עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, יש לי קירור סטוק של intel למעבד, והוא מחובר כמו שצריך. עכשיו לפני כמה ימים המחשב התחיל להשמיע רעש מוזר. פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר לא מסתובב. נגעתי בו קצת ואז הוא התחיל לפעול והרעש נפסק. עכשיו לפעמים כשאני פותח את המחשב הכל רגיל, ולפעמים המאוורר פשוט לא מתחיל לזוז בלי נגיעה. בפעם האחרונה אפילו נגיעה לא הזיזה אותו, אז כיביתי והדלקתי ושוב נגעתי ואז הוא עבד. מה אני צריך לעשות כדי שהוא יתחיל להסתובב אוטומטית? (בדקתי את החיבור, הוא בסדר גמור ולא ניתן לחזק יותר) תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  2. Started by puki,

כתבתי בעבר שיש לי AMD64 +3000 עם קירור סטוק, 2 מאווררים על המארז. חום היה 51-65 מנוחה-מאמץ. בצג של המארז 31 בערך אתמול העברתי את כל המחשב מצד אחד של החדר לצד שני, הטמפ' עכשיו 58-70 !!! מארז 37. אין שום סיבה נראית לעין - אותה שעה ביום, ללא מזגן (כך שאין קשר לקרבה למזגן), ההבדל היחיד זה שעכשיו הוא על מדף, גבוה בכ-70 ס"מ לעומת קודם .... מה קורה כאן ? האם לחזור לחנות שיפתרו את הבעיה ?כמה אמור להיות החום ?

• 11 תגובות
    • 965 צפיות
  3. מפרט בצד .. השתמשתי בOverClocking Profile של 30% בתפריט בביוס. אני דיי מתחיל עם העניין הזה , אשמח אם תתנו לי עוד אינפורמציה מה אפשר לעשות עם השילוש שלי (למי שתוהה הזכרונות הם מחברת Kingston סדרת KVR) הקירור לא ניראה כמו סטוק קולינג של אינטל , אלא איזהשהו מאורר ג'נרי שכתוב עליו DeepCool . כמובן שאין צריך להגיד שהמערכת עובדת באופן יציב. (כל התוכנות והמשחקים עובדים כמו שצריך) בתודה מיכאל [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 965 צפיות
  4. Started by a-v-i,

האם קיים כזה דבר? ואם לא, איזה קירור אקטיבי הוא הכי שקט? תודה

• 16 תגובות
    • 965 צפיות
  5. טוב אז שמעו יש לי מעבד amd 64 bit athlon 3000+ והוא נורא חם 75 מעלות?! פעם באמאמץ הוא בקושי היה מגיע לזה ועכשיו 75 במנוחה אין לי מושג למה לא עשיתי שום oc אל התקוונתי להתחיל ואז אני בודק את הטמפרטורה ורואה מה שאני רואה מישהו יודע למה? לא החלפתי כלום ולא שיניתי כלום : \ :s05:

• 8 תגובות
    • 965 צפיות
  6. Started by idok,

האתר SYSTEM COOLING לקח לבדיקה את ההיטסינק החדש... והנה הביקורת... כמו שאפשר לראות הוא מציג ביצועים יפים מאוד יחסית לקירור אוויר, אבל תסתכלו על המשקל....700 גרם!!! בקיצור, האתר ממליץ עליו, אבל הוא עדיין לא ראה את המחיר שלו בארץ הקודש....תהנו! ;D

• 14 תגובות
    • 965 צפיות
  7. Started by hack man,

קבלו שמתי מאורר 60 ממ שהורדתי מ ה-dp שיאורר את שני הצ'יפים על הלוח אפוקס שלי שיודעים בתור כאלה שמתחחמים שמתי סלוטייפ לבן וחזק עלל כמה כבלים מאין sleeving את הדלתא 80 ממ שמתי על הsk-7 וקשתי אותו עם חוטים כי הקליפסים קטנים מדי וזהו תוכלו להסתכל קצת ולהעיר תגובות תודה

