אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני צריך המלצה לקירור למעבד טוב ואיכותי לOC בינוני תקציב עד 250 שקל מארז CM590 תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 929 צפיות
-
-
מעבד PRESCOTT 3.2GHZ 478. החלפתי את קירור הSTOCK שנגמר במאוורר Super Silent 4 Ultra TC של Arctic Cooling. יש למארז את השרוול שמכרו בזמנו עם הPRESCOTT בגלל שהוא התחמם. בגלל שהמאוורר החדש יותר גבוה מהקודם כשהמארז סגור השרוול לוחץ על המאוורר החדש. חשבתי לחתוך חלק מהשרוול- מה צריך להיות המרחק בין השרוול למאוורר כדי לקבל קירור אופטימלי? ישנו גם מאוורר של המארז ב90 מעלות למאוורר המעבד(צמוד לדופן האחורית)
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
היי הציעו לי על המפרט הבא לעשות oc השאלה אם אני לא מבין בתחום הזה האם כדאי לי לעשות oc קל? האם זה יהיה משמעותי לביצועים? או שאני לא צריך בכלל להכנס לכל הקטע הזה, כי אני לא מבין בזה והבנתי שצריך לתחזק את זה באופן קבוע.../: מה אתם אומרים? אה ויש מצב שאני אקח את הלוח אם g31 ולא זה... מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ¤566 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤467 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Samsung HD321KJ 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤254 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD321KJ זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p…
-
- 10 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום, היום אחים שלי אמרו לי שהיתה הפסקת חשמל. בכל מקרה, הכרטיס מסך שלי 8600GT בעל 2 DVI יציאות. השמאלית מהן שעבדתי בה כל הזמן עד עכשיו פתאום הפסיקה להגיב במפתיע, וזאת לאחר שאחים שלי הדליקו את המחשב, המחשב הגיע לעשות POST ונתקע במסך בחירת וינדוס 7 או XP וכו'... בכל מקרה, עשו RESET והמחשב הפסיק להגיב, עד שהחלפתי את החיבור ליציאה DVI השניה שקיימת על הכרטיס. ראיתי שהמחשב איפס הגדרות OC, החזרתי OC של המעבד חזרה ל 330 FSB, המחשב עולה כרגיל, שוב מגיע לבחירת וינדוס ועושה רידט בעצמו, ומאפס לי את ההגדרות של ה OC שוב. מדוע זה קורה? עד כה לא היתה לי שום בעיה עם OC, הורדתי FSB חזרה ל 320, ושוב עושה את אותה הבעיה. החזרתי למקור (200), המחשב עולה כרגיל. אין בעיית טמ"פ, המחשב לא עובר את ה…
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 929 צפיות
-
-
הלוח מגיע עם חורים לקירור 775 כך שמבחינת החורים אין בעיה.. אבל הרי לכל לוחות ה-P55 יש מן פלטת מתכת שמחזיקה את הסוקט מתחת ללוח, ה-backplate של ה-True120 לא תתנגש בה?
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ עמכם על סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר וקרור אופטימלי, משום שאני עצלן מדי להחליף כל פעם את המיקום ולבדוק טמפ'. ;D כרגע ברשותי 2 מאווררי 120מ"מ, 2 מאווררי 90מ"מ ומאוורר 80מ"מ שקט אחד. כאמור חשבתי על הרעיון הבא: 1290 מקדימה מכניס, 120 מאחורה מוציא, 2 מאווררי 90 מלמעלה מוציאים, וה-80 ישב בצד השני על איזור המעבד ויזרוק עליו אוויר קר. הצעות טובות יותר? יש לי אפשרות לקנות מאוורר 120 נוסף, אך האם יש טעם וצורך לבזבז 50 שקל? תודה!
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה רכשתי מחשב עם מארז של fractal design r4, המארז שקט וקריר מאוד אבל בכל זאת חשבתי להוסיף לו עוד מאוורר או שניים. בעקרון אני מחפש מאווררים שיהיה אפשר לשלוט עליהם כמו במארז עם הסוויץ' 5,7, או 12 וולט. עדיף שיהיו שקטים כמו אלה שבאו עם המארז, התקציב הוא 100 ש"ח לכל מאוורר לכל היותר עדיף פחות כמובן הגודל המבוקש הוא 12 או 14, אחד שיכניס אוויר והשני שיוציא. נ.ב. יש אפשרות לחבר מאווררים כך שהסוויץ' שבמארז ישלוט עליהם גם?
