עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי לוח אם EPOX MF4 J3 וזכרונות OCZ 800Mz 2G GOLDEDITION לוח אם כתוב שהוא לא תומך יותר מ 800Mhz בזיכרונות אם עשיתי לזכרונות OC ל 1043 אז זה באמת יעבוד על כזה מהירות?

• 9 תגובות
    • 638 צפיות
  2. שלום הזמנתי http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=22&data=2&disc עם איזה משחה הוא מגיע?

• 9 תגובות
    • 532 צפיות
  3. Started by vner@,

שבת שלום התחלתי לחרוט על פרספקס 5 ממ עם דרמל, ועם ראש מספר 107. אז אני מתחיל לחרוט, במהירות ,1, הכי נמוכה, (10,000), וזה נמס ! הפרספקס נמס ! וכל כמה שניות זה מצטבר על ראש החריטה.... וצריך להוריד את זה משם.... כשאתם חורטים, זה נמס ? החריטה עצמה, זה אמור להיות בצורה כזו, של המסה ? או עם פרורי פרספקס שהדרמךל מגלף ? מה לעשות ? תודה מראש !

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by ThePinkPanther,

אני קונה לוח אם חדש,EPOX 8RDA3+ עם זכרון ddr400 של MUSHKIN ויש לי מעבד AXP1700+,וקירור של VOLCANO 6 עם עוד 7 מאווררים שמקררים די טוב אז השאלה היא,האם אני אוכל לשים אותו על 200FSB והוא יעבוד יציב,או שהוא ימות? על כמה נראה לכם שאני אוכל לשים אותו? תודה

• 9 תגובות
    • 642 צפיות
  5. יש לי עכשיו Volcano 7+ שאני דיי מרוצה ממנו (מבחינת קירור) .. אבל הדבר הזה עושה המון רעש אני רוצה לקנות את החבוב הזה http://www.pch.co.il/docs/pd2020997095.htm (או בשמו CNPS7000A-Cu ) עכשיו ראיתי בביקורות שיש לו כמה בעיות עם לוחות אם מסויימים יש לי לוח EPoX 8RDA+ , מעבד AXP2600 , וזיכרון 512 .. האם אני יכול לרכוש ולהכניס בבטחה את ההיטסינק ללוח הזה ? ואם לא .. אז תוכלו להמליץ לי על היטסינקים טובים ושקטים ?

• 9 תגובות
    • 576 צפיות
  6. Started by giloman,

שלום לכל חברי הפורום הגיע הכרטיס מסך שהזמנתי מחו''ל Connect3d X800GTO הכרטיס נפתח ל 16 צינורות ועל קירור סטוק אני עושה 6423 נק' ב3DMARK2K5 יש לציין כי כל הכרטיסים החדשים של C3D לא נפתחים אבל בגלל שקניתי מ monarch שהיה להם סטוק ישן (בניגוד ל NEWEGG שכולם חדשים ולא נפתחים) קיבלתי כרטיס שנפתח ל16 צינורות ... בנתיים , קירור סטוק : 520 לליבה ו550 לזיכרון בלי שום ארטיפיקטים , חלק לחלוטין ! מעבד וניס 3000 על 2700MHZ [attachment deleted by admin]

7. Started by reyrey_200,

שלום,בקרוב אני הולך לקנות מחשב חדש ויהיה בו כרטיס מסך שאני יעשה לו OC הכרטיס הוא SAPPHIRE ATI RADEON X1950GT 256MB DDR3 PCI-E מישהו בפורום אמר לי שאפשר לעשות לו OC דרך תוכנה בתוך 5 דקות ויש לי כרטיס יותר טוב מה SAPPHIRE ATI RADEON X1950PRO השאלה שלי היא,האם אני צריך להשקיע בקירור לכרטיס מסך בעקבות הOC האם אני צריך להסתכן בכך שאני יעשה OC בלי קירור נוסף ?

• 9 תגובות
    • 968 צפיות
  8. התקנתי את הגוף קירור החדש של זלמן 7700 והוא כל כך גדול (מאוורר 120MM) שגוף הקירור נוגע בחלק האחורי של כרטיס המסך. האם זה משהו שאפשר לחיות איתו או שזה יכול לגרום לקצרים?

• 9 תגובות
    • 567 צפיות
  9. אהה.... אני חדש פה בפורום =] ו.... שמעו, בVB למשל אני מבין ממש לא רע, אבל בחומרה אני די תחת.... כאילו, אני רוצה לעשות מודינג למחשב, וכבר אני תיכננתי הכל, ואני נשאר לי רק הסקיצה שחבר שלי שולח לי תוכנה להכין אותה בה.... אני צריך גם בזה עזרה אבל אני אפתח נושא יותר מאוחר... טוב סטיתי מהנושא. בקשר למאוורר של המעבד אמא שלי קנתה שמן מכונות WD40, שהוא עקרונית טוב אבל לא אוכל חלודה כך שמעתי =\ מילא אז.... זה כמו במדריך למאוורר הרגיל? אני פשוט מושך בשני הדברים הלבנים והמוזרים האלה, והוא אמור לצאת? ואז אני מוציא ת'מדבקה, מוציא ליכלוך בעזרת איזה קיסם או משהו ומשמן? או שיש עוד משהו בדרך...?? נ.ב. אפשר להוציא את המאוורר כשהמחשב דולק? לא, נכון?

