עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yaniv76,

שלום, אני כבר הרבה זמן מתלבט אם לשדרג את המחשב או לא כי הרבה משחקים חדשים עובדים לי לא טוב בגלל המעבד המיושן שלי q6600 אפילו שיש לי כרטיס מסך טוב gtx560ti. בגלל שאני לא מתכנן להמשיך לשחק הרבה במחשב בזמן הצבע(אני מתגייס השנה)החלטתי שאני לא רוצה להשקיע 1500 שקל בשידרוג מעבד+לוח אם+זיכרונות ושאני צריך רק לעשות OC. הבעיה היא ששאלתי את איבורי וKSP ושניהם לא עושים וגם כמה טכנאיים פרטיים וגם הם לא עושים. אין לי בעיה לקנות קירור ב300 שקל ושמישהוא יעשה לי את ה OC אבל אני לא יודע ולא רוצה להסתכן כי אין לי ניסיון בbios וכל זה. מישהוא פה מכיר מעבדה באיזור חיפה והקריות שיכולה לבצע OC ? תודה.. :\

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  2. יש ברשותי Hercules GeForce TI 64MB אני עשיתי לו O\C ל300\600 פלוס מינוס. הוא עבד לי ב 3D MRAK אבל התמונה הייתה עם עיוותים. אחרי זה עשיתי אתחול למחשב מסיבות לא קשורות ועכשיו אני עם ה Windows XP Pro עובד אם הא 23.11 ומה שעשיתי ב o\c לא תקף עכשיו. אבל משום מה הוא נותן לי מתחת משהו כמו 3500 ואני לא מבין למה זה הוא נותן לי בדרך כלל 4700. התנקתי כרטיס קול, יכול להיות שזה בגלל זה? האם הרסתי תמידית את הכרטיס? האחריות מכסה את זה? הנה המפרט המלאה: Mag InnoVision 786 Pure Flat AMD1600XP Athlon Gigabyte GA-7VTX-H bios v.f7a 256MB DDR Micron 2100 Hercules 3D Prophet II Titanium Herculs Gamesurrond Fortissimo II Maxtor 40GB D740-6XL 7200RPM Quantom 10GB Fireball lct10 5200RPM 5way …

• 4 תגובות
    • 955 צפיות
  3. Started by Aqualung,

זה לוח שמגיע בלי ג'מפרים או סוויצ'ים על לוח האם לשינוי המכפלות של המעבד. הוא גם לא מכיל אפשרות לשינוי המכפלה דרך הביוס. מה שכן ראיתי שיש עליו זה "הכנה" לג'מפרים (8 או 10 נק' מתכת לא מחוברות שמוקפות במרובע - ולידן כתוב Multiplier). השאלה שלי היא - האם ניתן לקצר את הנק' כדי לשנות את המכפלה או שהפונקציה הזאת "סורסה" מהלוח? ואם לא - האם ניתן להשתמש בביוס אחר, לדוגמא של איפוקס, כדי לשנות את המכפלה (בלוח ישן של אסוס ישנה אפשרות להפעיל את שינוי המכפלה מתוך הביוס ע"י חיבור בין הנק' עם חומר מוליך) . כמובן שאני מתכוון לשינוי המכפלה אחרי פתיחתה על המעבד.

• 8 תגובות
    • 955 צפיות
  4. אהלן אנשים! נתחיל בנתונים : הלוח : ג'יגבייט 7vrxp הHSF : סטנדרטי - גודל 80 על 60 עם מאוורר 60 על 60 . הטמפ' במאמץ 57C , הרעש בלתי נסבל חשבתי להחליף גוף קירור אבל אני לא יודע מה יכנס ללוח בלי שהקבלים ליד הסוקט של המעבד יפריעו - הקבלים נמצאים במרחק של חצי ס"מ מגוף קירור. אני מעוניין בV9 אבל אני לא בטוח שהוא יכנס , V7 לא בא בחשבון (ואני לא יודע מה לגבי הגדולים כמו זלמן\ AX7) בקיצר? איזה גופי קירור יתאימו ללוח במידות? אני פשוט לא רוצה לקנות HSF ולהסתבך בהתקנתו ...

