עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. האם יש פיתרון להוריד את המהירות שלו וככה אולי גם את עוצמת הרעשששששששששש???? אני לא מצליח להוריד את המהירות שלו פחות מ 5000 RPM (עם הבורר שיש לו) וקראתי שעד 4000RPM הוא שקט אבל איך לעזעזל אני מוריד אותו לשם זה ממש בילתי ניסבל הרעש שהוא עושה ואני קורא על המאוורר ביקורות שהוא נורא שקט זה לא הגיוני בכלל תודה. Thermaltake polo 735- זה המאוורר ודרך אגב עם מישהו רוצה ליקנות אותו אז שידבר איתי כי אני לא יכול עם הרעש הזה :)

• 2 תגובות
    • 439 צפיות
  2. Started by robicon,

קניתי מאוורר זלמן למארז וברוב טיפשותי לא בדקתי אם יש לי מקום לחבר אותו....אז מסתבר שאין לי מקום על הלוח לחבר אותו יש לי לוח ג'יגבייט ds3 ואין לי מקום לחבר אותו מה אני יכול לעשות??

• 3 תגובות
    • 413 צפיות
  3. Started by Jack_g,

ש לי את הלוח NF7-SL עם ביוס 14 שאמור לתקן את הבעיה של מד הטמפרטורה שמראה טמרטורה שגואיה. היום סוף סוף מצתאתי זמן והרכבתי את הסינק של הפנטיום3 לצ'יפסט של הלוח ובאותה הזדמנות הרכבתי גם את החיישן חום למעבד מהפאנל של אנרמקס שיש לי. הפאנל מראה 41 מעלות והביוס מראה 34 בעיקרון ישנה סטייה קבוע של 7 מעלות כשהפאנל מראה יותר. אני לא ידוע מה לעשות, מישהו בדק את אמינות המד טמפרטורה של הלוח עם ביוס 14? הדבקתי את החיישן על המעבד קרוב לליבה שלו.

• 5 תגובות
    • 564 צפיות
  4. מישהו שמע על בעיה עם הבקר זכרון של האופטרון? אוברקלוקר מדהים אבל לא ביחס של 1:1 אם אני לא משתמש במחלק הוא לא יציב הזכרון הוא TCCD שנבדק על אותו לוח עם מעבד אחר ומגיע בלי בעיה ל300 גם עם האופטרון הוא עושה את זה אבל רק במכפלה נמוכה במכפלה גבוהה חייב להשתמש במחלק יש פתרון?

• 35 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום, יש לי קירור V1 למעבד, וכתוב שבמהירות הכי נמוכה הוא אמור לתת 1300 rpm, ובפועל בדקתי ויש רק 600, ובמקסימום מהירות אמור לתת 2000 סיבובים בדקה ונותן רק 1100.. מה עושים? אשמח לעזרה,תודה.[br]פורסם בתאריך: 27.12.2007 בשעה 15:01:11 עברו יותר מ24 שעות,מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 5 תגובות
    • 657 צפיות
  6. Started by idofr,

הייי אנשים אז ככה לפני כמה זמן נפל לי הביוס (לא זוכר למה) אז עשינו ריסט לתוכנה שלו או משו כזה (איך שרשום בספר) וניצלתי את ההזדמנות (כי חורף) להעלות את המהירות של המעבד מ2000 ל2100 (מ175 עם זיכרונות של 360 ל 185 עם זכרונות של 366 או משו קרוב) (של AMD כמובן) עכשיו לאדע מה קרה כאילו החום של המעבד סביר והכול ניראה בסדר אבל המחשב טיפה פחות מגיב ממקודם אז רציתי את דעתכם.... בתודה עידו

• 8 תגובות
    • 536 צפיות
  7. Started by intel suck,

בזמן האחרון יש לי בעיה עם המחשב זמן הסוללה התקצר מכשלוש שעות למשהו כמו חצי שעה ולפעמים גם פחות. חוץ מזה יש בעיית התחממות במחשב הוא מתחמם מאוד ונהיה רועש אפילו בזמן המנוחה ואם אני מפעיל סרט או משהו קצת כבד הוא נכבה מעצמו. מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 5 תגובות
    • 983 צפיות
  8. Started by pwntigo,

