עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. סידרתי מערך מאווררים דיי פסיכי, אבל מסתבר שהוא עזר להוריד את הטמפ' של המעבד בבערך 10 מעלות.. אבל אני רוצה לשמוע חוות דעת. כרגע במנוחה המצב הוא כמו בתמונה. עכשיו הסידור הולך ככה: בקדמת המארז - 120 מ"מ למטה (מכוון על ההארד דיסק והלוח אם), 80 מ"מ באמצע (מכוון על הכרטיס מסך), 120 מ"מ למעלה (איזור המעבד/ספק כוח). כולם מכניסים אוויר. צד המארז - מאוורר 100 מ"מ (מכוון על המעבד) מכניס אוויר. אחורי המארז - 120 מ"מ מוציא אוויר (ליד המעבד), והמאוורר של הספק כוח (120 מ"מ מתחתיו ששואב אוויר ומוציא אותו מהמארז מאחורה). במאמץ המעבד על איזור 42, אבל הלוח אם מגיע לאיזה 40 מעלות... כנ"ל לגבי ההארד דיסק. אם אני אשנה את המאוורר בצד המארז להוציא אוויר, זה נראה לכם יהיה יותר טוב? יש דרך א…

• 12 תגובות
    • 937 צפיות
  2. Started by r1plet,

לאחר קריאה בסטיקי, נכנסתי לבלבול קטן, כנאמר מעבדים מסדרת הE4XXX, QUAD וE6XXX יכולים בבטחה להגיע ל75C במאמץ אך נאמר בסוגריים שאלו מעבדים שבCORE TEMP ה-TJ MAX שלהם הינו 100C בגירסא 0.95, לצערי לא הצלחתי למצוא הורדה פעילה ל0.95, ולכן בדקתי עם 0.99.4 העדכנית. המצב נראה כך - אז האם גם עם המעבד שלי ניתן להגיע ל75C במאמץ בבטחה, או שהוא משתייך לקבוצת אלה שהטמפ' הגבולית המומלצת היא 60-65C? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 937 צפיות
  3. Started by Drek Boy,

טוב רובכם בטח מקירים שמעתם או ראיתם אנשים שמקררים את המשחב שלהם בעזרת מקרר מיני שמגיע לטמפ' כמו של מקרר רגיל 4-8 מעלות. אני לא מבין למה לא הזכירו את זה אפילו פעם אחת (לפחות שראיתי). זה עולה בסביבות ה400 שקל כך שזה לא כל כך יקר כל החומרה מלבד סידי רום נמצאים בתוך המקרר. מאפשר אוברקלוק לכל חלקי הלוח אפילו עם סינק ממש מעפן. מעלה בהרבה את ביצועי המערכת. עלות המקרר והחשמל מפצה על כך שאפשר להשקיע פחות בקירור לכרטיס מסך או מעבד ועדיין לקבל ביצועים לא פחות טובים אם לא יותר טובים. לא צריך הרבה כדי להכניס את המחשב פנימה, רק לעשות חור להעביר חוטים החוצה. זה לא מרעיש ואני כמעט בטוח שזה "יבלע" את הרעש שהמחשב עושה ויעשה אותו הרבה יותר שקט. למודרים שבינינו יש גם עם דלת שקופה כך…

• 13 תגובות
    • 937 צפיות
  4. Started by shaharo,

שלום רציתי לדעת על איזה קירור אתם ממליצים ל AXP ומה עדיף zalman7000 cu או Volcano 12

• 15 תגובות
    • 936 צפיות
  5. יש לי Intel Pentium 4 2.8Ghz 512k ליבת Northwood, כך שזה פחות מתחממם מהפרסקוט. יש לי קירור רגיל, סטוק, 2 מאווררים. אני רוצה לעשות OC. אני יודע שזה אולי לא מוצדק אבל בא לי להתנסות ואני טחון אז אין לי בעיה אם אני רוצה לקנות אחרי זה מעבד חדש אם הוא ישרף או משהו אני לא יודע איך לעשות OC, ואני צריך מדריך ברור ומפורט בעברית. אם מישהו מוכן להדריך אותי פרטית או לתת לי לינק למדריך אני נורא אשמח ויהיה אסיר תודה. תודה מראש. אביב שץ.

• 10 תגובות
    • 936 צפיות
  6. Started by sagi_10,

שלום 1)אני קניתי מחשב חדש לפני שבוע ואני דיי מרוצה מהביצועים שלו אבל תמיד יש את התאווה לעוד(מה לעשות ככה זה גברים..) בקיצר בתחלתי באובר קטן (9x210)הבעייה שעם אני מנסה להגיע למהירות באס של 215 המחשב פשוט מגיע לשלב של זיהוי כבלי ה-ide ופשוט לא עושה את זה וגם אם הוא עובר את השלב הזה את הוא נתקע וכותב בעייה (משהו 195 dmi משהו כזה{יעני בזכרונות})בקיצר העם זה פשוט בעייה של מתח??? 2)עשיתי גם אובר לכרטיס מסך (מופיע בחתימה) האם לדעתכם צריך להוסיף מתח? נ.ב טמ"פ=מעבד-מאמץ 36 מנוחה 33+- עשיתי עדכון ביוס היום אם זה משנה משהו... אז בקיצר השאלה העיקרית שלי זה האם הזכרונות מגבילים אותי או שזה בעייה שצריך להעלות מתח(מה שלדעתי לא הגיוני בגלל שאני במהירות באס של 210)