• 11 תגובות
    • 965 צפיות
  8. קניתי מKSP וקיבלתי משהו בין TRAY ל BOX :lol: קיבלתי את המעבד בקופסה שקופה קטנה והיטסינק+מאווררר של SPEEZE בקופסא בנפרד... המאוורר הזה זה הסטוק של האתלונים 64 ? הוא נראה משהו רצחני הוא בא בלי מדבקה, עם משחה טרמית מעפנה (קניתי AS5 חשבתי הוא בא עם מדבקה בהתחלה) בכל מקרה, קיבלתי איתו לוח מתכתי להברגה ואת הפלסטיק השחור הזה ששמים מסביב למעבד כסטנד להיטסינק.. הקטע זה שהלוח שלי (KN8ULTRA) בא כבר עם הלוח מתכתי והפלסטיק השחור מוברג כבר על הלוח.... עדיף להבריג את החדש או להשאיר איך שזה , כי זה נראה לי אותו דבר בדיוק..

9. יש לי את ה Msi K8N Neo platinum Amd 2800+64bit Clawhammer Sh7-C0 A-DATA 2X512 DDR500 בקיצור אני בעסק של אוקינג ויש לי קירור של ThermalRight לא זוכר בדיוק את ההיט סינק, אבל זה היחיד שמתאים לאייאמדי 64 נחושת , ועליו יש Vantec ThermalFlow 92mm בעיקרון המעבד לא הגיע ליותר מ 47 מעלות,, עכשיו האם הוולטז הגבוה יכול להרוס ? ואיך אני יכול לראות את זה? כי הייתי עליו די הרבה זמן ולא ממש הייתי צריך במהירות שהייתי, עכשיו אני על 1.65 שזה מספיק בשביל האוקינג. יש מצב שזה הרס משהו חוץ מקיצר חיים אז הוא יהיה 6 שנים או מה שלא יהיה, אבל האם הוא הרס? ובטוח לא בגלל חום, פשוט אני חייב לדעת למה אסור להשתמש בוולטז גבוה אם חום זה לא הבעייה ממש, כי אני בטוח שמותר אבל למה כולם אומרים לא יותר מ1.75 …

• 13 תגובות
    • 965 צפיות
  10. Started by amit1242,

שלום,יש ילי כרגע זכרונות 533MHZ ,שמגבילות את הOC שלי לE2160 ל2.4GHZ, אני רוצה להמשיך את הOC אז שמעתי שיש אפשרות לעשות OC לזכרונות... 1.זה מסובך? מסוכן ? 2. האם אני יכול להגיע עד ל667MHZ או שפשוט לקנות חדשים? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 965 צפיות
  11. Started by House M.D.,

היי. אני מחפש המלצה לקירור מים סגור, בתקציב של ~450 ש"ח (יכול גם להוסיף קצת אם זה משמעותי). הסיבה שאני מעוניין בקירור כזה, היא שהקירור הנוכחי שלי (Freezer 7 Pro) לא מצליח לקרר את המעבד כמו שצריך בזמן מאמץ של כרטיסי המסך שלי. המפרט שלי: AMD Phenom x4 955 @ 4.0 GHz SLI x2 560 GTX + OC מארז Thermaltake A60 מכיוון שהמארז הוא mid tower, אני לא יכול להכניס אליו קירור אוויר יותר טוב שיהיה גם יותר גדול. הדגמים שחשבתי עליהם עד עכשיו: Thermaltake water 2.0 pro - נראה טוב בביקורות, בערך ברמה של Corsair H80, רק יותר זול וקצת יותר שקט. Antec Kuhler 920 - קצת פחות טוב לפי הביקורות, גם קצת יותר יקר, אבל יש לו אפשרות שליטה על המהירות באמצעות תוכנה. במהירות הכי גבוהה רועש מאוד. השקט מאוד …

• 5 תגובות
    • 965 צפיות
  12. Started by Bagheera,

אני מתלבט בקשר למפרטים למערכת קירור מים שאני מעוניין ליישם במחשב חדש שאני אקנה(מעבד Q9450, 2X 8800GT וכו) התקציב הוא עד 1300~ דולר כולל משלוח מחנות בחו"ל כמו ForzenCPU וכו. המפרט הראשון הוא מפרט חלקים ב 787 דולר עם 300 דולר משלוח בFEDEX. המפרט השני מכיל מערכת קיט של CM עם בלוק נחושת ושני בלוקים נוספים לכרטיסי מסך. ועכשיו מספר שאלות: 1. הלוח אם שאני בונה עליו הוא ה אסוס סטרייקר 2, לוח אם עם גשר צפוני בעייתי בכמות החום שלו ולכן אני מעוניין לקרר אותו גם כן, כרגע ישנה חברה בגרמניה שמייצרת גופי קירור במיוחד ללוח הנ"ל(נשאר לשאול אותם אם הם אכן שולחים לארץ). 2. האם אפשר להיתסמך על לולאה יחידה או שכדאי ליישם שני לולאות? 3. המארז למחשב הנ"ל יהיה Stacker 830 NVidia Edit…

