עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by galh_5,

כל כמה זמן בערך צריך למרוח שוב את המשחה הטרמית? ואיפה במעבד למרוח אותה?

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  2. http://seattlepi.nwsource.com/local/283716_coolchips04.html זאת כתבה על מערכת מיזוג למעבד שבאה כחלק מהמעבד. "מזגן" בגודל של 0.33 שערה של אדם שיהיה משולב במעבד. עובד על קורונה דיסצ'ארג'. לא הצלחתי להבין אם מדובר על זרימת אוויר או זרימה של יונים והם לא ציינו כמה אפקטיבי זה יהיה. מעניין מאוד.

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  3. היי, הבעיה התחילה כשהווינדוס XP עלה ואחרי בערך חצי דקה קפא לעשר שניות ועשה ריסטרט. הווינדוס היה מבולגן ובכל מקרה רצינו להתקין מחדש, אז כבר הלכנו על התקנה מחדש בלי לנסות לדבג את הבעיה בתקווה שהבעיה היא במערכת ההפעלה. אחרי ההתקנה מחדש המחשב עבד רגיל כמה דקות, אבל הבעיה חזרה. התקנתי speedfan וראיתי שברגע שמפעילים אקספלורר או כמה אפליקציות אחרות, הכרטיס מסך מגיע ל70 מעלות ואז המחשב קופא. מדובר על Nvidia 7300GS, לא יודע של איזה יצרן (אני לא ליד המחשב). האם הצעד ההגיוני לעשות הוא להחליף את המאוורר של כרטיס מסך? או את כרטיס המסך באופן כללי? האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל במקום אחר? תודה

• 1 תגובה
    • 964 צפיות
  4. Started by the_saint,

מה אני צריך כדאי להדביק צלעות קרור לזכרון של כרטיס מסך???

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  5. Started by INFERNO,

האם אני חייב מאוורר או שאני יכול להשתמש באיזה היטסינק איימתני ?

• 8 תגובות
    • 964 צפיות
  6. מה עדיף מרחתי חומר לא נכון אני רוצה להוריד אותו ומרוח או SILVER GREAS מזוייף או את החומר הלבן מה עדיף?

• 8 תגובות
    • 964 צפיות
  7. Started by SmurFin,

יש לי שני מאווררים אחוריים שמוציאים אויר אחד מכניס אויר מקדימה והלוח אם שלי חם חיברתי לאחרונה עוד מאורר שמשליך על הלוח קור עם אזיקונים ולא השפיע עליו אני מחפש פתרונות

• 15 תגובות
    • 964 צפיות
  8. Started by TNT,

שלום. בא לי לעשות איזה אוברקלוקינג לפנטיום 4 - 1400 שלי. אבל יש לי את הלוח של INTEL- GRIBALDI D850GB. ואין לי שם אפשרויות אוברקלוקינג בביוס. מישהו יודע על איזה דרך לעשות אובר? דרך איזה תוכנה חיצונית כמו שיש בכרטיסי מסך?

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  9. Started by ZeppeliN,

יש לי מעבד P4 3GHZ והכל טוב ויפה.. יש לי בנוסף Arctic Cooling Freezer 7 PRO ואני מעלה ל3300 MHZ כלומר מ204 מה"ץ FSB ל220... אבל כשאני מעלה ל221 או יותר המחשב קורס... תמונה של CPUZ מישהו יכול אולי לעזור בלעבור את המחסום? אגב, יש לי ספק 520W ג'נרי (לא טוב - אבל מספיק)

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  10. Started by amirsd18,

שלום רב, בדרך כלל הטמפרטורה של כרטיס המסך הינה 38 מעלות צלזיוס, אך להפתעתי הרבה היום הבטתי בטמפרטורות שנית והבחנתי שהן קפצו ב-30 מעלות?! טמפרטורה רגילה- 38C טמפרוטורה כעת- 68C האם דבר זה ייתכן בכלל?

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  11. שלום הזמנתי את הספק 430 של אנטק אך הוא חסר במלאי ויכול להיות שהוא יגיע רק בסוף החודש מצד שני יש את הספק של טרמל טייק שאני לא יודע איך הוא לאוברקלוק אז אשמח לכמה רעיונות מה לעשות תודה

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  12. Started by Art Tatum,

הבוקר פתחתי את המארז בשביל להוריד את אחד המאווררים לתא למטה. בדרך גם סידרתי את החיווט יותר טוב בשביל זרימת אוויר. רגע לפני שאני סוגר את המארז אמרתי בוא נסובב טיפה את הברגים של הקירור למעבד. אפילו לא התחלתי לסובב ובום נשבר הבורג. אחרי בדיקה מדוקדקת גיליתי שאפשר להחליף את הבורג באחד הברגים שהגיעו עם הקירור בערכה ל AMD. אבל האום הגבוה יחד עם הבורג השבור היה צריך ללכת. אז השתמשתי באומים נמוכים במקום. מיותר לציין שניקיתי טוב ושמתי מחדש משחה טרמית. בגלל שלא היו שם האומים הגבוהים סיבבתי יותר ממה שהיה אפשרי קודם כנראה. חיברתי את המחשב והפלא ופלא, למרות שזו הפעם הרביעית שהתקנתי את הקירור, הפעם קיבלתי טמפרטורות של 5-6 מעלות פחות מכל הפעמים הקודמות. פשוט נפלא. ;D עריכה: …

