עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אני חדש פה ולכן אני לא מש יודע אם מותר לשאול כאן את השאלה, אז מצטער אם זה לא צריך להיות כאן. קניתי לפני חודש בערך כרטיס מסך מסוג: saphire x1950pro 512mb. הכרטיס פשוט עננק והכל עובד טוב, אבל, כשהתקנתי את הגירסה האחרונה של ATITOOL (גירסה 0.26) ועשיתי show 3d view כדי לבדוק כמה הוא מתחמם אז ראיתי שהמעלות של ה-GPU עלו בבת אחת כמעט ל70 מעלות ומשם זה מטפס לעבר ה-90 מעלות. אז עשיתי שהמאוורר ירוץ יותר מהר (שיניתי דרך התוכנה את ההגדרות של סיבוב המאורר)ץ בקיצור הצלחתי שהוא לא יעבור את ה75 מעלות. הבעיה שלי היא כזאת: כשאני מראה את הקובייה הזו בATITOOL פתחתי את הEVEREST והסתכלתי בסנסורים. יש שם משהו שנקרא Gpu VRM. ראיתי שבמנוחה זה עומד על 60 מעלות בערך אבל כשאני מריץ את הקוביה ה…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by shay7629,

שלום, המיפרט שלי E6300 OCZ 800Mhz CL4 ABIT IB9 אני רוצה לשתף אותכם בדבר מוזר שקרה לי, ואולי גם אזכה לאיזה פיתרון ברשותי לוח אם של ABIT מסוג IB9 לפני איזה חצי שנה עדכנתי לו את הBIOS , אני לא זוכר לאיזה גירסה לאחרונה התעסקתי קצת עם OC , והצלחתי להגיע עם הIB9 לBUS 266@445 יציב המחשב היה מטוס, ובSUPER PI קיבל 18 שניות למגה. שזה ציון מאוד מכובד בהתחשב לזה שיש לי E6300. העיניים שלי גדלו אמרתי לעצמי שכדאי שאשדרג את הBIOS לגירסה 1.4 החדשה שיצאה. מאותו רגע מקולל שעידכנתי את הגירסה, אני לא מצליח לעבור את BUS 350 , וגם זה בלחץ ניסיתי לחזור לגירסאות הקודמות 1.2 1.3 1.3B ועם אף אחת מהם לא הצלחתי לעבוד את ה350, מה שמוזר זה שבגירסה שאיתה הצלחתי להגיע ל445 BUS , אני זוכר בוודאות שאפש…

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  3. היי כולם יש לי BT (הגירסה הראשונה, לא VX) שאיתי כבר שנתיים וחצי (מהמערכת הקודמת שהייתה מבוססת AMD) ולא מזמן מחשב חדש מבוסס E8400. שמתי את תוכנת ה-CoreTemp ובמצב מנוחה, היא מראה לי ליבה אחת על 39 מעלות וליבה אחרת על 45.. כלומר יש הפרש כלשהו של 5-6 מעלות בין שתי הליבות באופן קבוע.. האם זו סיבה לדאגה? הן לא אמורות להיות באותה הטמפרטורה? ה-BT התחיל להרעיש, לא המאוורר, אלא הצלעות קירור שלו איכשהו מרעישות בגלל הרעידה של המאוורר וזה מעצבן (אי אפשר להשתיק) פירקתי את המאוורר מעל הצלעות וניסיתי לנקות אך זה גם לא עזר.. מה עושים? אני שוקל להחליף אותו.. ואני כנראה לא אלך על גירסת ה-VX כי היא על אותו עיקרון.. איזה HSF כדאי שנותן את אותם הביצועים מבחינת שקט/קירור? תודה!

• 7 תגובות
    • 653 צפיות
  4. Started by Os.Master,

מרחתי היום משחה טרמית מחדש למי להאמין? http://www.siz.co.il/my.php?file=yyomuq3dogkn.jpg

• 5 תגובות
    • 498 צפיות
  5. Started by BeBest,

אהלן, קודם כל, אני חדש בתחום של הOC. יש לי בעייה קטנה, ברגע שאני עובר את ה355FSB הכונני SATA מסרבים לעלות. לא הצלחתי לפתור את הבעייה עם שינויים כלשהם, אם למישהו יש רעיונות אשמח אגב הלוח שלי הוא Asus p5ld2 se (כן אני יודע שהוא לא משהו לOC). שאלה שנייה היא, ראיתי בכל אתרי הOC שרשום: X @ Y אני יודע שאחד מהם הוא הFSB אבל מה מסמל השני? הכוונה נגיד 220@350 ועוד משהו אחרון, הסתכלתי בסטיקי של הקירורים המומלצים. לפי מה שהבנתי בסביבות ה300 שקל הכי טוב שאפשר להוציא זה Thermaltake Big Typhoon 120 VX, אני צודק? אם לא אז תמליצו לי על משהו אחר בבקשה, עדיף שיהיה מSkyPC (החנות הקרובה והזולה ביותר באיזור שלי). תודה

• 6 תגובות
    • 454 צפיות
  6. Started by Turbine,

שלום לכולם, אני רואה הרבה באינטרנט כל מניי חברות שמשחררות עדכונים ל BIOS עבור כרטיס 8800GT שהמאוורר לא באמת משנה את המהירות שלו עם מאמץ ועוד כמה דברים, מישהו יודע במה מדובר? יש לי כרטיס של TWINTECH תודה

• 5 תגובות
    • 663 צפיות
  7. צריך משהו בחנות בראשל"צ. תקציב 100 ש"ח מה מומלץ? נ.ב. כל פעם שאני עושה ריסטרט אני מקבל הודעת שגיאה CPU CHIP FAN FAILED OR TOO SLOW רשום שזה CHIP ולא המאוורר עצמו.

• 3 תגובות
    • 432 צפיות
  8. http://img206.imageshack.us/img206/6232/imgp0508ai9.jpg יאלה להרכבה =[]

• 7 תגובות
    • 628 צפיות
  9. Started by SnakeBite,

שלום,אני מתכנן לקנות מערכת קירור מים שכוללת : משאבה : Swiftech MCP655 12 VDC Pump צינור : Tygon 3/8id 5/8od נוזל קירור (כנראה) : Fluid XP+ Extreme 32 oz או Fluid XP+ Ultra 32 oz בלוק ציפסט : Swiftech MCW30 Chipset Water-block בלוק כ מסך : Swiftech MCW60 Graphics Card Liquid Cooler - Retail מיכל מים : מיכל גדול ביותר שאני קונה בארץ ומשפץ...נראה לי שהוא מכיל יותר מליטר נוזל.. עכשיו השאלו שלי הם : האם יש לכם משהו לשפר במערכת ? מה יותר טוב מבין 2 הבלוקים שציינתי בכותרת? איזה נוזל יות טוב מבין השניים ? בתודה עידו

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. קירור אויר הוא פחות מסוכן כי אין שום נוזל או שום דבר שיכול לפגוע במעבד, אבל מה לגבי שאר הקירורים? עד כמה בטוחים הם כיום?

• 1 תגובה
    • 491 צפיות
  11. אני מתכון לא רק לקירור מבוסס אויר, אלא גם למבוסס מים - וכמובן לא דברים ממדע בדיוני, אלא דברים שניתן להשיג במציאות בחנויות. לדוגמא ראיתי את הדבר הזה - http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=3855 מה חושבים? יש הצעות לקירור הכי הכי מסיבי שאתם מכירים?

• 7 תגובות
    • 741 צפיות
  12. Started by YOAV28,

שלום רציתי לדעת מה דעתכם על מערכת הקירור מים של ZALMAN RESONATOR XT מבחינת כסף אין בעיה השאלה היא האם המערכת הזואת טובה אם אני מוסיף לה גם בלוקים של קירור לכרטיס מסך ולציפסט תודה יואב

• 2 תגובות
    • 438 צפיות
  13. האם יכול להיות שהטמפרטורה צנחה ב 10 מעלות? ה Big Typhoon עובד על המהירות הכי נמוכה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  14. לפני כחודש פרסמתם באתר את הסיקור הבא על הקירור החדש : http://hwzone.co.il/news/1203862179/64795/ ולפי הכתוב , הכרטיס לא נתמך ע"י כרטיסים בעלי ליבת ה G92 ובחודש זה פרסמתם את הכתבה הבאה אשר חושפת פרטים על ה 9800GTX : http://hwzone.co.il/news/1205963384/58436/ כפי שאתם ברואים בתמונות , רואים 9800GTX עם הקירור הנ"ל מחובר עליו השאלה היא , האם הוא כבר יצא בגרסאות אחרות ? לפי מה שהבנתי ה 9800GTX עובד על ליבת ה G92-400 שהיא מן G92 משודרגת אז הנה לכם עוד שאלה אז האם הקירור גם יעבוד על כרטיסי G92 ? תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 434 צפיות
  15. עשיתי OC והכל היה טוב ויפה וכשניסיתי לעלות כבר לא הלך מעל 3.4 ואז החלטתי לאפס את הגדרות הביוס בלוח אם וגם ע"י הוצאת הסוללה והג'מפר וכו, ויכשחזרתי להגדרות היסוד קיבלתי ב3DMARK2006 חצי ממה שאני רגיל לקבל על הגדרות אלה... מה עושים? האם דפקתי משהו במערכת? אנא עיזרו לי....

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  16. Started by Kirma,

אם אני עושה בביוס "Load Optimized Defaults" האוברקלוק מתבטל ? הכוונה שהמעבד חוזר לשעון 2.4 (Q6600) ???

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  17. http://www.i4u.com/full-review-398.html תעיפו מבט בבקשה ותקראו את זה, במיוחד הפסקה האחרונה: זה רק אני או שמשהו דפוק פה?! 91C מעלות?! המערכת קירור הזאתי בעלת יכולת קירור של 400W !!! (מבין החזקות ביותר כיום לדעתי, רק לשם השוואה מערכת דומה ויקרה מאוד של Swiftech מסוגלת "רק" לפזר חום של 200W בקושי. חוץ מזה, שאם מערכת כזאתי מפלצתית לא מסוגלת לשמור על איזה 40C במעבד כזה, אז מה יגידו קירור אויר? או אפילו הקירור STOCK של אינטל? לפי זה הSTOCK של INTEL צריך לעמוד על איזה 120C או משהו יש פה טעות או מה? או שבעצם כמו שמישהו רשם למטה בעצם מדובר בפראנייט בכלל? או שהוא התקין משהו ממש דפוק שם? (ראיתי כבר מערכות קירור פסיביות יותר טובות מזה)

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  18. Started by Bagheera,

אני מתלבט בקשר למפרטים למערכת קירור מים שאני מעוניין ליישם במחשב חדש שאני אקנה(מעבד Q9450, 2X 8800GT וכו) התקציב הוא עד 1300~ דולר כולל משלוח מחנות בחו"ל כמו ForzenCPU וכו. המפרט הראשון הוא מפרט חלקים ב 787 דולר עם 300 דולר משלוח בFEDEX. המפרט השני מכיל מערכת קיט של CM עם בלוק נחושת ושני בלוקים נוספים לכרטיסי מסך. ועכשיו מספר שאלות: 1. הלוח אם שאני בונה עליו הוא ה אסוס סטרייקר 2, לוח אם עם גשר צפוני בעייתי בכמות החום שלו ולכן אני מעוניין לקרר אותו גם כן, כרגע ישנה חברה בגרמניה שמייצרת גופי קירור במיוחד ללוח הנ"ל(נשאר לשאול אותם אם הם אכן שולחים לארץ). 2. האם אפשר להיתסמך על לולאה יחידה או שכדאי ליישם שני לולאות? 3. המארז למחשב הנ"ל יהיה Stacker 830 NVidia Edit…

• 8 תגובות
    • 861 צפיות
  19. יש לי לוח אם K7SOM+ של ECS והמאורר של המעבד עושה רעש מחריד. הוא מסתובב ב 5400 סל"ד ועדיין המעבד ב50+ מעלות. יש לציין שיש שם מעבד דורון מובנה ולכן אני לא יודע איזה גוף קירור יתאים לו. יש מה לעשות בעניין הרעש? איזה גופי קירור יותר נורמלים אפשר לשים שם? במידה ואין אפשרות להחליף גוף קירור איזה מאוורר שקט אפשר לשים במקומו?

• 14 תגובות
    • 918 צפיות
  20. Started by greataviv,

שלום , יש לי מארז מידי טוור עם שני מאווררים 120 מאחור . האם שניהם צריכים להוציא או להכניס אוויר , או אחד להכניס והשני להוציא ?

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  21. הייתי מעוניין לפחות לראות את זה במציאות, ואולי גם לקנות (אם כי המחיר בשמיים יהיה). מדובר בקירור מבוסס מים, ואלקטרוסטטי, לא משנה איך זה פועל וכו', מה שכן חשוב שגם אם יש לכם מעבד QX9770 לדוגמא שפולט 130W ועשיתם לו OC מאוד רציני ועכשו הוא רץ על איזה 4.5 ג'גיה הרץ וכו', עדיין הטמפרטורה תשאר נמוכה יותר מכול קירור מים אחר, וכול קירור אויר שיש בשוק!! הביקורות של המוצר מאוד טובות. יש איזו שהיא דרך להשיג מוצר באיכות כזאתי בארץ?

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  22. קהילת HWZone שלום, רציתי את הדעה שלכם לגבי יכולות הקירור של המארז שלו ושל מערכת המים שלו. אני מתכנן OC קיצוני למעבד ולכרטיס מסך, אולי אפילו 2 כרטיסי מסך ב SLI. לאלו שלא מוכרים למארז, זהו מארז Kandalf LCS Black הכולל מערכת קירור מים עם רדיאטור גדול ו 3 מאוררי 12 ס"מ לרדיאטור. זהו סירטון שסוקר אותו וזה הנתונים שלו בדף הבית של TT : http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000bws.asp אשמח אם תביעו דעה כלפיו, לפי מה שאני הבנתי השקט שלו בא בחשבון על כוח הקירור הפוטנציאלי שלו. אני כנראה יעשה OC למעבד Q6600, על לוח אם 750i ולכרטיס גרפי עדיין לא בחרתי אחד. אשמח אם גם תעזרו לי לבחור כ. מסך בעל יכולות גבוהות מכיוון שאני כבר הרבה זמן לא מעודכן ב…

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  23. שלום לכולם! יש לי כרטיס מסך ג'יגבייט 8800 GTS 320MB אני מבסוט מהכרטיס,משרת אותי נאמן,שיחקתי בכל המשחקים החדשים ללא בעיות רק הגברתי את מהירות המאוורר ל-85 אחוז שיהיה קריר יותר עם RIVATUNER אתמול סתם הסתכלתי בביוס של הלוח אם וראיתי שיש אפשרות כנראה לעשות OC לכרטיס מסך היה רשום VGA עם שלוש אפשרויות: 1.auto 2.fast 3.turbo מסומן אצלי על אוטומט,לא שיניתי האם כדאי לשנות למהיר או טורבו?,מישהו מכיר את זה או עשה? תודה רבה ליאור

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  24. Started by moshel7,

שלום אני רוצה לעשות oc קליל עד 2.7 למעבד שלי איך עושים זאת אני ממש לא מבין כלום בתחום אשמח לקבל הסבר המיפרט שלי: ספק-כח:themaltake tr2-430w לוח-אם:gigabyte ga-m61sme-sn rev 2.0 מעבד: amd atlhlon 4800+x2 65w brisban קרןר-מעבד: arctic-cooling freezer pro 64 כרטיס-מסך:gigabyte gforce 7300 gt מארז:ג'נרי ללא שום שם בעעעעע האים כדאי לי לעשות ביכלל oc האים מומלץ?

• 0 תגובות
    • 464 צפיות

דיונים חדשים בפורומים