אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אוקי אז לפני כמה חודשים בערך המחשב שלי כל פעם שמדליקים אותו המאוורירים פועלים די חזק ושומעים אותם אחרי כמה דקות זה נעלם והיה אפשר לשחק ולעבוד והכל היה בסדר. יום אחד שניסיתי להיכנס למשחק המאווררים פעלו ממש חזק ואפילו היה ריח של קצת שרוף מהספק כוח אז ניקיתי את המחשב ממש טוב (כל מאורר וכל חלק גם של הכרטיס מסך גם של המעבד הכל) ועדיין אותה בעיה. אגב זה קרה רק במשחקים שפעם כשיחקתי אותם על אותו מחשב לא היו בעיות והמאווררים לא פעלו חזק כמו שהם פועלים היום כשאני משחק עכשיו השאלה היא מה הגורם של ההתחממות? והאם יש פיתרון או שאני פשוט צריך להחליף חלק כל שהוא ואם כן אז איזה? תודה
-
- 9 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי, המחשב החדש שלי מאוד מרעיש תחת מאמץ(משחקים...) ,בדקתי והרעש נובע מהמעבד - P4 640 3.2 האיורור מקורי של אינטל(הבנתי שמדובר במאווררים לא מהמשובחים בלשון המעטה) ,טמפ ללא עומס באזור 60 . בקיצור צריך מאוורר חלופי למעבד(גם שקט וגם מקרר טוב) , מה כדאי? THERMALRIGHT XP120 ZALMAN 9500 ZALMAN 7700CU ARCTIC COOLING FREEZER7 ניסיתי גם לעשות אנדרקלוק למעבד ,לא ממש עזר(הורדתי 400מגההרץ ,הוריד 6מעלות אבל הרעש נשאר) אפשר לעשות גם אנדרוולט -לא יודע לכמה? כל עזרה\עצה תתקבל בברכה נתוני המחשב: SONATA II GECUBE X800XL 1GB/2HDS/ תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 864 צפיות
-
-
קניתי את ה HTPC הזה בחנות הנ"ל http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=240_409&products_id=12393 שידרגתי קצת אבל לא משהוא קיצוני. המחשב פשוט רועש ! אפילו אם אני צופה בסרט בווליום יחסית חזק אני עדין יכול לשמוע את האוושה העמומה של המאוררים. מה אתם מציעים ? תודה
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
כולנו מראים את התוצאה הסופית, אבל בדרך תמיד יש בעיות מעצבנות שמבזבזות יותר זמן מהעבודה עצמה. הנה כמה משלי, מה שלכם? 1)נכון שכולם תמיד מאבדים ברגים? לי יש כישרון מדהים לאבד מברגים! אני מבלה רבע שעה בחיפושים כל פעם שאני צריך מברג, גם אם לפני 20 שניות השתמשתי בו. ודרך אגב, עוד לא איבדתי אף בורג. 2)מצלמה, אין לי מצלמה דיגיטלית ואין לי איך להראות את ההתקדמות שלי. זה משגע אותי.
