אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שתי דברים: 1.כשהפעלתי את המחשב התוכנה Power Strip אמרה לי שבפעם הקודמת שהמחשב עלה, היא לא הספיקה להפעיל את עצמה ושאלה אותי אם אני רוצה לעשות משהו בנידון, "אמרתי" שכן ונפתח לי ההגדרות של האוברקלוקינג פתחתי מהר את ה smart doctor והטמפ' קפצה מ 43 ל 52 ! בקיצור, הסתכלתי על המאורר(קריסטל אורב) וראיתי שהוא לא היה מחובר לגמרי...כלומר הוא לא כיסה חלק אחד לגמרי(אבל הוא עדיין נתפס ע"י הקליפסים האלה) אז הצמדתי אותו זמנית עם האצבע והטמפ' צנחה בחזרה ל 40 + - (אחרי שביטלתי את האוברקלוקינג) מה אני עושה עכשיו!?! אני כל הזמן אצטרך לפחד שהמאורר לא יהיה מחובר טוב?? חשוב לציין שהקליפסים תקינים והכל, פשוט הם לא היו הדוקים... 2. נכון יש מן מפצל חשמל שמוציא חשמל למאורר...? אז נגיד ואני חותך אות…
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שווה: .... 50 דציבל! אז קניתי בקר של סיית', וקניתי לי שני מאווררים מלא שמחה ורצון טוב עבדתי על החיווט במשך שעה וחצי, ואז למרבה הפתעתי גיליתי שהחוט הצהוב שמחובר למאווררים האלה הוא לא PWM. עכשיו אני צריך רק דרך יצירתית לשלוט על כמות החשמל שמגיעה למאווררים האלה. הם מקבלים MOLEX 1, שממנו הם מקבלים GROUND ו+5. וחוט צהוב שיוצא לחיבור 3 פין, אבל זה בעצם פין אחד כי רק הצהוב נמצא שם. איך אני גורם לדבר הזה לווסת RPM? תודה
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם, הורדתי את התוכנה Speed Fan, וקראתי את המדריך בנעוץ, אבל את השינוי שצריך לבצע בביוס לפני השימוש בתוכנה לא כ"כ הבנתי. יש לי 6 מאווררים במארז, כולם שקטים חוץ מאחד שעושה לי את המוות! העלתי תמונות, ואני אשמח אם תגידו לי בדיוק מה לשנות. - המאוורר מחובר ללוח אם בחיבור 3PIN. הינה קודם תמונה מהתוכנה: תמונות מהביוס: (בתמונה השניה סימנתי ב-X אדום את מה שאני חשוב שצריך לשנות כדי שאני אוכל לשנות את המהירות דרך התוכנה, אבל אני רוצה להיות בטוח אז אני שואל אותכם). אשמח לקבל עזרה, תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
יש לי AMD 2100+ והוא ממש מתחמם גם שאני בOC רגוע (1744 MHZ) ניסיתי כבר הכול: קדחתי מאוררים במארז, חיברתי SCYTHE FCS50, החלפתי משחה תרמית הוספתי מאורר פנימי....וכלום! תחת עומס המעבד ב 54 מעלות. אני מצרף כמה תמונות, אם מישהו יכול לתת פתרון - תודה. נ.ב מישהו יודע למה הFCS 50 משנה את המהירות שלו על דעת עצמו???? [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 976 צפיות
-
-
בזמן הדלקת מחשב הוא לא מסתובב כלל ויותר מאוחר הוא מתחיל להסתובב ומאד לאט יש המלצה על מאורר או שכבר נגרם נזק למעבד טמ"פ המעבד היא סביב ה 43 מעלות
-
- 4 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אהלן חברה. מדיון אחר פה בפורום התברר לי שעל מנת לבטל צוואר בקבוק למערכת שלי במידה ואשדרג לכרטיס מסך חזק יותר אני צריך לעשות OC למעבד שלי. קראתי פה את הסטיקי והמדריך שיש, אך בתור אחד חדש לזה לגמרי אני עדיין מבולבל קצת וזקוק לעזרה פה.. המערכת שלי כפי שמצויין בפרופיל שלי היא: Intel Core2Due E6400 2.13Ghz Asrock ConroeXFire-ESata2 Kingston 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz OCZ 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz Gold Edition התחלתי בבדיקה בביוס של ההגדרות, וכפי שציפיתי (מפעמים קודמות שחיפשתי שם דברים) לא הצלחתי למצוא כמעט שום דבר. מצאתי איפה אני מבטל את Spread Spectrum ואת EIST. אבל כל שאר ההגדרות של המהירויות שעון והגדרות טמפ' ואלה לא מצאתי בכלל... הביוס של הלוח אם הזה מוזר חבל על הזמן ושונה …
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
אהלן, אוקי אז זה האוברקלוק הראשון שלי עשיתי לפי מדריך שאמור להביא אותי ל 4GHZ ברגע שהמחשב ניסה להעלות את הוינדוס המחשב נפל. זה תמונות של הסרקולציה: http://img34.imageshack.us/gal.php?g=picturess001.jpg יש עוד מאוורר נוסף בדלת שמכניס אוויר לכיוון הכרטיס מסך. הורדתי את ה BCLK מ-200 ל 175 והגעתי ל 3.5 מפרט בצד IDLE: 42 מאמץ: 74 הכי הרבה. תוצאה ב 3DMARK06 : 17772 אני רוצה לדעת מה דעתכם. הרצתי את REAL TEMP עם PRIME95 ובחרתי באפשרות של הבדיקה האמצעית שהכי מעמיסה על המחשב , הנה התוצאות : מה אתם אומרים ? עוד מעט אני אעלה תמונות מהביוס אני רוצה לדעת אם המתחים תקינים ושאני לא חורג ..
