אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
יש לי הרדיסק WD 80GB 7200RPM - 8MB הייתי רוצה לדעת מה טמפרטורה נורמלית של ההרדיסק ומתי יש מקום לדאגה
-
- 7 תגובות
- 917 צפיות
-
-
כדאי? אני מתכנן להוסיף לפחות עוד 5 מאווררים, ואולי איזה נסיון עם קירור מים ביתי גם כן, אבל זה לא קשור. גם אולטרה באורך של 15 ס"מ הולכת להכנס פנימה. כדאי ? להוסיף? ???
-
- 9 תגובות
- 917 צפיות
-
-
מפרט מחשב intel p4 3.0ghz l2 chache- 512k 2x256 ddr 200mhz gigabyte 6600 gt agp 128 אוקיי אז ככה aquamark 3 ללא אוברקלוק [500/1000] קיבלתי 48331 עם אוברקלוק [600/1200] קיבלתי 51482 אז ככה הטמפרטורות לא עלו אחרי האובר קלוק !!!!!!!! תמיד בסביבות ה60 במצב מנוחה 54 אז תגובות בבקשה (;
-
- 9 תגובות
- 917 צפיות
-
-
עשיתי למעבד שלי אוברקלוק ל333, והוא יציב לגמרי... הבעיה שאחרי שאני עושה למחשב RESTART, או אחרי כמה RESTARTS, הBUS מתאפס בחזרה ל-266! מה יכולה להיות הבעיה? (עשיתי עדכון BIOS ל713 ללוח אגב...)
-
- 22 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני צריך קישור לאיזה מאוורר שקט אבל בכל זאת שידחוף הרבה אוויר. אני לא רוצה להוציא יותר מ-50 שקל על זה. ההתעקשות על 80 מ"מ פשוט כי 92/120 מ"מ לא יכנסו למקום המיועד. לא חייב מהארץ
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום ברשותי מארז CM690II כרגע מותקנים בו 7 מאווררים 1 מקדימה מכניס אוויר 2 למעלה מוציא אוויר 1 מאחורה 2 מלמטה מכניסים אויר ו1מהצד מכניס אוויר . שתי שאלות , מהצד שמאחורי הלוח אם יש מקום למאוורר 8" השאלה אם כדאי להוסיף? זה יועיל במשהו משום מה יש לי פחד לשים שם מאוורר אולי מחוסר ניסיון זה נופל בדיוק על הברזל הזה של התושבת של המעבד מה אתם חושבים? לגבי המאווררים למטה שדוחפים אוויר על הכונן קשיח קניתי לאחרונה כרטיס מסך HD6870 שטרם הגיע צריך להגיע מחר המאווררים שלו פונים כלפי מטה הם מכניסים אויר או מוצאים? כדי שלא יהיה בינהם פעולה הפוכה ... מה לעשות ? הוספתי תמונה שווה אלף מילים ..... תודה על העזרה הוספתי לכידה של הטמפרטורה בCORETEMP איך היא נורמלית ? טובה ? אני גר באילת כבר 3…
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v11.htm
-
- 9 תגובות
- 916 צפיות
-
-
גוף קרור חדשני ללא סיכונים כמו קרור מים ואף יותר טוב, פרטים בקרוב מאוד
-
- 8 תגובות
- 916 צפיות
-
-
האתר SYSTEM COOLING לקח לבדיקה את ההיטסינק החדש... והנה הביקורת... כמו שאפשר לראות הוא מציג ביצועים יפים מאוד יחסית לקירור אוויר, אבל תסתכלו על המשקל....700 גרם!!! בקיצור, האתר ממליץ עליו, אבל הוא עדיין לא ראה את המחיר שלו בארץ הקודש....תהנו! ;D
-
- 14 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי המאוורר של המעבד שלי עובד סבבה הבעיה היא שהוא עושה המון רעש הוא מסתובב סביב 3500 RPM ועולה בשעות החמות גם ל4500 RPM זה ממש מרעיש יש איזה משהו שאני יכול לעשות \ להחליף אותו במאוורר הרבה יותר שקט ? או אפילו בכמה מאווררים שבסהכ יהיו יותר שקטים ? אני לא רוצה להשקיע יותר מידי כסף במחשב כי הוא גם ככה לא שווה יורת מידי.. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 916 צפיות
-
-
כל כמה זמן בערך צריך למרוח שוב את המשחה הטרמית? ואיפה במעבד למרוח אותה?
