עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ביז'ו המוס,

OK אז ככה, יש לי מפרט intel 2.6C abit ic7 giel LL 433mhz radeon 9600XT WD 120g cooling. SP94 with enemax fan and vga silenser עכשיו אני לא יכול לעבוד את ה220 בבאס וזה מוזר לי כי המעבד שלי קר (34-37 מעלות תלוי בטמפרטורת החדר) והראם שלי הוא 433MHZ והוא עובד על 440 כולה. ותזמונים ניסיתי הכי גבוהים ורגילים ומתחים ניסיתי גבוהים (1.65 למעבד ו2.8 לראם) ורגילים. גם עשיתי AGP\PCI lock ויחס של 1.1 יש עוד דברים שאני צריך לעשות? כי נראה לי שאני עושה משהו לא בסדר כי המפרט הזה אמור להגיע להרבה יותר ועוד אם קירור כזה.. אז מה לעשות?

2. יש לי אזה מחשב שמבוסס intel celeron 2400 ואני לא מצליח לעשות לו אוברקלוק . אז ככהה כדאי לשנות את מהירות הFSB צריכים לשנות תג'מפרים בלוח אם יש לי כרגע 100MHz יש לי אפשרות להגיע רק ל133MHz אז כשאני משנה את הג'מפרים בלוח אם המחשב נידלק לי אבל הוא לא מראה כלום כיאלו הכל מת! ויש למחשב הזה לוח אם של חברה מסקנה MATSONIC הינה קישור של הלוח: http://www.matsonic.com/new/productsdata/ms9158E%2B.htm אז עם יש עוד דרכים לעשות אוברקלוק למעבד אני ישמח לקבל!! פשוט רציתי להוציא את המקסימום מהמחשב הזה!! והמפרט של המחשב זה : INTEL CELERON 2400 MATSONIC MS9158E+ S478 PQI 256MB 400DDR זהו זה מה שאני יודע! רציתי לשאול מה זה הלוח אם המסקן הזה זה לוח טוב? ורק בגללו אני לא מצליח לעשות תאוברקלוק!! …

• 3 תגובות
    • 455 צפיות
  3. אוקי, לפעמים שאני מאמץ את הכרטיס מסך בבדיקת ארטיפקטים של ה Ati Tray Tools, המחשב קופא לאיזה 10 שניות, רק העכבר זז... המסך נכבה, ואז אני צריך לעשות ריסט ידני. האם הבעיה היא סף האוברקלוק של הכרטיס מסך, או ספק הכוח (כמו שאתם רואים במפרט, הספק כוח ממממממש גבולי). אני מעלה רק את הCORE לתדר מקסימלי מסויים שבו הוא עובד תקין בלי ארטיפקטים, כנ"ל לגבי הזיכרון, אבל שאני משלב את שני התדרים המקסימליים הנ"ל כן מתקבלים ארטיפקטים, למה זה? לבעלי DFI NF4 בעיקר ULTRA-D. יש לי כרטיס מסך בודד של ATI, ספק כוח 20 פין, איזה חיבורי חשמל אני צריך לחבר ללוח? חיברתי את ה ATX 20 פין, את חיבור ה4 פינים, ומולקס, הציעו לי שלא לחבר את הפלופי במידה ואין לי SLI. זה מספיק או שיכול להיות חוסר יציבות לכרטיס מ…

4. Started by tazok,

אוקיי המפרט בצד עכשיו ברגע שאני עובר את ה3400 הווינדוס נותן מסך כחול וריסט.... העלתי את המתח מ1.5 ל1.6 זה לא פתר שום דבר עכשיו אני בעיקרון צריך לשנות תיזמון או משהו של הזיכרונות כדי להמשיך לעלות אבל אני לא יודע בדיוק מה לעשות המעלות בכלליות בסדר גמור בסביבות ה45.... כרגע המעבד על 3320 בכיף ואפשר לעלות עוד קצת ברגע שזה מגיע ל3400 מתחילות הבעיות... לא משהו רציני פשוט הווינדוס לא עולה... יש בוט... הנה תמונה....

