עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by amirsd18,

שלום רב, בדרך כלל הטמפרטורה של כרטיס המסך הינה 38 מעלות צלזיוס, אך להפתעתי הרבה היום הבטתי בטמפרטורות שנית והבחנתי שהן קפצו ב-30 מעלות?! טמפרטורה רגילה- 38C טמפרוטורה כעת- 68C האם דבר זה ייתכן בכלל?

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  2. אז הנה מה שהספקתי לעשות היום. לקח לי כ 5 דקות בערך, כולל פירוקים אבל שיהיה. בכל אופן, פירקתי ספק ישן של 486, והוצאתי ממנו את המאוורר 80 מ"מ. מעל המעבד (486 כבר אמרתי) הסרתי מאוורר קטן של 40 מ"מ מבין בליל החוטים מצאתי מפצל מתח לכוננים (שאני לא זוכר את שמו, למרות שברגע שאני אלחץ על שלח, אני אזכר) חיבור המאווררים לחוטים (כפי שניתן לראות) ובדיקה על פנטיום 2 ישן שעומד אצלי בסלון. כן כן הסלון שלי נראה כמו מעבדת מחשבים כרגע יש בו: 486 DX2 - יהי זכרו ברוך פנטיום 1 MMX, גם יהי זכרו ברוך. פנטיום 2 - שאני עוד מנסה לשפץ אותו ברמה מספקת כדי שיעבוד ויוכל להריץ חלונות 98, ואז הוא הולך לאח קטן של ידידה שלי. וכמובן שני המחשבים שאני עובד עליהם. מחשב ביתי - DURON 1200 ומחשב ני…

• 7 תגובות
    • 934 צפיות
  3. קניתי מחשב חדש בסוף יולי AMD 4400 M2N-E מאוור FREEZER 64 PRO אחרי חודש שהמחשב אצלי פתאום המחשב עושה ריסטרטים אני פותח את המארז ורואה שהמאוורר כמעט לא מחובר בכלל, תלוי על חוט השערה. תושבת הפלסטיק הייתה שבורה קצת במין לשון שמחזיקה את גוף הקירור (יש שני לשונות כאלה למעלה ולמטה) שלשום כמעט עוד חודש אחרי זה המאוורר נופל בתוך המארז באמצע שהמחשב דלוק!!!! והמחשב נכבה... הלשון בצד השני הפעם שבורה... הלכתי לחנות החליפו לי אבל הפעם לקחו ממני 48 שקל המחיר של התושבת..... יש למישהו מושג מה דפוק עם זה? אני לא מזיז את המחשב בכלל, בקושי פותח אותו לחבר הארדיסקים.... למה גוף הקירור לא אוהב את המעבד שלי?

• 7 תגובות
    • 934 צפיות
  4. Started by itsik1231995,

פתחתי אותו ל 6970 (מיזמן) והחלתטי היום לעשות לו רצת OC העלתי את הליבה ל 945 (מי 880) והכרטיס היה יציב כמו סלע תחת אותם מתחים של HD 6970 (ב 950 הכרטיס כבר לא יציב ) התחלתי להעלות את הזכרון ו .... הביצועים יורדים העלתי מי 1375 ל 1390 והביצועים ירדו ב 3 בנצ'ים שונים שניסיתי כמה פעמים העלתי עוד טיפה ל 1400 וירד עוד יותר מה ההיגיון בזה ? איך יכול להיות שתוספת התדר לזכרון מורידה ביצועים ?? הביוס שיש על הכרטיס הוא של HD 6970 של ספיר, אם לדעתכם זה הביוס אז אפשר קישור לביוס שידוע שהוא טוב ל OC ? (למרות שאני בספק שזה הביוס ) תודה ... אני שם לב גם שיש בעיה ביציבות התדר עצמו בתדר של הזכרון לא יושב בדיוק על מה שמכניסים לו למשל במקום 1440 זה 1437.5 או במקום 1390 זה 1387.5 בנו…