-
- 6 תגובות
- 916 צפיות
-
-
בקיצור יש לי פנטיום 4 , 3 GHZ (478) והוא מתחמם הרבה -החלפתי תקירור למעבד ל- Zalman Cpu Cooler CNPS7000B-Cu LED כמו שהמלצתם לי - וזה העדיין מתחמם מה כדאי כבר לעשות ?? ??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום,יש ילי כרגע זכרונות 533MHZ ,שמגבילות את הOC שלי לE2160 ל2.4GHZ, אני רוצה להמשיך את הOC אז שמעתי שיש אפשרות לעשות OC לזכרונות... 1.זה מסובך? מסוכן ? 2. האם אני יכול להגיע עד ל667MHZ או שפשוט לקנות חדשים? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 916 צפיות
-
-
חזרתי היום מזיגזג עם שני צעצועים ;D ספק Thermaltake - Silent Purepower 480W ו Arctic-Cooling NV Silencer 3 ל Gainward GeForce FX5900XT שלי שנראה כאן לצידו (הדבר הזה ענק!) התחלתי בעבודה של הסרת גופי הקירור הישנים, את הקירור מהזיכרונות תלשתי בעזרת כוח פיזי מתון ;D מריחה חדשה של משחה תרמית מורכב הוא נראה טיפה דומה ל ATI לא? אחרי עבודה ארוכה של סידור חוטים מחדש מותקן הכרטיס יחד עם הספק החדש ההתקנה הסתיימה וכבר הטמפרטורה המדווחת של הכרטיס היא 36 מעולת במנוחה! ירידה של 10 מעלות בטמפרטורה לעומת גוף הקירור של Gainward. בהמשך אני יפרסם את המהירויות שהצלחתי להגיע אליהם. עם גוף הקירור הקודם של Gainward הגעתי למהירות של 400@475 לליבה ו 700@885 לזיכרונות(…
-
- 11 תגובות
- 916 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום ברשותי מחשב Pentuim D805 אשר רץ על קירור סטוק במארז HEC עם שני מאווררי 12cm (כניסה ואגזוז) וחיווט מנוטב בקפידה... בתקופת הקיץ הורדתי את ה OC מ 3800MHz ל 2800MHz בשביל להגן על המעבד מהחום. לאחר מכן הורדתי אותו ל 2666MHz לאחר שזה היה בלתי נסבל לשהות בחדר של המחשב מהחום ששורר בו. השבוע אני הולך להחליף לו את המאוורר המצ'וקמק במשהו יותר נחמד שילווה אותי גם למחשב הבא שאני מתכוון לקנות בעשור הבא. חשבתי על vendetta / vendetta 2 / DuOrb / Scythe Ninja / thermalright 120 xps / zalman או כל דבר אחר שעושה בריזה למעבד יש להניח את הדעת שהקירור עולה בין 180 ל 250 שח. או לחילופין לחסוך את הכסף ופשוט לבחור ב Freezer 7 Pro ושלום על ישראל? דבר נוסף, זהו מחשב שעובד 7/24 ו…
-
- 11 תגובות
- 916 צפיות
-
-
הטמפ' אצלי גבוהות מדי (אבל זה יציב לגמרי) הקירור למעבד הוא mugen 2 שמרבים לדבר עליו המתח הוא סטוק (1.25) מה הטמפ' אצלכם ובאיזה מערכת? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
החזרתי את הלוח לאחריות וקבילתי חדש! עבדתי אליהם אם הכרטיס קול "לא בסדר" חחח עכשיו קיבלתי את הלוח אם גריסה Rev וחוברת של ASUS A8N-E וביוס 1011 ומי שזוכר רציתי בעצם לקבל את הלוח אם הביוס הראשון כדי שאני יכול לעלות מתח למעבד מעל 1.55 סבבה אמרתי אולי יהיה לי עכשיו וזהו שאין לי :pissed: עדכנתי ל1013 ועדין אין לי :pissed: האם לעוד מישהו יש את הבעיה הזאת ? אם הוא יכול להרשם לפורמים שלASUS להגיד להם על הבעיה הזאת כי לא יכול להכינס לשם :pissed: קראתי שבעצם צריך לצרוב ביוס ל1010 וחבל לסכן אותו ככה כי אין אחריות אל צריבת ביוס
