אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום ברשותי כרטיס מסך X1900XT עם קירור של ZALMAN עכשיו תמיד הייתי האוברקלוק לא הכי גדול סך הכול בתדרים של X1900XTX... עכשיו במנוחה הוא 45 מעלות....בלחץ הוא משהו כמו 75-80 עכשיו פתאום לפני שבוע הוא התחיל להראות לי ארטיפקטים כשהוא רק ב 60 מעלות?!?!?! WTF? אף פעם זה לא היה ככה!! לפני שבוע ניקיתי אותו מרחתי משחה AS-5 ממש מוזר וממש לא יתכן שב60 מעולת הוא עושה לי ארטיפקטים....טמפ מעבד בלחץ 55 לוח בלחץ 40 מה יכול להיות? יש סיכוי שמדובר בדרייברים?
-
- 10 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום, יש לי SAPPHIRE 9800SE 256 BIT , לאחר פתיחת צינורות עיבוד והמהרה ל380/330 עדיין לא הייתי מרוצה (2800 3DMARK 2005) אז החלפתי לו את המאוורר ליותר חזק. לאחר החלפת המאוור ניכנסתי ל- ATITOOL והוא הראה לי ארטיפקטים בתדר 380/330 משהו שלא היה לי מקודם, ניסיתי לעלות ב-5 לזיכרונות ולליבה ונהיו יותר ארטיפקטים, חשבתי שזו תקלה ב-ATITOOL אז עשיתי בדיקה ב-3DMARK 2005 והתוצאה שלי ירדה ב- 200 (האם זה הגיוני?) מה אני יכולל עשות שההארטיפקטים יעלמו ושאני יוכל לעלות עוד בתדרים? תודה למגיבים.
-
- 5 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום חבר'ה יש לי בעיה... ניסיתי לעשות אוברקלוק למעבד pentium 4 2.000 GHz כשאני בא להיכנס לזה רשום לי שם locked... כאילו נעול ולא הצלחתי לשחרר את זה... מה הסיבה לכך? ואיך פותרים את זה?
-
- 1 תגובה
- 411 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה לפני הרבה זמן עשיתי אובר קלוק והיה לי בעיה קיצר החזרתי לסטוק ....עכשיו אני שם לב שהכל בגלל המתח.... למה למשל חיברתי מאורר חדש במקום ישן שנהרס אוקיי אחר כך חיברתי עוד אחד בנוסף ככה שיש לי שלוש אבל שחיברתי תשלישי התכבה לי המחשב ואני חושב שזה בעיה בגלל המתח כי ככה היה לי בעיה גם באובר קלוק...הבעיה היא כזאת בדקתי בביוס ואין לי אפשרות לשנות מתח!! לא הבנתי תקטע יש לי מחשב AMD Athlon Xp 1800+ palomino לוח אם GigaByte GA-7VKML -P ג'יפה 4 אמ אקס 440 256 DDR-SDRAM אז השאלה היא בעצם מה אני יכול לעשות בקטע הזה יכול לעלות מח לא יכול....תנו עצות. תודה ד''א כאן תוכלו לראות תמתח שלי כרגע והכל
-
- 2 תגובות
- 495 צפיות
-
-
מזה זמן רב אני עבדתי יציב במערכת הכוללת מעבד Q6600 בתדר 3.5G באופן יציב מאוד עם טמפ עבודה לא בעייתית. לפני כמה ימים נוכחתי לדעת שמהירות המעבד ירדה חזרה ל2.4G. בדיקה של BIOS המערכת עמד על אותם נתונים היסטוריים שקבעו תדר עבודה 3.5G. כשניסיתי לשנות את מהירות ה-FSB בביוס לא היה כל השפעה בפועל על תדר המעבד. ה-SETUP בביוס מכוון לFSB 389 עם מכפלה X9 שקובעת תדר 3.5G , בפועל שינוי ערך FSB לא משפיע על תדר המעבד. אני ממש עובד עצות אשמח מאוד לעצה מבעלי ניסיון המערכת שלי ספק: ENRMAX 400W מעבד: Q6600 + Tower TUNIQ 120 זכרון: 4G Gskill כ. מסך: EVGA 8800 SC 320MB לוח: GA-965P-DS3 rev3.3
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי למצוא קירור שיתאים לכרטיס? [Palit FX6800GS 256MB AGP ] תמונות של הכרטיס בתקן PCIE [זה אותו הדבר כמעט בגירסאת AGP...רק יש את המגשר למטה...]
