עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שבת שלום . יש לי תגוף קירור XP120 ואני מכשרוני שברתי את אחד הקיליפסים שמחזיקים תגוף קירור עכשיו הוא עדיין מחזיק אותו אבל אם אני לוחץ עם האגודל על הפינה שאין בה תפלסטיק אז יורד בטיל 2 עד 4 מעלות (אולי יותר) ואני חושב גם שאחרי מספר דקות בטח הטמפ' תירד יותר. אז השאלה שלי יש מצב כלשהו אני משיג פלסטיק חדש כזה במקום כלשהו? ואם אין מצב בעולם לא משנה מה אני יעשה יש לכם במקרה איזה פתרון יצירתי שיכול להחזיק אותו כמו שהוא אמור להיות?

• 18 תגובות
    • 928 צפיות
  2. Started by Runny,

שלום, לאחרונה בניתי HTPC עם מעבד X2 4800 על לוח Gigabyte GA-MA69GM-S2H. כפי שניתן להבין מהנושא הקירור הנבחר הינו Freezer 64 LP הבעיה הינה התחממות נוראית שבמשחקים (NBA 2K9) גורמת לסגירת המחשב, לפעמים אפילו אחרי מספר דקות מועט. בIdle המעבד יושב על כמעט 50 מעלות והChipset על 40 (המארז טיפה חם, מארז ממש קטן). במאמץ ,ניתן להסיק מסגירתו, שהוא מגיע אף ל90 מעלות. בנגיעה בHeatSink הוא אכן רותח וחלקו העליון הוא בטמפרטורה של 50 מעלות, חלקו התחתון (עד כמה שהצלחתי להגיע) מגיע ל 65+- מעלות - נמדד עם מד ליזר. אין לי נסיון בנושא אך מתקבל הרושם שהHeatSink יושב טוב ואולי הבעיה במאווררים שלו. לא מצאתי תיעוד על כך בגוגל. האם למישהו יש נסיון עם הקירור הזה ובהתקנה שלו ? איזושהי עצה מה ניתן לבד…

• 7 תגובות
    • 928 צפיות
  3. Started by arielmi,

היי מה המצב כולם? יש לי את הכרטיס הזה GF 3 Asus v8200 AGP ורציתי לדעת אם יש אפשרות להוסיף לו לוחות קירור ומאוורר או משהו או אם יש לו איזה ערכה שלמה כמו שראיתי שיש ל GF4 תודה

• 9 תגובות
    • 928 צפיות
  4. שלום כמו שאתם זוכרים היה לי עד לפני שבוע x1900gt שנפטר...(ואני מעדיף לא לדבר על זה.. :'( :-X) אני אמור לקבל אחד חדש בסוף שבוע הזה או מקסימום תחילת שבוע הבא..!!!! ;D והקטע הוא: הכרטיס היה חם מאוד!!! 92 במאמץ! ואני כמעט ולא יכלתי להעלות מתחים לכרטיס!(ותאמינו לי אני מאוד רציתי) אז אני רוצה "להקדים תרופה למכה" ולקנות קירור מתאים שיקרר את הכרטיס כמו שצריך ואפשר לי להעלות מתחים בשקט 8) אז אני חשבתי על כמה דברים: zalman vf-900 Tr v1 +2 fans או משהו אחר שאתם תציעו לי ;D,כמו כן אני ממש לא רוצה קירור מרעיש אבל גם לא פסיבי..(יש לי מספיק רעש מהמארז שלי אפילו שעשיתי מוד 7 למאוררים...) תודה רבה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 928 צפיות
  5. אהלן, אני בשלבי התחלה של OC למעבד שלי, וצריך עזרה בכל מה שקשור להגדררות של הזכרונות שלי דרך הביוס ע'מ שלא יפריעו לי ב-OC. זה המיפרט שלי: AMD AM2 Athalon 4000 X2 Gigabyte MA785GM-US2H AMD HD 4670 DDR 3 OCZ Gold XTC 800MHZ 1GB X2 Enermax Tomahawk 400W זה קישור לתמונה של ההגדרות של כל מה שקשור למעבד שלי וכל מה שקשור אליו בביוס (CPU Freq במקור היה על 200). וזה קישור לתמונה של ההגדרות של הזכרונות שלי דרך הביוס אם אתם צריכם עוד תמונות אז תגידו. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 928 צפיות
  6. Started by thebenjamin,

העלו לי בחנות את הmultiplier והמעבד רץ עכשיו על 3.6GHZ.. יש לי את הקירור: XIGMATEK Achilles S1284C האם אפשר וכדאי לסחוט עוד?

