אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
איפה אני מוצא אחד כזה בגודל 80 בראשון אבל זול! ואני רוצה לקדוח גם בפנאל שהוא מפלסטיק עם איזה מקדח?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שאני מתכנן לעשות אותו HTPC עכשיו יש לו לוח דיי ישן בשם P4S8000MX הוא ניראה בערך ככה עכשיו יש אפשרות להוציא את הריבוע פלסטיק שמסביב למעבד ולסים במקומו קירור סטוק של E8400 במקום? זה נראה לכם ישב טוב? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה על הקירור הבא:Thermaltake Big Typhoon VX http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=3005&p=2 ולדעת עד כמה הקירור הזה באמת טוב ויעזור לי להוריד מעלות במחשב... תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם הנושא לא מתאים לפורום (הפנו אותי לפה מפורום מפרטים) בבקשה תעבירו לפורום המתאים. האם לוח האם GIGABYTE GA-EP31-DS3L טוב לOC עם E5200, או שעדיף לי לקחת כבר לוח אם אחר? והאם המאווררים של COOLER MASTER טובים? התכוונתי לקחת 3 כאלה - CoolerMaster Blue LED Silent Fan 120mm תודה
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה לוח שמגיע בלי ג'מפרים או סוויצ'ים על לוח האם לשינוי המכפלות של המעבד. הוא גם לא מכיל אפשרות לשינוי המכפלה דרך הביוס. מה שכן ראיתי שיש עליו זה "הכנה" לג'מפרים (8 או 10 נק' מתכת לא מחוברות שמוקפות במרובע - ולידן כתוב Multiplier). השאלה שלי היא - האם ניתן לקצר את הנק' כדי לשנות את המכפלה או שהפונקציה הזאת "סורסה" מהלוח? ואם לא - האם ניתן להשתמש בביוס אחר, לדוגמא של איפוקס, כדי לשנות את המכפלה (בלוח ישן של אסוס ישנה אפשרות להפעיל את שינוי המכפלה מתוך הביוס ע"י חיבור בין הנק' עם חומר מוליך) . כמובן שאני מתכוון לשינוי המכפלה אחרי פתיחתה על המעבד.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! עשיתי שדרוג למחשב לאחרונה והתקינו לי את המאוורר Hyper N520 Cooler Master. נראה שהוא עושה את העבודה, כי הוא שומר על טמפ' של Core 1,2,3,4 על כ-55 מעלות כשאני משחק משחקים כבדים. הבעיה שלי איתו היא הרעש הקבוע שהוא מפיק, גם במצב Idle, ולכן הייתי רוצה להחליף אותו. קיבלתי הצעה למאוורר Scythe Mine 2. האם המאוורר הזה נחשב לשקט ויהיה שקט יותר מהמאוורר הנוכחי שלי? השאלה השנייה היא האם הוא יקרר בצורה טובה את המעבד? (אני לא עושה OverClocking). פירוט המחשב: Intel core i7 930 @ 2.8 GHz. 8GB DDR3 Radeon R9 290 Tri-x Cougar A760 760W תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום יש לי מפרט: E6300 \ 965P-S3 \LIBERTY 500 \7800GT \ DDR667 512X2 CROOSAIR המחשב נקנה לפני שנה רק לוח אם ומעבד לפני חודשיים. המחשב רצ על אוברקלוק 1.86 @ 3.2 אני מעוניין להוסיף עוד 1GB RAM CROOSAIR 512X2 האם זה יפגע לי באוברקלוק? האם זה ישפר את הביצועים או יוריד אותם? האם כדאי?