• 7 תגובות
    • 955 צפיות
  5. Started by gamerplayer,

טוב פעם ראשונה שאני מפרסם פה הודעה כי נראה לי שיש חברה רציניים פה שיכולים באמת לעזור אז בקיצור כרגע יש לי מעבד E8600 שעומד על OC 3.9 ואני רוצה להמשיך לעלות עוד קצת הבעיה היא שהקירור שלי עכישו (arctic cooler freezer 7 ) הוא סבבה אבל הוא לא בדיוק סוחב .. זאת אומרת המעבד מגיע ל 75 מעלות במאמץ ועוד בקיץ שלנו זה לא טוב בכלל .. אז אני רוצה שתעזרו לי למצוא קירור טוב שיחזיק ושלא יהיה יותר מדי יקר .. ישמח עם תתיחסו

6. Started by stingeR-,

אוקיי , יש לי לוח EPOX 8rda3I ועליו מותקן AXP 2400 עם ליבת THORTON... אבל בביוס לא מצאתי שום אפשרות להוריד או להעלות את המכפלה של המעבד... איפה אני מוריד\מעלה את המכפלה? תודה לעוזרים. ד"א : מפיסטו אל תחשוב שאני לא מבין עניין , חיפשתי בכל הביוס את המילה Multiplay ולא מצאתי זכר!

• 16 תגובות
    • 954 צפיות
  7. טוב חבר'ה.. אז אהלן.. אני חדש פה. המליץ לי על הפורום הזה חבר טוב נכנסתי וראיתי שהכל פה ממש מקצועי וחבר'ה ברמה........ אני מתכוון להכנס לפה חזק אפילו שאני חייל ואין לי זמן לנשום מרוב שאני בבסיס חחחח..... חוץ מזה יש לי בעיה רצינית וחשבתי שתוכלו לעזור לי בה.. אז ככה: טוב זאת אחת הבעיות הגדולות שהיו לי אי פעם ומי שיצליח לעזור לי לפתור אותה באמת מלך..... אז ככה לפני שנה החלפתי ל-GEFORCE 9800GT.. איתו הבאתי גם ספק של 500W של HEC.. הכל היה טוב ויפה כמה חודשים עד שמשחקים החלו לקרוס אחרי 5 דק' משחק.. טוב בדקתי ראיתי שהטמפרטורה במעבד עולה עד 100 מעלות אז אחרי כמה זמן שמתי חומר תרמי חדש וואלה זה עבד! עבד חודש ואז עוד פעם אותה בעיה.. חשבתי שהחומר תרמי מתייבש בגלל שההמאוורר חרא אז …

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  8. Started by gilad121,

אז ככה . אני לא סגור עדיין על מעבד זה יהיה e8600 או q9550 . יש לי עוד קצת זמן . הדרישה היחידה מהלוח הם ביצועי oc . לא שום דבר אחר. אם אני יקח את הq9550 אז אני רוצה לעבור את ה4.0 ghz ולהגיע כמה שיותר רחוק . אם אני יקח את הe8600 אז אני רוצה להגיע לפחות ל 4.5 ghz . הקירור הולך להיות TR 120 EXT עם מאוורר אחד או שניים לפי הצורך. איזה לוח אם יהיה הכי טוב ולא יגביל אותי לכל אחד מהמעבדים ? כתבתי עד 1300 שח אבל אם יהיה לוח שיענה לדרישות בפחות אז עדיף כמובן וגם לגבי יותר אני גמיש.

• 11 תגובות
    • 954 צפיות
  9. היי, אני עשיתי OC לE6300 שלי מ1.86 ל2.3 ואני לא בטוח איזה תדר אני אמור לשים בזכרונות.(הזכרונות הם הזכרונות שבמפרט בצד) אני מצרף תמונות. זה עכשיו על 533 כמו שאתם רואים. אני לא יודע אם לשים על By SPD, כלומר, 1:1 או לשים על DDR2 800 אולי (2:3) אז על מה לשים? נ.ב, זה בסדר שהטמפ' של המעבד שלי היא 42 במנוחה +- (2 הליבות)? מה הטמפ' מקס' המומלצת למעבד שלי? עוד משהו מוזר הוא שבאוורסט הוא כותב לי שהטמפ' של המעבד היא 29 אבל של ליבה מספר 1 42 וליבה מספר 2 40. תודה. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 954 צפיות
  10. Started by predator_008,

איך אני נותן למאוורר פחות מ12V?

• 17 תגובות
    • 954 צפיות
  11. Started by spitzi,

היי, האם שווה לנסות להמהיר את המחשב הנוכחי שלי ? להלן המפרט בקצרה, הועתק מתוך דו"ח של CPU-Z. אני מניח שזה מידע חלקי מדי מכדי לענות בבירור, רציתי תחילה לברר באופן עקרוני. מעבד Intel E8400 Wolfdale עם קירור סטוק. לוח אם MSI MS-7366 Northbridge NVIDIA GeForce 7100 rev. A2 Southbridge NVIDIA nForce 630i rev. A2 זכרון: 1 GB של קינגסטון + 2GB של Mushkin, שניהם DDR2. כרטיס מסך NVIDIA GeForce 7600 GS. ספק כוח Ever-power 400W. תודה.