• 12 תגובות
    • 936 צפיות
  7. אז ככה... יש לי פה קירור שלי P4E ששוכב פה ומחכה שייעשו איתו משהו אז חשבתי לעצמי אולי לדפוק אותו כלשהו על הכרטיס מסך חשבתי לעצמי זה יכול להיות קשה אבל שווה לנסות... עכשיו יש לי כרטיס של GIGABYTE ואני לא בטוח איך לשים אותו 1)או שלהוריד ת'קירור של הכרטיס ואז לשים איכשהו תהיטסינק על הכרטיס ועכשיו השאלה איך לשים אותו ? 2) לא להוריד ת'קירור המקורי, אך להסיר ת'מאורר של ההיטסינק שהיה על המעבד ולשים ת'מאורר הזה על הקירור המקורי של הכרטיס...וגם ת'זה אני לא בטוח איך לשים זה הקירור מקדימה: מאחורה: המאורר השחור טיפה שונה אצלי...אך זה לא משנה מקווה שתעזרו לי איכשהו :] 8)

• 7 תגובות
    • 936 צפיות
  8. טוב אז כחה: א.מה זה אובר קלוק?? (זה לשפר את ביצועי המחשב בצורה כל שהיא?? אני צודק) ב.מה קשור הביוס לכל זה??? ג.איך מבצעים אורבקלוק ד.בבקשה אל תישלחו אותי לחפש מה רשום תירשמו לי בקצרה שנביא תעיניין ה. הינה המפרט שלי(לדעתי הוא טוב לאוברקלוג-לפי מה ששמעתי) ,תודה רבה אני רואה זה פורום ברמה עולמית! יש פה מבינים לפי הכמה שעות שאני פה! חחחח

• 6 תגובות
    • 936 צפיות
  9. Started by Or ei,

אני מחפש סרטוט איך אני בונה\חותך את התעלות בתוך הבלוק ואיזה חומר הכי מתאים ? אלומניום\נחושת\כסף ?

• 13 תגובות
    • 936 צפיות
  10. יש לי וודו 4 4500 ואני רוצה להוציא ממנו את כל מה שיש לו אני קונה ראדון 9000 pro 128של גיגה אז אני רוצה להוציא ממנו כמה שיותר ואם נגיד הוא מת אז מזה שאני יחמם אותו יותר מידי או משהו אז יכול להיות נזק לעוד דברים?

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  11. שלום איך אני יכול לעשות לכרטיס הזה אוברקלוק ATI RADEON 9800 XT עם איזה תוכנה? תודה

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  12. אתמול התברר לי שיש לי גישה למערכת של מיקרו הלחמות (אין לי מושג איך קוראים לזה אז אילתרתי שם) דרך חבר שלומד/עובד באוניברסיטה. ביום שני אני אלך לשם עם המעבד ואנסה לפתוח אותו, דיווחים בהמשך.

13. Started by ccc,

???

• 11 תגובות
    • 936 צפיות
  14. Started by DAN,

לא היו לי בעיות מיוחדות עים הוולקנו 7 אבל הזמנתי את ה:Thermosonic ThermoEngine ( V60-42 XX ZigZag SPEdition ) - 4500 RPM - 31 dBA - 30 CFM 30.21 166.12 זה גוף של טרמו סוניק עים מאורר של וולקנו 6 והתוצאות2 מעלות פחות מהוולקנו 7 הגדול והאימתני במנוחה ו3 מעלות פחות במאמץ (עים הטרמו סוניק שמשולב בו מאורר של ולקנו 6 42 מעלות במנוחה ו46 במאמץ היום ביום חמסין ועוד רק עים פד טרמי) זה פשוט מדהים !!!! למה צריך את הוולקנו 7 שהוא יותר רועש וגם קצת פחות יעיל (קרור ביחס לעוצמת הרעש). השילוב של גוף הקרור של הטרמוסוניק הקאלסי שדומה מאוד לקרור אויר של מנוע חיפושית - שטח המגע עים האויר הזורם מהמאורר ענק בניגוד לכל גוף קרור אחר עים מאוור ה וולקנו 6CU פשוט מדהים !!! גם יחסית שקט וגם …

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  15. Started by KoDkOd,

מזההההההההההההההההה?!?!?!

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  16. Started by KoDkOd,

אני הזמנתי מארז Enermax FS710-B וראיתי פה באתר תמונה שלו בתחתית יש כאלה דברים לבנים אני ישמח לדעת מה זה http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=enermax-fs710b3.php

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  17. Started by hagai-,

כרגע יש לי את המאוורר שקיבלתי עם המעבד שזה ה Spire SuperRock אני כרגע עומד על 52-53 מעלות בממוצע. (amd xp 1800) אני מתלבט האם לקנות את ה AX7 ולהרכיב עליו את המאוורר של ה Spire או לקנות את הVolcano 7+.

