עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by crazyguy,

שלום, רכשתי מחשב עם מעבד I7 2600K. אני מעוניין לקרר אותו כדי לבצע OC ברמה סבירה (לרמה של 4.5GHZ אם אפשרי) ראיתי דיל על מארז+מערכת קירור מים מובנת של TT הדגם הינו LE2000BWS לאחר קריאה עמוקה באינטרנט אני מבין שהמערכת הינה ישנה (ולכן המחיר שלה כה נמוך באופן יחסי) אני לא מתכנן להשתגע מעבר לזה ולהשקיע בקירור מים גם לכרטיס מסך כי אין לי צורך, לגבי הציפסט במידה וצריך גם כן אשמח לשמוע על כך. אני מבין דבר או שניים בטרמו דינמיקה לכן ניסיתי לחשוב בעצמי מה עלול להיות לא יעיל במערכת כזו אפילו אם היא ישנה, במידה והמערכת הנ"ל לדעתכם לא תספק לי קירור מספק לרמה סבירה (אגב רצוי שהמערכת קירור תיהיה שקטה יחסית כי המחשב בחדר השינה) אני מוכן להשקיע סכום נוסף (300-400 שח אפילו הזמנה מחול אם צרי…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. איזה קירור אחד מהשניים עם יכולת קירור יותר טובה למעבד שלי? Pentium 4 3.20GHz עשיתי אוברקלוק ושיניתי את התדר ל 3.52GHz 1. THERMALTAKE TMG A1 2. ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro תודה לעוזרים וחג שמח

• 10 תגובות
    • 841 צפיות
  3. היי חברה ממה שהבנתי די דפקו אותי עם המארז והספק הבנתי שהם גינרים או משהו כזה ושכדאי להחליף אותם בשיא המהירות המפרט שלי: E6300 geil 512*2 X1950 pro P5B DLX אני רוצה לעשות OC וממה שהבנתי אני צריך לקנות עכשיו מארז+מאוורר +ספק תמליצו לי בבקשה על ערכה טובה ואיכותית במחיר סביר שאלה: האם אפשר לוותר על המארז או שהו ממש חיוני

• 10 תגובות
    • 904 צפיות
  4. לא יודע איפה בדיוק לכתוב את ההודעה אבל אפשר בבקשה את ההורידה של התוכנה?

• 10 תגובות
    • 876 צפיות
  5. נכון שמעלים את המחשב אז טיפה אחר כך יש תמונה? נגיד לי יש של p4 ובבתי ספר וכל זה יש לפעמים של מפעל הפיס (אם הוא תרם) אז אני רוצה לדעת איך משנים את זה! והאם התהליך מסוכן ומסוכך? תודה לכל עונה

• 10 תגובות
    • 945 צפיות
  6. Started by שורטי,

יש לי X800XL ג'יגה בייט והתקנתי עליו 2 מאווררים עד כמה OC הוא יחזיק? (עוד דבר מוזר: עשיתי לו באיי טי איי הכי הרבה לממורי והכי הרבה לקור והוא עדיין לא מצא ארטיפיקים. זה נורמאלי?)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום לכם, כשאני ממהיר ואני רוצה לבדוק את היציבות, ועושה test custom clocks, אז המסך נכבה ואחר כך אין תגובה. יש לי את הדרייבר האחרון (9.5). מה עושים? תודה.

• 10 תגובות
    • 873 צפיות
  8. Started by XMB,

אהלן, ברשותי מחשב HTPC ללא OC (גם לא יהיה), מחפש משהו שיהיה שקט במיוחד ויקרר היטב. מפרט: מעבד: Intel Pentium E6300 Wolfdale 2.8GHz 2MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor לוח אם: Gigabyte GA-945P-S3 (ATX form factor; 305mm x 190mm) מארז: SilverStone LC10B-E Aluminum/Steel ATX Media Center/HTPC Case - Retail (Black) יש לי משחה טרמית MX2, ככה שצריך רק קירור, חשבתי על משהו פסיבי, אבל לשיקולכם אני לא מעודכן שנים.. תודה. קונה מהאתרים הללו בלבד: www.tigerdirect.com www.ebay.com www.newegg.com www.ewiz.com www.amazon.com

