עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by 00Amir,

מה הקשר בין הזיכרונות לתוצאת הסופר פי? האם oc לזיכרון ישפר לי את התוצאה? האם oc לזיכרון זה רק בתדר או בתזמונים? תודה

• 9 תגובות
    • 956 צפיות
  2. שלום בדרך אלי 3 מאוררים למארז CMSCOUT 2 2 מאווררים רגילים ואחד בעל אנטי אבק השאלה שלי זה איפה למקם אותם , ובאיזה תצורה (הכנסת אוויר מבחוץ / הוצאת אוויר מבפנים ) הנה כאן תמונה עם כל האיזורים של המאוררים רק ששכחתי לציין שבקדמת המארז נמצא מאוורר שמכניס אוויר ובאחורה של המארז מאוורר שפולט אוויר חם ויש לי עוד מקום אחד שלא ציינתי להכניס מאוורר וזה בקדמת המארז חשוב להדגיש ש2 המקומות לאוורור למעלה בעלי סינון אבק ואילו למטה ובצד המארז הם לא חשבתי לשים מאווררים במקומות 2 ו4 (בתמונה לעיל) מאוורר מס' 2 הוצאת אוויר מהמארז כי שאני שם יד למעלה אני מרגיש חום בעת מאמץ (משחקים וכו') מאוורר מס' 5 הכנסת אוויר כדי להכניס אוויר רענן ( ) למארז, למרות שהכרטיס מסך בע…

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  3. Started by nuke,

אני מיצטער שזה לא קשור אבל יש בפורום הזה הרבה אנשים ואני ממש ממש צריך עזרה אז בבקשה אל תנעלו שלום יש לי בעיה חמורה אם האינטרנט החדש שלי (ADSL 0.5 של NETVISION) ואני כבר מיואש נטויזיון לא רוצים לעזור לי כי הם אומרים שזה בעיה בווינדווס ומיקרוסופת רודפי בצע גנבים והתמיכה הטכנית שלהם היא בתשלום. אתם האחרונים שאולי יכולים לעזור לי . מאז שקיבלתי את האינטרנט והתקנטי את המודם היו לי בעיות אם תוכנות שמשתמשותבאינטרנט. בהתחלה המנהלי הורדות לא פעלו EMULE לא פעל אבל KAZAA פעל המוריד של ווינדווז פעל וגם האינטרנט אקספלורר, אקיצור רוב התוכנות שבאות אם הWIN XP PRO שיש לי. באותו הזמן אלה היו כל התוכנות שבדקתי אבל ניראה לי שגם דברים אחרים לא היו פועלים. אז עשיתיFORMAT והתקנטי את WIN XP שוב…

• 11 תגובות
    • 955 צפיות
  4. שלום לכם, כיום במארז שלי יש רק מאורר 120MM,שהגיע עם המארז- Compucase 6A19 המצוי בחלק האחורי של המארז. רציתי להוסיף מאורר 120 MM שקט בקדמת המארז, אבל הבעיה היא שאין לי אפשרות לחבר מאורר נוסף ללוח האם. לכן אצטרך לחבר את המאוורר ישרות לספק, מה שדורש מאורר שהוא באמת שקט. חשבתי על שני דגמים:הדגם הראשון הוא GT12252BDL-1 של GlacialTech בעוצמת רעש של 19 דציבלים ו37.0CFM , והדגם השני הוא AF12025 של Arctic Coolingבעוצמת רעש של 24.5 דציבלים ו56.3CFM. חשבתי גם על Scythe S-FLEX מדגם SFF21E (עם 20.1dBA ו49.0CFM), אבל קראתי בNeweeg שהוא לא כ"כ שקט. איזה מהם עדיף כאשר אין לי אפשרות לשלוט על מהירות המאוורר? ד.א: אני מחפש מאורר שקט ברמה דומה לThermaltake Volcano Silent Boost שנמצא במארז כק…

• 12 תגובות
    • 955 צפיות
  5. Started by shloosh,

אפשר לעשות אוברקלוק כמה שרוצים למעבד אם הוא נשאר טמפ' מאוד נמוכה???? אם כן אז אפשר להיע לאיזה 10 GHZ בקלות עם קירור מאוד מאוד מאוד טוב ומעבד 3 גיגה c. אני מדבר על קירור עם חנקן נוזלי או מה שזה לא יהיה.