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  12. Started by ScreameR,

זוכרים את הימים הטובים של ה486? זוכרים את כפתור הTURBO? יודעים מה הוא עשה? הוא שינה את מהירות הבאס! האם זה אפשרי עם הבורדים של היום לעשות כזה סוויץ שלמשל שאני מריץ משהו כבד אני מעלה לו תבאס ואח"כ מוריד? ???

• 9 תגובות
    • 954 צפיות
  13. Started by hagai-,

איזה מבין המשחות הטרמיות האלה עדיפה?

• 8 תגובות
    • 954 צפיות
  14. אז ככה יש לי מעבד פנום X3 8650 ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק (אם זה רלוונטי אז יש לי לוח אם של ג'יגהבייט 790GP וזכרונות של קינגסטון 2X2GB) עכשיו קראתי את המדריך שיש פה והבנתי קצת אבל לא הכל 1.יש פה מישהו שיכול להביא מדריך קצת יותר מפורט באנגלית או עברית זה לא משנה או כל אתר עם מידע שיכול לעזור ואפילו בקצת 2.ראיתי שבמדריך שיש פה באתר לא השתמשו בקירור נוסף אלא קירור סטוק עד כמה זה מומלץ\לא מומלץ והאם SPEEDFAN יכולה לעזור קצת לאוברקלוק אם אני לא רוצה לקנות קירור אחר 3.בבקשה תנו לי את השמות מא-ת של התוכנות שאיתן עשיתם אובר קלוק למעבד ואם אפשר הסבר קצרצר מה כל תוכנה עושה 4.על איזה יחידות קירור למעבד אתם ממליצים בטווח המחירים של 100-200 שקל.. אם יש יחידה שעולה קצת יותר ותתן שי…

• 11 תגובות
    • 954 צפיות
  15. להלן המפרט : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM לוח אם Gigabyte P35C-DS3R P35-Based ספק כוח LIBERTY 400W של ENERMAX זיכרונות OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Titanium CL4-4-4-15 קירור למעבד : ThermalTake Blue Orb II כרטיס מסך Palit Radeon 2600Pro Sonic 256MB DDR3 HDMI PCI-E Retail כונן-תקליטורים : LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black 2 כוננים קשיחים : Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS מארז : Coolermaster CM 690 Black RC-690 נאמר לי שהקירור הנבחר הוא לא משהו :-) אשמח לקבל המלצה לקירור אחר, רק חשוב שהוא יהיה זול יחסית (אני לא מתכנן שום Overclocking), פשוט, ושקט (חשוב שיהיה שקט) תודה !

• 13 תגובות
    • 954 צפיות
  16. שלום חברים, כחלק מפרויקט הקירור שלי, אשר יעדו המרכזי הוא השגת שקט מוחלט החלטתי להתחיל לתכנן הסבה של כל המערכת לקירור מים. פרטים ותמונות של SilentBob. ובכן, בעבר תיכננתי פרויקט קירור מים גדול, אך מצבי הכספי והפיזי אינו מאפשר לי ליישמו לכן החלטתי לגשת בצורה מעט שונה, חסכנית ויעילה יותר לדעתי. בביתי יש בריכת דגים גדולה בחזית הבית, המכילה בערך קוב וחצי, קר בכל עונות השנה. אני מתכנן להעביר זוג צינורות באורך 15 מטר, מהבריכה בחוץ, input ו-OutPut. מטורלל, מטורף, לא שפוי.. שמעתי כבר הכל. אבל שימו לב, המשאבה, חזקה דייה.. יחסית רועשת תשב מחוץ לחדר, שקט מוחלט. ההוצאות הינן מינימליות, על בלוק (מה שייאפשר לי ללכת על בלוק ברמה גבוהה ביותר), וצינורות. (המשאבה הינה מתנה..) הבעי…

• 11 תגובות
    • 954 צפיות
  17. Started by sambusak,

יש לי P4 1.7 - 423 עם לוח אם אינטל GARIBALDI I850. רציתי לעשות OC, ולשם כך, הומלץ לי על הלוחות של ASUS ו GIGABYTE. (לא ניתן לעשות OC בלוחות של אינטל) עוד נאמר לי, שלא ניתן לבצע OC לכל המעבדים מהדור הזה. (0.18 מיקרון!?) שאלותי: 1. האם ישנו סיכוי שלא ניתן לבצע OC למעבד שלי? (אם כן, האם יש דרך לבדוק זאת?) 2. אם ניתן לבצע OC, בכמה ניתן לשפר את מהירות המעבד? 10%? 20%? או יותר?