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. רציתי לדעת אם כדאי לקנות כזה? תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 632 צפיות
  10. Started by Vatos-Locos,

מדובר על מערכת חלקים (פנימית), לא על מערכות קירור שבאות בקופסא חיצונית. האם שמתם את הרדיאטור מחוץ למארז, או בתוכו? מה ההפרש ביצועים פחות או יותר, במארז מאורר בצורה מספקת (לא אלפי מאוררים, אבל סירקולציה נחמדה, עדינה). כמובן שעקרונית בחוץ יותר טוב, כי ככה הרדיאטור חשוף לאוויר קריר יותר. השאלה היא עד כמה ההפרש ביצועים מורגש, בשביל "לסבול" את הבלאגן הזה (מבחינתי הוצאת הרדיאטור והצינורות זה עניין קצת מציק), מה גם שזה מאריך את הצנרת, מה שבעיקרון לא ממש טוב. רב תודות (:

• 9 תגובות
    • 663 צפיות
  11. Started by 1tanai,

שלום, יש לי את המעבד{כותרת ההודעה}ומאז שגיליתי את ה-overclock הגעתי למהירות של 2.0 בלי שום בעיה של חום. ועכשיו פתאום גם כאשר אני במהירות של 1.7 אז המעבד שלי מגיע לחום של כמעט 90 מעלות . מה לדעתכם הבעיה ? בבקשה גם אם השאלה לא טובה אז תנסו לענות עליה ברצינות זה מאוד חשוב תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 834 צפיות
  12. שלום, רציתי לדעת כשאני מקבל את המעבד הוא עם מתח של 1.250 והבלאי הוא 5 שנים אז אם אני אשים את המתח על 1.5 כמה שנים זה יחזיק ? ואני מתכוון כשאני עושה OC ל 4GHZ ואני צריך להעלות מתח ל 1.5, אז כמה זה הורס את המעבד על המתח הזה ? (בשנים)

• 9 תגובות
    • 964 צפיות
  13. העלתי מי 2500 ל 3200 במעבד 2500 ברטון זה לא הפעם הראשונה ניסיתי היום שוב ופתאום הוא לא מעלה לי את ה WINDOWS עושה לי מסך כחול ומאתחל את המחשב למה ? יכול להיות בגלל שיש לי ספק 300 וואט ? בל של חברת HEC ! יכול להיות אין מספיק כוח ?

• 9 תגובות
    • 653 צפיות
  14. Started by eyal00,

שלום, לא מזמן עשיתי OC לE4300 שלי הגעתי ל2400MHZ הרצתי ORTHOS כמה שעות טובות ולא היו שגיאות וטמפ' מצוינת(לא עבר את ה55 מעלות) לא מזמן כשהפעלתי את המחשב הוא נדלק,נכבה ושוב נדלק והOC התבטל. מישהו יודע למה?הוא לא מספיק יציב?

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  15. Started by TBH,

מישו יודע אם הקרור הזה: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=19839 יכנס ב: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103471 (עם לוח אם ATX)

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. תודה מראש, ניר.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני יודע שיש תוכנות כאלה אז אם אתם מכירים תנו לי את השם שלהן

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. היי, צצו לי שתי שאלות לגבי קירור שמאוד אשמח אם תענו עליהן 1 אפשרי לחבר מאווררים ללוח האם בצורה כזו שאת החשמל הם יקבלו מחיבור נפרד למולקס שבא מהספק, והכבל הצהוב שדרכו ניתן לבדוק מה מהירות המאוורר יהיה מחובר ישירות לחיבור המיועד בלוח האם? הכוונה היא לחתוך את החוטים של החשמל ולחבר אותם דרך פאן בס, אבל אני עדיין רוצה דרך לנטר את המהירות ולכן להשאיר את הכבל הצהוב מחובר 2 קירור מים לכרטיס מסך לא הצלחתי למצוא בחנויות בארץ בלוק לכרטיס מסך HD4780X2 שיקרר גם את המעבד וגם את הזכרונות, ולכן השאלה מתפצלת האם יש חנויות שמוכרות בלוקים כאלו? והאם בלוק כזה דורש משאבה יותר חזקה מאשר בלוק רק לGPU, אם כן איזו מומלצת? תודה מראש שחר

