אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך מדגם NVIDIA 6800GT 256 MB. והכרטיס שלי סובל מבעיית חום קשה מאוד. לפני איזה שנה אני בטעות עשיתי לו אובר קלוק גבוהה והוא לפעמים קרס. ובגלל שההיתי טיפש הגעתי למצב הזה שהכרטיס כבר נדפק בגלל החום והמעלות שלו עלו במצב מנוחה. ועכשיו הטמפרטורה שלו היא 60 מעלות במנוחה, וכאשר אני מפעיל משחק כבד ומשחק בו כמה דקות, אז המעלות פשוט עולות מהר מאוד והמשחק עובד בקירטועים ואחרי זה המשחב מבצע ריסט. וביטלתי את כל האובר קלוק עכשיו. יש לציין ששמתי שתי מאווררים שמכוונים אליו ויש עוד מאוורר של מעבד פנטיום שלוש שאני שמתי שם.(האמת הוא בקושי עוזר, לא ראיתי שהוא הוריד את המעלות). הנה תמונות של כל המארז עם המאווררים שמכוונים אליו: תמונה 1- http://img179.imageshack.us/img179/2643/…
-
- 10 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכם, אני צריך את עזרתכם עם מחשב HTPC בסלון שנמצא בתוך נישה די סגורה במזנון. לאחרונה החלפתי לו מעבד Q6600 ואני עם כ. מסך 8800GT. המארז הוא שוכב ומפירמה לא ידועה והאיוורור שלו הוא מהצדדים. בין הדפנות של המחשב יש לי 10 ס"מ מכל צד. מאחורי המחשב הכל סגור. כשהתחלתי לשחק , הרגשתי שהכל נורא מתחמם. התקנתי את האוורסט ואני במנוחה מגיע ל60-65 מעלות. אין לי שום קירור מיוחד מלבד מאוור על המעבד ו2 מאוררים רגילים על הדפנות. יש לכם רעיונות ? אני לא יכול להוציא את המחשב מהנישה. תודה מראש מנו
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך כמו שרשמתי בכותרת-7900GT ןבמשחקים אחרי כמה דקותש משחק הוא מתחיל לעשות לי עיוותים בגראפיקה ודברים מוזרים למשל כמו בדוגמא פה http://img158.imageshack.us/my.php?image=untitledno1.jpg זה בעיה של התחממות? כי יש לי רק מאוורר אחד של 120 במארז,אם אני אוסיף עוד אחד הבעיה תיפטר?
-
- 8 תגובות
- 752 צפיות
-
-
יש לי את המעבד הזה בערך 3 שנים, יציב מאוד (שווה מאוד את המחיר עד היום), הריץ לי מלא דברים ללא בעיה. אך בזמן האחרון נוצרה בעיה, אותה אני מרגיש לרוב במשחקי FPS התחממות יתר של המעבד (והיא גם גורמת לי לדרופים ב-FPS במשחקים). באיידל המעבד עומד על 45C בזמן משחק הוא בין 78 ל-85! זה רע מאוד כמו שאפשר לראות, אני משתמש באותו המאוורר מאז שהמעבד נקנה (מאוורר הסטוק של AMD), ויכול להיות מצב שהמשחה תרמית שיש לי לא טובה? כי לא נדמה לי שהיא עוזרת בכלל בטמפרטורות. בכל מקרה אני צריך פתרון לעניין הזה (תתחשבו בכך שיש לי מארז Antec 200, כך שהוא לא מאוד רחב). חשבתי בכיוון של Noctua NH-L12, יש למישהו הצעות? אם צריך תמונות ודוגמאות אני אוכל להעלות. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המעבד שלי 3.0 HT NORTHWOOD עם איורור סטוק יש לי במארז מאוור אחד שמוציא אוויר של אנמרקס 120 ואחד שמכניס ליד ההארד דיסקים של 80 .. לא יודע של איזה חברה נראה לי TT או משהו כזה.. בכול מקרה אני אמור לקבל תכרטיס מסך שלי בקרוב או תליטק 6800 אולטרה או ת XFX ואני חושש שהם יעלו לי תטפמ' של המעבד ומלוח אם המעבד במנוחה בערך 40-41 והלוח בין 38-40 מה כדי לפי דעתכם לעשות???