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by skin,

יש לי פנטיום 3 600E עשיתי לו אוברקלוקון (אובר קלוק קטן) לבאס של 133 מה שעושה אותו 797 מהצ בערך. השאלה שלי היא - למה כשאני משנה את המכפלה עם הג'אמפרים זה לא משנה בפועל? זה צ'יפסט של VIAapollo 133 ואני לא זוכר את הREV... חוץ מזה קבעתי בביוס שיזהה אוטומטית את מהירות הזיכרון וPCI (בגלל שהאפשרות היחידה היא באס - 133 וPCI - 44) ואפשרות שקוראים לה - pci to cpu - concurrent משהו כזה - וכל זה כדי שהPCI יעבוד ב33 הכל עלה והמחשב יציב אבל בSANDRA זה אומר לי שהPCI ב44 יש משהו באותו מקום שקובעים את המהירות מעבד - spread spectrum חשבתי שזה החלוקת מעבד זיכרון, או לפחות מעבד PCI אבל כששיניתי את זה ל - 0.25% שזה האפשרות היחידה, לא שינה כלום. האם זה רק מראה 44 בסנדרה? יכול להיות ? ת…

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  6. Started by BoJlk,

שאלה קצרה: האם מישהו הרכיב את המאורר בקלות או שנתקל בבעיות כלשהן עם המאורר? כאשר הרכבתי אני היתי צריך לאלתר כדי להתאים אותו ולא ידעתי עד כמה לסגור את האומים העליונים שמצמידים את המאורר למעבד. ובטוח שאצתרך להרכיב אותו מחדש. זה בהחלט המאורר הראשון שאני לא מרגיש בנוח איתו ולא משוכנע ביעילות העיצוב שלו. למרות שהוא עושה את העבודה שלו בקירור אין על מה להיתוכח ש 120 ממ עושים את ההבדל.

• 2 תגובות
    • 444 צפיות
  7. שלום לכולם. אני מבצע עכשיו ניקיון כולל והחלפה של משחה תרמית למכשיר ה-PS3 המיושן שלי. הבעיה היא שהמערכת בנויה בצורה קצת מוזרה, מה שמקשה בעת הרכבת הגוף קירור בעיקר. הכי טוב שתראו כמה תמונות ותבינו מה קורה... לוח-אם מקדימה: ומאחורה (עם ליבת המעבד וליבת הכ.מסך): ההגוף קירור: בשביל להבין איך הכל מתחבר , עשיתי ניסוי קטן ומרחתי רק על ליבה אחת מבין השתיים שכבה דקה של משחה תרמית והרכבתי (אפשר לראות בתמונות) הרכבתי הכל בחזרה , לחצתי מעט, והרמתי שוב בשביל לראות אם זה נתפס וככה זה נראה: אפשר לראות שאמצע הליבה לא באה במגע עם משטח הקירור. רציתי לשמוע אם יש לכם רעיונות איך לבצע את ההתקנה בצורה טובה. חשבתי אולי למרוח שכבה דקה כמו שמרחתי על המעבד ובנוסף לשים שני פסים ולרא…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by eliezerbh,

שלום הרכבתי מערכת עם לוח של GIGABYT מדגם X79-UD5 עם מעבד i7-3930K ללוח יש אפשרות להעלות את מהירות המעבד (OC) אבל את התוכנה ששולטת ב אוברקלוק ה EASYTUNE 6 אני לא מצליח להתקין. בכל פעם שאני מנסה להתקין אותה אני מקבל הודעה please remove easytune6 first! כאשר מעולם לא התקנתי שום EASYTUNE 6 ההתקנה בכלל מבוצעת על מחשב חדש לחלוטין !!! האם יש למישהו פיתרון ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אז ככה, זה המפרט שלי: Abit NF7-S AMD Athlon XP Mobile 2600+ Corsair PC3200 C2 256MB היום סוף סוף הרכבתי אותו ויש לי מספר שאלות: 1. CPUZ מזהה את הקורסייר כ PC2700, זה משנה משהו? 2. גם CPUZ גם הביוס וגם WCPUID לא מזהים את המעבד, הוא כרגע על 15X133 (זה הסטוק שלו לא? שלי הגיע משום מה על 5X100) 3. איך מריצים MEMTEST, או איזה עוד דרכים יש לבדוק יציבות זיכרון במחשב שאין בו פלופי? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by ab1c3,

