב SET CPU HOST FREQUENCY FROM 200MHZ TO 455MHZ אפשר לשים על 455 ?
- 

- 13 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

יש לי מעבד + לוח של אינטל. הטמפ' שלי כרגע דיי גבוהות באופן כללי, אבל סבירות פחות או יותר למעבדי אינטל (משהו כמו 46-52 לא במאמץ ו 68 במאמץ, בדיקה עם פריים 95). רציתי לשאול אם כדאי לי לקרר את המערכת, ואם הקטע של הקירור יכול להוות פקטור באוברקלוק (הבנתי שעם לוח של אינטל אי אפשר להגיע רחוק בלאו הכי, כי יש הגבלה להעלת המתח). במידה וכדאי לי להצטייד בקירור נוסף (על המעבד או גם מאוורר נוסף במארז, יש מקום לעוד אחד), רציתי לשאול האם אתם ממליצים על קירור של Delta, ואם תוכלו להמליץ לי על ציוד לקירור שלהם. הבנתי שיש איתם בעיות בקטע של רעש, שהוא גם פקטור מבחינתי (לא צריך להיות שקט לגמרי, אבל לא יותר רועש ממה שיש עכשיו, טוב, אולי קצת :-\). תודה רבה.
- 

- 7 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

מה אתם אומרים http://www.1coolpc.com/monitorho.htm
- 

- 11 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

יש לי מאווררים ג'אנריים שהוצאתי מהספק לפי המדריך של "אילתור מאווררים" ואני לא יודע אם חיברתי אותם טוב (תגידו לי אם עשיתי את זה טוב) השתמשתי באייזלירבנד כדי להדק את החוטים תמונות כאן : מקווה שבאמת עשיתי מה שצריך ואם מישהו יכול להגיד לי איפה לחבר את החיבור מהסוג הזה על לוח האם? ??? ולהביא תמונה לפה עכשיו יש לי מאורר אחד שהוא בא בחיבור רגיל (לא הוצאתי אותו מהמארז...) ובאיזה מהמצבים הבאים לשים אותו? 1. מתחת לספק להצמיד אותו למאוורר אחר על מנת לקבל X2 יניקה ( ) של החום מהמארז...? או (המשך ב-"2") 2. לשים אותו על צד הדלת... על יניקה של החום מהמארז? תגידו לי בבקשה מה עדיף ואם למישהו יש רעיון יותר טוב בקשר למיקום ואם לשים אותו על הכנסה פנימה או יניקה החוצה שישקיע…
- 

- 10 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

יש לי שתי ציפסטים!(לפחות זה נראה ככה!) אחד מעל הכרטיס מסך שיש עליו היטסינק עם מאוורר, ושני בערך מתחת לזכרונות שאין עליו שום קירור ורשו עליו SIS 963! כשאני נוגע בו הוא רותח ממש(נראה לי איזה 60~ מעלות!) מה לעשות? זה בסדר או להשיג קירור ואם כן אז מאיפה?
- 

- 10 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

מעבד AMD 2500 לוח 8RDA3I EPOX 2 סטיקי זכרון של 256 מגה כל אחד, של A-DATA במהירות 400 הבנתי שהלוח + זכרון שלי יכולים לעבוד ב 400MHZ, אבל המעבד רק ב 333. כמו כן הבנתי שביצוע OC ל 3200 גם תעלה את מהירות המעבד/באס ל 400. אני Newbie בתחום ה OC, לכן השאלה הראשונה שלי היא : 1. האם ה OC מ 2500 ל 3200 נחשב OC מסוכן ? השאלה השניה היא : 2. מה בדיוק אני צריך לעשות ? (רק לשנות איזו מכפלה / פרמטר בביוס ? תודה רבה לכם !!! :-*
- 

- 11 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

אני מתלבט ,למרות שראיתי כאן כמה ת'ארדים בקשר לזה: SK-7 +SF2 AEROFLEW VANTEC Zalman CNPS6000Cu Cooler for AMD מה משלושתיהם לקחת?? זה מה שקרוה אצלי במחשב: מעבד AMD 2000 0.18 ,קירור VOLACNO 6CU ,ומארז לא כ"כ מאוורר. לכן אני צריך לדעת איזה קירור מבין שניהם יעבוד יותר טוב אצלי. הטמפ' של המעבד שלי כרגע היא 57 מעלות!!!. כדי להמשיך לעבוד במחשב פתחתי את המארז ושמתי מאוורר רגיל של רצפה מולו והופ איזה הפתעה נעימה... הטמפ' ירדה ל-52. כמובן שאני לא אמשיך ככה אז איזה קירור יותר טוב בשבילי<????
- 

- 14 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

שלום לכולם, הרכבתי את המחשב שלי, ולמרות שזה בערך המחשב העשירי שאני מרכיב לבד, אף פעם לא הרגשתי בטוח בנוגע להדגרות השונות בביוס. חלק מההגדרות מאוד פשוטות להבנה, אבל חלק מאוד לא ברור, וגם ההסברים בחוברת של לוח האם לא מסבירים כלום. בכל אופן, המפרט שלי הוא: i7-3770k asus p8z77-v pro 2x corsair 8gb 2133mhz psu corsair 650w samsung ssd 840 pro 256gb corsair H80i AMD firepro 5800v case: corsair graphite 600 בהתחלה עשיתי OC ל 4.5, אבל ראיתי במבחני ביצועים בתוכנה שאני עובד איתה (זה מחשב לעבודה. אני עובד על תוכנת solidworks) שההבדל בין 4.5 ל 4.2 הוא די זניח בביצועים ולכן הלכתי על בטוח. אני גם לא רוצה מחשב רועש ולכן גם הקירור של המעבד וגם המאווררים במארז מכוונים על מהיר…
- 

