אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
SPIRE FALCON ROCK II עושה את העבודה בשקט הצליח לקרר AMD XP1700 עד 33 מעלות. מומלץ
-
- 13 תגובות
- 909 צפיות
-
-
הי המחשב שלי כבר בן יותר משנה והצטברו טונות של אבק רציתי לדעת איך ניתן לנקות את המחשב מהאבק בצורה הקלה והבטוחה ביותר תודה
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום, יש לי קירור סטוק של intel למעבד, והוא מחובר כמו שצריך. עכשיו לפני כמה ימים המחשב התחיל להשמיע רעש מוזר. פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר לא מסתובב. נגעתי בו קצת ואז הוא התחיל לפעול והרעש נפסק. עכשיו לפעמים כשאני פותח את המחשב הכל רגיל, ולפעמים המאוורר פשוט לא מתחיל לזוז בלי נגיעה. בפעם האחרונה אפילו נגיעה לא הזיזה אותו, אז כיביתי והדלקתי ושוב נגעתי ואז הוא עבד. מה אני צריך לעשות כדי שהוא יתחיל להסתובב אוטומטית? (בדקתי את החיבור, הוא בסדר גמור ולא ניתן לחזק יותר) תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אוקיי , יש לי לוח EPOX 8rda3I ועליו מותקן AXP 2400 עם ליבת THORTON... אבל בביוס לא מצאתי שום אפשרות להוריד או להעלות את המכפלה של המעבד... איפה אני מוריד\מעלה את המכפלה? תודה לעוזרים. ד"א : מפיסטו אל תחשוב שאני לא מבין עניין , חיפשתי בכל הביוס את המילה Multiplay ולא מצאתי זכר!
-
- 16 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני רוצה לסחוט את הכרטיס שלי עוד. האם העלאת תדר ה-ערוץ בביוס תשפר משהו,והאם זה ישפיע על עוד חלקים במחשב? אני כבר על 605/1260.. :jump:
-
- 12 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני מתלבט אם לקנות נייד עם כרטיס מסך מובנה או נפרד לאחר שהנייד האחרון שלי הושבת בגלל שהכרטיס מסך התקלקל מחימום יתר (לאחר שנתיים וחצי בלבד...). הלפטופ שאני רוצה לקנות הוא dell inspiron n5010 ורציתי לדעת באופן כללי האם האוורור בו טוב והאם כדאי לי לקחת את הדגם עם ה-ATI Mobility RADEON HD 5470 1GB או עם המובנה של intel? האם האחריות 3 שנים של דל מכסה גם מקרה בו כרטיס המסך התקלקל בגלל חימום יתר?
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם מחשב בן שנתיים עם המפרט הבא: מעבד : I72600K הארד דיסק: 2X 1T מארז: antec 902 לוח אם : DP67BG אינטל ספק : SEASONIC 620W ראם: 2X4GB כ.מסך: ATI 6950 2GB קירור מעבד: בסיסי הגיע עם המעבד ביחד. תקציב לקירור עד 350 ש"ח, ולשאלה : אני מבצע המרה של סרט מ 1080P ל-MP4 (לאייפד) ופתאום קופצת לי התראת חום שעברתי את ה-88 מעלות ניקיתי מאווררים וחזרתי על הפעולה ולא עוזר כלום המחשב מתחמם . פתחתי את הדלת של המארז ובדקתי טמפרטורה בזמן המרה ומסתבר שהיא ירדה קצת עומדת על 75 מעלות מצורף צילום מסך של ה-FAN TEST א. מה אתם ממליצים להוסיף מאורר צד (יש הכנה ולא הוספתי עדין) או להחליף את הקירור מעבד . ב. תמליצו לי בבקשה על קירור מעבד שמשלב עם הלוח אם הזה [ATTACH=CONFIG]3311[/ATT…
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
-
-
ברשותי מעבד פנום 9950 של AMD, 4 ליבות. לאחרונה המעבד התחיל להתחמם יתר על המידה, מגיע למקסימום חום בו הוא יכול לעבוד ע"פ היצר 70 מעלות. בעיה זו החלה רק בחודש או חודש וחצי האחרון, לא בוצעו במחשב שלי כל שינויים מאז קניית המחשב, הפעמים היחידות בהן פתחתי את המארז היו למטרת ניקוי מאבק וגם פעולה זו בוצעה באמצעות ספריי לחץ אוויר. אודה לכם אם תאמרו לי איך ניתן לפתור את בעיית ההתחממות. תודה מראש לעונים.
