עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by izikd,

אז ככה מנהלים אל תעבירו את הנושא זה קשור למקלט אינפרא אדום שלי... :-\ אז ככה בעת בנית המקלט אינפרא אדום שלי בדקתי את הפינים של הCOM... וגיליתי משהו מוזר שאיפה שכתוב שהפין הוא + הוא באמת - ולהיפך, גם הסתכלתי אולי זה סתם שגיעה לא נוראית בכתיבה. אבל לא זה לא מסתדר גם טוב עם הרכיבים. (בקבל איפה שיש מינוס, הולך לשם פלוס)... בדקתי את הבעיה ב-2 מחשבים, שבאחד יש רק פורט אחד כזה ובשני 2, ובשניהם יש את זה... אז זה באמת בעיה? או אולי בעיה בהגדרות כלשהם במערכת/ביוס? אולי זה ככה צריך להיות? אולי בגלל זה המקלט שלי גם לא עובד, לעומת שעכשיו מצאתי סיבה אחרת שחיברתי רגל אחת של דיודה לא לפין המתאים... בתודה, Izikd

• 12 תגובות
    • 886 צפיות
  2. Started by baruch,

שמעתי שאפשר להפוך רדאון 9800 פרו של MSI ל XT די בקלות... יש מישהו שיכול לתת לי את כל הפרטים שאני צריך לדעת כדי לעשות את זה בצורה מסודרת? (הסתכלתי במקומות אחרים ולא ממש הבנתי). האם כדאי להוסיף קירור לכרטיס לפני שאני עושה את זה? בנוסף לכך... מישהו יכול להמליץ על תוכנה טובה שבאצעותה אוכל לבדוק את טמפ' הרכיבים של המחשב (בעיקר המעבד והכרטיס מסך)

• 11 תגובות
    • 886 צפיות
  3. מעבד P4 2.8Ghz כאשר הוא לא במאמץ הוא בטמפרטורה ממוצע של 30 מעלות צלסיוס בערך אבל מתי שאני מאמץ אותו הוא מגיע תוך כמה שניות לטמפרטורה של 47-50 מעלות. זה דבר נורמלי שקורה כזה שינוי טמפרטורה דראסטי?

• 17 תגובות
    • 886 צפיות
  4. אז כמו שכתוב אני מחפש מאווררים שהכי חשוב לי שיהיו שקטים כי כרגע יש לי תחנת כוח במארז מרוב רעש! אני מחפש גם גדלים של 80 מ"מ וגם 120מ"מ אם זה לא מייקר מאוד אז שיהיו עם לדים אבל לא חובה אבל שיקררו לא סתם משהו שקט ושלא עושה רוח. ד"א אני לא מבצע OC לשום רכיב במחשב שלי. ישנה עדיפות לזיגזאג כי יש לי נסיון קודם איתם . תודה! נועם

• 7 תגובות
    • 886 צפיות
  5. שלום חברה! חשבתי להביא איזה קירור לכרטיס שלי נמאס לי כבר מהקירור הסטוק המסריח הזה שלא מקרר כלום אהמ...יש לי כמה אופציות בשביל הקירורים.. האחת: Zalman Fatal1ty FS-V7 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4201 השניה: Thermalright V-1 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4041 השלישית: Arctic-Cooling ATI Silencer 1 REV2 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1724 אהמ...בינתיים זה הקירורי אוויר הכי טובים שמצאתי לנכון לקחת אז מה אתם אומרים? תודה לכל העוזרים

• 16 תגובות
    • 886 צפיות
  6. על מפרט זהה (שלי - E6600 + P5B DLX) עם אותם הגדרות OC בדיוק (420X8, RAM@840) אני מקבל טמפרטורת מעבד נמוכה ב-12 מעלות בשימוש ב-SONIC TOWER עם מאוורר ANTEC 120 מ"מ לעומת NINJA עם מאוורר דומה. עם שניהם מרחתי כל פעם מחדש משחה של ZALMAN וכל שאר התנאים זהים לחלוטין... אותה חומרה, אותם תנאים סביבתיים ואותן הגדרות בביוס. מכל הסקירות שקראתי אין מצב שהפרש כזה הוא סביר - ודאי לא לטובת ה-SONIC! מה יכולה להיות הבעיה?

