עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אז ככה, המפרט שלי בצד. המעבד שלי הוא P4 3GHZ PRESSCOT עם קירור AC Freezer 7 Pro ומארז Transfomer (מאוורר מאוד) עם 2 120מ"מ אחד מקדימה מכניס, אחד מאחורה מוציא. 80MM אחד בגג מוציא ושניים בדלת מכניסים (אחד על המעבד השני על הכ"מ) אני לא מבין למה הוא כ"כ חם... ניקיתי אותו השבוע והוא על 55 במנוחה... הסיבה שאני דואג זה בגלל שאני חושב על OC... תודה מראש!!!

• 7 תגובות
    • 698 צפיות
  2. Started by zeropaid,

שלום לכולם. לי יש שריטה עמוקה וזה שאני רוצה שהמחשב שלי יהיה שקט ביותר לפני שבוע קניתי את המארז הזה: http://skypc.co.il/pl_product~CI-6A19B-NPS~6~0.htm המארז מעולה למרות שהוא לא יקר. הוא מגיע עם מאוורר 120 מ"מ אחורי שקט במיוחד. אתמול סידרתי את כל הכבלים במחשב והוספתי מאוורר 80 מ"מ שקט בדופן השמאלית (מול כרטיס המסך) שיוציא אויר מאזור כרטיס המסך. למארז יש מקום להוסיף מאוורר 120 מ"מ מקדימה (כולל פילטר נשלף לניקוי ותושבת חיבור מהיר). התקנתי מאוורר שיש לי אבל הוא רועש ביותר. אני מחפש המלצות למאוורר 120 מ"מ שקט ביותר עם חיבור מתח רגיל ולא חיבור ללוח האם (יש לי 2 חיבורים למאווררים על לוח האם ושניהם כבר תפוסים). תודה מראש, אמיר

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by le011,

שלום לכולם מעוניין בלוח אם לOC למעבד E7200 תקציב עד 600 שקל רצוי עם FIREWIRE אבל לא הכרחי איזה זיכרונות כדי לקחת עם לוח זה(800,1066,1333)? תודה

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  4. שלום לכולם יש לי כרטיס מסך X1800GTO שברשותי ביחד עם המחשב כשנה וחצי אפילו קצת יותר. לאחרונה אני מגלה שהכרטיס מסך מתחמם מאוד אפילו שהוא לא נמצא במאמץ והוא מגיע ל70 מעלות. אתמול שיחקתי במשחק TEST DRIVE וכשבדקתי את המעלות בזמן שהמשחק היה פועל הם הגיעו ל100 מעלות!! אני נדהמתי שראיתי את זה . פתחתי את המארז לקחתי מאוורר קטן הפעלתי אותו וכייוונתי אותו לכיוון הכרטיס מסך כדי שיתקרר קצת ואכן המעלות צנחו ל65-70 מעלות וחזרתי שוב לשחק . השאלה שלי היא כזאת : איך יכול להיות שהכרטיס מסך מגיע לטמפ' של 100 מעלות במאמץ? האם זה נשמע הגיוני וזה תופעה נפוצה ? והאם לא יכול לקרות שהכרטיס מסך ישרף או משהו כזה? נ.ב את כל הבדיקות ביצעתי בעזרת התוכנה HWMonitor.

• 24 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. שאלה בנושא.. תודה.

• 5 תגובות
    • 684 צפיות
  6. זהו, נמאס לי מהרעש של המאורר מהספק כוח הזה, רועש כמו לא יודע מה ואני לא יכול ללמוד עם מחשב פתוח, שזה דיי מציק כי לפעמים אני כן צריך את המחשב בשביל לימודים. מכיוון שאני לא יודע איך מרכיבים מאורר של ספק ולא רוצה להסתבך אני נותן לחנות להרכיב לי את המאורר. החנות הכי קרובה לבית זאת FOXPC או SKYPC ולכן אני רוצה שתביאו לי משם מאורר סופר שקט . דרך אגב הספק שלי למי ששואל הוא OCZ STELATHXSTREAM 600W לאנשים שיבואו ויגידו תנקה את המאורר זה יעזור אז זהו שזה לא ממש עוזר. שמעתי ספקים אחרים ובכלל לא שמעו את המאוררים שלהם, כמו HEC 400TRT , TT TP600W אז אם אפשר המלצה על מאורר סופר שקט , תודה =] *מאורר 120MM מצאתי גם באתר 3DGAMEMAN ביקורת שבהמציינים שהמאורר מאוד רועש לינק: http://www.3dga…