• 9 תגובות
    • 666 צפיות
  10. יש לי מעבד AMD Athlon 64 bit socket 745 אני צריך קירור שיהיה שקט, טוב ולא יקר במיוחד ( אין בעיה של כסף אבל לא משהו יקר מאוד ) וגם אני צריך מארז מידי טאוור חדש שיהיה יפה, שהאיוורור בו יהיה מאוד טוב ( זה הכי חשוב לי ) וגם שלא יהיה יקר יותר מדי תודה

• 9 תגובות
    • 570 צפיות
  11. תמונה מצורפת, הייתי רוצה לדעת אם המאורר ששם יעזור בקירור המעבד או שיהרוס את הסירקולציה הכללית ותנועת האוויר ורק יהרוס במקום לעזור

• 9 תגובות
    • 615 צפיות
  12. Started by dragon772,

קראיתי שאפשרי אבל צריך לראות משהו ב ATITOOL משבו בקשר ל F שיש בסטינגס אז הינה תמונה: http://img141.imageshack.us/img141/8974/9917rf8.jpg האם הכרטיס שלי מאפשר פתיחת צינורות או לא?

• 9 תגובות
    • 557 צפיות
  13. Started by Jenia24,

אהלן, אני צריך עזרה עם הסרקוליזציה במארז שלי, זה מיפרט שלי: (מתוכנן OC) AMD AM2 Athalon 4000 X2 Gigabyte MA785GM-US2H AMD HD 4670 DDR 3 OCZ Gold XTC 800MHZ 1GB X2 Enermax Tomahawk 400W עכשיו זה המארז שלי ואיפה שהוא יושב. זה המארז מבפנים כשאשר: מאוורר 1: מוציא את האוויר החם מאוורר 2: נראה לי מקרר את הספק (טיפשי שלא בדקתי) מאוורר 3+4: מקררים את הכרטיס מסך והמעבד בהתאמה וזה המאווררים שעל הדלת של המארז מאוורר 1: מכניס אוויר קר מאוורר 2: מוציא אוויר חם אשמח לטיפים הצעות ושיפורים בנושא. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 818 צפיות
  14. יש לי מאוורר 3 פינים, וניגמר לי המקומות לחיבור מאוורר על הלוח, ואני רוצה לחבר אותו לספק... אני לא רוצה ליקנות את המתאם הזה ב 20 שקל, אני מחפש איזה קומבינה , תודה מראש. חוץ מזה שימו לב שמחר אני רשום כאן בדיוווווווק שנה ;D

• 9 תגובות
    • 793 צפיות
  15. Started by Vatos-Locos,

יש לי מאוררי מארז טובים מקדימה מאחורה ובגג סינק של טרמלרייט עם מאורר טוב עליו ועדיין הטמפ שלי לא משהו בכלל (לפי קריאת הסנסור על nf7sl) סידור חוטים כמעט מושלם, אין אבק חשבתי לעשות מאורר בדלת אבל זה מצריך מקדח כוס לעץ (פרספקט) ועבודה מושלמת, מה שאין לי מאיפה להשיג... מה אתם מציעים?

• 9 תגובות
    • 584 צפיות
  16. COMiON (IMPRESS CA055) ATX BLACK Front USB Case Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 Box CPU Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard Kingston KVR533D2N4-512MB DDR-II DDR 533 Memory Gigabyte FX6600 GV-NX66256D PCI-e 256Mb 128 bit Bulk Video Card ThermalTake W0009R 420W ואני רוצה לקנות תביג טייפון או איזה קירור שקט אחר בין 100ל-250 שח- שאני יוכל לעשות איתו OC רציתי לדעת עד לאיזה מהירות אפשרית ונורמלית משתמש ממוצע יכול להגיע.....מ... 3GHZ

17. שלום לכולם, לכרטיס מסך GeForce 7300GS יש מאוורר קטן, מרעיש ומעצבן. מכיוון שהמחשב שלי מיועד לחדר הקלטות, אני צריך אותו שקט במיוחד. (אם הייתי יודע שהקטנצ'יק הזה מסוגל להרעיש כל כך, לא הייתי קונה את הכרטיס). ניסיתי לנקות ולשמן מליון פעם את המאוורר ואז הוא שקט למשך 4-8 שעות ומתחיל עוד פעם להרעיש כמו מכונה. בקיצור למישהו יש המלצה / כמה המלצות לקירור טוב ושקט לכרטיס מסך? בבקשה תכתבו רק מי שבאמת יודע / התנסה עם קירור כזה. תודה רבה מראש לכולם.

• 9 תגובות
    • 773 צפיות
  18. Started by dids22,

עשיתי עכשיו למחשב שלי פנטין 3 Oc הקיצר שיניתי אותי מ 5.5x133.3 ל5.5x150 הקיצר על המעב דהזה אין חיששן אז איך אני יכול לדעת שהכל בסדר? אוליי יש איזו תוכנה או משהו?