-
- 15 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אהלן, אני כנראה קונה את הקירור הנ"ל בקרוב, השאלה היא האם הקירור בא עם משחה תרמית מרוחה כבר, או שבאה משחה בנפרד או משהו כזה... האם אצטרך לקנות משחה בנפרד? ואם כן אז איזה? עד 150 ש"ח. תודה מראש =]
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
-
-
יש לי קירור מים של DANGERDEN למעבד ולכרטיס מסך, כפי שרואים בתמונה. הקטע שהרעש פשוט הורג לי את האזניים לעומת המחשב ה"ישן" שלי עם הORB. 1. המאוורר סטוק שבא עם הרדיאטור מחובר ישירות למתח, כך שאין דרך לווסת את המהירות. האם ניתן לחבר לו מאוורר מקורי של המארז עם 3 פין ולווסת לו את המהירות דרך SPEEDFAN או דומיו? רצוי כמובן שישאיר את המערכת קרה. המארז הוא LIANLI PC80. 2. האם הקירור המצחיק של הגשר הצפוני הוא משמעותי בכלל? או שניתן לנתק אותו? בהתחלה ניסיתי להתקין ויסטה בלי המאוורר, אבל לרוב זה הסתיים בקפיאת המערכת גם בזמן ההתקנה... עוד לא פיענחתי, אם זה בגלל הHDD , הזכרון או כל דבר אחר... תודה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אז ככה אתמול נחתך לי חתך קטן בצינור של מערכת קירור מים זה לא פגע אבל ... פגע טיפה אחת המגוף הקירור יבשתי ספגתי הכל המחשב עובד אך הוא מתכבה בכל איזה 15 שעה מה לעשות.... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
-
- 11 תגובות
- 999 צפיות
-
-
חוץ מזה שCNPS7500-Cu בא עם מאוורר LED ועולה פי-3 יותר מהשני, יש ביניהם עוד הבדלים?
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
:AR15: לירות בי שאני מחזיק מעבדים כאלה ... אבל זה מה יש ... יש לי 2 מחשבים , אחד עם מעבד PII 400 , והשני נראה לי P I 200 , מה המצב המקסימלי שאני יכול להביא אותם ב OC ? מישהו ? עזרה בבקשה ...
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן נתקעתי ב OC ל A64 3000+)S-754), לא הצלחתי לעבור את ה 2400 גם אחרי העלאת מתח, לכן חשבתי שהזכרון שלי לא סוחב יותר כי גם במכפלה שונה זה לא עבר, יש לי לוח של gigabyte GA-K8NS והוא לא מאפשר לי לנות תזמונים בביוס, יש לי זכרונות DDR-SDRAM , אני לא יודע של איזה חברה, ראיתי שאנשים הגיעו עם זכרונות DDR-SDRAM לתוצאות יותר גבוהות. בכל מקרה, אני זקוק לתוכנה שתיתן לי לשנות תזמונים בווינדוס, תודה.
-
- 9 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אני בן 16 ואין לי עבודה, רק דמי כיס 20 שח בשבוע. למזלי יש לי דרמל בבית, אבל הרסתי את הראשים, אפילו של השיוף (עבדתי במרפסת, הוא לא היה מחוזק טוב, שמעתי חתול צועק, יש צורך לפרט עוד?). כרגע יש לי 50 שח שהולכים ל LAN party ב 19 לחודש. קיצר אין כסף. עד עכשיו עשיתי ככה: 1)צביעה של דלתות המארז בשחור, בכוונה השארתי את השאר כסוף, יצא מדהים 2)צביעה של החלק הלבן במקלדת מולטימדיה של מיקרו$פט בשחור, השאר יהיה כסוף כשיהיה כשף לצבע. 3)חלון ושורה של חורים מתחתיו ששכן שלי עשה לי בחינם. יש לו כלים בעבודה, וחר הביא לו פרספקס. 4)stealth DVD 5)עיגול כבלים יש לי חלקים\הם בדרך ל: 1)glowpad - מחכה לפספקס שאבא שלי השיג לי. 2)מסך LCD שלקחתי ממילונית, נראה לי יש לו אפילו תאורה אחורית - מח…