• 6 תגובות
    • 934 צפיות
  5. Started by idanmal,

טוב אז ככה יש לי את המפרט הזה כמו שרשום בחתימה והחלטתי לעשות לו OC ,הנתונים לפני הOC בסטוק מתח 1.350 באס מקורי 200 מכפלה 10 מכפלת HT 5 יחס זכרונות 2/2 ......התחלתי את הOC לאט לאט כמו שצריך והצלחתי להגיע לנתונים חמודים ואז נתקעתי 2700 במקום 2000 270 כפול 10 מתח 1.550 מכפלת HT 4 יחס זכרונות 2/1.33 ומעבר לזה לא עולה יותר מעל 270 כאילו חסר לו מתח ניסיתי להעלות לו ל280MHz לV1.650 ולא עולה ניסיתי אפילו 1.700 עולה ולא עובר בדיקה בprime95 הורדתי מכפלת מעבד ל9 והעלתי את התדר ל290 עולה העלתי ל300 כפול 9 זה מתעדכן בביוס אבל כשעולה הוינדוס זה לא מעודכן בכלל בCPUZ כאילו לא קיבל אז הגעתי רק ל2700 270 כפול 10 אני לא מבין מה יכול להגביל אותי יותר זה כאילו חסר לו עוד מתח יכול להיות א…

• 14 תגובות
    • 934 צפיות
  6. Started by TheMadKow,

ובכן, עוד התייעצות ברשותכם. מכיוון שבעבודה מלאה הAC7PRO נשמע כמו מקדח קטן, ובעבודה עם QFAN הוא שקט, אבל מתחמם יותר מידי לטעמי. החלטתי לשאול בכיוון של בקרה ידנית... עם מה אוכל לבצע בקרה ידנית ? עדיפות למוצרים תקציבים ביותר וללא יותר מידי "פאנסי-שמאנסי" ועוד שאלה שאולי תהייה די טפשית, אבל מילא - נניח וארכוש לוח בקרה שכזה, דוגמאת Hardcano, המאורר של הלוח-אם/שאר המאווררים גם יוכלו להתחבר אל הלוח אם, כדי שאוכל לקבל מהם קריאות ? (בהנחה שהלוח בא רק עם בקר מהירות) בתודה מראש, אלירן.

• 14 תגובות
    • 934 צפיות
  7. Started by gal,

בהיותי חדש לגמרי בנושא האוברקלוקינג רציתי לדעת האם המערכת שלי תחזיק OC למעבד והאם זה יתן שיפור ביצועים (המפרט שלי בצד)? כמו כן המעבד באיורור סטוק.אם ניתן לבצע OC איפה אפשר הסבר איך בדיוק לעשות את זה? תודה

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  8. בחיי שמגיע קצת כבוד ל-TT על הישיבה עם האצבע על הדופק.. החברה שם לא מפסיקים.. :yelclap: TT החליטה להרחיב את משפחת הסיינט קאט שלה (מי שלא יודע, מאווררים שקטים ביותר בעלי ביצועים מעולים יחסית לכמות הרעש.. משתמשים ב"טכנולוגיה" של כונסי אוויר מהצדדים של המאוורר ולא רק מצידו העליון..) עד היום הגדלים של המאווררים במשפחה כללו מאוררים בגדלים של 80 ו-92 ממ, והחידוש הוא מאוורר נוסף במשפחה בגודל 120 ממ אידאלי לכל מי שמעוניין בקירור אוויר שקט ויעיל מאוד (כמעט כל אוברקלוקר...) לדוגמה, מתאים במיוחד לשימוש בשני מאוורים בסוניק טאוור נתוני המאוורר: Product Name Silent CAT Fan Dimension 120 x 120 x 25 mm Fan Speed 1600 +-10% RPM Max. Air Flow 62.2 CFM Noise …

• 7 תגובות
    • 934 צפיות
  9. Started by melalex,

היי, אני חדש בפורום, אולי משהו יוכל לעזור לי .. קניתי מחשב חדש (בומבה!) ;D מעבד : FSB800 P4 2.4MHz זכרון: Gail DDR 512M (256x2) PC3500 433MHz לוח אם: Asus P4P800 דיסק קשיח: WD 80Mb 8M cache כרטיס מסך: ATI RAGE 128 pro 32Mb - די ישן כל השאר - לא רלוונתי .. עשיתי אוברקלוקינג, ומצאתי תופעה מעניינת : כאשר הזכרון שלי עובד במהירות 266 מגה-הרץ, אז אני מצליח להאיץ את המעבד ל-3.2GHz (ראה תמונה מצורפת) אבל כאשר אני משנה ב-BIOS את מהירות הזכרון מ-266 ל-400, אז אני מצליח להאיץ אותו רק ל- 2.51GHz אז אני לא יודע, מה יותק טוב: לעבוד עם זכרון 266, אבל עם מעבד 3.2GHz או זכרון 400 (Dual) ומעבד 2400.. ??? עזרו לי, בבקשה. אולי אני לא מבין משהו ?