-
- 8 תגובות
- 975 צפיות
-
-
האם הטמפרטורות הנראות בתמונות המצורפות תקינות? האם יש מקום לשיפור? אם כן, אשמח לדעת כיצד.
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
אפשר לעשות אוברקלוק כמה שרוצים למעבד אם הוא נשאר טמפ' מאוד נמוכה???? אם כן אז אפשר להיע לאיזה 10 GHZ בקלות עם קירור מאוד מאוד מאוד טוב ומעבד 3 גיגה c. אני מדבר על קירור עם חנקן נוזלי או מה שזה לא יהיה.
-
- 13 תגובות
- 975 צפיות
-
-
ניסתי לבדוק מה הטמפרטורה של המעבד אחרי שעשיתי oc קטן למחשב והטמפ ניראת לי טיפה לא הגיונית CPU 31 °C (88 °F Motherboard 35 °C (95 °F השתמשתי בEVEREST לבדיקת הטמפ ואני לא יודע,זה לא הגיוני ויש לי מאוור זול שקיבלתי עם המחשב שהוא http://www.tr2tt.com/products/coolers/m6se/m6se.htm מה שיותר מפתיע אותי זה שהסיפיו יותר קר מהלוח אמ באיזה תוכנה אתם מציעים לי ליבדוק כדי שאני יוודא שמעלות האלה אמינות ?
-
- 12 תגובות
- 975 צפיות
-
-
איפה אני מוצא אחד כזה בגודל 80 בראשון אבל זול! ואני רוצה לקדוח גם בפנאל שהוא מפלסטיק עם איזה מקדח?
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
-
רכשתי את המוצרים הבאים Arctic Silver 3 Crystal Orb Memory Cooling Kit ואני מוכן לאוברקלוקינג עכשיו אני צריך לדעת באיזה תוכנה טובה להשתמש בשביל לעשות את האוברקלוקינג, אני יכול לעשות אוברקלוקינג דרך הדריברים אבל זה מקסימום 340Mhz לליבה ומקסימום 500Mhz לזיכרון לכו תדעו אולי אני הצליח להגיע יותר אז איזו תוכנה אני צריך ועוד דבר אני לא רוצה שהתונכה תתעסק לי בדברים אחרים כמו התוכנה GFTweak למי שמכיר מתחילה לשחק בכל מיני דברים שלא קשורים לאוברקלוקינג, אני רוצה רק לאוברקלוקינג.
-
- 10 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום ברשותי מעבד ניוקסל 3500 בתושבת 939. הקירור שהתקנתי עליו הוא קירור הסטוק של AMD שבא עם הקופסא.. וכאמור עם המדבקה הטרמית.. המעבד עומד בעונה זאת של השנה (קיץ) בטמפרטורת IDLE של כ-42 מעלות +- בעבודה אתם יכולים לעשות את החשבון.. זה מגיע ל- 49-50 ככה... אני מעוניין לצמצם באופן מקסימאלי שרק אוכל את הטמפרטורה ולכן אני צריך עזרה מסוסי הקירור או איך שקוראים להם האוברקלוקרים "דר קול" אני לא ספץ בתחום הקולינג ואני צריך שתתנו לי לינקים למספר מאוורים איכותיים לא יקרים מדיי (אין לי תקציב ענק עד 250 שח כולל משחה טרמית) מה שאני צריך זה הסבר למה דווקא המאוור הנל שתציעו לי יהיה הכי טוב לעבודה, כמה טמפרטורה הוא יוריד לי, ואיזה משחה טרמית יש לקנות ? הבנתי שיש את הארקטיק סילבר 5 שזה אמור…
-
- 23 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום, המאוורר שלי בלפטופ עושה רעשים בלתי נסבלים. פירקו לי אותו בדקו אותו וצריכים להשיג מאוורר חדש. למי שיודע מאיפה אני יכול להשיג אני יודה לו! זה מחשב ממש ישן מקווה למצוא את זה בזול. תודה מראש רן
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אני הזמנתי מארז Enermax FS710-B וראיתי פה באתר תמונה שלו בתחתית יש כאלה דברים לבנים אני ישמח לדעת מה זה http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=enermax-fs710b3.php
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
יש לי כרגע מעבד 2500+ וסינק של ונטק אירו פלו. אני רוצה להחליף קירור למשהו יותר רציני ושקט חשבתי בכיוון של Thermalright ALX-800 + ENERMAX 80MM RPM Adjustable Fan מה אתם אומרים כדאי להחליף לזה או שיש לכם הצעה יותר טובה? (אין לי חורים מסביב לסוקט)
-
- 15 תגובות
- 975 צפיות
-
-