• 6 תגובות
    • 954 צפיות
  18. Started by Jook,

אני מחפש כרטיס מסך חדש ורציתי לדעת על האפשרויות שיש עם ה-4200. אני מביא מחול את ה-GEFORCE4200 של GAINWARD ורציתי לדעת האם זה כדאי וכמה הוא יעלה לי בארצות הברית? והאם המאורר שיש עליו הוא מספיק טוב ל-OC? תודה

19. Started by psychuil,

משום מה כשאני מנסה להעלות משו בכרטיס ולהריץ 3Dmark או את Grid (כי זה מה שיש לי מותקן) אפילו על העליה הכי קלה (20Mhz) אני מקבל ארטיפקטים. כשעשיתי את הauto-thingy של הCCC גם קיבלתי ארטיפקטים. כשניסיתי את Rivatuner, בנקודה מסויימת המחשב פשוט קרס.

• 13 תגובות
    • 954 צפיות
  20. Started by bneli,

http://www.ebay.com/itm/Xigmatek-Tituli-D1612-Air-Cooling-System-/360451387181?pt=UK_Computing_LaptopAccess_RL&hash=item53ec93af2d

• 6 תגובות
    • 954 צפיות
  21. Started by Director,

שלום לכולם, אני דיי חדש בתחום ה-OC. יש לי את המעבד הזה : Amd Athlon 3000+ עם קירור מקורי של AMD . חשבתי אולי לקנות לו קירור טוב יותר (AC Freezer 64 PRO) . ולעשות לו OC ושהמחשב יפעל בצורה טובה יחסית . מה דעתכם ? כדאי ? לא כדאי ? המפרטשל המחשב שלייעודכן בצד בעוד מספר דקות <<

• 5 תגובות
    • 954 צפיות
  22. pc2700 333 xtreme ddr עם קרור מובנה בקיצור מיועד לאובר קלוק.. אך לצערי עדיין נתקע בבאס של 148 הלוח שלי מסוג 7vrxp הוא לא הבעיה כי אני ראיתי חבר שלי שהגיע ל166 באס יציב איתו.. אז מה שנשאר זה אולי הסטפינג שלי מסוג agoga יש לי אי אמ די 1900 מה דעתכם האם זאת הסיבה לתקעיות? ראוי לציין שאני מגיע ל148 והמחשב בכלל לא יציב וזאת אחרי העלת מתח מירבית לזיכרון ולמעבד.. אני אשמ לתגובות

• 14 תגובות
    • 954 צפיות
  23. שלום, יש לי מעבד E8400 Stepping A Revision E0, עשיתי לו O/C קטן: העלתי את הבאס מ- 333 ל- 400 והשארתי את המכפלה על x9. את המתח של המעבד קיבעתי ל- 1.16250v. כשנכנסתי לקבע את הזכרונות הומלץ לי להגדיר 2.00B , שלפי מה שכתוב שם (ב- BIOS) בטבלה בצד ימין, זה אומר שהבאס יהיה 333. מבחינת הגדרת הבאס השארתי על Auto. לאחר שמירת ההגדרות ויציאה מה- BIOS, המחשב ניסה 3 פעמים לעלות (מה שאומר שהוא עושה שינויים ב- BIOS, כל פעם שינוי אחר, זה מה שאני מכיר בנוגע לנושא הזה לפחות...) ואז התחיל לעלות, מיד נכנסתי ל- BIOS וקיבלתי מסך שאומר שהיתה שגיאה והנתונים שבחרתי לא נכנסו לתוקף. אז קיבעתי את הבאס של הזכרונות ל- 333 (במקום Auto שהיה קודם) ובחרתי שוב 2.00B, גם הפעם קרה אותו דבר. בניסיון השלישי קיב…

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  24. Started by yambtz,

אני רוצה לבנות מערכת שליה ואני שוקל לבנות ראובאס. הסיבה העיקרית זה שהוא יותר יפה ונוח. השאלות שלי הן ככה: 1)מה ההבדל בין ראוסטט לפוטנציומטר? 2)איפה אני קונה ראוסטט וכמה עולה? 3)זה בא עם הכפתורים או שהם בנפרד? אם כן איפה קונים? יש לי כבר מדריך (מ bit-tech) אבל החנויות שהם ממליתים עליהן הן בחו"ל.

• 3 תגובות
    • 954 צפיות

דיונים חדשים בפורומים