עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by AgentZ,

אהלן חברים , החלטתי לשדרג את המאווררים של המארז שלי (למטה בחתימה) למאווררים בעוצמה יותר גבוהה . במהלך השיטוטים שלי ברשת ראיתי את המאווררים של NoiseBlocker (בעיקר סדרת הMultiframe והBlackSilentPro) והם נראים מאווררים בעלי נתונים מרשימים מאוד עם כמות הרעש שהם עושים והביקורות משבחות . האם הם עדיפים על הS-Flex שמומלץ כל כך הרבה פה בפורום ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  2. Started by montana,

שלום , אז ככה , יש לי בעייה קטנה הביאוס שלי מוקבל לשלושה אפשרויות לעלות את הCPU ל : 25% 50% 75% כעת יש בעייה בביאוס הקודם שלי הייתה אפשרות גבוהה יותר... זה חשוב מפני שאני נכנס למשחק NEED FOR SEED CARBON המשחק עולה הכול טוב ויפה, אבל כשאני לוחץ על להתחיל לשחק הוא יוצא בלי שום סיבה. זה קרה לי בעבר שהתקנתי מוד למשחק - VICE CITY עשיתי אובר קלוק חזק {בביאוס הישן שהיה לי} וזה פתר את הבעייה אז שאלתי אם אפשר להוריד ביאוס מתקדם לאוברקלוקים... יכול להיות הבעייה במחשב יש עוד משהו מוזר כשאני בא להחליף תמונות במסנגר הוא מתנתק לפתע ויש לי מסנגר לא כבד יחסית 7.5 נ.ב במשחק MOST WONTED והקודמים לו זה לו קורא {והם גם כבדים} מפרט המחשב שלי: 1.7GH 1G RAM GEFORCE 5200 דרך אגב המחשב שלי עומד …

• 13 תגובות
    • 969 צפיות
  3. NV120 Premium Noctua NH-U12P CPU Cooler OCZ Vendetta 2 CPU Cooler SCYTHE "NINJA PLUS Rev.B" 6Heat Pipes CPU Cooler Thermaltake Blue Orb FX- 12cm THERMALTAKE V1 או בכלל משהו אחר... תקציב : 250 שקל נא לא לייחס ל עלות\תועלת אם ההפרש הוא מתחת ל 50 שקל...

• 11 תגובות
    • 969 צפיות
  4. Started by r1plet,

לאחר קריאה בסטיקי, נכנסתי לבלבול קטן, כנאמר מעבדים מסדרת הE4XXX, QUAD וE6XXX יכולים בבטחה להגיע ל75C במאמץ אך נאמר בסוגריים שאלו מעבדים שבCORE TEMP ה-TJ MAX שלהם הינו 100C בגירסא 0.95, לצערי לא הצלחתי למצוא הורדה פעילה ל0.95, ולכן בדקתי עם 0.99.4 העדכנית. המצב נראה כך - אז האם גם עם המעבד שלי ניתן להגיע ל75C במאמץ בבטחה, או שהוא משתייך לקבוצת אלה שהטמפ' הגבולית המומלצת היא 60-65C? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 969 צפיות
  5. Started by VIPERANAF,

יש לי XFX6800GT ואני מעונין לעשות לו אוברקלוקינג במנוחה הטמפ' 55 ומבפעולה כבדה 80 בערך למה כדאי לעלות אני ממש מפחד לשרוף את הכרטיס התקנתי coolbits ככה שאני יכול לשנות את התדרויות ישר מהפאנל של NVIDIA מישהו יכול לתת לי עצות אבל עצות מדויקות בוטחות אני אבדוק א"כ לראות אם יש פה תשבות תודה ;D

