אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
הטמפ' של המעבד שלי גבוהות ומגיעות ל55 מעלות במאמץ, הייתי רוצה המלצה לקירור שיוריד את הטמפ'. יש לי מעבד AMD64 BIT 754 , תקציב 300 ש"ח ואם צריך חריגה קטנה אפשר. תודה רבה.
-
- 17 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני להתייעץ לפני רכישת ספק SEASONIC GOLD 660W (סניף אילת),כרגע מותקן S12-II 550W של אותו היצרן על המערכת: I5-3570K/OC-4.4GHZ+NACTUA D-14 CRUCIAL M4 128 SSD SEAGATE 1TB HDD GTX 260 XXX OC 670MHZ DVD-WR 6 מאווררים+1 של 140מ"מ ברצוני להשתדרג לאחר כי המערכת עתידה לקבל כרטיס GTX 670 שיומהר גם כן ביחד עם המעבד. סיבות לשדרוג:ניצול עדיף של חשמל,חיסכון בחשמל,יציבות במערכת תחת עומס,שידרוג עתידי של כ.מסך. כמו כן צריך המלצה ל2 מאווררים 120 מ"מ שיישבו על צד המארז וידחפו אוויר. תודה.
-
- 5 תגובות
- 949 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 3 עם ג'יגההרץ אחד. האם כדאי לי לעשות אוברקלוקינג, ואם כן על איזה HS/F (רצוי זול מאוד) אתם יכולים להמליץ לי? ואין לי ממש הרבה כסף, אז אם אין פתרון זול ובטוח (שזה הכי חשוב), אני אוותר. אני גם לא אעשה אם אין סיכוי לשיפור גדול בביצועים.
-
- 7 תגובות
- 949 צפיות
-
-
היי , חשבתי על רעיון , ורציתי לנסות אותו לפחות. אז ככה : לחבר צינור עגול , בדיוק מהמאוורר שמורכב על ההיטסינק ( של המעבד כמובן ) זה יהיה צינור עבה (כגודל המאורר) והוא ילך בקו ישיר אל דלת המארז , שם יהיה פתח עגול ויהיה מורכב מאוורר נוסף. הרעיון הוא פשוט , ידוע שיותר חם בפנים המארז מאשר הטמפרטורה של החדר , אז בעצם לנסות להביא אויר ישירות מחוץ למארז. (בזמן שהוא סגור) המאוורר החיצוני שעל הדלת ידחוף אויר כלפני פנים הצינור , והמאוורר של של ההיטסינק עצמו ימשיך את זרימת האויר ישירות להיטסינק , וככה (לפחות לדעתי) האויר שיוכנס יהיה קריר יותר . צרפתי תמונה , לנסות להראות למה אני מתכוון. מה אתם חושבים? זה ילך? יהיה שיפור ניכר?
-
- 14 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להוסיף למארז שלי תצוגת LCD (לא LSD...) שתתן פרטיס על המחשב כגון חום, מהירות מאווררים וכו... האם צריך בשביל זה חומרה מיוחדת? (יש לי לוח אם GARIBALDI) :asthanos:
-
- 4 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה אחד מהמאווררים שלי במארז שווק חיים ומאז המעבד ממריא לטמפרטורות אסטרונומיות בזמן של עומס ( משחקים, מולטי טאסקינג ועד ) ועקב כך המחשב נוטה להתקע ומאלץ אותי לאתחלו בעזרת כפתור הריסט. המחשב נתקע בעיקר באמצע משחק, כאשר המשחק פועל במשך זמן מסויים ( תלוי במשחק ובכובד שלו ). מחר אני נוסע לקנות עוד RAM אבל מה שיותר חשוב לי זה קירור טוב ורציתי לדעת מה אתם ממליצים לי שיכול להוריד את הטמפרטורות בצורה...סבירה בואו נגיד, שלא יגיע למצב בו המעבד יכול לשמש אותי במחבת לטיגון. תקציב.. ? אמממ, עד 200 יכול להספיק למשהו טוב וחזק ? אשמח לתשובות עוד היום אם אפשר. בתודה, גל.