• 9 תגובות
    • 743 צפיות
  19. Started by see4,

שלום , התקנתי DRIVER של ATI ולא מצאתי מקום בו אפשר לראות טמפרטורה של ליבה , האם יש תוכנה שמאפשרת זה , זאת התנסות ראשונה שלי עם כרטיסים של ATI ...

• 9 תגובות
    • 794 צפיות
  20. Started by tal hw king,

שלום קניתי את המחשב החדש ATHLON 64 3000+ לא היה עליו (אז) יותר מידיי ביקורות ברשת ואז גם לא ידעתי מה החשיבות של נעילת AGP וPCI (אז זה כולה חודש) הלוח אם שקניתי הוא ABIT MAX3 שם של OC אבל אז נפלה עליי המכה שאם אני עושה OC למעבד גם הכרטיס מסך עולה הכרטיס שלי זה 9800PRO של GIGABYTE ואותו אני לא רוצה להריץ! השאלה שלי זה איך לעזזל שתי חברות בצ'יפטים שחררו ערכת שבבים ואין שם נעילה של הAGP איך ??? זה ממש לא מובן לי אבל זאת שאלה של בין היתר (יענו אם יש תשובה אז ברוך הבא) השאלה האמיתי שלי זה האם עידכון ביוס יעזור לי פה וזה יכלול בתוכו נעילה של כול מה שצריך להינעל? או האם יש דרך אחרת לעקוף את זה? או כול אופציה של OC למעבד בלבד! לפי ה- FanEQ הטמפ' הכי נמוך זה 35 והכי גבוהה זה 6…

• 9 תגובות
    • 655 צפיות
  21. Started by nazgull,

שלום לכולם קניתי מחשב לפני חודשיים ורציתי לדעת עם הטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי 8800gts 320mb היא תקינה במאמץ 72-73 במנוחה - 62-65

• 9 תגובות
    • 518 צפיות
  22. Started by ido,

רכשתי AthlonXP 2100 אשר רץ עם מאוורר Zalman CNP6000-cu. (לעצלנים במיניכם: http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps6000Cu.htm) כמו כן יש לי blueorb על הגשר הצפוני, והלוח הינו Asus A7M266. בכל אופן, אמנם עכשיו קר בחוץ - כ 21 מעלות, מהירות המאוורר מוגדרת על כ 1800 סל"ד - משהו באמצע בין 1600-2500 בשביל לשמור על השקט של המאוורר. תחת עומס עם פריימ 95 רץ כמה שעות טמפ' הגשר היא 36 מעלות וטמפ' המעבד הינה 64 מעלות בלי עומס הטמפ הגשר עומדת על כ 34 מעלות וטמפ המעבד על כ 58 מעלות. האם לדעתכם זה מספיק סביר ? בעקרון השתמשתי ב AS3 על המעבד, אבל לא הורדתי מספיק טוב את הגריס הטרמי שנמרח שם לפניכן (לא, זה לא אני עשיתי את הטעות הזאת), אז אולי אוכל לגדר עוד מעלה וחצי.

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  23. Started by HellBoY,

חשבתי על הגוף הזה+מאורר שעוד לא בחרתי..התקציב שלי זה משו בסביבות ה300 שקל.. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=7819 איך הוא לדעתכם?

• 9 תגובות
    • 566 צפיות
  24. Started by v3nom,

שלום לכולם, הזמנתי את המחשב הבא מחברת TMS (נתניה) : http://tms.co.il/preview/spec/phekzsg1 המוכר בחנות העיר לי שהרכיבים שבחרתי מאפשרים אוברקלוק יציב (המוכר דיבר על 30%~) לא די בזאת, הוא הציע לבצע את האוברקלוק בעצמו, כולל בדיקות (8 שעות של OCCT) ואם לא די בכך - אחריות מלאה ושקולה לאחריות שהייתי מקבל אילולא היה נעשה אוברקלוק בד"כ בעבר נמנעתי מאובקלוק כי לא היה לי כח להתעסק עם כל ענייני היציבות וקיצור החיים הפוטנציאלי של המחשב, אבל עכשיו אני מתפתה מה אתם אומרים? למישהו יש במקרה נסיון עם אוברקלוק ב-TMS? כי באופן כללי הבנתי שהם חנות טובה מאד (וקיבלתי גם רושם מאד חיובי היום כשהייתי שם) תודה

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by CaRTeR,

טוב אז נתקלתי לי במגירת קירור הבאה שהיא גם מנטרת 4 טמפרטורות ושולטת על סיבוב של 4 מאוורים. http://www.pchardware.co.il/docs/pd-291033436.htm אני רוצה לחבר את 4 החיישנים מעבד לוח אם כרטיס מסך הרדדסיק שיראה לי טמפרטורות. ולחבר את השליטה על המאוורים ל זה שעל המגירה, מאוור בדלת ובגג (3 פינים ) ומאוור אחורי (4 פינים ) האם זה אפשרי ? כי נראה לי שיהיה בעיה עם זה . כמו כן ביקורות ועוד קצת מידע יועליו מאד.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.