עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ofer_mat,

יש לי מארז ישן שעבר מודים יפה מאוד(לפי דעתי) של הוספת 3 חורים וכו... רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות מה אני עושה איתי כי יש לי עכשיו את הדרגון אלומניום ( שהוא רמה אחרת לגמרי )

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  2. Started by dmanbuhnik,

שלום שלום, למישהו יש מושג אם צריך לשנות את המבנה של הVoltage Regulator Heat Spreader Module שיתאים ל4870? אין לי הרבה זמן פנוי כרגע ואני מעדיף לדעת מראש לפני שאני מפרק את הקירור אם אני צריך להכין כלים לחיתוך תודה מראש לעוזרים

• 13 תגובות
    • 969 צפיות
  3. Started by exod1asun,

היי, צריך המלצה לקירור טוב ואיכותי למעבד i9 13900kf. כרגע מה שיש לי זה: COOLR MASTER ML360P Silver Edition Liquid Cooler וזה הטמפרטורות שאני בתוך המשחק:

4. Started by jonspieg,

ברשותי מעבד Core 2 Duo E6750 ולוח אם Gigabyte P35DS3L בתוך מארז SilverStome LC17, בנוסף במערכת מותקן רק הרד דיסק SSD. האם אפשרי להתקין גוף קירור פסיבי במערכת זו? אופציה שחשבתי עליה היא לקנות קירור עם מאוורר אופציונלי המחובר למפסק ואפעיל אותו בימי הקיץ החמים. מאתר הייצרן של המארז: limitation of CPU cooler 135mm על איזה גוף קירור אתם ממליצים? תודה!

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  5. Started by House M.D.,

היי. היום קיבלתי מחשב חדש, בחלקים והרכבתי אותו. דיי הסתבכתי עם הקירור של AMD. פעם ראשונה שמתי את הקירור על המעבד, ולא הצלחתי לחבר את שני תפסני המתכת בצידי הקירור לקליפסים בלוח אם. כאשר אחד מאותם תפסני מתכת היה מחובר, לא הצלחתי להגיע עם השני לקליפס. החלטתי להוציא את הקירור ולנסות שוב. רק מה- הוא לא יצא. בהתחלה חשבתי שאחד מהקליפסים לא השתחרר, אבל לא, הוא פשוט היה מונח על המעבד. קצת כוח והצלחתי להוציא את הקירור, עם המעבד ביחד! המעבד היה מודבק אליו כל כך חזק שהוא פשוט יצא מהסוקט (שהיה סגור עם הידית). בקושי הצלחתי לנתק את המעבד מתחתית הקירור, כנראה הבעיה במשחה הטרמית ה "איכותית" שהיתה שם... הכנסתי את המעבד בחזרה לסוקט, חיברתי את הקירור ובקושי רב הצלחתי לחבר את שני התופסנים לק…

• 5 תגובות
    • 969 צפיות
  6. Started by luckybucky,

שלום, אני עומרי- חדש פה בפורום- ופתחתי את הת'רד הזה בשביל אנשים כמוני. (תכף תבינו) אני תמיד הסתכלתי על ההגדרות של המחשב כאל קדושות ואף פעם לא היה לי את האומץ או הידע כדי לגעת בהן. היום, החלטתי להתחיל בכל הנושא שקוראים לו אוברקלוקינג. הסתכלתי בפורום (בעיקר בנעוצים) וגיליתי שכל הקישורים הם לכתבות מ2006. אולי אני טועה פה- אבל לדעתי זה קצת לא תקף היום (חלק מהדברים) וגם אוליי טיפ טיפה לא ברור :-\ . המטרה פה היא שאתם, (משתמשי הפורום) תתנו לי מידע איך להתחיל (בתוך התחלה לא צריך להוציא תוצאות מדהימות- רק להמהיר את המעבד 'בקטנה') ואני (או כל אחד אחר שגם רוצה) אשאל שאלות ככל שאני אתקדם, ובסוף - אם זה יצליח ואנשים יירתמו למשימה- אולי אפילו נוכל להרכיב מדריך חדש לאוברקלוקינג שיהי…

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  7. יש לי מעבד: +AMD XP 2000 לוח אם: (Gigabyte GA-7VKML(-P יש למעבד מאורר חזק שקניתי, וכל המאווררים עובדים טוב אבל לוח האם מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות לפי aida sysinfo מה יכול לגרום להצטברות חום כזאת ? איך לבדוק ? ... יכול להיות שזה המארז ? חיברתי על המארז מאוורר 220 וולט שפולט אויר החוצה...