-
- 14 תגובות
- 949 צפיות
-
-
זה המפרט שלי : C2D E6550 2.33GHZ 2gb ram p35-ds3l geforce 8600GT 512mb אני יודע שזה מחשב חלש מאוד, אבל לפני שאני קונה חדש, אני רוצה לחכות קצת, לנסות לנצל קודם כל את המקסימום מהמחשב הזה ולגרד עוד קצת זמן עד שהמשחקים שעומדים לצאת (Call of Duty 6, Max Payne 3, Battlefield 3. Crysis 2) וכתוצאה מכך ירדו מחירי הכרטיסים החזקים כיום אך חלשים לעומת אלה שיריצו את המשחקים האלה באיכות הכי גבוה, אני צודק ? רציתי לשאול לאיזה חלקים כדי לי לעשות אוברקלוק ? ולאיזה רמה זה יגיע (אם אפשר אז לא באחוזים, אלא לפי שמות של חלקים אחרים, לדוגמא אחרי האוברקלוק לכרטיס הוא יגיע פחות או יותר לרמה של 9600GT [סתם זרקתי דוגמא]) אגב, אין לי שום מושג בקשר לאוברקלוקינג, בחיים לא ניסיתי, ובחיים לא היה לי מחשב…
-
- 6 תגובות
- 949 צפיות
-
-
בדומה לסיפור עם ה r9800 pro שבצריבת ביוס הצליח להפוך ל XT, כך גם ה X800 pro מסוגל לעבור בתהליך פשוט (מספרים על אחוזי הצלחה מאוד גבוהים) לאחיו הגדול והחזק ממנו. (עכשיו מישהו צריך לקפוץ ולהגיד, אבל איך ל pro יש רק 12 צינורות עיבוד ולXT יש 16!, זה בסדר גאון,בשלב הראשון בפלאש של הביוס של ל XT, ה4 צינורות האחרים נפתחים על הדרך. שוב, ללא צינורות פגומים, ועם אחוזי הצלחה גדולים. לא מאמינים? - תשוטטו קצת שמה ותקראו יותר.) למה להרבות במילים? הנה לינק ל"מדריך" כפי שפורסם בפורומים של driverheaven. http://www.driverheaven.net/showpost.php?p=425616&postcount=21 למי שיש ביצים והוא מנסה זאת, שיכתוב פה איך היה. התהליך הוא לא בלתי הפיך, אפשר לגבות את הביוס הקודם, אבל עדיין קיים סיכו…
-
- 13 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אהלן לכם חבר'ס, המעבד שלי לאחרונה בלי בעיה מגיע לכמעט 70 מעלות, המחשב בכללי הטמפ' הממוצעת שלו היא 60 מעלות ואני מעוניין לתקן זאת! אני לא עושה OC אבל בכ"ז חשוב לי מחשב נקי ומקורר, לכן החלטתי כשאני אנקה אותו השבוע להוסיף לו עוד קירור והנה אני פה להתייעץ. למעבד חשבתי להתקין את הקירור המפורסם מוגן 2 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=185 אבל בואו נודה, אני לא עושה OC לכן אני לא חושב שאני צריך להוציא כזאת כמות של כסף על קירור רצחני שלא נראה לי שאני אנצל את כל הפוטנציאל שלו. אני רק רוצה קירור טוב שיוריד את הטמפ' ל40 מעלות לפחות. מה אתם ממלצים? אני מבקש המלצות רק מהחנות www.p-see.co.il , המחשב שלי נקנה שם ואני מעוניין שהם ירכיבו לי את הקירור, לא רוצה לקנות בKSP ואז להת…
-
- 11 תגובות
- 949 צפיות
-
-
קניתי מעבד ולוח אם חדשים INTEL P 4 2.0 ולוח של ASUS P4S533 קיבלתי מאורר עם המעבד משוא נחמד... אבל לא בטוח כי המעבד מגיע לי ל55 מעלות כאשר הדלתות של המארז פתוחות ויש עוד 4 מאוררים עם אני סוגר את הדלתות אז איזה 65-70 מה זה אומר בבקשה תגידו לי ???
-
- 10 תגובות
- 949 צפיות
-
-
מעבד amd 3500 לוח asus a8n-sli זכרון 2x adata vistra 512 ddr500 =1gb דיסק קשיח 160 wd sata כרטיס מסך gigabite 6600gt תודה
-
- 15 תגובות
- 949 צפיות
-
-
האברסט מראה לי 49 מעלות (לא במאמץ) שאני עושה ריסטארט הביוס מראה 33 אבל 4 תוכנות שונות בתוך הווינדוס מראות לי 49 אז או שזה צודק או שזה צודק לא יודע בכל אופן עכשיו זה 49 מעלות !! עם קירור של IGLOO 7200 LIGHT לא במאמץ !!! לגשת חזרה לחנות שיבדקו את העניין ? אולי שמו קצת מדיי משחה טרמית ? ...לא יודע מה בינתיים שמתי ישירות על המחשב מאוורר שולחן שמוריד לו את המעלות ב 15 ......
