אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי H100 אני יכול להוסיף עוד 2 מאווררים אם זה יעזור? במידה כן ואיזה מאווררים עדיף לקחת? ברור שזה יהיה 120MMX120MM ,אז איפה כיוון המאווררים יהיו ? יעניי (נכסים לגוף הקירור או מוצאים)
-
- 9 תגובות
- 971 צפיות
-
-
ממה שקראתי פה קצת אלה הן התוכנות המומלצות לבדיקת הטמפרטורה מכיוון שהן מודדים מהחיישן של המעבד עצמו(מהDTS?) או משהו בסגנון. בכל מקרה,אני מפעיל עכשיו את שניהם ואני מקבל הבדל מאוד גדול בטמפרטורות.הטמפרטורה בReal Temp נמוכה ב15 מעלות מהטמפרטורה בCore Tep (30 מעלות לעומת 45 מעלות,בIdle).איזו תוכנה צודקת? ועוד משהו לא קשור - מה אני מבטל בביוס כדי שאני אוכל לשלוט ידנית בTuniq ע"י הפנל האחורי שלו?
-
- 8 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני קונה מחשב (E8400) למשחקים בינוניים לא מתוכנן OC או CF ונתקלתי הרבה פעמים בכל מני חברות שמציעות את "אותו המוצר" לפעמים בהפרשי סכומים זעומים איך אני ידע מה הכי טוב מבינהם (יחס השקעה תמורה) ואני אתן כמה דוגמאות. לגבי הקירור למעבד גם פה מצאתי כמה דגמים למרות ששמעתי כבר על הפריזר פרו 7 השאלה אם יש משהו יותר איכותי Scythe KAMA CROSS 3 Heat Pipes CPU Cooler COOLER MASTER HYPER 212 CPU COOLER Scythe KATANA 2 3Heat Pipes CPU Cooler OCZ Vanquisher CPU Cooler
-
- 10 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אני יספר מה עשיתי בינתיים: 1. נעלתי את הPCI-E על 100. 2. CPU HOST שונה מ 300Mhz ל 400Mhz. (אם אני לא טועה מדובר בבאס) 3.SPD שונה ל 2.00B כדי לשמור על 800 בדואל צאנאל. בעבר עשיתי אוברקלוק ל3.2Ghz אני לא זוכר כיצד לשחזר לכן אני שואל שוב, כרגע המחשב עובד עדיין לא עשיתי בדיקת מאמץ, אני רוצה לדעת שמה שעשיתי נכון. מספר שאלות קודם כל האם הדרך נכונה? כיצד זה משפיע ה PCI-E על כרטיס המסך כאשר הוא נעול על 100? האם יש דרך אחרת לנעול את הזיכרון על 800Mhz? השמח לעזרה
-
- 7 תגובות
- 970 צפיות
-
-
המאוורר של הטוניק טאואר התחיל להרעיש - מחפש מאוורר שקט במקומו הדרישות: ווסת מהירות שקט (במצב מינימום RPM) גודל - 120*120*25 MM כרגע למאוורר הקיים: 1,000-2,000 RPM חיבור 3 פינים סטנדרטי למאוורר של המעבד * למי שלא מכיר אותו: http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/tuniq-tower120.html תודה רבה !!!