ה Overclocking עובד ללא בעיות וגם הטמפרטורה מצוינת אבל כשאני חוזר ממצב Sleep לפעמים אני מקבל מסך כחול ואתחול של המערכת. הנה ההגדרות בביוס שלי, האם אפשר לשנות הגדרה מסוימת לשיפור המצב ? ASUS P5Q-E Template: 3.4GHz AI Overclock tuner: Manual CPU Ratio Setting: 8.5 FSB Frequency: 400 PCI-E Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge: 400 DRAM Frequency: DDR2-800MHz DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO DRAM Timing Control: AUTO DRAM static read control: AUTO DRAM read training: AUTO Mem. OC charger: AUTO AI clock twister: AUTO AI transaction booster: AUTO CPU Voltage: AUTO CPU GTL…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by ice123,

יש לי זכרונות g.skill pc4400 LE אני לא מצליח להגיע ליציבות ב- ddr 550 רק בDDR400 לבעלי הלוחות של DFI בסדרה יש למישהו הצעות לקונפיגורציות של זכרון מעבד וכו... שהם יציבות? מפרט: CPU Type AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+ ווינצ'סטר G.SKILL PC 4400 LE DFI NF4 LANPARTY UT SLI-DR

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  12. אני עובד כבר כמה זמן על ההכנות לאובר קלוקינג אבל יש בעיה גדולה...הביוס לא נותן לי להיכנס לשנות שם אפשרויות.... את מפרט המחשב שלי יש במפרט מחשב.... אם תוכלו לעזור לי אני אשמח

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  13. Started by Galz0r,

יש לי כרטיס מסך שמשתמש בזיכרון של המחשב כדי לפעול (אונבורד) לכן אני מנסה להעלות את המהירות לראם הראם שלי אמור להגיע ל 166 MHZ בתיזמון CL2.5 אבל הוא על 72 מגה הרץ כרגע ולא ניתן להעלות כי איך שמעלים מתחילים ארטפקטים מטורפים והמחשב קופא כמעט כל הזמן (העלתי FSB) השאלה שלי זה איך לעלות את המהירות של הראם בלי לעלות את ה FSB ודרך אגה זה ביחס 3:2 אז אולי איך אפשר לשנות את היחס? ואל תגידו לי דרך הביוס בבקשה כי חרשתי על כל הביוס של המחשב הזה ואין אפשרות כזאת... מצטער שאין סימני פיסוק פשוט מיהרת ילכתוב את ההודעה... תודה מראש.(ד"א הכל נבדק בעזרת התוכנה CPU-Z ) המחשב: intel pentium 4 1.7GHZ @ 1849 MHz FSB @108.49 Samsung 256mb SDRAM MOBO: ECS\elitegroups p4s5mg Graphic card o…

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  14. Started by AgeBlade,

ברשותי מחשב עם מעבד Intel Pentium 4 3.2Ghz LGA775. לאחרונה כאשר אני משחק במשחקים לאחר כמה דקות המחשב עושה לעצמו ריסט. חשבתי על העניין של התחממות במחשב אז סידרתי את המחשב מבפנים שתהיה תנועה של האוויר ואפילו הוספתי עוד מאורר מכניס אוויר ומאורר מכניס אוויר וכעת הטמפרטורה של הלוח אם היא בין 30 ל 33 , אבל הטמפרטורה של המעבד עדיין מרקיעה שחקים בין 45-60 במנוחה ועד ל 80 במאמץ. כיצד אני יכול לפתור את הבעיה וממה היא נובעת בעצם ?