• 8 תגובות
    • 936 צפיות
  18. Started by urizi,

לצאת באמצע משחק ולבדוק מה הטמפ' או מה? תוכנה מיוחדת?

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  19. הטמפרטורה צנחה ל17.5 מעלות!!! עד כמה אתם חושבים שאני יכול להאיץ את המעבד שלי עכשיו? אני עם PIII1000MHZ ON ASUS CUSL2-C בלי אוברקלוקניג עדיין...המעבד פועל עכשיו על 1012MHZ ... עד כמה אתם אומרים שאני יכול בטמפרטורות סבירות? ד"א...אני רוצה לקרר את הזכונות כדי שלא ישרפו באובר קלוקינג....אני עם 256SDR133mhz לא יודע של מי ואני מפחד שיגרם נזק לזכרון בזמן האוברקלוקינג...זה אפשרי לא ? על מה אתם ממליצים לי בשביל הקרור? ד.א שמתי מאוורר למעלה ויש לי אחד למטה שמכניס והלמעלה מוציא(כמו סירקולציה מספר 4 במאמר על נושא באתר וזה באמת גרם לצניחה דרסטית!!!

• 9 תגובות
    • 936 צפיות
  20. Started by kobipk,

שלום לכולם רציתי לדעת אם קירור מסוג KTANA 3 יספיק למכפלה של 4.5MHZ

• 6 תגובות
    • 936 צפיות
  21. Started by Santa ^^,

אהלן, אני כנראה קונה את הקירור הנ"ל בקרוב, השאלה היא האם הקירור בא עם משחה תרמית מרוחה כבר, או שבאה משחה בנפרד או משהו כזה... האם אצטרך לקנות משחה בנפרד? ואם כן אז איזה? עד 150 ש"ח. תודה מראש =]

• 7 תגובות
    • 936 צפיות
  22. Started by swisaman,

שמתי למעלה במארז מאוורר 1600RPM של SCYTHE עם דחיפת אוויר גבוהה לפני דיי הרבה זמן,עכשיו אני חושב על להחליף את המאורר שבא עם המוגן 2 שנמצא עליו עם המאורר הזה. האם זה יתרום להורדת מעלות של המעבד או שעדיף שהמאורר בעל דחיפת האויר הגבוה יותר יהיה למעלה ?

• 9 תגובות
    • 935 צפיות
  23. Started by blade runner,

מחשב חדש, קירור בגדול לא אידיאלי, מארז מידי ATX פשוט, אומנם זרימת האוורי אל המאורר של הכרטיס לא אופטימלית, אבל בכל מקרה אני לא מתכן OC וגם לא הולך לשחק קל כך הרבה... אבל הכרטיס ממש מתחמם, ומהר. ומגיע 78 מעלות, ללא מאמץ בכלל, כל מה שהוא עושה זה להציג דסקטופ ברזולוציה 1920X1200 המאורר פועל חלש מאוד, א' הגינו בכלל שהוא יצור כל כך הרבה חום בלא מאמץ? ב' למה המאורר לא פועל יותר מהר עם הוא כבר מגיע לטפ' כזו. אני מניח שאני אוכל להפעיל את המאוור על מהר יותר, אבל עדיין משהו לא נראה לי בסדר.

• 11 תגובות
    • 935 צפיות
  24. Started by ophir555,

הרכבתי מחשב חדש 2.8 dc כולל מאוורר גדול ואיכותי על המעבד .למארז termalthek יש 2 מאוררים נוספים של 12 ס"מ בבדיקת הטמפרטורה של המעבד ללא עומס - 52 עד 63 מעלות לוח האםasus p5ld2 45 מעלות נראה לי מוגזם לכל הדעות מה יכולה להיות הסיבה. המארז גדול וחופשי יחסית מהפרעות זרימת אויר בהמשך לשאלה, הספקenermax שלו שני מאוררים משלו אשר אינם עובדים כלל ובנגיעה בו הוא קר למדי. אני מניח שהם נכנסים לפעולה רק שיש עליו עומס גדול מה שלא קיים במחשב שלי

• 10 תגובות
    • 935 צפיות
  25. Started by Crown,

הקירור הזה כל כך עצבני!! 25 מעלות על IDLE !!! עוד לא ניסיתי LOAD ....אני מחכה שהספק החדש יגיע (500W ליברטי ) ואז גם אתחיל ב OC . ואעדכן פה כמה יצא. וכמובן אני אהיה חייב עזרה! אני לא יודע בכלל איך מבצעים OC למעבד של אינטל... אשמח אם תתנו לי קישור לאתר טוב שאוכל להוציא את ה BEST מהמעבד בביצועים.

• 12 תגובות
    • 935 צפיות

דיונים חדשים בפורומים