-
- 6 תגובות
- 655 צפיות
-
-
המערכת שברשותי היא: AMD barton 2500+ mushkin 256 x2 DDR 333 abit nf7 v.2 מארז : compucase 6919 יש לי שני מאווררים 120mm אחד מכניס מקדימה והשני מוציא מאחור (המאוורר מאחור טיפה יותר גבוהה מהקידמי ) לפני שבוע עדיין השתמשתי בהיטסינק שקיבלתי עם ה AMD והטמפרטורות היו 54-55 מעלות במאמץ נמוך וביום (הטמפרטורה על לוח האם היתה 37-38) , עכשיו קניתי את ההיטסינק של vantec aeroflow ובהתחלה הטמפרטורות היו 49-50 ולאחר יומיים של עבודה הטמפרטורות הן 53-54 במאמץ נמוך וביום (החדר שלי לא ממוזג) בלילה הטמ' יורדות ל 49-51 . (יש לציין כי לאחר יומיים של עבודה גם שאני מכבה את המחשב לכמה שעות הוא חוזר לאותן טמפ' ) בהרכבת ההיטסינק השתמשתי במישחה הטרמית שסופקה עם ההיטסינק ופעלתי ע"פי הוראות של …
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה הכרטיס: (הגירסא של 512MB אבל הקירור זהה לכרטיס שאליו קשרתי) http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=568&pid=177&psn=&lid=1&leg=0 המאורר הרעיש יותר מדי, לכן שמנתי אותו וחדשתי את המשחה הטרמית. בנוסף הורדתי את התדרים ל- 500/500 ואת מהירות המאורר ל-36% ל הצעד הזה הוריד כ- 3-4 מעלות מהכרטיס אבל עדיין לא מספיק. ב- 40% ומעלה המאורר של הכרטיס מסך מתחיל להרעיש. המחשב אמנם שקט אבל המאורר מגיע ל- 72 מעלות במנוחה אם אני שם את המאורר על Auto הטמפ' צונחת לכיוון ה- 60 מעלות אבל הרעש מתחיל להציק. יש דרך לשפר את הקירור/להחליף את המאורר בהשקעה כספית מאוד נמוכה? אני מוכן להשקיע באיזור ה- 40-50 ש"ח לא יותר. יש לי מאורר סטוק של AMD אם זה …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי את המחשב החדש שלי: Intel Core I7 920@2.67 GHz 45nm GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1 GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail COOLERMASTER (CM-690) 690 עם קירור סטוק והפד הטרמי המקורי שעל ההיט-סינק. אתמול ביצעתי בדיקת טמפ' במנוחה ובמאמץ וקיבלתי 50-55 מעלות בIDLE ומעל 90 מעלות בעומס מלא! יש הצעות לגבי מה שאפשר לעשות?