• 8 תגובות
    • 969 צפיות
  8. הבנתי שישנם מאווררים שנועדו לעבוד בכיוון אחד. מצאתי כאן ב Features http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=23614 הערה: Equipped with a silent, large air volume, and long life 14 cm fan that draws hot air out quickly to ensure the system cooling efficiency. בנוסף מה דעתכם עליו. תודה

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  9. Started by Quickly,

שלום. אני דיי חדש פה ולא מזמן קניתי מחשב ב 6אלף (מחשב לגיימרים אפשר להגיד) הטמפרטורה של המחשב גבוהה יחסית (קירור סטוק) ורציתי לדעת איזה קירור הכי כדיי לי לקנות אני מתלבט בין ה Tt BigTyphoon או Tt BigWater שזה קירור מים עלוב יחסית אמרו לי שהביגטייפון הוא שקט וגם מגיע לביצועים יותר טובים מהביג ווטר למרות שהוא קירור מים אני מחפש קירור שישפר לי את הטמפ' במעבד וגם בכרטיס מסך נכון לעכשיו שאני באוברקלוק קטן של 200mb המעבד על 37 לוח אם 38 והכרטיס מסך על 52 שזה בעיקר מה שמטריד אותי כי הוא לא יורד מ51 וזאת הסיבה העיקרית שאני רוצה לקנות קירור . התקציב שלי נע בין 250-500 אבל תמליצו לי על הכי משתלם + יש לי לד על הכרטיס מסך יכול ליהיות שזה משפיע על הטמפ'? עוד על המחשב: a…

• 17 תגובות
    • 969 צפיות
  10. Started by Snoopy2006,

שלום, הזמנתי בחנות 4 מאוורי 80 mm מדגם silent cat. שבאתי לקחת אותם התברר שהחיבור שלהם לחשמל הוא של 3 פינים. יש לי ספק של antec והוא מגיע עם חיבור רגיל של חשמל - 4 פינים. טוב ... הזמנתי מהם 4 מתאמים לחשמל מ-3 פינים ל-4 פינים וכבר במשך חודש הם לא מצליחים להשיג את החלק. בינתיים המחשב שלי "נשרף" ולהם כמובן זה לא אכפת. רציתי לשאול אם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כאלה מתאמים (לא ידעתי שזו כזו בעייה) - עדיף בצפון או ברשת. למקרה שלא אמצא - מה המאוורר המועדף למארז בגודל 80 mm וחיבור 4 פינים ? תודה !

• 13 תגובות
    • 969 צפיות
  11. היום רכשתי NINJA PLUS REV.B בחרתי אותו בעיקר בגלל התאימות שלו לכול הסוקטים . לצערי אין לי מצלמה לצלם את המפלצת הזאת בנוסף רכשתי את הזלמן (מניפה) המטרה העיקרית הייתה שקט . את הנינג'ה נורא קל להרכיב , הוא מאוד גבוה והכי חשוב המאורר שקט , והביצועים שלו מאפשרים לכבות את המאוורר בלי חשש. הזלמן לא כול כך נוח להרכיב אותו . אבל כשמרכיבים והוא מתיישב היטב. חשוב לחזק את הברגים הקטנים שלו . אז ככה , המחשב שלי ב OC קל 2.0@2.25 במתח של 1.44 לפני הטמפ' היו במנוחה 32~ למעבד , 33 לצ'יפסט . במאמץ המעבד היה מגיע ל 45 ובקיץ גם ל 47 והצ'יפסט ל 43 עכשיו אחרי שהרכבתי את הקירור במנוחה המעבד 28 ~ והציפסט 26 במאמץ של ORTHOS המעבד הגיע ל 36 והצ'יפסט לא עובר את ה 29. ממולץ מאוד !!!…

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  12. Started by nivrob123,

יש לי את הכרטיס הזה כבר 3 שנים מהתחלה היה לי בעיה עם OC המותקן שבא עם הכרטיס 800/950 משום מה תמיד קורסים לי משחקים ואני חייב להוריד את OC לרגיל שלו מה עושים?