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
או'קי ,אממ המחשב התחיל לצפצף באמצע משחק (gta sa) ישר עשיתי alt-tab ראיתי שהמעבד מגיע לטמפרטורה של 54 (מקסימום) אני עם הקירור סטוק , ועם מארז מקורר היטב... רציתי לדעת אם זאת טמפרטורה גבוהה יחסית למעבד הזה , ואם זה יכול לסכן אותו. אם כן על איזה קירור טוב אתם ממליצים לי? תקציב של 300 .. גג. אם הטמפרטורה הזאת עוד בסדר , אז מתי אני צריך לדאוג? באיזה טמפרטורה זה כבר גבוה מידי... (שאני ידע להבא... לשיא הקיץ )
-
- 8 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שידרגתי לאחרונה ממעבד 5200+ למעבד הנ"ל והטמפרטורה שלו נעה בין 59-63 במנוחה ומגיע לעד 69 במשחקים/עבודה :-\ (חדר ממוזג) יש עליו קירור של זלמן - ZALMAN 9500 LED והחלפתי כמובן את הגריז הטרמי בהחלפה (נראה לי שמרחתי יותר מדי) המארז של קולר -מסטר מספיק מרווח ועם המעבד הקודם הטמפ' היו באיזור ה 40-45 נכנס אויר מקדימה יוצא מאחורה (מאוורר 13) ומלמעלה (מאוורר 8) באתר החברה רשום שהטמפרטורות של המעבד נעות בין 55-65 , אולי אני לא צריך לדאוג אבל במשחקים הטמפ' כאמור עולה על 65 יש סיבה לדאגה?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאיזה חום יכול מעבד Intel Pentium 3.0 Ghz Socket 478 Prescott להגיע בלי ליצור בעיות מיוחדות? אני אסביר את הבעיה. ברגע שיש גרפיקה גבוהה (נניח Rome Total War) המסך של המחשב עושה צבעים ואז נתקעת המערכת, המחשב עדיין עובד אבל אין מסך ואין תגובה מהמקלדת או העכבר... המסך שחור ונראה כאילו לא דולק (כשהוא מראה תמונה הנקודה ירוקה, כשהמחשב מכובה היא כתומה, במצב שאני מתאר המחשב עובד והיא כתומה). בדקתי את הכרטיס מסך ואת המדרבורד אצל היצרנים ושניהם עובדים ללא תקלות לדבריהם, המעבד כרגע בחום של 58 מעלות צלסיוס, השאלה שלי האם זה נורמאלי ואם כן מה יכולה להיות הבעיה ?
-
- 6 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום... אני די חדש פה... יש לי Asus GF4 Ti4600 והוא פועל על טמפרטורה של בערך 50 מעלות! המארז שלי מאוורר טוב+ שמתי מאוורר על החלק העליון של הכרטיס וזה הוריד בערך 5 מעלות (לפני זה היה 55 בערך) אני מתכוון לקנות מחשב חדש ולהעביר אליו את הכרטיס. אז רציתי לדעת אם אפשר לעשות משהו בשביל להוריד את הטמפטורה. אני מעדיף להשקיע כמה שפחות כסף. רציתי לעשות לו OC אבל נראה לי שגם על זה אני אוותר. חשבתי אולי לקנות משחה טרמית. זה יעזור? אני לא רוצה סתם לזרוק 60 שקל... חשבתי אולי לקנות איזה ונטק אייסברג או משהו בסגנון אבל אני לא כל כח בטוח בקשר לזה... ההיטסינק של הכרטיס די רציני, מנחושת. יש לכם הצעות?
-
- 5 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שבת שלום בבדיקת טמפרטורת מחשב בSPEEDFAN וגם ב HWmonitor קיבלתי תוצאה של 81 מעלות כנראה על אחד החיישנים במארז. האם התוצאה הגיונית? תודה מראש, לירון
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את התוכנה Speed Fan . רשום ל שTEMP 3 עומד על 80 מעלות. מזה TEMP 3 ? האם זה בסדר 80 מעלות? AMD Phenom 2 550 X2 ATI 4890 1 GB
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אז ככה, חיפשתי קירור טוב ושקט למעבד שלי AXP 2000+ לאחר כמה חיפושים וקריאת המלצות בפורום הזמנתי את ZALMAN CNPS7000B-ALCu עכשיו, בלוח אם שלי GIGABYTE GA-7VAX אין את ארבעת החורים המתאימים להנחת התושבות של הזלמן.. לקדוח חורים לא נראה לי אפשרות טובה כמו שאפשר לראות בתמונה של הלוח אם ולמי שמכיר את ההתקנה של הזלמן בסוקט 462, יש בכלל פתרון טוב? אני אולי ינסה להדביק את זה אבל זה ממש לא נראה לי פתרון טוב או משהו שיחזיק מעמד..