-
- 44 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אנשים, יש לי בעייה קטנה... קניתי מחשב חדש, הוא הגיע אלי אתמול, E2160, לוח P35-DS3, זיכרון 2 ג'יגה של קורסאייר 800MHZ פשוטים בדוואל צ'אנל, 8800GTS 320MB של אלבאטרון, ליברטי 400W, הארד דיסק 320GB של WD ומארז 6C28. מקדימה למטה מאוורר 120mm מכניס אוויר, מאחורה למעלה 120mm מוציא. הקיצר, אחרי שהתקנתי XP והכל, דבר ראשון כמובן OC. עכשיו, מה זה התבאסתי. המעבד חם לאללה, וקירור טוב מורכב עליו - V1 של טרמאלטייק. על תדר סטוק במאמץ לפי TAT הוא מגיע כמעט ל 70 מעלות. אבל כשאני בודק בתוכנה אחרת כמו ספיד פאן למשל, הטמפרטורה לא עוברת את ה 50-55... לא זוכר בדיוק. בדקתי וראיתי שלמעבד שלי יש Tjunction של 100 מעלות, ככה שזה לא כל כך נורא כמו שזה נראה. אבל, על מתח סטוק בתדר של 2.7GHz, הטמפר…
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכל האנשים שאוהבים להתעסק אם ברזלים! כרגע אני התקנתי מעבד Pentium D 925 במקום, Pentium 4 שעמד אצלי לפני זאת על מחשב הנסויים שלי.היה חשש כי המעבד לא יתאים ללוח אם Abit AL8-v כיוון שלא רשום באתר חברה שהמעבד נבדק עם הלוח-אם הזה (עדיין זה לא אומר כי הוא לא מתאים!הוא רק לא נבדק). המחשב עלה יפה ואני מאוד שמחתי. כמובן שלקחתי בחשבון שמעבדים מהסוג D מתחממים הרבה יותר מאשר המעבדים (צורך 95W מתח! לעומת מחשב אחר שיש לי עם מעבד Dual Core E6600 שהמתח שם רק 65W) אבל לא ציפיתי שתוך כמה דקות הטמפ' תגיע ל 71c וממשיכה לרוץ למעלה! חמשהו יש רעיונות? אולי מאוורר חדש צריך? אולי מאוורר אחר?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בזמן האחרון מספר משחקים עם גרפיקה גבוהה, לדוגמה, Grid ו-COD:World At War גורמים לכרטיס מסך שיש לי (ati radeon x1950xt 512mb ddr3) להתחמם יתר על המידה.. סביבות 110 מעלות. בפעילות רגילה הוא נמצא על אזור ה-60. כל המאוורים עובדים, ולהשוואה, במצב רגיל המעבד 40 מעלות, לוח האם 35 וכל השאר באזור ה-40.. רק ה-GPU על אזור ה-60 וה- GPU Ambient (קויותי לדעת מה זה..) על אזור ה-50. כאשר אני משחק המעבד ושאר הרכיבים מתחממים ב-10 מעלות פלוס מינוס וה-GPU מתחממם ב-40 מעלות. מצב זה אינו תקין ולכן אני שואל מה עליי לעשות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר בכרטיס די ישן (בן שנתיים בערך) מסוג X1950PRO. לאחרונה החלו להתקבל הודעות במהלך משחקים שהכרטיס חם מידי. במנוחה בסביבות ה 90 ובמאמץ מגיע ל 120 ואולי יותר. כבר קרה שהמחשב נכבה בגלל זה. הבעיה לא נפתרה גם לאחר ניקוי יסודי של הכרטיס ושאר המחשב. המאוורר אגב על 100%.
-
- 6 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח ליעוץ בקשר לאוורור מארז אולי בכלל הבעיה לא כאן וצריך לגשת לזה מכיוון אחר [נגיד החלפת מארז או משהו כזה] טוב אז מדובר במחשב של חבר של אחי, וקצת קשה לי לעזור לו כי: 1. לא ראיתי את המחשב מעולם 2. קשה לו להסביר בדיוק מה הולך שמה כי הוא לא הכי מבין אבל למרות זאת אני חושב שאפשר לעזור לו ואני אנסה להיוועץ בכם פה, המפרט שלו הוא: AMD Athlon 64 3500+ 2.2Ghz 2x512mb Geil Value DDR400 Gigabyte GA-K8N51GMF-9 Asus EN8800GTS 320MB WD 250GB NEC DVDRW 80mm case fan 90mm cpu fan ספק גנרי של 500W [של חברת BOXER] וגם מארז כזה לפי מה שהוא אומר כל הרכיבים קרובים להכל [הגיוני כי ה 88GTS הוא כרטיס ענקי] והטמפרטורת עבודה של הרכיבים במארז מאוד גבוהה. לפי איך שזה נשמע אז הספק הגנרי …
-
- 0 תגובות
- 438 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב עם AXP 1600 plus ו geforce 3 ti 500, וטמפ' המארז שלי מאוד גבוהה. המארז הוא מארז midi tower דיי קטן ויש בו שני מאווררים חלשים - אחד מכניס אוויר מקדימה והשני מוציא מאחורה. ב full load המעבד יכול להגיע עד 57 מעלות בערך כשלא דולק מזגן וכשכן דולק אז עד 53 בערך, אבל כרטיס המסך במאמץ יכול להגיע עד 73 מעלות!! הכרטיס הוא של חברת אזוס ובעזרת ה smart doctor שלהם שהיא תוכנה לניטור כרטיס המסך אני יכול להוריד את הטמפ' בסביבת ווינדוס ל56 מעלות ע"י שימוש באופציית ה enable dynamic graphic cooling שמורידה את מהירות השעון של הכרטיס ל80 מגה הרץ במנוחה. אז השאלה שלי היא איך אפשר להוריד את הטמפ'? ??? הביאו לי מאוור של Tt שדוחף 37 cfm וחשבתי לקדוח חור בדופן המארז. קראתי את המדריך…