אני לא בטוח, אבל ניראה לי שהמעבד נדפק או משהו, יש לי כרגע אוברקלוק אבל גם כשכל ההגדרות במצב ברירת מחדל יש לי את אותה הבעיה. כשהביוס עולה הוא מראה לי, שיש לי מכפלה 7 כמו שצריך להיות למעבד הזה וכמו שתמיד היה, אבל כשחלונות עולה ואני פותח את CPU+Z הוא כותב לי שיש לי רק 6 ??? איך זה יכול להיות? וגם בכל תוכנות הבדיקה האחרות הוא מראה לי מכפלה 6...

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  9. Started by Lanzar,

שלום לכולם יש לי בעיה עם מעבד 2600 MOBILE עשיתי לו OC ל 2700MHZ !!! והוא יציב והכל סבבה אבל הוא ממש ממש לא מהיר גם לא במהירויות האלו בווינדוס למשל הוא עובד ממש מהר אבל ברגע שזה מגיע לתלת ממד כמו מישחקים כבדים או למשל בדיקות 3DMARK וכאלה הוא ממש עייף !! קיבלתי איתו 17,000 עם 1G זיכרון (GEIL) ו 9800XT ולאומת זאת קיבלתי 23,500 עם ה 3200+ עם OC ל 2500 MHZ שניהם היו על אותו FSB ה 3200 היה על 11*225 וה MOBILE היה 225*12 מישהו יודע אוליי למה הביצועים העלובים ???

• 1 תגובה
    • 517 צפיות
  10. אז ככה, פרקתי את הלפ-טופ שלי בשביל לנקות אותו מאבק וכאשר הורדתי את ההיט-סינק מהמעבד גיליתי שם תמונה מדאיגה של משחה תרמית בכמות גדולה. השאלה שלי היא, האם זה בסדר? אני חשבתי אולי שהמששחה נמסה קצת ואולי נזלה, אם דבר כזה אפשרי (היו מקרים שבהם טמפ' המעבד הגיעה ל-90 צלסיויס והמחשב נכבה עם מסך כחול). ואם זה לא בסדר, היתי רוצה המלצה למשחה תרמית חלופית שתחזיק מעמד. צרפתי תמונות של ההיט-סינק והמעבד, המחשב הוא DELL Inspiron 1520 והמעבד Intel Core 2 Duo Mobile, Centrino T7100 [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by iceman90,

יש לי בעיה, יש לי FanBus של Vantec ששולט על מהירות ארבעת המאווררים שיש לי במארז, לאחרונה (ממש לפני שעתיים) הוספתי "מפסקים" שעובדים כך- הזרם שמגיע מהספק, לפני שהוא מגיע ל FunBus הוא עובר דרך המפסק, כאשר המפסק ב ON, אז דולק לד וכן המתח ממשיך ל FanBus וכך המאוור פועל, ואילו כאשר המפסק כבוי לא מגיע מתח ל FanBus וכן לא פועל המאוורר (זה מה שרציתי לעשות וכן בנפרד לכל אחד מארבעת המאווררים), ועכשיו לבעיה, שמתי לב שהמתח שמגיע למאוורר ירד (אני לא יודע להגיד בכמה) כתוצאה מהלד שעומד ב"דרכו" למאווררים, וזאת תופעה לא רצויה (שהייתי חוזה מראש אם היה לי ידע קצת יותר מקיף באלקטרוניקה). יש לכם הצעה/פתרון לבעיה (מלבד הסרת הלד) ?, יש דרך להעלות את המתח ? (למי שרואה את אותה הודעה בפורומים אחרים…