-
- 17 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לקנות מחשב והבנתי שהקירור הכי משתלם כיום הוא Sunbeam Tuniq Tower 120mm רציתי לשאול אם הוא יכנס במארז cm690 עם איורור כזה: 12 סמ למעלה מוציא אויר 12 סמ קדימה מכניס אויר 12 סמ אחורה מוציא אויר 12 סמ בצד מכניס אויר תודה לכם
-
- 14 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי, אני ממשיך את חווית ה OC שלי בבדיקת יכולת המעבד שלי: AXP 1800+ סטפינג AGKGA... עכשיו יש לי וולקנו 7+ עם AS III... אני עובד עכשיו ב 173 באס עם מכפלה 10. המעבד רץ ב 1730 MHZ כרגע. עכשיו העניין הוא שבלוח שלי A7V333 אפשר או לשים את המתח על 1.85 V בביוס (הכי גבוה) או שאני משתמש ב Jumper שמשנה את המתח למשהו קבוע. בעיקרון זה אמור להיות על 2.1... מסיבה כל שהיא זה החליט לעלות ל 2.2 V... הטמפ' בסדר, עובד על 52 מעלות במנוחה בערך, עכשיו שאני גולש זה על 53... השאלה שלי, זה מסוכן המתח הזה ?
-
- 11 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי , חשבתי על רעיון , ורציתי לנסות אותו לפחות. אז ככה : לחבר צינור עגול , בדיוק מהמאוורר שמורכב על ההיטסינק ( של המעבד כמובן ) זה יהיה צינור עבה (כגודל המאורר) והוא ילך בקו ישיר אל דלת המארז , שם יהיה פתח עגול ויהיה מורכב מאוורר נוסף. הרעיון הוא פשוט , ידוע שיותר חם בפנים המארז מאשר הטמפרטורה של החדר , אז בעצם לנסות להביא אויר ישירות מחוץ למארז. (בזמן שהוא סגור) המאוורר החיצוני שעל הדלת ידחוף אויר כלפני פנים הצינור , והמאוורר של של ההיטסינק עצמו ימשיך את זרימת האויר ישירות להיטסינק , וככה (לפחות לדעתי) האויר שיוכנס יהיה קריר יותר . צרפתי תמונה , לנסות להראות למה אני מתכוון. מה אתם חושבים? זה ילך? יהיה שיפור ניכר?
-
- 14 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מעבד Q9550, כשנה, קירור סטוק. למארז יש מאוורר 12 פולט החוצה באזור המעבד, מאוורר 12 מכניס אוויר בתחתית מקדימה, ועוד מאוורר 12 או 15 הרבה יותר חזק מעליו. הדלקתי את המחשב, ופתחתי coretemp: במנוחה אני מקבל ב-4 הליבות טמפ' בין 34-40. כאשר הרצתי את המשחק FSX אשר מנצל לי את כל הליבות במקסימום, הגעתי אחרי פחות משתי דקות לטמפ', המקסימליות הבאות: 1: 71 2: 64 3: 71 4: 74 המעבד עבד על 100% והגעתי ל-טמפ' ממוצעות של 60-65. האם זה תקין???? תכננתי לעשות אובר קלוק מ-2.83 ל-3.2 פחות או יותר ולהישאר עם הקירור סטוק. עכשיו אני מהסס... אשמח לדעת מה אתם אומרים תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