• 8 תגובות
    • 965 צפיות
  13. Started by The-Fox,

יום טוב אנשים, כבר איזה כמה זמן שאני חושב על לשפר את הקירור במארז היפיוף שלי ה ALien A-top.... למי שמכיר את המארז יודע שיש מאורר 120 מאחורה שמוציא ו 2 של 80 מקדימה למטה מול המגירה של ה HDD שאחד מכניס ואחד מוציא.. עכשיו מה שקורה בפועל זה שכמעט ואין אוויר שנכנס למארז או אוויר שעובר על המעבד, הזיכורונת והכרטיס מסך, וכל העסק שם די חם... חשבתי על שלים עוד מאורר 120 בגג שמכניס אוויר (בדקתי ויש מקום), ועוד מאורר 120/92 מ"מ בדלת שגם יכניס אוויר. עכשיו בדלת אני לא סגור אם יש מקום כל כך וזה גבולי, ועוד דבר זה שבדלת צריך לקדוח בחלון. עכשיו מה שחשוב זה כמה דברים: א. שיכניסו כמה שיותר אוויר במינימום רעש ב. שיהיהו זוהרים (רצוי בצבע כחול כי ככה גם שאר המואררים) …

• 13 תגובות
    • 965 צפיות
  14. Started by MONORAIL,

שלום לכולם, אני קצת חדש בעניין. יש לי כרטיס HERCULES 3D PRPHET 2 MX, והוא מתחיל לצלוע. מישהו יכול להסביר לי עד כמה אפשר להמהיר אותו ואיך בודקים אם זה יציב? תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 965 צפיות
  15. בהמשך לבלוק הקטן, 30*30*10 מ"מ, ותעלתו היא בצורת האות ח', הוצא בלוק חדש - 30*40*10מ"מ אשר תעלתו בצורת האות "S". תמונות לפיכם כעת תמונות של התופסן בגרסתו הראשונה לבלוק הראשון (הקטן), אותו תופסן צפוי לבלוק השני, אך כמובן בשיפוצים ושיפורים אשמח לתגובות, אבנר

• 10 תגובות
    • 965 צפיות
  16. Started by dubilev,

שלום, ה-UPS שלי מאוכסן בתוך ארון סגור, ביחד עם הראוטר והסאב וופר. טמפרטורת הUPS מגיעה לכ-40 מעלות כשהארון סגור ול-35 כשהוא פתוח. לארון פתח אוורור 6*25 אבל אין זרימת אוויר. אני מעוניין להתקין מאוורר צמוד לפתח הזה. האם להתקין בתצורת יניקה או פליטת אוויר? מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מאוורר קטן שכזה שמתחבר לשקע הביתי? תודה, דובי

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  17. מה ההיתרונות והחסרונות של קופר (נחושת) ומה של האלומיניום מה ההיתרונות של מספר קטן של סנפירים עבים עם מרוויחים גדולים, ומה של מספר גדול של סניפירים דקים צמודים, מי יותר טוב לקירור פסיבי ומי לאקטיבי - ולמה האם ההפרשים בין החומרים, ובניית הסניפירים באמת באה לידי ביטוי בשטח השאלות האלה בעיקרון לסינקים קטנים של זכרונות (חברת טרמלטק מייצרת סינקים קטנים של נחושת עם מספר קטן של סניפירים במרוויח גדול, וסינקים של אלומיניום עם מספר גדול של סניפירים קרובים), השאלה שלי בכלליות מי יותר טוב לקירור פסיבי.

• 12 תגובות
    • 965 צפיות
  18. הלוח מגיע עם חורים לקירור 775 כך שמבחינת החורים אין בעיה.. אבל הרי לכל לוחות ה-P55 יש מן פלטת מתכת שמחזיקה את הסוקט מתחת ללוח, ה-backplate של ה-True120 לא תתנגש בה?