-
- 8 תגובות
- 970 צפיות
-
-
במסך FREQUNCY VOLTAGE חסרים לי שם מלא אפשרויות כמו CPU Clock Ratioו Performance Enhance וגרוע מזה אני לא יכול לשנות מתחים ידנית System Voltage Control מה אפשר לעשות? המעבד שלי הוא E2140 1.6 עם קירור סטוק . בתמונה התחתונה הצילום מסך ללא האופציות בתמונה העליונה יש את כל האופציות שחסרות לי ואף יותר.נלקחה תמונה ממחשב של חבר. לוח אם GA-EP45DS3 GIGABYTE [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 970 צפיות
-
-
מסיבה שאני לא מבין פעלתי על פי הוראות המדריך כאן ורכשתי עוד מעט ידע במדריכים נוספים ברשת ולמרות זאת אני יכול להעלות רק 7 נקודות FSB! מעבר לזה הוא לא מפעיל את המחשב עד שאני נותן לביוס להתאפס .. בבקשה עזרה, יש לי לוח אם MSI G31M3-F V2 GLAN
-
- 16 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אני מרכיב מפרט למחשב HTPC, וחשבתי על קירור פסיבי למעבד. האם אחד ממרובעי הליבה של אינטל יוכל לעבוד עם קירור פסיבי? אם לא איזה מעבד כן ( מעדיף של אינטל). צריך גם המלצה על איזה קירור לשים? אם אפשר פסיבי. ואם לא איזה קירור אקטיבי הכי שקט? אין הגבלת תקציב, רוצה את הטוב ביותר. המארז כנראה יהיה SILVERSTONE LC16B/S. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום אני צריך בלוק קירור מים למעבד סוקט 775 ומשאבה במחיר טוב וסביר עם מוצרים איכותיים תודה ואשמח אם יש בלוק שמתאים גם לסוקט 775 וגם ל1366 תקציב עד 600 ש"ח אבל אם תציעו יותר תסבירו ותשכנעו אני עלול להסכים P: לא ממש משנה לי העיקר שיהיה לאביזר אחריות ויהיה נותן שירות פה בארץ(חברה מוכרת שלא תפשוט לי מחר רגל)
-
- 15 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך מדגם: ATI Radeon 9500PRO 128MB 128bit אני צריך לקנות קירור טוב ושקט שיתאים לכרטיס אין לי בידיוק הגבלה של מחיר .... תודה לכל העוזרים
-
- 15 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אהלן קניתי מחשב חדש לפני כשבועיים עם מעבד AMD 64 3200X2 ואני מבסוט ממנו לגמרי חוץ מהעניין של הרעש יש לי עליו כרגע מאוורר TR2 M6 SE (K8) ATHLON64 ThermalTake - 21 , שהרעש שלו עומד על 21dba הייתי רוצה להחליף אותו במשהו יותר שקט , אבל משהו שיקרר אותו תחת תנאים קשים של רינדור אינטנסיבי בתלת מימד חשבתי על כמה אופציות Thermalright XP-120 for P4 and K8 + ( איזה מאוור של 120 ? ) Thermaltake Big Typhoon (16db) 4 in 1 heatpipe tec ZALAMAN CNPS7000B-Cu אם יש לכם משהו אחר להציע אני אשמח התקציב שלי הוא עד 300 ש"ח תודה
-
- 14 תגובות
- 970 צפיות
-
-
לפני שאני קונה מאווררים חדשים ל SUNBEAM TRANSFORMER הרועש יש לי מספר שאלות לשאול: 1.המאווררים של AC יותר יעלים מאלו שיש לי כרגע או שהם פחות יעלים ? 2. איך אני אמור לחבר אותם הרי הם באים רק עם חיבור בעל 3 פינים [ הזה שמתחבר ללוח אם] אבל כזכור לי יש רק חיבור 1 מתאים בלוח ואני צריך 5 מאווררים חדשים על מנת להשתיק את הרעש.. כאילו במאווררים שבאים עם המארז יש גם חיבור 3 פינים וגם זה עם 4 שמתחבר ישירות לספק ולכן אין בעיה לחבר אותם .. ויש לי עוד 2 שאלות קטנות ככה בשביל לא לפתוח דיון חדש אני ישאל פה : 3. אם מוציאים את הקירור של כ.מ כדי לנקות את האבק ואז מחזירים האחריות בטלה? 4. לפני שאני יתחיל ב O.C רציתי לדעת כשאני יקנה משחה נגיד של זלמן ולאחר השימוש בטח ישאר לי עוד משחה אז …
-
- 10 תגובות
- 970 צפיות
-
-
האם זה הגיוני יש לי מאוורר זלמן 9700 למעבד לפעמים הוא מראה לי שהוא לא מסתובב הוא כבוי והטמפרטורה של המעבד לא כל כך גבוהה עומדת על 42 אבל לא במאמץ ברגיל כאשר הוא מסתובב היא עומדת על 33 רק עכשיו זה התחיל לקרות האם זה הגיוני שמאוורר של מעבד יפסיק לפעול ?