• 6 תגובות
    • 562 צפיות
  15. שלום לכולם , קניתי מחשב חדש נתונים : לוח : asus p4p800-vm מעבד : intel pentiume 4 2.8 זכרונות : 760MB כרטס מסך : ati radeon 9200 128 mb בקיצור מחש פגז . עכשיו לבעיות שלי איתו אז ככה : מדי פעם לא תמיד אבל מדי פעם אני מדליק את המחשב שלי ואז מייד אחרי שהוא מסיים לספור את הזכרונות הוא ניתקע ורושם לי : CPU Fan Error Press F1 to resume אז אני לוחץ על f1 והכל בסדר וה windows עולה , אבל הבעייה שאני לא יודע למה זה קורה וכמו שאמרתי זה קורה לי מספר פעמים (בבקשה עזרה אני כבר מיואש). עכשיו לבעייה הבאה : אחרי כמה שעות טובות או לפעמים ימיים קורה דבר מוזר פתאום המסך שלי הופך להיות כחול ורשום בוא המון דברים באנגלית בצבע לבן אני אפילו לא מצליח לקרוא ובום המחשב עושה ריסט לעצמו והכל עולה מחד…

• 2 תגובות
    • 529 צפיות
  16. שלום לכולם, קיבלתי את המחשב שלי סוף סוף היום (מפרט בצד ימין) והפעלתי את CPUZ בשביל לראות מה הולך , וראיתי שזה לא יציב (אני לא יודע אם זה מתאים לפה או לפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות - נראה לי פה ) אני לא מבין גדול עדיין ב OC וכל הדברים שקשורים למתחים וכו - ובינתיים אני לא מתכוון לעשות OC , אולי יותר מאוחר הבעיה שהמתחים לא יציבים ובמקום שזה יהיה , אני יודע שלפי המעבד שלי זה צריך להיות CoreSpeed 2.6 ו Multiplier 10 אבל משום מה המתחים קופצים כל הזמן והמהירות שלי רוב הזמן היא 1600.1 לבין 1600.3 וה Core Vottage כל הזמן מתשנה לסמפרים 1.264 1.252 1.232 1.168 כמו כן גם ה Rated FSP זז בין 1066.7 - 1066.9 בנוסף ללפעמים - כל דקה או מספר שניות ה Multiplier קופץ ל 10.0 וה …

• 4 תגובות
    • 609 צפיות
  17. המתח צריך להיות 1.65 ! מה שקורה אני רואה בתוכנה שהמתח קופץ 1.68 1.69 וחוזר ל 1.65 למה זה לא צריך להיות רק ב 1.65 ? מה שקרה לפני כמה שעות למחשב שלי זה שהתקנתי משהו והמחשב הפעיל את המחשב מחדש בלי שום סיבה הפעיל מחדש וזהו אני לא על OC מה יכול לגרום לבעיה הזאת ? יכול להיות שזה בעיה של מתח לזיכרון זה המתח שלי ! http://www.donkey.co.il/Briefcase/Uploads/323/ללא%20שם.JPG להעתיק לדפדפן !

• 2 תגובות
    • 524 צפיות
  18. Started by J.a.C.k,

שלום, היום כאשר ניסיתי לצרוב ביוס של 9600 חדש לכרטיס שלי (9550) אשר היה מותאם לזכרונות לאחר כמהשניות של חשיבה התוכנה מראה לי 0fl01 מה זו השגיאה הזו ? תודה מראש יבגני

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  19. ה" אני חדש פה ובעניין... יש לי מעבד של intel פנטיום 4 CPU:2.4 הורדתי את התוכנה שנקראת ( אתם בטח מכירים ) speed fan הגירסה הכי חדשה.... והוא רושם לי ככה...: HDO:42 c Temp1: 23 c Temp2: 127 c Temp 3: 127 c מה אני אמרו להבין מזה??? אמרו לי שזה מסוכן מאוד ואמרו לי לנקות את המארז ואת כל המאוררים... זאת עשיתי אבל עדיין אותו הדבר אני ממש לא יודע מה לעשות!!!! בבקשה תעזרו לי..!!!

• 7 תגובות
    • 565 צפיות
  20. Started by Norm4nde,

שלום! יש לי מחשב 5 שנים במעבד פנטיום 4 256 זיכרון וכו... ***אך הטמפ' שלו הוא 43-45 מעלות שזה מאוד גבוה למעבד! היום בבורק נקתי אותו מבפנים ניקוי חזק ! (לא מרחתי משחה או משהוא אני יודע שצריך למרוח אבל לא יודע מה ואיך :<) והטמפ' ירד ל 35-37 מעלות!!! אחרי 10 דקות לא יותר זה שוב עלה ל 43-45 מעלות, מה לעשות? נתונים: intel pention4 2.400 MHz (18*133 intel silver reef D85PESV *** עוד שאלה : אני רוצה לעשות oc נתנתי את הנתונים אני צריך תשובה איך עושים את זה ... *** עוד שאלה : יש לי כונן cd של DVD הוא כבר על המחשב אבל מאז שנתינתי אותו לתכנאי הוא החזיר לי אותו לא פועל!!![b/] איך להתקין אותו???? צריכים עוד נתונים תגידו לי למה ואני יעביר. ד"א קונה מחשב חדש בסביבות ה…

