עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. למרות שהשינוי בטמפ' לא קיצוני, אחרי הכל כאן זו ישראל ולא מזרח סיביר אך בכל זאל יש שינוי, וניהיה קר, ובלילות ובבקרים כבר מרגישים את זה. הגיע הזמן לפתוח את האייקון של סנדרה שהעלה אבק בפינת הדסקטופ במהלך הקיץ, מרוב ייאוש לראות את הטמפ' עולות ועולות ולקוות לקצת בשורות טובות ! למרות שרובנו בילינו את רוב הקיץ עם מזגן (או שזה רק אני ?!) לפעמים קשה להבדיל, אבל אם נזכרים באותם רגעים חמים, שאפשר לקבל חום מלראות את המעבד ב-57 מעלות במאמץ אז השינוי ניכר בהחלט. אמנם אני לא גר בפסגת החרמון, או אפילו בירושלים,אלא במרכז הארץ אבל יש ירידה, וגדולה יחסית. ירידה של כ-5-6 מעלות (!) למעבד במאמץ, ו-4-5 מעלות (!) ללוח. אז, כיצד השפיעו הטמפ' של החורף על המערכת שלכם ? עריכה - התלבטתי אם לשים את זה…

• 9 תגובות
    • 702 צפיות
  2. Started by alergic,

מעוניין להחליף את קירור הסטוק הנוכחי. תקציב: עד 400 ש"ח (אלא אם כן החריגה תביא לביצועי קירור טובים יותר) שקט- 8/10 קלות הרכבה וניקוי- 10/10 (ללא הוצאת לוח אם) תודה.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Argumantive,

ובכן, אחרי שקראתי כל מה שיכולתי בנושא, עשיתי את הOC הראשון שלי ^^ מעבד:Q6600 לוח:Gigabyte P35-DS3 זכרון: 4GB cm2x2048 6400c5 קירור: mugen 2 ספק: Seasonic X760 טמפרטורת חדר 28 מעלות. נעלתי את המחלק על 2.0, PCI-E על 100. העליתי בהדרגה ל 334X9 והמערכת יציבה בבדיקה דרך OCCT למשך שעתיים, טמפרטורה מקסימלית בLINPACK היא 66 מעלות, במבחן הרגיל 50 מעלות, במנוחה הטמפרטורה היא 30 מעלות. הלוח אם שולט אוטומטית במתח (אשמח לדעתכם בנושא, האם כדאי לשנות ידנית או לתת ללוח לפקח). מה שכן כשהעליתי ל350X9 קיבלתי BSOD בבדיקת המאמץ, רעיונות בנושא יתקבלו בברכה. דעתכם באופן כללי תתקבל גם כן בברכה.

• 9 תגובות
    • 934 צפיות
  4. Started by yakir8,

שלום מתי שאני נכנס לתוכנה הוא נותן לי מסך שלאשר את הפרטים של המחשב ואז כשאני לוחץ אישור הוא נותן לי שגיעה הינה מה שהוא רושם http://www.rar.co.il/files/eMule-1131398159.jpg מה לעשות? נ.ב אני מקווה שזה המקום ולא פרום תוכנות תודה מראש

• 9 תגובות
    • 656 צפיות
  5. Started by TheShadow,

מה מבין אלה יותר טוב? ?Athlon XP 3000+(FSB 400) ?Athlon 64 3000+ (S-754) הם אותו מחיר*.. מה עדיך? מה יותר חזק? והבנתי שהXP יותר חזקים לOC זה נכון?

• 9 תגובות
    • 573 צפיות
  6. Started by Vatos-Locos,

מה אתם אומרים עליו? האם זה מספיק לכם כל המאוררים על מינימום של 6.5V או שזה יותר מידי? השליטה נוחה? כמה מאוררים חיברתם על כל ערוץ? האם חיבור מספר מאוררים על ערוץ מתבצע בקלות? עד כמה החוטים ארוכים? האם לבעלי מארז עם פאנל קדמי נסגר היה בעיה עם הכפתורים? היה צריך להכניס את הפאנל יותר פנימה או שהכל בסדר? (אתם מוזמנים להוסיף כמובן עוד כמה מילים התרשמות אישית פלוסים מינוסים לפני קניה, אני לא רוצה לקנות אותו ולהתאכזב שלא קניתי אחד אחר..) תודה רבה (:

• 9 תגובות
    • 581 צפיות
  7. מהי הטמפרטורה הכי גבוהה מתחת לקו החם מדיי של הלוח אם,מעבד והארד דיסק? כי הטמפ'שלי דיי גבוהות של הלוח 40-43 בזמן מאמץ ו38 בidle אבל גם אם זה יום חם אז לפעמים גם בidle הלוח נמצא על 40 מעלות בערך המעבד שלי הוא במאמץ 37 מעלות (אני יודע שזה כלום אני מתכוון בקשר ללוח ולהארד דיסק) ועכשיו ההארד דיסק שלי הכי רותח!! במאמץ הוא 45 מעלות ואפילו בidle הוא נע בין 40-45 מעלות האם זה בסדר? תודה רבה לעזורים

• 9 תגובות
    • 739 צפיות
  8. Started by contA-,

יש לי מספר שאלות בקשר למערכות קירור במים.. 1.את איזה חלק\חלקים הן מקררות? 2.האם הן מועילות בהרבה מהמאווררים הרגילים? 3.האם יש מערכות קירור במים שהן גם יעילות וגם שקטות? 4.מהו המחיר של מערכת כזו (מערכת יעילה ושקטה)? -תנו לי בבקשה דגמים :-\ תודה רבה רבה מראש

• 9 תגובות
    • 867 צפיות
  9. שלום, רציתי לדעת אם אני יכול לעשות OC למעבד אינטל זה המפרט שלי: Intel Pentium4(Northwood) 3.0GHz Zalman CNPS7000B-Cu 92MM Fan ASUS P4P800 DELUXE Sumsung 256MB X2 PC3200 400MHz Dual GeIL 256MB X2 PC3200 400MHz Dual ATI Radeon 9500PRO 128MB Arctic-Cooling ATI Silencer 1 Rev 2.0 VGA Cooler WDC 80GB SATA WDC 120GB ATA Raidmax 480W LG Flatron F700P רציתי לדעת אם אני יכול לעשות OC אם כן כמה אני רוצה המלצות על התוכנות, ד"א אני יודע איך עושים OC בביוס של הלוח אם רציתי לדעת אם זה ממולץ. בתודה אילאי

• 9 תגובות
    • 600 צפיות
  10. הלוח אני יודע שאחלה לוח וכל זה אבל בקשר למעבד אני לא בטוח ביכלל כי גם ככה הוא עובד על 166Mhz הזכרונות גם נראה לי לא יחזיקו בגרוש ADATA רגילים ביותר... מה אתם אומרים שווה לנסות או להשאיר את זה למערכת הבאה (זה רק הHTPC שלי ותאמת שממש ממש משעמם לי)

• 9 תגובות
    • 540 צפיות
  11. Started by Animor,

שלום, המעבד שלי הוא 2500K והקירור שלו הוא ThermalTake Big Typhoon VX שקניתי לפני שנים בהמלצת הפורום. הקירור הזה מגיע עם בקר מובנה שאפשר היה לסובב פעם כדי להגדיל את המהירות. הבעיה היא שהחוטים שמחוברים לבקר התנתקו ולא הצלחתי לחבר אותם כמו שצריך. יש שם 2 רגליים שכל הזמן בורחות ו-3 מקומות אפשריים להכניס אותן, ניסיתי את כל הואריאציות ובאף אחד מהן לא הצלחתי להגביר/להנמיך את מהירות הסיבוב באמצעות הבקר. נראה לי שמהירות המאוורר קבועה על המינימום (1300 RPM), לפי speccy היא 1250. שאלות: 1. תחת עומס, ה-2500K מגיע ל-60-64 מעלות. האם זו טמפרטורה גבוהה מדי? כמה המקסימום הבטוח שאפשר להגיע אליו במעבד כזה? אני מעוניין לבצע OC קל ולא יודע אם הטמפרטורות האלה סבירות. 2. האם אפשר להגדיר את הק…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Guarding angel,