-
- 4 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי זיכרונות DDR500 VIESTA של חברת ADATA. עד לא מזמן היו לי 2 של 512MB ורצתי על DDR500 כשמעבד מואץ מ-2.4 ל-3.0. המעבד שלי קריר במיוחד (בשיא המאמץ 40מעלות) והזיכרונות קרירים יחסית גם כן (בזמנו היו על 40 במאמץ בזכות מאוורר מולם). לפני כמה ימים הוספתי עוד 2 סטיקים זהים. חיברתי אותם, ובאותו הבאס התחילו להיות לי שגיאות בזיכרון (בדקתי גם עם מתח גבוה יותר של 2.75 וגם עם 2.65, ותזמונים גם נורמאליים, וגם 3-4-4-8 ליתר ביטחון). MEMTST מצא שגיאה אחת על כל 100% סך הכל (כל פעם בחלק אחר של הזיכרון כך שאין איזה סטיק מסוים שדפוק. הזיכרונות עכשיו חמים יותר כיוון שיש מסביבם פחות מקום לקירור (כיוון שיש עוד 2 סטיקים) אבל הם עדיין לא עוברים את ה-50 מעלות בשיא של המאמץ אחרי שעתיים…
-
- 0 תגובות
- 379 צפיות
-
-
המחשב שלי: e6600 מעבד 965 ds3 gigabyte לוח 8800640mb כרטיס מסך 4 giga זכרון -------------------------------------------------------------------------------- עשיתי OC למחשב בבאס הגעתי ל 350 ובמכפלה X9 וסיסטם ממורי מולטיפייר 2.0 כשאני מנגנת שירים במחשב הם זזים ממש לאט . וכשאני מבטלת את ה OC אז השיר זז חלק אני משתמשת בתוכנה WINDOWS MEDIA PLAYER אגב גם הצבעים שמתנגנים יחד עם השיר זזים ממש לאט, וכשאני מקטינה את החלון הזה של השיר אז השיר מתנגן מהר . הרצתי את התוכנה OCCT הכל בסדר אין בעיות חום וכאלו גם בדקתי באוורסט ואין בעיות חום. כשאני מבטלת את ה OC המחשב חוזר להיות מהיר וכשאני עושה את ה OC השיר שוב מתנגן בקושי כזה. אני שמה תמונות של CPU-Z ושל הביוס שלי , הדבר היחיד ששיניתי ב…
-
- 12 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום .... אז ככה המחשב שלי הוא: Amd 3200 S939 Venice Asus A8n-E Gigabyte 6600gt COMPUCASE 6A21 Western Digital Sata2 160GB וכל פעם שאני בודק טמפרטורה בתוכנה אחרת הטמפרטורה לא זהות .... הנה דוגמא: וגם ב BIOS הטמפרטורה של המעבד על 67 מה זה זה מוזר מה אני יכול לעשות אני רוצה לבדוק את הטמפרטורות האמיתיות של המעבד, ואם אפשר גם איך להוריד את הטמפרטורות , המחשב חדש נקנה לפניי כ 3 שבועות, תודה רבה חברה
-
- 12 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שיניתי תיזמונים מ 3-3-3-5 ל- 3-3-2-5 הרצתי בדיקה של ממטסט למשך שעה והכל היה ללא תקלות אחרי זה שיניתי ל 3-2-2-6 הרצתי ממטסטס למשך שעה וחצי הכל עבר חלק אבל שהפעלתי תווינדוס אחרי חמש דקות הוא עשה לי ריסט פיתאומי החזרתי לתיזמונים המקוריים וזה לא קורה יותר הזיכרונות הם SDRAM PC100 אני לא יודע של איזה יצרנית ואין עליהם שום קירור האם זה קשור?
-
- 0 תגובות
- 427 צפיות
-
-
אני בודק את החום של החלקים בSPEED FAN ואני רואה שם AUX -119 תראו
-
- 3 תגובות
- 513 צפיות
-
-
עשיתי OC בעזרת ATI TOOL וזאת ההודעה שקיבלתי: (ראה תמונה) משיכת יתר של הזיכרון או להוריד מחדש את התוכנה? הנתונים הם: 413.10 לליבה ו 372.60 לזיכרון הקירור הוא VGA SILENCER var.3 + הקירור לזיכרון של זלמן תודה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד ל 3.8GHz בדקתי יציבות במבחן super pi והוא יציב 100%. כשאני מריץ 3DMARK06 הוא נתקעה לי במבחן של הבדיקה של המעבד, הוא נעצר לי ב 8.5 שניות. ואז זה תוקעה לי את כל המחשב ואני חייב לעשות ריסטר. מישהו יודע אולי מה הבעייה ?