• 19 תגובות
    • 969 צפיות
  6. Started by rk666,

אני לא פתחתי את המולטיפלייר. האוברקלוק הכי גדול שהצלחתי לעשות זה מ1533 ל1600 וזה גם זה הקושי בעזרת הבאס ברגע שאני עובר את ה141 בבאס המחשב לא עולה או שXP כותב שיש שגיאה. יש לי AXP PALOMINO 1800+ לוח ASUS A7V333 וזיכרון SAMSUNG PC2700 333 מה לעזאזל לא בסדר!!!!!!!!?!!!?!?!!?! דרך אגב יש לי Thermalright AX-7 עם מאורר אנרמקס 80מ"מ

• 4 תגובות
    • 969 צפיות
  7. שלום לכולם ! היום אני משתמש במשחת קירור מסוג: Arctic Silver 5 , עם המשחה הזאת + גוף קירור שיגרתי של Thermaltake TR2 / RSI בזמן ההדלקה של מחשב חדש שהרכבתי עם AM2 DC 4000 (עם מארז פתוח) הטמפרטורה של המעבד היתה 21 מעלות. כאשר סגרתי את המארז הטמפרטורה עלתה ל 25-26 מעלות, כאשר במארז המאוורר היחיד שהיה מלבד זה שציינתי היה המאוורר של ספק הכח (120MM). אחרי כמה שעות של משחק, הטמפרטורה לא עלתה מעל 31 מעלות. כאשר אני מקבל מעבדים, אני נאלץ תמיד להסיר את "מדבקת האחריות" המטופשת, ובנוסף את המשחה שמגיע עם המאוורר, מנקה את גוף הקירור עם ספירט, וגם את המעבד עצמו (אחרי הסרת המדבקה), רק אז אני מורח בזהירות רבה (ומיומנות רבה) את המשחה. רציתי לשמוע ממכם, אודות הניסיון שלכם בעבודה עם משחות קיר…

• 6 תגובות
    • 969 צפיות
  8. שלום לכלום אני חדש פה בתקווה שיענו לי יותר טוב מאשר לפורום שעבר ברצוני לדעת מה ההבדל בין שתי מערכות קירור המים האלו והאם שווה להשקיע את ההפרש ??? כמו כן ברצוני לדעת איזו מהמערכות הבאות תהיה יותר טובה למפרט שלי: CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) Memory : GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1…

• 17 תגובות
    • 969 צפיות
  9. Started by ToMeRv32,

i5 760 לוח אמ DH55PJ של אינטל. חשבתי על ביצוע OC ורציתי לדעת 3 דברים: 1. אני מניח שבגלל שהלוח לא מיועד לOC והמעבד ללא מכפלה פתוחה קיימת מגבלה כלשהי, האם המגבלה ידועה או שזה שוב תלוי בטמפ'? מה התדר שאני אוכל להגיע אליו לדעתכם בהנחה ויש קירור סטנדרטי כלשהו ב100 ש"ח? (אני יודע שאי אפשר לדעת בדיוק אבל בערך..) 2. האם ההבדל בין התדר כרגע (2.8GHz) למה שאני אוכל להגיע אליו יתן לי הבדל בביצועים, או שהמעבד מספיק חזק כיום ואין סיבה לבצע לו OC? 3. למעבד יש גם את ה"מצב טורבו" שבו הוא מגיע ל 3.33GHz. זה לא בעצם כמו סוג של OC מובנה במעבד? כאשר אני עושה OC גם תדר הטורבו עולה, או שOC למעבד הזה אפקטיבי רק כאשר אני אעלה למעל 3.33GHz?

• 9 תגובות
    • 969 צפיות
  10. Started by LastForOne,

טוב נו אולי טיפה הגזמתי עם הכותרת ><" אבל לפני חודשיים ניקיתי אבק לגמרי והוא היה מצוחצח... כעבור חודשיים האבק חזר... אולי לא בכמויות... אבל האבק הזה יספיק לסריגת סוודר מחמם לחורף... כרגע יש לי מאוורר אחד 60 ממ שמוציא מאחורה, ומאוורר 80 ממ שמכניס בצד... מה אפשר לעשות כדי שאני לא אצטרך לנקות אבק כל 3 חודשים? כרגע המחשב נמצא די קרוב לרצפה... אולי הוספת פילטרים מנייר סופג כמו במדריך...?