• 11 תגובות
    • 934 צפיות
  10. Started by nisi90,

מפרט amd 1800+@2600 512mb ddr400 msi k7n2 delta geforce 6200@6600gt טוב המערכת שלי כימעט ראתה את המוות שהרצתי את התוכנה הזאת :\ אבל היא שרדה והכרטיס שלי עמד ליבכות טוב אז הינה אני על OC בכרטיס מ550\300 ל710\470 והצלתי להביא את התוצאה הזאת http://rotter.name/User_files/nor/43d0dd497c441639.jpg מה ככה יש כבוד? :] ד"א משהו יודע מתי יוצא סראיל לתוכנה? כי אני רוצה ליראות את כול האפשרויות וגם הרזולוציה מוגזמת :\

• 10 תגובות
    • 934 צפיות
  11. Started by TARON,

האם מסוכן להעלות תספיד פאן של הכרטיס מסך כי הוא נימצא אצלי על 0 האם זה נחשב אובר קלוק האם יש סיכון אפילו הכי קן אפילו של 0.1 עם יש סיכון תגידו כן ולמה אבל זה נחשב לאובר קלוק ??

• 3 תגובות
    • 934 צפיות
  12. Started by ONKYO,

יש לי ספק של 300 W ורשום עליו בתור שם של חברה " tzag elita computer systems" נראה לי שזה ספק פשוט וזול אבל הוא פועל טוב והכל... זה ספק ג'נריק? אני לא יודע מזה ג'נריק אבל זה אומר שזה סטנדרטי או משהו? מצטער פשוט אני לא יודע....

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  13. מה המעלות המקסימליות למעבד זה ללא אוברקלוק ואים אפשר לכמה מעלות עם 155 BUS ----- FSB יש לי לוח של GIGABAYTE 7VRXP בתודה על היתיחסותכם עידן :)

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  14. מצאתי אותו בעת שיטוטי ברשת: http://www.2cooltek.com

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  15. Started by eladrevach,

אז ככה יש לי בעיה מבחינת מיקום של המאוורר של המוגן 2 המארז שלי הוא cm690 וזה נכנס בו והכל טוב ויפה אבל רק כשהמאוורר בא מכיוון למטה מכיוון צד ימין יש בעיה בגלל הגובה של הזיכרונות האלה 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel עכשיו זה בגלל ההטיסיניק הגבוהה שלהם.. השאלה שלי היא אם אפשר להוריד אותו ואם כן אם זה ישפיע משמעותית על החימום שלהם או שזה לא קריטי...? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  16. Started by mrsph666,

שלום, יש לי כ. מסך Asus Radeon A9600XT/TD. כאשר אני משחק ויוצא מהמשחק, כמובן הכרטיס היה במאמץ, והוא הגיע לטמפרטורות שאני חושש כי הן גבוהות מדי (תמונה מצורפת)! לא ביצעתי שום OC על הכרטיס, והוא במצב המקורי שלו - הוא גם חדש! יש להזכיר כי עכשיו חורף... האם הכרטיס באמת חם מדי, או שאני דואג סתם? תודה לעונים! :'( [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  17. Started by ftzahi22,

המפרט שלי מופיע בחתימה עשיתי למעבד OC קל העלתי את המתח ב0.25V ואת המכפלה ל223*9 הטמפ" שלו הן כמו בתמונה המצב תקין ? כדאי לעשות עוד OC ? וגם איפה אני את הטמ"פ של הכ.מסך [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  18. Started by ezman,

אני לקראת קניית מחשב חדש CORE I7 ברצוני בעתיד לעשות OC בינוני (גג 4.5 ) מתלבט בין השניים הבאים: Noctua NH-U12P SE2 או ה NUGEN3 מה מומלץ יותר מבחינת ביצועים ושקט תודה לעונים !