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  19. Started by hh66,

אני מחפש קירור ל- CPU שקט אך שיקרר מאוד CPU ב- OC בסוקט FM1 שמעתי את קורסר 100 הכפול הוא אולי טוב אך מרעיש

• 7 תגובות
    • 965 צפיות
  20. ברגיל הוא מגיע ל60-75 ב5 דקות הראשונות כבר. אחרי יציאה מHITMAN BM הוא הגיע ל87 ואז ירד ל80, 75, ואחרי רבע שעה חזר ל60-70. הסרקוצליה או איך שלא קוראים לזה (אל תרדו עלי אם זאת טעות, פשוט תתקנו): 2 מאווררים 80 מ"מ (או יותר קטנים, לא בטוח) בצד שמאל (כשהמחשב מולי) מכניסים מאוורר אחד 80 מ"מ מלמעלה מוציא (יש מקום מאחורה לעוד 80 מ"מ) (מקדימה יש בעיה, מבנה המארז חוסם אותו - אני אוסיף שם מאוורר כשאני אתחיל להתעסק עם דרמל וכאלה) בנוסף כמובן אחד של 80 מ"מ (או שזה 120?) על הCPU שבא על המעבד ועוד אחד על הכרטיס מסך שלא רלוונטי עכשיו. איך אני מצנן את המחשב בצורה הזולה ביותר? חשוב לציין: עכשיו המעבד על 67-62, אבל הלוח אם על 44, הAux על 32 והכונן קשיח על 26... אז אני לא צריך קירור מקיף מדי…

• 14 תגובות
    • 965 צפיות
  21. Started by MeNi906,

אז ככה. יש לי i5 750, בזמן האחרון החלטתי לעשות OC למעבד, אבל אני לא ממש בטוח עד איפה אני יכול להגיע. אני לא יודע אם הקירור שלי מספיק טוב. אז הקירור שלי הוא של AC הדגם - ‏Arctic Freezer 13‎. עד איפה בערך אני יכול להגיע אם הקירור הזה? רמה גבוהה? אני רוצה OC גדול, שישפיע על המחשב. כרגע זה 2.67 GHZ ואני רוצה להגיע בערך ל 3.6 מינימום. אז עד איפה אני יכול להגיע עם הקירור הזה? או שמומלץ לי לקנות משהו יותר חזק (Mugen 3 או משהו אחר)? המארז שלי הוא CM 960 II של Cooler Master אם זה חשוב.

• 7 תגובות
    • 965 צפיות
  22. Started by SubX,

הכרטיס נקי ממודים הכנה לvgpu mod בזמן בדיקות.. עיצוב פלסטי ;D תוצאות 3dmark : 2005 (עם 256MB , ללא VDD מוד לצ'יפסט , עדכונים בעתיד) 2003 (לפני המוד , עדכונים בעתיד) 2001 (לפני המוד , עדכונים בעתיד)

• 10 תגובות
    • 965 צפיות
  23. Started by eladrevach,

אז ככה יש לי בעיה מבחינת מיקום של המאוורר של המוגן 2 המארז שלי הוא cm690 וזה נכנס בו והכל טוב ויפה אבל רק כשהמאוורר בא מכיוון למטה מכיוון צד ימין יש בעיה בגלל הגובה של הזיכרונות האלה 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel עכשיו זה בגלל ההטיסיניק הגבוהה שלהם.. השאלה שלי היא אם אפשר להוריד אותו ואם כן אם זה ישפיע משמעותית על החימום שלהם או שזה לא קריטי...? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  24. אם אמרו לי ש1200 ליטר לשעה זה מינימום מומלץ, אז למה אין משאבות יותר חזקות מזה? אני הסתכלתי באתרים של יצרניות קירור מים מוכרות (Swiftech, Danger Den, Coolermaster, Corsair ,ZALMAN, Thermaltake, Asetek) ולא מצאתי משאבה יותר חזקה מ 1200 ליטר לשעה. מישהו יכול להראות לי משאבה יותר חזקה מ 1201L/H +קישור לאתר המשאבה + קישור לחנות בארץ??

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  25. טוב הנה התמונה של המעבד שלי... מה אני עושה עם החור שם????? איך אני שם את החומר התרמי?!?(ארטיק סילבר 3)

• 6 תגובות
    • 964 צפיות

דיונים חדשים בפורומים