• 10 תגובות
    • 969 צפיות
  11. Started by tomz,

תכננתי לי הזמנה קטנה מחול דרך JAB-TECH פתאום ראיתי במפרט של SLK900U Compatibility: AMD: Athlon XP Palamino, Thoroughbred, and Barton 2800+ and up Intel: Pentium-4 socket-478 3.06 GHz and above אני מזמין לי בארטון 2500+ זה אומר שזה לא יעבוד עליו ?: \

• 11 תגובות
    • 969 צפיות
  12. דבר ראשון, אני פותח תראד זה לזכר הLeadtek GoForce 4 TI 4200 128 MB שנשרף לי ביום רביעי ע"י הפסקת חשמל סוררת. ביום חמישי הגיע לידי הכרטיס, LeadTek GeForce 4 TI 4200 128 MB w/AGP*8. השינויים בכרטיס לעומת הכרטיס הרגיל: -המאוורר שעל ההיטסינק הרצחני של לידטק שונה ל50 מ"מ כשהמאוורר של הכרטיס הרגיל היה 40 מ"מ. -ההיטסינק האחורי (והעצבני גם כן) של הכרטיס הוארך ועכשיו הוא מכסה גם את אחורי הליבה. -(השינוי שלפי דעתי הוא הכי חשוב) שינוי זמן הגישה של הזכרונות ל3.3 NS כשבגירסה הקודמת היה 4 NS. -(וכמובן) AGP*8. אז מה אקסטרימי בזה? מיד כשהכרטיס הגיע, פרקתי את ההיטסינק שלו, ניקיתי את החומר הלבן שאמור להיות גריז טרמי ומרחתי AS3. מהירות ברירת מחדל: 245/513. תוצאת 3D Mark: 4400 o/c…

• 12 תגובות
    • 969 צפיות
  13. Started by chris_u16,

נמאס לי מהרעש של הקרור סטוק ואני חושב שהגיע הזמן לקצת OC ;D אני מתלבט בין ATi Silencer לבין VGA Silencer, חשוב לי שיהיה מספיק מקום לסינקים על הזכרונות האם הATi Silencer לא משאיר מקום לסינקים גם בrev.2? ומה הדרך הטובה ביותר להדביק סינקים לזכרון?

• 18 תגובות
    • 968 צפיות
  14. בלוק למעבד APOGEE של חברת SWIFTECH רדיאטור MCR220 של חברת SWIFTECH (גודל 120X2) משאבה MCP350 מיכל 5.25 של חברת DANGER DEN זוג מאוררים של SCYTHE צנרת ופיות 3/8 ויש גם פיות 1/2 לרוב (או כל) החלקים, לא יצא לי להשתמש בהם אז אין לי מושג. המערכת לא היה בשימוש מסיבי, בסביבות השנה אבל על מערכת בלי אוברקלוק ולא הורכבה ופורקה מספר רב של פעמים. הבלוק מתאים ל-775 ונדמה לי גם AM2 (יש לו 2 פלטות עם הרבה חורים, אפשר לבדוק באתר היצרן שלהם למה הוא מתאים). אין לי צורך בפירוט מחיר של כל אחד מהרכיבים כי אני לא מתכוון למכור אותו בחלקים אלא רק כמערכת שלמה. מה לדעתכם המחיר ההוגן לשני הצדדים למערכת כזאת? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  15. יש לי וודו 4 4500 ואני רוצה להוציא ממנו את כל מה שיש לו אני קונה ראדון 9000 pro 128של גיגה אז אני רוצה להוציא ממנו כמה שיותר ואם נגיד הוא מת אז מזה שאני יחמם אותו יותר מידי או משהו אז יכול להיות נזק לעוד דברים?