-
- 11 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום. יש לי מעבד AMD Phenom 2 955 וזוג כרטיסים GTX 560. לוח אם Gigabyte GA-990XA-UD3. למעבד עשיתי OC לתדר 4GB, על ידי שינוי המכפלה בלבד ובלי שינוי תדר FSB. האוברקלוק יציב. יש לי גם אפשורת לשנות תדר HT ותדר NB (לפי מה שהבנתי הם באים ביחד). כאשר חיפשתי מידע בגוגל בנושא, מצאתי פורומים שבהם היה כתוב שתדר HT לא משפיע בצורה מורגשת על הביצועים, במקומות אחרים היה כתוב שההשפעה היא בעיקר במערך כרטיסים (מה שיש לי), והיו אנשים שכתבו שזה משפיע בצורה ניכרת על הביצועים. ניסיתי להעלות את התדרים האלו ל 2200MHz, ואז האוברלוק הפך ללא יציב, למרות שהעלתי מתחים ל HT ול NB. השאלה שלי היא, האם כדאי לי לנסות להעלות עוד קצת מתחים ולהגדיל את התדר של ה HT / NB, או שאני לא ארגיש הבדל משמעותי גם ככה ו…
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אז ככה... יש לי פה קירור שלי P4E ששוכב פה ומחכה שייעשו איתו משהו אז חשבתי לעצמי אולי לדפוק אותו כלשהו על הכרטיס מסך חשבתי לעצמי זה יכול להיות קשה אבל שווה לנסות... עכשיו יש לי כרטיס של GIGABYTE ואני לא בטוח איך לשים אותו 1)או שלהוריד ת'קירור של הכרטיס ואז לשים איכשהו תהיטסינק על הכרטיס ועכשיו השאלה איך לשים אותו ? 2) לא להוריד ת'קירור המקורי, אך להסיר ת'מאורר של ההיטסינק שהיה על המעבד ולשים ת'מאורר הזה על הקירור המקורי של הכרטיס...וגם ת'זה אני לא בטוח איך לשים זה הקירור מקדימה: מאחורה: המאורר השחור טיפה שונה אצלי...אך זה לא משנה מקווה שתעזרו לי איכשהו :] 8)
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
-
-
זה נכון שבאטלון ודורון צריך לסים את זה רק אל הליבה = ממה לא הרבה .. ?
-
- 4 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אהלן חברים, האוברקלוק שלי מתקדם יפה, הצלחתי להביא את ה-2500K שלי ל 4.4GHz עם מתח 1.325 כעת אני מתכוון להתקדם לכיוון ה-4.8 ובתקווה לעצור שם, יש לי רק בעיה אחת. כשאני מבצע מבחן מאמץ עם LinX אני משתמש בדרך כלל ב-5GB זכרון למבחן כדי לנצל כמה שיותר RAM, אבל מרוב שהמבחן שואב את הזכרון, CoreTemp וגם RealTemp פשוט קופאות ולא מספקות לי טמפרטורות, החלונות שלהם פשוט נשארים עם ערכים קבועים ולא מתעדכנים, רק בסיום לופ. מכיוון שזה מבחן מאמץ הכי קשה שיש, חשוב לי מאוד לנטר טמפרטורות ולראות שהמעבד לא קופץ לי לאיזור ה-90, אני פשוט שם את המאוורר של המעבד על העוצמה הכי גבוהה ומקווה שהכל בסדר, אבל עדיין זה בעייתי. יש הצעות מה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לבנות בעצמי תיבת קירור לדיסק קשיח! אני צריך מדריך שמספר איך בונים קירור לדיסק קשיח! האם מישהוא מכיר מדריך כזה ?
-
- 10 תגובות
- 999 צפיות
-
-
יש לי את הוולקנו 9(מעבד AMD2000) אני לא כל כך מרוצה המוולקנו 9,אם אני אחליף ל-SK7 האם יהיה שינוי כלשהו? הוא יותר טוב משמעותית מהגוף של הוולקנו 9? הטמפ' של המעבד שלי הם בסביבות ה-50 מע'(ויש לי את המארז עם ה-7 מאווררים-XASER 3).