-
- 10 תגובות
- 949 צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני חדש פה,אחלה אתר אז ככה:קניתי לפני פחות מחודש מחשב חדש עם מעבד Q6600 שמותקן עליו ה120 אקסטרים עם מאוורר ZALMAN(לא יודע איזה דגם) 120 מ"מ והעסק קצת רועש לי אני לא יודע אם זה משם אבל אני כמעט בטוח שכן חוץ ממנו יש לי עוד מאוורר אחד של ZALMAN בקידמת המארז למטה ועוד אחד מאחורה שבא עם המארז מה ניתן לעשות כדי להשקיט את זה קצת? עוד בעיה היא האובר שעשו לי בחנות(SKY PC),שמו לי את המעבד רק על 3 ג'יגה הרץ(333*9) והבעיה היא שכל פעם שהאובר מופעל המחשב פשוט לא עולה לי זה נתקע לי על המסך הממש ראשוני איך שאני מדליק את המחשב יש את הMEMORY TESTING אז זה פשוט נתקע לי שמה שעות ולא זז(בד"כ זה רץ תוך כמה שניות) הלוח הוא לוח של GIGABYTE P35 DS3 האובר מופעל ומכובה מתוך הביוס …
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
המחשב שלי q6660 bfg 8800 gts 320bit oc2 cosair 1gb*2 ddr2 800 hx520 asus p5kc קירור סטוק לאחר שהפלסטיקים שנתפסים ללוח אם בartic colling 7 freezer pro שלי נשברו אז זה הסיפוראני מעוניין שיהיה לי המון המון איוורור ושהמחשב לא יהיה חם בכלל אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג ואני משחק הרבה אני מעוניין בקירור לציפסט למעבד לכרטיס מסך מה אתם אומרים על COOLIT ECO A.L.C WATER COOLING SYSTEM יש לכרטיס מסך שלי קירור של bfg אפשר להוסיף לו עוד משהו אני שמעתי דברים טובים על thermilight בתודה הורוויץ
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-
-
האתר SYSTEM COOLING לקח לבדיקה את ההיטסינק החדש... והנה הביקורת... כמו שאפשר לראות הוא מציג ביצועים יפים מאוד יחסית לקירור אוויר, אבל תסתכלו על המשקל....700 גרם!!! בקיצור, האתר ממליץ עליו, אבל הוא עדיין לא ראה את המחיר שלו בארץ הקודש....תהנו! ;D
-
- 14 תגובות
- 948 צפיות
-
-
הקירור הזה עדיף על הקירור סטוק של הQ6600? אני לא מעוניין במשהו יקר יותר לדעתי זה מספיק ויש לו מחיר טוב שאלתי רק האם מול הקירור סטוק של הQ6600.
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
היום קיבלתי את המחשב החדש: Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II OCZ DDR2 2x1024MB Platinum Rev.2 Dual Channel 800MHZ CL 4-4-4-15 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX Leadtek GeForce PX8600 GT 256MB TDH - PCX - retail COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUPER MIDI (Black & Blue) TOWER CASE SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 אני מעוניין לעשות OC. אבל שמתי לב עוד לפני שהתחלתי שהnorth bridge ממש רותח..אי אפשר לגעת בו יותר מחמש שניות ואפילו 3.. האם זה נורמאלי?? כרגע יש עליו את הגוף קירור המקורי של הלוח אם. ודרך אגב, גם הsouth bridge ממש חם..