-
- 12 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אני עובד לפי המדריך , אבל מסתבך קצת .. התחלתי טוב העלתי את FBS ל 205 (היה 200 במקור) , רמה אחת מעל ל 206 - המחשב נתקע . העלתי לו את המתח ברמה 1 מעל מה שיש לי והמשכתי להעלות עד 207 - זה היה בסדר והמהירות שעון היתה על 2075. כשהעלתי את ה FBS ל 209 , המחשב מגיע לוינדוס והכל עובד טוב , אך כשאני בודק ב CPU-Z משום מה המהירות ירדה ל 1937: מה אני עושה לא נכון ? המהירות לא אמורה להעלות עם העלת מהירות ה FBS ? הגעתי עם המהירות אפילו עד ל 213 , המחשב הגיע לוינדוס והכל עובד טוב - אבל ב CPU - Z אני עדיין רואה ת'מהירות על 1937 .. האם אני צריך לעשות עוד משהו ? עוד משהו קטן ... הפכתי את ה BIOS כבר ואני לא מוצא ת'אפשרות הזו של הקביעה של הזיכרון ביחס של 1:1 הדבר היחידי שיש לי הוא לבח…
-
- 2 תגובות
- 413 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה כבר זמן מה לעשות OverCloaking למעבד שלי, Intel P3 800MhzEB. בבעלותי לוח אם עלוב(לצערי), של חברת Matsonic האלמונית - Matsonic MS7117C, VIA Apollo Pro, MoBo. עדכנתי לאחרונה את הגרסה "החדשה"(משנת 2000) ביותר של ה- BIOS. שם, נוספה אפשרות חדשה של שינוי המכפלות. אבל, לא משנה לאיזו מכפלה שאני מנסה, מהירות המעבד נשארת אותו הדבר. אני כבר מנסה זמן רב לעשות את ה- OverCloaking, אבל ללא הצלחה. Help? תודה, יובל
-
- 7 תגובות
- 930 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.0 ה-RPM עומד על 2500 יש אפשרות לעלות את הRPM הסיבה לכך שהמעבד חם מידי בין50-45 מעלות ללא מאמץ שהמארז פתוח. יש אולי תוכנה שבעזרתה אני יכול להביר את המהירות של המאורר?????? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC למעבד יש לי לוח Asus P5S800-VM ntel pentium 4 530 3000mh אני ניכנס לBIOS ואני רואה את זה באפור ואין לי גישה כאילו זה נעול עם מישהו יודע מה לעשות? אני ניסיתי הכול ואני לא מצליח וזה מאוד מבאס
-
- 4 תגובות
- 508 צפיות
-
-
יש לי לוח אם חדש, עם צ'יפסט מסוג NFORCE 560, הלוח הוא של MSI והדגם הוא K9N V3. המחשב מתפקד נהדר, יש לי זיכרונות 667 שעובדים בדואל, הצלחתי להעלות את המכפלה של הבאס עד ל260, וזה גרם למעבד לעבוד בתדר של 2700 MHZ בצורה חלקה ביותר, והתדר של הזיכרונות הוא 830 MHZ. ידוע לי שהזיכרונות הללו לא אמורים לעבוד בכאלה מהירויות, אבל המחשב מתפקד מצויין. ואני יכול להריץ משחקים ותוכנות מאמצים שעות, ושום קריסה לא תהיה. אז מה בעצם הבעייה אתם שואלים? הבעייה קורות מהרגע שאני מכבה את המחשב כיבוי מלא, בהדלקה הבאה הוא חוזר לי עם איזה שגיאת OC מעצבנת, ואומר לי שכל ההגדרות התאפסו. עכשיו זה סרט חבל"ז, כי דרך הביוס אני לא יכול להעלות את המכפלה במכה, אלה רק בקפיצות קטנות, אחרת המחשב לא יעשה פוס…
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי כרגע מפרט הבאה: P4 2.4C ASUS P4P800 (2x512 Kingston HyperX pc3200 (DDR400 הסטיקים הם לא קיט מתאים, לא היה ב-pch. בכל מקרה, הם עובדים ב-dual ב clock 200Mhz. DDR400 עם תזמונים 2-2-2-5 עוברים את כל הטסטים, memtest, prime95 אני לא מצפה להאיץ את הזכרון, לכן שמתי יחס 4/5 ו- clock 250 כך שזכרון יהיה ב 200Mhz, DDR400 והמחשב לא עובר memtest, prime95. ניסיתי גם ב-clock 240 Mhz , שעבור הזכרון יוצה אפילו פחות מ- DDR400 ואני יודע בוודאות שהמעבד עובד ב-240, כי היה לי זכרון זמני מ-pch, שהיה Geil DDR320 אז שמתי יחס 2/3, בלי לעלות מתח על cpu והכל עבד חלק, על 240, מעבד הגיע ל-2.9Ghz ניסיתי עכשיו לעלות תזמונים, אפילו עד 3-4-4-8, לעלות מתח על זכרון, עד 2.8 --- פשות לא עובר…
-
- 2 תגובות
- 510 צפיות
-
-
יש לי בעיה מעצבנת בOC שאני מעלה את מהירות הזכרונות מעל 1066 המחשב פשוט לא עולה גם בוולטאז' 2.3 הוא לא עולה אין לי מושג מה לעשות אני רוצה להריץ אותם ב1200 או אפילו ב1333 המפרט שלי הוא כרגע Q6600@3.2 Striker 2 Formula 4GB 4X1 Kingstone HyperX 1066 SLI @2.16V הזכרונות בביוס במצב Unlinked, ניסיתי גם להעלות אותם בLinked שהבאס היה על1400 במחלק 5:4 זה נתן 1120Mhz, גם לא עבד. אני פשוט תקוע... :(
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
סליחה על דאבל והקפצה לא מצאתי את חוקי הפורום אבל בכל מקרה יש מצב שתעזרו לי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=239318??
