אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
קניתי היום מעבד Athlon XP +2500. כשהפעלתי אותו גיליתי שהוא עובד בסביבות 60 C בלי מאמץ ובסביבות 67/66 תחת Stress Testing ב Prime 95. טמפרטורת מארז נעה בסביבות 40 C. לפי מה שקראתי בסטיקי של הפורום הזה, זה טמפרטורות מאוד חמות יחסית למה שצריך להיות. אני משתמש ב ZALMAN CNPS6000-CU (שימו לב, לא ה7000) http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=33&code=005009010 יש לי מאוורר 80 בקידמת המארז שדוחף לכיוון הספק, מאוורר 80 באחורי המארז שמוציא אוויר מתחת לספק, ועוד מאוורר 80 שנמצא מעל הכרטיס מסך ומקרר אותו. מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? עריכה: לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-7N400 Pro2
-
- 22 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב שלי: e6600 מעבד 965 ds3 gigabyte לוח 8800640mb כרטיס מסך 4 giga זכרון -------------------------------------------------------------------------------- עשיתי OC למחשב בבאס הגעתי ל 350 ובמכפלה X9 וסיסטם ממורי מולטיפייר 2.0 כשאני מנגנת שירים במחשב הם זזים ממש לאט . וכשאני מבטלת את ה OC אז השיר זז חלק אני משתמשת בתוכנה WINDOWS MEDIA PLAYER אגב גם הצבעים שמתנגנים יחד עם השיר זזים ממש לאט, וכשאני מקטינה את החלון הזה של השיר אז השיר מתנגן מהר . הרצתי את התוכנה OCCT הכל בסדר אין בעיות חום וכאלו גם בדקתי באוורסט ואין בעיות חום. כשאני מבטלת את ה OC המחשב חוזר להיות מהיר וכשאני עושה את ה OC השיר שוב מתנגן בקושי כזה. אני שמה תמונות של CPU-Z ושל הביוס שלי , הדבר היחיד ששיניתי ב…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חדש בעסק הזה אני מנסה לבצע OC למעבד E8400, ניסיתי כל מיני נסיונות והגדרות אבל המחשב לא מצליח לעלות [ אני מקבל הודעת שגיאה שה Overclock נכשל או שהוא לא מזהה את ה CPU] ולמרות שאחרי שהוא כותב שה OC נכשל כתוב לי בביוס שהמעבד עובד על 3.6GHZ. מה אני עושה לא בסדר? עריכה: בנוסף אני מקבל גם ההודעה הבאה Unkowen cpu detected, a bios update is required to unleash its full power
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תסלחו לי על הבורות , וזה אולי מתאים יותר לפורום אוברקלוקינג, אבל בכל זאת שאלה ? אם אני מעלה את ה FSB זה לא יעלה את ה MHZ ? מה יתן לי מחשב יותר מהיר , האים אני ישים לב להבדלי ביצועים בתוכנות של יום יום , או אולי גרפיקה ולא רק 10 פריימים במשחקים ..? מה העלאת FSB תיתן לי , מהירות ? והאם אני ירגיש בהבדל של FSB גבוהה יותר מאשר אם העלאתי בעיקר MHZ ?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מזמן קניתי מחשב חדש למשחקים ואני נהנה ממנו מאד אבל בזמן האחרון רעש מהמאורר של הגשר פשוט משגע אותי ולצערי הרב אין הרבה שאני יכול לעשות בנידון :'( הלוח הנ"ל הינו http://tms.co.il/product_info.php?cPath=79_30_219_349&products_id=2715 וכמו שאפשר לראות בתמונה יש לו כמה בעיות שמפריעות מאד, כמו למשל העובדה שלצ'יפסט אין heatsink רגיל אלא פלטת מתכת קטנה עם מאורר