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום לכולם, אתמול הרכבתי את המחשב החדש שלי, את המחשב הרכבתי ממעבד I7 930 + טריפל צ'אנל DDR3 1600. הקירור שאותו שמתי על המעבד הוא - Arctic Cooling Freezer XTREME לפי ביקורות שקראתי הוא לא מדהים בביצועים (קניתי אותו כי הוא היה זול, וכי אני לא מתכנן אוברקלוק). הקירור הגיע עם משחה טרמית MX2, שאמורה להיות מאוד איכותית את קריאת הטמפ' אני עושה באמצעות EVEREST, התוכנה נותנת לי 5 קריאות שונות של המעבד, קריאה אחת למעבד עצמו ועוד 4 קריאות לכל אחת מהליבות. הקריאה של המעבד עצמו בתחום הסביר, מדובר על מקסימות 58 מעלות במאמץ מלא של חצי שעה. אך הקריאה של שאר הליבות לא משהו בכלל, הליבות יכולות להגיע ל78 מעלות במאמץ. רציתי לדעת אם זה תקין ? יכול להיות שמה שחשוב זאת הקריאה הכוללת…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן יש לי מעבדQ9300 (ללא OC ) עם קירור סטוק והוא מתחמם יותר מדי מדדתי עם CORETEMP והוא מגיע ל 50-65 מעלות במנוחה, ובשעת מאמץ מגיע גם ל 100!!! ניקיתי אותי מאבק אבל ללא שינוי את המחשב קניתי לפני שנתיים בערך: לוח P35-DS3L של GB מארז SONATA III + ספק 500W של ANTEC כרטיס מסך: 8800GT 512 של GB אני רוצה לציין שבשעת מאמץ הכרטיס מגיע ל 58 שזה מצויין - נמדד עם GPU-Z [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בחודש האחרון המארז שלי עלה בכמה מעלות (פעם טמפרטורת המארז הייתה 36 והיא היא 40~ ; פעם המעבד שלי היה 19-20 מעלות והיאום הוא על 26!) זה בגלל הקיץ או שיש בעיה במארז???
-
- 3 תגובות
- 506 צפיות
-
-
בניתי מחשב שמבוסס על : xp 1800 Epox 8k3a + Mushkin 256m ddr 3000 לאחר ההרכבה הכל עבד כמו שצריך עד לשלב התקנת הדריברים ואז הופיעה הודעת שגיאה חמורה והמחשב עשה restart. בדקתי בביוס ועל פי הנתון שלו, טמפ' המעבד נעה סביב 99 מעלות צלזיוס(לא טעות - 99 ! ! !) נראה לי שזה נתון מטורף! (המאוורר עם ההיטסינק שבאו עם המעבד די פשוטים - אבל עובדים) מה לעשות? ? ??#$@#% מה לבדוק? מה יכולה להיות הבעייה???? H E L P ! ! ! ! ! ??? ??? ??? ??? ??? דרור :smoke:
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, כבר במשך שנה המחשב שלי עושה את זה. המפרט שלי : כרטיס מסך : Albatron nVidia GeForce 8800GT 512MB מעבד : Intel C2D Dual Core 2.66 זכרונות : Corsair XMS2 2GB ספק + מארז : Compucase HEC BA19 + ספק 500W של TrueSilent או משהו כזה. לוח אם : Gigabyte GA-P35-DS3L מסך : LG 226WTQ המחשב לא עבר אוברקלוק ונוסף לו מאוורר קדמי לא מזמן. עכשיו לבעיה - כשאני נמצא הרבה זמן בתוך משחק מסויים (לצורך העניין - Crysis, Unreal Tournament 3, Team Fortress 2, Insurgency, World of Warcraft) ואפילו המצב מתדרדר לGTA San Andreas כשאני משחק במשחק - בד"כ חצי שעה בערך או קצת יותר, כשזה מגיע למקום עם אקשן או שיש גרפיקה קצת יותר חזקה שצריך לטפל בה המחשב פשוט קורס, המסך נכנס ל"Power Savi…
-
- 8 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום אנשים קניתי את הפרייזר 7 פרו ומשחה טרמית של זלמן יש לי בעיה מוזרה ומצחיקה במחשב מרחתי משכה אני חייב לציין לא התקמצנתי והכול טוב ויפה והמעבד במנוחה עומד על 48 מעלות בערך זה מעבד פרסקוט 2 מגה מה שמוזר שאחרי שבוע בערך (זה קרה לי כבר פעמיים) המעבד מתחיל להתחמם ולהגיע לטמ"פ של 65 70 אני פותח את המאורר מפרק רואה שהמשחה הפכה להיות בועות כאלה מורח עוד שכבה מחזיר והטמ"פ שוב יורדת למה זה קורה לי כול פעם??? האם המשחה של זלמן דפוקה???