בקרוב אני מקבל מארז THERMALTAKE V3 BLACK EDITION ידוע לי שהוא בא עם מאוורר אחד מאחורה כמה עוד סלוטים למאוורים יש לו? וגם אני צריך הצעה למאווררים טובים בשבילו בעניין הרעש לא איכפת לי ממנו כל עוד זה בטעם טוב ולא כמו מכונית העיקר שיעשה את העבודה שלו טוב אה וגם עניין הלדים לא משנה לי ממש אם יש מאורר כמו שאני רוצה בתקציב נורמאלי (50 ש"ח פר מאורר מקסימום) אז אדרבא
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
מחיר עד 250 שקל תודה יניב
-
- 7 תגובות
- 974 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד שלי כדי שיעבוד בFSB 333 (במצב רגיל הוא עובד על 266MHZ), את הזיכרון שלי הגדרתי גם כ333, ידנית (בד"כ הוא נמצא על AUTO ועובד ב266- בהתאם למעבד...). למעבד הוספתי 10V ולזיכרון 0.1V. לזיכרון הוספתי מתח כי משום מה הוא עובד יותר טוב עם תוספת של 0.1V (ע"פ הבנצמרקים של אידה32לקראה/ כתיבה של המעבד לזיכרון...) רוב הפעמים המחשב עובד בסדר, אבל לפעמים הוא נתקע או עושה ריסטרט, ואני לא חושב שזה בגלל חום, כי המעבד נמצא ב45 מעלות, במצב שבין מאמץ למנוחה... אמרו לי שהזיכרון יכול לעשות בעיות אם התיזמונים שלו לא טובים (או משהו כזה). זה המידע המלא על הזיכרון שלי: Module Marking: 6A Component Marking: 6A Clock Frequency: 166MHZ CAS Latency: 2.5 מתוך: http://www.spectek.com…
-
- 11 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לקנות משחה טרמית בשביל המעבד והכרטיס מסך ושמעתי שארקטיק סילבר ממש נדבקת (חבר שלי עקר את המעבד שהיה דבוק לקירור בגלל הדביקות והוואקום). כולם המליצו לי עם MX-1 ורציתי לדעת אם מזרק אחד יספיק לי למעבד ולכרטיס מסך. ודבר אחרון - האם סיליקון טרמי יכולה להוות תחליף לדבק טרמי בשביל צלעות הקירור לזכרונות?
-
- 11 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום לכולם, עשיתי אוברקלוק למעבד והגעתי למהירות של בערך 3800 (יציב). כבר כמה ימים שאני מנסה לעבור את מחסום ה 4000 ואני לא מצליח. לדעתי הבעייה היא בגלל הטמפרטורה של המעבד שמגיעה אל 65 מעלות בזמן בדיקת מאמץ. ולכן אני מחפש גוף קירור איכותי שימנע מהמעבד להגיע לטמפרטורות כאלה... על מה אתם ממליצים? דרך אגב יש לי את הביג טייפון. תודה מראש..!
-
- 11 תגובות
- 974 צפיות
-
-
המחשב של חבר שלי: q6600 ga-p43-ds3l g/skill 4096 cl4 tuniq tower enermax modu82+525w hush ביטלתי את כל ה-C1E והEIST 9*333 וזיכרונות על 800 מתח למעבד 1.28(ע"פ cpu-z.)כשהטוניק על המהירות הכי גבוהה הליבות במנוחה על כ-50 מעלות ובמאמץ עובר את ה-70 מה לא בסדר? (הטוניק לא חם מדי)
-
- 8 תגובות
- 974 צפיות
-
-
זה נכון שבאטלון ודורון צריך לסים את זה רק אל הליבה = ממה לא הרבה .. ?
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
-
-
The Professional Dremel Reparation Laboratory או בעברית - המעבדה המקצועית לתיקוני דרמל... משהו שנאלצתי לעשות היום... כידוע לחלקכם, הדרמל שלי התקלקל לפני מספר חודשים, לאחר שנים שהוא בבעלותי (4-5....) כבר הזמנתי אחד חדש מחו"ל ב 50 יורו (250 ש"ח) אבל בכל זאת ניסיתי לתקן את הישן... ניתחתי אותו, והוצאתי את הקפיצים שהם בעצם אחרים למגעים הקטנים של המנוע, הם מחוברים ב 180 מעלות בדיוק, כך לפי עקרון של כל מנוע חשמלי. הקפיצים הללו התרסקו והסתבכו בתוך המנוע וכל הסלילים. נאלצתי לחתוך אותם, ולאחר מכן לאלתר חלופה לשני הקפיצים הללו. לבסוף הצלחתי, אם כי הוא קצת צולע ומכך אינו מגיע למהירות המקסימום שלו. עריכה: אגב, למפלצת הזו יש שני מיסבים אכזריים על הציר המרכזי, שעם קצת WD40 הם…
-
- 13 תגובות
- 974 צפיות
-