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  13. הטמפרטורה של הלוח עומדת על 33 מעלות ! לוח ASUS של פנטיום 3 מה בעצם היא הטמפרטורה הזאתי ? הטמפרטורה של ה CHIPSET ? כי זה ממש מוזר, יש לי היטסינק + מאוורר עליו אז אני לא מצליח להבין למה הטמפרטורה כל כך גבוהה, אני זוכר שבחורף היא הייתה משהו כמו 23 מעלות ! אם מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה אני יודע לו מאוד !

• 15 תגובות
    • 968 צפיות
  14. Started by Msika93,

טוב אז ככה אני כרגע יש לי את המערכת הזאתי: http://up352.s i z.co.il/up3/nm4mjwjqykgv.png להוריד רווחים ב- SIZ אני מעוניין בביצוע OC למעבד... אך אינני יודע כלל איך מבצעים זאת... אשמח לקבל עזרה בנוגע לזה ועוד דבר התוצאה שיצא לי ב- 3DMARK 11 http://3dmark.com/3dm11/1693044;jsessionid=14oo6zj1z0cun?show_ads=true&page=%2F3dm11%2F1693044%3Fkey%3DDNfVFzdEqbqw6QKtaTKnX74h2qAwKB תוצאה טובה? למה בפיזיקה יצא לי 5666 נקודות ויש אחד שקיבל יותר ממני בפיזיקה לדוגמא זה: http://3dmark.com/3dm11/1677164;jsessionid=ga63ukb1du8y?show_ads=true&page=%2F3dm11%2F1677164%3Fkey%3D8udRQJ6muNEUWF4p4xmNeD9fAkXXbN איך זה הגיוני? תודה רבה רבה לעוזרים ושיהיה שבת שלום

• 1 תגובה
    • 968 צפיות
  15. Started by nazgull,

שלום לכולם, לפני כחודש רכשתי hp pavilion dv6 6030ej בזמן שאני מריץ קריסיס או כל סוג של fps בינוני ומעלה הטמפרטורה של המעבד מגיעה לעיתים ל95 מעלות בתוכנה core temp באתר של אינטל כתוב שזה מגיע ל100 מקסימום. הפתחים לא מכוסים המחשב יושב בגובה-שיפוע עם אילתור שעשיתי בעיקבות ההתחממות. יש הצעות? התחלתי לבנות משטח קירור עם מאווררים למחשב אבל זה מחשיד שמחשב חדש מתחמם ככה. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 968 צפיות
  16. Started by drbrain,

שלום שוב בשעה טובה קניתי את HTPC I3 530 1) חשבתי על SCYTHE BIG SHURIKEN ואין להם אני קניתי את SCYTHE GRAND KAMA CROSS - האם הוא בסדר לקודם http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10257 2) מאוורר צד SCYTHE GENTLE TYPHOON 120 ממ - האם להכניס אותו בצד ימין או שמאל האם יכניס אוויר או יוציא אוויר תודה

• 1 תגובה
    • 968 צפיות
  17. Started by klayton,

אני כרגע עובד עם TRIXX בעל מוד המאפשר לשלוט במתח של הזכרונות. אז רציתי לשאול מהו הגבול ה"מותר"? מתח סטוק: V1.5 מקסימום: V1.8 יש גם תוכנה מומלצת לבדיקת יציבות של זיכרונות?