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום, אני חדש במערכת (הודעה ראשונה ),,,,,,,,,,, עשיתי OC למעבד שלי( שהוא Intel pentium 4 2.66 GHZ ללא OC) הגעתי לBUS של 158 המעבד הגיע ל3.1 GHZ (ע"י CPU-Z) אבל אחרי 5-6 דקות של מנוחה המחשב פשוט לא זז כל האנימציות נהיות סטטיות העכבר לא זז המקלדת לא מתפקדת במילים אחרות המחשב מת.! אבבללל זו לא בעיה של טמפ' (היא35 במצב מנוחה אחרי OC מצב מנוחה לפני OC 29-30) חשבתי אולי בעיית מתח אם זו הבעיה איך מעלים מתח ואם לא מה הבעיה אה ואם צריך הלוח של Asus p4 800d-x (כן ישן..) אגב שאני מגיע לBUS של 160 מדליק את המחשב והוא עושה את הצליל הזה שהוא נדלק (מי טוו כזה) מלא פעמים ומשתגע המערכת נתקעת כמו שאמרתי בXP בויסטה לא בדקתי תודה רבה למי שיעזור!!
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום לכולם ניסתי לעשות OC למעבד העלתי תמהירות ליבה מ 200 ל 210 וחבר שלי אמר לי לנעול ת pci ואצלי הבעייה שיש pcie ... ואחרי שהדלקתי תמחשב לא ראיתי כלום במסך ,קיבלתי מסך שחור . עכשייו מישהו יכול להגיד לי למה יש לי רק pcie ??ומה אני עושה עם זה??
-
- 11 תגובות
- 644 צפיות
-
-
עשיתי אובר למעבד שלי יש לי אטלון 2800 עכשיו אני עומד על באס 204 מכפלה 11 עכשיו ברגע שאני מעלה ל 205 ומעלה יש לי הפרעות בסאונד בזמן הכתיבה הכרטיס קול שלי זה קריאטיב extige לוח msi delta ilsr כבר הישתגעתי מזה תעזרו לי לפתור תבעייה המציקה הזאת מצורפת תמונה של שעונים תודה לכול העונים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום לכולם אני נכנס לביוס משנה תדרי FSB מוריד מכפלה לזכרונות אבל משום מה המחשב נכבה ונדלק מחדש ללא אוברקלוק. הלוח הוא : G31M-ES2L מעבד פנטיום D 915 2.8 כשאני עושה אוברקלוק עם ESEY TUNE אני כן מצליח המפרט הוא: לוח ומעבד כמו שציינתי כרטיס מסך 220GT 1GB ספק אנרמקס טומהוק 405W הכרטיס ללא אוברקלוק
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני מנסה לעשות אוברקלוק לחבר שלי , מעבד pentium 630 @3000 לוח אם של MSI NEO2 זיכרונות 1.5 GB 400MHZ OCZ קירור נחמד מקורי של אינטל. המחשב פשוט לא נותן לי, המכפלה זה 200X15 כשאני מעלה 3 ואז עוד אחד ועוד אחד ,אפילו רק עד 5 - 6 המחשב נתקע בפוסט. והטמפ' בסדר גמור ,מנוחה 38-40 מזה יכול להיות?
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק מGT ל-ULTRA 1100/400 והתוצאה שלי עלתה רק ב-100 נקודות מה יכול להיות לא בסדר?? היה 4430 ועלה ל4530
-
- 2 תגובות
- 472 צפיות
-