-
- 11 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום 1)אני קניתי מחשב חדש לפני שבוע ואני דיי מרוצה מהביצועים שלו אבל תמיד יש את התאווה לעוד(מה לעשות ככה זה גברים..) בקיצר בתחלתי באובר קטן (9x210)הבעייה שעם אני מנסה להגיע למהירות באס של 215 המחשב פשוט מגיע לשלב של זיהוי כבלי ה-ide ופשוט לא עושה את זה וגם אם הוא עובר את השלב הזה את הוא נתקע וכותב בעייה (משהו 195 dmi משהו כזה{יעני בזכרונות})בקיצר העם זה פשוט בעייה של מתח??? 2)עשיתי גם אובר לכרטיס מסך (מופיע בחתימה) האם לדעתכם צריך להוסיף מתח? נ.ב טמ"פ=מעבד-מאמץ 36 מנוחה 33+- עשיתי עדכון ביוס היום אם זה משנה משהו... אז בקיצר השאלה העיקרית שלי זה האם הזכרונות מגבילים אותי או שזה בעייה שצריך להעלות מתח(מה שלדעתי לא הגיוני בגלל שאני במהירות באס של 210)
-
- 12 תגובות
- 999 צפיות
-
-
זה המארז שלי: http://www.zigzag2000.co.il/catalog...roducts_id=3743 שמתי לו מאוורר 120 מקדימה ומאחורה. המעבד אתלון 3800X2 AM2 לוח אם M2N-E זיכרון PQI 1GX2 הארד דיסק WD 160 ג'יגה זה הכרטיס מסך: http://www.leadtek.com/3d_graphic/w...0gte_tdh_1.html עם מאוורר, לא קירור פסיבי. אתמול בערב קיבלתי את המחשב, אני שהכל בסדר, נכנסתי למאפיינים של כרטיס מסך וראיתי שהטמפרטורה שלו 66-67 מעלות. התקנתי את המשחק Max Payne 2 ואחרי 15 דקות משחק נכנסתי עוד פעם לראות את הטמפרטורה של הכרטיס מסך וראיתי שהיא 69-70 מעלות. היום בבוקר, לפני שאני מדליק את מחשב אני פותח את המארז ונוגע בכרטיס מסך. הכרטיס מסך קר. אני מדליק את המחשב וישר נכנס לבדוק את הטמפרטורה ואני רואה שהיא 65-66 מעלות. הת…
-
- 10 תגובות
- 999 צפיות
-
-
יש לי כמה רעיונות לביצוע להם אני צריך פרספקס (ראיתי כמה דברים שmetkumods עשה וזה נתן לי רעיונות) הסתובבתי בירושלים בערך 3 שעות (כל אחד אמר "אני לא מוכר אבל..." : ), בכל מקרה כשסוף סוף מצאתי מקום שמוכר הוא אמר לי שפרספקס בעובי 2 מ"מ (זה הכי דק שיש) 1 מטר מרובע - עולה 60 ש"ח!!!! (מילא 20,30,40 אבל 60 - לא הגזמנו?) בשביל כל הרעיונות שלי כולל אימון הייתי צריך בערך 2 מטר מרובע = 120,130 ש"ח עפ"י החישוב שלו 110 ש"ח לאחר וויכוחים. האם מישהו מכיר חומר פלסטי אחר שניתן להשתמש בו כמו פרספקס? או דרך להשיג בחינם/זול? יש לי רעיונות לכמה דברים מדהימים!!!
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
אני בודק דרך הדרייברים של NVIDIA. יש לי קירור צלעות מקוריות ומאוורר. תודה.
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
-
-
העיקר שהמאוורר יעבוד טוב ובשקט מוחלט.
-
- 9 תגובות
- 999 צפיות
-