• 10 תגובות
    • 886 צפיות
  7. שלום לכולם, אני חייב להודות שנמאס לי. קניתי מארז ב800 ומשהו שקל -> Gigabyte Aurora 570 (קודם היה לי Raidmax Scorpio 868).. מה שמדהים שהטמפרטורות בין מארז של 380 ש"ח לבין מארז של 800 ש"ח ירדו רק ב2 מעלות! כעת, הטמפרטורות שלי: Temperatures: CPU 44 °C (111 °F) GPU 63 °C (145 °F) GPU Diode 74 °C (165 °F) GPU Ambient 56 °C (133 °F) WDC WD1600JB-00REA0 43 °C (109 °F) הטמפ' של הCPU הגיוניות ולא צריך להיבהל מהן, אני רק צריך פשוט למרוח משחה תרמית, היא לא מרוחה טוב (בדוק). עכשיו, איך אני מקרר את הכרטיס מסך הבן **** הזה? הוא על 63 (קודם היה על 65.. אבל הוא עדיין לפעמים …

• 11 תגובות
    • 886 צפיות
  8. Started by nore0,

נכנסתי בביוס ל-FREQUENCY/VOLTAGE CONTROL ויש שם שתיי אופציות CPU HOST FREQUENCY על 200 PCI/AGP FREQUENCY על 33/66 משם אני עושה את ה-OC ? בחוברת של הלוח אם כתוב SET CPU HOST FREQUENCY FROM 200MHZ TO 455MHZ אפשר לשים על 455 ?

• 13 תגובות
    • 886 צפיות
  9. Started by Gil28,

מה הכי משתלם ביצועים \ מחיר? ראיתי בiqpc את הטוניק ב-230 כרגע אני ב-OC של 8X450 עם מתח של 1.328 ע"פ cpu-z ואני רוצה להגיע לכיוון 4

• 5 תגובות
    • 885 צפיות
  10. יש לי מאווררים ג'אנריים שהוצאתי מהספק לפי המדריך של "אילתור מאווררים" ואני לא יודע אם חיברתי אותם טוב (תגידו לי אם עשיתי את זה טוב) השתמשתי באייזלירבנד כדי להדק את החוטים תמונות כאן : מקווה שבאמת עשיתי מה שצריך ואם מישהו יכול להגיד לי איפה לחבר את החיבור מהסוג הזה על לוח האם? ??? ולהביא תמונה לפה עכשיו יש לי מאורר אחד שהוא בא בחיבור רגיל (לא הוצאתי אותו מהמארז...) ובאיזה מהמצבים הבאים לשים אותו? 1. מתחת לספק להצמיד אותו למאוורר אחר על מנת לקבל X2 יניקה ( ) של החום מהמארז...? או (המשך ב-"2") 2. לשים אותו על צד הדלת... על יניקה של החום מהמארז? תגידו לי בבקשה מה עדיף ואם למישהו יש רעיון יותר טוב בקשר למיקום ואם לשים אותו על הכנסה פנימה או יניקה החוצה שישקיע…

• 10 תגובות
    • 885 צפיות
  11. יש לי מעבד פנטיום די 830 הכפול ליבה והתוכנה של אסוס מראה לי שהוא עומד על 66 מעלות ויש לי קרור מים זה יכול להיות?

• 15 תגובות
    • 885 צפיות
  12. מעבד amd athlon 64 3200+ venice bw-e6 והיטסינק spire kestrelking II עם arctic silver 5 ראיתי בסטיקי שמומלץ עד 50, אבל זה כוללני מדי... בקונפיגורציה שלעיל, כמה מעלות אמור להיות המעבד בלי אוברקלוק ?

• 11 תגובות
    • 885 צפיות
  13. עשיתי OC למחשב שלי מ3.0GHZ ל3.2 המכפלה 215*15=3225GHZ סבבה עכשיו נעלתי את חריץ הAGP ב66/33 ואת שאר חרצי PCI (למרות שאין לי כלום בהם) הזכרונות נעולים גם על 400MHZ ושאני מפעיל תמחשב ונכנס לCPUZ הוא אומר לי שהתדר של הזכרונות(2.5-3-3-6) זה 215MHZ למרות שנעלתי אותם מהביוס למה? והיחס שלי זה 1:1 :s05:

• 10 תגובות
    • 885 צפיות
  14. שבוע טוב, אני רוכש מחשב חדש שמגיע עם קירור למעבד ורציתי לקנות את ה-Arcitic Cooling Freezer EXTREME, אך מתברר שהוא לא במלאי בחנות שממנה אני קונה (FOXPC). המוכר הציע לי שלושה דגמים שכן נמצאים במלאי: 1) http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=752 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1288 (3 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1286 (3 איזה מבין השלושה יהיה המומלץ ביותר? יעוד עיקרי: OC קטנטן למעבד (Q6600) למהירות 3 Ghz. תודה לעוזרים ;D

• 10 תגובות
    • 885 צפיות
  15. Started by snir2651,

מעבד E6300 ו ‏Alpine 11 Pro Rev.2? יהיה שקט? מאפשר לבצע OC בקטנה? תודה לכל המגיבים

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  16. Started by dyn,

שלום, לפני שנה וחצי עשו לי OC למעבד מ 2.4 ל 3.3 לעיתים כשהייתי מדליק את המחשב הוא היה נכבה לשנייה ואז נדלק מחדש כשה OC מבוטל, כשזה היה קורה הייתי פשוט טוען את הפרופיל של האוברקלוק מהביוס ע"י לחיצה על f12 ואז הכל היה בסדר וה OC חוזר כרגיל. היום ניסיתי לשחזר עוד פעם את ה OC למעבד וזה פשוט לא עובד, האוברקלוק נשאר רגיל על 2.4 כאילו הוא לא נטען מהפרופיל (או שכנראה יש בעיה אחרת). מה ניתן לעשות כדי לסדר את זה?