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
טוב אז קניתי SLK948U למעבד +SF2 וATI SILENCER VER3 אז בהתחלה לא הייתי זהיר- שלפתי את המעבד ושברתי שני פינים- כל הזין- הלך המעבד- משמע לך תקנה חדש- אז שבוע סבלתי בלי מחשב- היום קיבלתי הכל- מעבד חדש , ואת כל הרכיבים הרכבתי ו...אני בשוק!!! על המעבד שמתי משחת ARCTIC SILVER 5 על הכרטיס מסך שמתי על הליבה את הגריז הטרמי שהביאו (כי פחדתי לשים עליו את המשחה כי היא מוליכה והכל- אבל על הזכרונות של הכ.מסך שמתי את המשחה. אוקיי - המעבד צנח מ55 מעלות- ל35!!!! 20 מעלות!!! הכרטיס מסך (התנור שלי-9800XT שעבד קבוע בין 70-75 מעלות) צנח ל55-60 מעלות- מ-ט-ו-ר-ף!!! את המאורר של המעבד הישן תקעתי בדלת שיכניס אוויר (לא שזה משהו חזק מי יודע מה אבל מוסיף קצת לדעתי) אייי המותק ממש בוכה לי עכשיו-"בוא …
-
- 15 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את כרטיס המסך nvidia 6800gt ויש לי בעיית חום קשה איתו. הכרטיס פעם עבר אובר קלוק בעזרת התוכנה atitool.בקיצור התוכנה מחשבת את התדר המקסימלי שהכרטיס יכול להגיע, והיא ממש הרסה לי את הכרטיס. בזמן הרצת התוכנה הכרטיס הגיע לי ל110 מעלות! ניתקתי הכל וכיבתי את המחשב. מאז הכרטיס שלי במנוחה על טמפרטורה של 56 מעלות ובמאמץ הוא ממש משתגע! הטמפרטורה עולה ממש ממש מהר ל70 +-. יש לציין שמאז אני לא במצב של אובר קלוק. כדי לנסות לקרר אותו אני דבר ראשון העלתי את מהירות המאוורר שלו ב riva tuner ל 100 אחוז וניקתי את הכרטיס מאבק. אבל עדיין הטמפרטורה גבוהה, גם בגלל שהמאוורר שלו הוא איטי. בגלל המצב הוספתי לו לצלע קירור את המאוורר של המעבד athlon שהיה לי ז"ל, אבל עדיין! שום …
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני מחפש קירור ל- CPU שקט אך שיקרר מאוד CPU ב- OC בסוקט FM1 שמעתי את קורסר 100 הכפול הוא אולי טוב אך מרעיש
-
- 7 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אוקי אני שוקל עכשיו לקנות קירור מים אחרי שהרעש פשוט שיגע אותי מהמאוררים בקיצור יש לי כמה שאלות 1. עד כמה קירור מים טוב, אני עם 3 סמארט פאן וספארק7+ כולם בחצי מהמהירות שלהם, ואני לא מרוצה מהיכולות קירור במיוחד אני רוצה שהערכה תשתלט על כל החום שיוצא מהמעבד ולא אכפת לי איך.. ספארק7+ ו3 סמארט פאן כולם על מקסימום עושים את העבודה מ-צ-ו-י-ין ! אבל אני לא מסוגל להיות בחדר ברעש כזה... זה פשוט נוראי בקיצור ולעניין אני רוצה את אותו אפקט קירור למעבד כמו המצב שהצגתי מקודם, רק בקירור מים אני רוצה ערכה שתבוא מוכנה כולל הכל, לא בא לי לקנות לבד בלוק וזה וזה וזה.. כמה יעלה לי כל הערכה ואיזה הכי טוב לקחת אני רוצה משהו שיתן לי כמו שאמרתי ביצועים ששויים את ההחלפה ! ועוד משהו, חשוב לי…
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-
-
-
קודם כל המפרט של המחשב: מעבד: Intel QX6850 3.00GHZ כרטיס מסך: ATI Radeon HD 3870X2 (יש לי שניים כאלה, כלומר המחשב מזהה לי ארבעה כרטיסים) ספר כוח:Zalman 1000Watt לוח אם: gigabyte x38-ds4 מערכת הפעלה (אם זה משנה) win 7 64bit קירור למעבד: Zalman S9500 לא החלפתי את הקירור של הכרטיסי מסך המעלות: המעבד:41 ליבה אחת:42 ליבה שנייה:41 ליבה שלישית:36 ליבה רביעית:38 לוח אם:57 כרטיס מסך אחד:68 כרטיס מסך שני:75 כרטיס מסך שלישי:56 כרטיס מסך רביעי:65 רציתי את חוות דעתכם על המעלות במחשב אם הן בסדר. המעלות נמדדו כשהמחשב במנוחה. במארז, מלפנים יש מאוורר אחד 120Mm, בצד יש מאוורר 80mm ועוד אחד 120mm, ומאחורה יש מאוורר 120mm תודה לעונים =]
-
- 8 תגובות
- 948 צפיות
-
-
ברשותי מחשב מעבד I7 920 לוח GIGABYTE UD3 זכרונות 6 גיג 1333MHZ ומאוורר OCZ Vendetta בעת ביצוע RENDER בתוכנת MAYA 2010 כל הליבות ב 100% והטמפרטורה נעה בין 72 ל76 בין 4 הליבות (נבדק בתוכנת CORETEMP) השאלות שלי הם: 1) האם הטמפ הזו תקינה? 2) לאיזה טמפ ניתן להגיע? ברצוני לעשות OC תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-