• 6 תגובות
    • 928 צפיות
  7. Started by yair_gobani,

איך מעלים את המתח למעבד כי בביוס הוא סגור הלוח אם- via ca64-tc

• 0 תגובות
    • 928 צפיות
  8. Started by Grim Reaper,

עשיתי OC לכרטיס מסך שלי (9500PRO) והגעתי למהירות ליבה 1MHZ מתחת ל 9700 פרו ומהירות זיכרון 15 מעל. אחרי זה עשיתי OC למעבד P3 700 ל 784. הוספתי מ 1.65 ל 1.7. הכל טוב ויפה, האצתי את המעבד, הוספתי עוד 600 נקודות ב 3DMARK. יש לציין שעשיתי את זה בלי היטסינק מסויים ובלי מאווררים נוספים (האצתי את המערכתכמו שהיא). עכשיו, לאור התוצאות האם יש איזה שהיא סכנה למעבד, זיכרונות או כרטיס מסך (האצתי אותו ממש הרבה כי 2 MHZ מעל הוא מתחיל "לבלוע" טסקסטורות)? האם כדאי לי להמשיך עם זה או להחזיר למצב הקודם? האם כדאי להאיץ את המעבד עוד קצת? תעזרו לי כי אני ממש לא רוצה לשרוף משהו! (וסליחה אם ראיתם את ההודעה הזאת בפורומים אחרים כי אני ממש מפחד על המחשב שלי- מה לעשות שאני CC)

• 11 תגובות
    • 928 צפיות
  9. Started by psychuil,

משום מה כשאני מנסה להעלות משו בכרטיס ולהריץ 3Dmark או את Grid (כי זה מה שיש לי מותקן) אפילו על העליה הכי קלה (20Mhz) אני מקבל ארטיפקטים. כשעשיתי את הauto-thingy של הCCC גם קיבלתי ארטיפקטים. כשניסיתי את Rivatuner, בנקודה מסויימת המחשב פשוט קרס.

• 13 תגובות
    • 928 צפיות
  10. Started by miaoo673,

היי, לפני 8 חודשים רכשתי מחשב חדש עם גוף הקירור הנ"ל. היום פתחתי את המארז על מנת לבצע קצת נקיון, וגיליתי כי הגומיות שתופסות את המאווררים נשחקו (עד כדי מצב שהמאווררים אוטוטו עומדים ליפול). רציתי לדעת אם לעוד מישהו זה קרה? ואיך פתרתם את הבעיה בסופו של דבר?

• 3 תגובות
    • 928 צפיות
  11. שלום יש לי את הכרטיס מסך power color x1800GTO ועוד כמה חודשים תחלוף האחריות של מספר חלקים במחשב למעט מעבד ודיסק קשיח ולכן אני מעוניין להחליף את גוף הקירור המקורי של הכרטיס מסך מאחר שמרעיש שמופעלים משחקים וגם בהפעלת המחשב ברצוני לרכוש גוף קירור שקט כך שלא יצתרך להרעיש כאשר פועלים משחקים חשבתי על Arctic Cooling Accelero X2 בגלל שמהכתבה הזאת http://hwzone.co.il/reviews/accelero/ הבנתי שהוא ממש יעשה את העבודה כפי שאינ רוצה (שקטה עם ביצועים טובים גם במאמץ) ורציתי לשאול את דעתכם על הגוף הקירור הזה והאם יש גופי קירור אחרים שעושים עבודה יותר טובה ממנו? שאלה נוספות שיש לי רציתי לשאול עם יש מאווררים פשוטים שיש במארז שעושים עבודה שקטה מכיוון שאני מעוניין שהמחשב שלי יעשה עבודה טוב …