• 13 תגובות
    • 955 צפיות
  6. אז ברשותי לוח מסוג: Albatron KX18DS Pro II יש לציין שבלוח לא קיים 4 חורים סביב המעבד דבר שמקשה על בחירת קירור כרגע ברשותי Volcano 12 שכבר לא עושה את העבודה שלו באוברקלוק הקירור מיועד ל-Socket A אז בבקשה חברה עזרו לי למצוא את הקירור המתאים. תודה ענקית לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 955 צפיות
  7. שתי דברים: 1.כשהפעלתי את המחשב התוכנה Power Strip אמרה לי שבפעם הקודמת שהמחשב עלה, היא לא הספיקה להפעיל את עצמה ושאלה אותי אם אני רוצה לעשות משהו בנידון, "אמרתי" שכן ונפתח לי ההגדרות של האוברקלוקינג פתחתי מהר את ה smart doctor והטמפ' קפצה מ 43 ל 52 ! בקיצור, הסתכלתי על המאורר(קריסטל אורב) וראיתי שהוא לא היה מחובר לגמרי...כלומר הוא לא כיסה חלק אחד לגמרי(אבל הוא עדיין נתפס ע"י הקליפסים האלה) אז הצמדתי אותו זמנית עם האצבע והטמפ' צנחה בחזרה ל 40 + - (אחרי שביטלתי את האוברקלוקינג) מה אני עושה עכשיו!?! אני כל הזמן אצטרך לפחד שהמאורר לא יהיה מחובר טוב?? חשוב לציין שהקליפסים תקינים והכל, פשוט הם לא היו הדוקים... 2. נכון יש מן מפצל חשמל שמוציא חשמל למאורר...? אז נגיד ואני חותך אות…

• 8 תגובות
    • 955 צפיות
  8. תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 955 צפיות
  9. Started by House M.D.,

היי. אני מעוניין לבצע אוברקלוק ל 2x ASUS GTX 560 שלי. הסיבה העיקרית היא שאני נתקל ביותר ויותר משחקים שתמיכתם ב SLI היא חלקית או לא קיימת כלל, לכן אני מקבל ביצועים נמוכים ממה שהייתי רוצה. כמה שאלות : - באיזו תוכנה כדאי לי להשתמש על מנת לעשות OC לכרטיסים? אני פעם השתמשתי ב rivatuner אבל אני רואה שהיא כבר לא רלוונטית היום. - באיזו תוכנה כדאי לי להשתמש כדי לבצע בדיקת מאמץ? OCCT לא מנצלת את הכרטיסים כמו שצריך (אחד מנוצל על 99%, השני על 80%). תודה.

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  10. האם ישנו בקר טמפרטורה ואיוורור (שליטה על מהירות מאווררים) שהייתם ממליצים (מהירות מאוורר על מעבד ונגיד עוד שלושה של מארז). באיזור חיפה עדיף. עד 200+- שקל

• 2 תגובות
    • 955 צפיות
  11. אני צריך הדרכה צעד צעד איך לכוון את הזכרון של OCZ DDR2 Titanium 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1150MHZ CL5 בלוח אם הבא - GA-EX38-DS4 עם מעבד E8500 3.16GHZ אני לא מבין בזה בכלל לכן אבקש הדרכה סבלנית, אני מצרף צילומי מסך של ההגדרות בביוס (מצולם מהמדריך ולא מהביוס שלי ממש) מה לשנות שם כדי שהזכרון יעבוד בתדר שלו 1150 או בתדר 1111 או ב1066 לפחות?? תודה רבה לעוזרים!! [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 955 צפיות
  12. המאוורר של הכ.מסך הוא מה שגורם לבעיה בוודאות, הכ.מסך מתחמם יותר מדיי, עובר את ה100 מעלות ב IDLE ואז המחשב מכבה את עצמו כדי לא לשרוף את הכ.מסך, אני עכשיו עם מארז פתוח ומאווורר ביתי נושף עליו הכרטיס מסך הוא של Connect3d והוא גירסה שבאה עם קירור של Arctic Cooling כמו שניתן לראות כאן: http://www.connect3d.com/radeon_hd_4850extreme.htm הוצאתי את המסילה של של המאוורר מההיטסינק, השפרצתי על המאוורר ליטר של ספריי מגעים כזה צבאי, וזה עזר לזמן מסויים ואז המאוורר חזר לקרטע שוב.. חשפתי את המדבקה שיש מעל המאוורר על מנת לשמן אותו, ואז נגלה לי "כביכול" עיגול פלסטיק כזה "שכביכול" אפשר להוריד, ניסיתי עם סכין להוריד וחפרתי בפלסטיק, אך ללא הועיל.. ואני עדיין עם הכ.מסך החם והבעייתי, מה ע…