• 4 תגובות
    • 968 צפיות
  16. Started by yan_ymar,

שלום יש לי מפרט: E6300 \ 965P-S3 \LIBERTY 500 \7800GT \ DDR667 512X2 CROOSAIR המחשב נקנה לפני שנה רק לוח אם ומעבד לפני חודשיים. המחשב רצ על אוברקלוק 1.86 @ 3.2 אני מעוניין להוסיף עוד 1GB RAM CROOSAIR 512X2 האם זה יפגע לי באוברקלוק? האם זה ישפר את הביצועים או יוריד אותם? האם כדאי?

• 15 תגובות
    • 968 צפיות
  17. Started by Aviad56,

אהלן חברים, אז סתם חשבתי לבדוק טמפרטורות אחריי משחק בBF3 של שעה בערך, תראו אתם לא תאמינו; http://prntscr.com/qcpac למה כתוב 127 מעלות? זה לא אמור להישרף? מה זה החלק הזה בכלל? פרטיי מחשב: אתמול הגיע אליי- חדש חדש. מעבד i5 3470 כרטיס מסך HD 7970 3GB 5GDDR קירור רגיל לא DUAL-X 8GB RAM 2TB יש סיבה כלשהית שזה מגיע לגבהים כאלו?

• 1 תגובה
    • 968 צפיות
  18. המחשב שלי קורס באוברקלוק קטן של 200MHz!! עשיתי אוברקלוק 2000@2200. טמפ' מעבד: 34 במנוחה 55 מקסימום במאמץ מלא. זכרון: (אולי זאת הבעייה) זכרונות 333MHz שעובדות על 266MHz בגלל שהלוח אם שלי לא תומך ביותר מזה. המחשב היה הרבה יותר יציב עם זכרונות הSDRAM.בינתיים אין לי מושג אילו זכרונות אלו (אולי ג'נריים). למה המחשב קורס לי באוברקלוק כזה קטן???

• 14 תגובות
    • 968 צפיות
  19. Started by liram21,

שלום לכולם, אני בקרוב קונה מערכת קירור מים מדגם RS240 של XSPC, לפי מה שקראתי באתר המקורי החבילה מגיעה ללא מים (תקנו אותי אם אני טועה). אני אצטרך לקנות מים בעצמי ורציתי לדעת כמה מיליליטר (או כל מידה אחרת) של מים אני אצטרך לקנות ? כמובן שאני לא אקנה בדיוק, אבל רק לקבל מידה פחות או יותר. תודה ! נ.ב.- אני מדבר על המערכת בסטוק, כלומר בלי תוספות מהצד, בהנחה והצינורות יספיקו. עריכה: האם באמת חייב את הקאטר לצינורות ? או שאפשר לחתוך אותם עם מספריים ?

• 8 תגובות
    • 968 צפיות
  20. טוב אז כחה: א.מה זה אובר קלוק?? (זה לשפר את ביצועי המחשב בצורה כל שהיא?? אני צודק) ב.מה קשור הביוס לכל זה??? ג.איך מבצעים אורבקלוק ד.בבקשה אל תישלחו אותי לחפש מה רשום תירשמו לי בקצרה שנביא תעיניין ה. הינה המפרט שלי(לדעתי הוא טוב לאוברקלוג-לפי מה ששמעתי) ,תודה רבה אני רואה זה פורום ברמה עולמית! יש פה מבינים לפי הכמה שעות שאני פה! חחחח