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
-
-
לאחר התקנה של הקירור המיועד הכרטיס עבד לחודש בערך ועשיו אני מתחיל לקבל תצוגה מטשטשת ומחשב נתקע עזרה עזרה בבקשה. זה הקירור http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=237
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
קניתי את המאוורר הנפלא של זלמן, בעקבות התחממות יתר של המעבד . ברוב טיפשותי, לא מדדתי את הלוח והמארז, לוודא שיש מקום למאוורר כה גדול (130מ"מ). שמתי לב לבעיית המקום כבר שקיבלתי את המאוורר ופתחתי את המארז כדי להרכיב. ספק הכוח היה צמוד למאוורר הקודם (שהיה קטן בהרבה מזלמן), לכן נאלצתי לנתק את הספק ממקומו, לחבר את המאוורר החדש, ולהחזיר את הספק באופן כזה שהוא נמצא באלכסון למארז, כלומר משאיר כמה ס"מ בינו למאוורר, ונשען על חתיכת פלסטיק שתקעתי כדי שישאר באלכסון, מה שמשאיר פתח לא גדול במיוחד אבל עדיין פתח בדיוק מתחתיו. אני חושש שיצבר הרבה אבק בתוך המחשב בעקבות זה. לא כל כך בטוח שיש מה לעשות בנידון, אלא אם למישהו יש את הדגם 7000B ומעוניין להחליף עמי. שאו ברכה.
-
- 11 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום, אני וחבר שלי התווכחנו אם אוברקלוק מקצר את חיי הרכיב. אני אמרתי לו שאם אתה קונה ביט טייפון למעבד (נגיד) ועושה OC של כ 300MHZ -500MHZ והטמפ' נשארו כמו שהיה לך המעבד בלי OC וקירור סטוק, אז זה לא מקצר ,והוא טוען שזה מקצר. מי צודק? ויש לי שאלה: אם אני עושה OC ואחר כך מחזיר אותו למצב הרגיל לפני ה OC, חיי הרכיב חוזרים אליו? (אם זה באמת מקצר)
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
למי כאן יש את הוולקנו ויכול להגיד לי עד כמה הוא מרעיש, האם זה מפריע לכם, ולאיזה סוג רעש הוא משתווה: מזגן/תנור?
-
- 12 תגובות
- 928 צפיות
-
-
4 הליבות מ 55-60 מעלות ב OC של 3GHZ , טמפ' סבירות או גבוהות מידי ?
-
- 13 תגובות
- 928 צפיות
-
-
אני מתלבט אם לקנות נייד עם כרטיס מסך מובנה או נפרד לאחר שהנייד האחרון שלי הושבת בגלל שהכרטיס מסך התקלקל מחימום יתר (לאחר שנתיים וחצי בלבד...). הלפטופ שאני רוצה לקנות הוא dell inspiron n5010 ורציתי לדעת באופן כללי האם האוורור בו טוב והאם כדאי לי לקחת את הדגם עם ה-ATI Mobility RADEON HD 5470 1GB או עם המובנה של intel? האם האחריות 3 שנים של דל מכסה גם מקרה בו כרטיס המסך התקלקל בגלל חימום יתר?
-
- 3 תגובות
- 928 צפיות
-
-
היום החלפתי משחה טרמית לחדשה של AC MX-2 ,לפני זה היה משהו לא מוכר ! אז הטמפ במקום לרדת עלו בממוצע ב 3 מעלות ,מה יכולה להיות הסיבה לכך?