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  13. המארז הוא nzxt Whisper http://www.guru3d.com/articles_pages/nz ... est,1.html AMD sempron LE-1250 Gigabyte GA-MA69VM-S2 Single ddr2 3GB ספק HEC400W כרגע בפנים יש 4 כוננים. מתכנן לשים עוד 4. הבעיה היא כזאת - אני רוצה שיהיה לי אפשרות ניטור טמפ' של הכוננים, ושל המארז עצמו ובנוסף המאווררים הנוכחים מאוד מאוד מאוד מרעישים, אז בזמן שינה הייתי רוצה להנמיך את העוצמה. יש לי כרגע מאוררים אחורי 120 שמוציא קדמי תחתון שמכניס, ו1 קטן של 80 שמוציאה מאחורה למטה וכמובן של הספק והמעבד. כמה דברים: 1. האם ניתן להחליף מאורר של הספק? 2. האם כדאי להחליף גם את המאווררים? 3. רוצה המלצה לבקר מאוררים - שליטה על מהירות. אפשרות להזמין מחו''ל. 4. המלצה למאוררים 120 שקטים. ושל 80 שקט. 5. איך נית…

• 1 תגובה
    • 964 צפיות
  14. Started by --Adidas,

קניתי את המעבד הזה שהוא הגיע אליי עם אוברקלוק ל 3.6 אבל איכשהו איפסתי את זה(תאמיני לי לא יודע מה לחצתי כנראה משהו בהתחלה שהמחשב עולה) החנות כבר לא תחזיר את האוברקלוק או ששווה לנסות ? אז בבקשה מדריכים תוכנות וטיפים יתקבלו בברכה ועוד משהו שאני בודק בתוכנה של ה cpu מופיע לי פעם 2000nhz ופעם 3000mhz למה זה ככה?

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  15. היי , חשבתי על רעיון , ורציתי לנסות אותו לפחות. אז ככה : לחבר צינור עגול , בדיוק מהמאוורר שמורכב על ההיטסינק ( של המעבד כמובן ) זה יהיה צינור עבה (כגודל המאורר) והוא ילך בקו ישיר אל דלת המארז , שם יהיה פתח עגול ויהיה מורכב מאוורר נוסף. הרעיון הוא פשוט , ידוע שיותר חם בפנים המארז מאשר הטמפרטורה של החדר , אז בעצם לנסות להביא אויר ישירות מחוץ למארז. (בזמן שהוא סגור) המאוורר החיצוני שעל הדלת ידחוף אויר כלפני פנים הצינור , והמאוורר של של ההיטסינק עצמו ימשיך את זרימת האויר ישירות להיטסינק , וככה (לפחות לדעתי) האויר שיוכנס יהיה קריר יותר . צרפתי תמונה , לנסות להראות למה אני מתכוון. מה אתם חושבים? זה ילך? יהיה שיפור ניכר?

• 14 תגובות
    • 964 צפיות
  16. Started by idan1111111,

קניתי לפני שבוע את הכרטיס GTX570 ועכשיו בשיא לי הכרטיס מסך מגיע לי ל 70 מעלות זה בסדר או שזה לא טוב? ושאני גולש רגיל ולא מאמץ אותו הוא על 47-50

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  17. Started by 1nstall,

היי אני מחפש איך אני יכול להוסיף רמקול לתוך המארז vm2000a הינה לינק http://www.thermaltake.com/xaserCase/lanfire/vm2000a.htm אני חייב את זה דחוף תודה מראש

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  18. הפעלתי היום מחשב חדש עם prescott 3.0 775. המאוורר המקורי שלו מאוד רועש אז החלטתי להתקיןSpire CoolWave שקיבלתי בחינם http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=256 עיצבן אותי שצריך לפרק את כל הלוח אם כדי להרכיב אותו וקצת מיהרתי עם ההתקנה אז כנראה שקצת חיפפתי, לא שמתי לב שאחד הברגים נכנס קצת עקום ולכן לא נסגר עד הסוף - התוצאה הייתה שההיטסינק לא נצמד לגמרי למעבד. הדלקתי את המחשב והייתי מאוד מאוד שמח לראות שהמאוורר מסתובב בלי לעשות רעש של מסוק ממריא. השמחה שלי נמשכה בערך 10 שניות והפסיקה כשהמחשב נכבה פתאום. הדלקתי אותו שוב והפעם הוא נכבה הרבה יותר מהר, הבנתי שכנראה יש בעיה של התחממות ומצאתי את התקלה. כמובן שידעתי שהקירור הוא חיוני, אבל לא ציפיתי לכזאת קיצוניות, נו טוב למ…

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  19. Started by XTTX,

שלום חברים - אני כבר כמה זמן משווה פה בפורום ובאתרים אחרים בין ה-INFINITY ל-TUNIQ והדעה הרווחת היא שהם קרורי האוויר הטובים ביותר היום כשל-TUNIQ יתרון קל בביצועים. ואז נתקלתי בבקורת הבאה : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/zalman-scythe_11.html ב-XBITLABS ולא ב"אתר המחשבים השכונתי של חיים אפללו" - אתר רציני ומהימן. מה אומרים - ה-BT באמת עולה על כולם???