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  17. ניסיתי את F9 של Arctic ואת ZM-F2 של Zalman והם מרעישים כמו אוהדי בית"ר ירושלים. איזה אלטרנטיבות יש?

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  18. המפרט מיועד לחבר, כשהמטרה להגיע ל 4 ג'יגהרץ. לאחר מסע שכנועים הוא הגיע למסקנה שזה אכן מספיק, אבל אשמח גם לשמוע את המלצתכם לקירור בבקשה, מאחר ואני די מפקפק ביכולותיו של ה STOCK. האם גוף כדוגמת ה Freezer 7 Pr0 Rev. II יעשה את העבודה, או שיש צורך בפתרון קרנפי יותר?... זכרונות ככל הנראה יהיו ה G.Skill 4Gb 1333 "RipJaws" 7-7-7-21. צמצמתי את ההתלבטות בין הלוחות (הן מבחינת מחיר ופיצ'רים) ל Gigabyte GA-P55-UD6 וה Asus P7P55D Deluxe - אם כי אני אישית יותר קורץ לג'יגהבייט, פשוט מסמפט יותר את הביוס שלהם. בתודה מראש...

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  19. מפרט:

• 8 תגובות
    • 885 צפיות
  20. במפרט של KATANA 4, הדגם הממשיך ל-KATANA 3 המומלץ, ניתן להבחין כי גודל המאורר לא השתנה וגם נתוני הרעש. האם זה אומר שבפועל אקבל את אותו השקט עם ביצועים ועיצוב משופרים? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  21. שלום, שדרגתי לאחרונה את המעבד\כרטיס מסך במחשב הישן מלפני 10 שנים. האם כדאי להשקיע בקירור חדש? תוכלו להמליץ על קירורים טובים התקציב עד 100 ש"ח. (יש לי קירור רגיל שהגיע עם המעבד הישן E5300) אני מתכנן לעשות OC למעבד שיגיע עד 4.3Ghz לא נראה לי שתיהיה בעיה להגיע לזה עם אוויר. המפרט המשודרג: זיכרון 4 גיגה מעבד E8600 3.3Ghz לוח GA-G41M-ES2L ספק כוח HEC 400W כרטיס מסך Radeon 6770HD אגב האם הייתם ממליצים להוסיף זיכרון?

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  22. Started by ccc,

הגעתי עם באס 180*11 במעבד שלי הכל עלה והיה יציב לגמרי.. 4 שעןת IDLE ושלוש לופים של PCMARK בשבילי זה מספיק יציב. למרות שהוא יוצא באמצע מ 3DMARK אבל לא נורא.. בקיצור העלתי ל 185*11 והנה בא מסך כחול מגעיל ומעצבן נורא נורא !!! אלה ההגדרות 180*11 1.9V CORE 2.9 MEM 1.7 CHIPSET TIMINGS DEAFUALT 2-6-3-3 שמתי 2 וולט עדיין בא מסך כחול ולא יכול להיות שאני עוצר כל כך מוקדם!! מה זה?! למה יש מסך כחול אני אמור להגיע לפחות ל200*11 המעלות לא עולות מ40 בביוס

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  23. Started by DL,

טוב, קניתי מחשב חדש לא מזמן (נמצא במפרט שלי) עם Antec Sonata כי אני ממש צריך שקט... המחשב פועל ואומנם הוא לא רועש בכלל אבל זה לא השקט שציפיתי לו אחרי שקראתי כמה ביקורות מצויינות על המארז. הנה כמה נתונים מ AIDA32 שאוליי יעזרו: Temperatures Motherboard 26 °C CPU 27 °C Cooling Fans CPU 2700 RPM Chassis 1350 RPM זה על מצב של דיי מנוחה, לא ראיתי את הטמפרטורה עוברת את ה 33-35 אף פעם עדיין. אני חושב שמה שעושה את רוב הרעש זה המאוורר של המעבד, אז רציתי לדעת אם זה יהיה בסדר להנמיך את המהירות שלו, לכמה אפשר, ואיך? עוד בעיה שיש לי זה שמדיי פעם המחשב בודק אם יש דיסקט בכונן פלופי שזה דיי מעצבן... יש דרך לגרום לו להפסיק לעשות את זה? תודה.

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  24. Started by idanashh,

מאיפה אני יכול להשיג (ליקנות) מארז שקוף בצבעים שונים

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  25. Started by hagai,

האם אצטרך פתרונות קירור כלשהם ?

• 5 תגובות
    • 885 צפיות

דיונים חדשים בפורומים