• 9 תגובות
    • 878 צפיות
  19. Started by Ewingum,

אני רוצה לקנות את הAX7, אבל בכל המבחנים שראיתי בדקו אותו עם מאווררי דלתא ודומיהם, שהם צועקים "ביצועים", אבל תרתי משמע, הם באמת צועקים... עכשיו, אני אוהב מה שנקרא בפי העם "שקט", אז אני לא מתכוון לשים איזה 80mm אימתני של דלתא או משהו כזה... אז, שתי שאלות: 1) איזה מאוורר 80mm הוא טוב, איכותי, דוחף הרבה אוויר ושקט (אין התפשרות על השקט) 2) איך יהיו הביצועים אז של הAX7 עם מאוורר שקט ולא "ביצועים"? כי בכל המקומות בדקו אותם עם דלתאות וכאלה...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by WhiteLen,

היי, יש לי מחשב עם מעבד AMD שפועל בטמפרטורה של בערך 40 מעלות במנוחה. בזמן עיבוד גראפי כבד הטמפרטורה קופצת ל 55-60 והמחשב מתחיל לצפצף ( נדמה לי שהצפצוף מוגדר בביוס ). האם זה נורמלי, יש דרך למנוע ממנו להתחמם ככה בזמן עומס?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by iceman90,

יש לי בעיה, יש לי FanBus של Vantec ששולט על מהירות ארבעת המאווררים שיש לי במארז, לאחרונה (ממש לפני שעתיים) הוספתי "מפסקים" שעובדים כך- הזרם שמגיע מהספק, לפני שהוא מגיע ל FunBus הוא עובר דרך המפסק, כאשר המפסק ב ON, אז דולק לד וכן המתח ממשיך ל FanBus וכך המאוור פועל, ואילו כאשר המפסק כבוי לא מגיע מתח ל FanBus וכן לא פועל המאוורר (זה מה שרציתי לעשות וכן בנפרד לכל אחד מארבעת המאווררים), ועכשיו לבעיה, שמתי לב שהמתח שמגיע למאוורר ירד (אני לא יודע להגיד בכמה) כתוצאה מהלד שעומד ב"דרכו" למאווררים, וזאת תופעה לא רצויה (שהייתי חוזה מראש אם היה לי ידע קצת יותר מקיף באלקטרוניקה). יש לכם הצעה/פתרון לבעיה (מלבד הסרת הלד) ?, יש דרך להעלות את המתח ? (למי שרואה את אותה הודעה בפורומים אחרים…

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  22. Started by barzanger,

אני רוצה לעשות OC למעבד שלי ואני צריך מישו שידריך מה להעלות וכמה כי אני לא הכי מכיר את המעבדים האלה הקירור מים שיש לי עכשיו המעבד עומד על 22 מנוחה ו35 מאמץ בOCCT אני רוצה להגיע לOC בינוני בנתיים אז תגידו לי מה לעלות בביוס

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  23. Started by tavor21,

היי אני בונה מארז והנה מה שחשבתי לעשות בו ואם יש לכם עוד רעיונות אז תודה אני רוצה אם הלמעלה לעשות משהו יפה עם לדים אולי חריטה אבל אני זקוק לתמונה בת *****. הנה התכנון לעכשיו

• 9 תגובות
    • 672 צפיות
  24. Started by PoHuisT,

Today I was at my girl house and installed some stuff Well I decided to check Pc overclocking ability : Cpu: Amd 3.0ghz Mem: 400Hz (Adata) I reached 265FSB 1:1 !!! how can it be it is 400hz mem? I think with 2.8v i can get 270 With my mem i cant get more then 230

• 9 תגובות
    • 784 צפיות
  25. שלום ,מה יהיה קירור אוויר מומלץ עד 200 שקל עבור רייזן R5 1600 שירוץ במהירות סטוק אבל השימוש בו יהיה אינטנסיבי לקידוד בHANDBREAK. מעוניין בקירור שישמור על המעבד בטווח טמפרטורות 65 ומטה. האם Arctic Cooling Freezer 13 CO   יהיה פתרון טוב? תודה! (:

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.