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  7. ברשותי 8800GT עם קירור מקורי. כשקיבלתי אותו הטמפ' היתה 48-50 מעלות במנוחה. עכשיו במנוחה הטמפ' שלו היא 67!!! התוכנה לניטור כרטיס המסך שלי היא ASUS SMART DOCTOR, , כשאני מנסה להגיבא את מהיורת המאורר, לא קורה דבר. פירקתי את הקירור, והכל נראה בסדר. לא היה אבק. מה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 765 צפיות
  8. בדקתי באוורסט ולא זיהה את הGPU.. בדקתי בSpeedFan וגם בו אני לא מצאתי את המעלות גם בATItool , הוא כאילו לא מזהה את הכרטיס מסך בכלל.. ויש לי RivaTuner שאני לא יודע איך בודקים בו טמפ'.. יש לי 88GT של ASUS..

• 12 תגובות
    • 671 צפיות
  9. חברי הפורום שלום, עד עכשיו הייתי מורח משחות תרמיות בצורה אחידה ושווה על המעבד בעזרת כרטיס / סכיון כזה או אחר. אך מסתבר כי השיטה הנכונה היא ע"פ יצרניות המשחות היא לשים במרכז המעבד(כמות כזו או אחרת ע"פ היצרן) ולחבר את גוף הקירור בצורה חלקית לסובב אותו ימינה ושמאלה. ואז אפשר להמשיך את תהליך ההתקנה. הסיבה ע"פ היצרניות היא מניעת בועות אוויר אשר יכולים לשבש את התפשטות החום מהמעבד לגוף הקירור. ע"פ איזו שיטה אתם מורחים ומהם הטמפרטורות?

• 8 תגובות
    • 832 צפיות
  10. Started by Eluha,

הגעתי לO\C מ2800mhz ל3920mhz ומה שמוזר התוצאה של SPI לא משתנה הרבה מ3500mhz אולי איזה 2 שניות כמעט 500mhz הפרש מישהו יכול לעזור לי לעשות O\C לזיכרון? חברה CEON 667mhz 2g הנה תמונה: חברה לא לפחד סתכלו על מטח של מעבד [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 940 צפיות
  11. Started by KF,

יציב 7 שעות בorthos.. מתח למעבד 1.375. מה שנשאר זה לנסות להוריד תזמונים לזכרונות ולהישאר במתח של 0.1V או להוסיף 0.2V בתקווה שיהיו יציבים. את הOC כרגע אני לא רוצה להמשיך בגלל הטמפ'. [attachment deleted by admin]

• 32 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. אהלן, רציתי לדעת, האם העלאת מתח למעבד גורמת להתחממות ניכרת? המעבד שלי ממש טיפה מעל המתח הנורמלי (1.325), יכול להיות שבגלל העלאת המתחת הטמ"פ עלתה ב 1-2 מעלות? תודה!

• 2 תגובות
    • 459 צפיות
  13. Started by a-gold,

שלום לכולם אני מקווה שזה הפורום הנכון... השאלה שלי היא כזאת יש לי 2 HD במארז 6A19 ,איפה הכי כדאי למקם אותם בתוך המגירה של הדיסקים כדי כדי שיהיו מקוררים בצורה הכי טובה ? כרגע הWD נמצא באמצע הכלוב והמקסטור ממוקם ממש למטה ונראה לי שקצת חם לו שם.... צירפתי תמונה של שניהם עם הטמפ' בeverest ונראה לי שהם קצת חמים...? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  14. ניסיתי לשנות את המאוורר ממכניס למוציא , כי ההגיון אומר שהאוויר החם עולה למעלה וצריך להוציאו נראה שזה משפר כמה מעלות בלוח וטיפה במעבד , האם זה משנה אם אני ישאיר על מוציא אוויר?

• 3 תגובות
    • 482 צפיות
  15. יש לי מעבד E8400....עכשיו בבדיקת טמפ' CoreTemp מראה טמפ' אחת ו-RealTemp מראה טמפ' נמוכה ממנה ב-10 מעלות... מה התוכנה שאומרת את האמת ??? הנה תמונה :

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  16. ה8800GT הוא של gigabyte והוא עם הקירור שהוא בא איתו (הפשוט הרגיל , לא זה שבא עם קירור של zalman) . עם הrivatuner לא הסתדרתי בכלל , ולגבי הntune אז שעשיתי OC והאצתי גם את סיבוב המאוורר של הכרטיס מסך (הוא היה על 29% והעלתי אותו ל55%), אבל זה שמר רק את הOC ולא את הצאת סיבוב המאורר שלו-וניסיתי הכל ולא הצלחתי לשנות זאת (שמרתי פרופיל בntune ועשיתי שיטען אותו עם עליית windows ולא עזר), לכן אני מחפש תוכנה אחרת מה אתם ממליצים? אה ולכמה להגיע בoverclock אתם מציעים ?

