עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. זה המבחר שיש בפנדה התקציב הוא עד 200 שקל מה שאומר שאפשר לבחור מכולם! אבל אני יודע שלא תמיד הכי יקר גם הכי טוב או לפכות לא משתלם אני רוצה את התמורה כי גדולה לכסף שלי! אני מזמין יחד עם עוד חבר אם זה עוזר לי אין חלון(!), ולחבר שלי יש הכרטיס שלי זה: (לא צריך להיות יפה) GIGABYTE RADEON 9800 PRO ושל חבר שלי: ג'יגה קיוב 9800 NP אין לי ליד הכרטיס כרטיס PCI כול שהו כך שאני יכול להרשות לעצמי לאבד אחד (כנ"ל גם חבר שלי) הקירור לא חייב להיות זהה אני אישית מחזיק בA64 עם ערכת השבים של VIA לאל אופצית נעילת ה PCI ואני רוצה לעשות OC עד שהכרטיס מסך שלי כבר לא יעמוד בזה לכן הקירור צריך להיות חזק מספיק תודה 3DVG סנוסף להשלמת המעגל אשמח אם תענו לי גם לא הנושא הזה כדיי לסגור מעגל שוב תודה

• 10 תגובות
    • 918 צפיות
  2. מה ההיתרונות והחסרונות של קופר (נחושת) ומה של האלומיניום מה ההיתרונות של מספר קטן של סנפירים עבים עם מרוויחים גדולים, ומה של מספר גדול של סניפירים דקים צמודים, מי יותר טוב לקירור פסיבי ומי לאקטיבי - ולמה האם ההפרשים בין החומרים, ובניית הסניפירים באמת באה לידי ביטוי בשטח השאלות האלה בעיקרון לסינקים קטנים של זכרונות (חברת טרמלטק מייצרת סינקים קטנים של נחושת עם מספר קטן של סניפירים במרוויח גדול, וסינקים של אלומיניום עם מספר גדול של סניפירים קרובים), השאלה שלי בכלליות מי יותר טוב לקירור פסיבי.

• 12 תגובות
    • 918 צפיות
  3. Started by Yossi1981,

היי , אני מחפש גוף קירור שקט למעבד שלי. ההגדרה שלי לשקט : משהו שרק אם מתאמצים ממש ומקריבים את האוזן למארז אז אולי שומעים אותו(ולא אני לא!!! אודיופיל אז לא להגיד לי דברים כמו "זה תלוי בשמיעה שלך"). המארז נמצא מתחת לשולחן המחשב , משהו כמו מטר מהאוזן שלי אז השאלה שלי , מה רמת הDB שנופלת להגדרה שלי?

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  4. Started by abirdh,

רכשתי כרטיס מסך של INNO3D בגירסת הfreezer edition והמאוורר ממש מרעיש. הדרייברים מותקנים והכל. ופשוט שומעים את המאוורר עובד גם 5 מטר מהמחשב... מה אני עושה? יש פיתרון? ניסיתי דרך riva tuner לווסט את מהירות המאוורר אבל חוץ מלשנות מהירויות שעון לא הצלחתי לשנות את המהירות של המאוורר, בתוכנה זה משתנה אבל בתכלס זה נשאר באותה מהירות. הכרטיס: http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf9/9800gtx_plus_dht.htm

• 14 תגובות
    • 918 צפיות
  5. http://www.koolance.com/technical/cooling101/001.html אני התחלתי לחקור את הנושא לא מזמן . לא הבנתי למה הנוזל שמשתמשים הוא מים(יכלו להשתמש גם בשמן) ולמה נחושת כלכך חשובה ויותר טובה מאלומיניום. בחיפושי בגוגל נתקלתי באתר הזה שהסביר די טוב את הפיסיקה של קירור מים וקירור בכלל. לפי העמוד השני המים הם נוזל שמוליך חום די טוב יחסית לנוזלים אחרים וגם יכול לצבור כמות גדולה מאוד של חום(מתחממים לאט). נחושת היא מתכת שמוליכה חום מעולה אבל לא צוברת הרבה חום (מתחממת מהר).כסף קצת יותר טוב מנחושת בהעברת חום אבל המתכת יותר יקרה פי 6 . אז כעיקרון מה מערכת קירור מים עושה זה מעבירה חום מהמעבד אל המים ואז מעבירה את חום המים לרדיטור שיש לו שטח פנים גדול ( גדול יותר מכל heat sink שאפשר לשים על …