• 9 תגובות
    • 687 צפיות
  12. Started by Gliding,

אז הבעיה בכותרת וקרתה מאז העדכון האחרון לביוס של הלוח שמופיע בתחימה... המתח שמופיע ב USDM (התוכנה שבאה עם הלוח. אותו מתח מופיע בביוס, אגב) הוא 1.57-1.6 הבעיה שנגררת היא שכשאני משנה מכפלה בשביל לעשות אוברקלוק, המתח יורד ל 1.35 עריכה: קצת מצחיק שאני מעלה את הנושא הזה כבר פעם שלישית בפורום ועדיין אין ממש תשובות... עשיתי עכשיו שוב שינוי בביוס וזה המצב כרגע: המתח למעבד מוגדר בביוס כ +0.1...מה שנותן לו סה"כ 1.4, ופותר את הבעיה שהייתה פעם ולא אפשרה לי תלהתחבר לאינטרנט. המכפלה של המעבד הורדה ל-8 ועכשיו הוא עובד במהירות הרגילה שלו- 1800 Mhz. והזכרונות נמצאים על 225 ותזמונים של 2.5-3-3-5...במתח של 2.8...שזה הכי גבוה שיש בביוס...ונראה לי די מכובד ביחס לזה שהם לא אקסטרים או…

• 0 תגובות
    • 424 צפיות
  13. הורדתי ATITool v0.26 עכשיו עשיתי את הבדיקות של התוכנה עד כמה אני יכול למתוח את ה Core וה Memory אחרי 15 דקות.. התיאשתי והפסקתי אותו אחרי שהוא התייצב.. עכשיו הבעיה האמיתית שלי היא שעשיתי פרופיל חדש, כולל את הטווחים החדשים, לחצתי על הכפתור Set Clock מה שאני מנחש שמכניס את ההגדרות לתוקף. אבל, כשהסתכלתי ב CPUz בשביל לודאות את השינויים.. שום דבר לא השתנה... דבר שני - אני צריך תוכנה מוכחת כטובה ל-OC למעבד דרך מערכת ההפעלה ופשוטה.. שלא צריכה את הדרם של הלוח-אם שלי - הוא 99.9% שלא יהיה ברשימה. :s05: בתודה ר-ב-ה מראש, Coldwar

• 11 תגובות
    • 669 צפיות
  14. Started by SlimShady_1,

ברשותי מארז Thermaltake Xaser3 V200A לאחרונה החלפתי את כל המאווררים 7 במספר ל-7 smart case fan2 כמו כן הייתה לי בעיה עם ה-hardcano 9 אז החליפו לי אותו כאשר סיימתי לחבר את כל המאאווררים שמתי לב שהארד קנו לא נותן מתח שווה לכל המאווררים כל השבע מחוברים בצורה כזאת שתיים מקדימה - פאן 1 אחד מלמעלה - פאן 2 שתיים מאחורה - פאן 3 שתיים צד - פאן 4 כאשר אני שם את כולם על העוצמה הכי נמוכה שתי פאנים מפסיקים לעבוד והשאר עובדים על נמוך כאשר אני שם לפחות על חצי את אלה שלא עבדו הם באמת עובדים על חצי וגם כאשר אני שם את כולם על חצי כנ"ל על מלוא המהירות ניסיתי לשחק עם הווראיציות של החיברים ולשנות את הפאנים וכ"ד אך כלום לא עזר ואני עובד עצות... אם הבעיה שהפנאל לא מספיק חזק לתמוך ב7 סמאט קיי…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by ILYA MOLO,

אני ראתי את המדריך על צג הLCD ואני חושב על לעשות את זה. הבעיה היחידה היא שהמדפסת שלי לוקחת את חיבור פררלי. האם יש מדריך או דרך לעשות את זה בחיבור אחר? אולי להשתמש במתאם (בין חיבור אחר לכבל פררלי) ולחבר את הLCD בדרך של הפררלי רק דרך מתאם. אבל האם התוכנה תתמוך בזה? עצות, תגובות,מדריכים,הסברים וסירטוטים יתקבלו בברכה.