-
- 14 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני צריך המלצה לקירור למעבד טוב ואיכותי לOC בינוני תקציב עד 250 שקל מארז CM590 תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 908 צפיות
-
-
עכשיו חזרתי מהחנות .... קניתי 5 מפסקים תלת מצביים ON OF ON חוט חשמל קניתי 5 מטר 15 לדים ירוקים (כל אחד שקל ... ונתנו לי 2 לדים כחולים חינם) ונגדים (מתאימים כמובן) חוטי מולקס יש לי מספק ישן .... עכשיו קראתי את שתי המדריכים שבאתר לבנית ה - FanBus לא הבנתי כל -כך .... הראשון מפורט מאוד (אבל מסובך) והשני לא מפורט ... אם יש כאן מישהו שכבר בנה ... ויכול ורוצה לעזור לי ... שבבקשה יצור איתי קשר באי סי קיו 155324463 או במסנג'ר ilhacker@hotmail.co.il תודה אחים שלי
-
- 14 תגובות
- 908 צפיות
-
-
הבוקר פתחתי את המארז בשביל להוריד את אחד המאווררים לתא למטה. בדרך גם סידרתי את החיווט יותר טוב בשביל זרימת אוויר. רגע לפני שאני סוגר את המארז אמרתי בוא נסובב טיפה את הברגים של הקירור למעבד. אפילו לא התחלתי לסובב ובום נשבר הבורג. אחרי בדיקה מדוקדקת גיליתי שאפשר להחליף את הבורג באחד הברגים שהגיעו עם הקירור בערכה ל AMD. אבל האום הגבוה יחד עם הבורג השבור היה צריך ללכת. אז השתמשתי באומים נמוכים במקום. מיותר לציין שניקיתי טוב ושמתי מחדש משחה טרמית. בגלל שלא היו שם האומים הגבוהים סיבבתי יותר ממה שהיה אפשרי קודם כנראה. חיברתי את המחשב והפלא ופלא, למרות שזו הפעם הרביעית שהתקנתי את הקירור, הפעם קיבלתי טמפרטורות של 5-6 מעלות פחות מכל הפעמים הקודמות. פשוט נפלא. ;D עריכה: …
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אז ככה קניתי מעבד חדש SEMMPRON 2400 והתחלתי לנסות לשפר אותו קצת אז ככה עשיתי OC והעלתי אות מ-SEMPRON 2400 ל SEMPRON 2600 במהריות זה ככה : 1666@1800MHZ ואז הטמפרטורה של המעבד היתה 61 ואז חיביתי את המחשב ונגעתי בזיכרון הוא היה חם מאוד איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה שלו????????????והאם כדי לקנות קירור לזיכרון???????
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
-
-
יש לי קירור דיי פשוט לדיסק קשיח שלי.. קירור של טרמלטייק שבנוי מגוף מתכת (או משו כזה) עם מאוורר 80MM מובנה באמצע... יש לי דיי הרבה מאווררים במארז ושמתי לב שהמחשב לא שקט גם כשאני מוריד את המהירויות של כל המאווררים להכי חלש. היום עצרתי לרגע את המאוורר של הדיסק קשיח, ופתאום היה שקט מוחלט. כל המאווררים במארז נשלטים על ידי בקר מאווררים שיש לי אבל הקירור לדיסק קשיח לא נשלט כי יש לו חיבור מולקס רגיל של 4 פינים. בקיצור, יש איזה דרך לשלוט על המהירות של המאוורר הזה או שאני יהיה חייב להוריד אותו בשביל השקט?