• 8 תגובות
    • 955 צפיות
  13. Started by h-lior,

חברים יקרים, אני זקוק לעזרתכם המקצועית. קניתי מחשב אך הקירור שהזמנתי לא תואם לסוקט(1156) כעת עלי לבחור קירור אחר. אני לא מבצע OC אבל מריץ יישומים ומשחקים כבדים. חשוב לי שיהיה קירור איכותי, שקט ויפה. (כן כן...גם יפה) אני צריך לקנות מ-KSP כי שם קניתי את המחשב והוא מורכב כעת שם. האם יש לכם המלצה לקירור טוב? אני מתלבט בדגמים הבאים אך אם יש לכם הצעות אחרות, אשמח לשמוע. ‏CNPS10X Extreme Blue LED‎ ‏Yasya CPU Cooler ‏Samurai ZZ CPU Cooler ‏Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan‎ ‏Spire Storm 954 CPU Cooler s1156 מבחינת מחיר, עד 350. מחכה לתגובות. המון תודה :-)

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  14. Started by hagai-,

כרגע יש לי את המאוורר שקיבלתי עם המעבד שזה ה Spire SuperRock אני כרגע עומד על 52-53 מעלות בממוצע. (amd xp 1800) אני מתלבט האם לקנות את ה AX7 ולהרכיב עליו את המאוורר של ה Spire או לקנות את הVolcano 7+.

• 8 תגובות
    • 954 צפיות
  15. Started by gigabot,

אז ככה אתמול נחתך לי חתך קטן בצינור של מערכת קירור מים זה לא פגע אבל ... פגע טיפה אחת המגוף הקירור יבשתי ספגתי הכל המחשב עובד אך הוא מתכבה בכל איזה 15 שעה מה לעשות.... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

• 11 תגובות
    • 954 צפיות
  16. לפי מדריכים שמצאתי ברשת נכנסתי לרשימת הצינורות המאופשרים/חסומים ושמתי וי על כמה שהיו חסומים. במצב הרגיל הכרטיס הוא 128 ביט עם 16 צינורות עיבוד. כל מה שעשיתי רק העלה את הביט (עכשיו אני על אזור ה380) אבל מספר צינורות העיבוד נשאר על 16 קודם כל, סליחה מראש על האופי הטירוני של השאלה אבל אני בעד התנסויות. 1. מה זה ומה נותן גודל הביט? 2. למה אני לא מעלה את כמות צינורות העיבוד? 3. מישהו כבר עשה את זה בכרטיס הזה? תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 954 צפיות
  17. מחיר עד 250 שקל תודה יניב

• 7 תגובות
    • 954 צפיות
  18. טוב - אז הכל מוכן - בניתי מערכת קירור מים שבה המארז עומד לו פה על השולחן כרגיל ואילו המיכל והרדיאטור למטה (ליד הסאב של המחשב). בניתי מיכל מים מאלומיניום ורציתי לדעת משהו - אני רוצה למקם את שני ה 120MM שלי על הרדיאטור ורציתי לדעת מה תהיה האופצייה המומלצת... סקיצה מס' 1 - בה יושבים המאווררים בין המיכל מים לרדיאטור ומקררים את הרדיאטור כך שהאוויר החם נפלט החוצה... סקיצה מס' 2 - מה שנראה ברוב הקירור מים - המאוורר יושב על הרדיאטור עם הרוח לכיוון המיכל - פה אני חושש שהמיכל יקבל את כל החום אז חשבתי שאם האופציה הזאת טובה יותר אז להשאיר רווח של 3 ס"מ לתת מקום לאוויר החם "לברוח" - מאחר והמאווררים שלי הם גם זוהרים שכאלה אופציה זו אסטטית יותר (לא שבאמת אכפת לי אני מחפש - קור קור ק…