-
- 5 תגובות
- 529 צפיות
-
-
שלום, לאחר שעשיתי אוברקלוק ל- E6600 לוח אם P5W DH יש לי תופעה מוזרה במשחק אחד FLIGHT SIMULATOR 2004 שבו אחרי איזה 10 דקות הזיכרון שלי ב-TASK MANAGER מראה לי 1.71GB (לא עבר מעולם את הג'יגה) ואף לעיתים קרובות קורס.... האם יכולה להיות בעיה של זיכרון ? איך אני יכול לוודא שהזיכרון שלי עובד 100% אחרי האוברקלוק ? תודה מראש, חיים.
-
- 1 תגובה
- 479 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, המאוורר של ה-CPU שלי עובד פול טיים במהירות גבוהה ונורא מרעיש. התקנתי SpeedFan (גרסה אחרונה) ולפי התוכנה נראה שהמעבד שלי לא יורד את ה-70 מעלות (מצורפת תמונת התוכנה). הקונפיגורציה שלי כוללת: מעבד AMD Athlon 64 3500 venice קירור סטוק לוח אם Gigabyte GA K8 NF9 Ultra (לא סגור לגמרי על רצף האותיות...) מארז בריזה מאוורר היטב המחשב הורכב על ידי לפני כ-4 חודשים והוא מרעיש כבר לא מעט זמן. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות. האם הבעייה מוכרת? האם רק צריך להחליף משחה טרמית או להחליף גוף קירור? תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
יש לי מעבד E6300 והטמפרטורה במצב מנוחה עומדת על 57 מעלות זה לא הרבה מדי? ומה הטמפרטורה המומלצת? יש קירור של INTEL אולי הוא לא עושה את העבודה? תודה מראש! אבי
-
- 7 תגובות
- 568 צפיות
-
-
בדרך כלל זה לא ממש מזיז לי, אבל ניסיתי לעשות OC קטן דרך הCCC, ובגלל שהמאוורר פועל על RPM מאוד נמוך במנוחה ברגע שאני מאמץ את הכרטיס המעלות עולות מהר מידי והוא קורס.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 7600 GT והוא במנוחה על 60 מעלות... זה דיי גבוה לא?
-
- 8 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום hwzone, עד עכשיו נכנסתי מדי פעם לפה בשביל לראות ביקורות על חומרה, מדריכים ועוד כמה דברים ואני חייב לציין שזה אחלה אתר + אני בא מפורום חומרה של Gamer.co.il כהפניה לעזרה בבעיה שהתחילה לי שלשום בתקווה שתוכלו לעזור לי. אז זה מה שקרה: קודם כל המפרט המלאה (למקרה שיהיו שאלות בנושא): AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box Venice DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D GeIL 2GB 2*1GB PC3200 DDR400 Dual Channel GigaByte nVidia GeForce 7800 GTX 256MB GV-NX78X256V-B Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM S NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Sony Floppy Drive 1.44 Black Thermaltake Soprano VB1000BNS Black Window TAGAN 2FORCE TG480-U22 480Watt Active PFC שלושה ימים אחרי שקיבלתי את המחשב החדש, התח…
-
- 4 תגובות
- 531 צפיות
-
-
(שמתי גם פה ביגלל שלא ידעתי לאן זה מתאים) יש לי כרטיס GEFORCE 6800GT http://www.xfxforce.com/web/product/listConfigurationDetails.jspa?productConfigurationId=1068הבעייה היא שהוא עומד עכשיו במנוחה על סביבות ה-73 מעלות( שלא נדבר על כמה הוא עומד במאמץ) קניתי אותו בKSP אני חושב שלא אמור להיות כזה חום והוא לא על אובר קלוק ולא על כלום איך שקיבלתי אותו ככה הוא עדיין מה אתם אומרים מה אמורה להיות הטמפרטורה הנורמלית שלו והאם שווה לשים לו מאוורר יותר טוב אם כן אז איזה (היום שלחתי אותו לתיקון למרות שהם אומרים שככה הכרטיס יכול לסבול אני לא מאמין)