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  19. Started by hck,

היי! רציתי לדעת מהי מהירות הבאס המקסימלית שמישהו הגיע כאן עים זכרונות של A-DATA 500HZ בפנטיום 4? אני הגעתי איתו לבאס יציב של 257, ולבאס לא יציב של 270, אבל נראה לי שאנשים הגיעו עים הזכרון הזה לבאס הרבה יותר גבוה. נ.ב. כן, אני יודע שזה תלוי גם בשאר המערכת, אבל אני מעוניין לדעת מהי המהירות שהמקסימלית שניתן לסחוט מהזיכרון הזה בתנאי מערכת טובים.

• 13 תגובות
    • 933 צפיות
  20. Started by amit1242,

שלום,יש ילי כרגע זכרונות 533MHZ ,שמגבילות את הOC שלי לE2160 ל2.4GHZ, אני רוצה להמשיך את הOC אז שמעתי שיש אפשרות לעשות OC לזכרונות... 1.זה מסובך? מסוכן ? 2. האם אני יכול להגיע עד ל667MHZ או שפשוט לקנות חדשים? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  21. Started by omrij,

הטמפ' אצלי גבוהות מדי (אבל זה יציב לגמרי) הקירור למעבד הוא mugen 2 שמרבים לדבר עליו המתח הוא סטוק (1.25) מה הטמפ' אצלכם ובאיזה מערכת? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  22. חברה אמרו לי כאן שיש לוחות מסוימים שנותנים תוצאות של מעלות לא טובות בביוס שיש להם זיוף בכמות המעלות של המעבד יש מישהו כן שנן לי לינק אבל זה לא הלוח שלי אז אולי מישהו מכיר עוד לוחות כאלה כי נראה לי שהלוח שלי משקר בקשר למעלות של המעבד כי כאשר אני נוגע הגוף הקירור הוא ממש לא חם ואם זה 60 מעלות או 58 אז היתי מרגיש אז האם תוכלו לעזור לי

• 13 תגובות
    • 933 צפיות
  23. שלום. מקווה שאני בפורום הנכון. יש לי כרטיס מסך 8400GS, שהמאוורר שלו הפסיק לעבוד. בתכלס אני לא צריך שום יכולות עיבוד גרפיות במחשב, אבל טוב לי שיש לו יציאת DVI. האם אפשר לקנות מאוורר פשוט ולהחליף אותו? (מה שמעניין אותי זה גם החיבור שלו לכרטיס עצמו, אני רואה פה רק 2 גידים). המידות של המאוורר הן 5 ס"מ על 6.5 ס"מ. לא מצאתי משהו בגודל דומה, ואין לי הרבה מקום לחרוג ממנו בתוך המארז. האם משהו כזה יתאים? תודה!

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  24. שלום יש לי NF7 + AMD 2500 זכרון CROSSAIR 2700 DDR333 256 MB +MUSHKIN BLUE 2700 DDR333 500 MB BH5 קירור לא רע(SILENT TOWER+מארז COMPUCASE 6A19) לפני OC הייתי יציב PRIME 9 שעות ללא ERROR, לאחר שהתחלתי OC מינימלי ל - 170 BUS WINDOWS זרק לי ERROR כבר אחרי 5 דק' למה?????? אני מתאר לעצמי שהזיכרון הגביל אותי אבל עד כדי כך. למישהו יש תוכנת מאמץ כדי שאבדוק את פוטנציאל ה OC של הזיכרון? נ.ב ה AGP שלי על 66 לפי מה שאני מבין זה אומר שהוא נעול לא?

• 14 תגובות
    • 933 צפיות
  25. אם הנושא לא מתאים לפורום (הפנו אותי לפה מפורום מפרטים) בבקשה תעבירו לפורום המתאים. האם לוח האם GIGABYTE GA-EP31-DS3L טוב לOC עם E5200, או שעדיף לי לקחת כבר לוח אם אחר? והאם המאווררים של COOLER MASTER טובים? התכוונתי לקחת 3 כאלה - CoolerMaster Blue LED Silent Fan 120mm תודה

• 19 תגובות
    • 933 צפיות

דיונים חדשים בפורומים