• 8 תגובות
    • 918 צפיות
  6. אם אני מעלה את ה MHZ של הBUS איך אני יכול לדעת שה PCI וכל השאר לא עלו יש לי לוח של GIGABYTE 7VRXP

• 4 תגובות
    • 918 צפיות
  7. Started by AirBlad3,

תראו לי דברים בבקשה מה שעשיתם עם המארז ( מודינג וכו)

8. אז היום הפעלתי לראשונה את הפריזר שהתקנתי במרפסת , מעבר לקיר שמאחורי המחשב. המערכת מבוססת על קרור מים שכבר יש לי, אלא שכעת המיכל יהיה הפריזר. יש במיכל לפחות 30 ליטר מים ממזגן בקייץ. יש לי עוד להתקין את הבידוד לצנרת ולסדר פה ושם . יש צנרת לכוון הרצפה ששיכת למזגן שנמצא בתוך המרפסת , אז לא לבלבל. בהפעלה ללא קרור אקטיבי כבר ניכר שיפור , משום שההפרש בטמפ' בין הCPU והSYS והGPU וה ENV היה נמוך משמעותית . אני סבור שזה משום שהזרימה באה ממקור גבוה יותר מהמארז בשונה ממקודם שהמיכל על הרצפה . הקרור האקטיבי על התרמוסטט המקורי קירר אל מתחת לנק' ההתעבות (לא טוב !) תוך כ 4 שעות. כי מקרר לא בנוי ל15C אלא פחות אז ככה , אני צריך לשלוט על הטמפ' של המים. ליתר דיוק לודא שלא תיוצר התעבות על ח…

• 7 תגובות
    • 917 צפיות
  9. Started by st0m,

הכרטיסמ סך שלי מאוד מתחמם אוני צריך את עזרתכם בקשר לקירור שלו ... http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3552 1) כמה מעלות הגוף קירור הזה יוריד בערך מהכרטיס מסך ? 2) האם הוא מתאים לכרטיס מסך geforce 6600GT ? 3) איפה אני שם אותו ? מתחת לכרטיס או מעליו ? כלומר : http://img514.imageshack.us/img514/665/dscn08785gt.jpg 4) האם אני צריך להוריד את גופי הקירור שיש לכרטיס עכשיו ? 5) האם יהיה לי מקום לשים אותו בכלל ? 6) האם זה קשה להוציא את גוף הקירור שיש לכרטיס עכשיו ולהרכיב את הגוף החדש + כמה זמן כל הסיפור לוקח ? 7) האם אפשר להרכיב את הגוף קירור החדש על הגוף שקיים כבר ? 8) לאיזה חנות אפשר לקחת את הגוף קירור עם המחשב כדי שירכיבו לי כמו שצריך ושיהיה בזול ? http://img514.ima…

• 17 תגובות
    • 917 צפיות
  10. התקנתי אותו היום והשאלה היא כשהמעבד חם הגוף אצמו לא אמור להיות גם כן חם? הטמפ מעבד בעומס 70 מעלות אבל אני נוגע בגוף קירור והוא בכלל לא חם- האם זה תקין?

• 10 תגובות
    • 917 צפיות
  11. מישהו יכול להסביר בבקשה שלב אחרי שלב איך מעדכנים את הביוס של gigabyte 965 s3??

• 19 תגובות
    • 917 צפיות
  12. Started by Henz16,

שמח לשמוע דעות, והעצות לשיפור וכו'. תגידו, זה מכניס אותי לאיזשהי טבלת שיאים? [attachment deleted by admin]