-
- 6 תגובות
- 928 צפיות
-
-
ה VOLT MOD בוצע!! כרגע המערכת מים של TT BIGWATER אז אני לא מגזים במתחים. לגבי המתחים, אני לא ממש בטוח על איזה מתח אני עומד כרגע, החוטים הארוכים מוסיפים לי התנגדיות למדדיד. מחר אני אחבר ישירות ללא מעקפים כדי לקבל קריאות מדוייקות. מתחי המקור לפני המוד: GPU: 1.26 DDR: 2.16 מתחים אחרי המוד: GPU: 1.38 DDR: 2.30 כרגע אני על 740/1230, לא רוצה יותר, חבל שסתם ירתיח את המים שאר התמונות כאן ** תודה מיוחדת ל krits
-
- 9 תגובות
- 928 צפיות
-
-
רכשתי היום כרטיס נוסף, כדי ליצור את מערך הCF לו ייחלתי זמן רב אני מגיע לבית, פותח את האריזה, ולהפתעתי, אני מקבל כרטיס כחול במקום אדום, וקירור שונה שאני מעמיד את הכרטיסים זה לצד זה, אני שם לב שהם שונים במבנה שלהם הכרטיס "החדש" קצר יותר, ורחב יותר כעיקרון, אני צריך להזמין לכרטיסים בלוקים לקירור מים, השאלה היא כזאת הליבה נמצאת במקום שונה בכל כרטיס, אני מאוד חושש שהשוני יעשה לי בעיות דעתכם בעניין? אגב, האם יש עוד שינויים בכרטיסים מלבד הצבע והגודל? עוד עוד
-
- 8 תגובות
- 928 צפיות
-
-
הזמנתי 2500 וולקנו 9 עכשיו קיבלתי עם הוולקנו 9 גריז טרמי. כמה אני שם אותו? ואיך? האם אני שם אותו בחלק האמצעי הכסוף? וכמה אני שם??? תודה.
-
- 9 תגובות
- 928 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך X800GTO2 והוא מתחמם ממש ממש מהר לפני כמה ימים בדקתי אותו הוא הגיע לי ל 90 מעלות ומעלה בכמה דקות וזה רק שלחצתי בATI TRAY TOLL על SHOW RENDERER ופתחתי את המארז ושמתי לב שהמאוורר של הכרטיס מסך מוציא אויר ולא מכניס לתוכו אויר, והמארז שלי מאוד מאורר THERMALTAKE SOPRANO ניסיתי לפתוח אותו את הכרטיס מסך והיה קצת אבק וניקיתי... אני חושב שעדיין זה מתחמם אני עכשיו בודק אותו..... מה אני יכול לעשות בשביל לקרר אותו ? ולמה הוא מוציא אוויר ולא מכניס ?
-
- 12 תגובות
- 928 צפיות
-
-
עכשיו חזרתי מהחנות .... קניתי 5 מפסקים תלת מצביים ON OF ON חוט חשמל קניתי 5 מטר 15 לדים ירוקים (כל אחד שקל ... ונתנו לי 2 לדים כחולים חינם) ונגדים (מתאימים כמובן) חוטי מולקס יש לי מספק ישן .... עכשיו קראתי את שתי המדריכים שבאתר לבנית ה - FanBus לא הבנתי כל -כך .... הראשון מפורט מאוד (אבל מסובך) והשני לא מפורט ... אם יש כאן מישהו שכבר בנה ... ויכול ורוצה לעזור לי ... שבבקשה יצור איתי קשר באי סי קיו 155324463 או במסנג'ר ilhacker@hotmail.co.il תודה אחים שלי
-
- 14 תגובות
- 928 צפיות
-
-
באתר של ThermalTake אפשר ליראות HSFים חדשים הנקראים Venus Series... מה הם אני לא יודע... מה זה K8 שלו הם יועדו... אני לא יודע... עושים כבר HSFים ל-Hammer או משהו???
-
- 7 תגובות
- 928 צפיות
-
-
היי אני מתלבט איזה גודל של מאורר יותר אפקטיבי להכנסה של אויר למארז , ואיזה סוג עדיף. רוני
-
- 6 תגובות
- 928 צפיות
-
-
יש לי קירור דיי פשוט לדיסק קשיח שלי.. קירור של טרמלטייק שבנוי מגוף מתכת (או משו כזה) עם מאוורר 80MM מובנה באמצע... יש לי דיי הרבה מאווררים במארז ושמתי לב שהמחשב לא שקט גם כשאני מוריד את המהירויות של כל המאווררים להכי חלש. היום עצרתי לרגע את המאוורר של הדיסק קשיח, ופתאום היה שקט מוחלט. כל המאווררים במארז נשלטים על ידי בקר מאווררים שיש לי אבל הקירור לדיסק קשיח לא נשלט כי יש לו חיבור מולקס רגיל של 4 פינים. בקיצור, יש איזה דרך לשלוט על המהירות של המאוורר הזה או שאני יהיה חייב להוריד אותו בשביל השקט?
-
- 9 תגובות
- 928 צפיות
-