אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
לאחר עידכון ביוס ללוח LANPARTY המחשב מראה 128 מעלות במעבד , לוח , ציפסט הוספתי תמונה כדי שתבינו על מה מדובר .. אם יש עוד מישהו עם לוח כמו שלי שעדכן ביוס עדכון : 06.04.06 וזה גם עשה לו בעיות והוא סידר שיצור איתי קשר תודה לעוזרים ד'א גם בביוס הוא מראה את אותן טמפ' [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 661 צפיות
-
-
תמונה מצורפת. וד"א ב CORE לפעמים הטמפ' עולה ל50 או עוברת את ה50 מה לעשות ? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 541 צפיות
-
-
כפי שאפשר לראות ממונה ההודעות.. אני חדש באתר והגעתי אליו כתוצאה מקריאה בעיתון "מעריב- עסקים" על האוברקלוקינג. הנושא עניין אותי מאוד משתי סיבות- האחת היא שאני מאוד אוהב מחשבים וכל הקשור בהם השנייה היא שנראה לי מעניין לשפר את העגלה שלי התחלתי לדפדף באתר ולחפש מדריכים שונים, מצאתי מדריכים לאוורור, המדריך למתחיל לאוברקלוקינג וכו' כמובן שהרחבתי את ידיעותיי בתחום שלפני זה היו אפסיות, אך עדיין לא מצאתי דרך או מדריך אשר ממש מראים צעד אחר צעד כיצד לשפר אותו... מאיפה להתחיל ומתי לסיים אשמח להתקבל בקהילתכם, ואשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי יותר לעומק בעניין (למבינים שיש כוח לנוב כמוני ). תודה. :
-
- 9 תגובות
- 653 צפיות
-
-
מחשב חדש , כל הטמפרטורות תקינות , מעבד , הליבות , הכל בגדר הנורמה ,ואפילו נמוך, רק לוח האם קצת חם. האם זה תקין? האם הקריאה נכונה? האם אני צריך להתחיל לדאוג? המחשב חדש. המחשב עובד ללא דופי ולוח האם לא עולה על 51 מעלות. בנוסף power aux נמצא על 124 c שני ה core על 35 מעלות. והמעבד על 17 מעלות. המדידה נעשתה ב pc wizard . מארז comucase 6a19 מעבד E-5200 ספק hec 450 . לוח אם אינטל DG31PR חג שמח ותודה מראש לכל המשיבים.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עד כמה חוסר במשחה תרמית יכול לפגוע בקירור?.. אני עם מספר תוכנות בודדות פועלות (אייטונס, טורנט, מסן, כרום..) וטמפ' המעבד מגיעה ל50-60 מעלות, ואני עוד אציין שקירור הסטוק + 4 מאווררים בסירקולציה נכונה על 100%.. סידור כבלים בסדר למארז.. משחה תרמית עושה כזה הבדל גדול או שיש פה בעיה אחרת? 1. MX2 או MX4, ההבדל במחיר שווה את זה? 2. MX3 לא קיים יותר? 3. לכמה מריחות יספיקו 4 גרם?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הבאתי קרור חדש ומצויין www.activecool.com אני עומד על 30 מעלות על 3.06 גיגה, עכשיו כשאני מעלה את הfrequency ליותר מ270 זה פשוט מראה מסף שחור, וכאילו המסך לא מחובר, ואז כשאני עושה ריסטרט זה אומר לי Overclocking faild! F1 - to continu F2 to defult masheu מה זה יכול להיות? זכרונות? mircon 2x512 זה לא הקרור בטוח אולי זה ספק? 300w אולי כי אני לא יודע לעשות אוברקלוק ^^ עזרו לי בקשה
-
- 9 תגובות
- 805 צפיות
-
-
אהלן, כמו שציינתי יש לי את הR9800Pro, הגירסא שבא בלי ההיטסינק על הזיכרון.. כרגע (דיפולט) הכרטיס על Core : 378 Memory : 337.5 אני משתמש בדרייברים של אומגה. באיזה קצב לעלות את שניהם ? ובאיזה תוכנה לבדוק יציבות ? ומתי צריך ךהתחיל להעלות מתח? עוד משו אני צריך לדעת ? תודה רבה, תום.