היי יש לי את הכרטיס הנ"ל והגעתי איתו בC@ ממהירויות סטוק של 500\400 למהירויות 615\450 ואם אני מעלה ליותר מ615 בזכרון\458 בליבה המחשב עושה ריסט אני רוצה לעלות איתו עוד כי ראיתי שעם כרטיסים כגון ה6200\6600 אחרים הגיעו למהירויות של 800\500 ו700\500 האם ישנה דך אחרת לעלות את התדרים מעבר למקובל? הנה דוגמא למישהו שהעלה את המהירויות http://people.overclockers.ru/SAaMm

13. Started by Gilladriel,

הכרטיס הדי חדש שלי (Sapphire 6870) מגיע לטמפ' -80+ במשחקים -50+ במנוחה. החדר שלי די חם ואני רוצה להוסיף קירור לקראת הקיץ. הבעיה שאין יותר מדי מקום - יש לי מארז Compucase 6k31 - ממש קטן.. צירפתי תמונה. מה ניתן לעשות?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by NOVA,

האם מישהו כבר הספיק להתנסות במודלים האלה? תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 684 צפיות
  15. Started by Raul,

איזה קירור עדיף למעבד P4 3GHz Northwood כרגע הוא חם משהו בסביבות ה39 במנוחה ו50 במאמץ קיצוני. תמליצו על קירורים טובים למעבד.

• 9 תגובות
    • 604 צפיות
  16. Started by elyaz,

אהלן המאוור הקדמי הפסיק לעבוד לאחרונה, כנראה שהוא אכל יותר מדי אבק המאוורר של AC, נמצא אצלי שנתיים, נדמה לי שהדגם שלו זה זה: Arctic Cooling Arctic Fan 12 120MM Fan יש לו חיבור 3 פינים, ניסיתי לחבר אותו במקום אחר על הלוח אם וזה גם לא עובד כנ"ל נסיונות עידוד ע"י סיבוב עם האצבעות. יש דרך לפתוח את המאוורר בצורה כזאת שיהיה אפשר לחבר אותו אח"כ? בכל מקרה, אני אשמח לקבל המלצה למאוורר איכותי לקדמת המארז אבל לא יקר מדי - לא יותר מ100 ש"ח גג תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by K_D,

אז ככה יש כמה שאלות: 1) קודם כל מה באמת ההבדל?שני דברים נועדו לשפר את הביצועים.... 2)מה משפר את הביצועים יותר טוב? 3)מה עם האחריות?אפשר להגיד לה להתראות? 4)איך עושים את זה ואיך ניתן לבדוק שבאמת הצלחנו? 5)איך לבדוק שכרטיס שלי מאפשר פתיחת צינורות?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Monstalicious,

כרגע קיבלתי והתקנתי את הטייפון הגדול שלי שמתי ARCTIC silver 5 =] טמפרטורה IDle: 27C Load: 35C אני מנסה להלעות את המהירויות אבל המחשב נתקע. בדרך כלל לא מעלה תווינדוס במקרה הטוב מגיע לווינדוס ונתקע, אפילו ב 2200Mhz המעבד שלי A64bit 3000 newcastle 754 לוח epox 8kda3j זכרונות של סמסונג מעפנים :> ניסיתי לשים את הזכרונות שיפעלו עם חוצץ נקרא לזה ככה, ועדיין למרות שהזכרונות היו בסה"כ ב206 עדיין המחשב נתקע, אז זה כנראה לא בעייה בזכרונות :\ אין לי שמץ מה לעשות, העלתי מתחים אבל לא יודע אם מספיק 1.5@1.6 בקיצור, עזרה דחוף אני חייב להרים את החיה הזאת

19. שלום לכולם וחנוכה שמח ..... מכיוון שהמאוורר בקירור של הכרטיס מסך של האחים שלי הפסיק לעבוד אני מחפש קירור טוב וזול שיעשה את העבודה. הכרטיס הוא מדם ATI RADEON 9600 XT של ספייר. תודה רבה לכל העוזרים.....