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  18. בקיצור בקרוב אני משדרג כרטיס מסך ואני גם רוצה להוסיף שני מאווררים למארז ומאוורר חדש למעבד.... אז ככה: הטמפ' של המעבד שלי הם ככה (וכן אלו הן הטמפ' אז בלי שאלות כגון: אתה בטוח שאלו הטמ....?? וכדומה) : ביום 25-28 במנוחה ו29-33 במאמץ. בלילה 22-25 במנוחה ובקשר למאמץ לא בדקתי אבל אני משער כ27-29. המעבד שלי הוא AMD ATHLON 64 3000+ VENICE S939 עם מאוורר סטוק. אני רוצה לקנות למעבד את ה BIG TYPHOON הידוע. השאלה שלי היא: בכמה אתם חושבים שה BIG TYPHOON יוריד לי בטמפ' לדעתכם?? בתודה מראש קובי שחר :xyxthumbs

• 8 תגובות
    • 968 צפיות
  19. Started by AsD[eyal],

אם אני מעלה את המתח רק זה הורס את האחריות לא?

• 14 תגובות
    • 968 צפיות
  20. Started by djez26,

שלום לכולם אני מנסה למצוא איל לשנות את המכפלה של המעבד מהביוס אך ללא הצלחה. מה שכרגע יש לי זה 12.5x200 ומה שאני רוצה לעשות זה 11.5x218 יש לי מעבד amd 2500+ ברטון ולוח abit nf7-s2 תודה לכל העוזרים .....

• 11 תגובות
    • 968 צפיות
  21. שלום לכולם, הנושא הזה הוא לא שאלה אלא פשוט לשתף אתכם בחומר שאולי יעזור למישהו בעתיד.. היום מתוך שעמום פתחתי את המחשב כדי לנקות כמה מאווררים מאבק..אז על הדרך החלטתי סתם מסקרנות לבדוק את הטמפ' של הכרטיס מסך, לקחתי טרמומטר פשוט והצמדתי אותי לצלעות קירור של הכרטיס (XFX GEFORCE6600 256MB PCI-E), כרטיס שלא מגיע עם שום מאוורר עליו, ומצאתי שהטמ' על הצלעות עומדת על לא פחות מ 70!! מעלות צלזיוס.. המום מהמספר, חשבתי מה אפשר לעשות והחלטתי לאלתר עליו מאוורר של מארז רגיל וצנוע כדי לראות מה ההשפעה. חברתי את המאוורר תוך דקה על ידי שני ברגים קטנים לצלעות.. הדלקתי את המחשב שוב ונתתי לו לעבוד כרבע שעה ואז נגשתי שוב למדידה. הטמפ' ירדה ל 35 מעלות בלבד!! שמח וטוב לב החלטתי לבדוק מה הטמפ' תתן לי…

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  22. המפרט: antec 300 hec 600w לוח GA- P55 US3L גיגבטייט core I5 750 זיכרון ראם 2 גיגה X2 1333 Mhz Gforce 470X 1280MB אני לא מתכנן אובקלוק, אני כן מתכנן על המחשב הזה לפחות ל-4 שנים אפילו יותר. האם כדאי להשקיע בקירור למעבד?, אני רוצה לציין שאני כבר חורג מהתקציב שלי ואני יעדיף שלא לשים קירור אם זה לא כזה הכרחי. הקירור שהוצא לי הוא קירור למעבד 775/1156 COLD BIT, איש המכירות אמר לי שהוא טוב ומשתלם. האם זה כך? או שיש יותר משתלמים בטווח המחיר הזה (150 ש"ח). תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  23. Started by parker8,

המארז הוא: ATX דגם 8668 אני מאוד רוצה שה-Big Typoon ייכנס לי למארז אז בבקשה תגידו לי אם זה ייכנס או לא. תודה לעוזרים אם יש הצעות לקירור יותר טוב אני אשמח לקבל.

• 15 תגובות
    • 968 צפיות
  24. Started by SweeT_EviL,

איך הזכרונות בOC? אין טעם לתת תדגם כי רובם אותו דבר עם אותם תזמונים, מהירות וקירור(לא שזה הכי משמעותי)

• 13 תגובות
    • 968 צפיות
  25. Started by roylu,

אני רוצה קירור למעבד מה הכי טוב שיש. לא גדול מידי עדיפות למאוורר אבל גם מים בסביר

• 14 תגובות
    • 968 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.