-
- 9 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום אני קצת מתלבט לגבי שדרוג קטן שאני רוצה לעשות. כרגע יש לי מערכת מבוסס מעבד וינצ'סטר עם קירור רגיל של TT סילנט בוסט.הפליטת חום שלו היא 67 ואט. אני רוצה להחליף מעבד ואני מעוניין ב 4400 עם פליטת חום של 110 וואט.ראיתי שבסוקט החדשה AM2 ה 4400 לא כל כך חם ויש לו "רק" 65 וואט. אבל.. יש לי מערכת מבוססת אסוס A8N דלוקס ואני לא משחק וכל ההחלפה בגלל בעית חום ניראה לי מוגזם.למישהו יש הערכה איך אפשר להשאר עם מערכת קיימת החלפה לדואל קור ובלי שהמחשב ירתח לי?? קראתי ש ה 4400 מגיע ל54 מעלות וזה מצויין אבל מה עם הספק החום שהוא מייצר.עברתי כבר על כל מה שקשור עליו בפורום. הרבה תודה ושבוע טוב לכולם\ן
-
- 9 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום ראיתי בנעה כל מיני סוגי משחות - מה זה כל המשחות האלה? COMPOUND זה דבק או משחה ? וראיתי שיש גם קרמיקה? אני שואל מכיוון ויש לי היכרות כבר עם MX1 ןAS5 אבל השתמשתי לאחרונה עם משחה שקיבלתי עם הבלוק מים שלי והתאהבתי בה - נוחה והורידה לי את המעלות יותר מהAS (במראה היא דומה לAS אבל קצת יותר נוזלית מהAS)
-
- 9 תגובות
- 740 צפיות
-
-
איזה חברה יותר טובה לעשות איתה -OC במעבד -AMD? ABIT ASUS EPOX MSI
-
- 9 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אהלן בשבביל שלא תשאלו אח"כ, אני אפתח ואומר עכשיו: יש לי מעבד סלרון ב-1.6GHZ ולוח אם ASUS P5L-MX. עכשיו לבעיה: החלטתי היום לנקות את המחשב ואת כל המאווררים ופשוט ליעל כמה שאפשר. לפני כל זה, הטמפ' במאמץ ללא OC היה בערך על 40 מעלות כאשר המארז היה פתוח. עכשיו, פירקתי את המאוורר שמעל המעבד, הוא היה עם טונה של אבק מעליו- ניקתי את כולו כמה שאפשר אין עליו נקודה של אבק ניקתי בכלליות את כל המארז וגם את המאוורר שבצד המארז. בנוסף עשיתי את כבלי ה-IDE מעוגלים וגמישים כמו שרשום פה במדריך וסידרתי אותם ואת כבלי החשמל בכדי שלא יפריעו למאווררים. לאחר מכן, לפני שסגרתי לגמרי את המארז הפעלתי את המחשב, נכנסתי לביוס ואיפסתי אותו (בתקווה שהוא יזהה לי HDD- אבל לצערי לא) ועל הדרך בדקתי כמה מעלות המע…
-
- 9 תגובות
- 641 צפיות
-
-
לנקות אותו? להעיף אותו? הרעש הוא כמו זמזום אבל עם רעש בלתי נסבל, אני פוחד להוציא אותו כדי לא לגרום לאקסטרא חימום של המארז.
-
- 9 תגובות
- 553 צפיות
-
-
לעניין מעבד I7 860 כאשר אני מפעיל את תוכנת REAL TEMP היא מראה שהמעבד במנוחה על 68 ובעומס לפעמים מגיע ל 99 השאלה שלי היא האם זה כמו אחוזים או שזה ממש המעלות כי באתר היצרן כתוב 72 מעלות והבנתי שהתוכנה מכיילת את עצה למעבד אוטומטי?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. הייתי רוצה לדעת איך מחשבים את הcfm של המאורר כאשר רוצים להוריד את הטמפרטורה של המעבד לטמפרטורה מסוימת בהתחשב בטמפרטורה של האוויר שבו אנחנו משתמשים. למשל, יש לנו את מעבד שמגיע לחום של 50 מעלות ואני מעוניין לקרר אותו ל45 מעלות כאשר טמפרטורת החדר היא 30,איך זה אני מחשב את הcfm של המאורר. או שבכלל מסתכלים על זה מבחינת אנרגיה... אם ההספק של הcpu הוא 40w ששקולים נניח ל50 מעלות אז רק מאורר של 40w יצליח להיפטר מהחום... ובשביל למצוא כמה w מאורר צריך בשביל לקרר את המעבד ל45 מעלות פשוט נפתור משוואת יחסים פשוטה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב שלי בן 8 חודשים , ולאחרונה גיליתי שחום המעבד הינו בין 65-70 מעלות. האםזה שכיח שהחיישן מזייף? והאם תוכנות כמו speedfan וכדוגמתה לוקחות את הנתונים מאותו מקור כמו ה-bios?
-
- 9 תגובות
- 506 צפיות
-
-
אז ככה יש לי IC7 והחיישן CPU שלו מזייף (אני לא יודע מה הטמפ' שלי :-\ :'( ) אז חשבתי להביא חיישן חיצוני.... אבל אם הוא מזייף גם אז אני צריך לעשות בחירה או חיישן או קירור משהו משהו מה עידף דרך אגב הטמפ שאני רואה זה ביוס 55-50 ובFANeq זה על 40-45 (משהו כמו 10-12 מעלות הפרש וגם עידכון ביוס לא עזר) תודה
-
- 9 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אתם חייבים לעזור לי!! היו לי לאחרונה בעיות עם משחקים בנושא VPU RECOVER. דבר ראשון בדקתי האם זו בעיה עם התחממות ואכן המאוורר לא זז. בתחילה נדמה היה לי שזו לא תקלה כי לא היה נראה שהוא תקוע או שהוא בכלל רוצה לזוז. אבל בנסיון חוזר לבדוק גיליתי שהוא כן תקוע מסיבה כל שהיא ובעזרת מכות קלות על הגוף המגן עליו הוא התחיל לזוז. לאחר כיום הוא שוב נעצר ושוב הזזתי אותו וחוזר חלילה... איך ניתן לזהות מה תוקע אותו (ניקיתי אותו כמה שהצלחתי כי אי אפשר כ"כ לפתוח את הגוף העוטף שלו)? האם יש דרך להשיג מאוורר חלופי? הכרטיס כבר לא בתקופת אחריות. תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 843 צפיות
-
-
ערב טוב דבר ראשון ;D מכיוון שאין לי כסף או משהו וגם אני לא ממש מתעניין במודינג ליופי כלומר לדים וכו' החלטתי להתחיל לצייר קצת על הדלת ( אין לי כישרון ציור בכלל אבל אמרתי ננסה מה יהיה ) מצטער על האיכות הגרועה אבל זה בעיה כי זה בעיפרון וגם אם אני שם פלאש הדלת מחזירה אור... אז תנסו להבין מה הולך ( מקווה שתצליחו חח :) ) טוב ככה אני צריך להוסיף עין שנייה כבר הוספתי 3 פעמים אבל זה לא יצא ישר ואת התופסן אני שם גם בצד השני טוב אז מה אתם חושבים? בינתיים יפה? יש הצעות לציורים ( לא מסובכים ) או סמלים או משהו ? והשאלה החשובה ביותר שיש לי : עם מה לעבור על הציורים? אני צריך משהו שיורד אבל לא יורד עם מחק כי ככה אם אני אפשל אין לי כוח לעשות ספריי על הכל ני…
-
- 9 תגובות
- 783 צפיות
-
-
הסינק שאסוס שמו בלוח לא הכי מתאים לברגים של המאוורר (הרווחים גדולים מידי) כמו שאתם רואים כאן יש לכם אולי רעיונות איך לחבר אותו לסינק ? למרות שהמעלות על 25-30 לא יזיק לי עוד מאוור אחד במארז :asthanos: ד"א דבק 3 שניות לא הולך
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלתי קשורה לאחריות. בטוח ב10000% שאין לחברה דרך לדעת אם אני עושה OC דרך תוכנה כמו RivaTunner לכרטיס מסך ? ונראה לכם שתהיה בעייה להביא את הכרטיס שלי ל 675/1200 ?
-
- 9 תגובות
- 736 צפיות
-
-
קודם כול תיאור קטן העלתי את FSB מ 133 ל 141 ואני עובד עם דלתות פתוחות ומקרר את כל המחשב עם ונטילטור "14 הרעש סביר לפני שהעלתי את FSB טמפ' היתה במנוחה 41 מעלות לאחר ההעלאה הטמפ' עלתתה ל48 מעלות. פשוט מאוד מה שעשיתי היות וההיטסינק שלי פשוט ,סטנדרטי, לקחתי פס מתכת מהחלק האחורי שלמארז המחשב [ מהפסים האלה שמאחור כשמסירים אותם כשמתקינים כרטיס מסך כרטיס מסך קול ועוד הכוונה היא למתכת הנישלפת שמחוברת עם בורג לגב המארז מול הסלוטים PCI AGP ]. ניתן לקחת מתכת אחרת ועדיף נחושת בגלל מוליכות החום שלה .מספיקה חתיכה בארוך של 10 ס"מ וברוחב של 1 ס"מ. חיברתי את הפס הזה עם בורג להיטסינק בין צלעות הקירור [לחלק התחתון שקרוב למעבד ] ,כך שבצד השני הוא תלוי באוויר כמו כנף של מטוס כשהחלק הרחב…
-
- 9 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום לכולם, המפרט המלא שלי מופיע בצד ימין למי שמעוניין להציץ. כיום אני נמצא עם קירור מסוג מוגן 3, מתכון בזמן הקרוב להוסיף לו עוד מאורר. עומד כרגע על 4.0GHZ עם מתח של 1.48/1.5 לכל היותר. בבדיקות של שעה: במאמץ מלא אני נמצא על 60 - 62 מקסימום. במאמץ מלא (עם מזגן) אני יושב בצורה דיי נוחה על 55 מעלות! המארז שלי לא מסוג המארזים שהיצרן חשב בצורה טובה על זרימת האוויר - אבל אני חיי עם זה. הוספתי מספר מאוררים ואפילו עשיתי סוג של "קומבינה" לעוד מאורר וסה"כ אני חושב שזה תורם דיי טוב. השאלות: 1: לגבי הOC אני ישמח לשמוע דעות - אם זה לגבי המעלות או אם זה לגבי המתח. 2: היצרן מצהיר על חום מקסימלי של עד 62 מעלות. עד כמה באמת מבלי לגרום לו נזק אני יכול להמשיך? 3: הצ'פסט שלי ללא מזגן ובזמן…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך חדש GF2 Ti/500 של GAINWARD שמציג התנהגות לא הכי יציבה במבחני 3DMARK 2001 וכבר נעזרתי כאן בנושא הזה. לצערי, הבעיה לא ממש נפתרה והנה ראיתי בפורום שיש כמעט תמימות דעים שכרטיס GF4 MX440 שלפי בדיקה ברשת אמור להיות ברמת המחיר של הכרטיס שלי, עדיף עליו כמעט בכל קטגוריה. GF3 כנראה קצת יקר לטעמי. אני אברר אם אוכל לקבל את ה-GF4 במקום ה-GF2 אבל רציתי לשאול על איזו חברה אתם ממליצים (ABIT, MSI) כי לא מצאתי ביקורות השוואתיות בין חברות. דבר נוסף שרציתי לברר הוא נקודת אי התמיכה ב-DIRECTX8 של GF4. נראה שכמה חושבים שזה חיסרון רציני למרות שממה שהספקתי לראות אפילו ה-GF2 מריץ משחקים כמו SERIOUS SAM, QUAKE ו-MAX PAINE בצורה יפה (ואולי אין קשר?) האם זה אמור להיות שיקול רצינ…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי את הלוח gigabyte g41 s2pt כי הלוח אם הקודם עשה לי בעיות ורציתי להחזיר את האוברקלוק אבל לא מצאתי שום דבר ששולט על הfsb מה אני יכול לעשות? יש לי אפשרות לעשות אוברקלוק דרך windows?
-
- 9 תגובות
- 905 צפיות
-
-
קניתי מעבד פ3 550 סלוט1 מאדם חביב ברמת גן ביום שני והיום חבר שלי עזר לי להתקין אותו. זה היה טיפה מסובך כל הסלוט הזה אבל בסוף זה הסתדר. עם המעבד הקודם שלי עבדתי על באס 112 קבוע לא הייתה שום בעיה, באס133 לעומת זאת היה פוסט אבל הווינדוס לא עלה. עם הפ3 ב 133 הוא לא עולה (אין פוסט, המסך לא נדלק, מוזר שעם הישן המסך כן היה נדלק.. הסבר?) ב 112 הווינדוס לא עולה ב 103 הוא סוגר לי את 3דימארק (2001) באמצע פתאום בלי שום הודעת שגיאה ב 100 הוא פועל יפה (אלה האפשרויות היחידות שיש לי). אני לא ממש מבין למה הבאס מסרב לעלות קצת בלי לעשות בעיות ? אולי זה כי חסר לו מתח? לצערי אין לי אפשרות בלוח הזה להעלות מתח.
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-