• 5 תגובות
    • 569 צפיות
  21. שלום לכולם, זהו כרטיס המסך הראשון שלי מבית ati והפעם הראשונה שאני מתעסק עם הדרייברים שלהם כמו כן. לפני שבוע התעסקתי עם חבר ב-CCC על 4870 ב-oc חובבני. כעת התקנתי hd4670 על המחשב שלי ואני שם לב שב-CCC "ATI Overdrive" המחוונים מצד ימין כלל לא פעילים ואינם מראים לי את ה-activity וה-fan speed, כאשר אני חושב גם שזה אמור להציג עוד מחוון של הטמפרטורה. הנה תמונה: האם כך זה אמור להיות?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by eranmor,

יש לי מעבד אינטל 1.7 עם לוח אם ג'יגבייט GA-8ST800 לא זוכר איזה זכרונות... הצלחתי להגיע איתו 2.09 ג'יגהרץ ב123 מגהרץ בבאס (100 זה הנורמלי) ניסיתי לעבור את המהירות הזאת אך המחשב לא נותן לי מה אני יכול לעשות? (כבר ניסיתי לעלות את המתח של המעבד והזכרונות למקסימום)

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  23. Started by arik_bulldog,

יש לי AMD 4200, זכרון 3GB וכרטיס מסך GeForce 7900 GT/GTO. לאחרונה שמתי לב שבכל משחק (עם דרישות גרפיקה) יש הפרעות. קשה להסביר את זה במילים, קורה לפעמים שמשהו צבעוני למשל, נהיה שחור, או להפך. קורה לפעמים ש"קריינים" משונים עפים לכל עבר, (בפרו אבולושן למשל, אם אני יוצא לשולחן עבודה במהלך המשחק וחוזר, אז זה עובר) וקורה לפעמים גם שמשחקים נתקעים. אלה דברים שכמעט לא קרו פעם, רק במשחק אחד (פרו אבולושן) זה היה קורה לעיתים, אבל לא כמו היום. אין לי מושג מה הבעיה, כי לא שיניתי כלום במחשב. אני גם לא בטוח אם זה שייך לפורום הזה, אני פשוט מניח שזה קשור אולי לכרטיס מסך... יש למישהו הצעות? ד"א, בDevice Manager כתוב לי כרטיס מסך GeForce 7900 GT/GTO, אני בטוח ב99% שהGTO לא היה שם תמיד. יכול ל…

• 30 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. Started by O.G.D 2k5,

יש לי פרסקוט 2.6 ויש לי טמפ של 45-50 כשהוא במצב רגיל ובין 55-63 שאני משחק וזה גורם לי לבעיות על המסך (קווים למיניהם)??? מה אני יכול לעשות???, אני הזמנתי מאוורר זלמן 7000B-CU אומרים שהוא טוב אני מקווה....

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  25. שלום,יש לי מספר בעיות בכמה משחקים ואשמח אם תעזרו לי לפתור אותם. המחשב שלי זה: E2160 1GB 533MHZ 7600GS הבעיות: 1) קניתי לא מזמן את דום 3,ולפעמים באמצע המשחק המשחק נסגר והמחשב חוזר לשולחן העבודה. למה זה קורה? איך אפשר לפתור את זה? 2) כאשר אני מגיע באנריל 3 לדף ה"PRESS ANY KEY " המחשב נמצא באיטיות מטורפת ואחר כך נתקע. מה אפשר לעשות? 3) כאשר אני משחק פוסטל 2,המשחק מקרוטע מאוד ופשוט לא עובד. לאבא שלי יש: פנטיום 4 FX5200 512MB והמשחק עובד נהדר. איך זה יכול להיות? תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.