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום ברשותי לוח Gigabyte GA-MA78GM-S2H בעבודה רגילה ללא מאמץ החום של הציפסט (נורט'בריג' אם אני לא טועה) 85-87 מעלות כאשר אני משחק משחקים עם טיפה מאמץ..הטמ"פ מגיעות לכמעט 100 מעלות ואולי אפילו יותר ואז נכבה המחשב ככה יוצא מצב שאני לא יכול לשחק משחקים במחשב מה עושים? בדקתי קצת באתרים בחו"ל ואני רואה שזאת בעיה נפוצה של הלוח הנ"ל מה שכן.לא ראיתי פתרון הסירקולציה טובה יש מאורר 12' בחזית 2 מאוורי צד 92 מ"מ ומאחורה מאורר 92 מ"מ שמוציא אוויר הטמ"פ של המעבד ללא עבודה הינה 35-40 מעלות ( מעבד 5200 AMD) כרטיס מסך 4850 ספק 550 וואט של chieftec תודה רבה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום יש ל מעבד ATHLON64 3200 עובד בהגדרות מקוריות(לא אוברקלוק) והליבה שלו רותחת בזמן מנוחה הטמפ' עומדת על 55-60 מעלות (CORE) והמעבד עצמו במנוחה עומד על 40מעלות אבל למה הליבה שלו בפנים רותחת בהרבה מהטמפ של המעבד עצמו? בקיצור הליבה של המעבד חמה בהרבה מהטמפ של המעבד ומה הטמפ' המומלצות לליבת המעבד שלי עד כמה מותר לה להגיע? התוכנה הזאת "COR TEMP" תוכנה טובה ומראה טמפ' אמינות בדקתי אם עוד תוכנות והם אותו הדבר מציגות וישל לה קצב ריענון מהיר זאת אומרת שהטמפ' ניראות בזמן אמת ומהר מתעדכנות... והתוכנה השניה מראה את הטמפ' של המעבד עצמו: הכי חשוב לי השאלה אם הטמפ' בסדר ומה הטמפ' המומלצות לליבה של המעבד? תודה יקיר [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 401 צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב חדש P4 3.00 Ghz. יש לו מארז די קטן (לא הייתי קורא לו גדול), והוא די חם. בצדדים הוא חם, אבל למעלה הוא ממש רותח... הוא התקין תוכנה של ASUS שבודקת את טמפרטורת המחשב, והיא מסמנת על טמפרטורה בסביבות ה-65 צלסיוס... אני ידוע שזה לא טוב, הוא אפילו הזמין טכנאי הביתה, ואמר לו שהמאוורר מאוד חם, וגם הוא עושה רעש מאוד גדול. הטכנאי אמר לו שיש לו את המאווררים הכי טובים, אז אין צורך לדאוג שהמארז עושה רעש, וככל שהמחשב חם, ככה הוא מריץ את ביצועי המחשב. הוא הזמין טכנאי מהחברה שממנה הוא קנה מחשב, כך שבטח לא יגידו לו שיש בעיה רצינית, לפי מה שאני חושב. אני בטוח שהרעש לא נובע בגלל שהמאווררים מלוכלכים ומלאי אבק, כי המחשב די חדש. לי יש מארז די גדול, אבל הוא מאוד קר, והוא בכלל לא …
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 1.5 והוא מגיע לטמפרטורה של 48-53 במנוחה ו58-62 במאמץ יש לי גוף קירור מקורי של אינטל הוא חדש יש משהו שאפשר לעשות? תודה
-
- 7 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד Athlon XP 1800 ולוח GA-7VRXP הטמפ' במעבד מגיעה ל-65-70 מעלות במצב של גלישה באינטרנט, ולפעמים המחשב עושה Reset לבד ואני משער שזה גם בגלל חום... מה אני יכול לעשות כדי להפחית את החום ??? תודה.
-
- 2 תגובות
- 461 צפיות
-