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  20. Started by r1plet,

שלום, רציתי להתייעץ עמכם על סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר וקרור אופטימלי, משום שאני עצלן מדי להחליף כל פעם את המיקום ולבדוק טמפ'. ;D כרגע ברשותי 2 מאווררי 120מ"מ, 2 מאווררי 90מ"מ ומאוורר 80מ"מ שקט אחד. כאמור חשבתי על הרעיון הבא: 1290 מקדימה מכניס, 120 מאחורה מוציא, 2 מאווררי 90 מלמעלה מוציאים, וה-80 ישב בצד השני על איזור המעבד ויזרוק עליו אוויר קר. הצעות טובות יותר? יש לי אפשרות לקנות מאוורר 120 נוסף, אך האם יש טעם וצורך לבזבז 50 שקל? תודה!

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  21. Started by Shay_a,

שלום, אני צריך לקנות קירור טוב ל-Q6600, אחרי שקירור הנוכחי שלי נהרס... חשבתי על Arctic Cooling Freezer - 7 או EXTREME, מה כדאי למעבד שכרגע ללא OC, אך ייתכן ובעתיד יהיה? אם יש המלצות לקירור טוב עד 250₪, אשמח לשמוע. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  22. Started by ham0r,

בדומה לסיפור עם ה r9800 pro שבצריבת ביוס הצליח להפוך ל XT, כך גם ה X800 pro מסוגל לעבור בתהליך פשוט (מספרים על אחוזי הצלחה מאוד גבוהים) לאחיו הגדול והחזק ממנו. (עכשיו מישהו צריך לקפוץ ולהגיד, אבל איך ל pro יש רק 12 צינורות עיבוד ולXT יש 16!, זה בסדר גאון,בשלב הראשון בפלאש של הביוס של ל XT, ה4 צינורות האחרים נפתחים על הדרך. שוב, ללא צינורות פגומים, ועם אחוזי הצלחה גדולים. לא מאמינים? - תשוטטו קצת שמה ותקראו יותר.) למה להרבות במילים? הנה לינק ל"מדריך" כפי שפורסם בפורומים של driverheaven. http://www.driverheaven.net/showpost.php?p=425616&postcount=21 למי שיש ביצים והוא מנסה זאת, שיכתוב פה איך היה. התהליך הוא לא בלתי הפיך, אפשר לגבות את הביוס הקודם, אבל עדיין קיים סיכו…

• 13 תגובות
    • 964 צפיות
  23. אהלן לכם חבר'ס, המעבד שלי לאחרונה בלי בעיה מגיע לכמעט 70 מעלות, המחשב בכללי הטמפ' הממוצעת שלו היא 60 מעלות ואני מעוניין לתקן זאת! אני לא עושה OC אבל בכ"ז חשוב לי מחשב נקי ומקורר, לכן החלטתי כשאני אנקה אותו השבוע להוסיף לו עוד קירור והנה אני פה להתייעץ. למעבד חשבתי להתקין את הקירור המפורסם מוגן 2 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=185 אבל בואו נודה, אני לא עושה OC לכן אני לא חושב שאני צריך להוציא כזאת כמות של כסף על קירור רצחני שלא נראה לי שאני אנצל את כל הפוטנציאל שלו. אני רק רוצה קירור טוב שיוריד את הטמפ' ל40 מעלות לפחות. מה אתם ממלצים? אני מבקש המלצות רק מהחנות www.p-see.co.il , המחשב שלי נקנה שם ואני מעוניין שהם ירכיבו לי את הקירור, לא רוצה לקנות בKSP ואז להת…

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  24. Started by ob,

שלום לכולם , אחרי ששמעתי על תוכנת ה Furmark ששרפה כל כך הרבה כרטיסים ... רציתי לדעת אם הבדיקת מאמץ של OCCT GPU אמינה ועושה את העבודה כמו שצריך ? יום טוב.

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  25. שלום, יש לי פה לידי MX2. אני רוצה למרוח מחדש משחה טרמתי לכרטיס מסך+מעבד. האם מזרק אחד של MX2 מספיק למרוח גם ל-88GT וגם ל-E6300 של אינטל? לא הבנתי איפה בידיוק אני אמור למרוח (בשני הרכיבים), כמה, איך וכו'...אשמח להסבר... אם אני מנקה את המשחה הקודמת עם נייר טואלט רגיל זה בסדר? (יש לי גם אלכוהל 70% אבל אני מפחד כי בכל זאת זה נוזל ועלול להרוס את הרכיב...) אשמח למדריך עם תמונות איך למרוח לכרטיס מסך... למעבד ראיתי באתר את המדריך ולא כל כך הבנתי... זה דחוף.. תודה.

• 8 תגובות
    • 964 צפיות

דיונים חדשים בפורומים