אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
השאלה שלי אני יארגן לו מאוור עוד איזה שבוע-שבועיים...האם יש מצב שאני עדיין יוכל לקבל תוצאות טובות באוברקלוק גם בלי מאוורר??.. וכדאי כבר להשקיע ב2 מאווררים נכון?..ויש לכם אולי המלצה על מאוורר חזק וטוב?
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
אוקיי, קיבלתי את המחשב החדש, הרכבתי אותו, הדלקתי וניסיתי להתקין את אקס פי. כבר בחלק היותר דוס-י של ההתקנה, כשהוא אמור להעתיק את הקבצים הדרושים להארדיסק, הוא התחיל לדווח על בעיות בכתיבה של קבצים שונים, בכמות די רבה. אוקיי, לחצתי אנטר להמשך עד שאחרי כמה שגיאות שכאלה באנג, מסך כחול. אוקיי, ננסה עוד פעם, ריסט, ריפורמט, ריאינסטול, אותו דבר (למרות שהשמות של הקבצים הבעייתייים השתנו הפעם). אחרי 4 או 5 פעמים כאלה, כשכל פעם הוא מדווח על שגיאות בכתיבה של קבצים אחרים, החלטתי להעיף מבט בטמפרטורות של הרכיבים בביוס - 55 מעלות למעבד! וזה אינטל עם זאלמן 7000, אין שום סיבה לכאלה מעלות. אוקיי, אולי משהו בחיבור בעייתי או ששמתי קצת יותר מידי משחה. הוצאתי את ההיטסינק, ניקיתי טיפה מהמשחה והחלטת…
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אתכם מה אתם אומרים על הזלמן הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=&products_id=8248&PHPSESSID=7a8ec1588e9d7515ed3f1b42d0c35ec9 האם הוא יקרר טוב ? (P4 3.0GHZ) נ.ב ראיתי באתר של זלמן תאימות ללוח אם ואין שם בכלל לוחות אם של אינטל,ולי יש לוח אם של אינטל ROCK LAKE ועוד משהו ראיתי פה אצל מישהו שכן מורכב אצלו מאורר של זלמן על אותו לוח אם כמו שלי... אז זה כן מתאים ?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני זקוק להמלצה על מערכת קירור מים בתקציב של עד 1600 ש"ח כרגע אני על טמפרטורות 48C למעבד ו50C לגשר הצפוני במנוחה,עם BT וגוף קירור לNB.השאלה שלי האם אני אקבל טמפרטורות נמוכות בהרבה במידה וארכוש מערכת קירור מים טובה ואם כן בכמה מעלות,ודבר שני על איזה מערכת אתם ממליצים לי ללכת,אם אפשר לקבל לינק לחנות בארץ.. אציין גם שאני מחליף מארז גם ל570 של גיגהבייט http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6255 ושאני צריך גם בלוק לגשר הצפוני מן הסתם,כי הוא מאד מגביל אותי בOC אני חושב. תודה מראש, גיא
-
- 6 תגובות
- 524 צפיות
-
-
היי האם הטפרטורות הבאות הגיוניות או שהחיישן מזייף? 6600K@4450 Gigabyte GA-Z170-HD3P NH-D14 HIGH Antec P280 x2 Nanoxia 120 intake x3 Antec TwoCool 120 exhaust
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שני מאוורים של 120 לרדיאטור של 240... תודה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
המחשב שלי חם, ואני קונה 3 מאווררים 80 מ"מ בשביל לשנו את זה (וגם ראשי חיתוך לדרמל :devilfork: ) אני רוצה לדעת כמה דברים: 1)איזה מאווררים אתם ממליצים במחיר זול יחסית שלא עושים אור. 2)כמה הם יעילים ורועשים 3)איזה מאווררים שכן מאירים אתם ממליצים במחיר נורמלי (לא מעל 70 שח) 4)כמה הם יעילים וכמה רועשים כמובן עם השוואה לקודמים 5)אם אפשר לחבר מאוורר שמאיר ללוח אם ששולט ב RPM ומה יקרה לאור כשהמאוורר יאט. התוכנית שלי: 1)מאוורר הגנרי שלי ילך קדימה איפה שלא רואים ויכניס אוויר ויקרר את הדיסק בקשיח 2) מאוורר 80 מ"מ מאחורה מוציא 3)שני מאווררים 80 מ"מ למעלה אלא אם כן אתם ממליצים על 120 אחד? אוויר יכול להכנס מחורים בלמטה של הדלת. תודה
-
- 14 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אני לא כזה מתעסק באוברקלוק אבל התדר הנמוך של המעבד הזה די מעצבן(2.33GHZ למי שלא יודע) אז אולי אני יעשה איזה OC קטן משאני יודע בOC זה רק לשנות את הFSB ואני לא יודע במה לגעת עוד(נגיד תדר של הזכרונות RAM או הVOLTAGE ודברים כאלה) יש לי לוח אם GB EP43-DS3L וזכרונות של KINGSTON 800MHZ וCL6 נראה לי העלתי את התדר של המעבד ל2.8GHZ בלי לגעת בשום דבר אחר(השארתי את המכפלה על 7) וכשאני מנסה להעלות עוד זה לא נותן לי בעיקרון אני רוצה להגיע ל3 זה אפשרי?