13. CPU Properties בהתחלה זה היה על 100 ... העליתי אותו ל 103 והמהירות עלתה מ 451MHZ ל 464MHZ CPU Type Intel Pentium III, 464 MHz (4.5 x 103) לוח של Motherboard Name DFI CA61/CB50-V3/CB60-V3/PA61/PB50-V3/PB61-V3 זיכרון 128X2 SDRAM PC100 KINGTONE אני לא יודע איך בודקים תיזמונים של הזיכרון וגם לא יודע לעלות מתחים.. אם צריך טפ מעבד 36 ללא מאמץ ולאיזה מהירות מומלצת אפשר להגיע עם המעבד הזה אם בכלל כדיי.... ----------עריכה ---------עשיתי לו בדידקה קלה------ העליתי ל 112/37.33 מהירות חדשה = 503.63 MHz זה תוצאות מההתחלה עד עכשיו האם לעלות עוד?. טמ לא במאמץ 37-39 [Fri Aug 27 03:36:01 2004] Compare your results to other computers at http://www.mersenne.org/bench.htm That web page als…

• 10 תגובות
    • 917 צפיות
  14. Started by ElemenTal,

אין לי אפשרות לעשות RUN (אם זאת הדרך להפעיל את הבדיקה, אם לא אז איך ?) :s05:

• 4 תגובות
    • 917 צפיות
  15. שלום יש לי בעיה שמטרידה אותי קצת זמן קניתי מחשב לפני חצי שנה הבעיה היא שיש לי רעש ממש חזה שהמחשב מיתאמץ לקחתי אותו למעבדה ואמרו לי במעבדה שהמארז לא טוב וצריכים להחליף מארז ליותר גדול אז החלפתי ובאמת היה טיפה רעש יותר נמוך ממה שהיה לי דרך אגב מעבד מעבד אינטל פרסקוט 3.00 הבעיה היא ששמתי לב שהמאוורר של המעבד מרעיש שהוא במאמץ אז אני רוצה להחליף את המאוורר המקורי של אינטל למאוורר עד 450 ש"ח למאוורר שקט האם זה יעזור עם יהיה לי מאוורר שקט במקום המקורי של אינטל??????

• 20 תגובות
    • 917 צפיות
  16. לפני חודש קניתי את המאוורר הזה http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=TBF-B12-E1&other_title=+TBF-B12-E1+Tri-Blade%20System%20Fan בחנות הוא נראה רציני אבל אני לא מרגיש שהוא מוציא הרבה אוויר... יכול ליהיות שזה בגלל הגריל או שהמאוורר עצמו פשוט לא שווה כלום?

• 15 תגובות
    • 917 צפיות
  17. אהלן לכולם חברה ברשותי מחשב די חדש שנמצא אצלי בסביבות השנה וחצי חשבתי להתייעץ עמכם לגבי הטמפ' של המחשב הנה המפרט והטמפ': מעבד-Q6600 ליבה ראשונה מגיעה ל63 במנוחה ליבה שניה 60 ליבה שלישית גם 60 וליבה רביעית 58 CPU סביבות ה50 מעלות במנוחה במהלך מאמץ הטמפרטורוטת של כל ליבה מגיעות ל70 מעלות בערך זיכרון- 1GB*2 קינגסטון כרטיס מסך-8600 GT מגיעה ל60 מעלות במנוחה ובמאמץ 70 מעלות כונן קשיח-WD 320GB בסביבות ה40-42 מעלות (וזה עוד אחרי שהתקנתי עליו יחידת קירור מפיסי קול-האמת שהיא לא שינתה הרבה בטמפ') לוח אם- ASUS P5K SE טמפ' בסביבות ה40-42 מעלות זהו זה רציתי לשמוע חוות דעת כללים על הטמפ' האם זה נורמלי או שיש לי מה לדאוג? האם כדאי להתקין קירור מיוחד או להוסיף משהו כל הקירור שיש לי זה המ…

• 13 תגובות
    • 917 צפיות
  18. Started by d-undertaker,

שאלה בכותרת 8CM זה כמו 80 מילימטר? אם אפשר תמונה..

• 16 תגובות
    • 917 צפיות
  19. Started by hagai-,

לקחתי את המאוורר שלי מספק ישן, והלחמתי לחוטים שלו יציאת מולקס שחתכתי גם מחוטי הספק ההרוס. הבעיה היא שאין לי איך לחבר את המאוורר לספק, מכיוון שאני צריך לחבר את הראש לכניסת מולקס, שכמובן אין לי בספק. מה עושים? האם יש מתאם כלשהו ?