הפעלתי היום מחשב חדש עם prescott 3.0 775. המאוורר המקורי שלו מאוד רועש אז החלטתי להתקיןSpire CoolWave שקיבלתי בחינם http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=256 עיצבן אותי שצריך לפרק את כל הלוח אם כדי להרכיב אותו וקצת מיהרתי עם ההתקנה אז כנראה שקצת חיפפתי, לא שמתי לב שאחד הברגים נכנס קצת עקום ולכן לא נסגר עד הסוף - התוצאה הייתה שההיטסינק לא נצמד לגמרי למעבד. הדלקתי את המחשב והייתי מאוד מאוד שמח לראות שהמאוורר מסתובב בלי לעשות רעש של מסוק ממריא. השמחה שלי נמשכה בערך 10 שניות והפסיקה כשהמחשב נכבה פתאום. הדלקתי אותו שוב והפעם הוא נכבה הרבה יותר מהר, הבנתי שכנראה יש בעיה של התחממות ומצאתי את התקלה. כמובן שידעתי שהקירור הוא חיוני, אבל לא ציפיתי לכזאת קיצוניות, נו טוב למ…
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי את המפרט הזה כמו שרשום בחתימה והחלטתי לעשות לו OC ,הנתונים לפני הOC בסטוק מתח 1.350 באס מקורי 200 מכפלה 10 מכפלת HT 5 יחס זכרונות 2/2 ......התחלתי את הOC לאט לאט כמו שצריך והצלחתי להגיע לנתונים חמודים ואז נתקעתי 2700 במקום 2000 270 כפול 10 מתח 1.550 מכפלת HT 4 יחס זכרונות 2/1.33 ומעבר לזה לא עולה יותר מעל 270 כאילו חסר לו מתח ניסיתי להעלות לו ל280MHz לV1.650 ולא עולה ניסיתי אפילו 1.700 עולה ולא עובר בדיקה בprime95 הורדתי מכפלת מעבד ל9 והעלתי את התדר ל290 עולה העלתי ל300 כפול 9 זה מתעדכן בביוס אבל כשעולה הוינדוס זה לא מעודכן בכלל בCPUZ כאילו לא קיבל אז הגעתי רק ל2700 270 כפול 10 אני לא מבין מה יכול להגביל אותי יותר זה כאילו חסר לו עוד מתח יכול להיות א…
-
- 14 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שומעים התקשרתי לחניות הזמינות לי (IQPC ןKSP) ואין להם את הטוניק טאור וששאלתי מתי יהיה אמרו שאין צפי שזה אומר 4 חודשים לכל היותר... עכשיו אני חייב קירור למעבד והייתי שמח אם תמליצו לי על קירור בתקציב של 250 ש"ח עם חריגות ממש קטנות... ושיהיה שקט על מנת שהמחשב יפעל בלילה.. עכשיו המליצו לי על שני דברים הראשון: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2646 והשני שאני יותר בקטע שלו גם מהסיבה שהבנתי שאפשר לשלוט על העוצמה שלו=על הרעש שלו..: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4527 תודה מראש לעוזרים זה חשוב מאודד =]
-
- 17 תגובות
- 916 צפיות
-
-
בדומה לסיפור עם ה r9800 pro שבצריבת ביוס הצליח להפוך ל XT, כך גם ה X800 pro מסוגל לעבור בתהליך פשוט (מספרים על אחוזי הצלחה מאוד גבוהים) לאחיו הגדול והחזק ממנו. (עכשיו מישהו צריך לקפוץ ולהגיד, אבל איך ל pro יש רק 12 צינורות עיבוד ולXT יש 16!, זה בסדר גאון,בשלב הראשון בפלאש של הביוס של ל XT, ה4 צינורות האחרים נפתחים על הדרך. שוב, ללא צינורות פגומים, ועם אחוזי הצלחה גדולים. לא מאמינים? - תשוטטו קצת שמה ותקראו יותר.) למה להרבות במילים? הנה לינק ל"מדריך" כפי שפורסם בפורומים של driverheaven. http://www.driverheaven.net/showpost.php?p=425616&postcount=21 למי שיש ביצים והוא מנסה זאת, שיכתוב פה איך היה. התהליך הוא לא בלתי הפיך, אפשר לגבות את הביוס הקודם, אבל עדיין קיים סיכו…
-
- 13 תגובות
- 916 צפיות
-