-
- 14 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה מצאתי בבית איזה מטען של פלאפון סאמסונג ישן והחלטתי לפתוח אותו ולראות מה יש בו.. פתחתי אותו וראיתי מקדימה 2 לדים בצורת מלבן כזאתי, חיברתי את המטען לחשמל כדי לראות אם הם עובדים ומה הצבע שלהם והופתעתי לראות שהם לדים של 3 צבעים !! :D אדום, כתום, ירוק אלו הצבעים ששתי הלדים מציגים. עכשיו שמתי לב שללד יש שלושה רגליים אז אם משהו מבין קצת בלדים כאלו אז שיסביר לי קצת איך עובדים איתם ואיך אני יכול להכניס אותם למערכת כלשהי או משהו כזה.. אגב הצורנ שלהם היא מלבנית ולא עגולה אז רציתי לדעת איפה אני יכול לחפש בית לד מלבני ?? תודה מראש בנצי עריכה --------------- תגידו רואים את התמונות כי אני רואה שאנשים נכנסים לתארד וקוראים אבל לא עונים לי.. ): הנה התמונות :
-
- 45 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי היתי שמח לדעת מה ההבדל ומה עדיף?? לי יש Q6600 Zalman CNPS9500 http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?Idx=161 Zalman CNPS9700 LED http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?Idx=164 ותודה..
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
קראתי את הסטיקי בנושא קריאת הטמפרטורה של CORETEMP, אבל זה רק נהיה פחות הגיוני. התוכנה מציגה את הTJ שהיא משתמשת בו לצורך החישוב - 105 מעלות. משום מה הטמפרטורה הזו לא נראת לי הגיונית במיוחד, אבל הטמפרטורה בפועל שהתוכנה מציגה היא 47 מעלות במנוחה וסביבות ה56 במאמץ (קירור TT MAX ORB, כרגע ללא OC) - כלומר, 50-60 מעלות מתחת לTJ האמיתי של המעבד, לפי המדידה הדיגיטלית. מצד אחד, לא הגיוני שהTJ אכן נמצא כ"כ גבוה. מצד שני, אם הוא מוגדר נמוך יותר, מתקבלות טמפ' לא הגיוניות בקרירותן בליבות (אם הTJ האמיתי הוא 90 מקבלים 30 במנוחה ו40 במאמץ...) אגב, הקריאה של תוכנות כמו SPEEDFAN (שלמיטב ידיעתי מקבלות את המידע מהביוס - לוח אם ABIT IP35E) רחוקה רק מעלות ספורות מהקריאה של CORETEMP, בכיוון מטה …
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 1.6 mhz לוח של אינטל 512 זיכרון 2 כוננים קשיחים 2 כונני דיסקים 9800 ראדיון ועוד כמה כרטיסי PCI אני צריך המלצה לקירור של המעבד שיהיה שקט ויעיל + לכמה מאווררים
-
- 8 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אצלי הוא לא במאמץ כמו משחק או משהו הוהוא על 80 זה בסדר?
-
- 3 תגובות
- 518 צפיות
-
-
לא קיבלתי מענה לשאלה קטנה שצצה לי בנוגע לספקי הכוח בפורום ספקי כוח, ומכיוון שהשאלה נוגעת בקירור חשבתי לנכון לפתוח את הת'רד כאן. האם יש הבדל כלשהו מספק לספק באספקט הקירור והתרומה שלו לאיוורור במארז? כביכול ישנם ספקים עם מאוורר גדול בתחתית הספק ששואב אוויר חם מתוך המארז ומוציא אותו החוצה מפתחים אחוריים בספק, וישנם ספקים עם מאוורר בחלק האחורי של הספק בזמן שבחלקו התחתון אין מאוורר ו/או פתחים. האם זה אומר שגם תרומתם של ספקים אלה לאיוורור המארז אינה זהה? דוגמא ישירה לשאלה היא, האם הספק הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4239 עם מאוורר בחלקו האחורי יתרום לאיוורור המארז פחות מהספק הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4426 עם המאוורר הגדול…
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את אחד ההיט סינקים שלהם SLK 600 800 או ה 947 מאיפה אפשר לקנות?! תנו קישורים לאתרים שמוכרים ולא כמו פנדה שאף פעם אין להם מלאי או סימפל טק שמפציצים במחירים
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אהלן. ההארדיסק שלי מאוד מתחמם בזמן האחרון (o53-o55). עכשיו, ראיתי שיש לי מקום בקידמת המארז למאורר נוסף (בדיוק לפני ההארדיסק). לפי ההיגיון, אם אני אתקע שם איזה מאורר זה אמור לצנן קצת את העסק נכון? זה המפרט, אשר לראות בתמונה הקטנה את המקום למאורר הקדמי: (Compucase 6A21 Midi Tower) בקיצור, איזה מאורר בדיוק לקנות? אין לי מושג בתחום אז תסלחו לי... תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 853 צפיות
-
-
מי צודק easy tune 5 או core temp? בeasy tune 5 מראה לי טמפרטורה של המעבד 34 ובcore temo 50 מי צודק מבינהם?