• 4 תגובות
    • 541 צפיות
  17. Started by slrr,

שוב ושוב הלוח הזה מוכיח את עצמו למה הוא הכי טוב בכל הנושאים (גם OC) {למי שלא מחפש SLI}. חובה לראות את הכתבה...!!! http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/ga-p35c-ds3r_8.html אפשר גם להגיב... דעתי: כל מי שקונה ASUS וחושב שהוא עשה בשכל טועה... הוא רק משלם על השם ולא מקבל את התמורה הצפויה.. (למי שלא הבין ASUS הכי טובים באיכות חומרה) לפחות ככה אומרים

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  18. Started by Orillion,

יש לי את ה-8800GTS של ג'יגבייט שבא עם תוכנת ה-GAMER'S HUD שלהם. התוכנה אמורה לאפשר להעלות את ה-Voltage ל-1.2 וכך אפשר לעשות לו יותר OC. משום מה כאשר אני מתקין את התוכנה היא כותבת לי NOT SUPPORT YOUR VGA CARD. האם יש דרך\תוכנה אחרת להעלות את ה-VOLTAGE של הכרטיס?

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  19. שלום, חשבתי על דרכים לקרר את המעבד הזה, והייתי רוצה שזה יהיה שקט. אז הסתכלתי בחנויות, ומצאתי את זה : THERMALTAKE SONICTOWER http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=cl-p0071&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=169 השאלה שלי, האם גוף החימום הזה לבדו יקרר את המעבד בצורה מספקת, או שכדאי שאני אקנה לזה מאוורר, או איזה קומבו אחר לחלוטין, כמו זה: http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=CL-P0114&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=169 אני לא מתכנן אוברקלוק, והלוח שלי הוא Abit NF7

• 2 תגובות
    • 400 צפיות
  20. המחשב שלי מתחמם מאוד ואני רואה בתוכנה speedfan 4.33 אני לא מבין בה אבל הtemp 2 עם אש כזה והcore גם עם אש מה עושים כדי לקרר? שמתי מאוור על הכי חזק אבל לא עובד ( מאוור רגיל לא של המחשב) אפשר בבקשה עזרה באמת דחוף

• 4 תגובות
    • 461 צפיות
  21. Started by Eluha,

מע' הפעלה שלי היא VISTA כשה אני משנה בBIOS את הBUS או כול מיני דברים אחרים אני מפעיל את הVISTA כמעט תמיד כשה אני נכנס הוא משגע אותי אם רישוי של תוכנה ( לדעתי בגלל שמתנה כאילו מעבד וזיכרון ) מה אפשר לעשות בכדי למנוע תופעה זו זה ממש מעצבן? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 718 צפיות
  22. שאני נכנס לביוס רשום להעלות בהדרגה את ה- cpu oc וזה נמצא בהגדרות של הזיכרון ....עכשיו השאלה עם זה מעלה את התדר של המעבד או שזה ממהיר את הזכרון, ועד כמה אפקטיבי זה... http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=511

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  23. אין לי ידע באוברקלוקינג והשאלה היא כיצד אוכל לשפר Herucles GF T200 האם צריך קירור ? האם צריך לגעת בכרטיס או רק בתוכנות ואיזה

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by amit1242,

שלום,יש ילי כרגע זכרונות 533MHZ ,שמגבילות את הOC שלי לE2160 ל2.4GHZ, אני רוצה להמשיך את הOC אז שמעתי שיש אפשרות לעשות OC לזכרונות... 1.זה מסובך? מסוכן ? 2. האם אני יכול להגיע עד ל667MHZ או שפשוט לקנות חדשים? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 900 צפיות
  25. מישהו מקיר או יודע על תוכנה שאני יוכל לראות טמפ' הליבות של Pentium D820 ניסיתי אם הרבה תוכנות הם נותנות לי רק CPU TEMP ואני רוצה CORE

• 6 תגובות
    • 556 צפיות

דיונים חדשים בפורומים