-
- 9 תגובות
- 908 צפיות
-
-
קונה את ה Sonic tower ורציתי לדעת במידה ואני לא מתכנן לוותר על המאוורר האחורי שמוציא אוויר,האם כדאי לשים מאוורר נוסף מקדימה ( משהו שקט ) שיכניס אוויר וכך יקרר את המארז או לוותר על המאוורר הקידמי ולשים אותו באמצע הסוניק ( הבנתי שזוהי הדרך האפקטיבית ביותר לקרר אותו בעזרת מאוורר אחד ) ? אודה למאוורר 120 טוב ושקט.
-
- 8 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מערכת קירור מים גדולה של שרתים וחסר לה בלוק, אשמח עם תמליצו לי על בלוק טוב,תודה.
-
- 16 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אהלן, קניתי את המאורר הזה לא מזמן. ניסיתי היום לחבר אותו ללוח אם, אבל הוא פשוט לא מסתובב. מה יכולה להיות הסיבה?
-
- 7 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני צריך לפתור בעיית התחממות יתר עבור מחשב שלא עומד בעומס. המעבד הוא AMD64 3200, סוקט 939, שלא עבר אוברקלוק. ההיסטסינק הוא היטסינק פשוט של Spire שהגיע עם המחשב, ומאוורר ה-80 מ"מ שעליו רץ ב-1500RPM בערך. המארז הוא Soprano של תרמלטייק, כל המאווררים מחוברים ופועלים. המחשב מצליח להריץ את WoW, ואחרי פרק זמן מסוים (דקות או שעות), הוא מכבה את עצמו מחימום יתר (נמדדו 87 מעלות על המעבד), וזה כמה ימים אחרי שנוקה ממנו האבק, הכבלים במחשב מסודרים למשעי. כרגע אני נוטה לכוון שדרוג הקירור, ואני מתלבט בין קירור אוויר וקירור מים. חשבתי על CNPS7700-AlCu של זלמן כאופציה לקירור אוויר, ולגבי קירור מים אני ממש לא בטוח- לתרמלטייק יש מערכות מוכנות באזור ה-500 שקל, אבל אני לא יודע אם בכלל יש צורך ב…
-
- 6 תגובות
- 908 צפיות
-
-
יש לי מארז Antec 300 וקניתי אתמול ב KSP את הקירור AC Freezer 7 Pro. לפני זה היה לי סטוק. קניתי גם מאוורר סליפסטרים עם כפתור לשינוי מהירות, שמגיע ל 110CFM בMAX (לפי הצהרת החברה). התקנתי את הקירור למעבד, שמתי את הסליפסטרים מאחורה שיוציא אוויר במקום מאוורר של אנטק שהיה לי שם, ושמתי את המאוורר של אנטק מקדימה שיכניס אוויר במקום מאוורר 80mm שהיה לי שם קודם. טמפרטורת המעבד השתפרה פלאים, אבל זרימת האוויר... למרות שלכאורה גם הכנסת האוויר והוצאת האוויר אמורים להשתפר בזכות הסליפסטרים הזה והוצאת המאוורר 80mm שלא דחף אוויר בכלל, הטמפרטורה רק עלתה... לוח אם היה 34 מעלות עכשיו 37 מעלות... הדיסקים הקשיחים עלו במעלה או שתיים אבל עדיין ציפיתי ירידה בטמפרטורות ולא עליה. אני חושב אולי לא הרכ…
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
מה ההבדל בין הקריאה של ה-CPU ל-4 CORES הנוספים? תחת עומס ה-CORES נעים בין 40 ל-50 כאשר ה-CPU נשאר קבוע על 42. כמו כן, מהם הקריאות שאני מקבל מ-SYSTEM ו-AUX? למה הם מתייחסים? יש לי בורד של XFX 780I. תודה
-
- 10 תגובות