• 17 תגובות
    • 928 צפיות
  12. Started by Hakiru,

קודם כל שלום אני דיי חדש בפורום!, הכרטיס מסך שלי:radeon 1900x ATI מגיע לטמפ' גבוהות מידי שגורמות לקריסת המחשב כשאני משחק במשחקים כבדים,הדרייבר מעודכן האבק מנוקה וכל המאווררים פועלים והבעיה היא בטמפ' של הכרטיס מסך,מהו הפיתרון הכי טוב להורדת הטמפ' ואם מדובר בקניית מאורר נוסף אז איזה מוצר ספציפי אני צריך?, אשמח לקבל פיתרונות ועצות , קיץ נעים לכולם

• 11 תגובות
    • 928 צפיות
  13. שלום, יש לי תקציב של עד 1.100 להקצוץ למארז ואני מתלבט כיום בין שני מארזים בין הקנדלף של טרמלטק לבין ה-P180 של אנטק. פרטים על ה- Kandalf VA9000 Series באתר הבית של Thermaltake: http://www.thermaltake.com/XaserCase/kandalf/bws/va9000bws.htm#btx פרטים על ה- P180 באתר הבית של Antec: http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81800 מה יורת כדיי למודינג ומה יטותר עדיף כי אני חושב מתמונות פנימיות שיש יורת מקום מבחינת מרחב בקנדלף ויש לו יותר מקום לכוננים ויותר מרחב וגם דלת שקופה למודינג וכל זה ואתה הדברים האלה אין לאנטק מה שטוב באנטק שפשוט יוצא מגדרו זה הדלת הצדדית בעלת ה3 שכבות... אם תוכלו להביא לי סיקורים של אתרים והשוואות ויתורונות חסרונות אני יודה לכם וכמה שיותר מידע ע…

• 15 תגובות
    • 928 צפיות
  14. Started by Wormy,

קניתי לפני כמעט שנה מחשב חדש עם כרטיס מסך ATI Sapphire HD 4890. שמתי לב שהכרטיס מתחמם יתר על המידה (הנתונים הם על החודשים האחרונים - במנוחה מגיע לאיזור ה-64 מעלות, ובפעילות (crysis 2, BFBC2) מגרד את ה-80 מעלות. ידוע לי שלסדרה 4800 של ATI יש נטייה להתחמם. האם קיים איזה תוסף לקירור הנוכחי של הכרטיס שאפשר לקנות? או שבכלל אין צורך?

• 5 תגובות
    • 928 צפיות
  15. Started by tomy669,

שלום לכולם.. יש לי שאלה על התמונה המצורפת.. הייתי שמח לקבל הסבר מפורט על הנתונים ואם יש סיכון או נתונים חריגים.. תודה מראש לכל העונים! בנוסף שמעתי שיש תוכנה של INTEL שנקראת Desktop Control Center רציתי לדעת האם התוכנה הזו יכולה להתאים לכל הלוחות אם וכל סוגי החומרות.. אשמח לקישור של התוכנה, תודה! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 927 צפיות
  16. Started by emuzon,

היי אני מתכננן ממש בקרוב לקנות מחשב משהו פשוט יחסית כדי לא לבזבז סתם כסף עד שהמרובעי ליבה יהיו חזק בתוך השוק טוב המפרט בקצרה הוא E4300 (אני הולך לעשות לו OC ל 3.0-3.2 בערך) Striker Extreme nForce 680i SLI s775 Conroe Evga 8800gts 640MB או Evga 8800gts 320MB sc סופרקלוקד אעדיף המלצה לאיזה מהם יש אובר יותר טוב ביציבות. 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL4 בכל מקרה אני דיי הולך לעשות להכל אוברקלוק רציני עד כמה שאפשר אז השאלה היא לאיזה מערכת קירור יש עדיפות? למים או אוויר? אם למים אז עדיף מומלצת ביותר שתקרר את הכרטיס מסך , המעבד והזכרונות או הלוח אם . תקציב עד 2000ש"ח כנ"ל לגבי מערכת אוויר חוץ מהתקציב נ"ב המארז הולך להיות ה3D אוורה 570 אלומיניום של GB תודה רבה על כל עזרה.