קטן שנמצא בדיוק מאחורי הPCI-E ועקב כך ישר מתחת ל8800 שלי, עכשיו חוץ מהעובדה שכרטיס המסך מחמם את זה בצורה דיי אינטנסיבית וזה לא יכול להתקרר אין אפשרות לשים heatsink רגיל כי כרטיס המסך נמצא בדיוק מעל. אז בסופו של דבר אני לא רואה דרך להחליף את הקירור, הצ'יפסט פחות או יותר בוער(אי אפשר לשים את היד אפילו על הגריל שנ…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי מחשב חדש בן כמה חודשים עם מעבד 805 אינטל . עכשיו ראיתי עם האוורסט שהטמפ' קצת גבוהות למעבד ...אז קניתי גוף קירור חדש . את הדגם הזה : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8512 עכשיו אני קצת מבולבלת...על גב הגוף קירור הזה יש ריבוע ועליו שכבה מאוד דקה של חומר בצבע אפור (תרמי?) ..לא ידעתי שזה משחה עד שנגעתי קצת עם האצבע. השאלה שלי האם זה בעצם המשחה התרמית של הקירור ואז אני לא צריכה לקנות משחה בנפרד (ARCTIC SILVER לפי מה שמומלץ כאן) .. במידה וזה המשחה ,האם אני צריכה פשוט להחליף את הקירור וזהו (ואז יהיה מגע של המשחה על המעבד במשחה של הגוף קירור) או שצריך גם להחליף את המשחה המקורית שיש על המעבד או להסירה בכלל ?? אני מקווה שלא סיבכתי ...אני פשו…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, קודם כל יש לי את המעבד: E6750. אני הייתי עד עכשיו עם הגריז הטרמי שבא עם המאוורר Stock של אינטל והטמפ' במנוחה הייתה 55-60 ובמאמץ הגיעה ל 85. קניתי משחה תרמית AS 5, נאמר פה שהיא הכי טובה, ואחרי ניקוי ומריחה מחדש הטמפ' במנוחה כרגע היא 50-55 אבל במאמץ אותו דבר. הפעלתי COD4 ל 5 דקות והטמפ' של המעבד ישר קפצה ל 75-85 וזה בקושי כמה דקות בתוך המשחק. מה לעשות ? הפיתרון היחיד הוא לקנות קירור שיקרר את האמאמא של המעבד ? תודה
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי קירור גז + קירור של זלמן ה9500 הטוב מבין הסדרה האחרונה. בזמנו עם הקירור הרגיל הוא היה במנוחה ככה 40-45 מעלות. לאחר ההתקנה של זלמן הוא ירד ל19-20 מעלות במנוחה. עם הקירור גז הוא 0 עד -4 מעלות... אפשר לעשות אובקלוק? האם קירור הגז יגרום לאדי מים בתוך המחשב? שחלילה יוכלו לגרום לקצר?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, ישלי את המעבד AMD X4 620 ביחד עם לוח גיגהבייט,GA MA785GMT-UD2H וזכרון אני לא זוכר תחברה אבל סטיק אחד..2 גיגה,. קירור סטוק.הבעיה פה לא הטמפרטורות אלה לא יודע מה כבר.. הבאתי קפיצה אחת ללוח לשני הגשרים לדרומי ולצפוני (האם להם צריך ? ) וראיתי שם גם NB אבל -פחדתי לגעת.. הבעיה שכל בדיקת מאמץ על כמה שניות הראשונות ישר זה מוצא בעיה (ארור) ומפסיק תבדיקה.. רציתי לשאול מה הבעיה ? ואני גם חושב שהמתח גבוה מידי..האם ולמה לשנות ? הינה מכה תמונות שיסבירו מה הולך במחשבי היקר תודה רבה רבה על העזרה..ומקווה שיהיה מימנה.(:
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ממ מחשב חדש לא שלי של הדוד, רק רציתי לראות אם התוצאה של ה6600 היא בסדר למחשב כזה P.4 3GHZ 64 BIT 6600 MSI 1024 MB SAMSUNG לוח אם לא זוכר בדיוק וכל השאר זה כבר שולי. עריכה: מצטער אבל נמחק לי השאר בטעות 13,330 ב 2001 פשוט לוקח שנה להוריד את החדשים מהאתר שלהם חוות דעת?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תיראו אני הולך עוד מעט ככה שבוע לשדרג את המחשב יש לי כרגע מעבד e6300 קירור סטוק ,ספק ezcool 300w זיכרון 1GB CL5 600MHZ אני הולך להחליף ספק וזיכרונות של 800MHZ 2GB וכרטיס מסך ולוח אם של ג'יגה בייט שאני יוכל לעשות OC בכלל (P31-DS3L) עכשיו אני חייב לשאול כמה שאלות ובבקשה תענו על כל אחת מהם בנפרד ולענות על כולם 1. האם כדי להחליף ספק כדי להגיע לנגיד מ 1.8 MHZ ל 2.4 בלי שהיו תקלות ונפילות, ולמה MHZ כדי להגיע עם קירור סטוק אבל שהיה יציב ולא יוריד מחיי המעבד. 2.האם המעבד במצב רגיל שלו 1.8 MHZ ינצל טוב את הכרטיס 9600GT ? 3. תגידו לי אם השלבים ל OC שאני הולך לעשות הם נכונים ואם לא תקנו אותי ---------------------------------------------------------------------------------- א.נכנס…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בקצרה, (למי שזוכר את הט'רד שפתחתי על זה לפני כמה ימים) אז בגלל שפחדתי להוציא את הלוח לבד באתי לחנות שקניתי ויחד עם הטכנאי פירקתי (מרחתי MX-1) והרכבתי את ביג טייפון(שאלה קטנה: למה קיבלתי 4 תושבות(חלק פלסטיק חלק מתכת) והייתי צריך להשתמש רק בשניים מהמתכת?). קיצור בדקנו טמפ' וראינו שזה על 21 מעלות גם בביוס וגם בEVEREST. בSUPER PIX2 זה הגיע ל-31 מקסימלי(16MB). קניתי לו סופגניה, אמרתי תודה ולקחתי את המחשב הביתה. איך שאני מגיע הביתה המחשב נדלק וישר נכבה....שוב , בקיצור , ניסיתי הכל ועדיין הוא לא הצליח להידלק ליותר משתי שניות. בבושת פנים חזרתי אל הטכנאי עם המחשב ולאחר מספר נסיונות וסינוני קללות רבים גילינו שאם אנחנו לוחצים עם היד על הקירור הוא כן עולה. והקטע הוא שהוא מ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי קירור SYCTH NINJA REV2 אשר מותקן על מעבד I5 750, סוקט 1156. לאחרונה התחדשתי בשילוש עם מעבד I5 4590 בסוקט 1150. אני מתחיל לארגן את כל מה שאני ארצה להחליף במחשב בפירוק המיועד, אך תהיתי האם הקירור יתאים גם ללוח האם החדש? כלומר האם יש הבדל במרווחי הברגים על לוח האם בשינוי סוקט או שמדובר נטו על "עיצוב" המעבד? אין מה להרחיב על הקירור, הוא במצב מעולה ובמקסימום אני אחליף מאוורר לאחר כמעט 6 שנים...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מבקש תוכנה + מדריך לעשות OC לכרטיס מסך שלי 260GTX + איזה טמפרטורה היא בסדר לכרטיס שלי ואיפה אני רואה את הטמפרטורה?
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ראיתי את זה http://lamir.co.il/product.asp?product=7459 26 שקל ואת זה http://lamir.co.il/product.asp?product=179 שזה עולה 35 שקל אבל שתי מזרקים גם הבנתי שהמזרקים של המשחה ARCTIC SILVER 5 יותר גדולים אז חשבתי ללכת עליהם.. לא אכפת לי מההפרש של השתי מעלות בין המשחות אני רק צריך אישור ממכם שב ARCTIC SILVER 5 אני מקבל שתי יחידות כי זה יותר משתלם תודה
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, רציתי לשאול, איך מקבעים יחס של 1:1 לזכרונות? הלוח הוא EP43-DS3L מצאתי שם רק יחס של 2:1...