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  20. Started by Jook,

אני מחפש כרטיס מסך חדש ורציתי לדעת על האפשרויות שיש עם ה-4200. אני מביא מחול את ה-GEFORCE4200 של GAINWARD ורציתי לדעת האם זה כדאי וכמה הוא יעלה לי בארצות הברית? והאם המאורר שיש עליו הוא מספיק טוב ל-OC? תודה

21. Started by yoav9,

אני רוצה לקנות בעוד כמה חודשים קצרים איזה pentium 4 2.0a OWnz וכבר עכשיו התחלתי במסע חיפושי ברשת אחר מערכת טובה לשימוש. כרגע המערכת עומדת על INTEL P4 2A GHZ - 478PIN 0.13 512k Cache Corsair CMX256A-3200C2 ABIT IT7 MAX Enermax 350W EG 365P VE אבל זו לא הנקודה. לאחר מכן חיפשי hs/f טוב, לעמן האמת הכי טוב שאני יכול למצוא. בדקתי בחנויות בארץ וראיתי מבחר קטן בצורה משמעותית לעומת הhsfים של amd, ואז בדקתי ב2cooltek והיו להם שם רק 4 hsfים לפנטיום 4.... עכשיו שני הhs/fים הנבחרים אשר הם גם זמינים בארץ הם הax-478 והvulcano 7 פלוס... עכשיו שני שאלות: 1)איך זה שלסוג המעבדים בעלי היכולת oc הגבוהה ביותר יש כזה מבחר מגעיל של hsfים 2)האם הבעיות של הa…

• 9 תגובות
    • 808 צפיות
  22. Started by saharb14,

איך הקירור accelero xtreme לכרטיס HD4870X2 ? ורציתי לדעת אם אני בא עם המחשב שלי ל KSP (לא קניתי מהם את המחשב) אם הם יכולים להרכיב לי את הקירור על הכרטיס? או שאני צריך להרכיב אותו לבד?

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  23. Started by danielk9,

מה דעתכם על DD3 מומלץ או בזבוז? 8gb 800hz מהסוג הפשוט ב 1200 שקל או DDR3 1333 1GB ב1000 שקל... ההבדל יורגש בישומים שאנו משתמשים (בעיקר משחקים).. או שעדיף כבר נפח??

• 9 תגובות
    • 818 צפיות
  24. Started by waizman,

אוקיי, יש לי את הקריסטל כבר הרבה זמן, ולפני כמה חודשים נשברה לו כנף אחת... בעקבות השבר, הרעש העצום שלו גדל אפילו עוד יותר... חשבתי על 2 פתרונות: 1. לקנות את הכרום אורב ולהחליף מנוע כפי שמתואר במדריך שבאתר. e-Pit@m אמר שהמנוע הזה לא מרעיש כמו הקודם. 2. לקנות את Ventec IceBerg ולשלוח את הקריסטל לעזאזל... אז 2 שאלות: 1. מה יותר טוב - הקריסטל (לא אחרי מוד) או האייסברג? 2. מה מבין האופציות שלמעלה כדאי לי לעשות? נ.ב. הכרום אורב עולה כ-50 שקל, לעומת 75 לאייסברג... תודה

• 9 תגובות
    • 877 צפיות
  25. אתמול קיבלתי את המחשב החדש והרכבתי אותו בעצמי (לקח לי איזה 5 שעות עד שהמחשב נדלק) והיום עשיתי לו קצת בדיקות טמפרטורה ובנצים- עשיתי לו פעם אחת Super Pi והוא חישב את זה ב14 וקצת שניות.. טוב? עם OC ל3.8 זה עובר את ה10? המעבד הגיע ל TJmax -95c בPrime95 אחרי כמה דקות אז הפסקתי אותו אחרי רבע שעה ב Idle הוא על 42 אז כניראה שההחלטה לקנות טרמלרייט 120 X הייתה נכונה (זה מגיע לחנות עוד שבוע) האם הטמפרטורות האלה נורמליות? עד כמה הטמפרטורות עוד יכולות לעלות אחרי הרבה זמן של עומס? האם כדאי לעשות לו OC ל3 GHZ בינתיים? בביוס ראיתי C3/C6/C7 state מה זה אומר? עשיתי לזה דיסאייבל.. לזה וגם לC1E (אבל השארתי את הEIST) הפעלתי גם 3DMARK06 והייתה לי תוצאה של 15545 (קרוב ל5000 במעבד) הת…

• 9 תגובות
    • 962 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.