-
- 5 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אז הינה ככה זה מה שאני מיתכוון להשים כי יש לי שם חיבורים כבר למאוררים אז תגידו לי אם זה טוב או ככה או ההפף רק תגידו לי אם זה טוב
-
- 16 תגובות
- 970 צפיות
-
-
רציתי לשאול מה זה וולט מוד ואיך מבצעים אותו ומה זה עיפרון B2 ? תודה לעונים... יונתן 8)
-
- 8 תגובות
- 970 צפיות
-
-
טמפ הלוח אם והמעבד ניראות לי ממש גבוהות . מה אתם אומרים ? המיפרט רשום בצד . התצלום במנוחה, שום דבר לא פועל ברקע. גם שאני מעלה את הקירור של המעבד ל 1500 rpm זה נישאר אותו דבר. כרגע,כמו בתצלום הוא על אוטומטי- לפי הטמפ. [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אז ככה. אחרי שהחלטתי אחרי שיקולים מרובים לא לקנות מחשב חדש מבוסס AMD, נשארתי עם המחשב הישן שלי (PENTIUM 3 450 MHZ SLOT 1, לוח אם מגעיל של LUCKY STAR או משהו כזה, 256 MB זיכרון SDRAM ו MSI GF4 חדש שקניתי כי שרפתי את הקודם) והוולקנו 7+ שתכננתי לשים על המחשב החדש שלא קניתי בסוף. לא רציתי לבזבז את הוולקנו אז אמרתי ננסה להתקין אותו על PIII שלי. היה לי ברור שזה לא מתאים לסלוט 1 אבל אמרתי ננסה אולי נמצא איזה שפצור. אחרי נסיונות ארוכים הגעתי למסכנה שאת ה HS אין מצב שאני מצליח לחבר, אז נשארתי עם הקודם (רק החלפתי את הפד במשחה טרמית), ושמתי את המאוורר של הוולקנו עליו (גם בשפצור עצבני ביותר, לקח לי המון זמן לחבר את זה כמו שצריך כי גם הייתה בעיית מקום בגלל שהמאוור גבוה מדי ונוגע בספק …
-
- 9 תגובות
- 970 צפיות
-
-
איך הלוח למטרות אובר קלוקינג ומה ההבדל בינו לבין ה- EPOX EP-8K9A2 KT 400?! האם כרטיסי מסך של גיגה בייט (ראדאון 9000 פרו) עומדים במתחים של מעל 37 מגה הרץ?
-
- 18 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אז קודם כל ככה.. המערכת שלי היא כזו Asus P4B533-E Intel P4 2.4B 512MB DDR PC2700 [הלוח תומך עד 2100 בלבד] בכל מקרה, רציתי להוריד את המכפלה ולעלות באס על מנת לקבל FSB גבוה ומהירות מעבד נמוכה... ככה המערכת תהיה יציבה במהירויות גבוהות יותר ללא העלאת מתח.... :-\ בכל מקרה, יש את היחס של המעבד/זיכרונוות, שאם הבנתי אותו נכון, אז כאשר זה מוגדר כ 4:3 אז הכוונה היא לבאס? כלומר נגיד אני מגדיר באס של 160, אז מהירות הזיכרונות יהיו 160/4=40 , 40*3=120, 120*2=240 Mhz? כלומר אני מאט את הזיכרונות? ואם אני משאיר על 1:1 אז הזיכרונות יעבדו על 160*2=320 mhz? כלומר אני אאיץ את הזיכרונות? בכל מקרה, כשאני מעלה את הבאס ל- 160 אז אני לא יכול להפעיל את המחשב, כאשר אני מכבה מהמפסק מאחור [משום מה לא …
-
- 14 תגובות
- 970 צפיות
-
-
-
שמעתי באיזה פורום מודינג שאחד היוזרים אמר המעבד גם ככה פולט קרינה, מה אני צריך חלון שבכלל יחמיר את המצב זה נכון ?