• 9 תגובות
    • 683 צפיות
  16. Started by שגיב,

שלום ךפני כמה חודשים קניתי קירור COOLERMASTER V8 עכשיום הברגים שלו מה שאמור להיכנס בלוח ולצאת מצד שני הם עקומים אז דיברתי עם החנות הם אמרו שזה לא קשור אליהם למרות שיש לי אחריות של 12 חודשים עכשיו השאלה שלי אם מישהו יודע איפה יש להשיג את הערכה של הסוקט ל-775 מי שיכול לעזור אז בבקשה

• 9 תגובות
    • 814 צפיות
  17. Started by pesahy,

CM 690 4X500GB צורב Q6600+v1 8800GT SPARKLE CORSAIR 2G XM2 הנתונים במנוחה: המעבד 37-39. כרטיס מסך 44-46 על 25% מאורר. זיכרונות 34-36. כוננים קשיחים 36-39. ועכשיו לקטע שמדאיג אותי ולא מובן לי? ציפסט צפוני 54 במנוחה. ציפסט דרומי 50 במנוחה. הציפסט ממש גבוהים או שהאוירור של המארז הזה פשוט על הפנים? או פשוט אני מכניס אויר ו4HD פשוט הופכים אויר קר לאויר ממש ממש חם? מה פה לא טוב? או שהכל טוב?

• 4 תגובות
    • 484 צפיות
  18. Started by Tov_Tov,

יש ברשותי 6800GT שלאחרונה בעקבות הקיץ החם לא מתפקד כאשר מופעל עליו הרבה מאמץ. המחשב מאוורר לחלוטין ( 7 מאווררים ) וגם ניסיתי לעבוד עם מאוורר רגיל על המחשב כולו וזה לא עזר, ברגע שנכנסים למשחק כלשהו הטמפ' קופצות ל100+ ואז נוצרים ארטיפקטים ולא ניתן לשחק במשחק .. המאוורר של הכ.מסך עובד למרות שאני לא בטוח שהוא עובד כמו שהוא צריך לעבוד. האם יכול להיות שצריך להחליף פשוט משחה טרמית וזה יפתור את כל הבעיה, יכול להיות שהיא "התייבשה" לחלוטין? או שזה יכול להיות משהו אחר ? .. האחריות כבר נגמרה מזמן הכ.מסך דיי ישן .. תודה מראש בן. נ.ב המחשב נוקה מאבק והמצב עדיין זהה. אוקיי לאחר רפרוף קטן בפורום הורדתי RivaTuner שיניתי את המאורר ל100% (ד"א אין בזה סכנה או משהו נכון ? ) וכרגע הטמפ' ירדה…

• 14 תגובות
    • 894 צפיות
  19. בניתי לעצמי קירור לכרטיס מסך(HD 4650) לקחתי מאורר 90 וחיברתי עם אזיקונים לחריץ PCI שלא הייתי צריך, עכשיו המאורר דוחף אויר מלמטה למעלה לכיון המאורר והגוף קירור של כרטיס מסך, הבעיה שאני מרגיש שיוצא אויר, ויותר מידי ביניהם , זאאת אומרת הקירור שלי בכאילו בורח לצד לכיוון דלת המארז. אז חשבתי אולי להפוך את המאורר כדי שיוציא אויר חם מהכרטיס מסך ואז ידחוף אותו למטה ואז האויר שמגיע מהפרונט ידחוף אותו החוצה.. השאלה אם יהיה התנגשות, הרי אם מאורר 90 ימשוך אויר ממאורר 40 של כרטיס מסך הכרטיס מסך יחנק לא?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by DoR TnT,

יש לי במחשב אחר בבית את הקירור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4298 עם מתאם והכל ל775. אני מחבר אותו בלוח ומגדיר אותו על PWN בלוח או על אוטומט ועדיין הוא מסתובב על 2700 גם במעלות נמוכות(32). יש לי אפשרות לפי ולט לעשות את המהירות אבל אין לי אפשות בחירה על כמה וולט להביא לו. אני רוצה להגדיר אותו על אוטו' כי הוא עושה המון רעש. מעבד: E8200 לוח: GIGABYTE P35 DS3L. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  21. Started by ORBIT,