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  17. מפרט: amd2000 xp 7vrxp 1.1 xtreme ddr 256 333 pc2700 asus ge force ti 200 64 mga העלת מתח ראוי לציין ב10 אחוז העלתי את הליבה של הכרטיס מסך מ175 ל210 ואת הזיכרון מ400 ל490 קיבלתי ב3dmark לפני האובר קלוק 7200 ולאחר אובר קלוק לכרטיס מסך ולמעבד יחדיו ללא תקיעות קיבלתי 8764 רציתי לשאול ולדעת האם זה הפרש ששוה בכלל את כל האובר קלוק הזה אני עובד עם וולקנו 7+ על מהירות הכי נמוכה מעבד ב54 מעלות במאמץ וללא מאמץ 49 והשאלה השניה שלי היא מדוע אני יכול להגיע רק ל210 ליבה ולא לעבור את זה מעבר לזה ישנן נקודות על המסך אומנם אין לי קרור נוסף אבל עדיין זה הפרש של כולה 35 מגה הרץ..

• 10 תגובות
    • 927 צפיות
  18. היי,שמתי לב שהמאוורר הצידי זה שבגודל 25cm הפסיק להסתובב... האור שלו עובד.... האם יש פתרון לדבר הזה? המארז הוא:http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=2&lv1=55&no=45 תודה.

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  19. Started by KoDkOd,

אחים שלי מזל שעניתם מהר כי אחרת הייתי הורס לגמרי את מה שרציתי לעשות... וישלי עוד שאלה קטנטונת...שעליה לא הצלחתי לחשוב.. איך לעזאזל אני מוציא את הפנאל הקידמי?????????????????? :'(

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  20. Started by The Ball,

אני קניתי מעבד AMD עם לוח תואם של ABIT וזכרון CORSAIR CMX256A 3500 C2 ויש לי קרור פסיבי לזכרונות (של THERMALTAKE) והנה הלינק של המוצר http://www.thermaltake.com/products/memory/hddr01.htm אני ממש לא יודע איך להתקין את זה תוכלו לעזור לי? ועוד דבר האם לכל יחידת זכרון צריך שתי סטיקי קרור בכל צד? או שרק אחד מספיק?

• 4 תגובות
    • 927 צפיות
  21. Started by shlomi8,

תראו היה לי מאחורה למעלה במחשב מאורר 80 מ'מ שמוציא אויר קניתי מאורר 120 מ'מ שמתי אותו שיכניס אויר, ומקדימה למטה שמתי 2 מאווררים 80 ממ שכניסו שיוציאו אויר...אז בקיצור יש לי מאחורה למעלה 120 מכניס, ומקדימה למטה 2 שמוציאים זה בסדר? או להחליף משהו...

• 13 תגובות
    • 927 צפיות
  22. סיימתי היום לעשות מוד קטן למחשב שלי זה לקחת משהו כמו 4 שעות (להתחשב בעובדה שזאת פעם ראשונה שלי זה בסדר) מה שעשיתי זה פשוט הפכתי את כבלי ה IDE שלי ועשיתי אותם עגולים עטפתי באיסולירבנד ירוק ועכשיו זה נראה בהחלט מגניב מפנים גם שניתי את המיקום של המאווררים שלי היו לי מאוורר של אנרמקס (80 מ"מ) מול הכונן קשיח שמאחורה הוא חסום ועוד מאורר זול אחד מתחתיו שמאחוריו הוא גם היה חסום אז פתחתי מאחורה מקום לאנרמקס, סובבתי את החוגה שיהיה על המהירות הכי גבוהה, וקשרתי אותו באזיקונים (היה קצת מסובך וגם נחתכתי קצת) והוא עושה רעש כמו של טרקטור את המאוור הזול שמתי איפושהו במארז (לפני הכונן הקשיח במקום לפניו בשביל שיהיה לו מקום לקרר את המארז והאוויר שיוצא יהיה כלוא שם במקום שהוא לא יכול להזיק רצ…

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  23. Started by guy1235,

איך עושים מוד עיפרון, איך אני יודע כמה מתח אני נותן ומתי? תודה.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.