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה "לפתוח את המכפלה"(וואו כמה זה לא נשמע טוב בעברית ;D ) ב Athlon XP 2000+ palamino שלי כבר הרבה זמן... אבל אני מפחד שאני אהרוס אותו או אגרום לו נזק חמור... מישהו התנסה בזה?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה זה סינק? ולמה צריכים אותו במחשב שלנו? בתודה מראש לעונה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 4 המוצרים הללו. אני עושה OC כבד יש לי מעבד 2500K ולוח אם asrock extreme3 gen3 בואו לא ניקח את עניין התקציב בחשבון כי אין לי בעיה כזו. מה עדיף מבחינת ביצועים? וגם חשוב לי שיהיה שקט(כי אני יושן כשהמחשב דלוק בלילה!) אז גם מה יותר שקט?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף שתי מאווררים למארז, אחד ברצפה ואחד בגג. חשוב בעיקר ההכנסת אויר (CFM) מאשר השקט, אבל שלא יהיו מרעישים מדי.. רעש סביר, מאוורר איכותי, תקציב 50-60 שקל למאורר.. עריכה: מדובר על מאווררי 120MM למארז CM690
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המעבד במאמץ עד 75 מעלות בCALL OF DUTY הכרטיס מסך 92 במאמץ ללא מאמץ מעבד 40-45 כ.מסך 50-55 על המעבד קירור זלמן 7700ALCU זה בסדר???
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לצערי תוצאות הOC לא כאלה מרשימות, וזה בגלל הלוח המעצבן שלי שלא מוכן לתת מתח למעבד יותר גבוה מ1.30, לדעתי אם הלוח היה נותן יותר מתח הייתי יכול להגיע בקלות ל3 ג'יגה. אני מקווה שמתישהוא באמצעות עדכון ביוס הלוח יוכל לתת יותר מתח למעבד, אגב עד לפני כמה ימים לא הייתי יכול לשנות גם את המכפלה של הHT, וMSI שיחררו עדכון ביוס שנותן אפשרות לשנות את המכפלה הזאת, אז אולי יש למה לצפות בעתיד. זה דגם לוח חדש, שמבוסס על צ'יפסט חדש (NF560) ועל פי ביקורות שקראתי הצ'יפסט הזה אמור להיות חיית אוברקלוקינג. אני יכול להגיע גם לOC של 2.75 אבל המחשב לא יציב ב100 אחוז. ועכשיו לשאלות, 1) כמו שאתם רואים לא שניתי את המכפלה של הHT, הסיבה לכך היא שהמחשב עובד יציב מאוד גם שהHT מוגדר למהירות שכ…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם , הייתי מעוניין לדעת פחות או יותר איך עושים OC הנושא הזה מטריד אותי הרבה מאוד זמן , משום שיש לי יידע נרחב במחשבים אך בכל הנוגע ל-OC אין לי שמץ ... אני לא מעוניין שתכתבו פה איך מבצעים את זה , אבל האם ישנו איזה מדריך כלשהו ברשת שיכול להראות צעד צעד מה צריך לבצע כשאני עושה OC ? כי אם אני לא יעשה OC אז לפחות להרחיב את היידע שלי בנושא
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , עשיתי OC לכרטיס מסך שלי GEFORCE 8500GT CORE 600@675 MEMORY 400@475 כל פעם שהעלתי 10-15 בכל אחד הרצתי בדיקת OCCT מאמץ GPU ולא ראיתי איזה כתמים על המסך או משהו.. לפני שעשיתי OC לכ.מסך התקנתי DIRT2 על המחשב ושיחקתי בזה על LOW על הרז' הכי נמוכה , אבל נניח בקטעים מסויימים לא במרוץ , זה היה עושה לי צבעים כאלה מוזרים פתאום...ועכשיו אחרי הOC שאני בא לשחק זה עושה את זה גם אז אני לא יודע עם יש לי ארטיפקטים או שזה הכ.מסך חלש..כי אני גם לא יודע עם להמשיך או לא זה הקטע.. הנה תמונה: זה לפני שאני נכנס למרוצים: http://img16.imageshack.us/img16/9275/14442484.jpg וזה כאילו לא כל הזמן ככה רק שיש איזה מעבר נניח לחצתי CONTIUNE אז זה לשניה.. וזה מהמרוץ עצמו: http://img37.imageshack.us/i…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום.. איזה אובר נחמד אני יכול לעשות למעבד שלי? קירור יש לי את הזלמן 9500.. וכמה אחוז יותר זה יתן בביצועים..? וגם מה הסיכון הכרוך בכך?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-