• 4 תגובות
    • 917 צפיות
  20. Started by Eyal-Style,

התוצאה המתקבלת האחרונה נמצאת בסוף. Vantage Stoke PCI-E - 100 Core - 625 Memory - 993 TEMP Stock - 34 48 ful Vantage Score 6073 http://yfrog.com/jb16073j ----------------------------- vanTage OC *** 108 - PCI-E *** Core - 650 Memory - 1050 full Load - 50C * Vantage Score 6089 . כנראה שהעלאת תדר ל-PCRI_E לא משמעותית בכלל - לפחות למבחינת VANTAGE GUY . http://yfrog.com/0f26267j ---------------------------- vanTage OC 108 - PCI-E Core - 650 Memory - 1100 full Load - 50 * Vantage Score 6267 . העלאה של עוד 50MHZ לזיכרומות ( MEMORY ) = תוספת של 178 נקודות ב- Vantage. יש לציין כי במצב Ati tools - Load הטמפרטורה = 55 מעלות. http://yfrog.com/em216267j ---…

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  21. Started by MeNi906,

אז ככה. יש לי i5 750, בזמן האחרון החלטתי לעשות OC למעבד, אבל אני לא ממש בטוח עד איפה אני יכול להגיע. אני לא יודע אם הקירור שלי מספיק טוב. אז הקירור שלי הוא של AC הדגם - ‏Arctic Freezer 13‎. עד איפה בערך אני יכול להגיע אם הקירור הזה? רמה גבוהה? אני רוצה OC גדול, שישפיע על המחשב. כרגע זה 2.67 GHZ ואני רוצה להגיע בערך ל 3.6 מינימום. אז עד איפה אני יכול להגיע עם הקירור הזה? או שמומלץ לי לקנות משהו יותר חזק (Mugen 3 או משהו אחר)? המארז שלי הוא CM 960 II של Cooler Master אם זה חשוב.

• 7 תגובות
    • 917 צפיות
  22. Started by andd,

לוח אם ASUS Maximux IV Extreme-Z מעבד Core I7 2700K זכרונות G.Skill DDR3 Sniper 1600Mhz 2x4 (8GB Ram) Low voltage 1.25 קירור Crosair H100 כונן Crosair SSD 120GB Super PI 8 שניות... מה דעתכם עד עכשיו ?

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  23. Started by yot,

היום בשעה 21:00 סיימתי את המודינג הראשון שלי. המודינג הוא שילוב של מאוורר 80 מ"מ. אני חייב לאמר, לכל אלו שעדיין חוששים, שהמודינג הראשון זה חוויה אדירה!! כל העסק, החל מהקנייה, ועד לסיבוב הבורג האחרון. מודינג זה הוא חלק של סדרת שיפורים של המחשב שלי מסוג פנטיום 3 660 מגה הרץ 128 מ"ב. השיפור הראשי היה קניית מאיץ גרפי חדש מסוג Leadtek GeForce 4 ti 4200 64MB. חוץ מהלכלוך, והריח של המסור באף, זה היה מדהים. שכן יירבו עליי בקרוב תמונות!! עריכה: עלה לי רעיון בראש (זה חדש): אתם מוזמנים לכתוב כאן את ההתרשמויות שהיו לכם בזמן המודינג הראשון (מי שזוכר..) את ההרגשה.. עידכון!! מחר, יום שני, אני צובע את המארז בצבע תכלת כהה. תמונות בקרוב!

• 9 תגובות
    • 917 צפיות
  24. יש לי לוח של אינטל P965LT וה ICH שלו מתחמם בין 77 ל 80 מעלות (תלוי בטמפרטורת החדר). במאמץ זה קופץ ב10 מעלות. קראתי ברשת ומצאתי ש80 מעלות זה סביר בגלל שזה נמדד מחיישן מובנה על ICH עצמו ולא חיצוני ולכן זו טמפ' סבירה. ה ICH שלי יכול להגיע על ל 105 מעלות. יש לי גוף קרור קטן מאוד עליו ושמתי MX-1 עליו והוא מוליך חום מעולה. הבעיה שהוא רותח. 80 מעלות זה חם! רציתי להחליף אותו לגוף קרור שיפזר את החום בצורה יעילה יותר. האם יש המלצות לגוף קרור? תודה לעונים. עריכה: ראו תמונה: [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 917 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.