- 1 תגובה
 - 902 צפיות

- 

- 

יש לי מארז אנרמקס(אתם יודעים איזה =) השחור) רציתי לדעת אם אפשר לפתוח את הפאנל הקדמי של המארז כי יש שם הרבה אבק וזה סותם את המאוורר שמכניס אוויר, אם כן, איך אתם מנקים שם? שאלה 2: איפה אפשר לקנות מאווררים זולים(לא מותגים) בסביבות 20-30 ש"ח ולא 70+ ש"ח ואיך אתם מנקים את המאוררים שלכם? תודה.
- 

- 13 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

קיצר אמרתם לי איזה מאווררים הכי כדאי לקנות נכסתי לאתר של ZALMAN http://www.zalman.co.kr/ הסתכלתי בכל הדגמים והם אותו דבר רק שונה השם בשניהם מהירות מינימום עד נורמאלי זה 1350-2400 ורעש 20-25 ומה ששונה זה ההרכב והמשקל מה שהכי מוזר זה שהפעלתי את התוכנה SPEED FAN שמראה שמהירות 2 מאווררים היא 0 ומאוורר אחד 4600RPM ולפעמים מגיע ל 5100 בערך אני עומד להתאבד אני בור בקירור וכל מה שאני מבקש זה מאוורר מסריח שיהיה שקט ולא ירעיש סעמק ואני מוכן לשלם 500 שקל לא 200 לא 300 אלא 500 למה לאזעזל התוכנות המעפנות האלה בנויות בצורה כזאת הם לא יכולים פשוט להגיד לי במילים פשוטות מה קורה אצלי? צריכים לסמן הכל במשו מיוחד אני מבואס רצח אתם יכולים אולי להסביר לי על המצב שלי קצת? והוא …
- 

- 10 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

יתרון אחד שיש לחורף זה הזדמנות לעבוד על OC, אז אחרי שפעם שעברה כמעט הגעתי ל5GHZ, ואני מזכיר שיש לי I7 860, שהוא לא הכי מומלץ ל OC, החורף הזה הצלחתי למשוך עוד טיפה ולעבור 5Ghz על ליבה בודדת רק לשם הבהרה אני משתמש בקירור אוויר, מוגן 2 המפלצתי לצערי התמונה שצילמתי נלקחה הכפריים בודד מסרטון שצילמתי אז האיכות לא הכי הכי, אבל העיקר הכוונה
- 

- 4 תגובות
 - 902 צפיות

- 

- 

שיעשה את העבודה? אמרו לי שיש "חיקויים" ב200 ש"ח שהם מעולים. ואיזה ראשים אני לחתיכת מתכת ושיוף? (מספרים) שלא ישברו מהר.
- 

- 9 תגובות
 - 901 צפיות

- 

- 

ו ?.... ממש מצבן ! הכרטיס הוא GEFORCE 2 MX400 של MSI 64SDRAM המקסימום שהגעתי- מהירות ליבה- 210 MHZ מהירות זכרונות- 174 MHZ ובנתונים האלו הוא כבר התחיל להראות לי נקודות כחולות במשחקים !!!!
- 

- 9 תגובות
 - 901 צפיות

- 

- 

שלום, אבקש את חוות דעתכם בקשר ל-2 מוצרים 1)ספק Thermaltake TT480APD PFC 2 FAN 480 WATT Power Supply ב- 507 שח (האם זה יקר מידי והאם הספק הזה טוב ל - XP 2800 PLUS 2 CDRWS PLUS 3 HDDS PLUS RADEON 9800PRO 2) מאורר - THERMALTAKE SPARK 7 ב- 150 שח האם הוא טוב ל - 2800XP והאם הוא גם טוב לOC בנוסף יש לי כבר מאורר של SPIRE הוא דפוק לפי מה שהבנתי (מבחינת ביצועים) האם אפשר פשוט לנתק אותו מהמעבד ולמרוח משחה טרמית עוד פעם על המעבד ולהרכיב מאורר אחר ? אודה על העזרה WINDY
- 

- 12 תגובות
 - 901 צפיות

- 

- 

כבר יומיים שאני מחפש הבדלים בין הזכרונות (עבור OC ) הבנתי שזכרונות CL4 טובים (חפירה בפורום) אבל ישנו הבדל רציני במחירים וחברות רבות השאלה איזה סוג יותר טוב ואם עם זכרונות G.Skill 4GB Kit DDR2 800Mhz F2-6400CL5-4GBPQ אוכל לעשות OC ? המפרט שלי Intel Core 2 Quad Q6600 Box Corsair VX 450 Watt Gigabyte GA-P35-DS3L P35 CHIPSET זה הדבר היחידי אשר עוצר אותי לפני הקנייה של המחשב תודה רבה לעוזרים ויום טוב
- 

- 6 תגובות
 - 901 צפיות

-