-
- 10 תגובות
- 969 צפיות
-
-
תסלחו לי על הבורות , וזה אולי מתאים יותר לפורום אוברקלוקינג, אבל בכל זאת שאלה ? אם אני מעלה את ה FSB זה לא יעלה את ה MHZ ? מה יתן לי מחשב יותר מהיר , האים אני ישים לב להבדלי ביצועים בתוכנות של יום יום , או אולי גרפיקה ולא רק 10 פריימים במשחקים ..? מה העלאת FSB תיתן לי , מהירות ? והאם אני ירגיש בהבדל של FSB גבוהה יותר מאשר אם העלאתי בעיקר MHZ ?
-
- 12 תגובות
- 969 צפיות
-
-
היי ;D יש לי פנטיום 3 866 מגה הרץ זיכרון 256 SDRAM של קינגסטון ולוח אם של גיגה בייט אני רוצה להמהיר את המעבד קצת... וראיתי שההיטסינק הכי נורמלי לפנטיום 3 סוקט 370 זה הגולדן אורב.... בכמה זה יוריד לי את חום המעבד ? הוא עכשיו במאמץ שיא על 53 מעלות מקסימום וגם אין לי בכלל משחה טרמית על המעבד! אז אני שואל אם זה גולדן אורב טוב : אם הוא מקרר טוב , אם הוא מוציא הרבה רעש (לפי טרמלטייק רק 26 דציבלים זה ממש ממש מעט...) וכו' וכו'... כמו כן אני אשמח לדעת על עוד היטסינקים לסוקט 370 וגם הסברים למה הם טובים.... הגולדן אורב גם לא עולה הרבה ככה שזה עוד סיבה טובה... וגם תגידו לי לכמה אני יגיע עם הOC הזה... עריכה עזבו את הגולדן אורב תענו לי על הוולקנו 7 ששאלתי עליו בתגובה ה…
-
- 13 תגובות
- 969 צפיות
-
-
יש לי 5 מאוררים Thermalright SP-94 אין לי בכלל אבק (מארז חדש) והחוטים מסודרים עם ממזגן עובד וטמפרטורה של 25 מעלות בחדר יש לי 38 מעלות חום בתוך המחשב ועל ה SP-94 יש מאורר גם הסירקולציה טובה ואל תגידו לי ש38 מעלות חום זה טוב כי זה מגיע ל50 שאני משחק... אז יש דרך שאני יכול להוריד את הטמפרטורה בלי קירור מים? :'(
-
- 20 תגובות
- 969 צפיות
-
-
ביומיים האחרונים אני מתעסק ב-OC למחשב עם מעבד E8400 ואני נתקל במשהו מוזר. רקע: מעבד E8400 (מהירות סטוק של 3GHZ). VID מדווח על ידי CORETEMP גרסא 0.99.5 -- 1.1625. לוח אם GA-EP43-DS3L (של גיג'הביט) קירור למעבד -- Nexus LXM-8200 זכרונות -- GSKILL 4GB PC2-8500 (מהירות 1066) מסדרת PK בשלב ראשון בוצעה המהרה ל-3.6GHZ רק על ידי שינוי תדרים ומבלי נגיעה במתחים. כיוון שמרבית הפרמטרים ב-BIOS היו ב-AUTO, ה-VCORE קפץ לערכים די גבוהים והמעבד התחממם, במיוחד תחת מאמץ -- זה היה צפוי. תחת עומס של OCCT הגיעה הטמפ' ל-62 מעלות. בשלב הזה לא היתה ברירה והתחלתי להוריד ה-VCORE על מנת להתגבר על ההתחממות. הנקודה המוזרה היא שהצלחתי להוריד את ה-VCORE לערכים מגוחכים (וזה הפרמטר היחידי ששיחקתי איתו, פרט…
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-