• 6 תגובות
    • 954 צפיות
  19. שלום, יש לי במחשב זכרונות של OCZ Platinum Rev. 2 2048Mb DDR2 800Mhz 4-4-4-15. בכדי לקבל יציבות ב-OC הייתי צריך להעלות את המתחים שלהם ב-0.6V במקום 0.3V. האם יש סיכון שהזכרונות יפגעו? אני מצרף תמונה מ CPU-Z. מעבד Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz 4MB. עשיתי OC של שיפור ב-43% במהירות הCPU (מ-2.3Ghz ל-3.3Ghz) בבאס גם עשיתי OC של שיפור ב-43% (מ-333Mhz ל-477Mhz). הרצתי בדיקת יציבות במשך כל הלילה בעזרת התוכנה S&M וכל הבדיקות עברו. כמובן שהבדיקות של הכל היו על 100% ועל Long. אני אציין כי יש לי את Scythe Infinity. בברכה, עומר חצ'ק. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  20. Started by Lethal_Acid,

שלום לכולם. בעבר הרצתי את המחשב שלי בO.C ל GHZ 2.7. אולם התקלקלו לי המאווררים וביטלתי את הO.C. לפני מס' ימים סידרתי מחדש את הקירור במארז ועכשיו טמפ' לוח אם עומדת על 35 מעלות ושל המעבד על 25, ללא O.C. ברצוני להתחיל שוב בO.C למעבד ולזכרונות. מה הטמפ'עבודה נוראמילת בO.C למעבד וללוח אם? בעבר השתמשתי בתוכנה לבדיקת עומס המחשב אבל שכחתי את שמה. אני אשמח אם מישהו ימליץ לי על תוכנת בדיקת יציבות למחשב. תודה מראש

• 10 תגובות
    • 954 צפיות
  21. Started by urizi,

לצאת באמצע משחק ולבדוק מה הטמפ' או מה? תוכנה מיוחדת?

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  22. Started by ScreameR,

היום במזל טוב קניתי מסך LCD 16x2 הורדתי מדריך איך לעשות את החיבורים אך המדריך לא ברור כלל וכלל..... הייתי מעוניין לדעת אם יש שיטות אחרות לחבר למחשב ואם יש אז איך...

• 7 תגובות
    • 954 צפיות
  23. Started by mani007,

שלום רציתי לדעת איך אני נועל pci agp בלוח ga-7vax קראתי בחוברת אבל לא מצאתי

• 16 תגובות
    • 954 צפיות
  24. טוב אז ככה, מעבד של אינטל 2.6 HT Northwood, זיכרון 768 MB בשלושה סטיקים: שניים של micron PC 2700 ועוד אחד עם אותם נתונים של סמסונג ולוח אם של ABIT דגם IS7-E טמפ' מעבד 45-42 במאמץ כרגע אני על OC של 3.20 מ2.60 ואני בטוח שאני יכול לעבור את המחסום הזה של 3.20 אבל אני צריך לדעת מה עוצר בעדי? הזכרונות? התזמונים אולי? צרפתי תמונה של הCMOS תודה מראש ;D [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 954 צפיות
  25. הי, יש לי 4 מאווררים. 2 מחוברים ללוח (1 CPU ועוד אחד אחורי) ו-2 מחוברים ישירות לספק. 1. אני חושב שיש לי מקום לחבר עוד מאוורר אחד ללוח. אם יש לי מקום, אז האם ניתן לחבר כל מאוורר לשם? פשוט להשתמש בכבל שממיר מחיבור חשמל "רגיל" לחיבור הקטן של המאוורר? 2. האם ניתן לשלוט ידנית על מהירות סיבוב המאווררים? 3. האם קיימת תוכנה שבה אני יכול לקבוע טמפרטורה והיא תסובב את המאווררים אוטומטית כדי לשמור על הטמפרטורה הזו? (כמו טרמוסטט של מזגן?) 4. האם קיים פאנל שליטה שיודע לעשות את זה אוטומטית? כל הפאנלים שיצא לי לראות רק מדווחים טמפרטורה אבל לא משנים את המאוורר אוטומטית. תודה לכל מי שיענה מוטי עריכה: יש לי את הלוח ASUS P4P800SE עריכה: מצאתי עכשיו את SPEEDFAN נראית כאילו היא עונה על חלק מהצ…

• 1 תגובה
    • 954 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.