מקשר לכאן שאלה ששאלתי בפורום תמיכה טכנית, יתכן וטעיתי בפורום. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=281960.0

• 0 תגובות
    • 371 צפיות
  22. Started by kfir_d,

שלום לכל אנשי הפורום לפני מספר חודשים רכשתי את הכרטיס הנ"ל כחדש של חברת sapphire מבחור באינטרנט. הכרטיס הגיע בקופסא תקין לחלוטין וללא בעיות. הבחור קיבל/ קנה אותו מארה"ב. לפני יומיים כאשר השארתי את המחשב עובד כ2 ימים בערך ואז התחיל רעש מעצבן מן המארז, רעש של מאוורר שנוגע בנייר או בפלסטיק. כמובן ישר האשמתי את המאוורר של המעבד ואפילו הוצאתי וניקיתי אותו. מסתבר שהרעש מגיע מהמאוורר של הכרטיס מסך בסופו של דבר. המאוורר בנוי בכרטיס למי של מכיר בתוך מבנה פלסטיק והוא מסתובב בתוכו וזורק אוויר לצלעות קירור שנמצאות גם כן מתחת לפלסטיק. משום מה .... אינני יודע למה ?! המאוורר החל לפגוע בפלסטיק ומשמיע רעש בלתי נסבל, בחיפוש באינטרנט ישנם מקרים זהים לחלוטין לבעיה המתוארת. אצל אנשים בארה"ב…

• 0 תגובות
    • 488 צפיות
  23. Started by Googleness,

זא ככה אני מרכיב לחברה של אמא שלי מחשב, בקיצור: מעבד- E6400 לוח אם - GA-945P-S3 של ג'יגה בייט בקיצור התקנתי רגיל כמו כל מחשב, התקנתי XP להנאתי... למחרת בבוקר (יענו היום) הדלקתי את המחשב על מנת להתקין אופיס וכל מיני דברים ובקיצור הייתי צריך לצאת. אחרי כמה שעות שחזרתי אני בדקתי באברסט והמעבד היה על 78 מעלות! מיד עברתי לביוס וגם שם זה היה ככה. רק נציין שלפני זה זה היה על 30 ומשהו... עכשיופתחתי את המארז שוב ובאמת חיברתיהכל כמו שצריך והמארז מסודר מבחינת איוורור פיקס. עברתי לביוס ושם התברר לי שהמאוורר שעל הגוף קירור מסתובב בין 700 ל900 RPM בלבד ללא שום קשר אם הSmart Fan Control מופעל או לא... בביוס זה שומר על טמפרטורה יציבה כבר כמה דקות, כמעט חצי שעה כבר. והמאורר לסרוגין עולה …

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום לכולם, הקירור(סטוק) שעל המעבד שלי מרעיש נורא, והיום נמאס לי החלטתי לפרק אותו ולהרכיב מחדש, חשבתי אולי זה יעזור(זה לא עזר...), השאלה שלי היא כזו, האם אחרי שפירקתי את ההיטסינק+מאורר והמשחה נמרחה טיפה צריך למרוך משחה מחדש? או שזה בסדר? תודה

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Weihenstephan,

יש לי קירור של THERMALRIGHT ULTRA 120 והוא תופס לי המון מקום בלוח אני מעוניין לעשות מערך קרוספייר ואין לי איפה לשים את הכרטיס קול שלי מצורפת תמונה להמחשה כמו כן המפרט שלי בצד יש לי סך הכל 3 pcie. את הכרטיס קול אני רוצה להעביר לסלוט העליון (בעייתי במקצת כי הקירור לא מאפשר זאת פיזית) ואז את 2 הכרטיסי מסך בחיבורים הכחולים pcie אז אני אצטרך המלצה לקירור טוב באותה רמה למעבד שלי. יש המלצות? [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים