עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Xstyle,

קנתי 2 כרטיסי ?512MB Supertalent CL2.5 DDR400 עכשיו אני רוצה לעשות להם אוברקלוק מישהו יכול להסביר לי איך או לתת לי תתוכנה. הא ועוד משהו תסבירו לי מזה CL2.5 CL3 CL2 וכול הלו.....

• 14 תגובות
    • 946 צפיות
  2. Started by t-macc,

צריך גוף קרור הכי טוב שיש (אויר )לסקוט 775 (99 אחוז שזה 775)פנטיום d.2.66 חוץ מ ה Tuniq Tower.וצריך שיכנס במארז פוסידון של גיגה בייט . תודה

• 22 תגובות
    • 946 צפיות
  3. Started by ozba77,

שלום נגשתי השבוע לקנות מחשב חדש אני מתכוון לקנות מעבד dual core של אינטל כששאלתי את המוכר לגבי קירור למעבד, הוא אמר לי שהמעבדים האלה מתחממים פחות ולכן המאורר ולוחות הקירור שמגיעים איתו - של אינטל מספיקים אני לא מתכוון לעשות OC למעבד, אבל המחשב הזה מיועד בעיקר לעבודה ויעבוד ברציפות כ-16 שעות ביום האם אכן אפשר להסתפק במאורר הרגיל? האם הוא לא ירעיש ? (יש לי גם P4 כשקניתי אותו עם המאורר הרגיל אחרי שעה שעתיים הוא התחמם והמאוורר האיץ ועשה המון רעש עד שהחלפתי אותו לגוף קירור רציני יותר) תודה

• 17 תגובות
    • 946 צפיות
  4. Started by hag911,

זה המפרט שלי: מאוורר silverstone fm123 שמגיע ל 110cfm בשיא. עם thermalright extreme ultra 120. Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR ASUS blitz formula Corsair DHX XMS2 Dominator Dual 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory Dominator Airflow Fan SilverStone ST60F Strider 600W Modular Power Supply SLI Certified ATX Seagate Barracuda SATA 250GB 16MB ST3250410AS Evga8800GT Thermaltake Tsunami window Arctic Cooling MX-2 תמונה: מה שניראה לי שהגביל אותי שNB וSB היו על AUTO יש למישהו מושג מה לעשות?!כמה וואט להוסיף להם?!

5. 1) אני משנה בלוח הבקרה ממצב אוטומטי לידני ושם על 99% ולמרות זאת אין שום שינוי בטמפ/ רעש... 2) הכרטיס בOC ב66-68 מעלות במאמץ זה תקין? 770/1850/1960 3) איך אני בודק חום במהלך משחק?

• 11 תגובות
    • 946 צפיות
  6. Started by Eviljelly,

איך עושים דבר כזה ? יש לי כמה ישנים שאני רוצה לחבר השאלה היא עם מה , אני מניח שדבק לא אפקטיבי כי הוא מנטרל את המגע בין הציפ להיטסינק ועלול להתלקח . אז עם מה כן ?

• 11 תגובות
    • 946 צפיות
  7. אז ככה, קודם כל מקרא לתמונה: 1. חורים לכניסת אויר למארז, המקום המומלץ לשים מאוורר קדמי. 2. המקום שהמאוורר הקדמי נמצא בו, כי ראיתי ששמים אותו יותר לכיוון פנים המארז הוא זורק יותר אויר כי יש לו יותר אויר לשאוב מאשר שהוא צמוד לדופן הקדמית. 3. אזור שראיתי שהוא מאוד חם. תחתית גוף הקירור של המעבד, CHIPSET, הצד השני של המעבד הגרפי, קרוב לזכרונות. 4. קצת מעל ההארדיסק מול האזור החם. 5. מאוורר אחורי, AC 92. בגלל כל הרכיבים האלו שקרובים אחד לשני, כנראה נוצר האזור החם, בנוסף בגלל שאין כלכך רווח בין ההארדיסק לכרטיס מסך (HD3850) נראה לי שאין סירקולציה טובה של האויר והאויר הקר לא מוזרם לכל המארז. ההתלבטות שלי היא כזאת: להוריד את ההארדיסק למטה יותר ולשים את המאוורר בסימון (4) כדי שיזרוק …

• 11 תגובות
    • 945 צפיות
  8. רכשתי 2 סטיקים של קינגסטון מסוג KHX8500D2K2/4G [ כל סטיק 2 GB ] בביוס מופיע כ - 800 למרות שהזכרון הוא 1066 , ידוע לי שיש צורך לשנות את המתח ל - 2.2 V -השאלה איך מבצעים זאת ? לוח האם הוא GIGABYTE EP45-DS4 - כרגע "הכיתוב" מוצלל "וקופץ" לערך הבא..... אשמח להדרכה כיצד מאפשרים לערכים "המוצללים" בוולטים להשתנות [OVERCLOCK במלים פשוטות]. מקוה שהייתי ברור מספיק, תודה מראש לעוזרים. :s05:

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  9. Started by mokisho,

יש לי את המעבד הנ"ל ניסיתי לתת לו בראש אבל נעצרתי רק ב 3.75 במתח של 1.56 מישהו יודע מה יכולות המעבד הזה באוברקלוק (או שיש לו וניסה ) תודה

• 7 תגובות
    • 945 צפיות
  10. Started by rafi_d,

במארז "תיקני" של אייבורי הותקנו 2 מאווררים - האחר גדול (~12 ס"מ כנראה) בחזית ממש מלפני הBAY של הדיסק(ים) - האויר מוזרם לכיוון פנים . השני 8 ס"מ - על הדופן האחורית - בו האויר נשאב החוצה (יוצא סמוך/בניצב למאוורר של המעבד) . שניהם ללא שרוול כיוון כלשהו. המערכת - E2180 , GB DS3L ו OZC 800 - 2G בנוסף - קיים כמובן מאוורר המעבד - arctic אלפיין 7. שלוש שאלות - 1. האם המיקומים - סבירים (לקירור סטוק) והאם אין חסרון בזה שאין זרימת אוויר ישירה *מול* הלוח אם ? (למשל - התקנה על הדופן הצידית, שגם בה יש חורים, מה שכמובן יקשה על הפתיחה) 2. האם יש להתקין גם פילטר כלשהו בכניסת האויר ? 3. החשמל למאווררים חובר ישירות מהספק. האם יש יתרון בחיבור ללוח האם (יש שם כנראה נקודות לכך). תודה

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  11. יש לי אפשרות לעשות חיתוך בלייזר בחינם במפעל שעושה דברים כאלו. עכשיו דוד שלי שדרכו אני עושה את זה אמר לי שתהיה בעיה משום שהלייזר עובד על חום והמארז מאוד דק והוא צבוע במין צבע שעוטף אותו יש סיכוי גבוה שהלייזר ישרוף את הצבע וגם יתיך את המארז... עכשיו את הסיכון הזה אני לא מוכן לקחת אבל זה הזדמנות ממש חד פעמית כי דודי מכיר שם אנשים והוא נוסע לשם ביום חמישי ויש לי הזדמנות להביא לו את המארז (דלת המארז) היום או מחר. מה לעשות ? ואם יש אפשרות בבקשה תנו לי דוגמאות יפות לחתוך. הם שם יכולים גם לחתוך לפי תמונה... כאילו אני אביא להם תמונה והם יחתכו לפי התמונה. אני חייב עזרה ! תודה נ.ב. אין לי בהזדמנות זו של יומיים להביא מישהו שיצייר לי דוגמית פצצה ואני לא כזה טוב בציור אז אם אתם יכולים…

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  12. Started by idanpc,

שלום לכולם ובוקר טוב!! יש פה מישהוא שקוראים לו 1511 והוא רשם אותה שאלה שאני רוצה לישאול אבל סגרו לו אותה אבל בצדק אז אני שואל אותה שאלה אבל יותר יפה . אז ככה ליפני שבועיים קניתי לוח של GIGABYTE 7VRXP ומעבד XP 1600+ המארז שלי בנוי בצורה הבאה: מאוורר אחד למעלה שמוציא אוויר . מאוורר אחד מאחורה שמכניס אוויר. ההרד דיסק נימצא במגירה שיש לה עד שני מאווררים שמתי אותה למעלה כדי שהאוויר החם שיוצא ממנה יכנס ישר למאורר ויצא החוצה. יש לי מארז של VIRGO 350 W שיש בשני הדלתות מלא חורים כדי להכניס\להוציא אוויר +מאוורר בספק. על הלוח יש לי מאוורר ORB BLOU + בד טרמי . הבעיה: הלוח שלי מגיע ל44 מעלות במנוחה והמאוורר פועל--- כאשר המאוורר לא פועל אני מגיע ל48 , 49 מעלות מה אני עושה???? תעזרו לי…

• 7 תגובות
    • 945 צפיות
  13. Started by yuval_cohen,

והאם אפשר לעשות בו חור בעזרת מקדחה?

• 4 תגובות
    • 945 צפיות
  14. Started by nivster,

היום אנו נפרדים מהמעבד AXP1700 palomino שלי, בצער רב... איך זה קרה, אתם שואלים? פשוט. קניתי היום משחה תרמית ו-Volcano 9. הורדתי את ההיטסינק הקיים, ופצחתי במלאכת הניקוי של המשחה הישנה. כשסיימתי, מסיבה לא ברורה, רציתי לראות אם המעבד עדיין חי (כי קצת מרחתי את המשחה הכסופה שהיתה שם). אז שמתי את המעבד בחזרה, ללא היטסינק, והדלקתי........ :-\. לאחר 3 שניות לערך, התחיל לעלות לו סילון עשן מאחת הפינות של הליבה... מייד משכתי את הכבל של החשמל מהספק, והתקשרתי לספק החומרה הקרוב לביתי.... הדבר היחיד שלא ברור לי זה האם המעבד נשרף בגלל שהמשחה קצת נמרחה לי, או בגלל שהפעלתי ללא היטסינק? האם ה-AXP מתחמם עד כדי כך מהר???

• 6 תגובות
    • 945 צפיות
  15. איפה אפשר להשיג מאוורר חזק מאוד , אני רוצה לעשות OC למעבד החדש של אינטל דגם A ל 2.7 GHZ ודרוש מאורר למרות שלא מצאתי כאלה בארץ למישהו יש מושג איפה

• 3 תגובות
    • 945 צפיות
  16. הטמפרטורה של כרטיס המסך במחשב הגיעה אתמול בשיא ל-65 מעלות, הכרטיס asus v8200 ti 200 בהמהרה 220/500@175/400,נראה לכם שקיימת בעיה?

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  17. Started by Jook,

חשבתי על ה- SLK600 או ה- AX7. מה עדיף? יש לי AMD. יש משהו אחר? ואיפה לקנות הכי זול? הטמפרטורה כרגע היא 56 מעלות ואני חצי באינטרנט וקצת CS. האם כדי לקנות אחד מהמוצרים? מה עדיף? ועד כמה יעזור כל היטסניק בקירור? וגם הטמפ' של הלוח אם שלי היא 40 מעלות-קריטי? צריך לעשות משהו בנושא? תודה

• 7 תגובות
    • 945 צפיות
  18. Started by MORIDIN,

טוב, אז יש לי ASUS GeForce 2 GTS, גרסת ה-Pure עם 32MB. בתקופת החום הגדול (45 מעלות בחיפה, מישהו זוכר?) התחילה בעיה, שנמשכה עד היום בצהרים, של התרסקות של ה-Explorer כל כמה דקות, תקיעה של המחשב שמחייבת Reset והודעות Windows has found errors in your registry שאיתחלו את המחשב שלי ולמעשה החזירו אותו למה שהוא היה חודש לפני כן. היום התגלתה (מה התגלתה? גיליתי) את הבעיה - הכרטיס עמד על 65 מעלות צלזיוס. הכרטיס עבר Downclocking רצחני, ל-120MHz, כדי שאני אוכל לעבוד (UT יאלץ לחכות בינתיים...). הכרטיס הוצא ממקומו, והמאוורר נוקה על ידי אבא שלי (מכמויות מסחריות של אבק). ה-RPM של המאוורר עלה מ-4800 ל-5300 והטמפרטורה ירדה ל-57 מעלות. עכשיו המאוורר עושה רעש של הליקופטר (אם כי פחות מלפני חמש…

• 3 תגובות
    • 945 צפיות
  19. Started by ScreameR,

אני הולך לעשות מחשב בתוך קופסאת זככוכית שקופה.. אני מחפש מחשב זול, ממש זול כי אני יעשה לו OC רצחני.... מישהו יודע איפה מוכרים מחשבים ישנים ב200 שקל בערך? אני מחפש 486\586\P1

• 7 תגובות
    • 945 צפיות
  20. Started by tal^_^,

אני רוצה לקנות את ה Hardcano5 של TT, ואני עדיין לא בטוח. חיפשתי באינטרנט בחנויות בישראל וראיתי שרק פנדה מוכרים את ה-5 וזיג זג מוכרים את Hardcano7 בפחות מחיר, למה? מה ההבדל?

• 13 תגובות
    • 945 צפיות
  21. Started by ScreameR,

http://www.xoxide.com/taisp4heatpi.html

• 11 תגובות
    • 945 צפיות
  22. רק את התוכנה הזו לא את התוכנה השניה שפועלת בדוס

• 8 תגובות
    • 945 צפיות
  23. Started by ktanta harta,

הרכבתי לי צג הוא עובד בסדר בתוכנה lcdcenter חוץ מבעיה שהוא לא עובד עם הגירסה האחרונה של mbm ואז זה לא מזהה לי הסנסור של המעבד בגירסאות ישנות זה עובד אבל כמו שאמרתי לא טוב אז עברתי לתוכנה קריסטל קונטרול אבל הבעיה איתה זה שנגיד אני רושם crystal אז הוא רושם חצי מילה בשורה העליונה ואת החצי השני בשנייה, אם תוכלו לפתור בבקשה את אחת הבעיות אודה לכם מאוד נ.ב. כזה יהיה גמור (כשזה יהיה מחובר לפאנל) אני ישלח תמונות לגלרייה

• 7 תגובות
    • 945 צפיות
  24. Started by Ameralis Zaiir,

שלום לכם, יש לי מסך LCD (במארז כמובן), ומשום מה, לפני כמה זמן חצי ממנו (החצי השמאלי) פשוט לא עובד. התאורה האחורים אולי עובדת, אבל הטקסט עצמו, לא מופיע. רציתי להוסיף גם, שמשום מה חלק המנורות של התאורה האחורית לא עובדות (אבל יש כאלו שעובדות בחצי השמאלי). בכל מקרה, רציתי לדעת אם מישהו נתקל בתופעה כזו במסך שלו, והאם זו בעייה של הלחמות חלשות, או בעייה של המסך שנדפק, ואני צריך להכין חדש. בתודה מראש, Ameralis Zaiir

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  25. שלום לכולם! אני מעוניין ללמוד איך לעשות אוברקלוק לכרטיסי מסך nvidia וATI החדשים בלי לשרוף אותם או לגרום ל- "שבירה"- כלומר בהתחלת בדיקת המאמץ- התחלנו ב108 פריימים ופתאום מתחיל אחרי זמן שאתה מעלה מתחים ב35 והלאה. שמעתי שיש את EVGA PRESION X לnvidia וMSI AFTERBURNER לATI. השאלות שעולות. ידוע לי שכרטיס nvidia איכשהוא היו די חסומים לאוברקלוק בסדרת 600 הישנה, זה גם לגבי סדרת 700? מה זה ארטיפקטים? איך אדע בכמה להעלות את הPOWER LIMIT שנמצא בשתי התוכנות בכמה? כי בשאר המדריכים לא כתוב עליהם מהירות מאורר? על auto או להגדיר מעצמך? לשם מה מגדילים וולטג'? voltage? האם זה תורם? איך אפשר לדעת איפה הגבול אם הטמ' עדיין סבירה. פעם עשיתי על auto את מהירות המאוורר והטמפ' הייתה עד 73 מעלות…

• 6 תגובות
    • 945 צפיות

דיונים חדשים בפורומים