- 908 צפיות
-
-
קניתי את המאוורר הנפלא של זלמן, בעקבות התחממות יתר של המעבד . ברוב טיפשותי, לא מדדתי את הלוח והמארז, לוודא שיש מקום למאוורר כה גדול (130מ"מ). שמתי לב לבעיית המקום כבר שקיבלתי את המאוורר ופתחתי את המארז כדי להרכיב. ספק הכוח היה צמוד למאוורר הקודם (שהיה קטן בהרבה מזלמן), לכן נאלצתי לנתק את הספק ממקומו, לחבר את המאוורר החדש, ולהחזיר את הספק באופן כזה שהוא נמצא באלכסון למארז, כלומר משאיר כמה ס"מ בינו למאוורר, ונשען על חתיכת פלסטיק שתקעתי כדי שישאר באלכסון, מה שמשאיר פתח לא גדול במיוחד אבל עדיין פתח בדיוק מתחתיו. אני חושש שיצבר הרבה אבק בתוך המחשב בעקבות זה. לא כל כך בטוח שיש מה לעשות בנידון, אלא אם למישהו יש את הדגם 7000B ומעוניין להחליף עמי. שאו ברכה.
-
- 11 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור חדש למחשב חדש שאני אקנה בקרוב, חשבתי על זה + 2 מאווררים שלא מגיעים ביחד. של Corsair או של Scythe
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני לקראת קניית מחשב חדש CORE I7 ברצוני בעתיד לעשות OC בינוני (גג 4.5 ) מתלבט בין השניים הבאים: Noctua NH-U12P SE2 או ה NUGEN3 מה מומלץ יותר מבחינת ביצועים ושקט תודה לעונים !
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח אם MSI P45 Platinum (http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=P45_Platinum_(HC_Edition)&class=mb) מעבד: E8400 זכרון: 4G של GAIL מהירות 1066 כשאני מעלה את המחשב, במצב ה POST הוא מראה לי 4G זכרון במהירות 800. שיניתי ב BIOS את הערכים ועכשיו הוא מראה לי 1067 זה תקין? למה אין 1066? מה אני צריך לעשות בשביל שהוא יראה לי 1066 או ש 1067 זה בסדר?! לגבי המעבד, הערך שיש למעבד ב BIOS הוא 333 (שזה 3000mghz), שיניתי את הערך ל 400 (שזה 3600mhrz) בצעתי שמירה (F10), ומאז המחשב לא עלה לי. כל הזמן היה מאתחל את עצמו, לא מגיע לשלב של ה POST בכלל ושוב מאתחל את עצמו. עשיתי איפוס ל CMOS וה BIOS חזר לאיפוס. מה אני צריך לעשות בשביל לעשות OC למעבד שלי? לאיזו מהיר…
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
הזמנתי 2500 וולקנו 9 עכשיו קיבלתי עם הוולקנו 9 גריז טרמי. כמה אני שם אותו? ואיך? האם אני שם אותו בחלק האמצעי הכסוף? וכמה אני שם??? תודה.
-
- 9 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שיהיה אפשר להשיג בחנויות מוכרות, אל תשלחו אותי לחול לא מעניין אותי מה יש ב jab-tech, וגם לא לאיזה חנות שכונתית בצפון יבנה בלי אפשרות הזמנה לשאר הארץ שיהיה פחות מ60 שקל כמה שיותר שקט!! ובזמנו החופשי שיזכור גם להוציא אוויר... (מינימום 28CFM) יש מאוררים ב50 שקל עם 32CFM ו25dbA אני מחפש אפשרות טובה יותר מזאת אם אפשר למצוא תודה (:
-
- 12 תגובות
- 907 צפיות
-