-
- 10 תגובות
- 628 צפיות
-
-
ואם אני יכול מה אני צריך לעשות כמו כן אני מצויד עם 6נ מאוררים ואחד מהם גדול בדופן איזה שנויים אני צריך לעשות לוח אם זה gigabyte 8st800 533FBS p4 1.7mhz והאם זה אפשרי אודה מאוד אם משהו יוכל לעזור
-
- 10 תגובות
- 506 צפיות
-
-
מאחר שזה פורום שיותר מבין ב-OC ואני רוצה לקנות זכרונות חדשים למחשב החדש שיהיו בנוים טוב ל-OC אז אני פותח את הדיון גם פה. אני צריך שתגידו לי מבין ה-2 זכרונות האלה איזה משתווה או אפילו יותר טוב מה- G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-3-5 F2-6400CL4D-2GBHK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237_2398&products_id=16236 אני יכול לקחת את 2 אלה במחיר של 600 ש"ח רק תענו לי מה יותר טוב מבין שתיהם ואם הם בכלל יותר טובים מה g.skill שלמעלה 1. OCZ 2GB Kit DDR2 800Mhz PC2-6400 Reaper HPC 4-4-4-15 OCZ2RPR8002GK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_1377&products_id=17600 .2 OCZ 2GB DDR2 PC2-6400 800Mhz Special Ops Edition Urban El…
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
-
-
זה כבר המאוורר ה - 3 שאני מחליף, כל המאווררים הקודמים שהרכבתי לכרטיס המסך ( NVIDIA 5200 ) פשוט הלכו לעולמם תוך שבוע ופחות המאווריים פשוט מתחממים בטירוף מגיעים ל 45 מעלות שזה המון ונהרסים מבלי שאני מודע לזה כמובן ומפסיקים לספק קירור לכרטיס המסך הרותח הזה שזה כמובן מביא אותי למצב של קריסה ושל מסכים כחולים S.O.S מישהוא מכיר מאוורר טוב שעומד בחום גבוה מאוד, בלחץ ומקרר ממש טוב וזול יחסית?
-
- 0 תגובות
- 418 צפיות
-
-
שלום לכולם הימים מתחממים, ושמתי לב לאחרונה שהכרטיס מסך עולה באש.... המאוורר מסתובב 60% מהמהירות המקסימאלית שלו, וזו ההגדרה ברירת המחדל.. איך משנים את מהירות המאוורר ? או לאוטומט? שהוא יסתובב מהר יותר כשצריך וכשלא - אז הוא ירד לבד.... יש דרך ? הקירור הוא קירור סטוק רגיל של ASUS [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 767 צפיות
-
-
נשמע לי נחמד כל העניין הזה ואחרי בנושא אחר עשיתי OC למעבד עם הקירור V1 הזה ואחלה תוצאות, בא לי לעשות או יותר נכון לבדוק קודם כל אם אפשר לעשות OC לכרטיס מסך שלי. כמו שרשמתי בכותרת, הכרטיס הוא GF8800 GT של BFG, יש לו קירור די טוב, מגיע ל-4500 RPM ב-100 אחוז, מה אני אמור לדעת לפני שאני ממהיר את הכרטיס מסך, האם צריך להוסיף עוד קירור, והאם באמת זה מוסיף לביצועים במשחקים, אני משחק COD4, GRID, RAINBOW SIX LAS VEGAS, משחקים בסגנון הזה, ולא שהם לא רצים חלק, אבל אם אפשר אני רוצה לסחוט עוד ביצועים מהכרטיס. תודה =]
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייח עם כרטיס מסך club 3d hd4870 512mb. בזמן האחרון המחשב שלי קופא אקראית וככל הנראה זה בגלל שהכרטיס מסך מתחמם ותוקע את המחשב. השאלה שלי אם משתלם לקנות קירור לכרטיס הזה או כבר לקנות כרטיס מסך חדש? תודה על העזרה,רועי
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום כחלק מתיכנון בנייית הHTPC אני רוצה רדיו וניגון דיסקים בלי שהמחשב יהיה דלוק ראיתי את המחשב של MSI והבנתי שזה אפשרי (גם בלי ליראות את המחשב של MSI) ואני זוכר שהייתה חדשה באחת מן אתרי החומרה הישראלים על CDROM בעל מסך LCD ורדיו רציתי לדעת אם מישהו יודע של איזה חברה הCD היה ואם אפשר איזה קישור בתודה דניאל נורמן.
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אני מתכוון ל MHZ של הזכרון? כי שלי שלי אחרי 200mhz לא יציב בגרוש... זה מה שצלחתי להגיע הכי יציב. אגב האם התזמונים של הזכרון טובים? [אני מתכוון יחסית ל pc3200 ]. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 391 צפיות
-