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
-
-
(מפרט המחשב בצד) כבר די הרבה זמן יש לי את המחשב ולאחר הוצאת הקירור המקורי והחזרתו לאחר שבועיים (של אינטל שמגיע עם המעבד) המעבד התחיל להתחמם יתר על המידה (כנראה עקב פגימתה של המשחה הטרמית) אז הביאו לי קירור חדש מסין שדומה מאוד לשל אינטל רק צלעות הקירור שלו טיפה יותר גדולות ואכן הטמפ' ירדה.. אחר לאחרונה אני עושה בדיקות יציבות והמעבד מגיע כבר ל 75 מעלות + אני ב3GHZ ומתח 1.38.. וגם שמורידים ל1.36 לא עוזשר במיוחד.. הזכרונות פועלים ב4CL במהירות 830 +- והוספתי להם +1V במתח כדי למנוע חששות שהבעיה מהזכרונות עקב עלייה של 30GHZ ( אין מה לעשות אחרת הם היו פועלים ב700-600) מה הבעיה בדיוק ? אני שוקל אם לקנות קירור ואז בכלל לעשות OC רציני יותר אבל כל זה בשביל עוד 400MHZ+- שכבר הרבה זמן …
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אז ככה.. בלי OC הוא מגיע במאמץ ל 65 ככה... עם OC הוא מגיע ל76 וזה כבר נראה לי הטמפרטורה שבה הכרטיס כבר מתחיל לעשות בעיות ולקבל נזק בלתי הפיך... קיצר אני לא יודע מה לעשות.. בכל האתרים שביקרו ת'כרטיס הם היו על OC של 690 על 995 והצליחו לעבוד והטמפרטורה המירבית שראיתי זה 68... למה הכרטיס שלי כל כך חם?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה בניתי HTPC עם מעבד X2 4800 על לוח Gigabyte GA-MA69GM-S2H. כפי שניתן להבין מהנושא הקירור הנבחר הינו Freezer 64 LP הבעיה הינה התחממות נוראית שבמשחקים (NBA 2K9) גורמת לסגירת המחשב, לפעמים אפילו אחרי מספר דקות מועט. בIdle המעבד יושב על כמעט 50 מעלות והChipset על 40 (המארז טיפה חם, מארז ממש קטן). במאמץ ,ניתן להסיק מסגירתו, שהוא מגיע אף ל90 מעלות. בנגיעה בHeatSink הוא אכן רותח וחלקו העליון הוא בטמפרטורה של 50 מעלות, חלקו התחתון (עד כמה שהצלחתי להגיע) מגיע ל 65+- מעלות - נמדד עם מד ליזר. אין לי נסיון בנושא אך מתקבל הרושם שהHeatSink יושב טוב ואולי הבעיה במאווררים שלו. לא מצאתי תיעוד על כך בגוגל. האם למישהו יש נסיון עם הקירור הזה ובהתקנה שלו ? איזושהי עצה מה ניתן לבד…
-
- 7 תגובות
- 904 צפיות
-