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  21. Started by theone89,

יש לי את אותה המערכת כמו שהייתה לי כשהגעתי ל4.9GHZ רק עם שינוי קטן, הלך סטיק אחד של 2GB 1000MHZ, ובמקומו עומד 2GB 800MHZ. עכשיו אני רוצה לנסות להגיע לתדר הזה עוד פעם, כמו שהבנתי הסטיק החלש שלי יגביל אותי בOC כבד, לכן השאלה עם אני ינסה עם סטיק יחיד מה יקרה ? יותר נכון מה ההבדל בOC כבד מי DC של 2GB 1000MHZ לבין סטיק יחיד של 2GB 1000MHZ ? הקירור של המעבד שלי הוא OCZ VINDICATOR, המעבד הוא Q9550S בעל הE0 מה שגם הלוח הוא בעל הVRD11.1 שתומך בE0. ספק הכוח הוא HEC WIN+ 700W, מה דעתכם אני מגיע ל4.9GHZ ? נקווה לטוב, אולי הפעם נעבור את מחסום ה5GHZ על קירור אוויר פשוט.

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  22. Started by captaincaveman,

אז אחרי שהזיכרון של הכרטיס הגיע לאיזור ה-100 מעלות עם הבלוק החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקירור אקטיבי גם לגב הכרטיס. הבלוק שעליו תמיד היה אמור להיות זמני, אבל צצו דברים אחרים ולא הגעתי לזה. בתחילת השבוע הזמנתי מ-ekwb את הבלוק שלהם ל-3090FE יחד עם ה-active backplate מקווה לסיים את העבודה על זה במהלך הסופ״ש.

23. בעיה בחום המעבד . --- ברשותי מעבד E8400 קירור סטוק רגיל. לוח P5QL PRO התקנתי את המחשב, ובדקתי בדיקות מאמץ עם OCCT בדקתי טמפרטורות עם REAL TEMP גם עם EVEREST. אז ככה בלי מאמץ הטמפרטורות שמראות התוכנות הן כ 27-35 מעלות. טמפרטורת לוח אם סבירה מאד תמיד. בין 27--33 מעלות. עכשיו שאני מפעיל את OCCT לבדיקת מאמץ, חום המעבד עולה מיד ל 65 - 70 מעלות והתוכנה מפסיקה את בדיקת המאמץ. הטמפרטורה יורדת לאחר מכן מידיית תוך 30 -40 שניות היא כבר כ 30 -27 מעלות. שאני משחק, תוכנת הניטור מודדת 80--75 מעלות. ומיד בתום המשחק הטמפרטורה צונחת מייד לטמפרטורה רגילה 27-35 איך אתם מסבירים את זה? אותי זה מפתיע כיצד טמפרטורת המעבד יכולה לרדת במהירות כזו... יתכן שבקר טמפרטורה בלוח אם לא ת…

• 4 תגובות
    • 968 צפיות
  24. Started by MAOR,

חיברתי היום 4 לדים + נגד ..... לקחתי שנאי של 12v חספתי את החוטים חיברתי אליו את הלדים .. והכל עבד !! ;D ;D ;D הלכתי קניתי חוט ספק ... חספתי לו את החוטים .... את החוט הצהוב חיברתי לנגד .. ואת השחור לחוט שיצוא מהלד .... חיברתי לספק ... ניסיתי להדליק את המחשב ..... לא נדלק ! הוצאתי את החיבור של הלדים ... המחשב עובד .... איך זה אפשרי ?? מה עשיתי לא נכון ??? ואיך לסדר את הבעיה ?

• 10 תגובות
    • 968 צפיות
  25. Started by kobibo,

קונה את ה Sonic tower ורציתי לדעת במידה ואני לא מתכנן לוותר על המאוורר האחורי שמוציא אוויר,האם כדאי לשים מאוורר נוסף מקדימה ( משהו שקט ) שיכניס אוויר וכך יקרר את המארז או לוותר על המאוורר הקידמי ולשים אותו באמצע הסוניק ( הבנתי שזוהי הדרך האפקטיבית ביותר לקרר אותו בעזרת מאוורר אחד ) ? אודה למאוורר 120 טוב ושקט.

• 8 תגובות
    • 968 צפיות

דיונים חדשים בפורומים